![]() |
#1471 |
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Agadzie, piąteczka
![]() Ja naprawdę lubię osoby spod znaku skorpiona. Np. z naszą wątkową Smerfetką dobrze dogaduję się już od czasów wątku PM2016, mam też szwagierkę skorpiona która będzie chrzestną Stasia, mam też inne koleżanki spod tego znaku. Dla mnie są ok choć niby taki trudny charakter. Może i tak ale ja nie zauważyłam albo mi to nie przeszkadza.
#1472 |
Zakorzenienie
|
Eceea, też uważam, że powinnaś mu podać więcej mm i zobacz ile zje. Już pisałam wcześniej
![]() Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#1473 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam za sobą długa walke. Jak coś to pisz! ![]() Cytat:
Tak samo jak układ nerwowy czy pokarmowy są nierozwinietr tak i regulacja łoju itp. Ciemieniucha to nie oznaką alergii. No ale nie dziwię się że piszą tak w książce. Lekarze o lzs pojęcia nie mają i 99% diagnozuje azs. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() A na świadomce to kładę tak min 3 razy na dobę. Ile da radę tyle leży ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
sQ, "Jest z nami dziecko". No tak pisze, nie jestem lekarzem
![]() Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#1476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I moja fizjo uważa ze podczas snu nie ma pamięci mięśniowej. Na pewno plus dla jelitek i dla symetrii jak się pilnuje głowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja zalicza 2fa drzemke. Matko jak mi się nie chce chodzić na spacery.. Po tych kilku tygodniach szaly z nią od 3dni całe dnie siedzę przez tv ciesząc się że nic nie robię... Tzn do 14 ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1477 |
Wtajemniczenie
|
Agadzie u mnie nocnego mleka prawie nie ma, nie wiem dlaczego... Normalnie sciagalam 20ml a od wczoraj 10ml. Szkoda z lozka sie zrywac dla takiej ilosci.
Eceea ja juz pisalam wielokrotnie, moim zdaniem twoje dziecko placze z glodu. 60ml plus cycek to moj zjadal w pierwszym tyg po urodzeniu a my mamy pawie miesieczne dzieci!! Moj teraz nie marudzi i nie szuka po 120ml. Obie mialysmy problemy z krwia, ja nadal mam slaba morfologie, a ty sprawdzalas? Przy zlych wynikach mozesz nie wywarzac dostatecznie duzo mleka, ja tak mam. Organizm najpierw ogarnia siebie. Daj sie malemu najesc jeden dzien i zobacz czy placz ustanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej hej.
My po lekarzu, Karol ma 5100...czyli od wyjścia ze szpitala 2300 g na plus, a przez dwa tygodnie 1000g. No i wy się martwicie jak mało przybierają, a ja teraz się martwię,ze tak szybko, bo jak dalej tak będzie to będzie mu ciężko ruchowo....aaa i ma 62 cm długości ![]() Cytat:
Zośce też się zdarza zapomnieć, zwłaszcza, jak się bawi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mąż i tuśka są panny, zosia wodnik (chciałam,zeby byla rybkami, ale miesiąc wcześniej nam się udało hehe), no i Karol byk. I widzę,że Sysa i eceea też rybki, to tłumaczy nasze doły ![]() mąka ziemniaczana i kąpać w krochmalu. Ewentualnie jakby było kiepsko to nadmanganian potasu, tak,żeby roztwór był rożowy
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem bo bym wolała żeby hela max 8-9kg miała na pół roku bo widziałam dzieci którym ciężko było np raczkowac czy wstać, dupke podnieśc... No ale cóż. Wpływu na to nie mamy. Nic tylko trzymać kciuki! ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tusia siadła sobie jak miała niecałe 6 miesiecy, a po dwóch tygodniach od tego raczkowała.Mówię ciągle o nie przyspieszonym przez nikogo rozruchu, bo ja nie z tych co to "pomagają" ![]()
![]() |
#1482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Agadzie, fajnie że się udało z tym chrztem. My jeszcze wcale nic nie myśleliśmy kiedy i co...kogo na chrzestnych itp.. Kurła, pospałyśmy z panną, obie. Jedna obok drugiej. Chyba jej się fajnie spało, tak spokojniej. Bo generalnie to jest typ zwiercony. Za to po spaniu- armagedon, ryk wrzask- chyba brzuch. Miałam się trzymać tylko tych kropel bio Gaia, ale tak mi jej szkoda było, dałam Espumisan. Nie wiem, czy pomogło, czy się po prostu wykrzyczała... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już nie mogłam jak ona się męczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i gdyby już go mocno męczyło to mogę mu dać ten Viburcol
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
A u nas już kolejny tydzień spoko. Tzn są różne dni ale nie ma darcia dla darcia.
Rozważam powoli odstawienie czegoś ![]() Zobaczymy ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sQ, a Ty dajesz coś poza espumisanem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | ||
Zakorzenienie
|
Próbuję karmić małą piersią, a on non stop mi truje, że jest głodna. Płacze - jest głodna (w to akurat wierzę choć nie za każdym razem), śpi - jest głodna i nie ma siły się obudzić, jest aktywna w ciągu dnia - nie może zasnąć z głodu... Normalnie jakaś psychoza...
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
U nas też mała się trochę męczyła z kupą, ale za to jak.poszla to prawie po pachy. Już moja ciocię poprosiłam żeby mi przywiozła sab simplex, i jeszcze mama mi Espumisan przywiezie, wolę mieć 2 rodzaje bo nie wiem co pomoze, Dominik reagował tylko na bobotic forte ale mama jakoś nie może go nigdzie dostać.
Dziś kolejne urodziny zaliczamy, tym razem z małą, tz musi parę rzeczy załatwić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Dostojna peema.
|
Agadzie, mój Stasiek jak nie robi kupy kilka dni (3 dni najdłużej nie robił) to potem przez cały dzień jest dużo kup ale takich aż na plecach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio. Albo tak jak pisałaś- wystawiła za drzwi. A co do specjalistów- masz rację, każdy co innego mówi, oszaleć można. Agadzie, ale masz imprezowego chłopa z tymi urodzinami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- O mamuniu położyłam pannę na brzuszku, nóżki na żabkę, oczywiście poprawiła sobie na kolanka, a teraz wyprostowała nóżki i SPI JAK JEJ OJCIEC - na brzuchu,ale tak trochę bokiem i jednym policzkiem przyklejona do pieluszki. Nie ruszam, bo się obudzi. Dobrze że chociaż włosy ma po mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem. Moja mówiła że nie ma pamięci mięśniowej. Temat wyszedł jak się cieszyłam że mój 1-2mce śpi na boku bez rozkow itp. Powiedziała że nie ma to nic wspólnego z mocnymi mięśniami i faktycznie. Na świadomce nie leżał tak ani sekundy tylko lecial na plecy lub brzuch... Może kwestia że jak się budzi to dźwiga głowę i ćwiczy? Kij wie. Moja tak śpi. Jak coś to da to świetnie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Ja wole regularne kupy... Mój syn mając 5mcy w lipcu zrobił 4... Każda jedna oooogromna no kutfa ogromna! Pierwsza była po 13 dniach. Matko!! Wózek do prania. On do prania. Ubrania do wyrzucenia. Koszmar Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1493 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Żona Gargamel
|
U nas teraz płacz po każdym karmieniu, tak brzuszek boli
![]() ![]() Wasze dzieci też ciągle chcą być przytulone? Moja najchętniej by spała tylko na kimś, po karmieniu też trzeba przytulać przy płaczkach, mam wrażenie że 3/4 dnia mam dziecko na sobie Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
My już po wizycie. Mały przybrał 230 g, więc troszkę mniej, ale tylko KP od niedzieli. A tak to wszystko ok. Wypytywalam o szczepienia, a nadal zagubiona jestem, nie kumam tego. Tyle mi babka nagadala, że nie ogarnęłam, o cenę też nie zapytałam, bo u mnie szczepionki płatne wykupuje się w przychodni. Ehhh... Mały był grzeczny, póki go nie rozebralam. Mam dziecko, które nie lubi się przebierać, a jeszcze bardziej nie lubi być rozebrany - szału dostaje normalnie ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Ciekawe kiedy i nas zaczną się problemy brzuszkowe - u każdego dziecka one występują? Oby wytrzymała psychicznie 🤪 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Dostojna peema.
|
Mój nie ma problemów brzuszkowych póki co. Właśnie czekam u fryzjera - przede mną 3 godizny relaksu. Kiedyś nie lubiłam tu tyle siedzieć, a teraz tak tego potrzebuję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1497 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Heh zaczynam żałować, że robiłam włosy przed porodem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Smerfetka, moja musi być przytulana do snu, ululana i dopiero jak mocno śpi to odkładam.
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#1499 |
Zakorzenienie
|
Moja też najchętniej chyba spałaby ze mną /koło mnie. Tylko jak w tym upale to znieść??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Dostojna peema.
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86902378]Heh zaczynam żałować, że robiłam włosy przed porodem
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.