|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
Póki co kupiłam biżuterię od LAVAii - dla siostry naszyjnik kobaltowy a dla przyjaciółki - naszyjnik wysadzany kamykami
Nie można ich kupić w sklepie, musiałam online przez stronę Balladine.
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w tym roku słaba sytuacja finansowa bo dopadło mnie chwilowe bezrobocie :P ale pewne zakupy świąteczne poczynione... w ogóle grudzień jest bardzo słaby bo TŻ ma imieniny i urodziny...a jeszcze dochodzą mikołajki i gwiazdka więc spore wyzwanie
mamie kupiłam srebrny naszyjnik z YES (czai się na niego od roku i wiem, że sama go sobie nie kupi bo szkoda jej będzie pieniędzy) TŻ-owi na imieniny 6-pak ulubionego piwa...symbolicznie na urodziny pasek skórzany bo jego już ledwo żyje, na mikołajki paczuszkę słodyczy(straszny z niego łasuch) i "kupony" zrobione przeze mnie (np kupon na masaż, na święty spokój, na pyszną kolację), na gwiazdkę dostanie książkę i pewnie skarpetki bo tych ciągle mu mało ![]() mam ogromny problem z prezentem dla taty, to taki odmieniec... za książkami nie przepada, nie szaleje za nowinkami technologicznymi więc wszelkie gadżety odpadają... ubrań ma aż nadmiar a z alkoholu lubi tylko piwo... za to uwielbia wędkarstwo, sam robi woblery i sprzedaje je do sklepów i myślałam żeby mu coś wędkarskiego kupić ale raz-ja się kompletnie nie znam a dwa większość gadżetów wędkarskich to wydatek powyżej 100zł... ktoś coś może doradzić? |
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pomysły na prezenty spisuję przez cały rok.Do dokupienia doszedł jeszcze prezent z pracy na mikołajki.
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez juz po mału zbieram a więc
Mama - parasol taki lepszy Tata - tu zawsze jest problem więc jeszcze nie mam ale mysle o zestawie do golenia z pędzlem itp Teść - koszulka termoaktywna Teściowa - piżama babcie jakieś herbatki i gażdzety kuchenne Syn - 8 lat gra Bouce off i karty piłkarskie młodsze maleństwo 15 miesięcy - szczoteczka soniczną do jego 6 ząbków zabawek dostanie cała masę od dziadków a elektryczna szczoteczkę bratu wyrywa więc dostanie swoją ![]() córeczka szwagra - sweterek i do tego torebeczka z filcu która trzeba samemu uszyć ma 8 lat i uwielbia ręczne robótki chrześniak męża w Liceum kasa i kosmetyki moja chrześnica - jedziemy razem na zakupy ciuchowe jest w gimnazjum i trudne ją zadowolić ![]() no i na końcu kochany mąż który nie lubi niespodzianek wiec perfumy sam sobie wybierze Edytowane przez monia9000 Czas edycji: 2015-11-21 o 08:16 |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w tym roku beda krolowac prezenty zrobione recznie. czyli jakies drobnostki w stylu katki, pudelka, moze album na zdjecia i jakies ciekawe opakowania na prezenty.
dla corki- play doh lodziarnia i rower dla tz- koszula i jakis dobry alkohol dla tesciow- album ze zdjeciami wnuczki |
|
|
|
|
#1476 |
|
www.zadbajocialo.pl
|
Ja dziś byłam w galerii.Można dostać oczopląsu ;p Tyle pięknych ozdób towaru na prezenty..Jest w czym wybierać
Aż nie można się zdecydować
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Mamy kolczyki z pozłacanego srebra i książka Dziewczyna z pociągu a kolczyki takie, na żywo dużo ladniejsze, delikatniejsze,wyglądają jak ze złota, nie są takie chamsko żółte jak na zdjęciu https://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,,11722 Co kupujecie swoim Babciom? Mysłałam nad srebrnym łańcuszkiem i zawieszką, ale budżet mam dość mocno ograniczony. Jedna Babcia ma 88 lat, druga 84. Są sprawne, ale schorowane i poza wizytami u lekarzy mało gdzie wychodzą. Witaminy, nalewki na serce, ramki na zdjećia, obrazy wnuków, wszelkie kurzołapy itp. odpadają. Edytowane przez nAtaL!a Czas edycji: 2015-11-22 o 13:19 |
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Dla babci koc/pled, szal, broszka, etui na okulary, pościel, filiżanka. Mojej kupuję też kremy, perfumy, pachnące mydła i żele do kąpieli. Koszyki z dobrym jedzeniem: herbata, kawa, prawdziwy miód, jakiś ciekawy w smaku dżem, czekoladki, likier. Co roku babcia dostaje też jakąś książkę, w tym roku dwa pierwsze tomy Sagi Rybałtowskiej, wcześniej całą serię Cukierni pod Amorem. Może jakiś film na dvd albo audiobook?
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysły bardzo dobre, większość już przerobiłam. O broszcze też myślałam, ale budżet ograniczony i trudno coś znaleźć (ok.60zł). Nad książką też się zastanawiałam, ale trzy lata z rzędu jedna z babć dostawała pozycje o tematyce religijnej (o matce Jana Pawła II, matce Popiełuszki, tytułu trzeciej nie pamietam, ale było to coś ala rok z Janem Pwełem II-wspomnienia jak spędzał wakacje, Wigilie itp.), więc w tym roku nie chce się powtarzać jeśli chodzi o rodzaj książek. Typowych powieści raczej nie czyta, myślałam nad biografią? Podobała jej się autobiografia Wałęsowej. Może masz jakieś propozycje? Jako, że babcie dwie to biorę pod uwagę jeszcze sweter rozpinany, suszarkę, klipsy (raczej nie znajde w tej cenie) i wcześniej wspomniany łańcuszek srebrny.
Edytowane przez nAtaL!a Czas edycji: 2015-11-22 o 20:52 |
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupiłam mamie i siostrze rzeczy z tej stronki:
https://www.facebook.com/SklepManufa...miady/?fref=ts Jak ktoś jest z Warszawy, to polecam. Mama - lampa siostra - podrzewacz na świeczkę To są wszystko ręcznie robione rzeczy, więc mega oryginalne. Jak ktoś lubi taki styl (u mnie w domu mamy kręcka na jego punkcie) to na pewno mu się spodoba. Nie wiem tylko co tacie, bratu i TŻ :/ |
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
ja facetom w swojej rodzinie kupiłam fajne spinki do mankietów z motywami świątecznymi, świetne są np. na allegro
Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2015-11-29 o 11:05 Powód: link |
|
|
|
|
#1485 |
|
Przyczajenie
|
Im szybciej człowiek się zabierze za prezenty tym lepiej, a chyba w tym roku uda się wyjątkowo to zrealizować
Na razie skompletowane mam już zabawki dla bratanic i mojej mamy ale jeszcze sporo zostało :/
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
Ja na razie mam prezent dla syna mojego partnera na Święta (plecak i koszulkę takiej młodzieżowej 'lansiarskiej' firmy którą wiecie jak się ma to jest się 'cool'
). A tak to dla nikogo. No i mam takie drobiazgi na Mikołajki dla mojego Partnera i mojego siostrzeńca
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Dokupiłam:
- dla siostry łańcuszek z wisiorkiem - dla chrześniaka puzzle z dinozaurami - dla teściowej zestaw kosmetyków spa dla dłoni i płyn do kąpieli z YR (do tego lakier do paznokci już kupiony i dobra herbata i będzie zestaw na relaksujący wieczór )- dla mamy kieliszki do wina Zostało do kupienia: prezent dla bratanka, TŻa i mikołajkowy dla kolegi z pracy
|
|
#1488 |
|
BAN stały
|
Mamie kupiłam bransoletkę srebrną z bursztynami, bo wiem, że bardzo lubi, a ostatnio w wakacje jedną zgubiła. Taką dokładnie xxx
Ale mam jak zwykle problem z prezentem dla taty...On jest z tych, którzy wszystko mają heh Nigdy nie wiem co mu sprezentować...
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-11-27 o 15:42 |
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie kupiłam prezent dla mamy:
- książka "Żelazne damy. Kobiety, które zbudowały Polskę" Kamila Janickiego - moździerz kuchenny
|
|
|
|
|
#1490 |
|
BAN stały
|
Dla jednej babci - ksiazke i wisiorek.
Dla drugiej babci - bluzke i szal (bo lubi sie stroic ![]() Dla mamy - zestaw do nauki rosyjskiego i perfumy. Dla kuzynki - zestaw hybryd Semilac. Dla przyjaciolki - kolczyki i bransoletke. Dla drugiej przyjaciolki - wieeeelkie zdjecie w antyramie. Dla kumpla - koszulke z durnowatym napisem. Dla taty - wino i cygara ![]() Nie wiem co kupic: Lubemu, dziadkowi, kotu. |
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
-Dla taty dwie książki Kinga - "Pan mercedes" i "Znalezione nie kradzione".
Miała być jedna, ale upolowalam w zestawie za 54zł ![]() -Dla mamy planuję książkę "Słodkie dekoracje" i do tego formy do lukru plastycznego ![]() -Dla brata i bratowej chciałabym kupić np. kominek zapachowy i do tego woski YC, ale nigdzie nie mogę znaleźć stacjonarnie chyba zamówię przez neta, zresztą dzień darmowej dostawy się zbliża.
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
na miejscu mamy skakałabym z radości |
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babci I kupiłam książkę Maria Koterbska. Karuzela mojego życia i ciepłe, wsuwane kapcie. Babcia II sweterk i coś trzeba dokupić Ojcu sweter Siostrzenicy dokupiłam sukienke a sobie prostownice
|
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w tym roku cienko z pomysłami na prezenty...
Najłatwiej mi poszło z tż'em - plecak miejski 4F (jest b. aktywny, niech ma porządny) + zegarek. Mamie kupiłam zegarek, który sama sobie wybrała Dorzucę kosmetyk , bo lubi i używa - raczej coś z kolorówki. Teść - książka o tematyce wojennej, dorzucę jakiś drobiazg, ale na razie nic nie przychodzi mi do głowy. Dziadziuś - bokserki z motywem świątecznym, skarpety bezuciskowe, pudełko landrynek ![]() Została teściowa, szwagierka z mężem i ich córeczka, która urodzi się na dniach z nimi co roku jest największy problem.POLECAM na prezent grę PartyTime - świetna zabawa w gronie rodziny lub przyjaciół. Nasz hit prezentowy w zeszłym roku - idealny dla rodzeństwa, przyjaciół
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2015-11-29 o 17:35 |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak:
Teściowa - patelnia tefala 20cm [ma tylko jedną dużą, a jak jakieś większe gotowanie to musi jedno usmażyć, umyć patelnię, potem na niej dopiero np. rozpuścić tłuszcz] Teść - nie mam pojęcia Mama - wełniane ponczo + komin + czapka Tata - on sam sobie zażyczył albo kieliszki do wina, albo taki czujnik do szukania przewodów w ścianie Brat - nie wiem, myślałam nad odkurzaczem do samochodu, ale bardzo złe opinie cały czas słyszę Bratowa - Chciałam piękny sweterek ale sprzedawca przysłał shit i na razie bijemy się o wymianę [nie chcę zwracać, bo nie chcę płacić za przesyłkę, skoro wina nie leży po mojej stronie] + rękawiczki [to już mam, ładne, ciepłe, w kratę] TZ - on mało problemowy, sam daje zamówienia na prezenty - prowadnica do piły ![]() A ja jeszcze powiem co sobie zażyczyłam, może komuś podsunę inspirację: - torba - torebka wizytowa - pióro - portfel |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2015-11-29 o 18:02 |
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=_ema_;53631630]Ja mam tak:
Teściowa - patelnia tefala 20cm [ma tylko jedną dużą, a jak jakieś większe gotowanie to musi jedno usmażyć, umyć patelnię, potem na niej dopiero np. rozpuścić tłuszcz] Hmmm nie chcialabym chyba patelni na prezent
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=travis;53634654]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ - nic
nie robimy sobie wzajemnych prezentów-niespodzianekmama - biżuteryjny zegarek - bo chciała - zamówiony tata - zegarek sportowy/gumowy - bo chciał - upatrzony + słuchawki douszne + jakis alkohol ciotka - młynek do kawy - zamówiony |
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
prezenty prezentami, ale lepiej mi pomóżcie i podsuncie jakies pomysły jak schować prezenty, aby doczekały świąt i by ich nikt nie znalazł.
macie jakieś takie kryjówki?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

Nie można ich kupić w sklepie, musiałam online przez stronę Balladine.

chyba zamówię przez neta, zresztą dzień darmowej dostawy się zbliża.