Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-11, 20:13   #1471
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

Załączam aktualną tabelkę, mam nadzieję że nikogo z niczym nie pominęłam ani nic nie pomyliłam

Widze, że szał zakupowy trwa... Śliczne te maleńkie ciuszki które wklejacie

Miłego wieczoru wszystkim a dla JUBILATKI oczywiście TORT
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (3,5 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skf461.JPG (117,8 KB, 54 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 22:26   #1472
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

shem rzeczywiscie bardzo slodziutkie te buciki sama bym takie chciala

a ja jutro jade na tydz do mamy wiec na wizaz bede zadziej zagladac.. wiecej bedzie gadania o dziecku i jak ja zamierzam teraz zyc z tym TZ.. jak my to ulozymy.. generalnie mama sie bardz cieszy ale napewno ma jakies tam watpliwosci co do nieslubnego coz najwazniejsze ze ja nie mam

hej shem wlasnie przegladalam sobie z nudow pudelka.. no i poza gruba britney jest jeszcze o tym ze wisniewski (tak tak ten pseudoidol) wymyslil dla syna imie FALCO CHRISTIAN.. Przy tym to nawet Kajetan brzmi spoko pozdrawiamy

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-12 o 10:58
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 23:23   #1473
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
hej shem wlasnie przegladalam sobie z nudow pudelka.. no i poza gruba britney jest jeszcze o tym ze wisniewski (tak tak ten pseudoidol) wymyslil dla syna imie FALCO CHRISTIAN.. Przy tym to nawet Kajetan brzmi spoko pozdrawiamy
Wiem, czytam Pudelka regularnie Sie smieję, że jak dziecko będzie niegrzeczne i bedzie mnie denerwować to zadzwonie do Wiśniewskiego i poproszę go by wybrał imie dla naszego synka. To będzie kara na całe życie. Ale tak poważnie to Wiśniewski to totalny palant!

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 09:02   #1474
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

zapewne beda powtórki ale Wam polecę wczoraj wieczorem oglądałam Genialny dokument na National Geographic o wieloraczkach od chwili zapłodnienia do narodzin zdjęcia z łona poporostu genialne sporo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedzieć np że często nie wiemy ale my i nasze dzieci w pierwszym miesiącu mieliśmy "brata" bliźniaka, który sie naturalnie wchłonął polecam polujcie na ten dokument
poza tym jestem szczęśliwa nadal mam odruch wymiotny ale na tyle słaby że z powrotem moge cieszyć sie długimi spacerami z psem i nawet byłam na lumpku
Patrilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 09:09   #1475
ajanna
Wtajemniczenie

kropka: wypocznij - nie ma jak u mamy

dziewczyny znalazłam taką stronkę:
www.skarbczyk.com

nie wiem czy znacie - ja zajrzałam i stwierdziłam, że powinna nazywać się "skarbczyk.dziwnych.imion .com" ale może komuś pomoże?
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 10:00   #1476
Patrilla
Zakorzenienie

ajanna o Tobie myślałam jak oglądałam ten dokument ty masz 1 czy 2 jajowe
Stary 2007-02-12, 10:56   #1477
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

hey dziewczyny,
wczoraj cały dzień przeleżałam na kanapie, przez cały dzien męczył mnie potworny ból głowy.
Wreszcie pod wieczór wzięłam pół Appapu, bo chyba bym nie zasnęła. Chyba nie powinno się brać tabletek przeciwbólowych, prawda? Jak Wy sobie radzicie, gdy coś Was boli nie do wytrzymania i bardzo długo? Mnie już wcześniej w czasie tej mojej ciąży kilka razy głowa bolała, ale obyło się bez tabletek, zawsze jakoś samo mijało, ale wczoraj,- masakra...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 11:20   #1478
ajanna
Wtajemniczenie

Patrilla: ja też oglądałam z moim TŻ i nawet kilka łez uroniliśmy . nie wiemy, czy nasze bliźniaki są 1 czy 2 jajowe - to wcale nie jest łatwe do stwierdzenia, bo jak dowiedzieliśmy się wczoraj - zdarzają się nawet 1 jajowe różnej płci . pewnie dowiemy się jak je zobaczymy - po tym czy będą bardzo podobne czy nie za to wiemy, że każde ma swój worek owodniowy i swoje łożysko - więc nie podkradają sobie jedzenia . dzięki temu filmowi zrozumiałam, czemu ruszają się właściwie cały czas - po prostu ciągle jedno zaczepia drugie .

Lea: ja tylko raz miałam taki ból głowy, że musiałam wziąć apap. na codzień biorę no-spę, bo często boli mnie brzuch. mój gin (i inni też) mówi, żebym brała, byle nie przekraczać 6 tabletek dziennie. ostatnio przeczytałam, że no-spa może również pomagać na niektóre bóle głowy.
Stary 2007-02-12, 11:34   #1479
Bling
Zadomowienie

Witam was wszystkie serdecznie. Znalazlam taka oto stronke z imionami ,moze sie Wam przyda.
http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/0,54922,2082000.html

Duzo z was juz sie zaopatrzylo w ubranka dla brzdacow.
Shem super te buciki krowie, na pewno twoj maly bedzie super sie w nich prezentowac . Beda wieksze niz jego cale nozki.
Kropka ten wozek to rewelacja , nieciekawie wygladal przed ale jak go wypralas to od razu widac kolorki hihi. Super miec zapasowy , szczegolnie jak wasi rodzice lub tesciowie mieszkaja w innym miescie. Nie trzeba sie tarabanic.
Rybek naprawde tu mnogo, no i juz niedlugo kazda z nas bedzie obchodzic swoje urodzinki

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 12:58   #1480
Patrilla
Zakorzenienie

ajanna super ze mają osobno jedzonko dokument ekstra prawda
ja tez biorę apap jak juz nie mogę wytrzymać ... podbno jedyny w miarę bezpieczny
Stary 2007-02-12, 14:26   #1481
Kancia
Zakorzenienie

mi tez sie raz zdarzył taki masakryczny ból głowy, ze szok wysłałam TZ do apteki, po apap własnie, bo no - spa mi nie pomogła. Poczekałam jeszcze jakis czas czy może ten ból minie ale nic ztego wtedy wziełam jedna tabletke i jak reka odjął Powiem Wam, ze przed ciąza ból głowy miałam duzo czesciej ale to mogło byc od antykonceptów
apropos dokumentu o którym mowicie, ja trafiłam akurat na inny o bliźniakach ale syjamskich musze zapolowac na ten co Wy oglądałyście

a jesli juz tak bazgrole o programach "naukowych" to ogladałam tez wczoraj program ( przez przypadek własciwie) o ludziach, którym sie wydaje, ze nogi lub rece, które maja nie należą do nich i trzeba je amputowac Niezwykle interesujący dokument, bo az mi sie to w głowie nie mieściło, ze mozna byc w ten sposób chorym

ajanna kiedy idziecie oglądac swoje maluchy ?? bo jestem strasznie ciekawa zdjęc

shemreolin buciki to małemu nakupywała moja mama i ciągle mi wydzwania i mowi jakie one sa sliczne i malutkie. Z tego co wywnioskowałam to jedne sa podobne do tych co Ty wkleiłaś, natomiast inne to raczej takie skarpetusie z podeszwami

a są tu jakieś bliźnięta
kurka jak tu tyle ryb to może zrobimy wizazowe urodziny

nie bijcie
ło matko ale Was zamęcze sobą dziś
ale ostatnia rzecz jaką wrzuce to czapusie i ciuszki jaki dziś wypolowałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluzeczka.JPG (109,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluzka baby.JPG (84,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapusia mis.JPG (114,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapusia disnej.JPG (111,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg misie spiochy.JPG (117,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2007-02-12, 14:54   #1482
Bling
Zadomowienie

Zastanawiam sie czy te wasze maluchy ,zdaza w tym wszystkim pochodzic Ale wierze w was, przeciez kobiety potrafia,prawda.
Kurcze, za rok o tej porze to prawdopodbnie wasze maluchy , szczegolnie te czerwcowe ,beda probowaly wlasnych krokow na sniegu.

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 15:06   #1483
Kancia
Zakorzenienie

muszą zdążyc
Stary 2007-02-12, 15:48   #1484
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

No, rzeczywiście, troszkę rybek się tu uzbierało, jak w akwarium.

Kancia, te ciuszko śliczne. Bajeranckie są te body z misiami. I ta czapeczka w paseczki, z tym węzełkiem.
Ja już dawno nic nie kupiłam, ale obiecałam sobie, że troszkę dam sobie na wstrzymanie i poczekam, żeby przekonać, co konkretnie dostane od znajomych, a potem dokupie brakujące rzeczy- o ile takie będą. Chociaż ciężko jest się powstrzymać, jak oglądam Wasze śliczności.

A nasze maluchy z pewnościa zdążą we wszystkim się pokazać, już my o to zadbamy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 15:53   #1485
Kancia
Zakorzenienie

taaa ja tez sie powstrzymuje
tzn staram sie trenowac silną wolę
TZ mi dupke stłucze
Stary 2007-02-12, 16:10   #1486
minisia
Zakorzenienie

Przed ciążą bóle głowy zdażały mi się o wiele częściej i wnioskuję, że to od tabletek anty. Teraz też pobolewa mnie czasem głowa i stosuję Apap, ktory jest właśnie najbezpieczniejszy w ciąży.
Zaczyna mi coraz bardziej dokuczać ból pleców, szczególnie jak dużo chodze lub stoje, ale to zaraz prosze R. o masażyk
Potem wkleje zdjęcie swojego bruszka
Dziękuje jeszcze raz wszystkim za życzenia urodzinowe Ja nie rybka tylko wodnik, ale za to blisko rybek
Wczoraj zrobiłam porządek z ciuszkami, które już mamy dla małej i innymi rzeczmi, wszystko spisałam - rodzajami, rozmiarami i wyszło mi 1,5 kartki A4 Także w sumie do kupienia zostało nam niewiele. Praktycznie juz wszystko mamy oprócz wózka, kosmetyków i rzeczy potrzebnych dla mnie do porodu. Szczerze powiem myślałam, że będzie gorzej

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 16:20   #1487
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Ja też jestem bardzo ciekawa dzidziaków Ajanny, no właśnie one teraz siebie nawzajem zaczepiają no i potem pewnie też będą

Minisia - Ty masz już prawie wszystko dla dzidzi?? Łoj, ja mam tak malusio narazie... Heh ale też czasu nie mam zbytnio na latanie po sklepach

Bling - o tym samy wczoraj myślałam, że za ro o tej porze moja Księżniczka będzie miała już 8 miesięcy i pewnie będzie próbowac pierwszych kroczków

Stary 2007-02-12, 17:04   #1488
ajanna
Wtajemniczenie

Kancia, Xantia: na usg połówkowe idziemy w czwartek do jakiegoś nowego lekarza. do tej pory nie udało mi się wydębić takiego naprawdę ładnego i wyraźnego zdj. na którym widać by było oba na raz. ale może teraz się uda
Stary 2007-02-12, 18:58   #1489
minisia
Zakorzenienie

Wkleiłam swój brzuszek na wątek zdjęciowy - zapraszam

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-02-12, 19:11   #1490
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

widziałam!! Lecę zrobić zdjęcie mojego to będzie porównanie na maxa bo między nami tylko 1 dzień różnicy w terminach!!

no już wkleiłam

ale piorunem mi to poszło

Czas edycji: 2007-02-12 o 21:46
Stary 2007-02-12, 19:35   #1491
minisia
Zakorzenienie

Xantia wydaję mi się, że idziemy równo - mój jest chyba troche okrąglejszy, Twój wydłużony - może niech dziewczyny się wypowiedzą

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-02-12, 19:39   #1492
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

no też mi się wydaje jakby Twój był lekko okrąglejszy ;-)

Stary 2007-02-12, 20:01   #1493
Kancia
Zakorzenienie

ogladnęłam Wasze brzucholki śliczne, faktycznie Mnisi brzusio jest bardziej okrągły fajnie Wam juz 22 tydzien ja to bede wygladac w 22 jak w 39
Stary 2007-02-12, 20:01   #1494
minisia
Zakorzenienie

Jutro wybieram się do lekarza na kontrolę i napewno dostanę skierowanie na glukozę Ponoc to tak słodkie, że aż ochydne Ja mam smaki caly czas na słodkie więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle

Xantia to ja może napisze czego nam jeszcze brakuje: wózek, komoda, kosmetyki dla maluszka, rzeczy potrzebne dla mnie do porodu i zaraz po, termomert elektryczny, ceratka na przewijak, gruszka, butelki, smoczki, szczoteczka, nożyczki i jakiś grubszy kocyk i jeszcze chce kupic takie pojemniki z Ikei, znajoma miała i bardzo sobie chwaliła np. na zużyte lub czyste pieluszki, waciki, gaziki czy rzeczy potrzebne przy pielęgnacji maluszka. Można je powiesić, przykręcić lub gdzieś postawić. Ona miała je powieszone na boku łóżeczka. Na początku marca pojedziemy do Ikei to napewno je zakupie

http://www.ikea.com/webapp/wcs/store...umber=70103207

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-02-12, 20:16   #1495
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Minisia - to masz już nawet przewijak?? Wanienkę też już masz???? Łoj, to ja jestem 100 lat za murzynami

Na temat termometrów tych przykładanych do czoła to czytałam w wątku "polecamy - odradzamy" że jest do wszystkiego tylko nie do mierzenia temperatury

Stary 2007-02-12, 21:15   #1496
minisia
Zakorzenienie

Xantia mamy juz łóżeczko, materacyk kokosowo-gryczany, cała pościel+wkłady, ochraniacz do łóżeczka, 3szt prześcieradełek na gumce, baldachim, rożek, przewijak na łóżeczko, wanienke na stelażu, fotelik do auta, kocyki, ręcznik kąpielowy, 2 komplety zapasowej pościeli, ciuszki: body, śpioszki, śpioszki+bluzeczki, kaftaniki, skarpetki, dresiki, kurteczki, spodenki, pieluszki tetrowe i flanelowe, sweterki, termometr do wody. To chyba tyle- jak mi sie cos przypomni to dopisze...

Zapomniałam jeszcze o czapeczkach
A nam przyszedł smak na pizze i mężulek właśnie poszedł ją odebrać ( dobrze, że mamy blisko )

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA

Czas edycji: 2007-02-12 o 21:47
Stary 2007-02-12, 23:50   #1497
ajanna
Wtajemniczenie

Minisia: w porównaniu z Tobą jestem z zakupami w lesie Mam tylko ciuszki i 2 chusty bebelulu. a pewnie urodzę wcześniej niż Ty - muszę się sprężyć, zwłaszcza, że od początku maja pewnie będę już tylko leżeć
w przyszłym tygodniu robimy mały remont - musimy podzielić 1 duży pokój na 2 mniejsze, żeby zrobić maluchom miejsce. postanowiłam zaraz potem wziąć się porządnie za zakupy (nie mamy piwnicy, więc na razie nie ma sensu kupować tych wszystkich gratów) z największych wydatków - wózek mam już upatrzony, łóżeczko i komodę wstępnie też, ale dalej nie wiem co z fotelikami. może któraś z Was zna jakiś niedrogi model fotelika od 0 do 18 kg, który dobrze wypadł w testach bezpieczeństwa?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-13, 08:38   #1498
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez ajanna Pokaż wiadomość
może któraś z Was zna jakiś niedrogi model fotelika od 0 do 18 kg, który dobrze wypadł w testach bezpieczeństwa?
Ajanna, ja niedawno czytałam (zdaje się na forum gazeta.pl) że takie foteliki 0-18 kg nie są dobre. Bo to, co jest dobre dla dzidzi 5 kg niekoniecznie spełnia wymagania (pod względem bezpieczeństwa i komfortu) takiej 15 kg... Też chciałam kupić od razu taki fotelik co na dłużej wystarczy bo porządny to kosztuje ok. 500 zł . Nie wiem jeszcze na jaki się zdecydujemy, ale hm no tak logicznie rzecz biorąc to "jak jest coś do wszystkiego to jest do niczego..." No też mam teraz rozterkę .

Wszyscy mówią, że na początek najlepiej kupić 0-13 kg.

Stary 2007-02-13, 11:04   #1499
ajanna
Wtajemniczenie

Xantia: wiesz ja wchodziłam na taką stronę bodajże www.fotelik.info i znalazłam tam takie foteliki 0-18 kg, które w testach na bezpieczeństwo (chyba testy ADAC) dostały najwyższą ilość punktów, ale problem w tym, że tych marek nigdzie nie mogę znaleźć. o tych fotelikach samochodowych każdy ekspert mówi co innego. te na długo rzeczywiście nie są zbyt popularne, ale wg mnie chodzi o to, że każdy producent woli ludziom wcisnąć 2 foteliki zamiast 1 . zastanawiałam się nad takim przenośnym fotelikiem-gondolką-leżaczkiem, ale pewien sprzedawca powiedział mi, że w tych fotelikach-gondolkach (0-13 kg) dziecko praktycznie można wozić tylko do ok. 1 roku, bo potem robi mu się ciasno. no i z kolei o tych gondolkach czytałam, że nie są polecane przez ortopedów . na moją logikę fotelik 0-18 kg, który ma regulowane oparcie i wkładkę dla noworodków, oraz który montuje się na początku tyłem do kierunku jazdy a potem przodem powinien być dobry dla kręgosłupa dzieci. wiesz my na dzień dobry musimy kupić 2 foteliki, a kupowanie następnych 2 po roku w ogóle nam się nie uśmiecha poza tym szczerze mówiąc trochę się boję tych wyjmowanych fotelików, będę się czuła pewniej jak zostaną raz a dobrze zamontowane.
Stary 2007-02-13, 11:19   #1500
cz.mamba
Raczkowanie

Kurczę dziewczyny, tak czytam wasze posty i wy już tyle macie dla rzeczy dla dzidzi. Ja mam termin na poczatek lipca i uznałam, że mam jeszcze szmat czasu. My dl amaleństwa nic nie mamy oprócz bucików, które dostało na gwiazdkę i kilku pra skarpetek z okazji moich urodzin czy imienin. Oglądam za to rzeczy na allegro. Kupimy chyba łóżeczko ale takie materiałowe z podnoszonym dnem. Stwierdziłam, że te drewniane łóżeczka sądobre dla dzidzi tak do pół roku. Potem jak dzidzia wstaje i przewraca się to wciąż wali o te drewniane szczebelki. Wiem o tym bo tak robiła moja siostrzenica. A u dziadków ma łóżeczko materiałowe i tam może przewracać sie ile chce i nic się jej nie dzieje. Poza tym myślimy też o zakupie małej kołyski, tak, żeby dzidzia mogła być z nami w pokoju dziennym, a nie skazana na samotność w sypialni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości