![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby Japonek na piękną cerę.
Nie, nie co wieczór
![]() ![]() BabyDream mnie na szczęście nie zapycha. To ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...a-z-SPF-50.htm akurat kupując go trafiłam na promocję w Rossmannie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Kasia- słyszałam, że np. krem Bambino z cynkiem jest podobno rewelacyjny
![]() ![]() Ja też mam skłonności do zapychania- nie przejmuj się więc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Single Lady- mam podobny rytuał, wiesz? ![]() ![]() Dotka- mieszanka moze być całkiem niezła ![]() ![]() W ogóle o glince to ja się dziś tyle naczytałam, że szok! ![]() ![]() O maseczkach juz Wam wspominałam ![]() ![]() Kolejny patent, który wdrażam to odrobina glinki w misce wody i myju-myju buźkę ![]() Jak się przeprowadziłam to niestety dostałam uczulenia na tutejsza wodę i musze myć przegotowaną, bo inaczej to nie da rady ![]() Aktualnie myje przegotowaną z dodatkiem Azulanu (wróciłam do tego sposobu- jak leczyłam się w klinice dermatologicznej, to mi on bardzo pomógł ![]() ![]() No i najbardziej kontrowersyjny sposób- picie glinki ![]() Jest to kuracja oczyszczajaca i odtruwająca organizm ![]() ![]() Postanowiłam, ze zastosuję, ale jak będe miała może większy przypływ gotówki ![]() ![]() Na razie zastosuję na samą twarz z tym piciem to zobaczymy ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do Bambino, ja używam od dziecka go po prostu. Uwielbiam go, ale jest dość tłusty i gęsty. Sprawdza się raczej na noc. Mnie nie zapycha, ale ja nie mam jakichś wielkich tendencji do zapychania. Ale pić glinkę? Bleeh ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
a gdyby tak zmieszać wszystkie rodzaje glinek ze sobą ?
![]() co do kremu bambino to on chyba ma w swoim składzie parafinę i glicerynę a ich staram się unikać, w swojej pielęgnacji jestem systematyczna i sprawdzam zawsze to co kupuję ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
Haha, pewnie by wybuchło!
![]() Też mi się wydaje, że Bambinek może nie być dla Ciebie odpowiedni. Jest dość ciężki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Single Lady- mi też smakują, nie przejmuj się
![]() Kasia- znam ten ból ![]() Ja aktualnie używam samych kosmetyków, które pomagają mi pozbyć sie przebarwień potrądzikowych...Więc nie orientuję się w zwykłych nawilżających kremach...co do Bambino- po prosru słyszałam o nim rewelacyjne opnie- dlatego Ci poleciłam ![]() Ja sama zawsze sprawdzam to, co kupuję ![]() ![]() Co do zmieszania glinek- można, czemu nie ![]() ![]() Ja na razie lece na samej zielonej, bo czerwoną zamówię dopiero, ech ech ech... ![]() Hmm...Azulan...moje cudeńko ![]() Kupujesz w aptece Azulan- to taki preparat z wyciągiem z rumianku ![]() Można go stosowac wewnetrznie i zewnętrznie ![]() Ja stosuję tylko zewnętrznie ![]() ![]() Robię też z niego najlepszy tonik ![]() Do butelki po toniku wlewam go też ok. 0,75 ml i dolewam wody (oczywiscie przegotowanej- do toniku Tobie też radzę ![]() ![]() Naprawdę to bardzo pomaga przy kłopotach z cerą- tonikiem przecieram także oczy troszeczkę...mimo że mam wrażliwe- po toniku się uspokajają i nie łzawią ani nie szczypią ![]() Mam nadzieję, że coś pomogę ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-05-27 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czytam i czytam i nie wiem, czy dobrze rozumiem. używacie glinki w proszku zamiast pudru matującego? czy nada się ona jako primer pod minerały? mam wielki problem, bo podkład mi ciemnieje na filtrze i strasznie świeci mi się twarz (muszę przykładać chusteczkę co pół godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
ja o włosy zbytnio nie dbam, byłam ostatnio na u fryzjera i pani pytała się kiedy obcinałam włosy ja powiedziałam że rok temu a pani prawie oczy nie wyszły bo nigdy nie widziała aż tak zdrowych włosów
![]() |
#1480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A do tego jesli zbytnio ich nie maltretujesz, to nie mają prawa źle wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
może po prostu za dużo kombinujesz?
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
peggy, primer pod KREM? czy pod podkład? nie zrobiło Ci to zielonej maski? czym nakładałaś glinkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i nic nie było widać zielonego, ale ja mam mieszankę z większością białej glinki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Gdybym nic nie robiła z włosami byłabym łysa
![]()
![]() |
![]() |
#1488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() do cery wrażliwej, naczynkowej byłby dobry? ![]() i mówisz, że walczy z nierzyjacielami na buźce? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1491 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do brudzenia olejkiem. powiem Wam, że nigdy się nie obudziłam na mega zatłuszczonej poduszce, w sumie olejek, na pewno się wtarł, bo trudno się nie przytulać do poduszki ![]() tak się zachwycacie tą glinką i same ohy i ahy, że aż chyba też się w nią zaopatrzę, tak dla odmiany w pielęgnacji ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Picie glinki brzmi całkiem ciekawie. Należy pić codziennie napój glinkowy?
![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Maqua, Peggy Blue- polecam glinkę, ale jako końcowy etap makijażu
![]() ![]() ![]() Kasia- ja mam też fajne włosy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec widzisz- czasem (a nawet bardzo często ![]() ![]() Paspartu- jakie masz włosy? ![]() Mirinda- nie podrażnia ![]() ![]() ![]() Cogata- wiedziałam , że się skusisz, kochana ![]() Paula- to jest tak, ze przez 7 czy 8 dni pije się tylko to, co jest "nad glinką"- w sensie nad tym osadem na dole. Potem pije się już wszystko- zmieszane. Należy jednak pamietać, ze nie wolno do mieszania glinki nie używamy metalowych łyżek, łyżeczek itp. Bo to wywołuje jakieś reakcje i glinka traci właściwości. Potem tam się robi przerwę 7 dniową a potem znowu- i tak przez 3 miesiace ![]() Ja jeszcze poczekam aczkolwiek spróbuję na pewno ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do włosów, to nigdy nie nakładałam na całą noc, maksymalnie 1,5 godziny, pod ręcznikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Indios Bravos mam zamiar spróbować niedługo Twój patent, ale na początku bałam się jak to wyjdzie na buzi i szkoda mi było nakładać to na cały makijaż, a później zmywać, bo się spieszyłam
![]() ![]() ostatnio wpadłam też na pomysł, że zielonej glinki mogłabym użyć jako korektora na zaczerwienienia i naczynka, oczywiście o ile ją w końcu znajdę... co myślicie? ![]() loss_lauri, ale bajecznie brzmi ta mieszanka olejów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
Nie zrozumiałam pytania
![]() ![]() Ja was po prostu ubóstwiam! Najpierw poleciłyście skrobię- była świetna, a dziś użyłam polecanej glinki (mam zieloną) i po prostu rewelacja! ![]()
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
użyłam dziś zielonej glinki na filtr, pod podkład - nigdy nie byłam tak długo matowa po filtrze
![]() niby nie raz widziałam składy primerów mineralnych, zawsze z glinką na początku ale jakoś nigdy nie skojarzyłam, że mogę ją przecież kupić za grosze bez żadnych dodatków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.