![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Doridee na zajefany jest ten szary komplecik i fajnie Ala w nim wyglada
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
O tej porze na siłownię
![]() Ala znowu się przebudziła ale nie wyjmując jej z łóżeczka chciałam dać jej jeść i niestety płacz ![]() ![]() ![]()
#1474 |
Zakorzenienie
|
He he juz po silowni rano mi sie nie chcialo a raczej smacznie spalo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
wenezja - ślicznotka z Twojej Emilki
![]() ![]() doridee - Maks miał problemy z zaparciemi i bączkami jak przechodziłam na NAN2 i pomogłam nam herbatka z kopru włoskiego. masowałam mu też często brzuszek i troszkę pomagałam podnosząc nóżki do brzuszka. nie chciałam dawać czopka ale ponoć jest to też dobry pomysł. w ogóle powinna chyba Ala sporo pić ... hmh ale jak to zrobić ... może kup jej jakies owocowe herbatki hipp ma takie. one sa dość słodkie ale może jej dzięki temu zasmakują ![]() ![]() ![]() ![]() popieram Monkę - szukaj rozwiązania w aptece lub u lekarza. probowałam dzisiaj kubka treningowego - porażka! cała herbatka wylądowała na bluzeczce ![]() Monka mija już chyba 1 dzień wolności od nałogu , trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
No wyjde z siebie i nie wroce napisalam tyle i z 3 razy mi zniklo buu Wiec Doridee z tego co pamietam przyczyna gazow czy zaparc moze byc nieregularne karmienie oraz przejscie z mleka nr ... na nastepne. Pisalo ze dobre sa saczki ze sliwek jezeli ci niechce jesc ich to moze jakos soczek zalapie a i dobry tez jest soczek ze (swierzych )surowych burakow .
Znalazlam pelno syropow na trawienie gazy zaprcia nie wiem czy sa od wieku niemowlecego wiec szoruj jutro do apteki i na pewo ci cos dadza znaczy powinni tak m sie wydaje. ![]() Wiecie moze od kiedy daje sie pomidory niemowlaczka ja nie wiem ale dalam mu z 2 plasterki cienkie to wyssal ten srodkowy hmm klimacik nie wiem jak to sie nazywa ten taki soczysty z tymi pesteczkami a i dalam mu tez lososia z puszki sprudowwac pomemlal i mu smakowalo ![]() 9tym razem skopijuje to co napisalam i nie dam sie wyrolowac hehe) |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Lucky u nas dopiero 23.11 hehe roznica jednej godziny jest miedzy Polska a Anglia czyli mi jeszcze 49 min zstalo ale dzieki i przyznam sie ze myslalm ze gorzej zniose hehe ale tz tez zemna rzuca to mnie motywuje a raczej zakazuje i krzyczy he ide sie pokapac akurat 1 dzien minie.
A doridee jak bedziesz w aptece to mi sie wydaje zebys napomkla ze ci Ala niechce pic za duzo zeby ci jakiegos sropa czy innego specyfiku nie dali ktore musisz z jakas duza iloscia wody wymieszac czy soczku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane za rady - jesteście nieocenione
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj zjadła dopiero o 3.00 w nocy - czyli nie licząc kilku małych łyżeczek deserku miała przerwę w jedzeniu 12 godzinną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to się wyżaliłam ![]()
#1479 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny dziekuje wam za slowa otuchy jestescie kochene
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee nie martw sie wszystko bedzie ok. ![]() NIe wiem czy wspominalam ale dla Alexandry ida zabka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Rozeznanie
|
![]()
Doridee, widzę, że obie się borykamy z nie i ble. Kurcze... Dzisiaj rano mojej małej małpie dałam mleko zagęszczone kaszką bananową. Zjadła połowę. Kurcze, to muszą być zęby. Innego powodu nie widzę. Zastanawiam się tylko, kiedy coś się wykluje, bo to już trochę długo trwa. Po wczorajszym pawiu byłam zdesperowana do tego stopnia, że załatwiłam ją czopkiem Viburcolu. Jakoś przespała noc, choć i tak się budziła trochę. Chyba odpuszczę i niech je ile chce, bo w depresję popadnę.
Powiem szczerze, że z tym piciem, to już nic mi do głowy nie przychodzi. Może ewentualnie soki zagęszczone... No nie wiem. Ja bym się chyba lekarza poradziła. Może Ali wystarcza to co jest w mleku? Co do tych ciuchów różowych, to powiem, że mam ich serdecznie dosyć ![]() Dla zainteresowanych wklejam fajną stronkę z zupkami, deserami i innymi pierdołami do własnoręcznego przygotowania ![]() http://www.dzieckook.pl/kuchnia/inde...przygotowanie1 Ja muszę się wziąć i spróbować ![]() Milka, no widzisz ![]() ![]()
#1481 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze szczepienia, dalej nic konkretnego nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() Mam wszystkiego dość i ryczeć mi się chce.. nie mam siły już z nią walczyć o każdą kroplę mleka czy picia ![]() ![]() ![]() Milka cieszę się że wszystko już OK - tak trzymać ![]()
#1482 |
Zakorzenienie
|
Milka no widzisz wszystko sie ulozylo nie pierwszy i ostatni raz sie poklucici wazne zeby byc silnm.Fajnie ze juz wszystko w pozadku.
Doridee tylko sie nie zalamuj juz jest dobrze pojdziesz zrobic badania i sie okaze i dadza dobre lekarstwa i wszystko bedzie w porzadku .Karalowi tez robilam takie badania bo tez mysleli ze to anemia wiesz to sa przypuszczenia a ozatym taki okres ze zabki ida i sie skumlowal wszystko Napewno bedzie wszystko sie ulozy i zanim sie obejrzysz to bedzie pulchniutkim bobaskiem Co do picia nie wiem kombinuj musisz wyprobowac wszystkie soki i moze ktorys ci zaskoczy a pelno jest do wyboru lepiej liste sobie zrob ![]() ![]() ![]() Kupilam dzis jogurciki od 4 do 6 miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Oglaszam wszem i wobec zaliczylismy pierwszy upadek z lozka na podloge , ale zla jestem poszlam do innego pokoju zostawilam sisiunie i przez mysl mi przeszlo niech mi jeszcze spadnie i spadl
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Monka
![]() ![]() ![]() U nas troszkę lepiej ale nie będę chwalić bo nie chcę zapeszyć ![]() Jutro jedziemy zrobić morfologie i mocz ![]()
#1485 |
Raczkowanie
|
oj monka rzeczywiscie ci sie należy
![]() ![]() Kurcze tak sie rozpisałyscie ze nie mam czasu pocztac w dzien bo mały daje mi popalić przez tą chorobe to sie taki marudny zrobił...wieczorem mam chwilke zeby cokolwiek napisac. słuchajcie z tym stawaniem na nożki to ja tez sie bałam tak robic ale jak poszedł do żłobka to te baby powiedziały ze Kuba nie wie po co ma nogi ![]() ![]() ![]() Doridee, proszę Cię nie martw sie tak, napewno wszystko bedzie dobrze!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Monka to dobrze ze nic sie nie stało małemu. Doridee nie martw sie wszystko bedzie dobrze,nawet jesli Ala ma anemie to dostanie żelazo i apetyt powróci,jesli to oczywiście taka przyczyna. A mój Maniuś (tzn,Igor) stanowczo odmawia picia mleka.Wszystko co dostaje łyżeczka zjada pięknie.A ostatnio miewa humory,płacze jak znikam.A żeby tylko płakał,on zaraz robi sie cały czerwony i sie zanosi.No i coś sie Maniusiowi poprzestawiało,nie chce spac w łózeczku,a zeby sam usnoł to moge zapomniec. ok troche sie wyzaliłam .Igorek to taka małą zadziora nie ma jeszcze zębów a juz próbuje gryżc. My tez zaliczyliśmy kilka upadków na szczęscie nie groznych. Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz nabije sobie guza lub sińca. cmokacze dla wszystkich malusińskich
#1487 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Doridee na pewno Ala zacznie w końcu lepiej jeść.Być może jakiś ząbek za chwilkę pojawi się na choryzoncie i nie ma apetytu. ![]() Co do upadku Monka całe szczęście ,że nic sie nie stało.Mój Miłosz kiedyś wypadł z fotelika samochodowego(do 10 kg) nie przypięłam go pasami i właściwie jakoś niechcący wypadł z niego na zimie.Wystraszyłam się okropnie.I oczywiście zarzucałam sobie niedopilnowanie. Mój paczuszek wazy już 9 kg .Ciężki jest bardzo a jak go chwilkę ponoszę to już mi ręka odpada .Uwielbiam słuchac jego gaworzenia . |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Raczkowanie
|
milka - super! naprawde ciesze się że już dobrze
![]() ![]() monka- wiem co czujesz, ale nie mozesz sie obwiniac wlasciwie musialabys go trzymac zeby to sie nie stało. przeciez to sekunda pewnie byla i nawet gdybys byla pare metrów od niego moglabys nie zdazyc. ja w zeszły czwartek siedzialam przy stole trzymajac MAksa na kolanach i nagle tak rzucil glowa ze uderzyl noskiem w stol! wygladalo to tragicznie ale na szczescie nic sie nie stalo. trzymalam go dobrze i chwilke sie zagapilam a on strasznie sie wierci caly czas - co oczywiscie wcale nie pomniejsza mojej winy. ja sie poplakałam bardziej niż Maks a nosek już dziś całkiem zagojony. ja to jednak dalej bardzo przezywam..tylko nie zapal od tego ![]() doridee - najważniejsze ze coś sie zaczeło dziać. zrobisz badania i coś się okaże a wtedy podjęte będą już konkretne kroki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gosia wie - okazuje się że mo Maks ładnie goni Miłosza - waży juz 8 kg a 6 miesięcy skończyłby dopiero 29 lutego. ![]() dziewczyny, jak tam minął śledzik? my rodzinnie i spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maks dziś pierwszy raz grymasił przy zupce... czyżby coś w sprawie ząbkowania ? monitoruję sytuację ![]() pozdrawiam Was gorrrrąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Dzieki kobitki moja wina ale najwazniejsze ze nic sie mu nie stalo.Kilka sekund i tragedia mogla sie stac .A koniec mowy
HE he przejchalam maluchowi po dziaselkach i wyczulam 3 dolna z lewej strony i chyba z prawej jutro sprawdze jeszcze raz , ale jeszze sie nie przebily ho ho bedziemy miec zabki ![]() Lucky ![]() ![]() Magdulka dobra rada nie zostawiaj Kuby samego , ucz sie na moich bledach ![]() ![]() Doridee trzymam kciuki , wszystko bedzie dobrze. Z tego wszystkiego zapomnialm dac malemu witaminki d3 witaminki c i wapna buuu od rana w biegu bank zakupy i upadek . Eh. A jutro szczepieni te trzecie i na pare miesiecy z glowy. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Rozeznanie
|
Doridee, nie martw się. Na pewno wszystko będzie ok. My wczoraj zaliczyliśmy kolejnego pawia
![]() ![]() ![]() Najważniejsze, że lekarka dała skierowanie na wyniki i to powinno wyjaśnić wszystko. Tak jak piszą dziewczyny. Da żelazo i będzie ok. Pewna jestem, że to też zęby dolały oliwy do ognia i stąd cały galimatias. Niemniej szkoda mi Aluni ![]() Monka, upadku, to nie zaliczyliśmy jeszcze (tfu, tfu!) ale wyszłam na moment do kuchni, a Emilka już z plecków na brzuszek się przekręciła i zadowolona ![]() ![]()
#1491 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny
![]() U mnie kiedys jak Ala spala razem ze mna to tez mi sie wyslizgnela z lozeczka ale na szczescie spalismy na materacu wiec wogle nie bylo wysoko; W pewnej chwili sie obudzilam patrze nie ma Alex a ona lezala sobie na ziemi na brzuszku z glowa uniesiana do gory jak u pawia rozgladajaca sie na boki wtedy jak to zobaczylam to az mi serce podskoczylo do gory ale to byla chwila nie uwagi bo po nakarmienii mialam ja odlozyc do lozeczka. Nalezaly mi sie wtedy baty. Doridee nie martw sie wszystko bedzie ok trzymamy za was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Widzę, ze każda z nas ma już mniejsze lub większe upadki za sobą ![]() ![]() Dziś przechytrzyłam Alę i przemyciłam jej w zupce pół słoiczka śliwek (na zaparcia) - zjadła i się nie zorientowała ![]() Lecę coś szybciorem wszamać. Buziole ![]()
#1493 |
Raczkowanie
|
Cześć, Mamusie!
Siedzę właśnie sobie w pracy i czytam posty i chwilami pękam ze śmiechu ![]() ![]() Jakiś taki okres teraz dzieciaczki mają, może to rozszerzanie diety tak wyprowadza je z równowagi? Ten nie je, ten nie pije, a ten nie śpi. Ząbki, nawet jeśli jeszcze się nie wyrzynają (a przynajmniej nie jest to widoczne za zewnątrz), mogą dziecku nieźle dokuczyć. Wenezja, Emilka śliczna, ma tak ładnie zarysowane brwi. Dodaje jej to "kobiecości" ![]() ![]() Monka, nie myśl nawet o tych śmierdziuchach i rozkazuj, jak królowa ![]() ![]() Milka! Super, że wszystko się układa. Bardzo się cieszę i trzymam kciuki. U nas niekapek też nie zdał egzaminu. Kształt ustnika zupełnie Grzesiowi nie pasuje i złości się, jak mu go podaję. A z butli pije jak najbardziej... Grześ ostatnio próbuje się buntować, jak go zostawiam w łóżeczku, żeby usnął. Hmmm. Może babcia coś psuje, jak mnie nie ma?
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Znalazlam fajne codenko a dokladnie to hustaweczke ale zastanawia mnie jedna rzecz na tej aukcji co wkleje wam linka jest napisane do 13KG a znowu na innej jest to samo tylko ze jest napisane do 9KG i co tu robic ![]() ![]() Podaje linka http://www.allegro.pl/item168896157_...a_swiatla.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie!!
![]() Milka, fajna ta huśtaweczka, tam pisze ze to dla dziecka od 0 do 6 miesiecy, a z ta wagą to nigdy nie wiadomo, ![]() ![]() ja juz woże maluszka w spacerówce, jak dotąd dwa razy byłam na spacerze no bo teraz mały jest chory i siedzimy w domu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Witam u nas noc chyba dobrze ne amietam zebym sie musiala budzi co malego he
![]() ![]() Milka fajna hustawka ale nie wiem jak to z tymi kg ![]() My jeszcze w gondli wozimy dupke hehe kwestia czasu i moze lepszej pogody tak jak dzisiaj sloneczko milusio ![]() Daria jakos mi sie narazie udaje ale to dopiero 3 dzien idzie ale na diecie niby tez jeste i jest troche ciezko i dobijajaco bo jak palic mi sie chce a ne moge to bym cos zjadla buuuu Doridee daj znac jak tam po badaniach .I co ci lekarz powiedzial.Kurcze tez mialam malemu dzis dac sisuski do badania ale nie wyrbilam sie i mu sie nie chcialo moze jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze chcialm powiedziec ze jestw zlaaaaaaaaaaaa bo zgubilam wczoraj z moich butow kowbojkow pasek czy obcaszke hehe nie wiem jak to nazwac .I nie wiem moze dac do szewca i mi takie cos zrobi albo nowe dwa ale to juz nie bedzie to co tylo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
MILKA świetna hustawka ,jak to z tymi kg to nie wiem.Wydaje mi sie jednak ze to raczej dla mniejszych dzieci jest tak do 6 miesiąca.Z reguły takie bujaczki lezaczki są do 9 kg.Moge sie mylic.
A u nas poprawa z piciem mleczka Manius dzis wypił dwa razy po 210 jupi. Powiedzcie czy wasze dzieci tez chcą stac na nóżkach.Igor staje na całych stópkach i bardzo mu sie to podoba.A i dziś prawie sam usiadł.Wreszcie ruszamy do przodu.MONKA zapytaj u szewca o te sprzączki czy jak to sie tam nazywa. MAGDULKA my tez juz nie uzywamy fotelika kołyski bo mały za duzy i sie nie mieści.No i lubek niekapek to porażka na całej lini.Igorek ani myśli z niego pić,zaciska usta na sam widok kubeczka.
#1499 |
Raczkowanie
|
kurcze monka podziwiam cie z tą siłką i zazdroszcze troche
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Kasia gratulcje maly zaczyna jesc
Ja nie zpeszam ale musze sie pochwaic hehe kobitki dalam malemu sliczek 125 g szpinak ser i ziemniaki zjadl caly i dalam deserek 125g banan z brzoskwinia i zjadl caly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Magdulka juz nie przesadzaj na zdjeciach widac ze chudziutka jestes a ile masz wzrostu.A na silke chodze jak mi sie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.