Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-30, 09:51   #1471
Emosz
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ️- część 5

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Te zielone czy czerwone wody płodowe łatwo zauważyć? Bo jak mi zaleje spodnie to będzie tylko mokra plama i nie wiem, czy kolor wód dostrzegę.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Ja asekuracyjnie noszę wkładki u mnie jak się sączyły to były podbarwione krwią, ale tak de facto były bardziej różowawe niż czerwone

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 09:54   #1472
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Ja asekuracyjnie noszę wkładki u mnie jak się sączyły to były podbarwione krwią, ale tak de facto były bardziej różowawe niż czerwone

Aaa to jeśli da się to na wkładce poznać to luz, bo też noszę.

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 10:06   #1473
PatiPee
Zakorzenienie

Mycha jak Cię zaleje pojdziesz do wc podetrzesz sie , napniesz i wyleci kolejna część na papier i na pewno rozpoznasz

Zrobilam zakupy na caly tydzien mniej więcej, jeszcze ogarne pranie i moge rodzic

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Dobra, to która jutro rodzi poza mną?

Stary 2019-11-30, 10:13   #1474
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Mycha jak Cię zaleje pojdziesz do wc podetrzesz sie , napniesz i wyleci kolejna część na papier i na pewno rozpoznasz

Zrobilam zakupy na caly tydzien mniej więcej, jeszcze ogarne pranie i moge rodzic

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Ja, ja!
Ale coś czuję, że do terminu jeszcze mi zejdzie.

Stary 2019-11-30, 10:17   #1475
milawo
Wtajemniczenie

Ja od jutra tez moge rodzic ale raczej sie nie zanosi
Nic mnie nie boli, czop nie odchodzi, czuje ze jeszcze posiedze w dwupaku.

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 10:18   #1476
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
A ja wam powiem ze moj przechodzi sam siebie. Wczoraj tak noge wybijal ze mialam wrazenie ze policze mu paluszki u stopy normalnie gulka przemieszczajaca sie pod skórą tak wyraznie to jeszcze nie bylo ;D ja mam niby duzo tluszczu ale on jest na dole brzucha razem ze skora przez co mi sie nowe rozstępy robia ;( bo skora u gory jest mega napieta

Mi się chyba tez rozstępy zrobiły, na samym środku brzucha z miejsca gdzie mam dziurkę na kolczyk odchodzą takie 3 czerwone kreski ale zupełnie płaskie bo skóra jest tak mocno naciągnięta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 10:26   #1477
PatiPee
Zakorzenienie

Kuzwa a mnie juz ponad tydzien przepowiadacze mecza, wylatuje czop. I nie rodze. Dla-cze-goooooo
Ale ciesze sie ze grudnia dotrwalam 🥰🥰 bo watpie ,ze jeszcze w listopadzie wyskoczy bylby to wyjatkowy peszek

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ivi ja mam takie rozstępy jakbym z tygrysem walczyła. Na całym brzuchu z każdej strony. :/ bez operacji sie nie obejdzie raczej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-11-30, 10:27   #1478
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:

Ja! Ja chcę!

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 10:29   #1479
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Wiecie co, dowiedziałam się ze nie wyszły pensje osób na l4 i macierzyńskich, bo firma sobie chce poprawić wynik finansowy za listopad, bo będą ją sprzedawać kurde oni tak mogą? U mnie płaci pracodawca i rozlicza się z ZUS, to rozumiem że mogą działać tak jak ZUS i wybierać kiedy przeleją nam kasę ? Teraz nawet nie wiem czy w poniedziałek dostanę czy przeleją jak im się zachce Maddd chyba Ty ogarniasz kadry, może akurat wyłapiesz pytanie

