Ciaza i porod w UK - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 17:21   #1471
indiria
Raczkowanie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Mezczyzni to zupelnie inne istoty Moj sie stara i jest naprawde wspanialy, choc czasami rece opadaja juz tego jest mniej ale czasami wciaz sie zdarza pytanie : a gdzie jest to?a gdzie sa spodnie?a gdzie srubokret?

Babo no nareszcie odezwalas sie ja juz zaczelam sie zastanawiac czy na porodowce nie wyladowalas. Umnie pod zebrami jest tylko cos duzego co sie czasami przesuwa, ale slyszalam ze kopniak pod zebrem to dopiero bol, moj czasami mi w pachwine nozki chyba wklada i to tez nie zbyt ciekawie. A pozatym Indiria gdzie mieszkasz ze problem z jakimis normlanymi domkami?
Odkąd mój mąż wpisując w wyszukiwarkę hasło fobia ciążowa znalazł moje wpisy na forum muszę się pilnowac co tutaj napiszę, hihi. Narzekac więc nie będę, bo i tak naprawdę nie mam na kogo, choc to fakt, że faceci są INNI.

Kasiowa mieszkam około 60 km od centrum Londynu, osiedlają się tutaj ludzie, którzy codziennie dojeżdżają do pracki i chcą jednocześnie mieszkac z dala od miasta. Wynajęcie domku z ogródkiem na wsi kosztuje kupę kasy, dlatego przenieslismy się do miasteczka. Mieliśmy do wyboru kilka kwater z ogródkami, ale wtedy np. mieszkanie było w kiepskim stanie. Teraz mieszkamy w nowym budownictwie, jest czysto i fajnie, ale ogródka brak. Póki będę na macierzyńskim nie możemy niestety poszalec z wydawaniem pieniędzy. Ile w Waszej okolicy kosztuje wynajęcie 2 pokojowego mieszkania?

Hanjah, fajne ciuszki, sukienka bardzo wyjściowa Ja czegoś podobnego będę szukała na chrzest.
A z racji tego, że młoda urodzi się w znaku barana, kupiliśmy jej dziś baranka Shaun. Znacie tę bajkę?
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:32   #1472
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
A z racji tego, że młoda urodzi się w znaku barana, kupiliśmy jej dziś baranka Shaun. Znacie tę bajkę?
Ładny baranek ale bajki nie znam

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:48   #1473
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Cieszę się, że poradnik doszedł

U nas car boot zaczyna się o 9, a my byliśmy tam już o 8.30 i już było mnóstwo ludzi, ale po 9 był już prawdziwy tłum...

A to nasze dzisiejsze zdobycze
sukienka jest przesliczna, napewno Malutka bedzie wygladac przeslodko.
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:05   #1474
Diari
Rozeznanie

baranek jest czaderski
Stary 2010-03-21, 18:07   #1475
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Odkąd mój mąż wpisując w wyszukiwarkę hasło fobia ciążowa znalazł moje wpisy na forum muszę się pilnowac co tutaj napiszę, hihi. Narzekac więc nie będę, bo i tak naprawdę nie mam na kogo, choc to fakt, że faceci są INNI.

Kasiowa mieszkam około 60 km od centrum Londynu, osiedlają się tutaj ludzie, którzy codziennie dojeżdżają do pracki i chcą jednocześnie mieszkac z dala od miasta. Wynajęcie domku z ogródkiem na wsi kosztuje kupę kasy, dlatego przenieslismy się do miasteczka. Mieliśmy do wyboru kilka kwater z ogródkami, ale wtedy np. mieszkanie było w kiepskim stanie. Teraz mieszkamy w nowym budownictwie, jest czysto i fajnie, ale ogródka brak. Póki będę na macierzyńskim nie możemy niestety poszalec z wydawaniem pieniędzy. Ile w Waszej okolicy kosztuje wynajęcie 2 pokojowego mieszkania?

Hanjah, fajne ciuszki, sukienka bardzo wyjściowa Ja czegoś podobnego będę szukała na chrzest.

Ja tez nie znam tego baranka. a odnosnie mieskzan to ja mam ok160km do Londynu, mieszkam na polnoc od Londynu, w Leicester, flaty 2 - bedroomowe nowe, w nowym budownictwie mozna znalezc od 475 do 600 , osobiscie mysle nad przeprowadzka predzej czy pozniej b o to miasto to doslownie polowa ludzi jest tutaj bialych, reszta to ciapaki, czesto sie do nich czasami przyzwyczaic, bo wiekszosc z nich do Anglii dostosowac sie nie chce, Anglia musi dostosowac sie do nich niestety
Stary 2010-03-21, 19:23   #1476
indiria
Raczkowanie

Ten baranek pochodzi z kreskówki Wallace i Gromit, potem zrobiono osobny serial w którym jest bohaterem. Tutaj można sobie obejrzec odcinki
http://www.kreskoweczki.pl/baranek-shaun/startpage,2/
Fajna, zabawna bajka dla małych dzieci i te plastelinki są świetne.

W naszej okolicy za nowe dwupokojowe trzeba zapłacic od 600f wzwyż. Do tego oczywiście trzeba doliczyc opłaty i council tax, więc wychodzi całkiem sporo. Macierzyński nie wystarcza nawet na czynsz.
Chyba w każdym mieście są dzielnice imigrantów, gdzie nie jest za ciekawie, osobiście chyba jednak bałabym się bardziej mieszkac w pobliżu domów socjalnych, gdzie od pokoleń ludzie nie pracują, szerzy się patologia i niechęc do obcych.

Acha, widzę, że wymieniacie się poradnikami. Zawitkowskiego można ściągnąc bezpośrednio ze strony http://www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf

A tutaj link do filmików ze szkoły rodzenia, pełne wersje można obejrzec po bezpłatnej rejestracji http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/...ies/cat_id/112

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-03-21 o 19:49
Stary 2010-03-21, 21:42   #1477
ursull
Zakorzenienie

indira muszę cię rozczarować Ponieważ jestem na topie,jeśli chodzi o bajki,to stwierdzam iż prześliczny baranek,którego kupiłaś jest z bajki "Timmy time",ma na imię Timmy i chodzi do przedszkola dla zwierzątek.
Oto link do stronki:
http://www.timmytime.tv/

Swoją drogą to bardzo fajna bajka

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 23:07   #1478
hanjah
Zakorzenienie

Baranek cudny Nasza urodzi się albo jako bliźniak, albo już rak (zależy czy będzie czekać czy jednak się pospieszy).

My jutro oglądamy mieszkanie dwupokojowe za 475 funtów-na zdjęciach wygląda fajnie, ale obawiam się jak to będzie na żywo...

A od czwartku mam urlop, ale już w środę jadę z koleżankami do Primarka
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:15   #1479
Kasiowa24
Raczkowanie

ROZPAKOWANE
NIKHA - JULIANEK 08.03.10 (38tc - 26/3/10)

CIEZAROWKI

INDIRIA - 40tc - 22/3/10 - dz - Lidia - dzisiaj 22/3/10
KASIOWA24 - 38tc - 7/4/10 - ch - Alexander
SPARKLY - 34tc - 4/5/10 - blizniaki - Dziewczynki
MAGDUS25 - 33tc - 11/5/10 - dz - Julia
THEBESTME - 31tc - 1/6/10 - dz - Aleksandra
JOLA000 - 30tc - 4/6/10 - ch - Olivier
DARIANNA25 - 28tc - 20/6/10 - dz - Aleksandra
HANJAH - 28tc - 21/6/10 - dz - Dorota
DIARI - 27tc - 24/6/10 - ch - Fasolek -jak tam imie, wybierasz Kochana?
VEDMA - 22tc - 25/7/10 - chlopczyk? - Adas?
1985EWA - 16tc - 10/9/10 - ? - Fasolka
AWIKA - 16tc - 9/9/10 - ? - Fasolka
AGADOROTA -
12tc - 10-12/10/10 - ? - Fasolka

Ursull a Ty kiedy ?

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
indira muszę cię rozczarować Ponieważ jestem na topie,jeśli chodzi o bajki,to stwierdzam iż prześliczny baranek,którego kupiłaś jest z bajki "Timmy time",ma na imię Timmy i chodzi do przedszkola dla zwierzątek.
Oto link do stronki:

Matko - bajki mnie niebawem czekaja

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Indiria - 40tc - 40tc

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Ewa i Ewika u Was juz 16tc czyli ponad 4 miesiace - mowia ze jak juz jest 4miesiac to juz minal tzw. zaggrozony okres poronienia itp., ja jak doszlam do 4m to odetchnelam z ulga
Stary 2010-03-22, 09:41   #1480
Diari
Rozeznanie

Cytat:
DIARI - 27tc - 24/6/10 - ch - Fasolek -jak tam imie, wybierasz Kochana?
Z imieniem nadal problem, nic nam się nie podoba
Stary 2010-03-22, 11:14   #1481
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Oto link do stronki:

Ursull nie czuję się rozczarowana tylko zaskoczona, bo w obu bajkach występuje identyczny zwierzak. W tej, którą ja znam bryka sobie po farmie i ma na imię Shaun. Zresztą zerknij proszę do linka http://www.kreskoweczki.pl/baranek-shaun/startpage,2/

Ok, poszperałam w necie i znalazłam takie zdanie, to wszystko wyjaśnia: Timmy Time is a spin off from the Shaun the Sheep animationwhich itself is a spin off from the Aardman series Wallace & Gromit, which introduced the Shaun character.
Obie mamy rację D

U mnie dziś równe 40 tyg, zaraz zabieram się za mycie okien, zmywanie podłogi i porządki, nie chcę się przeterminowac <ryczy>
Stary 2010-03-22, 11:36   #1482
ursull
Zakorzenienie

Kasiowa24 no ja to mam nadzieję,że jak najszybciej....zafasolkuj ę,bo narazie to sie staramy o drugie,a do was wpadam,bo was lubię i tak,jeśli by pomoc była potrzebna

indiria tak sobie pomyślałam,że jeśli się z tobą trochę podroczę to zaczniesz rodzić . Baranek Shaun ma białą grzywkę,a Timmy nie,więc ten,który kupiłaś to Timmy
Jak się czujesz? Torba spakowana?

Stary 2010-03-22, 12:07   #1483
indiria
Raczkowanie

To mnie zabiłas z tą grzywką Faktycznie, w życiu bym na to nie zwróciła uwagi.

Czuję się w miarę dobrze, żadnych oznak zbliżającego się porodu, nawet ostatnio się wysypiam w miarę bo ładuję zrolowany śpiwór pod brzuch. Torba już dawno spakowana kurzy się w pokoju

Wiecie może czy można miec ze sobą telefon w szpitalu? Na liście mam napisane, żeby wziąc drobne na telefon ale to bez sensu, będę zapierniczac w poszukiwaniu aparatu żeby się np z mężem skontaktowac?
Stary 2010-03-22, 12:10   #1484
thebestme82
Raczkowanie

Witam po weekendzie!
Oj jak mi się dzis nie chciało wracac do pracy. Juz odliczam tygodnie do macierzyńskiego(pracuje do konca kwietnia) i dni do konca marca, bo w jednej z moich prac kontrakt mi się konczy w marcu, a wiadomo, że w mojej sytauacji to mi nikt nie przedłuży.
Dzis znowu miałam skurcze Braxtona Hicksa, tak mocne, że nie mogłam ustać w pracy.

Cytat:
Indiria:U mnie dziś równe 40 tyg, zaraz zabieram się za mycie okien, zmywanie podłogi i porządki, nie chcę się przeterminowac <ryczy>
Ja słyszałam o lepszym sposobie: podobno trochę przytulanek całkiem nieźle może pomóc

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:24   #1485
ursull
Zakorzenienie

indiria wygrałam
oficjalnie telefonu nie wolno mieć,ale mi nie robili problemów,zarówno w Birth Centre,jak i w szpitalu.

Stary 2010-03-22, 12:49   #1486
Diari
Rozeznanie

Indiria może wypróbuj popularne 3xS (sprzątanie, sex, schody)
Stary 2010-03-22, 13:23   #1487
indiria
Raczkowanie

3xS, podoba mi się
Właśnie jestem w trakcie sprzątania, ze schodami może byc problem, bo mieszkamy w niskim klocku i niewiele mam stopni do pokonania. Mam nadzieję, że będę miec siły na trzecie S

Ursull, dzięki za odp w sprawie telefonu, a co do baranka, Timmy też ładne imię

Biedna Thebestme, mam nadzieję, że bardzo się nie namęczysz, teraz rozpoczyna się dośc upierdliwy czas.

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-03-22 o 13:28
Stary 2010-03-22, 14:13   #1488
hanjah
Zakorzenienie

Matko, ale jestem zmęczona... i to nawet nie samą pracą, ale powrotem do domu (aż 15 minut autobusem ). To jest normalne, że najdrobniejsza czynność mnie męczy? To dopiero połowa 27. tygodni i boję się co będzie dalej... czuję się jak wieloryb, choć mało przytyłam i brzuch też ciągle niewielki (jak na moje wyobrażenia o początku 7. miesiąca)...
Stary 2010-03-22, 15:14   #1489
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Z imieniem nadal problem, nic nam się nie podoba
Diari my tez mielismy ten sam problem, niewiem ale uwazam , ze jakos z imieniem dla dziewczynki jest latwiej

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Ursull nie czuję się rozczarowana tylko zaskoczona, bo w obu bajkach występuje identyczny zwierzak. W tej, którą ja znam bryka sobie po farmie i ma na imię Shaun. Zresztą zerknij proszę do linka http://www.kreskoweczki.pl/baranek-shaun/startpage,2/

Ok, poszperałam w necie i znalazłam takie zdanie, to wszystko wyjaśnia: Timmy Time is a spin off from the Shaun the Sheep animationwhich itself is a spin off from the Aardman series Wallace & Gromit, which introduced the Shaun character.
Obie mamy rację D

U mnie dziś równe 40 tyg, zaraz zabieram się za mycie okien, zmywanie podłogi i porządki, nie chcę się przeterminowac <ryczy>

Wy to sie macie z tym baranem

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

[QUOTE=ursull;18054777]Kasiowa24 no ja to mam nadzieję,że jak najszybciej....zafasolkuj ę,bo narazie to sie staramy o drugie,a do was wpadam,bo was lubię i tak,jeśli by pomoc była potrzebna

No to powodzenia i bedziemy czekac na fasolkowe wiadomosci
i caly czas tutaj badz bo jestes jak najbardziej potrzebna

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
3xS, podoba mi się
Właśnie jestem w trakcie sprzątania, ze schodami może byc problem, bo mieszkamy w niskim klocku i niewiele mam stopni do pokonania. Mam nadzieję, że będę miec siły na trzecie S

Ursull, dzięki za odp w sprawie telefonu, a co do baranka, Timmy też ładne imię

Biedna Thebestme, mam nadzieję, że bardzo się nie namęczysz, teraz rozpoczyna się dośc upierdliwy czas.
No to czekamy na wiesci, bedzie dobrze, tylko pamietaj zeby po znalezc choc chwilke i tu zagladac od czasu do czasu.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Matko, ale jestem zmęczona... i to nawet nie samą pracą, ale powrotem do domu (aż 15 minut autobusem ). To jest normalne, że najdrobniejsza czynność mnie męczy? To dopiero połowa 27. tygodni i boję się co będzie dalej... czuję się jak wieloryb, choć mało przytyłam i brzuch też ciągle niewielki (jak na moje wyobrażenia o początku 7. miesiąca)...
Hanjah to bidulka mam nadzieje, ze Ci moze sie polepszy z czasem.
Ja bylam dzisiaj na zakupach, kupilam jakies wygodne sportowe rzeczy, bo po porodzie mysle, to chyba najlepsze bedzie dla mnie i do domu i na spacerek i ja po 15 - 20min spaceru juz nie daje rady,musialam kilka razy siadac, brzuch nie boli ale jest nie przyjemne uczucie , cholernie sie napina i ciagnie, zastanawiam sie czy to jest bezpieczne, mam tak naprawde czesto, Synek sie rusza rzadko, czasami sie przesunie, no ale to pewnie dlatego,ze koncowka, ale ten czesto napinajacy sie brzuch to dla mnie tragedia, biore czasami nawet nospe ale nie pomaga, czy dluzszy napinajacy sie brzuch to ma cos wspolnego z niedotleniem plodu?Ja juz naprawde wolalabym urodzic i miec zdrowego Synka przy sobie na swiecie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 15:48   #1490
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
mieszkam na polnoc od Londynu, w Leicester, flaty 2 - bedroomowe nowe, w nowym budownictwie mozna znalezc od 475 do 600
Ooo, u nas (Berkshire) 2-bedroom flat kosztuje jakies 675/mc plus oczywiscie council plus wszystkie oplaty.

Cytat:
tyg, zaraz zabieram się za mycie okien, zmywanie podłogi i porządki, nie chcę się przeterminowac <ryczy>
Hehe, wiosenne porzadki - jak znalazl

Cytat:
3xS, podoba mi się
Mi rowniez

A ja jutro ide na kolejne usg. Musze przyznac, ze przez te 2 tygodnie Adas zrobil sie bardzo ruchliwy, brzuszek mi urosl, wiec mam nadzieje, ze maly tez
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:44   #1491
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,

Cytat:
Mam tak samo.
Chociaz dziś odkurzyłam wszytskie pokoje i powiesiłam 2 prania.No ale zaraz ide się zdrzemnać.
Skurcze mnie łapia non stop .Powoli sie do niech przyzwyczajam.W czawrtek wizyta u połoożnej wiec sie pożale.Na razie jem nospe i magnez ale nie widze poprawy.

Co do wynajmu to myśmy wynajmowali 2 bed house z ogródkiem za 700funtów+opłaty.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:30   #1492
Jola00
Zadomowienie

Witam
Dziś chyba dzień narzekań...
Ja dziś w pracy też nie czułam się dobrze Było mi duszno i słabo,siedzieć nie mogłam Parę razy wychodziłam na zewnątrz. I tak sobie myślę czy dam radę dotrwać do 29 kwietnia (to mój ostatni dzień w pracy) Jest mi ciężko już,brzuch wielki,trzynaście kg na plusie Mam wrażenie,że z każdym dniem brzuchol większy i większy się robi...
Mam nadzieję jednak,że to chwilowe słabości tylko

Odnośnie domków to my wynajmujemy dwie sypialnie z ogródkiem małym za 630 plus wszystkie opłaty i tax. Można wynająć taniej,ale my mamy nowy domek. Żadnego grzyba,żadnych gigantycznych pająków brrrrrr...

indiria sprzątaj kochana,niech się szybciutko poród zaczyna

Kasiowa24 pewnie już niezły ciężar dżwigasz....Już niedługo będziesz miała swojego synka

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:32   #1493
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Co do wynajmu to myśmy wynajmowali 2 bed house z ogródkiem za 700funtów+opłaty.
Why why why
Jak cena przystępna to musi być haczyk-ja Wam mówię Mieszkanie masakryczne. To jest po prostu wprowadzanie ludzi w błąd-w ogłoszeniu jak byk stoi, że umeblowane, a tam tylko wyposażenie kuchni. Okazało się, że zdjęcie budynku też jest inne, mieszkanie jest w suterenie, a w oknach kraty Czynsz 475 plus 675 kaucji Ja się pytam: za co??? Jesteśmy zdegustowani i tej agencji już raczej podziękujemy. Nic tylko szukać dalej, a czas ucieka...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 19:56   #1494
Diari
Rozeznanie

Mąż właśnie wykorzystuje zaległe 3 dni urlopu i wyciągnęłam go dzisiaj do Ikei, póki mam jeszcze siłę chodzić. Udało mi się kupić kilka fajnych rzeczy dla Małego. Wybraliśmy też komodę na ciuszki. Szkoda tylko, że ich łóżeczka mają dwa poziomy, bo są całkiem fajne i w przyzwoitej cenie.
Stary 2010-03-22, 20:06   #1495
indiria
Raczkowanie

Hanjah, polecam Ci stronę na której możesz sobie obejrzec oferty różnych agencji nieruchomości http://www.rightmove.co.uk/ Często są dostępne szczegółowe informacje i fotki. Współczuję Wam szukania, czasami człowieka szlag trafia ile to kosztuje czasu, nerwów i pieniędzy.

Diari a co z dwoma poziomami łóżeczek jest nie tak?

U nas cisza, poczytałam, że czasem można na głowie stawac a jak małe nie chce wyleźc to nie wylezie.
Stary 2010-03-22, 20:28   #1496
Diari
Rozeznanie

Cytat:
Diari a co z dwoma poziomami łóżeczek jest nie tak?
Ten pierwszy poziom jest dość nisko, a w łóżeczkach z trzema poziomami jest wyżej i tak sobie pomyślałam, że łatwiej dziecko wyciągnąć.
Stary 2010-03-22, 20:31   #1497
Awika
Raczkowanie

Przede wszystkim Diari i Ursull dziekuje za material

Diari, my tez bylismy w Ikei, ale wczoraj. Bylam tylko wpol zadowolona bo z biurka i lampy dostalam tylko lampe. Ale jeszcze dopadne to biurko.

Jesli chodzi o mieszkania, to my wynajmujemy w manchester 2 bed house, z reception room. czyli w sumie mamy 3 pokoje + living room i to za 455 £. Fakt, ze mielismy duzo sczescia, jakos sie strafilo, jezdilismy po okolicy i zobaczylismy w fajnym domu ogloszenie. Ja byla nastawiona bardzo na nie bo spodziewalam sie jakiejs speluny z dywanami (a tego w uk nie lubie, wszedzie te carpety). Okazalo sie, ze dom po remoncie i z podloga w panelach (oprocz sypialni oczywiscie). Nieumeblowane, ale to nam bylo na reke Ale tak jak mowie, to sie trafilo. Lazienka nie jest rewelacyjna, ot zwykle stadnardy. Ale wczesniej mieszkalam na sharehousie, wynajmowalam pokoj i placilam za niego 70/tydz. A teraz z domu jestemu jestesmy zadowoleni Miesza z nami brat mojego wiec...jest jeszcze latwiej. Ale pokoik sie dla malego/ej zrobi.

Dziewczyny, czy w 16 tyg to mozlwie, ze tak mi zebra rozpycha? czuje sie ciagle najedzona i z poczuciem winy, choc nie jem wiecej niz zwykle (wiecej tylko owocow)
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:44   #1498
ursull
Zakorzenienie

My wynajmujemy 2 bedroom flat za 500 fuli + opłaty i zawsze myślałam,że dużo płacimy,ale jak widzę ceny waszych chałup to w szoku jestem

Kasiowa ,pewnie,że będę tu zaglądała i cieszyła się z wami z narodzin maluszków Dla mnie ostatnie tygodnie ciązy to była masakra.

Vedma spóźnione,ale szczere życzonka urodzinowe

hanjah nie denerwuj się,coś znajdziecie. Niestety sporo jest oszustów,a za taką cenę to było dość podejrzane

Awika co masz na myśli pisząc,że żebra ci rozpycha?

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-03-22 o 20:46
Stary 2010-03-22, 22:16   #1499
hanjah
Zakorzenienie

Z mieszkaniem dajemy sobie czas do końca maja. I nie ma wyjścia-coś trzeba będzie znaleźć.
My teraz wynajmujemy mieszkanie typu main door (mamy osobne wejście do mieszkania, choć mieszkamy w kamienicy) za 650 (2 bedroomy) plus opłaty, ale mieszkamy z trzema osobami, także wydatki są rozłożone.
Mamy tu drewniane podłogi (w kuchni i łazience kafelki i panele w boxie), z których czasem wyłażą robale... dywany to przy tym luksus chyba...
Stary 2010-03-22, 22:22   #1500
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Z mieszkaniem dajemy sobie czas do końca maja. I nie ma wyjścia-coś trzeba będzie znaleźć.
My teraz wynajmujemy mieszkanie typu main door (mamy osobne wejście do mieszkania, choć mieszkamy w kamienicy) za 650 (2 bedroomy) plus opłaty, ale mieszkamy z trzema osobami, także wydatki są rozłożone.
Mamy tu drewniane podłogi (w kuchni i łazience kafelki i panele w boxie), z których czasem wyłażą robale... dywany to przy tym luksus chyba...
Właśnie zauważyłam skąd jesteś. Edynburg kocham to miasto,jest takie śliczne Swego czasu chciałam się tam przeprowadzić,ode mnie to półtorej godziny pociągiem .
No to mieszkanko masz nieciekawe i drogie jak cholera . Moje jest całkiem nowe,ale grzyb już się pojawił . I tak szukam czegoś innego. Mi się marzy domek z małym ogródkiem,a w mieście obok można taki wynająć już za 400 + opłaty.
A ile council tax płacicie? My 120 funtów.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości