|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
po przeczytaniu 6 części miałam podobne odczucia jak ty, ale UWAGA SPOJLER - WAŻNE WĄTKI 7 CZĘŚCI HP - Dumbledore zniszczył pierścień, który był horkruksem, ale zanim to zrobił, założył go na palec i wedy dotkęła go klątwa, która zniszczyła mu rekę (w filmie było to chwilę widać), i nieodwracalne było to, że klątwa go powoli zabija i skoro nie było już odwrotu, ratunku - zawarł umowę ze Snapem, żeby to on go zabił, żeby nie obciążąc sumienia młodego Malfoya - jakby nie było - Snape nie był po stronie Voldiego
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Aha. moze jakbym przeczytała ksiazke, to film wydałby mi sie, łatwy do rozszyfrowania. Pamietam jego reke, która czarniała potem ,wypił do konca te wode (nie wiem co to dokładnie było). A co do snape to mam dalej watpliwosci. W ksiazce napewno snape działał po stronie dobra, w filmie wyglądało to dla mnie jednoznacznie.
A propos, oglączałam wczoraj horror "Chora dziewczyna" - moja opinia? Totalny kicz, jakich duzo. Lezby sie całujace, plaga robaków; jeden okaz przejmujacy kontrole nad bohaterką. Nie... total dno!!! 0/10
... Nie przejdę na zła stronę, chociażbym miała przypłacić to życiem...! Edytowane przez Pani Kasia Czas edycji: 2009-11-26 o 19:40 |
|
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
No, to kto obejrzał wczoraj ZODIAK?
Jestem ciekawa Waszych opinii. |
|
|
|
#1474 |
|
Konto usunięte
|
Kamila ja jestem wściekła - bo strasznie na ten film czekałam, ale padła byłam i gdyby nie te reklamy tvnowskie myślę, że bym wytrwała, a tak zasnęłam w czasie przerwy
![]() ale wstępnie jakieś 40 min. był dla mnie bardzo ciekawy - też czekam na opinie ale bez spoilerów błagam
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
A ja obejzalam ostatnio kilka filmow w rezyserii Haneke. Poniewaz bardzo go lubie - kazdy dostaje wysokie noty
"Benny's Video" - ponoc klasyfikowany jako horror osobowosci - nastolatek za zamoznej lecz zbyt zajetej by sie nim odpowiednio opiekowac rodziny jest zafascynowany odbieraniem swiata poprzez medium filmu. Dla osob o mocnych nerwach. 10/10 "The pianist" takze znany jako "The piano teacher" - film Haneke na podstawie ksiazki Elfriede Jelinek. Glownym motywem filmu jest sado-masochizm glownej bohaterki wychowanej represyjnie przez dominujaca matke. Film na pewno nie dla kazdego. Jak dla mnie bardzo dobra kinematografia. 10/10 "Cache" - film poruszajacy problem burzuazyjnej mentalnosci i relacji miedzyrasowych we wspolczesnej Francji. Styl Haneke trzyma w napieciu. Odejmuje troche punktow bo jednak niektore aspekty problematyki mieszczanskiego zycia byly dosc banalne i nudle ale film i tak dobry. 8/10 |
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Dom zły
Wojtek Smarzowski Właśnie wróciłam z kina. Dobry film. Bardzo przemawiający obraz Polski z roku 1978. Alkohol leje się strumieniami, a żywot jest bardzo siermiężny, jakoś tak brudno, szaro i ludzie nędznego pokroju. Film na pewno nie dla każdego, co było widać po widowni. Dość mało osób i raczej starsi niż widzowie "Sagi Zmierzch". Warto zobaczyć, jeżeli oczekujemy od filmu więcej niż bezmyślnej rozrywki. |
|
|
|
#1477 |
|
Rozeznanie
|
"Egzorcyzmy Dorothy Mills"
"Jane Morton, młoda lekarka psychiatra opiekuje się Dorothy Mills, czternastoletnią dziewczynką mieszkającą w małej irlandzkiej wsi. Jane odkrywa, że dziewczynka cierpi na zaburzenie zwane osobowością mnogą. Dorothy zaczyna przemawiać głosem zmarłego syna Jane..." Chyba po obejrzeniu ostatnio typowo amerykańskich komedii musiałam obejrzeć tego typu film. Film trochę zastanawiający, nie każdy go pewnie zrozumie i może powiedzieć, że denny itp. itd. Jednak ja go oceniam dość wysoko 8/10., gdyż jeszcze nie znalazłam jeszcze swojego idealnego filmu .
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a bardzo mnie film zaciekawil ale na koniec juz sie strasznie spiaca zrobilam;/ no ale zamierzam obejrzec drugi raz i to do konca - bo spore wrazenie na mnie zrobil ten film i mysle ze chyba jednak warto by bylo obejrzec do konca pandorum - grupa osob budzi sie na statku, nie wiedza co sie znimi stalo, zostaja atakowani przez dziwne stworzenia, okazuje sie ze przyczyna niepowodzenia misji byla dziwna choroba o nazwie pandorum. przez pierwsze jakies 30min filmu tak na dobra sprawe nie bylo wiadomo o co chodzi i juz chcialam skreslic ten film, ale pozniej pomalu zaczelo sie wszystko wyjasniac i sie rozkrecila akacja;] ale musze przyznac ze troche skomplikowany ten film i nie wszystko do konca zrozumialam... a aktor grajacy glowna role przez caly film mi borysa szyca przypominal ;pnie wiem do jakiego gatunku to zaliczyc hmm horror, akcja... dodam ze mutanty w filmie bardzo fajnie zrobione i w niektorych momentach udalo sie im mnie naprawde wystraszyc ![]() fajnie zrobiony filmek, trzyma w napieciu, mi sie podobal, daje 7/10 gamer - w koncu udalo mi sie obejrzec ![]() ![]() jak dla mnie film calkiem oki, bylo troche brutalnych scen walki, ale moim zdaniem aktor grajacy glowna role bardzo dobrze odegral swoja role i super sie nadawal do tej roli. a poza tym bardzo bylam ciekawa roli 'dextera' ;p bo w zadnym filmie fabularnym go nie widzialam oprocz dextera wlasnie. jak dla mnie dobry film akcji, chociaz fabula troche przypominala mi skrzyzowanie surogatow z death race ;pogladalam z zaciekawieniem. czekalam na ten film od dluzszego czasu i sie nie rozczarowalam. aczkolwiek w tym filmie tez bylo troche skomplikowanych watkow, nie wiem, moze to ja wczoraj wieczorem jakas juz zmulona bylam strasznie ze nic do mnie nie docieralo i wszystko sie jakies skomplikowane wydawalo ![]() dla gamera 8/10;] mysle ze obydwa filmy warto obejrzec
keepin' your love lockdown... Edytowane przez eloania Czas edycji: 2009-11-28 o 11:40 |
|
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Bez mojej zgody (My sister's keeper) - bardzo ładny, wzruszający film. W sumie od początku do końca film wzrusza, mnóstwo smutnych scen. Bardzo podobała mi się Cameron w tym filmie - całkiem inna rola, niż we wszystkich romansidłach, bardzo dobra.
Polecam. 8/10.
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
K-Pax, niesamowicie pozytywny, smieszny, wspanialy Kevin Spacey
9/10
|
|
|
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
Znamię- Bardzo fajny, troche poruszajacy film o małzenstwie (w którym po chwili ginie zona gdzies daleko, poniewaz była na misji medycznej). Pozniej proboje sie skontaktowac z mezem na rozne sposoby. Przyjaciele wciaz mu doradzaja zeby wyjechał na spływ i zapomniał o wszystkim, jednak on nie przestaje. Na koncu jedzie w miejsce katastrofy autobusu, w ktorym zgineła jego zona, co sie pozniej okazuje, była jedyna osoba ktorej udało sie wydostac z tonacego wraku. Udała sie do pewnej wioski, ktora nie przepadała za obcymi. Była w ciazy wiec urodziła tam córke niestety sama zmarła, plemieniu nie udało sie jej uratować. Wkoncu maz trafia na slad plemienia i pokazuje ludziom z wioski zjecie z jego zona, starszyzna wszystko mu opowiedziała i przekazała mu niemowle. Znamie miało kształt ważki
Ocena 9/10.
... Nie przejdę na zła stronę, chociażbym miała przypłacić to życiem...! Edytowane przez Pani Kasia Czas edycji: 2009-11-29 o 10:17 |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Amerykańskie ciacho - 7/10, na film skusiłam się czytając opinie napisane przez niektóre wizażanki na temat Ashtona i jego szelek
Co do filmu to początek faktycznie troche monotonny bo Nikki ( w tej roli Ashton ) zalicza każdą babeczkę w LA. Jednak później jest już tylko lepiej, film zaskakuje i nie kończy sie oklepanym amerykańskim happy endem. Pokazuje, że bardzo często pieniądze wygrywają z prawdziwą miłością. Btw. w tych szelkach faktycznie Ashton wyglądał uroczo ![]() Brzydka prawda - 9/10, na poczatku film był dla mnie dośc nudny, ale po jakiś 10-15 min akcja zaczęła się rozkręcać. Pewna pani producent ma współpracować z kolesiem prowadzącym dośc kontrowersyjny program o nazwie "Brzydka prawda". Ten sam koleś ma pomóc pani producent ( która przypomina mi typową starą pannę ) zdobyć serce pięknego doktora. Dużo zabawnych scen, mi osobiście film przypadł do gustu ![]() Piła VI - 7/10, mimo wielkiej krytyki kolejnych części opowieści o Jigsaw'ie ja nadal pozostaje jej wierną fanką. Jednak film trochę mnie zawiódł. Spodziewałam się wielkiej rzeźni, 1000 zagadek, a w sumie tego zabrakło. Od początku przypuszczałam jak skończy się wątek detektywa Hoffmanna. Jeżeli już ma powstac kolejna częśc piły to chciałabym aby wniosła ona coś nowego.
Edytowane przez caarolaaa Czas edycji: 2009-11-28 o 23:33 |
|
|
|
#1483 | ||
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogladalam ostatnio dziewczyny z druzyny 4. no typowy, tyle powiem;P ale ja i tak lubie ogladac te uklady z koncowki i chocby dla nich warto obejrzec;P
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Księżyc w Nowiu niestety byłam lekko rozczarowana
. Na plus: - wilki - klata Jacoba ![]() - Charlie - podoba mi się jego gra. Jest w roli ojca Belli bardzo naturalny. Ogólnie film dość długi. Niestety gdzieś uciekł reżyserowi klimat sennego Forks. A scena jak Alice pokazuje Aro Bellę zamieniona w wampira i biegającą z Edkiem po łące żenująca. Wybuchnęłyśmy śmiechem z koleżanką. Z sentymentu do książki daję 6/10.
|
|
#1486 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj obejrzałam bez mojej zgody i daję 9/10
Film poruszający, dający do myślenia, ale równoczesnie na pewien sposób magiczny. Swietna gra aktorska, szczególnie chorej dziewczyny. Dla niektórych może być dosyć banalny, bo historia znana, ale mnie zawsze ruszały takie filmy. |
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taak klata Jacoba to jest to... kurde mialam az wyskoczyc z tego ekranu i go schrupac.. wilki tez były niezla postacia fajnie ukazane. No i te wampióry ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- [QUOTE=caarolaaa;15552989]Amerykańskie ciacho - 7/10, na film skusiłam się czytając opinie napisane przez niektóre wizażanki na temat Ashtona i jego szelek Co do filmu to początek faktycznie troche monotonny bo Nikki ( w tej roli Ashton ) zalicza każdą babeczkę w LA. Jednak później jest już tylko lepiej, film zaskakuje i nie kończy sie oklepanym amerykańskim happy endem. Pokazuje, że bardzo często pieniądze wygrywają z prawdziwą miłością. Btw. w tych szelkach faktycznie Ashton wyglądał uroczo ![]() Widziałam zapowiedz, juz szykuje sie do kina Nota rowniez dobra - wiec tym bardziej
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
|
|
|
#1488 |
|
Przyczajenie
|
Jestem wlasnie po obejrzeniu dwóch komedii: Blondynka w koszarach i Chłopaki też płaczą. O ile ten pierwszy jest lekki, łatwy i przyjemny, w sam raz na sobotni wieczór (6,5/10), o tyle ten drugi działa jak kołysanka. Przewidywalnosc od początku do końca, dośc monotonna fabula i zero zabawnych dialogów. Zdecydowanie nie polecam. (1/10)
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
TITANIC komentować chyba nie muszę...
|
#1490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ZODIAK Oglądałam ten film dwa razy. Raz ściągnięty, po przeczytaniu wielu recenzjii na filmwebie i drugi raz na tvn by uporządkować wszelkie informacje. Film, tematyka,montaż,klimat i aktorzy bardzo mi się podobali. Uważam, że film świetnie oddaje klimat owej historii, a powiem, iż takich znam wiele, bo w wolnych chwilach czytam sobie biografie i historie seryjnych morderców. Uważam, że film jest porządny, jednak nakondensowany informacjami, także... zarezerwujcie sobie 2h, wypijcie kawe i wypoczęte zasiądźcie przed tv. Widziałam film do nabycia w empiku, dla zainteresowanych ![]() 8/10 |
||
|
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
W sobotę wybrałyśmy się z koleżanką do dublińskiego kina na "Christmas Carol".
Film wyświetlany w 3D, dostałyśmy bardzo gustowne okulary i .... Film mnie zachwycił. Przede wszystkim nie mogłam wyjść z podziwu dla poziomu animacji, czasami miałam wrażenie, że oglądam żywych aktorów. Klimat - ciemny, zimny, mroczny, dokładnie jak dusza p. Scroog'a. Końcówka natomiast rozgrzewa serce i wywołuje serię uśmiechów. Nie wiem jak "brzmi" Opowieść w wersji dubbingowanej, ale w oryinale Jim Carrey fantastyczny. Polecam serdecznie!
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
Mysle ze chodzi o Opowieśc wigilijna 3D poprostu, tez ja oglądałam
mozna miejscami sie posmiac i wzuszyc.
|
#1493 |
|
Rozeznanie
|
Tak, dokłodanie o to chodzi.
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
Udręczeni / Haunting in Connecticut, The (2009)- Zarabisty film, moze nie podpisze go pod horror ale pod katalog "przestroga". Trzymał w napieciu, zagadki zostały wszystkie rozwiazane. Spodziewałam sie tradycyjnej opowiesci typu "duchy w domku, ktore zdrecza rodzine w nim mieszkajaca", bardzo dobrze ze w jakis sposób to troche przełamano, rzucajac nowe swiatło, na filmy tego typu. A co gorsza, nie mogłam uwierzyc, ze to co sie stało w filmie, przytrafiło sie jakiejs rodzinie naprawdę. Nie dociera to do mnie, ze podobne zjawiska maja miejsce w realu. Gorąco polecam, nie tylko fanom duchów czy horrorów. moja ocena 100/10 ;D
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiesz jak mi pomoglas xD
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
to moze byc bardzo cenna informacja
![]() bede na dniach w empiku to sie rozejrze
|
#1497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam ci ten film;D. Jak napisałam w opisie filmu(poprzedni post) sadziłam ze to totalne dno, ale wyszedł naprawde przyzwoicie
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama, w nocy ![]() może być ![]() btw. myslalam, ze ten chlopak jednak umrze...
|
|
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieci Ireny Sendlerowej - wg mnie bardzo poruszający, ale po obejrzeniu poczytałam troszkę komentarzy i opinie są bardzo podzielone. Dla mnie to świetnie opowiedziana historia w dobrej obsadzie. 9/10
|
|
|
#1500 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio czesto korzystam z vodu i mialam okazje obejrzec "Gre dla Trojga". Historia jak zwykle w tego typu filmach nie byla skomplikowana, ale i tak bylo kilka zabawnych momentow. No i gra w nim Vivica A. Fox, ktora bardzo lubie. Poza tym widzialam Slumdoga i Zmierzch, ale o tych produkcjach chyba nie trzeba pisac.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

po przeczytaniu 6 części miałam podobne odczucia jak ty, ale UWAGA SPOJLER - WAŻNE WĄTKI 7 CZĘŚCI HP - Dumbledore zniszczył pierścień, który był horkruksem, ale zanim to zrobił, założył go na palec i wedy dotkęła go klątwa, która zniszczyła mu rekę (w filmie było to chwilę widać), i nieodwracalne było to, że klątwa go powoli zabija i skoro nie było już odwrotu, ratunku - zawarł umowę ze Snapem, żeby to on go zabił, żeby nie obciążąc sumienia młodego Malfoya - jakby nie było - Snape nie był po stronie Voldiego 

.