Cytat:
Napisane przez raficzyca Pokaż wiadomość
Ja nie Madd, ale może pomogę. Generalnie nie, nie mogą tak zrobić. Nie pamiętam jednak, od kiedy Ty jesteś na l4, bo termin wypłaty zasiłku chorobowego może być różny o terminu wypłaty wynagrodzeń-Gdy płatnikiem zasiłków jest płatnik składek- czyli pracodawca jak w Twoim przypadku, świadczenia powinien wypłacać w terminie przyjętym do wypłaty wynagrodzeń, jednak także nie później niż w ciągu 30 dni od złożenia wszystkich niezbędnych do wypłaty dokumentów.Jeśli 30 dni minęło to pisz im wezwanie do zapłaty , wyznacz np 7-dniowy termin i żądaj odsetek z art. 64 ustawy zasiłkowej.
Cytat:
Ok coś poczytałam tylko nie wiem czy dobrze rozumiem, jak 26.11 wpłynęło do nich moje kolejne l4 to oni mają tak naprawdę czas na wypłatę zasiłku 30 dni licząc od 27.11 czyli na upartego mogliby wypłacić mi to na koniec grudnia i są chronieni ?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Tak, teraz w szpitalu mi wystawili l4 26.11, czyli teraz od tej daty mogą liczyć 30 dni na wypłatę zasiłku?
Dzięki za pomoc niestety weekend i muszę czekać do poniedziałku. Ale są niepoważni kosztem pracowników robią sztuczny wynik finansowy

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A czy w takim razie za zwolnienie od 1.11 do 26.11 nie powinni zapłacić do końca listopada zgodnie z terminem pensji? A dopiero za te pozostałe 4 dni na które dopiero dostali l4 mają 30 dni na wypłatę ? Jeju ale to pogmatwane

ARYA, akurat Lenka ładnie śpi, i mam chwilę żeby zajrzeć do Was
Raficzyca ma rację, faktycznie Twój pracodawca ma 30 dni od daty, kiedy wystawili Ci zwolnienie lekarskie na wypłatę zasiłku :/ Dlatego sobie kombinują. Najlepiej zadzwoń w poniedziałek i zapytaj, kiedy zamierzają Ci zapłacić....

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Te zielone czy czerwone wody płodowe łatwo zauważyć? Bo jak mi zaleje spodnie to będzie tylko mokra plama i nie wiem, czy kolor wód dostrzegę.

Mycha, wydaje mi się, że na bank dostrzeżesz kolor wód płodowych ja jak mi odeszły wody, to myślałam że się ssikałam do łóżka potem zaczęłam plamić na czerwono. Nie wiem czy czerwone wody płodowe to to samo co te plamienia przy skurczach, ale moim zdaniem na bank zauważysz kolor....bo te wody jednak się sączą przez jakiś czas.

dziewczyny, u mnie czop odszedł z tego co pamiętam 1 dzień wcześniej, zanim mi odeszły wody.... Także obserwujcie się
Cały czas czekam na kolejny poród na wątku

Tak wogóle chciałam Wam napisać, że dobrze mówiłyście, że z czasem pomału będziemy się uczyć swojego dziecka Nie chcę zapeszać, ale jest coraz lepiej. W nocy budzi się co około 3h, co prawda musimy przez godzinę z nią "walczyć" (potrafi zabrudzić 2 razy pieluszkę i 2 razy płakać na jedzenie w ciagu tej godzinnej pobudki ), ale przynajmniej daje nam pospać. Taki noworodek wydaje się naprawdę prosty w obsłudze, placze tylko na karmienie i jak narobi w pieluchę A tak to serio sporo śpi. I cieszę się, że udaje nam się jednak odkładać ją do łóżeczka, mam nadzieję że unikniemy spania razem z Małą....

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2019-11-30 o 10:31
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 10:30   #1480
misiaq002
Zadomowienie

Laski ale te wody to ile to ich jest? Ledwo na majtkach czy np szklanka? Da się tego nie zauważyć? I przede wszystkim da się np ścisnąć mięśnie i powstrzymać wypływ tak jak siku?
Cytat:
Ok coś poczytałam tylko nie wiem czy dobrze rozumiem, jak 26.11 wpłynęło do nich moje kolejne l4 to oni mają tak naprawdę czas na wypłatę zasiłku 30 dni licząc od 27.11 czyli na upartego mogliby wypłacić mi to na koniec grudnia i są chronieni ?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Tak, teraz w szpitalu mi wystawili l4 26.11, czyli teraz od tej daty mogą liczyć 30 dni na wypłatę zasiłku?
Dzięki za pomoc niestety weekend i muszę czekać do poniedziałku. Ale są niepoważni kosztem pracowników robią sztuczny wynik finansowy

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A czy w takim razie za zwolnienie od 1.11 do 26.11 nie powinni zapłacić do końca listopada zgodnie z terminem pensji? A dopiero za te pozostałe 4 dni na które dopiero dostali l4 mają 30 dni na wypłatę ? Jeju ale to pogmatwane

Wiesz co ja bym nie szła takim tokiem rozumowania... Moje zwolnienia nigdy nie obejmowały całego miesiąca tylko np 3 tygodnie. A wypłatę dostawałam zawsze raz w miesiącu w terminie. Więc i Ty za listopad powinnaś dostać normalnie wypłatę. Grudzień już wiadomo będzie skomplikowany bo urodzisz i częściowo będzie to macierzyński. Ale co firmę obchodzi jakie Ty masz okresy zwolnienia.. Dla nich jesteś na zwolnieniu przez 30 dni listopada i za te wszystkie dni maja Ci zapłacić czy będziesz miała 2 czy 20 różnych zwolnień bo jest ciągłość. Ale jeśli Twoja firma kombinuje z wynikiem to faktycznie my tu nic nie doradzimy i musisz dzwonić pytać co wymyślili bo będą sobie szukać jakichś przepisów o których nie mamy pojęcia i się nimi zasłaniać. A Ty nie pisałaś przypadkiem, że oni się zamykają? Albo, że nie masz gdzie wracać? Ale może Was pomieszałam

Nie wiem czy Wam się rzuciły te ostatnie afery z ZUSem, że jeśli się nie złożyło jakiegoś papierka to w ogóle nie płacili bo oni nie wiedzieli czy ciężarna chce dostać pieniądze czy nie

Edytowane przez misiaq002
Czas edycji: 2019-11-30 o 10:32
misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 10:34   #1481
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Laski ale te wody to ile to ich jest? Ledwo na majtkach czy np szklanka? Da się tego nie zauważyć? Wiesz co ja bym nie szła takim tokiem rozumowania... Moje zwolnienia nigdy nie obejmowały całego miesiąca tylko np 3 tygodnie. A wypłatę dostawałam zawsze raz w miesiącu w terminie. Więc i Ty za listopad powinnaś dostać normalnie wypłatę. Grudzień już wiadomo będzie skomplikowany bo urodzisz i częściowo będzie to macierzyński. Ale co firmę obchodzi jakie Ty masz okresy zwolnienia.. Dla nich jesteś na zwolnieniu przez 30 dni listopada i za te wszystkie dni maja Ci zapłacić czy będziesz miała 2 czy 20 różnych zwolnień bo jest ciągłość. Ale jeśli Twoja firma kombinuje z wynikiem to faktycznie my tu nic nie doradzimy i musisz dzwonić pytać co wymyślili bo będą sobie szukać jakichś przepisów o których nie mamy pojęcia i się nimi zasłaniać. A Ty nie pisałaś przypadkiem, że oni się zamykają? Albo, że nie masz gdzie wracać? Ale może Was pomieszałam

Nie wiem czy Wam się rzuciły te ostatnie afery z ZUSem, że jeśli się nie złożyło jakiegoś papierka to w ogóle nie płacili bo oni nie wiedzieli czy ciężarna chce dostać pieniądze czy nie

Zdecydowanie kilka szklanek.... mamy w sobie okolo 1-2 litrów wód.
Moja kolezanka natomiast miala malowodzie i porod jej wywolywali nie mogli przebic worka owodniowego bo wod praktycznie nie miala

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Raficzyca ma rację, faktycznie Twój pracodawca ma 30 dni od daty, kiedy wystawili Ci zwolnienie lekarskie na wypłatę zasiłku :/ Dlatego sobie kombinują. Najlepiej zadzwoń w poniedziałek i zapytaj, kiedy zamierzają Ci zapłacić....

