|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pogaduszki świeżo upieczonych licealistek tuż po rekrutacji :)
Eh, długa historia. Po krótce: chciałam iść do dobrego liceum i nie wiedziałam, że w końcu one wszystkie wyląduja w tym jednym liceum...
![]() |
#1472 |
Zadomowienie
|
Ja mam zwykle na 8.15, w poniedziałek godzinę później. Wstawać będę musiała...o 6 albo nawet przed, bo mam beznadziejnie tramwaj. Ten jest za wcześnie, ale kolejny znowu za późno
![]() ![]() ![]() ![]() No i jutro będę musiała sama wejść do szkoły ![]() No dobra...jeszcze raz policzyłam i ten tramwaj 6.38 jest w sam raz. Edytowane przez serenavanderwoodsen Czas edycji: 2009-09-01 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę wstać o 5:30, bo mam autobus 6:51, na 7:35 (2 razy w tygodniu)
Jakoś to będzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem wyczerpana :P. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
No właśnie o takiej porze muszę wstawać masakra ! Jak ja wyglądam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zadomowienie
|
Heh, a ja zapomniałam rozkład dzwonków spisać. I jadę tak pi razy oko. A co do migawki - bez tego ani rusz, w piątek wyrobię sobie nową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Konto usunięte
|
Ja już mam dość. Dostalam dziś dwa spóźnienia, bo w mojej szkole nie ma dzwonków. Będziemy mieć test kompetencji z każdego przedmiotu rozszerzonego + z matematyki...
Na poniedziałek mam preczytać mitologię, a jutro mam lekcje od 8 do 16.30...pojutrze też. Z matematyki mielismy już normalną lekcję. Chyba jednak moim przeznaczeniem jest kopać rowy, lub pracować na kasie w Biedronce. A wcale nie chodzę do jakiegos wybitnego LO. Edytowane przez 3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e Czas edycji: 2009-09-02 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
U mnie luz, cały dzień zajęcia integracyjne, klasę mam świetną ;P
Już ułożyliśmy piosenkę wspólnie na jutro ![]() Mam parę ciach w klasie, a szczególnie jednego ![]() No i fajnie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
nam polonistka już zadała 3 prace domowe ;/;/ w tym jedna długoterminowa - do końca września przeprowadzić wywiad z osobą która była świadkiem wydarzeń podczas II wojny światowej......:|, oprócz tego na poniedziałek trzeba umieć mówić (czyli najlepiej nauczyc się na pamieć >_<) wystąpienie o swojej ulubionej książce, na minimum 4 minuty >_< no i jeszcze wszelkie informacje o tym jak przeprowadzić wywiad, jak powinien on wyglądać itd. - to na piątek..
fuck, już mi sie nie chce >_< |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Wtajemniczenie
|
W mojej szkole nie jest źle. Poza świrniętą wychowawczynią.
Już wolałabym, żeby było gorzej, wtedy na 100% bym się przeniosła. Płaczę sobie tak co chwilę i myślę, jakie miałam za***iste życie, do dnia rekrutacji.
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
ja teraz dopiero widzę, jakie liceum jest do dupy... praktycznie codziennie (oprócz czwartku) będę w domu o 16... zanim odpocznę, zjem obiad - 16:30.... no i tyle przedmiotów jest (chyba 11?) i rób z każdego zadania domowe, ucz się na sprawdziany... to do wieczora zejdzie.. i zostaje tylko czas żeby chwilę posiedzieć przed komputerem albo poczytać książkę.. o wyjściu gdzieś ze znajomymi w środku tygodnia to chyba nie będzie co marzyć.
zaczynam sie bać tej nauki i wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
Zadomowienie
|
u mnie na razie nie-aż-tak źle, ale harówka to to będzie. jutro test trzyletni z fizyki 'ż4eby zobaczyć to co umiemy'. to samo z matmy, w przyszłym tygodniu.
dostałam się do grupy zaawansowanej. jak bardzo - zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie najgorsze jest to, że muszę się rozstać ze wszystkimi z gimnazjum Wiele osób znałam od 13 lat i teraz koniec. Jężdżę całkiem sama do szkoły, w której nikt na mnie nie czeka.
Wiem, że może będzie lepiej, przyzwyczaję się, zaaklimatyzuje, ale to, co jest teraz, jest okropne. Wiem, że w przyszłości czeka mnie wiele takich rozstań, zmian i dlatego widzę, jakie życie jest ciężkie... To tyle, się pożaliłam. :P Narazie zadań domowych brak. Trzeba kupić książki.
![]() |
#1484 |
Rozeznanie
|
Hmm... u mnie pierwszy dzień szkoły też nie aż tak źle, bo nastawiałam sie na samotne siedzenie pod ścianą i patrzenie na super-zintegrowaną resztę klasy. W rzeczywistości siedzę z fajną dziewczyna, dogadujemy się nawet dobrze. Ale nie widzę żadnych grupek, jesli już to takie male, jeśli ktoś się wcześniej znał.
Ale szczerze? Po prostu nie widzę siebie z jakąkolwiek z tych osób w bliskiej relacji, nie wyobrażam sobie tego. Ale mam nadzieję, że to tylko moje chore odczucia, i ze bedzie lepiej. Jeśli chodzi o naukę, to u mnie też oczywiście będą testy z 3 lat... Co "najlepsze", wcale nie z rozszerzeń. Na razie zapowiedziała się matematyczka i fizyk ![]() Polonistka wymagajaca, ale właśnie na to liczyłam, cieszę się. A jutro mam wiekszość zajęć w grupach, a ze nie wiem w której jestem, to praktycznie nie znam swojego planu ![]() Ale nie mozemy się załamywac dziewczyny, wszystkim jest teraz trudno. Podobno liceum to najlepszy czas w życiu, przecież coś w tym musi być. Ps. Ale obleśna ta nowa emotka,nie? -> ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Wtajemniczenie
|
szaramieta jakoś tak mnie Twoja wypowiedź podniosła na duchu.
![]() Też mam jutro większość zajęć w grupach i cieszę się w sumie. Bardziej się zapoznamy? Tak mi się wydaję. Bardzo ciekawi mnie jak wygląda matematyka w LO. Jutro mam dwie -,- Bo w gimnazjum, bardzo ją polubiłam, miałam nawet 5 na koniec ![]() A tak straszą, że w liceum matematyka jest trudna itp... Również nie widzę tego, że miałabym być w bliskich relacjach z kimś z mojej klasy ;/
![]() |
#1486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Hadassah Czas edycji: 2009-09-02 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Rozeznanie
|
Polecam się
![]() Hadassah: Ale z drugiej strony przypominam sobie moje gimnazjum. Poszłam tam z moją najlepszą przyjaciółką i wprawdzie dalej się przyjaźnimy, ale zaprzyjaźniłam się też z inną dziewczyną, którą poznałam dopiero tam, z innymi mocno zakolegowałam, teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich wszystkich. Tutaj też tak będzie, prędzej, czy później. To niemożliwe, żebyśmy przez 3 lata pozostawali dla siebie obcymi ludzmi. Co nie zmienia faktu, że na razie w ogóle tego nie widzę ![]() A właśnie, to samo pomyślałam o zajęciach w grupach. Im mniej osób, tym łatwiej się zapoznać, tak myślę. ![]() A ja...idę spać ![]() Jestem taka zmęczna tym dniem, bolą mnie nogi i głowa, padam na twarz. Jutro na szczęście wstaję dopiero o 7.40, wypas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Zadomowienie
|
Wiem że tak będzie, prędzej czy później
![]() A tu to raczej tak wygląda jakby każdy chciał być doroślejszy niż jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Zadomowienie
|
Aj dziewczyny, nie dołujcie się tak! Ja wiem, że jest ciężko (cholernie -.-), ale przeżyjemy
![]() Ja po wstawaniu 2 dni pod rząd o 6, mogę jutro się spokojnie wyspać, bo mam na 11:45.... ![]() Za to już pd nam pozadawali... Jutro babka z historii będzie nam "przybliżać maturę" z tegoż przedmiotu. Czuję się staro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
zgubiłam buty i stroj na w-f :O
miałam w oddzielnej przegrodzie, nie tej co książki, i widocznie wczoraj po lekcji (miałam ostatni w-f) zostawiłam rozpiętą przegrodę i mi wypadło :O LOL :/ nie powiem rodzicom, bo mnie wyśmieją. kurde, a to były moje ulubione spodenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Rozeznanie
|
O kurde
![]() Ja też zgubiłam strój na wf, tyle, że w tamtym roku. Tyle, że ja go zostawiłam w mojej osobistej szafce, a potem go nie było ![]() Jezu, ale mam nawiedzonego faceta od fizyki. Nie podoba mu się nawet sposób, w jaki piszemy w zeszytach. Bez przesady, nei jesteśmy w podstawówce, każdy pisze, jak mu się podoba, byleby bylo estetycznie... A ogólnie jest dobrze. Jeszcze ze 2 tygodnie i będę zupełnie oswojona... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Wtajemniczenie
|
No, dziś było nawet ok w szkole... ale nie mogę zapeszyć.
Podnosi mnie na duchu to, że widuję na przystanku, czy gdzieś w w drodzę do swojej szkoły starych znajomych. Na prawdę, od razu mam lepszy humor. Jakoś się to wszystko ułoży.... Zauważyłam, że wiele osób jest w klasach ze swoimi znajomymi. A ja zupełnie sama, w całej szkole. Wy też tak macie? Myślałam, że to normalne, bo przecież każdy ma inne ambicje, ale widzę, że każdy ma kogoś tam znajomego czy w swojej klasie, czy w równoległej, czy kogoś bliskiego w starszej i czuję się z tym źle...
![]() |
#1493 |
Zadomowienie
|
Ja też nikogo nie znam (no, teraz w czasie przeszłym, zapoznałam się^^). Z klasą nie jest tak źle, ale widzę że dużo osób zna starszych - z drugich, trzecich klas (co może być przydatne w dniu oficjalnego 'kocenia' ;/). Pani od geo wymaga chyba wszystkiego, czego geograficzka może wymagać od klasy z rozszerzonym. Tyle że my rozszerzenia z geo nie mamy, pff! Reszta n-li dużo, dużo bardziej przystępna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Wtajemniczenie
|
Uff, to ok
![]() Tak się tym zamartwiam... czy dobrze wybrałam. Jakoś to będzie ![]() Ja mam za to taką wymagającą biologiczkę. Co prawda jestem na biol-chemie, no, ale przynajmniej się tej biologii dobrze naucze. No i ten mój podr. do biologii rozszerzonej mnie przeraża ![]() Sweet ![]() ![]()
Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy? Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania? ![]() Zapraszam na: Edytowane przez illegale Czas edycji: 2009-09-03 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
W takim razie witam wszystkich
![]() Również poszłam do dobrego LO i powiem szczerze, że już się zastanawiam, czy dobrze trafiłam. Boję się, że nie dam rady i w ogóle mam wątpliwości.. Ahh.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
Cześć Sweet ! Patrząc po postach większość ma jakieś 'ojej' co do szkoły, tak już chyba musi być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Witam nową.
![]() U mnie jest jak na razie okej. Straszą nauką, pytaniem, kartkówkami, ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak się wydaje. ;D Ludzi lubię jak na razie też . Oprócz pani od biblioteki. ;p
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Drugi dzień za nami, jupi
![]() ![]() Dziś jakże owocny dzień. Z jednej rzeczy się cieszę. Miałam pierwszy angielski w tym roku, zapowiedziano, że od października ruszą jakieś dodatkowe godziny dla chętnych, takie wyrównawcze. Może uda mi się nadgonić jednak materiał... Właśnie, z angielskiego mimo, że żadnych podziałów już nie będzie, to napiszemy test sprawdzający nasze zaawansowanie. No i na matmie też... W sumie się nawet nie boję, wiem, że na dziś dzień jestem słaba, więc to i tak wyjdzie na tych testach, choćbym te parę dni kuła przy książkach. A tak poza tym doszli do nas znowu ludzie ![]() A we wtorek mamy zdjęcia klasowe O_O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.