|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Uff, pogoda taka,że tylko pod kołdrę wejść z książeczką. Ale wybrałam się na zakupki, jeszcze dzisiaj tylko jedno wyjście .
No poczytałam sobie o tym horrorze i mi się nieco słabo zrobiło. Dorbar, ja piszę pracę na nieco mniej kobiecy temt, bo o sądownictwie wojskowym w czasie Akcji "Wisła" Ale interesuje mnie to, tylko musiałam się naużerać z archiwum, normalnie masakryczna instytucja. Jeśli chodzi o moje studia to mamy jedną super rzecz. Sami sobie ustalaliśmy plan zajęć . Dostaliśmy wymagania co musimy zaliczyć przez pięć lat i sami organizowaliśmy sobie rozkład. Dzięki temu wszystkie kursy zaliczyłam do 4 roku, a teraz muszę tylko pracę napisac
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ciekawy temat o Akcji "Wisła" i super, że tak mogliscie sobie rozplanowałć studia. U mnie było wszystko narzucone, ale i tak mile wspominam ten czas.
Czasami bym chciała jeszcze jakiś kierunek zrobić bo bardzo lubie się uczyć. Narazie tylko finansowo bym nie dała rady.
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiuniu moja kochana..tak z ciekawosci przegladalam ostatnio zdjecia i sie okazalo ze mam kilka z Toba...hehe...zeskanuje i ci wysle ...
|
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Leonka i Kasiunia, super macie, ze mozecie sobie razem gdzies wyskoczyc. Fajnie musi byc tak sie na żywo spotkać.
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
ja o adatce już jakiś czas temu czytałam, tzn. wiedziałam, że dostała krwotoku itd, ale jak dzisiaj doczytałam jej relację z tego wszystkiego to... nie wiem jak to opisać... brak słów...
Ja poprasowałam pościel dla dzidziola i pierdoła zapomniała ze pościel bawełniana musi być wilgotna do prasowania... za zadne skarby nie dało się jej wyprasować ładnie, bez zadnych zagięć. Ale olałam to i tyle, dzidziol jak się urodzi to też ją pomnie trochę ![]() czekam na moje pasy ciążowe, jutro powinny być ale ja zflaczała dzisiaj jestem...:/ to ta pogoda, głowa cos mnie rozbolała. Niech wraca wiosna!!!!!! właśnie sprawdziłam prognozę pogody i taka kicha będzie u nas na południu do niedzeli, dalszych prognoz nie ma:/ wrrrrrrrr
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak wyszukam nasze wspólne w tych moich albumikach to też Ci z przyjemnością wyślę, a może mamy te same. Ja pamiętam te z radia i sesji podklatkowej jeszcze z Tomkiem L.
|
|
#1477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
Judi u mnie również pogoda nieciekawa. a weekend ma być zimny i deszczowy
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie pomimo dobrych chęci nie moge umieścić zdjęć
zrobiłam sobie zdjęcia na kom ale za chiny nie mogę zainstalować tej kom. na kompie żeby umieścić te zdjęcia a aparatem znowu zdjęcia mają za dużą pojemność i niechcą się zmieścić niewiem co mam zrobić już dwa dni nad tym siedze i się nerwóję będe musiał poprosić kogoś o pomoc może bracika ściągne żeby mi to zrobił a brzuch mi ostatnio rośnie bezprzerwy a co do traktowania nas kobiet przez facetów to jest normalne że oni muszą stale zabiegać o nasze względy i odnosić się z szacunkiem a jak oni nie mająszacunku przed ślubem i pokazują rogi to po ślubie napewno się nie zmienią czują się pewniej i dopiero fikają a dziecko może się i cieszą na nie ale nie przeszkadza im jak chcą zrobić coś głupiego |
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wynalazlam cos do obejrzenia :krociutka animacja porodu (nic strasznego, bynajmniej fajnie widac co sie dzieje w naszym ciele)
http://youtube.com/watch?v=Xath6kOf0NE |
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja narazie uciekam na obiadek. Coś głodna się zrobiłam. Mam ochote na duszone ziemniaczki z buraczkami i kotletem
do później
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
możesz mi je podesłać a ja zmniejszę w moment. zaraz ci wyślę na priva mój mail, będę w domu ok. 19stej i szybko ci odeślę.
|
|
|
|
#1483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne, oby tak szybko poszło
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam...juz mam posprzatane....Fakt troche mi przeszło...
Właśnie nie dawno zadzwonil do mnie moj i powiedzial ze nadal go wojsko sciga...Och ...Wkurzyłam sie i to bardzo...ale w sumie sam do tego doprowadził...i w najgorszym wypadku zostane sama... dorbarQ my z kasia to znałysmy sie wczesniej takze to nie znajomosc z forum...ale dzieki temu znowu moglysmy sie zobaczyc po 2 latach... A jezeli chodzi o porody to byłam ostatnio z trzema mamami na spacerku i szok... jedna nie za bardzo miala sie co wypowiadac bo miala cesarke i juz w 5 miesiacu miala ustalony termin na "krojenie"... Za to jedna z nich powiedziala ze nie milo wspomina poród,ze jak jej połozyli dziecko na brzuchu to cytuje"myslalam ze sie ożygam" i jeszcze bylo cos o pepowinie ze zcuła jakby z niej plastikowa rurke wyciagali... ...wiec widze ze nie zawsze kobieta jest szcesliwa z widoku dziecka po porodzie...a moze to jakis szok nie wiem...w kazdym badz razie pierwszy raz cos takiego słyszałam...Zawsze sie slyszy ze zapomina sie o wszystkim jak ci poloza dziecko na brzuchu a tu prosze....
|
|
|
|
#1485 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tego, że bryka w nocy to przeczytałam, że dzieci lubią spac w dzien gdy nasze chodzenie je kołysze do snu a w nocy rozrabiają. Co tydzien robię rundkę po kalendarzach ciąży w internecie i czytam co ciekawego dzieje sie ze mną i dzieckiem w danym tygodniu.Mam tego chyba 6 w ulubionych.Własnie wyczytałam, że moje malenstwo (26 tydzien) zaczyna własnie otwierac oczka i ssie palec tak intensywnie ze po urodzeniu moze miec na nim nawet babelka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko kochana jak dopadnę te foteczki - mam sporo albumów i nie wiem w którym, ale poszukam to na pewno Ci wyślę.
A co do reakcji po porodzie to pewnie i z tym bywa różnie, każda kobieta jest inna. Ja sobie tak myślę, że jeżeli dane mi będzie urodzić naturalnie to żeby moja dzidzia była najbardziej zmaziowana mazią płodową, sina i wrzeszcząca to będzie dla mnie najpiękniejsza, choć jak widzę takie dzidzie w filmie to mówię fuj Moja koleżanka rodziła z mężem i on nagrał momenty zaraz po porodzie, to faktycznie wtedy dzidziuś nie jest najśliczniejszy, ale jest nasz i dla nas to będzie cud świata po prostu. Wystarczy już kilka dobrych godzin po a maluszek pięknieje z każdą chwilą. A teraz laseczki tratataaaaa chwalę się kupiłam fotelasek samochodowy
|
#1487 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaisunia fotelik bardzo ładny...normalnie przesliczny
Właśńie bezpieczeństwo dzidzi jest najwazniejsze... |
|
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
Pochwale sie moimi dzisziejszymi zakupami.Te pajacyki na pierwszym zdjęciu maja fajne rekawki - końce są takie, że mozna je wywinąc i zakryc rączki - działa to jak rękawiczki/niedrapki.Nie widziałam wcześniej czegos takiego.Cały czas się uczę.
Kasiulka - gratuluje zakupu.Fajne połączenie bo i bezpieczny i ładny.Doskonały wybór.
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
No no zakupki super......Modny chłopak bedzie...I tez własnie sie zastanawiałam nad tymi smoczkami...ciekawe czy spelnia swoja funkcje...
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
andape jakie śliczne ciuszki, mniam
piękne
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny - ciesze sie, że ciuszki Wam sie podobaja.
LeoNa - znam tu kilka dziewczyn, które uzywają tych smoczków i są bardzo zadowolone. Kasiulka - własnie przypadkiem trafiłam na Twój fotelik w katalogu z mothercare - tutaj kosztuje 99,99 funta.Ciekawe czy to taniej czu drożej niz Ty dałas??Ale niezależnie od ceny jest świetny
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
No witajcie dziewczyny
![]() Basulka - mam nadzieję, że herbatka z cytrynką pomoże - jeśli nie to polecam pić wapno z wit. C, jeśli masz katar to krople do nosa Nasivin (dla niemowląt). Jak ja byłam chora to właśnie te leki zalecił mi mój gin. Aha gdybyś miała gorączkę (ale powyżej 38 stopni) to można wziąć paracetamol. Dorbar - widzę, że też czekasz na ruchy? Badźmy dobrej myśli-pewnie jeszcze na nie za wcześnie ![]() Sosnowa - ja w sumie też mam czasem takie dziwne napięcia w brzuchu i odczuwam je jako takie rozpychania - jakbym miala za mało miejsca w środku na wnętrzności i maleństwo...Myślałam, że to moje jelita się odzywają bo wiecznie mam z nimi problem, ale być może to jednak dzidzia? Jowiszku - bardzo sie cieszę, że wizyta u lekarza ok A kobietkę to już masz duuużą - gratulacje Fajnie, że Twoja lekarka pracuje w szpitalu w którym zamierzasz rodzić-może akurat trafisz z porodem na jej dyżur? Trzymam kciuki ![]() Judi - aż Ci zazdroszczę tego baseniku-jak musiało być milusio tym bardziej, że bez żadnej widowni..Tak to można pływać ![]() Andape - zakupki super!! Te bodziaki na drugim zdjęciu (chyba..) rewelka, mają boskie napisy ![]() A mnie dziewczynki dziś ogarnął szał sprzątania w szafkach..Robiłam jakieś dziwne "przemeblowania" żeby znaleźć więcej miejsca na różne rzeczy. Wywaliłam 2 worki jakiś starych torebek (nie wiem skąd tyle namagazynowałam ), jakieś puste kartony itp. Od razu zrobiło mi się 1,5 pólki wolnego miejsca na gromadzenie ciuszków |
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Andape śliczne ciuszki. Na stałe wracasz do PL?
Ksiulko bardzo fajny fotelik. Ale czuje się objedzona.
|
#1494 |
|
Rozeznanie
|
Trudno na razie powiedziec-zależy jak nam sie wszystko w Polsce poukłada i czy wytrzymam mając mamę tak blisko i często
Napisz jeśli zaglądniesz na te stronki o których Ci pisałam.Mają tam naprawdę fajne rzeczy.
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Na bank dam znać jak tam zajrze. A ciuszki kupowałaś w mothercare?
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Super boli mnie głowa,a teraz się jeszcze dowiedziałam,że nie zdałam kola,ktore wczoraj pisałam.Ja jestem do niczego.Nie skończę tych studiów....
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro mi, ze nie poszło Ci na kole, ale nie przejmuj się, każdy student czasami ma jakąś poprawke. I nie mów, że jesteś do niczego bo Cie w dupsko kopne albo MaladT powiedz mi, proszę, czy masz pępek schowany, czy na wierzchu?
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
no z pępkiem to mam tak,że jak się najem to mi wystaje taki nosek delikatny,a jak nie to mam taki duzy rozwalony.Chociaż czasem mi staje
bez potrzeby pełnego żołądka
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytam bo słyszałam, że jak ma się dziewczynke to niby pępek jest schowany, a przy chłopcu na wierzchu.
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

Ale interesuje mnie to, tylko musiałam się naużerać z archiwum, normalnie masakryczna instytucja.

ja jak wyszukam nasze wspólne w tych moich albumikach to też Ci z przyjemnością wyślę, a może mamy te same. Ja pamiętam te z radia i sesji podklatkowej jeszcze z Tomkiem L.

nie wiem...w kazdym badz razie pierwszy raz cos takiego słyszałam...Zawsze sie slyszy ze zapomina sie o wszystkim jak ci poloza dziecko na brzuchu a tu prosze....