Mycha, wydaje mi się, że na bank dostrzeżesz kolor wód płodowych ja jak mi odeszły wody, to myślałam że się ssikałam do łóżka potem zaczęłam plamić na czerwono. Nie wiem czy czerwone wody płodowe to to samo co te plamienia przy skurczach, ale moim zdaniem na bank zauważysz kolor....bo te wody jednak się sączą przez jakiś czas.

dziewczyny, u mnie czop odszedł z tego co pamiętam 1 dzień wcześniej, zanim mi odeszły wody.... Także obserwujcie się

Tak wogóle chciałam Wam napisać, że dobrze mówiłyście, że z czasem pomału będziemy się uczyć swojego dziecka Nie chcę zapeszać, ale jest coraz lepiej. W nocy budzi się co około 3h, co prawda musimy przez godzinę z nią "walczyć" (potrafi zabrudzić 2 razy pieluszkę i 2 razy płakać na jedzenie w ciagu tej godzinnej pobudki ), ale przynajmniej daje nam pospać. Taki noworodek wydaje się naprawdę prosty w obsłudze, placze tylko na karmienie i jak narobi w pieluchę A tak to serio sporo śpi. I cieszę się, że udaje nam się jednak odkładać ją do łóżeczka, mam nadzieję że unikniemy spania razem z Małą....
Maddd ciesze sie ze u was lepiej, i zazdroszcze ze masz maluszka przy sobie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-11-30, 10:52   #1482
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdecydowanie kilka szklanek.... mamy w sobie okolo 1-2 litrów wód.
Moja kolezanka natomiast miala malowodzie i porod jej wywolywali nie mogli przebic worka owodniowego bo wod praktycznie nie miala

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Maddd ciesze sie ze u was lepiej, i zazdroszcze ze masz maluszka przy sobie

Pati, nie chcę zapeszać, ale mam nadzieję, że Lenka zostanie taka kochana dłużej
Ty też niedługo będziesz tulić Tymusia i pewnie szybciej niż myślisz
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 11:21   #1483
arya09
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuje

Super, że u was coraz lepiej oby tak dalej!
To ile pampersów schodzi mniej więcej na dzień ?

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Laski ale te wody to ile to ich jest? Ledwo na majtkach czy np szklanka? Da się tego nie zauważyć? I przede wszystkim da się np ścisnąć mięśnie i powstrzymać wypływ tak jak siku? Wiesz co ja bym nie szła takim tokiem rozumowania... Moje zwolnienia nigdy nie obejmowały całego miesiąca tylko np 3 tygodnie. A wypłatę dostawałam zawsze raz w miesiącu w terminie. Więc i Ty za listopad powinnaś dostać normalnie wypłatę. Grudzień już wiadomo będzie skomplikowany bo urodzisz i częściowo będzie to macierzyński. Ale co firmę obchodzi jakie Ty masz okresy zwolnienia.. Dla nich jesteś na zwolnieniu przez 30 dni listopada i za te wszystkie dni maja Ci zapłacić czy będziesz miała 2 czy 20 różnych zwolnień bo jest ciągłość. Ale jeśli Twoja firma kombinuje z wynikiem to faktycznie my tu nic nie doradzimy i musisz dzwonić pytać co wymyślili bo będą sobie szukać jakichś przepisów o których nie mamy pojęcia i się nimi zasłaniać. A Ty nie pisałaś przypadkiem, że oni się zamykają? Albo, że nie masz gdzie wracać? Ale może Was pomieszałam

Tak to moja firma, ogłosili upadłość, ale w celu sprzedaży jak się okazało i właśnie w grudniu niby mają to finalizować.
Z Zusem to ciągle są jakieś afery, ostatnio oglądałam w pnś że babka miała od 10 lat działalność, opłacała chorobową zawsze w terminie, a jak przyszło do ciąży, l4 i zasiłku to ZUS nagle chce od niej dowodów, że ta działalność faktycznie działała i nie była fikcyjna. Chora instytucja, wszędzie hajsu szukają

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 11:41   #1484
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:

Super że u Was coraz lepiej
Cytat:
Dziękuje

Super, że u was coraz lepiej oby tak dalej!
To ile pampersów schodzi mniej więcej na dzień ?

Tak to moja firma, ogłosili upadłość, ale w celu sprzedaży jak się okazało i właśnie w grudniu niby mają to finalizować.
Z Zusem to ciągle są jakieś afery, ostatnio oglądałam w pnś że babka miała od 10 lat działalność, opłacała chorobową zawsze w terminie, a jak przyszło do ciąży, l4 i zasiłku to ZUS nagle chce od niej dowodów, że ta działalność faktycznie działała i nie była fikcyjna. Chora instytucja, wszędzie hajsu szukają

Też właśnie oglądałam ten odcinek. W sumie z jednej strony się nie dziwię bo znam kilka przypadków gdzie kobieta była zatrudniona w rodzinnej firmie i jak dowiadywała się że jest w ciąży to nagle otrzymywała np 3razy wyzsza wypłate żeby mieć większy zasiłek, więc pewnie przez to tak sprawdzają.

Mojej koleżance też wstrzymali zasiłek, bo zaczęła pracę, po 3miesiacach dostała podwyżkę (po okresie próbnym) przepracowała miesiąc i zaszła w ciążę i poszła na zwolnienie i że 4 miesiące walczyła żeby jej w końcu wypłacili hajs

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 11:46   #1485
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Super że u Was coraz lepiej Też właśnie oglądałam ten odcinek. W sumie z jednej strony się nie dziwię bo znam kilka przypadków gdzie kobieta była zatrudniona w rodzinnej firmie i jak dowiadywała się że jest w ciąży to nagle otrzymywała np 3razy wyzsza wypłate żeby mieć większy zasiłek, więc pewnie przez to tak sprawdzają.

Mojej koleżance też wstrzymali zasiłek, bo zaczęła pracę, po 3miesiacach dostała podwyżkę (po okresie próbnym) przepracowała miesiąc i zaszła w ciążę i poszła na zwolnienie i że 4 miesiące walczyła żeby jej w końcu wypłacili hajs

Wiadomo wyłudzenia są wszędzie, ale teraz już się nie da na działalności zapłacić raz ZUSu od wyższej podstawy, żeby dostać wysoki zasiłek bo biorą średnią z 12mcy. Kiedyś to nagminnie kobiety zakładały po to działalność no i wtedy rozumiem kontrole na pozorność działalności, ale bez jaj że po 10 latach takie cyrki

Przy nowych umowach też właśnie teraz kontrolują no i w sumie ok, bo jak pisałaś często zatrudniają się po znajomości fikcyjnie dla zasiłku.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Zrobiłam sobie 3 km spaceru, ale chyba muszę iść na kolejne 3 km, albo po schodach połazić bo to nic na mnie nie działa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-11-30, 11:47   #1486
black___raven
Raczkowanie

Mnie to dzisiaj tak mąż wkur..., że się nie zdziwię szczególnie, jak trafię w końcu na ip, bo to przechodzi ludzkie pojęcie

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 12:06   #1487
biedro87
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5

Ja spałam jak mi odeszły wody, obudziłam się na siku i coś zaczęło chlupotac (szpital, gumowe materace), wstałam to jeszcze poleciało.

Czy komuś odszedł brązowy czop i nie rodzi? Bo mnie w obu poprzednich ciążach odchodził dwa dni przed porodem i zastanawiam się czy jutro rodzę wolałabym poczekać do poniedziałku,bo wtedy chyba jest mój lekarz. Z Natalka odszedł mi czop w piątek rano, urodziła 23.40 w niedzielę. Przy Jasiu w sobotę rano czop, urodziłam w poniedziałek o 8.40.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 12:07   #1488
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomo wyłudzenia są wszędzie, ale teraz już się nie da na działalności zapłacić raz ZUSu od wyższej podstawy, żeby dostać wysoki zasiłek bo biorą średnią z 12mcy. Kiedyś to nagminnie kobiety zakładały po to działalność no i wtedy rozumiem kontrole na pozorność działalności, ale bez jaj że po 10 latach takie cyrki

Przy nowych umowach też właśnie teraz kontrolują no i w sumie ok, bo jak pisałaś często zatrudniają się po znajomości fikcyjnie dla zasiłku.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Zrobiłam sobie 3 km spaceru, ale chyba muszę iść na kolejne 3 km, albo po schodach połazić bo to nic na mnie nie działa

3 km na zakupy czy tak o?

Mi się wieczorne plany posypały i kolejny wieczór siedzę w domu 🤨

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez black___raven Pokaż wiadomość
Mnie to dzisiaj tak mąż wkur..., że się nie zdziwię szczególnie, jak trafię w końcu na ip, bo to przechodzi ludzkie pojęcie

Coś narozrabial czy tak o?

Stary 2019-11-30, 12:36   #1489
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
3 km na zakupy czy tak o?

Mi się wieczorne plany posypały i kolejny wieczór siedzę w domu

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Coś narozrabial czy tak o?

Do parku i trochę tam połaziliśmy, ładne słoneczko dziś i gdyby nie wiatr to całkiem przyjemnie

Ja za to lubię wieczory na kanapie ale jestem typem domatora. Obejrzę Voice of Poland i tak zleci wieczór

Cytat:

Co przeskrobał

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Ja spałam jak mi odeszły wody, obudziłam się na siku i coś zaczęło chlupotac (szpital, gumowe materace), wstałam to jeszcze poleciało.

Czy komuś odszedł brązowy czop i nie rodzi? Bo mnie w obu poprzednich ciążach odchodził dwa dni przed porodem i zastanawiam się czy jutro rodzę wolałabym poczekać do poniedziałku,bo wtedy chyba jest mój lekarz. Z Natalka odszedł mi czop w piątek rano, urodziła 23.40 w niedzielę. Przy Jasiu w sobotę rano czop, urodziłam w poniedziałek o 8.40.

O czyli coś się dzieje u Ciebie to trzymaj do jutra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-11-30, 12:37   #1490
mychamycha
Zakorzenienie

Maddd, cieszę się, że u Was już lepiej i zaczynacie się "dogadywać" z córą.

Wysprzątałam całe mieszkanie, tylko prysznic zostawiłam Tżtowi na jutro, bo już mnie zaczął krzyż boleć. TŻ teraz pomaga znajomym w przeprowadzce, więc siedzę sama w domu.
Cytat:

Oooo, a co takiego przeskrobał?
Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość

Oooo no to masz realne szanse na 1.12

Stary 2019-11-30, 12:37   #1491
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Do parku i trochę tam połaziliśmy, ładne słoneczko dziś i gdyby nie wiatr to całkiem przyjemnie

Ja za to lubię wieczory na kanapie ale jestem typem domatora. Obejrzę Voice of Poland i tak zleci wieczór

Co przeskrobał

No to prawda, ładna pogoda dziś

Ja miałam się spotkać z ekipą z licencjatu ale się część pochorowala i odwołali. Wątpię że do porodu się jeszcze spotkamy. No ale coz

Stary 2019-11-30, 12:37   #1492
black___raven
Raczkowanie

Tak raczej ogólnie. Pewnie jestem nadmiernie rozdrażniona, że to już końcówka i nic się nie zanosi, jest mi ciężko jak każdej z nas przecież, a ten jeszcze marudzi i szuka dziury w całym. Cholera jasna. Zabrałam się za generalne porządki, żeby go nie udusić, bo głupio rodzić w więzieniu

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 12:47   #1493
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak raczej ogólnie. Pewnie jestem nadmiernie rozdrażniona, że to już końcówka i nic się nie zanosi, jest mi ciężko jak każdej z nas przecież, a ten jeszcze marudzi i szuka dziury w całym. Cholera jasna. Zabrałam się za generalne porządki, żeby go nie udusić, bo głupio rodzić w więzieniu

No niestety, tak to jest. Mnie tak tydzień temu mąż wkurzyl delikatnie mówiąc zobaczymy czy dziś znowu jakiegoś zgrzytu nie będzie, bo ma odkurzyć i pozmywać podłogi, ale na razie się nie zanosi żeby się za to zabrał może do północy ogarnie 🤣

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-11-30, 12:54   #1494
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
No to prawda, ładna pogoda dziś

Ja miałam się spotkać z ekipą z licencjatu ale się część pochorowala i odwołali. Wątpię że do porodu się jeszcze spotkamy. No ale coz

No to zawsze szkoda jak się człowiek już nastawi na wyjście tym bardziej, że potem już może być ciężej się zgrać.

Stary 2019-11-30, 13:01   #1495
voice_of_silence
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj też mąż zdenerwował. Przeczuwam zbliżający się poród, bo dawno mi tak hormony nie uderzyły. Mówi do mnie, że jego kolega wpadnie dziś do nas na herbatę, bo będzie przejazdem. No to super, niech wpada. Sądziłam, że wpadnie wieczorem bo mąż, zanim to oświadczył, zapytał kiedy przyjdzie mój brat z rodziną (jesteśmy umówieni na wieczór) - sądziłam więc że to było niejako pytanie, czy nie przeszkadza mi gościć brata i kolegę jednocześnie. Po czym 5 minut przed dzwonkiem do drzwi on mi mówi, że kolega właśnie wysiada z autobusu i że może bym się ubrała. A wyglądałam jak Ferdek kiepski w żonobijce, starych gaciach od pidżamy i z brzuchem uciekającym dołem oraz potrzebowałam prysznica, w którym... siedział mój mąż sprzątając łazienkę, mimo że prosiłam go żeby to zrobił wczoraj. Nosz ku*wa, przysięgam że wyszłam z siebie.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 13:17   #1496
gosiulam185
Zakorzenienie

Ale macie przeżycia z tymi chłopami mnie mój nie denerwuje, ale to chyba dlatego, że wczoraj wrócił z pracy o 22:30, a dzisiaj poszedł na 4, więc raczej nie ma kiedy mnie zdenerwować

Zaraz wraca do domu i jedziemy na zakupy i do cioci w odwiedziny, więc pewnie swoim marudzeniem też będzie działał mi na nerwy.

Ja pomylam wszystkie lustra, powycierałam kurze, wyczyściłam łazienkę i listwy przypodłogowe. Miałam poodkurzać, ale brakło sił, więc zrobię to jutro

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 13:21   #1497
oglam
Raczkowanie

Cytat:

Co przeskrobał

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

O czyli coś się dzieje u Ciebie to trzymaj do jutra

Arya, też przed chwilą wróciłam ze spaceru w naszym parku. Obeszłam go dwa razy, ciekawe czy się mijałyśmy pogoda idealna, jutro ma być jeszcze lepsza a dziś startuje u nas Festiwal Światła, chyba jutro się wybiorę

oglam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-30, 13:26   #1498
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oglam Pokaż wiadomość
Arya, też przed chwilą wróciłam ze spaceru w naszym parku. Obeszłam go dwa razy, ciekawe czy się mijałyśmy pogoda idealna, jutro ma być jeszcze lepsza a dziś startuje u nas Festiwal Światła, chyba jutro się wybiorę

Mówisz o tym chińskim festiwalu światła?

My się wybieramy na niego w tygodniu bo ceny weekendowych biletów są koszmarne

Za niedługo to we 3 będziemy się mogły na wozkowe spacery umawiać

Stary 2019-11-30, 13:37   #1499
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oglam Pokaż wiadomość

Oo chyba mi jakoś umknęło, że też jesteś z okolicy fajnie.

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj też mąż zdenerwował. Przeczuwam zbliżający się poród, bo dawno mi tak hormony nie uderzyły. Mówi do mnie, że jego kolega wpadnie dziś do nas na herbatę, bo będzie przejazdem. No to super, niech wpada. Sądziłam, że wpadnie wieczorem bo mąż, zanim to oświadczył, zapytał kiedy przyjdzie mój brat z rodziną (jesteśmy umówieni na wieczór) - sądziłam więc że to było niejako pytanie, czy nie przeszkadza mi gościć brata i kolegę jednocześnie. Po czym 5 minut przed dzwonkiem do drzwi on mi mówi, że kolega właśnie wysiada z autobusu i że może bym się ubrała. A wyglądałam jak Ferdek kiepski w żonobijce, starych gaciach od pidżamy i z brzuchem uciekającym dołem oraz potrzebowałam prysznica, w którym... siedział mój mąż sprzątając łazienkę, mimo że prosiłam go żeby to zrobił wczoraj. Nosz ku*wa, przysięgam że wyszłam z siebie.

Haha to ma chłop wyczucie

Stary 2019-11-30, 13:43   #1500
biedro87
Zadomowienie

Hit: napisałam mężowi na kartce że ma kupić 10 paczek chusteczek, kupił... 10 pudełek z wyciąganymi chusteczkami
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości