![]() |
#1471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mycha jak Cię zaleje pojdziesz do wc podetrzesz sie , napniesz i wyleci kolejna część na papier i na pewno rozpoznasz
![]() Zrobilam zakupy na caly tydzien mniej więcej, jeszcze ogarne pranie i moge rodzic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Dobra, to która jutro rodzi poza mną? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1474 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ale coś czuję, że do terminu jeszcze mi zejdzie. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja od jutra tez moge rodzic ale raczej sie nie zanosi
![]() Nic mnie nie boli, czop nie odchodzi, czuje ze jeszcze posiedze w dwupaku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Mi się chyba tez rozstępy zrobiły, na samym środku brzucha z miejsca gdzie mam dziurkę na kolczyk odchodzą takie 3 czerwone kreski ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kuzwa a mnie juz ponad tydzien przepowiadacze mecza, wylatuje czop. I nie rodze. Dla-cze-goooooo
![]() ![]() Ale ciesze sie ze grudnia dotrwalam 🥰🥰 bo watpie ,ze jeszcze w listopadzie wyskoczy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Ivi ja mam takie rozstępy jakbym z tygrysem walczyła. Na całym brzuchu z każdej strony. :/ bez operacji sie nie obejdzie raczej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1478 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Raficzyca ma rację, faktycznie Twój pracodawca ma 30 dni od daty, kiedy wystawili Ci zwolnienie lekarskie na wypłatę zasiłku :/ Dlatego sobie kombinują. Najlepiej zadzwoń w poniedziałek i zapytaj, kiedy zamierzają Ci zapłacić.... Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, u mnie czop odszedł z tego co pamiętam 1 dzień wcześniej, zanim mi odeszły wody.... Także obserwujcie się ![]() Cały czas czekam na kolejny poród na wątku ![]() Tak wogóle chciałam Wam napisać, że dobrze mówiłyście, że z czasem pomału będziemy się uczyć swojego dziecka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-30 o 10:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zadomowienie
|
![]()
Laski ale te wody to ile to ich jest? Ledwo na majtkach czy np szklanka? Da się tego nie zauważyć?
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy Wam się rzuciły te ostatnie afery z ZUSem, że jeśli się nie złożyło jakiegoś papierka to w ogóle nie płacili bo oni nie wiedzieli czy ciężarna chce dostać pieniądze czy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez misiaq002 Czas edycji: 2019-11-30 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Moja kolezanka natomiast miala malowodzie i porod jej wywolywali nie mogli przebic worka owodniowego bo wod praktycznie nie miala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1482 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Ty też niedługo będziesz tulić Tymusia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dziękuje ![]() Super, że u was coraz lepiej ![]() To ile pampersów schodzi mniej więcej na dzień ? ![]() Cytat:
Tak to moja firma, ogłosili upadłość, ale w celu sprzedaży jak się okazało i właśnie w grudniu niby mają to finalizować. Z Zusem to ciągle są jakieś afery, ostatnio oglądałam w pnś że babka miała od 10 lat działalność, opłacała chorobową zawsze w terminie, a jak przyszło do ciąży, l4 i zasiłku to ZUS nagle chce od niej dowodów, że ta działalność faktycznie działała i nie była fikcyjna. Chora instytucja, wszędzie hajsu szukają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mojej koleżance też wstrzymali zasiłek, bo zaczęła pracę, po 3miesiacach dostała podwyżkę (po okresie próbnym) przepracowała miesiąc i zaszła w ciążę i poszła na zwolnienie i że 4 miesiące walczyła żeby jej w końcu wypłacili hajs Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wiadomo wyłudzenia są wszędzie, ale teraz już się nie da na działalności zapłacić raz ZUSu od wyższej podstawy, żeby dostać wysoki zasiłek bo biorą średnią z 12mcy. Kiedyś to nagminnie kobiety zakładały po to działalność ![]() ![]() Przy nowych umowach też właśnie teraz kontrolują no i w sumie ok, bo jak pisałaś często zatrudniają się po znajomości fikcyjnie dla zasiłku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Zrobiłam sobie 3 km spaceru, ale chyba muszę iść na kolejne 3 km, albo po schodach połazić bo to nic na mnie nie działa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
![]()
Mnie to dzisiaj tak mąż wkur..., że się nie zdziwię szczególnie, jak trafię w końcu na ip, bo to przechodzi ludzkie pojęcie
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Ja spałam jak mi odeszły wody, obudziłam się na siku i coś zaczęło chlupotac (szpital, gumowe materace), wstałam to jeszcze poleciało.
Czy komuś odszedł brązowy czop i nie rodzi? Bo mnie w obu poprzednich ciążach odchodził dwa dni przed porodem i zastanawiam się czy jutro rodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Mi się wieczorne plany posypały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Do parku i trochę tam połaziliśmy, ładne słoneczko dziś i gdyby nie wiatr to całkiem przyjemnie ![]() Ja za to lubię wieczory na kanapie ![]() ![]() Cytat:
Co przeskrobał ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
O czyli coś się dzieje u Ciebie ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | ||
Zakorzenienie
|
Maddd, cieszę się, że u Was już lepiej i zaczynacie się "dogadywać" z córą.
![]() Wysprzątałam całe mieszkanie, tylko prysznic zostawiłam Tżtowi na jutro, bo już mnie zaczął krzyż boleć. TŻ teraz pomaga znajomym w przeprowadzce, więc siedzę sama w domu. Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Ja miałam się spotkać z ekipą z licencjatu ale się część pochorowala i odwołali. Wątpię że do porodu się jeszcze spotkamy. No ale coz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Raczkowanie
|
![]()
Tak raczej ogólnie. Pewnie jestem nadmiernie rozdrażniona, że to już końcówka i nic się nie zanosi, jest mi ciężko jak każdej z nas przecież, a ten jeszcze marudzi i szuka dziury w całym. Cholera jasna. Zabrałam się za generalne porządki, żeby go nie udusić, bo głupio rodzić w więzieniu
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No to zawsze szkoda jak się człowiek już nastawi na wyjście ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj też mąż zdenerwował. Przeczuwam zbliżający się poród, bo dawno mi tak hormony nie uderzyły. Mówi do mnie, że jego kolega wpadnie dziś do nas na herbatę, bo będzie przejazdem. No to super, niech wpada. Sądziłam, że wpadnie wieczorem bo mąż, zanim to oświadczył, zapytał kiedy przyjdzie mój brat z rodziną (jesteśmy umówieni na wieczór) - sądziłam więc że to było niejako pytanie, czy nie przeszkadza mi gościć brata i kolegę jednocześnie. Po czym 5 minut przed dzwonkiem do drzwi on mi mówi, że kolega właśnie wysiada z autobusu i że może bym się ubrała. A wyglądałam jak Ferdek kiepski w żonobijce, starych gaciach od pidżamy i z brzuchem uciekającym dołem oraz potrzebowałam prysznica, w którym... siedział mój mąż sprzątając łazienkę, mimo że prosiłam go żeby to zrobił wczoraj. Nosz ku*wa, przysięgam że wyszłam z siebie.
#1496 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ale macie przeżycia z tymi chłopami
![]() ![]() Zaraz wraca do domu i jedziemy na zakupy i do cioci w odwiedziny, więc pewnie swoim marudzeniem też będzie działał mi na nerwy. ![]() Ja pomylam wszystkie lustra, powycierałam kurze, wyczyściłam łazienkę i listwy przypodłogowe. Miałam poodkurzać, ale brakło sił, więc zrobię to jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Arya, też przed chwilą wróciłam ze spaceru w naszym parku. Obeszłam go dwa razy, ciekawe czy się mijałyśmy ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
My się wybieramy na niego w tygodniu bo ceny weekendowych biletów są koszmarne ![]() Za niedługo to we 3 będziemy się mogły na wozkowe spacery umawiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Oo chyba mi jakoś umknęło, że też jesteś z okolicy ![]() Cytat:
Haha to ma chłop wyczucie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Hit: napisałam mężowi na kartce że ma kupić 10 paczek chusteczek, kupił... 10 pudełek z wyciąganymi chusteczkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.