|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Przyloz nitke do jakiegokolwiek bigla, odmierz dlugosc i sprawdz na linijce - bo ilosc zalezy od tego co chcesz zrobic
![]()
![]() |
#1472 |
Konto usunięte
|
Dot.: Poszukiwany - poszukiwane ...
nie mam gdzie się zapytać, wiem pytam się tutaj
![]() jak nawlekacie na drucik koraliki z szkła dmuchanego? pierwszy raz będę miała z nimi do czynienia, wolę wiedzieć, żeby ich nie zniszczyć. zamawiam dokładnie takie koraliki http://www.artfan.pl/gruszki-ze-szkl...zt-p-7311.html używacie jakiś nakładek, żeby nie spadały? może jakieś inne metody? a jak zawijacie drucik? nie chcę, aby mi pękły w łapkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;8261814]nie mam gdzie się zapytać, wiem pytam się tutaj
![]() jak nawlekacie na drucik koraliki z szkła dmuchanego? pierwszy raz będę miała z nimi do czynienia, wolę wiedzieć, żeby ich nie zniszczyć. zamawiam dokładnie takie koraliki http://www.artfan.pl/gruszki-ze-szkl...zt-p-7311.html używacie jakiś nakładek, żeby nie spadały? może jakieś inne metody? a jak zawijacie drucik? nie chcę, aby mi pękły w łapkach ![]() To szkło nie jest tak delikatne jak ci się zdaje... Z nakładkami musisz pokombinować, bo często mają nierówne dziurki i to co do jednego pasuje i świetnie wygląda w drugim się nie nadaje... A to pytanie spokojnie mogłaś zadać w wątku dla zielonych...
![]() |
#1474 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi - co to jest ta cała masa termoutwardzalna i za ile można ją kupić i gdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Masa termoutwardzalna to poprostu fimo - najczęściej w empikach po ok 5-6 złoty za kostkę (nie wiem dokładnie
![]() ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Czy elementy posrebrzane można oksydować ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie można, ale lepiej nie polerować - schodzi do "żywej" miedzi (nie z własnego doświadczenia, któraś dziewczyn pisała)
![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
Jak dobrać podwieszkę??
Hej mam pytanie. Chcę zrobić kolczyki z sercami Swarovski ale nie wiem jaką podwieszkę wybrać:/Np. samozaciskowa raczej nie wejdzie w tą dziurkę
Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey! Ja niestety nie wiem
![]() A ktoś wie może gdzie dostanę taką część do pierścionka, co zakłada się na palec? Ona jest regulowana (do niej przyczepia się rożne koraliki itp) i jak ta część się nazywa ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć, a zrobiłam już 'górę' ![]() Chodzi mi o takie coś, jak są pierścionki dla małych dzieci i mają regulowane 'to metalowe' (Bóg wie jak to się nazywa :/) pytałam w pasmanterii, nawet w empiku (ale tu mają tylko akcesoria do kolczyków) pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item400626136_...onka_1szt.html http://www.allegro.pl/item405913912_...erscionka.html http://www.allegro.pl/item405916790_...onka_1szt.html
![]() |
![]() |
#1481 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pytanie...
Właśnie zaczynam robić biżuterię i zrobiłam taki oto kolczyk (na razie jeden). Powiedzcie mi, proszę, czy to się do czegoś nadaje... Dodam - mi się podoba, bo ja lubię wzory geometryczne, ale ja biżuterii nie noszę...
Gdybyśmy wszyscy byli tacy sami, świat byłby koszmarnie nudny... ![]() Edytowane przez singri Czas edycji: 2008-07-30 o 13:19 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1482 |
Zadomowienie
|
To teraz ja mam pytanie.
Kupilam taka czesc do pierscionka http://www.allegro.pl/item400626136_...onka_1szt.html Moje pytanie. Co sie z tym w ogole robi? Jak sie koraliki do tego przyczepia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
BAN stały
|
kupiłaś coś co nie wiesz jak używać?
![]() co się robi? pierścionki. a jak? chyba przez te dziurki przewleka się drucik? ![]() ale zawsze można odczepić (lub: oderwać ) kółeczka i przykleić co się chce ![]() ![]() boski dziś mam humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Przyczajenie
|
![]()
hej, to znowu ja..
dopiero dziś doszły mi bigle, haczyki itd.. chciałam pełna parą wziąć się za tworzenie ale.. jak wyginać haczyki żeby wyglądało to jakoś efektownie? A i owszem, udało mi się go wygiąć po wielokrotnych próbach zabawy z nożyczkami, w późniejszym czasie gryzieniem zębami.. czy to ma tak wyglądać? haha pomóżcie, proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak wygiąć posrebrzane haczyki? pomocy!!!!
Okrągłymi szczypcami najlepiej... nożyczki się do tego nie nadają...
" JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;" jak już Kamyk napisał, jest na samej górze... poczytaj tam, jak nie znajdziesz odpowiedzi to tam zadawaj pytania.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Przyczajenie
|
a ja mam takie glupie pytanie; jak mam wygiąć haczyki? probowalam nozyczkami nawet zębami no ale nie wygląda to zbyt efektownie.. była mowa o jakichś szczypcach okrągłych, co to jest i skąd mam to wytrzasnąć ;> poratujcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Np.:
http://www.allegro.pl/item405485355_...n06_zolte.html http://www.allegro.pl/item410471676__kalait_szc zypce_okragle_n07_promocj a.htmlhttp://www.allegro.pl/item409909952_szczypce_pr ecyzyjne_zestaw_5_szt_.ht ml Lub każdy sklep z typu Castorama, Praktiker itp.
![]() |
#1489 |
Przyczajenie
|
Dot.: KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
jesli chodzi o linki związane z bizu...
to kilka ich mogę wkleić... jednak w dlaszym ciągu brakuje mi fachowej literatury na ten temat.... moze ktora z was stworzyla by film :P hehe Nareszcie jakis konkret. Przyznam, że część dyskusji to bicie piany i dość trudno sie przez nią przebić do uzupełnienia wykładu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Rozeznanie
|
Dot.: KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Weszłam tu po prostu z nudów, ogólnie nie zajmuje się biżu, wolę tworzyć wytworki papierowe, ale chciałam pooglądać wasze prace-na marginesie powiem że naprawde imponujące, w który wątek bym nie zajrzała to cuda- ale wrócimy do tematu. Wielkie ukłony dla koleżanki Oli za stworzenie tego wątku, napracowałaś się przy nim widać solidnie, jak kiedyś postanowię coś zdziałać w tej materii , to nie omieszkam skorzystać. Dziewczyny Ola odwaliła za was kawał dobrej roboty!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny
![]() w koncu po 2 godz poszukiwan udalo mie sie znalesc TEN watek poswiecony "instrukcji" jak zrobic bizuterie ![]() mam wielkiego hopla na punkcie kolczykow, wiec teraz bede mogla sie powyzywac ![]() jejuuu, jak sie ciesze ![]()
![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Na wypadek, gdybys szukala go kiedys znowu - jest zawsze na gorze pierwszej strony
![]()
![]() |
#1493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam was moje drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kuleczki zaciskowe/KOLCZYKI h e l p :)
A weź ty przeczytaj wątek dla zielonych, ZANIM zabierzesz sie do czegoś o czym nie masz pojęcia
![]() Jest na górze strony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Raczkowanie
|
Do szpilek i drutu nie używa się zacisków. Musisz wygiąć drut tak, by na końcu zrobić małe kółeczko (możesz też używać "gwoździ", które mają już gotowe zakończenia).
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
![]() TU jest link i czytaj !!! http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123055 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Przyczajenie
|
Dzięki. Przeczytałam tamten kurs zanim napisałam post. Tyle, że na jednej ze stron przeczytałam coś o podpalaniu tych kulek żeby się zamocowały, a że się nie mocowały postanowiłam napisać. Tyle, że już zakupiłam szpilki bez zakończeń, a są one wykonane z twardego drutu więc nie uda się go wygiąć. (tak, próbowałam już) i czytałam też że druty też można zakończyć kulkami. Zatem miałam złe informacje. Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Przyczajenie
|
Dot.: Warsztat - porady, sposoby, pomysły.
Cześć Dziewczyny,
Jestem początkująca więc proszę się nie śmiać, jaki jest najlepszy drut do robienia kółek? srebrny, posrebrzany i jaką powinien mieć grubość? Jak mam się zorientować który jest bardziej miękki? Idę niedługo na zakupy i boje się że tylko zmarnuje kasę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Raczkowanie
|
Hej....no wiec tak....moja przygoda z bizuteria zaczela sie za namowa znajomych z podworka.....zaczela mi fajnie wychodzic i teraz sprzedaje w gronie zaufanych znajomych.....chcialbym zaprosic was do obejzenia mojej galeri
www.handmade.albumik.pl a tak nawiazujac do watku....to ja niie sugerowalem sie instrukcjami itp...kupilem wszystkie potrzebne przedmioty obejzalem pare par kolczykow.....no i ze tak powiem ciemnosc stala sie jasnoscia....ale gdybym wiedzial ze istenija takie kursy itp.....to napewno ulatwiloby to moja przygode..... tak wiec zapraszam do obejzenia galerii......to narazie proste projekty prosze o wyrozumialosc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.