Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-17, 12:38   #1471
Blameworthy
Rozeznanie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2

na początku stycznia próbowałam wziąć się za ćwiczenia, ale mi coś motywacja zmalała i przerwałam.
od dzisiaj znowu zaczynam. mam nadzieję, że mi się uda...

trzymajcie kciuki

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 13:45   #1472
meginnia
Rozeznanie

@misia_bella
6 tygodni przerwy musi byc miedzy zakonczeniem jednej 'serii' a6w a rozpoczeciem drugiej, a po zakonczeniu a6w trzeba tylko 10 dni odpoczynku przed innymi cwiczeniami

Aaa, przedostatni dzien, do tego o 18 wychodze, to musze wczensiej sie wyrobic... Czyli zaraz do cwiczen, blee :[
meginnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 15:25   #1473
Doma17
Rozeznanie

zaczynam dziś a6w

i mam nadzieję że wytrzymam...

Doma17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 16:15   #1474
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
po A6W trzeba dać odpoczac mięsniom brzucha 6 tygodni

Skąd takie info ???
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 16:41   #1475
misia_bella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Skąd takie info ???
przeczytaj watek uważnie.

Cytat:
Napisane przez oleczka87
Trening A6W ponownie mozna zacząć po 6 tygodniach od zakończenia go. A jakikolwiek trening, brzuszki czy coś ok. 10 dni po ukończeniu A6W.

- a co sie stanie jak od razu po zakonczeniu A6w zaczne robic od nowa??

Wykończysz brzuch. Mięśnie się wypalą z przemęczenia (zaczną maleć), będą silne zakwasy, bóle brzucha, zaleganie kwasu mlekowego wytwarzane podczas treningu i braku tlenu w ciągu wykonywania ćwiczeń. Przerwa 6 tyg. po ukończeniu jest czasem regeneracji sił oraz czas w którym mięśnie odpoczywaja i rosną

z sfd.
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 16:44   #1476

Robiłam A6W i żadnymi torturami nie zmusi się mnie, bym to zaczynała ponownie. Nie dotarłam do końca, bo wykańczałam swoje ciało i swoją psychikę. Nie jestem stworzona do ćwiczeń Gdy nadchodziła chwila robienia A6W, miałam łzy w oczach z wściekłości. Zrezygnowałam.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 19:06   #1477
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Robiłam A6W i żadnymi torturami nie zmusi się mnie, bym to zaczynała ponownie. Nie dotarłam do końca, bo wykańczałam swoje ciało i swoją psychikę. Nie jestem stworzona do ćwiczeń Gdy nadchodziła chwila robienia A6W, miałam łzy w oczach z wściekłości. Zrezygnowałam.
Tutaj nikt nikogo nie zmusza ,zeby robic te cwiczenia, robimy to przede wszystkim dla siebie i dla swojego brzuszka jestesmy tu na forum zapisane po to aby sie wspierac i dzielic swoimi osiagnięciami kazdy dodatkowy dzien to dla nas satysfakcja podtrzymujemy sie tu na duchu, a Ty pisząc takie rzeczy wcale nam nie pomagasz skoro nie jestes stworzona do cwiczen to nie rób tego, w koncu nikt Cie do tego nie zmusza moze znajdz sobie jakies zajecie, które Cie bedzie interesowało i nie bedzie prowadzic do łez i wsciekłosci trzymaj sie
koraa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-17, 19:57   #1478
kati16
Raczkowanie

a propo dzielenia się osiągnięciami...to mój 5 dzień jejku
kati16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 21:55   #1479
freestajlowaFreestylerka
Przyczajenie

Nie wiem czy mam rację, ale z własnego doświadczenia i z obserwowania tego co się dzieje dookoła to sądzę, że a6w nie jest wspaniałym cudownym rozwiązaniem...
Robiłam je dwa razy, rok temu w wakacje i jakos przed nowym rokiem. Skończyłam za każdym razem no i cóż żebym była jakoś niezmiernie zachwycona z efektów to ja nie powiem. Owszem mięśnie delikatnie się wyrzeźbiły, ale nie doznałam szoku pobrzuszkowego. Mogę powiedzieć, że na pewno kark nie boli mnie przy tego typu ćwiczeniach, a miałam z nim problemy wcześniej.
Zdecydowanie lepsze efekty daje a6w u mężczyzn, mam paru znajomych facetów, którym autentycznie a6w zrobiło fajne brzusie...
Jesli chodzi o mięśnie brzucha to zdecydowanie polecam dzień przerwy między treningami. Liczy się przede wszystkim jakoś a nie ilość i nawet sto zrobionych brzuszków nie pomoże nam jak dwadzieścia pięć zrobionych dobrze! Dobry trening brzucha nie musi opierać się jak a6w na zrobieniu wszystkiego jak najszybciej i zmieszczeniu się w określonym czasie, a na tym, żeby robić wszystko w miarę swoich możliwości!!
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany mogę podać z jakich ćwiczeń ja aktualnie biore przykład, znalazłam je na stronce e necie, ale nie mam siły odnaleźć teraz, bo jestem nad wyraz padnięta. Przepraszam. Jak tylko wejdę w najbliższym czasie to załącze linka !!
Pozdrawiam
freestajlowaFreestylerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 21:57   #1480
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Dwa tygodnie za mną. Jeden dzien odpuścilam. Nie dałam rady. Ale nie jest mi z tego powodu jakoś bardzo przykro Mięśnie brzucha są na pewno mocniejsze, na początku ćwiczyłam jak pokraka, teraz nie muszę robic przerw między seriami

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 22:11   #1481
bubblegum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meginnia Pokaż wiadomość
@misia_bella
6 tygodni przerwy musi byc miedzy zakonczeniem jednej 'serii' a6w a rozpoczeciem drugiej, a po zakonczeniu a6w trzeba tylko 10 dni odpoczynku przed innymi cwiczeniami

Aaa, przedostatni dzien, do tego o 18 wychodze, to musze wczensiej sie wyrobic... Czyli zaraz do cwiczen, blee :[
Dokładnie

22..06.
talia: 70 cm, będzie 63 cm
na wysokości pępka: 82cm, będzie 75 cm

Nie da to się tylko spodni przez głowę włożyć!!

bubblegum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 02:35   #1482
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytaj watek uważnie
Misa bella, wyrażaj się precyzyjnie, bo napisałaś że po A6W nie można ćwiczyć brzucha przez 6 tygodni, a w rzeczywistości nie można robić następnego A6W przez tyle czasu, a o brzuchu jest wspomniane 10 dni (ja sobie tydzień zrobiłem przerwy i było ok, ale to kwestia dość indywidualna). Także nie do mnie zarzuty, bo nieprecyzyjnie to napisałaś

Cytat:
Napisane przez freestajlowaFreestylerka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mam rację, ale z własnego doświadczenia i z obserwowania tego co się dzieje dookoła to sądzę, że a6w nie jest wspaniałym cudownym rozwiązaniem...
Robiłam je dwa razy, rok temu w wakacje i jakos przed nowym rokiem. Skończyłam za każdym razem no i cóż żebym była jakoś niezmiernie zachwycona z efektów to ja nie powiem. Owszem mięśnie delikatnie się wyrzeźbiły, ale nie doznałam szoku pobrzuszkowego. Mogę powiedzieć, że na pewno kark nie boli mnie przy tego typu ćwiczeniach, a miałam z nim problemy wcześniej.
Zdecydowanie lepsze efekty daje a6w u mężczyzn, mam paru znajomych facetów, którym autentycznie a6w zrobiło fajne brzusie...
Jesli chodzi o mięśnie brzucha to zdecydowanie polecam dzień przerwy między treningami. Liczy się przede wszystkim jakoś a nie ilość i nawet sto zrobionych brzuszków nie pomoże nam jak dwadzieścia pięć zrobionych dobrze! Dobry trening brzucha nie musi opierać się jak a6w na zrobieniu wszystkiego jak najszybciej i zmieszczeniu się w określonym czasie, a na tym, żeby robić wszystko w miarę swoich możliwości!!
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany mogę podać z jakich ćwiczeń ja aktualnie biore przykład, znalazłam je na stronce e necie, ale nie mam siły odnaleźć teraz, bo jestem nad wyraz padnięta. Przepraszam. Jak tylko wejdę w najbliższym czasie to załącze linka !!
Pozdrawiam
1. A6W to zestaw rzeźbiący, do spalania tłuszczu są potrzebne aeroby - stąd częste niezadowolenie z niego.
2. Nie wiem jak u innych mężczyzn, u mnie rewolucji po A6W nie było, choć mięśnie zdecydowanie mocniejsze.
3. Właśnie dobre robienie brzuszków/spięć, to podstawa - czyli odrywanie jedynie barków i łopatek z podłoża, bo wtedy pracują same mięśnie brzucha, a później już grzbiet (ergo. pełne brzuszki ładnego brzucha nie zrobią, a mogą plecy "wysadzić").
4. Na Twój zestaw bardzo chętnie rzucę okiem! Pozdrawiam.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 07:24   #1483
Bethie
Zakorzenienie

Czwarty dzień za mną

Lubię robić te ćwiczenia zaraz po wstaniu z łóżka, troche zmęczenia, potem prysznic i dzień jakiś taki lepszy
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 07:25   #1484
misia_bella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freestajlowaFreestylerka Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
to ja poprosze o linka.
Chętnie rzucę okiem na te ćwiczenia.

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Misa bella, wyrażaj się precyzyjnie, bo napisałaś że po A6W nie można ćwiczyć brzucha przez 6 tygodni, a w rzeczywistości nie można robić następnego A6W przez tyle czasu, a o brzuchu jest wspomniane 10 dni (ja sobie tydzień zrobiłem przerwy i było ok, ale to kwestia dość indywidualna). Także nie do mnie zarzuty, bo nieprecyzyjnie to napisałaś
biję się w pierś za brak precyzji w mojej wypowiedzi
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 09:31   #1485
Saliha
Przyczajenie

Dzisiaj mój pierwszy dzień,jakoś poszłoSądze że będe kontynuować...
Stary 2008-02-18, 12:30   #1486
patinka246
Raczkowanie

Hej przyłączam się do Was dzisiaj mój drugi dzień. Wczoraj zrobiłam sobie fotki, żeby jakby co to później się pochwalić efektami jestem pełna optymizmu i mam nadzieje że źle nie będzie
patinka246 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 15:30   #1487
madzialena001001
Przyczajenie

a moj juz 38 dzien dzisiaj!! jeszcze 4 dni, ale to nie oznacza, ze jeszcze nie koniec zaraz po 6W zaczynam cwiczenia Tamilee Webb na brzuch, bo slyszalam, ze sa bardzo efektowne. A wy cwiczylyscie to?? Jezeli tak to jakie mialo efekty??? prosze o odpowiedz
madzialena001001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 16:41   #1488
Blameworthy
Rozeznanie

mój drugi dzień i motywacji mam pełno mryhyhy ;p

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 16:58   #1489
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

15 dzien mam za sobą liczba powtórzen sie zwiekszyła ale mimo to dałam rade patrze po treningu w lustro, a tam na moim brzuszku piekne miesnie jeszcze do efektu koncowego mi brakuje ale juz jestem zadowolona
koraa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 18:04   #1490
viki1988
Zakorzenienie

Ja dziś zaliczyłam 11 dzień czyli każda seria po 10 powtórzeń i nadal najłatwiej mi wykonać ostatnią serie jakiś mega- efektów narazie u siebie nie widze, aczkolwiek TŻ stwierdził ze widzi i że mój brzusio wygląda lepiej nie powiem - dodało mi to motywacji ale chyba i tak bede musiała przejść na jakaś diete bo cce zeby było widać po zakończeniu mięśnie , a jak narazie nie ma szans ze względu na ilość tłuszczu

madzialena , po zakończeniu prosimy fotki "przed i po"
Stary 2008-02-18, 18:38   #1491
meginnia
Rozeznanie

@koletynka
E tam, jeden dzien do tylu to baardzo niewiele :P Zreszta, naprawde podziwiam tych, ktorzy ani razu podczas calego programu sie nie zalamali i nie potrzebowali dnia odpoczynku

Uff, w koncu. Dzisiaj ostatni dzien, ale jeszcze ze 3-4 godziny mina zanim sie zbiore i pojde cwiczyc :P
meginnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 18:55   #1492
Karolcia 2
Raczkowanie

"meginnia" a jak u ciebie z efektami??? może pisałaś ale niestety nie znalazłam ja jestem dopiero przy 8 dniu ale jest dobrze
Karolcia 2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 19:05   #1493
Gosiaq
Raczkowanie

GG do Gosiaq Send a message via Skype™ to Gosiaq

Cytat:
Napisane przez madzialena001001 Pokaż wiadomość
a moj juz 38 dzien dzisiaj!! jeszcze 4 dni, ale to nie oznacza, ze jeszcze nie koniec zaraz po 6W zaczynam cwiczenia Tamilee Webb na brzuch, bo slyszalam, ze sa bardzo efektowne. A wy cwiczylyscie to?? Jezeli tak to jakie mialo efekty??? prosze o odpowiedz

ja ćwiczyłam ale na pupę i działałoi to szybko ale cwiczenia na brzuch szybko mi się znudziły
Gosiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 19:31   #1494
Blair
Zadomowienie

GG do Blair

A ja dziś rozpoczęłam ten trening ! Czyli dzień 1 zaliczony
Stary 2008-02-18, 19:32   #1495
natalka_rulez
Raczkowanie

ja mam dzisiaj 10ty dzień. Od czterech dni mam okres, więc ćwiczy mi się kapke gorzej, ale wytrzymuje, nawet muszę powiedzieć, ze coraz lepiej mi idzie

Zaczęłam 9 lutego, codziennie wieczorem, zauważyłam że lepiej mi się ćwiczy gdy wcześniej nie zjem kolacji, dlatego prawie że cały tydzień jadę beż nocnego żarełka

Ćwiczenia robię razem z chłopakiem - bo mężczyźni inaczej an to reagują a ja chciałabym zobaczyć prawdziwe efekty

U siebie widzę jak na razie początek rzeźbienia brzucha - to znaczy przez środek robi mi się już ścieżka - przyznam że wcześniej nie było tego wcale widać na moim sadełku )

Trochę przerażają mnie te późniejsze ilości powtórzeń...ale skoro inni dali radę to i ja.

Z tego co kojarzę to skończę chyba 21/22 marzec - wtedy też zamieszczę fotki - dla porównania przed i po, bo sobie zrobiłam przed żeby mieć potwierdzenie mojej ciężkiej pracy.

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 19:37   #1496
madzialena001001
Przyczajenie

oki jezeli bede miala mozliwosc wkleje fotke po bo na przed to juz za pozno
efekty sa ok ale oczekiwalam lepszych..
madzialena001001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 19:41   #1497
asia_z
Zakorzenienie

witam ja po roku przerwy również dzisiaj zaczęłam w sumie 1 dzień odpuściłam i zaczęłam od 2 w zeszłym roku dotarłam do 19 dnia i były efekty, potem mi się nie chciało, ale w tym roku muszę wytrwać i pozbyć się sadełka
Stary 2008-02-18, 19:59   #1498
sigrid17
Raczkowanie

ja rowniez sie przylączam drugi dzien za mna=]
sigrid17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 07:00   #1499
Bethie
Zakorzenienie

Ufff, piąty dzień za mną
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:10   #1500
ally701
Raczkowanie

Też raz zaczęłam cwiczy A6W, ale po 10 dniach przestałam z powodu silnego bólu pleców. Było widac efekty, ale niestety nie mogłam dorwac do końca... Dzisiaj znów zaczynam i zobaczymy czy 'ukochany' ból powróci, bo jeśli tak znów będę musiała zakończyc cwiczenia... ale jeśli nie wystarczy silna wola i będzie piękny brzuszek

jestem na diecie

Chłopak: nie mam, a nawet go nie potrzebuję! Zresztą nie mam na to czasu ani ochoty
ally701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości