|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam zostawiłabym włosy takie jakie są i dbała o nie tak jak dotychczas ![]() ![]() Mam pytanie do dziewczyn zamawiających z BU. Dostaje się maila o potwierdzeniu dotarcia przelewu na ich konto? Mama robiła wpłatę we wtorek, na BU i na zakup z allegro. Wczoraj się okazało, ze do allegro jescze nie dotarło.. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- http://www.allegro.pl/item740244696.html#gallery Miałyście może coś takiego? Niedrogie, chyba sobie zamówię, bo lektury z opracowaniem tej firmy bardzo lubię.
||
|
|
|
#1473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nei podoba cie się ich kształt to może je jakoś pocieniuj. Cytat:
A na jakim poziomie zdajesz matme?
|
||
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie chcę książki, która ma ładnie opisaną teorię, ewentualnie zadania krok po kroku. Lubię mieć krótko, zwięźle i na temat.
Książki z zadaniami mnie wkurzają :P Mam takich kilka.A zdaję poziom podstawowy.
|
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
hej. czytam sobie już dłuuugo wasz wątek.
no, i właśnie pod waszym wpływem przestałam prostować włoski, zacząć dbać o moje kręciołki i ogólnie o nie dbać. ale dzisiaj czuje się okropnie źle.. ![]() wczoraj ktoś mnie strasznie skrytykował (tak ogólnie- za całokształt) i złapałam jakiegoś doła. ciągle patrze w lustro i zastanawiam sie co tu można zmienić. ehh ;/ a na dodatek uchodze za taką osobe, która jakoś nie przejmuje się zdaniem innych, ale tak jest tylko na zewnątrz, bo w środku to...-ach szkoda gadać ![]() tak sobie myśle czym pofarbować włoski na czarno czy bardzo ciemnobrązowo. znacie może jakieś skuteczne domowe sposoby na przyciemnienie włosów? no bo na farbe to mam jeszcze za mało odwagi. |
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze, że na farbę brak Ci odwagi, bo farbować pod wpływem doła albo czyjejś krytyki byłoby...nierozsądne ![]() Na pewno nie jest źle - nie przejmuj się, uszka do góry O przyciemnianiu jest kilka wątków - z tego co pamiętam: łupiny orzecha włoskiego, napar z szałwii, tataraku - możesz poeksperymentować. I nie smuć się już
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dlatego mi się wywijają i kręcązastanawiam się nad trwałym prostowaniem lub zostanę przy falach i nauczę się podkreślić ich skręt . Ja matmy na bank nie zdam ![]() wiatj ChudaMaruda. a może nauczysz się koloryzacji henną z indygo? poczytaj wątki o tym
|
|
#1478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Miałam dzisiaj akcję charytatywną Auchanie i oczywiście poszłam też kupić odżywki do włosów korzystając z okazji
[ nie w czasie akcji rzecz jasna :P ]Mam Lorysa aloesowego i z proteinami mleka, Glorię emulsję, Glorię maskę i odżywkę bez spłukiwania Joanna Naturia kiwi ![]() Ponadto wczoraj skuszona opakowaniem, na którym jest rysunek Kotka kupiłam szampon jagodowy firmy Forte Sweden z serii On line Kids ![]() Cytat:
Ale rozumiem, że Ciebie boli zachowanie klasy gimnazjalnej. Też by mnie bolało. Możesz olać ich wiadomość, a możesz odpisać. W wiadomości zwrotnej możesz napisać, że nie wiesz po co Cię zapraszają skoro Cię nie lubią. Chociaż może jednak nie wszyscy Cię tam nie lubili? A pokrzywa nie pomaga Ci na bóle menstruacyjne?
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Chatul, nie odpiszę im nic, szkoda palców
![]() Ale kusisz, mi się Gloria i Venita kończy ... Na bolący okres- WIESIOŁEK! 2 miesiąc biorę, mam okres i w ogóle nie czuję, ze go mam!
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w 2 Auchanach ...
|
|
#1482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrob sobie wieczor filmowo-wizazowo-maseczkowy, oczywiscie z uwzglednieniem dobroci dla włosów. ![]() Cytat:
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie klasa znielubiła w ostatniej klasie podstawówki (czyli 8 bo przyjemność gimnazjum mnie ominęła ale w sumie się im nie dziwię, brałam udział w 5 konkursach przedmiotowych, w dwóch byłam finalistką, w dwóch laureatką + jeden kilkudniowy wyjazd na konkurs ogólnopolski, dębowa plakietka dla najlepszego absolwenta... do tego od któregoś etapu mogłam wziąć 3 dni wolne na przygotowanie, więc pewnie opuściłam ok 50% lekcji, wszystkie sprawdziany pisałam w terminie, ale odpowiedzi ustne mi nauczyciele odpuszczali, do tego wiedziałam, że nie piszę egzaminów...atmosfera zrobiła się dziwna...naprawdę dziwna...własna wychowawczyni wszystkim za darmo dawała celujące z techniki, żeby średnią poprawić, a mi dała pięć, ale nie mam pretensji - inni nauczyciele mi to zrekompensowali Odnalazłam się w liceum gdzie trafiłam naprawdę na cudownych ludzi, a o numerach które razem wycinaliśmy będę wnukom opowiadać ![]() ![]() zresztą już w okresie 18 w liceum wszystkie waśnie z tymi ludźmi zostały zażegnane ![]() A na bolący okres najlepsze dla mnie pigułki
|
|
#1484 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do matury, to napewno ją zdasz Chatul zazdroszcze zakupów. |
|||
|
|
|
#1485 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
No skoro tak uważasz to spoko, olej ich
![]() Cytat:
Chociaż ja bolesnych miesiączek nigdy nie miałam. A jak pokrzywę wypiję to już w ogóle luzik. Cytat:
|
|
#1486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też bym taka chciała być, lecz niestety los dla mnie nie był aż tak łaskawy.
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Na bóle nawet hormony mi nie pomagają
Krwawienia mam teraz bardzo skąpe, ale boli jak cholera. Zawsze po okresie idę do lekarza po tabletki przeciwbólowe, ale zanim znowu zacznie boleć i sobie o recepcie przypomnę, jest już przeterminowana... Teraz pójdę i zaraz wykupię, trudno, będę raz w miesiącu psuła sobie wątrobę. Cytat:
A najlepsze jest to, że przez to cyniczne podejście bardzo dużo osób mnie lubi i chcą ze mną przebywać, masochiści http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13350689 Tu masz linka do wątku o domowych sposobach koloryzacji Na poprawę humoru najedz się czekolady Albo czegoś innego, co jest słodkie i co bardzo lubiszI możesz pomyśleć o zmianie w wyglądzie, ale tylko po to, żeby psychicznie się inaczej poczuć
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
Hej babeczki
No to pierwsze koty za ploty Juz na 1 zjezdzie bylo mase teorii do nauczenia, za 2 tygodnie mamy wejściówkę. Każdy mowi ze kierunek trudny, ledwo zdążysz sie nauczyć czegoś juz to zmienią i nauka od nowa . Grupa moze byc, ale same babeczki Duzo jest tez tych starszych.. prawie polowa. Zajecia wydaja sie byc trudne bo juz od razu rzucili nas na gleboka wode, wykladowca przedstawil sie , tylko imie i nazwisko i jazda z tematem i zadaniami Mam nadzieje ze dam radę Co do rozmowy kwalifikacyjnej to tak jak myslalam babeczka sie nie odezwala no pewnie wybrala tą po studiach, no trudno, życie, szukam dalej Co do wloskow to zaczelam bardzo duzo na nie nakladac, codziennie coś, vatika, olejek, wax itd. i jakos mi sie zaczely przetluszczac. wczoraj mylam a dzis tluste.. no nie
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Śladem niektórych włosomaniaczek postanowiłam stworzyć w swoim profilu album ze zdjęciami włosów
![]() Lecę użyć Timotei'a
|
|
|
|
#1490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz się uczę 2 dni przed kolokwium albo egzaminem, bo tyle ciekawszych zajęć a teraz wizaż odkryłam to już mi w ogóle średnia na łeb na szyję poleci ![]() Cytat:
choć z biegiem czasu odkrywam, że ironia z uśmieszkiem na twarzy boli dużo bardziej niż krzyki i złość a niektórzy uparcie twierdzą, że wcale nie jestem taka okropna i czarna w środku
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam w klasie takiego kolesia, który miał dosłownie łeb jak sklep. Zdobywał bardzo dobre oceny bez uczenia się, wygrywał olimpiady (ale w drugiej klasie podstawówki zdobyłam wyższe miejsce od niego w kangurze, hehe ) i do tego był bardzo fajnym człowiekiem I o dziwo jego pasją była piłka nożnaZa to teraz mam w klasie dziewczynę, która też wygrywa olimpiady, ale za to jest zupełnie pusta. Nie ma zainteresowań, nie można z nią porozmawiać o niczym innym niż szkoła, nauka, nauczyciele, oceny, nie robi nic poza uczeniem się. Oczywiście wszyscy ją obgadują za plecami Jeśli byłaś jak pierwszy opisany przeze mnie przypadek, to trafiłaś na głupich i zawistnych ludzi |
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Aaniko, miałam Ci wcześniej napisać(patrząc na te zdjęcia, co ostatnio wrzuciłaś do Dziennika Zapuszczania), że strasznie podoba mi się te Twoje cieniowanie
![]() Mohery masz w świetnym stanie, o czym na pewno wiesz ![]() Mogę zapisać to ostatnie zdjęcie?
|
#1493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieniowanie też mi się bardzo podoba, mi nikt jeszcze tak ładnie nie pocieiował włosów. ![]() Cytat:
Ja bym chciała za rok wziąć udział w olimpiadzie z matmy, ale musiałabym się do tego troche przygotować, a z tym, zwłaszcza jak otkryłam wizaż - ciężko. |
||
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym sobie poszła na olimpiadę jakąś, ale na moje wymarzone studia żadna nie jest przepustką, więc wolę się przygotować bardzo dobrze do matury niż do olimpiady
Już się boję tej matury A najbardziej, co dziwne, angola rozszerzonego, bo planuję zdać najlepiej, jak tylko się da
|
|
|
|
#1495 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
A tak to w klasie mam kilku kujonów, i bawi mnie, że nie mają lepszych ocen ode mnie. Jak już ktoś chce być kujonem to niech robi to dobrze :P xD
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że po prostu straciłam z nimi kontakt, a ciągłe komentarze nauczycieli dolewały oliwy do ognia. W sumie ich rozumiem - poza tym miałam kilka osób, które bardzo mnie wspierały, a klasa nigdy mnie nie tępiła, nie byli chamscy - ot czułam że jestem na jakimś bocznym torze. Cytat:
Spróbuj swoich sił Jeśli jesteś w liceum to z tego co pamiętam pierwszy etap był korespondencyjny - zawsze mogę trochę pomóc na privie
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam podobnie, tylko, że ja naprawdę nic nie robię, nawet nie uważam na lekcjach, więc piątek nie mam, ale i tak często dostaję wyższe oceny od typowych kujonów, wtedy bezcennym jest widzieć minę takowego |
|
|
|
|
#1498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nadal zdycham, nawet dziś włosów nie myłam, jutro chyba sobie tez odpuszczę mycie. Łeb pęka, nic nie zdążę znów do szkoły zrobić, a w tygodniu nie mam czasu . Później sie dziwić, ze mnie tak ten łeb boli, ciągle stres i stres. Mrudzę, po porstu mam zły dzień. Miałam w planach naukę na angielski (2 prace do napisania), matematykę (jakieś 60 zadań do liczenia), nauke na dwa sprawdzianu z francuskiego, skończyć Zbrodnię i karę", a nie zrobiłam nic. Jak się tearz jescze rozłożę to znów będę siedzieć do 18 w skzole, zeby ponadrabiać wszytskie zaległe sprawdziany, o wrrrrr.
|||
|
|
|
#1499 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak z ciekawości zapytam o jakich studiach marzysz. Cytat:
Cytat:
Fajnie by było nie musieć się martwić czy przyjmą mnie na studia. Tylko wkurza mnie, że na nauczycielkę trafiłam taką która nigdy nie jest zbyt chętna do pomocy uczniom, którzy chcili by robić coś więcej, więc musze radzić sobie sama, a wiem jak ważna też jest pomoc ze strony nauczyciela który wszystko wytłumaczy
|
|||
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałam sobie, że od 15 nie jadłam
BTW trzeba mi koniecznie chłopa, ostatnio zaczął mi się podobać dr McKay ze Stargate: Atlantis )No, idę jeść (piszę teraz trochę nieskładnie, ale że nic nie miałam innego w domu, to wzięłam apap... No, kilka tabletek. Teraz mi wesoło |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

żebym odeszła chyba. Gówniarska wojna. Ale to była mała szkoła 120 osób, każdego znało się z nazwiska i parę słów można było o nih powiedzieć. Zdziwiło mnie, że takie osoby mnie na nk zapraszają do znajomych o0