![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Madzialenka bierz Maję. Mój Kostek na usg w czerwcu był super grzeczny i zainteresowany. Bardzo mu to pomogło nastawić się na braciszka.
Jutro rano jadę. Oby było miejsce. Zaraz się zacznę pakować. I tez w dwie torby z czego jedną przywiezie mąz, w razie gdybym jednak musiała zostać. Poczytałam troszkę o tej wadzie i... nie przeraziło mnie to. Trzymam się mysli, ze to pomyłka, albo do skorygowania po porodzie. Jutro dam znać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1472 |
Zadomowienie
|
Mi tez się nie chce jeść nic obiadowego. Nie mam pomysłu na jutro, a coś trzebaby ogarnąć, bo zapasy zjedzone.
Może jakieś makarony z warzywami, szybko się zrobi, nie trzeba stać nad garami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Lilka może faktycznie. Zapytam, jak będzie chciała to ją wezmę. Chyba lekarz nie będzie miał nic przeciwko? Trzymam kciuki za ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Magda ;)
|
Powiedzmy, ze spakowana 😁 pewnie jeszcze milion rzeczy dołożę 😂
A bierzecie klapki i kapcie? Czy jedna para starczy i pod prysznic i do chodzenia? Kubek i sztućce mam 😊 Co do obiadów to ja w ogóle nie mam weny ostatnio na gotowanie. Mamy niedaleko domu takie fajne domowe obiadki i dzisiaj tam byliśmy. Zjadłam kapusniak i fileta zapiekanego ze szpinakiem i serem 😊. Jutro zrobie zupę ogorkowa, bo dostaliśmy świeże ogórki od babci 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja myślałam o zupie szczawiowej, ostatnio mam fazę, ale w taki upał mąż będzie narzekał. Makaron był dzisiaj. Chyba zostanę przy tej zupie, wszystko inne mnie odrzuca ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki macie kocyk bawełniany? Taki 100 % bawełny? Pokażcie jakieś linki. Mam wybrany już rożek, kocyk minky, otulacz bambusowy, ale jeszcze kocyk bawełniany by się przydał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zamówiłam wczoraj kokon, TŻ mnie namówił ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 |
Zadomowienie
|
Przeziebilam sie :/ u mnie ciàgle pada I wracalam z pracy w deszczu rowerem. Gardlo bardzo mnie bolalo cala noc, napilam sie mleka z miodem to troche pomoglo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Blond oj tak, dziś zdecydowanie chłodniej. Pokaż kokon
![]() Agnieszka oj, współczuję. Trzymaj się. Lilka trzymam kciuki od rana 😘 My dziś jedziemy z Mają na szczepienie na 12.50. o matko, nie lubię tego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ale zamawiałam stąd http://sklep.my-sweet-angel.pl/produ...ece-50-taniej/ Dziewczyny właśnie jak będziecie szczepić? 5w1? 6w1? Nfz? Ja się skłaniam najbardziej ku tym darmowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Ja Maję szczepilam 5w1. I wszystko było super.
Ale pamiętam jakie miałam dylematy. Ilu lekarzy się pytałam to szok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
My też kupujemy sami. Nigdy nie było problemu. Dostajesz receptę od pediatry, idziesz do apteki, ale tuż przed szczepieniem jechaliśmy . Tam farmaceuta wkładał ją do specjalnej torebki i spokojnie w tym wieziesz do pediatry.
Mojej mamy bratowa jest położna, też pytała w szpitalu. Do tego teściowa jest lekarzem. Każdy polecał 5w1. Wiem że jakaś różnica z krztuscem była + chyba rtęć w tych darmowych. Już nie pamiętam. Dziś mamy przypominająca więc darmowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Juz sama nie wiem co robić. Ile mniej więcej kosztował Cię ten system 5w1? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też szczepilam Martę 5w1, rota i pneumokoki (już chyba bezpłatne od tego roku?). U nas szczepionki były w przychodni do wykupienia. Madzialenka, ile lat ma Twoja córka, że ma przypominacza? Blond, u nas kosztowało 100 zł. za jedną dawkę (4 lata temu), więc nie ma tragedii. Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2017-08-03 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Aniołek 5 lat w maju zakończyła. Tydzień temu dzwoniła pediatra , że zaprasza na szczepienie.
Blond nawet nie pamiętam ile to kosztowało. Mam wrażenie, że to było tak dawno. A w aptece zawsze możesz zamówić na konkretny dzień. Ja na dodatkowe nie szczepilam. Czyli rota, pneumokoki. Na ospę też nie. Maja już chorowała i mamy spokój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na ospę też szczepiłam. Zapomniałam o tym. Darmowe dla przedszkolaków. Co do rota, to mam mieszane uczucia. M raz wylądowała w szpitalu z odwodnieniem na androwirusa (jakiś zmutowany rota). Niby przechodziła łagodniej, ale jednak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Mi teściowa mówiła, że na rota nie trzeba. Tyle jest szczepów rota, a szczepionka chroni przed jednym.
Ospę też wolałam aby przechorował w dzieciństwie . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
My szczepimy na nfz.Na pneumokiki dokupimy a mmr chcemy nie dawać wcale albo chociaż odroczyć ile się da.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Juka dlaczego nie chcesz szczepić na mmr?
A ja nie wiem czy Maja będzie dziś zaszczepiona. Zdjęła piżamkę, a tu cała klatka piersiowa w krostkach. Podejrzewam potówki, ale niech pediatra zerknie. Dzwonilam do przychodni, kazali przyjść tak jak na szczepienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Wtajemniczenie
|
Za dużo słyszałam od znajomych o nopach i autyzmie...Ogólnie co do szczepionek nie jestem przeciwna.Uważam że trzeba szczepić.Ale tej konkretnej nie chce..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Juka ale wiesz, że to nigdzie nie jest udowodnione, mmr wywołuje autyzm. Facet, który zrobił te niby badania okazało się, że opłacił wyniki, aby tak wyszło. Masakryczna karę za to zapłacił.
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mmr na szczęście bez problemu, ale słyszałam o różnych "cudach", oczywiście tych negatywnych... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Aniołek u nas też po mmr wszystko było dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() chyba zwijamy się dziś do mojej mamy, kolejny dzień w tym upale na ostatnim piętrze przy płaskim dachu, nie dam rady. U mamy jakoś tak inaczej, chłodno jakby klime miała do tego można wyjść na podwórko do cienia. Jemy śniadanie i chyba się zbieramy ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie czytałam żadnych nadań.Opieram się na przypadkach w rodzinie i znajomych.Co do pneumokoków wiem że darmowe,ale te płatne ponoć są lepsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | ||
Konto usunięte
|
Ja mam 2 pary klapek do szpitala
Cytat:
Ja za swój dałam 120.. a są też po 200 Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Schmetterling nie ma 5w 1? Nawet o tym nie słyszałam. To jakie teraz są?
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Ja szczepilam 5w1. Po mmr nic sie nie dzialo na szczęście ale balam sie niesamowicie. Teraz zastanawiam sie czy tych na nfz nie brac bo wszyscy polecaja.
Boshhh..plyne.. 28st w pokoju. Pranie kolejne wywiesilam i mam dosc. Ale slonce wypali wsio ze prasowac nie trzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Czbasia co z małym nie tak?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.