Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 18:42   #1471
limetka87
BAN stały

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

dziewczyny widzieliscie to serum?troche mnie zaciekawilo szczerze powiedziawszy

http://allegro.pl/item1024544563_sch...st_wlosow.html

ale tyle razy sie sparzylam ze nie wiem czy warto...inwestowac w takie nowosci
limetka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:45   #1472
rose43
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Ania dziękuje, ale wyniki srednie. Teraz wlosy rosna mi moze 1,5- 2 cm na miesiac wiec to po prostu standard. Ale przynajmniej dochodzą do siebie, po tylu maskach wygladaja lepiej A ze sa tak pocieniowane to roznica przod tyl to pare dobrych cm.

Dla mnie 2 cm to dużo też bym chciala zeby mi tak rosny.
rose43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:46   #1473
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Mam coś dla dziwczyn które nie mogą uporać się z kręconymi włosami
"Szałwia wygładza kręcone włosy Działa na włosy stymulująco, odżywia je, wzmacnia, dzięki niej stają się zdrowsze. Przygotowujemy napar z szałwii: Garść wysuszonych ziół zalewamy szklanką wrzątku i i pozostawiamy do naciągnięcia (nie gotujemy) na 10 min. Następnie przecedzamy napar i czekamy aż wystygnie. Płuczemy nim umyte włosy (nie spłukujemy). Jeśli masz kręcone włosy możesz wykorzystać napar do ich lekkiego rozprostowania. Po umyciu nanieś napar i rozczesz grzebieniem. Potem wysusz włosy nadając im gładką formę. Loki nieco się wygładzą i włosy będą zdrowsze. Szałwia ma też właściwości relaksujące i zapobiega podrażnieniom. "
LoczuSiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 09:17   #1474
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Czy któraś z was używała tego szampnu ??
STAPIZ SLEEK LINE SZAMPON Z JEDWABIEM
Można go zamówić w salonach fryzjersich za śmieszą cene 1000 ml za ok.10 zł
Działanie:
- pielęgnuje i dba o zdrowy wygląd włosa
- nawilża włosy i skórę głowy (profilaktyka łupieżu)
- działa regenerująco na uszkodzoną strukturę włosa, przywraca mu naturalny blask
- zapobiega rozdwajaniu się końcówek i wypadaniu włosów

Substancje czynne:
- proteiny jedwabiu
Aktywnie nawilżają włosy i regenerują ich zniszczoną strukturę.
Nadają im aksamitną miękkość, elastyczność, przywracają połysk
oraz chronią przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych.
- kwas cytrynowy (kwas owocowy)
Występuje, jako składnik warunkujący aktywność przeciw rodnikową i stymulujący syntezę kolagenu.
Zawarte w cytrynie substancje poprawiają ukrwienie skóry, wpływając korzystnie na porost włosów, zapobiegają również rozdwajaniu się końcówek. Cytryna chroni także przed szkodliwymi skutkami zanieczyszczeń środowiska oraz promieniami UV. Nadaje przyjemny, orzeźwiający zapach.
- gliceryna
Wykazuje działanie ochronne, głęboko nawilża struktury włosów zapewniając im zdrowy wygląd, blask. Intensywnie pielęgnuje skórę głowy, zapewniając jej odpowiedni poziom nawilżenia zapobiega nadmiernemu łuszczeniu się naskórka.
Stary 2010-05-16, 11:57   #1475
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoczuSiek Pokaż wiadomość
Czy któraś z was używała tego szampnu ??
STAPIZ SLEEK LINE SZAMPON Z JEDWABIEM
Można go zamówić w salonach fryzjersich za śmieszą cene 1000 ml za ok.10 zł
Działanie:
- pielęgnuje i dba o zdrowy wygląd włosa
- nawilża włosy i skórę głowy (profilaktyka łupieżu)
- działa regenerująco na uszkodzoną strukturę włosa, przywraca mu naturalny blask
- zapobiega rozdwajaniu się końcówek i wypadaniu włosów

Substancje czynne:
- proteiny jedwabiu
Aktywnie nawilżają włosy i regenerują ich zniszczoną strukturę.
Nadają im aksamitną miękkość, elastyczność, przywracają połysk
oraz chronią przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych.
- kwas cytrynowy (kwas owocowy)
Występuje, jako składnik warunkujący aktywność przeciw rodnikową i stymulujący syntezę kolagenu.
Zawarte w cytrynie substancje poprawiają ukrwienie skóry, wpływając korzystnie na porost włosów, zapobiegają również rozdwajaniu się końcówek. Cytryna chroni także przed szkodliwymi skutkami zanieczyszczeń środowiska oraz promieniami UV. Nadaje przyjemny, orzeźwiający zapach.
- gliceryna
Wykazuje działanie ochronne, głęboko nawilża struktury włosów zapewniając im zdrowy wygląd, blask. Intensywnie pielęgnuje skórę głowy, zapewniając jej odpowiedni poziom nawilżenia zapobiega nadmiernemu łuszczeniu się naskórka.
Ja go używałam razem z odżywką z tej samej serii, bardzo polecam, ma lekką żelową konsystencję, może przesuszać skórę głowy, dlatego radzę kłaść odżywkę też na skórę głowy. Czy przyśpiesza wzrost? Chyba raczej nie.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Tak więc, dziś jest to 35 cm.
Dziś jest to 42 cm. nie ma więc wątpliwości, że włosy rosną mi ok. 1 cm na miesiąc
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 19:14   #1476
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Ja go używałam razem z odżywką z tej samej serii, bardzo polecam, ma lekką żelową konsystencję, może przesuszać skórę głowy, dlatego radzę kłaść odżywkę też na skórę głowy. Czy przyśpiesza wzrost? Chyba raczej nie.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------
Hmm.. Jutro mam zamiar pójść do fryzjera i zamówić razem z jedwabiem z tej samej serii... Jest po prostu fantastyczny
Może i przyśpieszy, to się okaże chociaż i tak nie bd miała pewności co podziłało najlepiej.
Stary 2010-05-17, 07:58   #1477
zabkania
Zadomowienie

rowniez uzywalam tej serii, szampon jest bardzo wydajny no i oczywiscie slicznie pachnie, co do przyrostu nie zauwazylam zadnych zmian

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 14:02   #1478
Earl_Grey
Raczkowanie

W ciągu 2 miesięcy mam przyrost około 3 cm. Tyle że w różnych miejscach inny jak zaobserwowałam po odrostach Gdzieniegdzie zdarza się 3,5 cm, ale są i odrosty 2,5 cm, może nawet 2 cm. Także włosy rosną mi jak chcą. Mam nadzieję, że w przyszłym miesiącu osiągnę przyrost 2 cm Byłoby już całkiem nieźle.
Jutro/pojutrze po tygodniowej przerwie wracam do Seboradinu z żeń-szeniem, mam nadzieję, że już nie będzie swędzenia
Earl_Grey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 14:15   #1479
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Cytat:
Napisane przez zabkania Pokaż wiadomość
rowniez uzywalam tej serii, szampon jest bardzo wydajny no i oczywiscie slicznie pachnie, co do przyrostu nie zauwazylam zadnych zmian
O tak zapach jest cudowny i trzyma się dlugo. Jak chodziłam to fryzjera to myła mi nim włoski i można było się uzależnić od zapachu
Byłam i zamówiłam, ale dostawa bd dopiero w czwartek
A jeśli się chce aby dziłał na porost to można dodawać olejek rycynowy i bd git
Stary 2010-05-17, 16:34   #1480
absurdalna89
Zadomowienie

Ja od miesiąca używam Seboradinu z czarną rzodkwią, ale chyba zrezygnuję jak mi się skończy (a zostało niewiele). Nawet, jeśli przyspiesza porost, to co mi po tym, jak mam koszmarny łupież od ciągłego drapania głowy?! Nawet jakaś dziwna bulwa mi wyskoczyła, nie wiem czy nie iść z tym do lekarza, bo wygląda to, jakby mi ktoś ciało obce przykleił do skóry głowy. Myślę, że to wina Seboradinu, bo wcześniej nie miałam żadnych problemów z łupieżem ani swędzeniem, a nie zmieniałam w ostatnim czasie szamponu ani żadnych kosmetyków.

Dziewczyny zapuszczające, jak często podcinacie włosy? Ja na razie od trzech miesięcy w ogóle i najchętniej nie podcinałabym wcale, ale zauważyłam już kilka rozdwojonych końcówek, choć bardzo dbam o włosy... Mogę to jakoś "naprawić"? (to są pojedyncze włoski, nie wszystkie). Szkoda mi ścinać, nawet nie sięgają jeszcze końca szyi. Dłuuga droga przede mną, ale liczę, że w wakacje włoski ruszą i od października na uczelni będą już sięgać do ramion <marzyciel>
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 16:51   #1481
mysia m
Zakorzenienie

