![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
A ja zaczynam dziś trzecie opakowanie Yaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ciekawa jestem, czy to się bedzie moglo zdarzyc zawsze, dopóki bede brala yaz, czy po tych 3 opakowaniach minie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli nie, to może powinnaś zmienić tabletki, w końcu one mają zapewniać komfort współżycia, a nie powodować jakichś przykrości ![]()
![]() |
#1474 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
Ja już łykam Yasminelle.
Faktycznie nie różnią się niczym od Yaz-u po za ilością. Nawet znaczek na tabletkach jest ten sam... Wiecie co mnie zaskoczyło? Zapłaciłam za nie więcej niż za Yaz :/ Ale może przez to że poszłam do pierwszej lepszej apteki a nie do tej w której kupowałam. Wątpie żeby któraś z Was miała tak jak ja, ale jeśli macie problemy z krwawienie przy Yaz-ie to poproście o Yasminelle, dla mnie te 4 dni przerwy okazały się za krótkie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A soczewki spróbuj - polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
dawno już nic nie pisałam tu na forum.
Większych skutków ubocznych nie mam.Jednak ostatnio zaczęłam miewać bóle głowy, mimo tego, że nigdy wcześniej nie miałam takich problemów, no i niestety bez tabletki przeciwbólowej nie daje rady funkcjonować :/ W dalszym ciągu mam niestety wysuszoną skóre, choć na twarz już znalazłam sposób ![]() pozdrawiam serdecznie Marwari - <przytul> bardzo mi przykro ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
Kurcze dzisiaj mam takie humory że mi wstyd za siebie... Jestem poddenerwowana i ciągle chce mi się płakać, nie wierzę że to wpływ tabletek bo wzięłam dopiero drugą!
Co prawda okres, ale zwykle miałam PMS tylko przed, a w trakcie mi mijało... Jak tak dalej pójdzie to mój facet ze mną nie wytrzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Przyczajenie
|
agata2905
dawno już nic nie pisałam tu na forum. Większych skutków ubocznych nie mam.Jednak ostatnio zaczęłam miewać bóle głowy, mimo tego, że nigdy wcześniej nie miałam takich problemów, no i niestety bez tabletki przeciwbólowej nie daje rady funkcjonować :/ W dalszym ciągu mam niestety wysuszoną skóre, choć na twarz już znalazłam sposób pozdrawiam serdecznie Marwari - <przytul> bardzo mi przykro trzymaj się ciepło jaki sposób znalazłaś na twarz??? może coś podpowiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Przyczajenie
|
Śledzę wątek tabletek YAZ od pierwszej strony, gdyż właśnie w tym czasie gin przepisała mi tabletki antykoncepcyjne. Wcześniej nie przyjmowałam żadnych, są to moje pierwsze tabletki i po zapoznaniu się z ulotką chciałam jak najwięcej się dowiedzieć-jak działają, jakie występują skutki u Was, itd. bym wiedziała czego mogę się spodziewać, a co nie musi być normą akurat u mnie.
Jestem przy drugim opakowaniu i muszę stwierdzić, że jestem z nich bardzo zadowolona. Może cena na początku mnie przeraziła ale podzwoniłam po aptekach i znalazłam w dogodnej cenie, także ok. Godzinę przyjmowania tabletek ustaliłam sobie na 22.00, gdyż słyszałam, że jest mniejsze prawdopodobieństwo na "podjadanie" i występowanie ewentualnych wymiotów lub innych niepożądanych skutków. Na początku mój organizm reagował tak, jakbym nic nie brała, czyli czułam się dobrze. Po tygodniu zaczęło się plamienie, które trwało aż do wystąpienia krwawienia z odstawienia. Podczas przyjmowania tabletek może 2 lub 3 razy bolała mnie głowa a nie mam skłonności ani do migren ani do bólu głowy, także wydaje mi się, że mogło być to spowodowane tabletkami. Na początku bardzo też mi chciało się pić, suszyło mnie, więc zawsze musiałam mieć pod ręką jakąś wodę-a co się z tym wiąże, to częste wizyty w toalecie. Z rana rzadko się zdarzało, że miałam uczucie "jakbym miała za krótkie żyły u nóg", takie dziwne skurcze, i uczucie " bicia serca" w łydkach, ale to już minęło. Odnośnie apetytu to jestem zadowolona, bo jakoś mniej mi się chce jeść i schudłam, może jest to spowodowane przez stres i ogólnie moje prywatne sprawy ale kwestia wagi bardzo mi się podoba. Krwawienie z odstawienia wystąpiło na 4 tabletce placebo i po pierwsze nie spodziewałam się, że go dostanę, bo żadnych symptomów, które mogłyby mi coś podpowiedzieć a po drugie to bezboleśnie, mało(prawie jak plamienie) i krótko(3 dni)-czyli świetnie!!! I jeszcze jeden plus-biust ładnie się "powiększył", zaokrąglił, a libido na maxa ![]() POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Raczkowanie
|
Marwari.. tak, to banalne, co mówimy, że głowa do góry i że będzie dobrze.. i pewnie, że łatwo tak mówić.. ale "a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.."
<tuli, tuli mocno> Ja nadal w oczekiwaniu na miesiączke, i rozpakowanie pierwszego blistra. Emocje sięgają zenitu :P |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1482 |
Raczkowanie
|
Marwari jak sytuacja??
#1483 |
Przyczajenie
|
znacie jakieś sposoby na poprawe cery?????
marwari trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Przyczajenie
|
hej dziewuczhy;D
wiecie co mam maly problem. w tgodniu brania tabletek dostalam okresu;/ i terz szczerze mowiac nie wiem jak z tym bialymi tabletkami;/ bo czasie ich brania nie bede dostawac okresu;/ dostalam teraz takiego normalnego okresu bo wczesniej wystapily plamiena i myslama ze to juz okres wiec wzielam pierwsze tabletki;/ a tu raptownie teraz po braniu 7 tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Raczkowanie
|
Już po pierwszym tygodniu tabsów, generalnie to jestem zadowolona. Nie wystąpiły u mnie jakieś większe skutki uboczne, mam tylko te złośliwe plamienia. Jedynym faktem, który mnie smuci to, to że brzuch w czasie okresu bolał jak zwykle, no i okres trwał jeden dzień dłużej, no ale mam nadzieję, że z kolejnym opakowaniem wszystko się ustabilizuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Przyczajenie
|
Czytając ten wątek zauważyłam, że dużo z was skarży się na plamienia. Osobiście też mam z tym problem;/ Pocieszam się tym ,ze dopiero wziełam siódmą tabletkę jednak z drugiej strony 7miesięcy temu brałam yasmin i nie miałam po nim żadych skutków ubocznych był dla mnie rewelacyjny. Lekarz przepisał mi yaz bo stwierdził,że jest lepszy ma mniejszą ilość hormonów i napewno bedzie mi słuzyć. Skończe jeszcze te opakowanie i może kupię nastepne jak nie bedzię poprawy to chyba wrócę do yasminu. A yaz kupuję za nie całe 37zł w Tarnowskich Górach szukałam długo bo w każdej aptece panie robiły wielki oczy jak pytałam o yaz a jak już go gdzieś zanjdowałam to kosztował prawie 50 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
yaz gdzie i za ile
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post11737609 ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1490 |
Raczkowanie
|
rivaana dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ratujcie....
jestem przy 14 tabletce YAZu i całe plecy i dekolt mam w syfach ;((( tzn.już wcześniej miałam z tym problemy i zdecydowałam się na YAZ właśnie z myślą o poprawie stanu mojej skóry...biorę już 2 tydzień a poprawy nie widać...mam przerwać je czy jeszcze poczekać ?? co radzicie? ![]() dodam iż wcześniej brałam Cilest, a później stosowałam Evre i cerę miałam wtedy gładziutką. Jestem pewna że hormony mi pomogły.... Jednak nie wiem jak będzie w tym przypadku... któraś miała podobny problem? pozdrawiam Was syfiara ;(((((( |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Przyczajenie
|
ja myślę, że na efekty trzeba trochę poczekać...
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- a przepraszam, mój bład, przeczytałam "2 dzień".... troche juz pozno, małe zmeczenie.. jeszcze raz sorry. |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Przyczajenie
|
Pisze dal tych ktore zrobilyby podobnie jak ja.choc nie ardze bo to duzo stresu.dziewczyny dostalam okres,i przechodze to super lekko wogole nic mnie nie boli, do tego nie ejst juz tego tak wiele jak kiedys,czyli lekko i przyjemnie jak mowiono.ciesze sie boo juz myslala mze nei dostane a jaednak.no powoli wsyztsko sie normuje bo jedyny efekt uboczny ajki dotychczas mialam to wysypka ktora parwie zeszla.jedynie co to podczas pierwsezgo dnia bolaal mnie troche brzuch ale to oczywiscie zaleyz od osoby bo mnie zawze za 1 razem bruch boli.a wiec...jesli komus kiedys cos takiego sie zdarzy (jakby ktos nie doczytal to wziece tabletki kiedy nie ma okresu )to moze lepeij poczekac do bialych ;P i nie panikowac.a wam dziewczyny sredecznie dziekuje za wsparcie.jestescie super!!!!!!to jest solidarnosc kobieca!!!pozdrawiam serdecznie!!;]
Edytowane przez Coraltrees Czas edycji: 2009-04-20 o 23:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
Mnie po ponad 2 tygodniach wysypalo na twarzy. Na poczatku bylam baaardzo zdenerwowana, bo dosc dlugo walczylam z tradzikiem [nigdy nie mialam jakiejs masakry na twarzy, ale 5-6 pryszczy zawsze mi towarzyszylo :/] no i w koncu udalo mi sie go zminimalizowac, myslalam, ze yaz zalatwi go juz na cacy, a tu taka niemila niespodzianka :/. Kupilam maseczke z glinki Dermaglin ktora nakladam miejscowo na ropne wypryski [na noc, swietnie je redukuje bez wysuszania skory, jak to mialo miejsce np przy benzacne]. Na strupki kladlam Tormentinol, ktory sprawialm ze szybciej znikaly, a na reszte skory krem nivea. Chodzilam spac taka bialo - zielono - brazowa, ale po paru dniach pomoglo i znow moge cieszyc sie dosc ladna cera
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Przyczajenie
|
Ja biorę Yaz już drugie opakowanie,ale w związku z tym ze jestem alergikiem musze juz zaczać brac leki na alergię. I nie wiecie czy flixonase (flutikazon) oraz Telfast (feksofenadyna) mają wpływ na skutecznosć tabletek?a w ogóle to się teraz przeziębiłam i do tego biorę Gripex max i wit c a to jak widze chyba ma wpływ na skuteczność
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Raczkowanie
|
![]()
witajcie
dziś znalazłam taką stronkę www.☠☠☠☠☠☠☠ gdzie te tabletki kosztują 39.36 pln ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
więc pozostaje ci tylko cierpliwie czekać alboz mienić na coś innego Cytat:
![]() A co do moich reakcji na Yaz to mi wszystkie skutki uboczne mineły i oby nie wróciły ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Rozeznanie
|
[quote=FaberCastell;119740 94]Droga Koleżanko nie spodziewaj sie cudów od razu, na nie niestety trzeba poczekać 1-3 opakowanie a czasem nawet więcej z resztą tak też jest z innymi lekami na poprawę cery , a Yaz przecież jest przede wszystkim lekiem antykoncepcyjnym, a wpływ na cerę i inne rzeczy to jego dodatkowy skutek
więc pozostaje ci tylko cierpliwie czekać alboz mienić na coś innego Popieram ![]() Ja też nie mam idealnej cery, chociaż nie mam problemów z trądzikiem. Yaz początkowo powodował pojawienie się ciągłych zakórników, w przerwie tzn. placebo cera idealna. Później znów się pogorszyło i teraz się znów normuje. Dodatkowo przy pierwszym opakowaniu wysuszał skóre, teraz mam taką gładką na całym ciele, chociaż zawsze miałam bardzo suchą. Ja o wpływie na cerę powiem dopiero po kilku miesiącach stosowania. Kończę 2.opakowanie. Narazie jest za wcześnie na wyrok. A co dopiero po 2 tygodniach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.