Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-02, 15:00   #1471
Sosnowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Uff, pogoda taka,że tylko pod kołdrę wejść z książeczką. Ale wybrałam się na zakupki, jeszcze dzisiaj tylko jedno wyjście .

No poczytałam sobie o tym horrorze i mi się nieco słabo zrobiło.

Dorbar, ja piszę pracę na nieco mniej kobiecy temt, bo o sądownictwie wojskowym w czasie Akcji "Wisła" Ale interesuje mnie to, tylko musiałam się naużerać z archiwum, normalnie masakryczna instytucja.
Jeśli chodzi o moje studia to mamy jedną super rzecz. Sami sobie ustalaliśmy plan zajęć . Dostaliśmy wymagania co musimy zaliczyć przez pięć lat i sami organizowaliśmy sobie rozkład. Dzięki temu wszystkie kursy zaliczyłam do 4 roku, a teraz muszę tylko pracę napisac
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 15:10   #1472
dorbar
Wtajemniczenie

Bardzo ciekawy temat o Akcji "Wisła" i super, że tak mogliscie sobie rozplanowałć studia. U mnie było wszystko narzucone, ale i tak mile wspominam ten czas.
Czasami bym chciała jeszcze jakiś kierunek zrobić bo bardzo lubie się uczyć. Narazie tylko finansowo bym nie dała rady.
Stary 2008-04-02, 15:18   #1473
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Kasiuniu moja kochana..tak z ciekawosci przegladalam ostatnio zdjecia i sie okazalo ze mam kilka z Toba...hehe...zeskanuje i ci wysle ...
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 15:22   #1474
dorbar
Wtajemniczenie

Leonka i Kasiunia, super macie, ze mozecie sobie razem gdzies wyskoczyc. Fajnie musi byc tak sie na żywo spotkać.
Stary 2008-04-02, 15:25   #1475
Judi21_84
Zakorzenienie

ja o adatce już jakiś czas temu czytałam, tzn. wiedziałam, że dostała krwotoku itd, ale jak dzisiaj doczytałam jej relację z tego wszystkiego to... nie wiem jak to opisać... brak słów...
Ja poprasowałam pościel dla dzidziola i pierdoła zapomniała ze pościel bawełniana musi być wilgotna do prasowania... za zadne skarby nie dało się jej wyprasować ładnie, bez zadnych zagięć. Ale olałam to i tyle, dzidziol jak się urodzi to też ją pomnie trochę
czekam na moje pasy ciążowe, jutro powinny być
ale ja zflaczała dzisiaj jestem...:/ to ta pogoda, głowa cos mnie rozbolała. Niech wraca wiosna!!!!!!
właśnie sprawdziłam prognozę pogody i taka kicha będzie u nas na południu do niedzeli, dalszych prognoz nie ma:/ wrrrrrrrr

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 15:27   #1476
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
Kasiuniu moja kochana..tak z ciekawosci przegladalam ostatnio zdjecia i sie okazalo ze mam kilka z Toba...hehe...zeskanuje i ci wysle ...
Martusia jesteś przekochana Dziękuje ja jak wyszukam nasze wspólne w tych moich albumikach to też Ci z przyjemnością wyślę, a może mamy te same. Ja pamiętam te z radia i sesji podklatkowej jeszcze z Tomkiem L.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 15:33   #1477
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Martusia jesteś przekochana Dziękuje ja jak wyszukam nasze wspólne w tych moich albumikach to też Ci z przyjemnością wyślę, a może mamy te same. Ja pamiętam te z radia i sesji podklatkowej jeszcze z Tomkiem L.
No ja tez mam kilka z tych sesji hehe ale z radia nic nie mam jak cos znajdziesz to bede wdzieczna
Stary 2008-04-02, 15:34   #1478
dorbar
Wtajemniczenie

Judi u mnie również pogoda nieciekawa. a weekend ma być zimny i deszczowy
Stary 2008-04-02, 15:37   #1479
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witajcie pomimo dobrych chęci nie moge umieścić zdjęć
zrobiłam sobie zdjęcia na kom ale za chiny nie mogę zainstalować tej kom. na kompie żeby umieścić te zdjęcia
a aparatem znowu zdjęcia mają za dużą pojemność i niechcą się zmieścić niewiem co mam zrobić już dwa dni nad tym siedze i się nerwóję
będe musiał poprosić kogoś o pomoc może bracika ściągne żeby mi to zrobił
a brzuch mi ostatnio rośnie bezprzerwy

a co do traktowania nas kobiet przez facetów to jest normalne że oni muszą stale zabiegać o nasze względy i odnosić się z szacunkiem
a jak oni nie mająszacunku przed ślubem i pokazują rogi to po ślubie napewno się nie zmienią czują się pewniej i dopiero fikają
a dziecko może się i cieszą na nie ale nie przeszkadza im jak chcą zrobić coś głupiego
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 15:43   #1480
Mijalea
Zakorzenienie

Wlasnie wynalazlam cos do obejrzenia :krociutka animacja porodu (nic strasznego, bynajmniej fajnie widac co sie dzieje w naszym ciele)

http://youtube.com/watch?v=Xath6kOf0NE

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 15:43   #1481
dorbar
Wtajemniczenie

Ja narazie uciekam na obiadek. Coś głodna się zrobiłam. Mam ochote na duszone ziemniaczki z buraczkami i kotletem do później
Stary 2008-04-02, 15:43   #1482
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
a aparatem znowu zdjęcia mają za dużą pojemność i niechcą się zmieścić niewiem co mam zrobić już dwa dni nad tym siedze i się nerwóję
będe musiał poprosić kogoś o pomoc może bracika ściągne żeby mi to zrobił
możesz mi je podesłać a ja zmniejszę w moment. zaraz ci wyślę na priva mój mail, będę w domu ok. 19stej i szybko ci odeślę.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 15:45   #1483
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Wlasnie wynalazlam cos do obejrzenia :krociutka animacja porodu (nic strasznego, bynajmniej fajnie widac co sie dzieje w naszym ciele)

http://youtube.com/watch?v=Xath6kOf0NE

Fajne, oby tak szybko poszło
Stary 2008-04-02, 16:27   #1484
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Witam...juz mam posprzatane....Fakt troche mi przeszło...
Właśnie nie dawno zadzwonil do mnie moj i powiedzial ze nadal go wojsko sciga...Och ...Wkurzyłam sie i to bardzo...ale w sumie sam do tego doprowadził...i w najgorszym wypadku zostane sama...

dorbarQ my z kasia to znałysmy sie wczesniej takze to nie znajomosc z forum...ale dzieki temu znowu moglysmy sie zobaczyc po 2 latach...

A jezeli chodzi o porody to byłam ostatnio z trzema mamami na spacerku i szok...
jedna nie za bardzo miala sie co wypowiadac bo miala cesarke i juz w 5 miesiacu miala ustalony termin na "krojenie"...
Za to jedna z nich powiedziala ze nie milo wspomina poród,ze jak jej połozyli dziecko na brzuchu to cytuje"myslalam ze sie ożygam" i jeszcze bylo cos o pepowinie ze zcuła jakby z niej plastikowa rurke wyciagali... ...wiec widze ze nie zawsze kobieta jest szcesliwa z widoku dziecka po porodzie...a moze to jakis szok nie wiem...w kazdym badz razie pierwszy raz cos takiego słyszałam...Zawsze sie slyszy ze zapomina sie o wszystkim jak ci poloza dziecko na brzuchu a tu prosze....
Stary 2008-04-02, 16:39   #1485
andape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Saga Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja ruchy dzieciaczka czuję już od jakiegoś czasu. Ale ostatnio maluch szczególnie upodobał sobie kopanie mnie późnym wieczorem. Przedwczoraj próbowałam zasnąć i cały czas miałam wrażenie, że cos mi przeszkadza, dopiero po chwili sobie uświadomiłam, że to intensywne kopniaki mojego dziecka nie dają mi zasnąć Zwykle jak leże spokojnie, to po kilku minutach przestaje, ale wtedy leżałam już ok. 20 minut i nic, a bardzo chciało mi się spać. Wpadłam nawet na pomysł, że obudzę mojego męża i powiem mu, że ja już mam dość niech teraz on się zajmie usypianiem dziecka
Dobre.Ja często mam tak, że mówie męzowi, żeby sobie synka uspokoił bo ja chcę spac.A najzabawniejsze, że to skutkuje - jak przykłada rękę to mały sie uspakaja.
Co do tego, że bryka w nocy to przeczytałam, że dzieci lubią spac w dzien gdy nasze chodzenie je kołysze do snu a w nocy rozrabiają.
Co tydzien robię rundkę po kalendarzach ciąży w internecie i czytam co ciekawego dzieje sie ze mną i dzieckiem w danym tygodniu.Mam tego chyba 6 w ulubionych.Własnie wyczytałam, że moje malenstwo (26 tydzien) zaczyna własnie otwierac oczka i ssie palec tak intensywnie ze po urodzeniu moze miec na nim nawet babelka.

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Basulka ja mam tak samo, olcia potrafi tak giczałkę wystawić że robi się pagórek na skórze - kocham te widoki.
Tez to uwielbiam i stwierdziłam, że nakręcę sobie chyba filmik i pokaże kiedys dziecki jak mnie słodko kopało.

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Andape ja mam pytanko, czy rozglądałaś sie w UK za wózkami i łóżeczkami? Jezeli tak to jak tam stoją finansowo? Ja przeglądałam strone Argosu, ale powiem Ci, ze zbytnio nie rozumiem tych technicznych nazw i nie wiem jaki wózek był by dobry i takie tam.
Niestety nie patrzyłam na tego typu dobra bo nie bede nic z tąd takiego do Polski taszczyc.Ale warto zaglądną na stronę sklepów mothercare albo Toys'r'us

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Latanie samolotami nie zagraża kobietom w ciąży, chociaż nie zalecamy latania w ostatnim miesiącu ciąży oraz do 7 dni po urodzeniu dziecka. (Prosimy zwrócić uwagę na to, iż WIZZ Air nie przyjmuje na pokład kobiet po 34. tygodniu ciąży.)
Ja bede leciała w 27 tygodniu i położna dała mi zaświadczenie, że moge bo powiedziała, że mogę wygląda jakbym była po 28 tygodniu a niektóre linie chcą wtedy takiego zaswiadczenia.Lekarka w Polsce mówiła mi, że jej pacjentki latały do Stanów nawet w 36 tygodniu.O ile z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwwskazan to mozna - tylko włąsnie zależy od linii lotniczych.

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
witajcie pomimo dobrych chęci nie moge umieścić zdjęć
zrobiłam sobie zdjęcia na kom ale za chiny nie mogę zainstalować tej kom. na kompie żeby umieścić te zdjęcia
Widziałam, ze dostałas juz propozycje pomocy ale jak bys chciała jeszcze spróbowac to ja zmniejszam otwierając je w Paintcie.Potem wchodze w Image i tam otwieram Stretch/skew i redukuje procenty do około 30.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 16:46   #1486
Kasiulka22
Zakorzenienie

Leonko kochana jak dopadnę te foteczki - mam sporo albumów i nie wiem w którym, ale poszukam to na pewno Ci wyślę.

A co do reakcji po porodzie to pewnie i z tym bywa różnie, każda kobieta jest inna. Ja sobie tak myślę, że jeżeli dane mi będzie urodzić naturalnie to żeby moja dzidzia była najbardziej zmaziowana mazią płodową, sina i wrzeszcząca to będzie dla mnie najpiękniejsza, choć jak widzę takie dzidzie w filmie to mówię fuj Moja koleżanka rodziła z mężem i on nagrał momenty zaraz po porodzie, to faktycznie wtedy dzidziuś nie jest najśliczniejszy, ale jest nasz i dla nas to będzie cud świata po prostu. Wystarczy już kilka dobrych godzin po a maluszek pięknieje z każdą chwilą.

A teraz laseczki tratataaaaa chwalę się kupiłam fotelasek samochodowy Bulnęłam, nie powiem ale przynajmniej sumienie mam czyste, że dzidziuś będzie miał godziwe warunki jazdy Poza tym może potem zostawię sobie ten fotelik, dla kolejnej dzidzi o ile kiedykolwiek przyjdzie mi do głowy mieć następnego bejbusia Nio to już nie gadam i pokazuję. Wybrałam Bebe confort, też jest bardzo dobry i ma najwyższe noty razem z Maxi Cosi, a ten o wiele bardziej mi się podoba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Oxygen cream.jpg (13,5 KB, 15 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 17:08   #1487
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Kaisunia fotelik bardzo ładny...normalnie przesliczny
Właśńie bezpieczeństwo dzidzi jest najwazniejsze...
Stary 2008-04-02, 17:11   #1488
andape
Rozeznanie

Pochwale sie moimi dzisziejszymi zakupami.Te pajacyki na pierwszym zdjęciu maja fajne rekawki - końce są takie, że mozna je wywinąc i zakryc rączki - działa to jak rękawiczki/niedrapki.Nie widziałam wcześniej czegos takiego.Cały czas się uczę.

Kasiulka - gratuluje zakupu.Fajne połączenie bo i bezpieczny i ładny.Doskonały wybór.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture 099.JPG (94,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 100.JPG (113,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 101.JPG (126,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 103.JPG (109,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 104.JPG (117,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 105.JPG (96,4 KB, 16 załadowań)

Stary 2008-04-02, 17:15   #1489
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

No no zakupki super......Modny chłopak bedzie...I tez własnie sie zastanawiałam nad tymi smoczkami...ciekawe czy spelnia swoja funkcje...
Stary 2008-04-02, 17:17   #1490
Judi21_84
Zakorzenienie

andape jakie śliczne ciuszki, mniam piękne

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 17:31   #1491
andape
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny - ciesze sie, że ciuszki Wam sie podobaja.
LeoNa - znam tu kilka dziewczyn, które uzywają tych smoczków i są bardzo zadowolone.

Kasiulka - własnie przypadkiem trafiłam na Twój fotelik w katalogu z mothercare - tutaj kosztuje 99,99 funta.Ciekawe czy to taniej czu drożej niz Ty dałas??Ale niezależnie od ceny jest świetny

Stary 2008-04-02, 17:41   #1492
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

No witajcie dziewczyny Przebrnęłam chyba przez 4 strony waszej pisaniny, matko ile Wy skrobiecie

Basulka - mam nadzieję, że herbatka z cytrynką pomoże - jeśli nie to polecam pić wapno z wit. C, jeśli masz katar to krople do nosa Nasivin (dla niemowląt). Jak ja byłam chora to właśnie te leki zalecił mi mój gin. Aha gdybyś miała gorączkę (ale powyżej 38 stopni) to można wziąć paracetamol.

Dorbar - widzę, że też czekasz na ruchy? Badźmy dobrej myśli-pewnie jeszcze na nie za wcześnie Napewno niebawem będziemy też się cieszyć ze słodkich kopniaczków

Sosnowa - ja w sumie też mam czasem takie dziwne napięcia w brzuchu i odczuwam je jako takie rozpychania - jakbym miala za mało miejsca w środku na wnętrzności i maleństwo...Myślałam, że to moje jelita się odzywają bo wiecznie mam z nimi problem, ale być może to jednak dzidzia?

Jowiszku - bardzo sie cieszę, że wizyta u lekarza ok A kobietkę to już masz duuużą - gratulacje Fajnie, że Twoja lekarka pracuje w szpitalu w którym zamierzasz rodzić-może akurat trafisz z porodem na jej dyżur? Trzymam kciuki

Judi - aż Ci zazdroszczę tego baseniku-jak musiało być milusio tym bardziej, że bez żadnej widowni..Tak to można pływać

Andape - zakupki super!! Te bodziaki na drugim zdjęciu (chyba..) rewelka, mają boskie napisy

A mnie dziewczynki dziś ogarnął szał sprzątania w szafkach..Robiłam jakieś dziwne "przemeblowania" żeby znaleźć więcej miejsca na różne rzeczy. Wywaliłam 2 worki jakiś starych torebek (nie wiem skąd tyle namagazynowałam ), jakieś puste kartony itp. Od razu zrobiło mi się 1,5 pólki wolnego miejsca na gromadzenie ciuszków Oczywiście tymczasowo dopóki nie kupimy komody.
Stary 2008-04-02, 18:04   #1493
dorbar
Wtajemniczenie

Andape śliczne ciuszki. Na stałe wracasz do PL?

Ksiulko bardzo fajny fotelik.

Ale czuje się objedzona.
Stary 2008-04-02, 18:12   #1494
andape
Rozeznanie

Cytat:
Andape śliczne ciuszki. Na stałe wracasz do PL?

.
Trudno na razie powiedziec-zależy jak nam sie wszystko w Polsce poukłada i czy wytrzymam mając mamę tak blisko i często Napisz jeśli zaglądniesz na te stronki o których Ci pisałam.Mają tam naprawdę fajne rzeczy.

Stary 2008-04-02, 18:16   #1495
dorbar
Wtajemniczenie

Na bank dam znać jak tam zajrze. A ciuszki kupowałaś w mothercare?
Stary 2008-04-02, 18:16   #1496
maladT
Zakorzenienie

Super boli mnie głowa,a teraz się jeszcze dowiedziałam,że nie zdałam kola,ktore wczoraj pisałam.Ja jestem do niczego.Nie skończę tych studiów....

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 18:22   #1497
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Super boli mnie głowa,a teraz się jeszcze dowiedziałam,że nie zdałam kola,ktore wczoraj pisałam.Ja jestem do niczego.Nie skończę tych studiów....

Przykro mi, ze nie poszło Ci na kole, ale nie przejmuj się, każdy student czasami ma jakąś poprawke. I nie mów, że jesteś do niczego bo Cie w dupsko kopne albo Masz dużo na głowie i się wcale nie dziwie, ze czasami Cie przerasta wszytsko. A studia skończysz.

MaladT powiedz mi, proszę, czy masz pępek schowany, czy na wierzchu?
Stary 2008-04-02, 18:29   #1498
maladT
Zakorzenienie

no z pępkiem to mam tak,że jak się najem to mi wystaje taki nosek delikatny,a jak nie to mam taki duzy rozwalony.Chociaż czasem mi staje bez potrzeby pełnego żołądka

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 18:31   #1499
dorbar
Wtajemniczenie

Pytam bo słyszałam, że jak ma się dziewczynke to niby pępek jest schowany, a przy chłopcu na wierzchu.
Stary 2008-04-02, 18:34   #1500
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo słyszałam, że jak ma się dziewczynke to niby pępek jest schowany, a przy chłopcu na wierzchu.
To ja chyba mam dwoch chlopcow

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości