![]() |
#1471 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86294069]To chodzenie do wc to spory minus, ale cóż poradzić. Ja od kilku nocy po 2 razy wstaję. Ale ja teraz wpijam 2 butelki wody po 1,5 l dziennie + soki i herbaty, więc sporo tego.[/QUOTE]Wow podziwiam. Nie dałabym rady tyle zmieścić. 1.5l wody niegazowanej plus 3 herbaty owocowe na cały dzień to dla mnie Max Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Rozeznanie
|
Mnie mega suszy. Jak się przyssam do butli to z pół wypijam 😀😀 na dzień to tak z 3 litry będzie. Ja mam ogólnie suchą skórę. A teraz widzę że jest lepiej. Co do siusiania to lepiej nie mówić. Niekiedy mi się wydaje że mała albo przytula się albo uderzy w pęcherz. Tak nagle czuję potrzebę sikania 😀
Agata mi się wydaje, że Twoje wyniki są ok. Mi lekarka powiedziała, że póki wyniki mieszczą się w tej normie to jest dobrze. Nie ma się czym martwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Też tak mam, no i ta chęć na lody ![]() Cytat:
Dla mnie sól mogłaby teraz nie istnieć, za to pieprzu sobie nie żałuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Dostojna peema.
|
Ja zawsze piłam dużo wody, ale teraz sikam ze 2-3x więcej niż wcześniej.
Zachcianek jako takich nie mam, jedyny nietypowy smak to ochota na rosół, który normalnie jest moją najbardziej nielubianą zupą. ![]() ![]()
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Ja mam problem z piciem. ( Ale zabrzmiało
![]() Moja mama i babcia też nie potrzebowały dużo pić. Moja mama potrafi cały dzień o 2 szklankach i ja też. Wiem że to źle i bez ciąży bo mało. No więc teraz się zmuszam.. Najgorzej bo nie mam takiego nawyku picia i zdarza mi się zapomnieć. ![]() ![]() Muszę się poprawić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Absolwentka przez Ciebie wysłałam boroka po McFlurry
![]()
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Ja piję tyle co zwykle, nawet nie liczę, a sikać chodzę co moment... Serio, meczace, aż się boje co to będzie w ostatnich tygodniach
![]() Znów mam dziś słabszy dzień, jestem zmęczona bardziej niż zwykle ( o ile to w ogóle możliwe) no i znów mi niedobrze ![]() ![]() Motyl, pewnie że zabobony ![]() ![]() i babcia i mama miały zawsze ciążę lżejsza z chłopcami, z dziewczynami była masakra, tak samo jest i u mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
A powiem Wam,że jednak jest duża różnica w tym, jak przeżywa ciążę dziecko 5-letnie a 2-letnie. Wtedy Natalka coś tam rozumiała, powiedzmy,że się cieszyła, ale jednak była to dla niej abstrakcja. A teraz ciągle coś mówi,że dzidziuś to lub tamto, pyta, czy pójdzie na usg i czy odwiedzi go w szpitalu (to akurat wie z takiej książki "Czekamy na dzidziusia" ale czytałyśmy ją,jak jeszcze nie wiedziała o ciąży).Ciągle upomina Zosię, a Zosia ją w sumie papuguje
![]() Dzisiaj wieczorem stwierdziły,że muszą coś zaśpiewać dzidziusiowi do snu i Natka zaczęła śpiewać "Lulajże Jezuniu" po czym wypaliła,że nazwiemy dzidzię Jezusek lub Karolinka ![]()
#1480 |
Zakorzenienie
|
No ja widzę, że dla mojego trzy latka ciąża to totalna abstrakcja. Czekam aż będzie czuć przez brzuch kopniaki i może wtedy jakoś załapie
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
U mnie włącza himommy i się cieszy, że się dzidziuś śmieje
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, złapało mnie chyba zatrucie pokarmowe albo co gorsza grypa żołądkowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Magda ogólnie to mój też wie że skakac, nie wolno, ale czasem go podniosę, i jakieś wygłupy też uskuteczniamy, z tym że lajtowe raczej
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
teraz jest taki dożarty wirus...większość moich znajomych miała, moje córki też obie (jedna przed świętami, druga w święta).Zdrówka!
#1486 |
Zakorzenienie
|
Chyba coś faktycznie wisi w powietrzu, dziś miała nas odwiedzić kuzynka z dzieciakami ale dzwoniła rano że dzieciaki jej się poskładaly, z wymiotami itd i ja też coś bierze... Także tak
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Dostojna peema.
|
Butterfly, te Jezusek albo Karolinka mnie rozwaliło
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Szczęśliwa żona. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2018-12-28 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mając 2 lata przestał mój brzuch nazywać brzuchem. Jest dzidzia. Co jakiś czas daje całusa. Jak pytam co robi dzidzia to alvo śpi alvo placze A na noc zasypia leżąc głową na moim brzuchu. Gołym. Nie przez koszulkę. O nie ![]() ![]() Mała go okłada po głowie ale Jemu nawet brewka nie drgnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1490 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam dziś na wizycie i lekarz był bardzo zdziwiony jak mu powiedziałam że ledwo wypijam 1,5l dziennie. Kazał zwiekszyc do 3l.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
Ja też za mało piję, nie mogę zmusić się, żeby więcej.
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Kocia i psia mama :)
|
Ale wczoraj się super obkupilam w H&M. Kupiłam sobie kurtkę ciążową (w ciągu ostatniego tygodnia tak mi urósł brzuch, że przestałam się dopinać w swoją kurtkę), jeansy, spodnie dresowe, sukienkę i koszulki na ramiączka do karmienia.
Wszystko oczywiście na wyprzedaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Jest wyprzedaż na mamowym dziale? Bo na stronie to średnio chyba. Patrzyłam i jakoś niewiele było.
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Dostojna peema.
|
Jak tam plany na weekend? Ja zaraz jadę na kawę do rodziców, zahacze po drodze o taki fajny szmateks gdzie jest dużo rzeczy dla dzieciaków, bo akurat mam go na trasie, to jak tu nie skorzystać
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1496 |
Zakorzenienie
|
My dostaliśmy zaproszenie do mojej kuzynki... Ale myślałam że sobie jaja robi z sylwkiem nad stawem w drewnianym, nie ocieplonym i przewiewnym domku
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Żona Gargamel
|
My idziemy do znajomych posiedzieć w 3 pary
![]() Planów na weekend brak bo TŻ niestety wszystkie dni pracuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj troszkę mieszkanie ogarnę, a potem wyjdę na spacer. Mąż grzebie przy aucie, więc pewnie dzień mu na tym zleci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj planujemy jechać do sklepu dziecięcego pooglądać wózki i łóżeczka ![]() Z moim zatruciem chyba trochę lepiej, nie zwracam już płynów, więc zaraz zaryzykuję i przymierzę się do sucharków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny rozmawiałam z moja dawną znajomą, pytałam jej jakie ciuszki najlepiej kupić z jakiej formy i jaki rozmiar. Mówi że dobre są ze Smyka a z pepco kiepskiej jakości.
Mówiła że ten jej mały urodził się 57cm i zmieścił się w ciuszki w rozmiarze 50. Pytam się jak to możliwe ona że dziecko jest mierzone od główki do paluszków a body przecież jest od ramion do kroku. A ja myślałam że jak dziecko się urodzi 55 np to że rozmiar 56 będzie na niego pasował ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.