|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
heeeej
![]() u mnie rodzinka byla, poza tym staram sie wypelniac sobie jakos czas zeby szybciej minal do upragnionego usg. dzis w Warszawie piekna pogoda, cieplo i slonecznie. jutro natomiast wybieram sie z samego rana na badania. pozdrawiam Mamuśki ![]() PS, bylam dzis w kosciele i taki zbieg okolicznosc bo akurat msza byla w intencji 'o szczesliwy przebieg ciazy i rozwiazanie dla Anny'
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamki,ja jutro dzwonie do lekarza i umawiam sie na wizyte moze znajdzie czas na srode bo mi bedzie najbardziej pasowac.Moja ostatnia @ byla 19.01.2008. wyliczylam na przykladzie z ksiazki ze moj prawdopodobny termin to 26.10.2008.Ale sobie dzis pospalam a mezulek jak nad nami skakal.Suuuuper.Milego wieczorku.
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ciekawe jak bedzie u ciebie
|
|
#1474 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
proszę o uaktualnienie listy, termin ostatniej miesiączki 15.01.2008 r., termin porodu 21.10.2008. Z góry dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
strasznie boli mnie glowa do tego przez moj biedny pecherz co chwile musze biegac do lazienki
kurcze nie wiem co z ta glowa bo tabletki chyba nie mozna a juz nie moge wytrzymac
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Jaroszania, ciśnienie sobie zmierz, bo może masz za wysokie - w razie czego wypij sobie zieloną herbatkę
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
apap sobie wez, to jedyne co mozesz przeciwbolowego lyknac w ciazy
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Widze ze sie rozpisałyscie:P Mam do Was pytanko :P jak myslicie moge sobie zrobic tipsy?Bo słyszałąm ze te lampy sa szkodliwe a od jutra zaczynam ostatni tydzien pierwszego trymestru.I Z tego co czytałam to juz jest łozysko,i tak mysle własnie i nie wiem
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecku nic nie zaszkodzilo... ranyy ale przerazajaca ilosc bzdur pojawia sie w necie na temat szkodliwosci na ciaze... dziewczyny polowa to bajki wyssane z palca..
|
|
#1480 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie to ide robic<jup>Chciałam swoje zapusci no i mam poł cm na co 2 palcu<lol>bo tak mi sie łamia.Miałam sie lekarza zapytac ale zapominałam a nie chce czekac do nastepnej wizyty bo mam dopiero za 2 tyg.;/Dziekuje za odpowiedz szybka
|
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kolezanka robi tipsy i mowi, ze nie poleca jakistam (ja sie nie znam bo nie mialam nigdy) ze wzgledu na szkodliwe substancje. ale wiem, ze sporo dziewczyn nosi.
dzieki za rady. zmierze i cisnienie i wezme apap sa jakies specjalne normy cisnieniowe dla kobiet w ciazy?117/61 puls 57 wiec wysokie nie jest. apap i tak wezme.
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
a tetnicze to ta pierwsza liczba??
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaroszania- ja miałam taki dzień z max bólem głowy i wzięłam 1 tabletkę apapu bo myślałam że mi łepetyna eksploduje po prostu... Dziewczyny wrzucam swój brzuszek - dziś zrobiłam foto przed chwilką Tylko się nie przerażajcie ale ja tam nigdy nie byłam ,,szczypiorkiem"
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
druga
najwazniejsza zreszta glowa cie boli bo masz niziutkie cisnienie... tetnicze powinno byc conajmniej 80.. kawka by ci pomogla ale nie wiem czy nie za pozno na kawke.. tabletke wez a powinno pomoc
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pije kawy od czerwca i jestem z siebie dumna
a cisnienie niestety zawsze mialam troche za niskie.izzi przeciez jestes szczupla! a brzuch masz taki, ze pozostaje mi tylko pozazdroscic..
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
no cos Ty, widac, ze to typowy brzuch ciazowy.
|
#1489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już taki zgrabny ciążowy zaczyna się formować.Kurcze chyba i ja musze cyknąć sobie zdjęcie. Też chce taki ... a tu takie cudo
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
O jejku zazdroszcze brzuszka Izzi... a kiedy ja taki bede miala??
ja teraz mam wiekszy bo mam wciaz problemy z zaparciami Tak nie cierpie tego uczucia. Dzis jesc za bardzo nie moge nie wiem czemu, pije herbatki.Macie jakies sprawdzone sposoby na zaparcia laseczki??
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
moje cierpienie wlasnie wczoraj sie skonczylo a za to dzis rozwolnienie:/ mi jakos po zielonej herbacie sie ruszylo, ale nie wiem czy to zbieg okolicznosci.
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
spokojnie możesz wziąść tabletkę, tylko pamiętaj ze to może być TYLKO paracetamol, nic innego. Spróbuj pół tabletki np: panadolu
|
#1493 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki ja chyba odkrylam, przyczyne mojego problemu, po prostu ostatnie dwa dni jadlam rzeczy ktorych normalnie nie jadalam (zachciewajki mialam), a dzis wrocilam do normalnego jadlospisu i czuje sie milion razy lepiej.
Choc pewnie z czasem te dolegliwosci wroca...ahhh... ciekawe jak moja rybka tam plywa w brzuszku, nie moge sie doczekac wizyty w szpitalu i mam nadzieje ze mi usg zrobia... nie bede czekala na tel od nich jutro tatus zadzwoni i umowi mamusie z babelkiem na wizyte
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie po weekendzie!!!
Izzi, ale masz wspaniały brzuszek!!! no boski, jest się czym pochwalić ja ze swojego nie spuszczam wzroku i patrzę czy przypadkiem już nie rośnie, bo narazie to mi się tylko troche tłuszczyk odłożył. A ja myslałam, że jak będę szłą na usg w 13 tygodniu to juz coś będzie widać brzuszek, ale przez tydzień to mi chyba nie urośnie Ja mam dość szerokie biodra więc pewnie bąbel ma się gdzie schować i szybko się nie będzie rozpychał.Mi zaczynają dokuczać zaparcia gdy zjem za dużo produktów z białej mąki. Gdy raz ok 7 tyg zrobiłam pizze to mnie zatkało na 3 dni i od wtedy czasem się zdarza jak zjem kanapki na białym chlebie, czy jakies ciasto, więc staram się unikać, bo wiem że mam przynajmniej dwa dni z głowy. |
|
|
|
#1495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Taurusku dziekuję za mila nespodizankę z tym suwaczkiem - miły początek tygodnia
A wogóle wo witam wszystkie mamy po weekendzie
|
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynu dziękuję pięknie za wszystkie te cudowne komplementy i wyrazy zachwytu
Jest mi niezmiernie miło! Brzuszek rośnie sobie po cichu i niepostrzeżenie i ani się obejrzycie a u Was też taki wyskoczy ![]() Rano mam mniej wydatny ale o dlatego że jestem jeszcze nienajedzona zapewne ![]() GoniaJ- ja na zaparcia jadłam jabłka, suszone śliwki i musli. No i trzeba podobno dużo pić, najlepiej niegazowanej wody mineralnej. Mi pomagało Ja też miałam na początku takie problemy a właściwie jeszcze do tego wzdęcia nie wiadomo od czego, ale jakoś przeszło ![]() Taurusku- wrzucaj foto koniecznie!!! Czekamy z niecierpliwością ![]() Żabulka - bardzo poprosimy o brzuszkowe zdjecie!!!! Dziewczyny ... ja już normalnie czuję wiosnę za oknem a Wy?
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
oj u mnie coś marna ta wiosna... szaruga, wiatr i żeby tego było mało to jeszcze deszcz pada. Aż się nie chce z domu wychodzić... na szczęście psina rano wyprowadzona, więc narazie nie muszę nosa za drzwi wychylać, a może po południu i u mnie troche wiosna zawita.
aż wstyd się przyznać, ale od października jakoś nie mogłam znaleźć czasu by wymienić prawo jazdy wymiana dowodu tez mnie przerażała, ale się zmotywowałam i odstałam swoje. Ja ostatnio nie wiem co się ze mną dzieje, zakręcona jestem strasznie. Już w piątek pojechałam w końcu wymienić te prawko i już wniosek wypełniłam, chcę do okienka i patrzę, a ja zdjęcia nie mam ahh po co mi była ta zmiana nazwiska, ciągle nie rozumiem czemu mój męzul nie chciał przyjąć mojego a my wczoraj wybraliśmy się do kina na "lejdis". Ja raczej na komediach nie jestem wylewna w uczuciach, jakoś mało rzeczy mnie śmieszy, ale było ok. Najważniejsze, ze męzul nie zasnął, bo juz raz mu się to zdarzyło jak na "miłości w czasach zarazy" |
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo dziewczyny
Izzi, śliczny brzucholek może za miesiąc też taki mi wyskoczy co do wiosny, to raczej lipa - deszcz pada od samego rana..Na zaparcia podobno dobre jest kiwi - wysłałam męża do herbapolu po jakiś specyfik na takie dolegliwości. ale pani aptekarka powiedziała, że niestety kobiety w ciąży żadnych herbatek, ani lekarstw łykać nie powinny i poleciła kiwi właśnie..
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi, anuhaaaaaaaaaa, my jesteśmy małżeństwem prawie 3 lata, a ja prawko mam jeszcze na panieńskie nazwisko ale jakoś nie mogę się wybrać do tego urzędu...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

kurcze nie wiem co z ta glowa bo tabletki chyba nie mozna a juz nie moge wytrzymac

... a tu takie cudo

wymiana dowodu tez mnie przerażała, ale się zmotywowałam i odstałam swoje. Ja ostatnio nie wiem co się ze mną dzieje, zakręcona jestem strasznie. Już w piątek pojechałam w końcu wymienić te prawko i już wniosek wypełniłam, chcę do okienka i patrzę, a ja zdjęcia nie mam
ahh po co mi była ta zmiana nazwiska, ciągle nie rozumiem czemu mój męzul nie chciał przyjąć mojego