![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Emmi dzięki za słoneczko.
Jest nadzieja, mgła zaczyna opadać, może wyjdzie słońce. --------- Co tak wcześnie wstałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
4 pory roku i ja piąta
|
Obudziły mnie hałasujące ptaki przy dachu. Chyba znów szpaki kłóciły się z mazurkami o gniazdo. Szpaki odlatują na zimę a wróblowate zostają. Więc jak gniazdo jest puuuste...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Emmi wszędzie walka o byt
![]() Nie dziwię się, że spać nie mogłaś, ptaki potrafią być głośne ![]() Wyszło słoneczko i od razu cieplutko się zrobiło. Pojechałam zobaczyć jak kotki mają się w Kotełkowie. Wyglądają na szczęśliwe. Emek też tam jest uruchamia solar... pierwsza próba, zobaczymy co z tego wyniknie. Owy solar zamontował już w tamtym roku, no ale jak zwykle, brakowało czasu, albo inne sprawy były ważniejsze, żeby go podłączyć. Korzyści będą duże, bo woda i grzejniki będą gorące, potrzebne tylko słońce ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Miłej i spokojnej niedzieli ![]() Uciekam. Dobrego dnia Wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jak to miło niedzielkę wspólną kawką rozpocząć. ===== Lenifko, źle się wyraziłam. Nie chodziło mi o balkon pana Wodeckiego, tylko pod balkon własny, w hołdzie Wielkiemu Artyście. Owszem, bardzo lubiłam. Posadzić jedna nie mogę, bo mój balkon na II piętrze. Państwu z parteru nie chcę w trawnik ingerować. ===== Wracam do czytania...... |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Adazina, jak skończą ten remont bloku, który u mnie własnie trwa, to mam plan zasadzić pnącą różę na balkonie. Nawet ostatnio byla dyskusja z mężem że on nie chce tej róży bo się "będzie kłuł" jak będzie wychodził na balkon haha. Znalazlam kompromis. Tylko z jednej strony balkonu ja posadzę, nie przy drzwiach aby mi się małżonek nie kłuł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifa
![]() Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Obywatelski, czyli patriotyczny, obowiązek spełniony.
Pora na drugą kawusię. ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Emmi, wyspałam się zupełnie przyzwoicie. Obudziłam się jakoś tak po 4 nad ranem. Otworzyłam szeroko okno, żeby tlenu do mojej sypialni wpuścić, no i... i słyszałam od łąki i lasu wspaniały ptasi koncert. Urocze te chwile. Wiosna budzi się do życia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() My też byliśmy zagłosować. Rozpogodziło się cudnie. Słonko świeci, można wychodzić na krótki rękawek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() 13*C dojrzałam na pogodynce. Ma być słonecznie i maks 27*C ? Jakoś tak. Od rana przeszukiwałam szafy i pudła z butami, bo w weekend skupiłam się na sianiu a zapomniałam, że powinnam przygotować letnie ubrania. A sama pisałam na Zagrodzie jak ma być ciepło ![]() Adi ![]() Cyferka ![]() Milka ![]() Annorl ![]() Imuś ![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrego dnia w pracy ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- U mnie 10 w tej chwili, ale ma znacznie się ocieplić. ----------- Raniutko pojechałam do Kotełkowa wypuścić koty. Wyspane i szczęśliwe zjadły śniadanie na podwórku i poszły biegać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ufff... noc powyborcza była długa i nieprzespana... Wyniki takie sobie. Mój kandydat na szefa miasta przeszedł do drugiej tury z obecnym prezydentem. Szkoda, bo miałam nadzieję, że wystarczy mu tura pierwsza. W sejmiku wojewódzkim może nastąpić podobna sytuacja jak to się jesienią w Sejmie stało. Jeśli się "nasi" dogadają i połączą siły, to mają większość i będą rządzić. Kawy... moja głowa kawy pragnie... dużo kawki... mocnej i gorącej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusi
![]() U nas b/z burmistrz wygrała w pierwszej turze. Tu się cieszę, bo na to liczyłam. Ale starosta ![]() Nie wiem na jakiej zasadzie do sejmiku wybierają? Ale u nas i tak wiadomo, że PIS wygrał. --------------- Cieplutko, gorąco ![]() I to niech nas cieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
4 pory roku i ja piąta
|
Obecnie 27 stopni C. Upał koszmarny. Jestem już w domu. Zaraz biorę się za papierologię. Zelży trochę z tym upałem i ruszę podziałać.
W pracy temat nr 1 wybory, bo kandydatami są znajomi albo rodzina. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cyferciu ![]() Adi ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- MM zadowolony, bo wygrał ten, na którego głosował. Frekwencja plasuje się na około 30%. Za to pewien pan, który stworzył tu sobie ala mafię i bata na dziada nie było i tylko jego pociotki szkołą trzęsły. W końcu rodzice postawili się i przysłowiowo dziada na taczce wywieźli. To proszę bardzo! Wyłonił się niczym feniks z popiołu i będzie chyba radnym ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-04-08 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
oczywiście, masz rację, powinnam uważać. Trzustka nie lubi nadmiaru. Ale... ale kawka jest jedyną używką na jaką mogę sobie jeszcze pozwalać. ![]() A więc, dopóki trzustka wyraźnie nie krzyknie STOP kaweczkę piję. Właśnie wróciłam ze spaceru z moją sąsiadką B. Ach, tyle spraw do omówienia. W pierwszym rzędzie polityka. W rzędzie drugim nasi panowie. ![]() ![]() Dotlenione... nagadane... możemy teraz dzień uznać za całkiem miły. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Emmi, uuu... jeśli tak, to "pan Feniks" pewnie będzie miał teraz szerokie pole do popisu... i być może znowu coś na kształt mafii stworzy... ![]() Moja pani kandydatka na radną weszła (to będzie jej II kadencja) z ogromną liczbą głosów poparcia. Bardzo się cieszę. Zasłużyła kobieta na to. ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie w ten piękny poranek
![]() ![]() Wczoraj po pracy nie spałam bo umówiłam się z przyjaciółką na spacer, później sprawy domowe, wizyta z córką u ortodontki, obiad itp, ale później udało mi się wyciągnąć męża na rower ![]() ![]() Dzisiaj od rana sprzątanie, wymiana pościeli itp. Ale po południu planuję spacer pod górami bo jutro już ma być załamanie pogody. A co u was?? Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witaj Milka, ja tradycyjnie wirtualny zestaw kawowy wystawiam ![]() ![]() ![]() ![]() Też piję kawę. Rano jeździłam do kotków, wypuściłam na podwórko. Emek wczoraj na noc je zamknął bo chciały. Dzisiaj powtórka wczorajszej pogody. Mila u mnie wczoraj było 27*C. Dałaś radę wczoraj po dyżurze aktywnie spędzić dzień ![]() Też lubię rower, tym bardziej, że powstaje u nas coraz więcej ścieżek rowerowych w urokliwych i bezpiecznych miejscach. W tym roku niestety jeszcze nie wyciągnęłam swojego roweru, a to nie takie proste, bo stoi w piwnicy u mojej mamy w bloku ![]() ------------- Hałas na ulicy, kleją dziury w asfalcie. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Emmi pięknego dnia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Noc była dobra. Sen mocny i długi. Obudziłam się przed godz. 6 łyknęłam lek, który na czczo muszę, no i jeszcze sobie zasnęłam. ![]() Teraz pora na kaweczkę. Ach, jak przyjemnie! ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Milka, rower. Uwielbiałam! Cudnie, że masz taką możliwość i jeszcze do tego tereny takie wspaniałe. U mnie rower w całkowitą odstawkę poszedł wieeele lat temu. Lekarze kategorycznie zabronili. To jednak zbyt duże obciążenie dla mojego organizmu. Trudno, musiałam się z tym jakoś pogodzić. Pozostały mi tylko spacery. ===== Cyferciu, hałas. Ale później będzie Ci się autkiem dobrze jeźdzło. Hura! ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cyferuś, jak sprawuje się ciśnienie u TM-ka? A kiedy ma omówienie wyniku Holtera? |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Hejka Adusia
![]() Cześć śpioszku . Już maszyny ucichły. To raczej nie było zalepienie dziury, czegoś tam szukali pod asfaltem ![]() zabezpieczone, a wozy odjechały. ---------- Adusia odczyt holtera był wczoraj. Ma nadciśnienie i trzeba brać leki, dostał jeszcze jakiś drugi, ale jeszcze nie wykupił, bo zapomina ![]() Jutro wynik echo serca. ----------- Ależ ciepełko. Cudnie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
najważniejsze jest to, że TM-ek ruszył z leczeniem. Jeśli będzie pacjentem posłusznym, to z chorobą nadciśnieniową można żyć. Bo np. ja jestem bardzo posłuszna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Pracoholizm u MM
Od świtu do wieczora. ------------- Co planujesz Adusia? Wyruszasz gdzieś? Młodszy syn narzeka, że mocno pyli. ------------ Nastawiłam wywar na zupę. Dzisiaj barszczyk. |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
mocno pyli. U nas też. Szczególnie brzoza. W pokojach od strony lasu ciągle z mebli biały pył wycieram. Rano obudziłam się z obrzękiem powiek. Clatrę oczywiście cały czas łykam. Bez niej byłoby słabo. Gdzie wyruszam? Hmmm... powinnam do dużego sklepu. Jutro chcę ugotować czerwony barszczyk i osobno fasolę Jaś. Składników w domu brak. Tylko mam buraczki od pani Oleńki. Po resztę muszę do tego dużego sklepu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
4 pory roku i ja piąta
|
Byłam...nie byłam...? Nie byłam
![]() Witam się z Wami ![]() Czy widzicie jak wcześnie jestem? I to już po papierologii ![]() Upał... 28*C teraz, siedzę w chłodnym domku i zaraz zabieram się za gotowanie letniego bigosu. Nie wiadomo co jeść w taki upał. MM oczywiście mięsożerca, ale tak jak któraś z Was, kiedyś napisała o swoim mężu, w jego domu wcale tak dużo mięsa się nie jadało. Ja z Juniorem raczej przestawiamy się na sałatki. Jak wczoraj z fetą, dzisiaj też będzie. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Widzę jakieś słodkie ciasteczko przy termosiku. Najpierw pomyślałam, że to pizza. Dziś za gorąco ale może by tak jutro? ALbo pojutrze...? hymmm... |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Hejka Emmi
![]() Przy termosiku zdecydowanie pizza ![]() Upał u mnie też, niedobrze tak w kwietniu. Zaraz biegnę z pracy ![]() Miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zmobilizowałam się i pojechałam do dużego sklepu.
Wszystkie składniki na obiad jutrzejszy (i czwartkowy) już mam. Dzisiaj na noc namoczę fasolę Jaś. Jutro rano namoczoną fasolę raz jeszcze przepłuczę i ugotuję. Jutro nastawię też mięso kurczakowe i włoszczyznę. Gdy wywar będzie gotowy przecedzę go, dodam buraczki od pani Oleńki (ugotowane, utarte i zapakowane próżniowo) zagotuję, doprawię sokiem z cytryny. Czerwony barszczyk podam z tą osobno ugotowaną fasolą. Tak najbardziej lubimy. ===== A teraz czas na kawkę/herbatkę. Zapraszam! ![]() O godz. 18 idę z sąsiadką B. na spacer. Zostało troszkę ponad 40 minut, więc wypić zdążymy. ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Pizza... lubię... ale robić ją sama to już niezbyt... Mamy w mieście taki mega-wypasiony lokal. Ich pizza rewelacyjna. Czasem, gdy dzieci nasze zjawiają się, zamawiamy z dowozem. Oj, jakie dobre to jedzonko. Mniam... ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Upał. Okna muszą być pootwierane. Komarów jeszcze wprawdzie nie ma, ale wczoraj wszedł mi do pokoju pajączek. Dwie nieduże muchy też widziałam. Pora chyba zainstalować w oknach moskitiery. Ale najpierw trzeba okna umyć. Bo jak, tak, na brudnych...?? I tu się trochę obawiam. Dopiero wszak z zapalenia płuc przecież wyszłam. Rozsądek podpowiada - przełóż babo tę robotę na maj... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
4 pory roku i ja piąta
|
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-04-10 o 05:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() ![]() Cyferka ![]() ![]() Dobrego dnia życzę i dużo słoneczka ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-04-10 o 05:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Emmi, jaki cudny poranny zestawił nas przywitał. Chwytam kawę, lody i owocek. No tak, chyba masz rację, siły mi wracają. Nareszcie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.