Ja robię przerwę pokrzywkową na cały miesiąc, bo już minęły 3 i trochę mam stresa, że porost stanie. Niby te pół centymetra więcej to niewiele, ale w skali roku, czy chocby paru miesięcy to duże coś! Zamieniłam Vitapil na Belissę. Brałam go 2 miesiące i często mi się zajady robiły, mimo ż eon am witamine B. No zobaczę jak ta belissa będzie się tym razem sprawowac. Rok temu ładnie zahamowała wypadanie włosów. Zamierzam ją łykac przez 3 miesiące.
Rozpoczełam tez po raz drugi radical, juz jendo opakowanie skończyłam. Jutro pędze po kolejne. Na porost to mi nie działa, ale włoski sa takie błyszczące, ładnie sie ukłądają i moge nie myc nawet przez 5-6 dni! a i tak wygladają jak świezo po myciu
Absurdalna, ja zapuszczam tak, że co 2 miesiące podcnim około 1-2cm. No, ale ja musze, bo włosy po dekolorze to jednak szybko się niszczą. I jak urosną przez 2 miesiące te 3cm i 4 mm, to po podcięciu 2cm i tak prawie 1,5 jestem na plusie. Ostatnio sie nawet jakos tak zafiksowałam na obcinanie podczas pełni, bo niby jak się w trakcie nowiu podcina, to włosy szybciej rosną.. każdy sposób moze byc dobry.. a ten to nawet nieszkodliwy byłby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 18:39   #1482
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Jutro mija miesiąc od kiedy wziełam się za zapuszczanie Chociaż specyfiki zaczełam używać troche później ok. 20.04 do końca kwietnia i na początku maja dodawać olejek do szampnu. Ale jak narazie nie widze efektów bo rosną tak jak roły czyli 1 cm mam nadziję że za miesiąc efekty już bd widoczne w [cm] Nie trace nadzieji
Chociaż już się spoziwałam o jakieć 0,5 cm wiecej
Stary 2010-05-17, 19:06   #1483
goplana84
Raczkowanie

GG do goplana84

Witajcie! Dziś zamowiłam NISIM i czekam na paczuszke. Zobaczymy jakie efekty beda, ale z tego co piszecie warto zainwestowac, do tego HUMAVIT i odżywke kolorane. Widzialam tez w superfarmie taki szampon i wcierke PLANTUR 39. Czy ktoras z was to miała? Tam jest napisane ze to dla kobiet po 40 i w okresie menopauzy, prosze napiszcie jakies opinie.
goplana84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:16   #1484
zabkania
Zadomowienie

Cytat:
O tak zapach jest cudowny i trzyma się dlugo. Jak chodziłam to fryzjera to myła mi nim włoski i można było się uzależnić od zapachu
Byłam i zamówiłam, ale dostawa bd dopiero w czwartek
A jeśli się chce aby dziłał na porost to można dodawać olejek rycynowy i bd git
teraz przezucilam sie na szampony ziolowe uzywam z czarnej rzodkwi bo np pokrzywa strasznie wysusza mi wlosy, a teraz po dodaniu olejku rycynowego do szamponu sa sliczne i zdrowe, na dodatek strosuje radical ampulki, jantar zakupilam spiruline wiec dzialam co do wzrostu to farbowalam niecaly tydzien temu a juz mam lekki odrost z czego bardzo sie ciesze (mam ciemne wlosy a moje naturalne sa praktycznie siwe wiec sie odznaczaja)
Stary 2010-05-17, 23:16   #1485
Nymphea
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

Hej, używam Radical Zużyłam już połowę opakowania i włoski mniej wypadają. Używam szamponu fructis do farbowanych włosków i odżywkę Placentę. Włoski chociaż się nie łamią, jak na razie muszę czekać ile rosną na miesiąc ale tak ok 1,5 cm nie więcej niestety to już chyba dobrze

codziennie piję pokrzywę.
mam nadzieje że to wszystko da radę
Nymphea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 11:17   #1486
sol4ever
Rozeznanie

Kupiłam wczoraj szampon DERMENĘ mam nadzieję, że szybko zobaczę pozytywne rezultaty
Stary 2010-05-18, 11:48   #1487
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mija miesiąc od kiedy wziełam się za zapuszczanie Chociaż specyfiki zaczełam używać troche później ok. 20.04 do końca kwietnia i na początku maja dodawać olejek do szampnu. Ale jak narazie nie widze efektów bo rosną tak jak roły czyli 1 cm mam nadziję że za miesiąc efekty już bd widoczne w [cm] Nie trace nadzieji
Chociaż już się spoziwałam o jakieć 0,5 cm wiecej
U mnie rezulataty tez nie były od razu. Po waxie ruszyły 0,2 cm więcej dopiero po 3 miesiacach regularnego stosowania. Po pokrzywie po miesiącu picia. I tak się uzbierało 1,7cm na miesiąc.
Czekaj spokojnie, powinny wkrótce ruszyc
Stary 2010-05-18, 14:09   #1488
sol4ever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
U mnie rezulataty tez nie były od razu. Po waxie ruszyły 0,2 cm więcej dopiero po 3 miesiacach regularnego stosowania. Po pokrzywie po miesiącu picia. I tak się uzbierało 1,7cm na miesiąc.
Czekaj spokojnie, powinny wkrótce ruszyc
A jakiego WAXa używasz?z LBiotika?
Stary 2010-05-18, 14:44   #1489
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

A u mnie dziś dzień z wax'em. Zwykle nakładałam go raz na tydzien,(czyli zazwyczaj w soboty) ale dziś się skusze bo wieczorkiem nałoże i zmyje a jutro wyprostuje bo do szkoły na 9

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez sol4ever Pokaż wiadomość
Jeśli moge to się wtrące ten o który pytasz nie dziła na porost włosów tylko na ich regeneracje, odżywnienie a Henna Treatment Wax jest na porost i nawet przeznaczona dla osób po chemioterapii
Nie moge ci powiedzieć swoich rezultatów bo niesotsowałam nawet miesiąca, ale jesli chodzi o odzywyenie to spisuje się znakomicie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 14:49   #1490
XxmalinowaaxX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nymphea Pokaż wiadomość
Hej, używam Radical Zużyłam już połowę opakowania i włoski mniej wypadają. Używam szamponu fructis do farbowanych włosków i odżywkę Placentę. Włoski chociaż się nie łamią, jak na razie muszę czekać ile rosną na miesiąc ale tak ok 1,5 cm nie więcej niestety to już chyba dobrze

codziennie piję pokrzywę.
mam nadzieje że to wszystko da radę
wspomniałaś, że używasz Radicala i już zauważyłaś, że włoski Ci mniej wypadają, ale czy dostrzegłaś może różnicę porostu ? No tak.. oczywiście pijesz jeszcze pokrzywę, od długiego już czasu ?

Cytat:
A u mnie dziś dzień z wax'em. Zwykle nakładałam go raz na tydzien,(czyli zazwyczaj w soboty) ale dziś się skusze bo wieczorkiem nałoże i zmyje a jutro wyprostuje bo do szkoły na 9
widzę w opisie, że dodajesz olejek rycynowy do szamponu i zauważyłaś jakąś różnice?
przepraszam, jesli to pytanie juz padlo, ale jakos sie nie dopatrzylam

Stary 2010-05-18, 15:06   #1491
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Cytat:
Napisane przez XxmalinowaaxX Pokaż wiadomość
widzę w opisie, że dodajesz olejek rycynowy do szamponu i zauważyłaś jakąś różnice?
przepraszam, jesli to pytanie juz padlo, ale jakos sie nie dopatrzylam

Wiesz co jeśli chodzi o porost to narazie nie zauważyłam szybszego porostu, ale olejek ryc. zaczełam dodawać do szaponu niedowno taże jeszcze wszystko może się zmienić. A jeśli chodzi o wygląd to faktycznie włoski są bardziej błyszcące, miekkie i odżywione

Edytowane przez LoczuSiek
Czas edycji: 2010-05-18 o 15:38
Stary 2010-05-18, 19:09   #1492
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Dziewczyny może wiecie czy po tabletkach Vitapil trzba robić przerwe tak jak przy piciu pokrzywy czy nie ?? A jesli tak to ile się powinno brać a ile powinna trwać przerwa..
Stary 2010-05-18, 19:14   #1493
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

a wiecie czy tabletki revalid przyspieszaja porost?
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:18   #1494
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1940777 1]a wiecie czy tabletki revalid przyspieszaja porost?[/QUOTE]

REVALID
Kapsułki Revalid zawierają składniki, które odbudowują płytkę rogową i wzmacniają strukturę włosów oraz paznokci. Preparat hamuje wypadanie włosów, pobudza ich wzrost i przywraca zdrowie oraz witalność, a także poprawia kondycję pazn

Skład:
Jeden kapsułka zawiera jako substancje czynne:
DL-metioninę 100,0 mg
L-cystynę 50,0 mg
Pantotenian wapnia 50,0 mg
Witaminę B1 (chlorowodorek tiaminy) 1,5 mg
Witaminę B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 10,0 mg
Kwas p-aminobenzoesowy 20,0 mg
Żelazo (jako chelat) 2,0 mg
Cynk (jako chelat) 2,0 mg
Miedź (jako chelat) 0,5 mg
Wyciąg z prosa 50,0 mg
Wyciąg z kiełków pszenicy 50,0 mg
Drożdże piwne 50,0 mg

Revalid to preparat złożony, zawierający witaminy z grupy B, aminokwasy siarkowe, sole mineralne, drożdże piwne, wyciąg z prosa i kiełków pszenicy.
Aminokwasy zawierające siarkę (metionina i cystyna) są niezbędne do prawidłowej syntezy keratyny, podstawowego składnika białkowego włosów i paznokci. Pozostałe składniki biorą aktywny udział w przemianie białkowej, a ich niedobory sprzyjają schorzeniom włosów i paznokci.
Revalid stosuje się jako preparat pomocniczy w leczeniu niedoborów aminokwasów siarkowych i witamin oraz związanych z nimi schorzeń włosów i paznokci.

Dawkowanie:
Zwykle stosuje się 1 kapsułkę 3 razy na dobę.
W przypadkach zaawansowanych schorzeń włosów lub paznokci zaleca się rozpoczęcie leczenia większymi dawkami: 3 razy na dobę po 2 kapsułki przez jeden miesiąc, a następnie 3 razy na dobę po 1 kapsułce. Lek należy przyjmować bezpośrednio przed lub podczas posiłków, z dostateczną ilością płynu. Mimo iż zadowalające wyniki mogą wystąpić już pod koniec pierwszego miesiąca podawania, leczenie preparatem Revalid należy kontynuować przez trzy miesiące. W razie konieczności, leczenie może być przedłużone lub powtarzane.

Edytowane przez LoczuSiek
Czas edycji: 2010-05-18 o 19:20
Stary 2010-05-18, 19:21   #1495
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabkania Pokaż wiadomość
teraz przezucilam sie na szampony ziolowe uzywam z czarnej rzodkwi bo np pokrzywa strasznie wysusza mi wlosy, a teraz po dodaniu olejku rycynowego do szamponu sa sliczne i zdrowe, na dodatek strosuje radical ampulki, jantar zakupilam spiruline wiec dzialam co do wzrostu to farbowalam niecaly tydzien temu a juz mam lekki odrost z czego bardzo sie ciesze (mam ciemne wlosy a moje naturalne sa praktycznie siwe wiec sie odznaczaja)
a jaką spirulinę masz? mojej mamie przytyło się ze 3 kilo po spirulinie ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:47   #1496
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Loczusiek nie pamiętam czy to ty[nie chcę mi się przeszukiwać wątku]
Miałaś używać Alpecinu? I jak efekty? Moja siostra przywiezie mi z DE dwie buteleczki. Jej i jej koleżance włosy po nim rosły 2,5 cm/miesiąc. o.O
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:48   #1497
zabkania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
a jaką spirulinę masz? mojej mamie przytyło się ze 3 kilo po spirulinie ...
mam spiruline hawajska (taka w pomaranczowym opakowaniu) bardzo mozliwe bo po niej mam wilczy apetyt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 14:25   #1498
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Loczusiek nie pamiętam czy to ty[nie chcę mi się przeszukiwać wątku]
Miałaś używać Alpecinu? I jak efekty? Moja siostra przywiezie mi z DE dwie buteleczki. Jej i jej koleżance włosy po nim rosły 2,5 cm/miesiąc. o.O
Musiałaś mnie z kimś pomylić bo nie pisałam nic o tym a nawet za bardzo nie kojarze co to jest. Ale jeśli twojej siostrze i jej koleżance były takie efekty to warto spróbować I zdaj relacje ...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

No i znów dałam kilka kropli olejku rycynowego do szaponu, niby wszystko ok ale mam jeden minus Tak się włosy poplątały że nie dało się rozczesać dobrze że miałam szczotke z prawdziwego włosia(która ma podatke włosy na wyginania) bo tak to bym chyba wyrwała sobie wszystkie włosy
Stary 2010-05-19, 14:37   #1499
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sol4ever Pokaż wiadomość
Tak jak pisała Loczusiek, L'biotica na przyspiesza porostu. No w każdym razie nie u mnie, ja go używam na regenerację a na porost zagranicznego waxa. Raz do blondu, raz do zniszczonych a innym razem do osłabionych czy jakos tak. W kazdym razie zadziałał dopiero po 3 miesiacach regularnego nakładania, trzymania pod folia, podgrzewania itp. Regularnego a wiec 2 razy w tygodniu a przynajmniej 1.
Stary 2010-05-19, 14:54   #1500
LoczuSiek
BAN stały

GG do LoczuSiek

Do mysia m
Wydawało mi się że pisałaś na jakimś forum że łykałaś Vitapil..Wybacz jesli Cię z kimś myle. A jeśli jednak nie to czy przy braniu tego typu tabletek trzba robić przerwe ??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości