|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Zuzia super dziewczyna, też już zaczyna siadać
![]() Cytat:
************************* ************************* *** U mnie dziś ulubiona zupa mężą (od czasów ciąży) - szczawiowa z ziemniaczkami i jajeczkiem... Lubię ją jeść, ale gotować to już nie koniecznie....blenderowan ie szczawiu, potem przesiewam przez sitko by w zupce nie było ani małego kłaczka ![]() Ale wychodzi pycha
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
nie dokonca rozumiem z tymi terminami czy to znaczy ze częśc z nas będzie na pierwszy termin a częśc na drugi termin? Czy to drugi termin tak wogóle/
|
|
|
|
#1473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Moja mam nigdy jej nie gotowala tylko babcia, ktorej juz z nami nie ma.Dzieki za jej przypomnienie |
|
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moja mama robi szczaw w słoiczkach .Cytat:
. Na każdym wszyscy są mile widziani, o ile oczywiście są w stanie dotrzeć do W-wy .
|
|
#1475 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
25.03.2008, godz. 12:00, lista obecności:
1. Lea29 2. Pysiamn 3. Myshia 4. Demonik ...
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
i ja na listę
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
26 kwietnia ja nie mogę... impreza rodzinna
![]() Mi pasuje 19 kwietnia. Z tego wszystkiego (ciągle walczę z wirusami...) nie złożyłam życzeń naszym dzisiejszym jubilatom. Wszystkiego co najwspanialsze dla Agatki |
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
albo nigdy.........
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. a to próbka tego co wyszło
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
a tu my
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
eee a ja myslalam ze spotkanie 19 kwietnia moze jednak wlasnie tego dnia coo?
ja to na pewno bede bez zuzi bo za duzo zachodu mi z nią |
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() No...widzę, że swatanie dzieciaków w realu przybiera coraz szerszy zakres Życzę Wam miłej zabawy na kolejnych spotkaniach!![]() Dziękuję Wam za życzenia szybkiego powrotu do zdrowia Ninki. Niestety jest gorzej. Do wysypki dołączyła wysoka gorączka, mała biegunka, katar. Dziś pierwszy dzień bez temperatury...mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej. Jest obsypana, wygląda to (na moje amatorskie jeśli chodzi o alergię oko) fatalnie. Drapie się non-stop. Pediatra kazała wykluczyć mleko z mojej diety co posłusznie czynię od dziś. Jednoznacznej diagnozy nie ma, więc praktykujemy postępowanie zachowawcze jak przy przeziębieniu, trzydniówce, alergii, biegunce wirusowej i uczulenia na białko mleka krowiego. Niestety nie zdążyłam Was poczytać, co nadrobię przy następnej drzemce córci (bo przez ostatnie dni drzemała tylko na mnie, nie ma szans jej odłożyć z gorączką).A na zdjęciach jak zwykle rozkoszne buźki! Pozdrawiamy z zaśnieżonego Podbeskidzia
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
Podczytuje was dzisiaj i nie jestem w stanie nic napisac. Pisalam wam ostatnio o moim sposobie usypiania i lipa... nie dzialal na maxa
. Ja nie wiem czy to zabki, czy te noszenie na rekach tak mi go rozregulowalo. Nie mial wiekszych problemow z zasypiamniem a od wczoraj jest masakra. Placze i placze, takie zale to przy kolkach ostatnio u niego widzialam, pozniej juz tylko marudzil. Nie wiem, wezme na rece to jest w miare ok. Czy on naprawde mogl tak szybko zalapac siedzenie na raczkach?Chcialam jeszcze tylko zlozyc zyczenia Wszystkiego najlepszego Agatce i Zuzi Na spotkanie w marcu tez sie pisze, boje sie jednak troche ze jak dalej bedzie taka pogoda to te nasze dzieciaczki nalapia sie infekcji w takim skupisku ale zobaczymy Joasiah a moze my sie znamy? Ta nasza Hajnowka nie taka znowu wielka.
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
uff maz usypia malego a ja hop i juz przy kompie
![]() Czeka mnie jeszcze gora prasowania i musze cos przekasic. Bo mezulek mial dzisiaj kurczaka a mnie jakos ochota na mieso minela a zjadlabym nalesniki ale nie chce mi sie robic Sylwia , Macius na filmie roskoszny. Mam kamere ale jeszcze od urodzenia Maxa nie zrobilismy mu ani jednego filmu. Wogole ostatnio zaniedbuje moje dziecko z zdjeciami. Maz przyniosl stos katalogow turystycznych Grecji ...a ja mu kazalam jeszcze Wyspy Kanaryjskie, Sardynie i Korsyke...Pytam sie czego nie wzial pozostalych a on na to,ze zapomnial...jak mozna zapomniec. Cos mi sie wydaje ,ze sama sie przejde do tego biura bo chyba tam jakas niezla laska urzeduje skoro mojemu mezowi tak chce sie tam biegac ![]() Bidulka Ninka. Trzymajcie sie Taszkin i daj znac jak postepy w rekonwalescencji. Oby po wyeliminowaniu mleka u ciebie wszystko sie unormowalo Anetko obawiam sie ,ze mogl. Max jest padniety,oczy ma czerwone i same mu sie zamykaja ale bez chwilowego lulania nie zaspi za nic na swiecie |
|
|
|
#1493 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a trzydniówkę też przerabiałam, ale z moim pierworodnym.Cytat:
a czy jak tak pajacujecie przed dzieciaczkami to nie nachodzi was czasem taka myśl, że dziecko tak sobie patrzy i myśli "...czy z moją mamą na pewno jest wszystko w porządku?..." ja tak mam Obejrzałam też inne filmiki Twojego autorstwa. Maciuś w szpitalu wzruszył mnie na wskroś. Już tęsknię za takim noworodkiem
|
||
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
Cze dziewczyny. Przepraszam że pomijam poprzednie posty ale przez te kilka dni mojej nieobecności strasznie dużo się tego nazbierało. Nie było nas dlatego bo mieliśmy zepsutego kompa. No ale tera już jesteśmy i na razie myśle że będziemy częściej zaglądać.
Ja również dołączam się do życzeń. Niech uśmiechy nigdy nie zejdą z waszych słodkich buzinek ![]() ![]() ![]() A tak o spotkaniu to mnie na nim też niestety nie będzie a bardzo bym chciała bo mieszkam za daleko. ![]() Pozdrawiam
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
dla zainteresowanych http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=75066
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Motylku dokladnie, oczka widac ze zmeczone, czerwone, malutkie a o spaniu nie ma mowy. Krzyk, placz, chwila ciszy i znowu krzyk i placz az za ktoryms razem zasypia na minucie. Ja sie boje ze juz nie uda mi sie go odzwyczaic. Nie moge patrzec jak placze tak mocno wiec biore na rece, przytulam, kolysze i bledne kolo wychodzi. Buuuuuu
![]() Sylwia Macius swietny, rozchichotany az milo. Wesoly chlopczyk, fajne jest to ze nie trzeba duzo robic a one taka radoche z tego maja. Pare glupich min, pare podskokow a one zachwycone ![]() Link dla zainteresowanych zostawiam bez komentarza... |
|
|
|
#1497 |
|
Rozeznanie
|
Ninka
Sylwia fajny Maciuś śmieszek. Dzięki za linka bebiko uśmiałam się z Weroniki w tej wersji. Ten drugi zostawiam bez komentarza. Ale dlaczego Ty dziewczynko smutna jesteś? Ja to jak właśnie robię takie głupie miny to od razu też komentuję co może córcia w daym momencie myśleć o mnie, bo wiecie że inteligencja rodziców małych dzieci spada i to baaardzo przez te miny, śpiewanie, bujanie i wogóle zwariowanie na ich punkcie!? Maxiu i Partyczek chyba Weronikę wciągnęłi w te swoje gierki z bujaniem przed snem! Jest tak że karmię piersią i równocześnie muszę stać w pierwszej chwili bujając bo jak nie to wali mnie po cycu żebym wstawał i mocno bujnęła. Księżniczka jak siądę to odrywa się od cyca i śmieje a o spaniu zapomnij. Już wersje z pieluszką na głowie przerabiłam (wywołało to u niej śmiech i ochotę do zabawy), wytrzymanie na jej płacz - wymiekłam i bujam. Co to się stało i to od tamtej środy taka zmiana, jak tak bedzie chciała dłużej to nie zaciekawie widzę swój kręgosłup... I co nikt mi nie odp czy to ciasto Lei to bez mąki się robi? |
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja odpowiem. Bez maki, bo w budyniach już jest mąka |
|
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Cze dziewczynki mam małe pytanko. Kiedy wasze dzieciaczki zaczęły gaworzyć?? Bo moja mała jakoś dziwnie się zachowuje i nie wiem czy to normalne czy nie. Pierwszy raz zaczęła sobie "pogadywać" miesiąc temu jak miała niecałe trzy miesiące, potem przestała na jakieś dwa tygodnie. Nie wymiałknęła ani pisku. Potem znowu zaczęła tylko tym razem z innej beczki, takie skrzeki to były i znowu zamilkła. Teraz nic nie gaworzy ani jednej sylaby. No i ostatnio zaczęła przygryzać dolną wargę, pokazywać język i robić minki ustami. Ma już prawie cztery miesiące i co?
![]() Powiedzcie jak to jest bo ja czytałam że taki niemowlak to powinien już gaworzyć na całego a ona nic.
|
#1500 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy za miłe słowa, Majusia jest onieśmielona Cytat:
Blanka ma świetny kostium, mogę wiedzieć gdzie go kupiłaś? Nie mogę się nadziwić, że też ona tak zaśnie ![]() Cytat:
Mikołajowi gratuluję ząbków Super dzieciaczki. Zuzia cudna, ale ma duże oczka Świetne te karteczki, Kubuś mocno zdziwiony, że znalazł się w buzi misia , a Maciuś jaką ma buźkę uśmiechniętą Cytat:
Biedna Ninka, oby szybko ta wysypka minęła i choróbsko poszło precz Cytat:
Cytat:
Maja wydaje mi się, że zawsze wydawała jakieś dźwięki, tzn. coś tam gaworzyła, był okres, że mniej, ale teraz nadrabia, zazwyczaj dużo ?mówi? rano i wieczorem. Dziś mówiła lala Uparcie jej powtarzam mama , ale na razie bezskutecznie
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

. Moja mam nigdy jej nie gotowala tylko babcia, ktorej juz z nami nie ma.
. Moja mama robi szczaw w słoiczkach
.