|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
BAN stały
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
dziewczyny widzieliscie to serum?troche mnie zaciekawilo szczerze powiedziawszy
http://allegro.pl/item1024544563_sch...st_wlosow.html ale tyle razy sie sparzylam ze nie wiem czy warto...inwestowac w takie nowosci |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dla mnie 2 cm to dużo też bym chciala zeby mi tak rosny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
BAN stały
|
Mam coś dla dziwczyn które nie mogą uporać się z kręconymi włosami
"Szałwia wygładza kręcone włosy Działa na włosy stymulująco, odżywia je, wzmacnia, dzięki niej stają się zdrowsze. Przygotowujemy napar z szałwii: Garść wysuszonych ziół zalewamy szklanką wrzątku i i pozostawiamy do naciągnięcia (nie gotujemy) na 10 min. Następnie przecedzamy napar i czekamy aż wystygnie. Płuczemy nim umyte włosy (nie spłukujemy). Jeśli masz kręcone włosy możesz wykorzystać napar do ich lekkiego rozprostowania. Po umyciu nanieś napar i rozczesz grzebieniem. Potem wysusz włosy nadając im gładką formę. Loki nieco się wygładzą i włosy będą zdrowsze. Szałwia ma też właściwości relaksujące i zapobiega podrażnieniom. " |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
BAN stały
|
Czy któraś z was używała tego szampnu ??
![]() STAPIZ SLEEK LINE SZAMPON Z JEDWABIEM Można go zamówić w salonach fryzjersich za śmieszą cene 1000 ml za ok.10 zł Działanie: - pielęgnuje i dba o zdrowy wygląd włosa - nawilża włosy i skórę głowy (profilaktyka łupieżu) - działa regenerująco na uszkodzoną strukturę włosa, przywraca mu naturalny blask - zapobiega rozdwajaniu się końcówek i wypadaniu włosów Substancje czynne: - proteiny jedwabiu Aktywnie nawilżają włosy i regenerują ich zniszczoną strukturę. Nadają im aksamitną miękkość, elastyczność, przywracają połysk oraz chronią przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych. - kwas cytrynowy (kwas owocowy) Występuje, jako składnik warunkujący aktywność przeciw rodnikową i stymulujący syntezę kolagenu. Zawarte w cytrynie substancje poprawiają ukrwienie skóry, wpływając korzystnie na porost włosów, zapobiegają również rozdwajaniu się końcówek. Cytryna chroni także przed szkodliwymi skutkami zanieczyszczeń środowiska oraz promieniami UV. Nadaje przyjemny, orzeźwiający zapach. - gliceryna Wykazuje działanie ochronne, głęboko nawilża struktury włosów zapewniając im zdrowy wygląd, blask. Intensywnie pielęgnuje skórę głowy, zapewniając jej odpowiedni poziom nawilżenia zapobiega nadmiernemu łuszczeniu się naskórka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Dziś jest to 42 cm. nie ma więc wątpliwości, że włosy rosną mi ok. 1 cm na miesiąc ![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Może i przyśpieszy, to się okaże chociaż i tak nie bd miała pewności co podziłało najlepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zadomowienie
|
rowniez uzywalam tej serii, szampon jest bardzo wydajny no i oczywiscie slicznie pachnie, co do przyrostu nie zauwazylam zadnych zmian
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
W ciągu 2 miesięcy mam przyrost około 3 cm. Tyle że w różnych miejscach inny jak zaobserwowałam po odrostach
![]() ![]() Jutro/pojutrze po tygodniowej przerwie wracam do Seboradinu z żeń-szeniem, mam nadzieję, że już nie będzie swędzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Byłam i zamówiłam, ale dostawa bd dopiero w czwartek ![]() A jeśli się chce aby dziłał na porost to można dodawać olejek rycynowy i bd git ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zadomowienie
|
Ja od miesiąca używam Seboradinu z czarną rzodkwią, ale chyba zrezygnuję jak mi się skończy (a zostało niewiele). Nawet, jeśli przyspiesza porost, to co mi po tym, jak mam koszmarny łupież od ciągłego drapania głowy?! Nawet jakaś dziwna bulwa mi wyskoczyła, nie wiem czy nie iść z tym do lekarza, bo wygląda to, jakby mi ktoś ciało obce przykleił do skóry głowy
![]() Dziewczyny zapuszczające, jak często podcinacie włosy? Ja na razie od trzech miesięcy w ogóle i najchętniej nie podcinałabym wcale, ale zauważyłam już kilka rozdwojonych końcówek, choć bardzo dbam o włosy... Mogę to jakoś "naprawić"? (to są pojedyncze włoski, nie wszystkie). Szkoda mi ścinać, nawet nie sięgają jeszcze końca szyi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Ja robię przerwę pokrzywkową na cały miesiąc, bo już minęły 3 i trochę mam stresa, że porost stanie. Niby te pół centymetra więcej to niewiele, ale w skali roku, czy chocby paru miesięcy to duże coś! Zamieniłam Vitapil na Belissę. Brałam go 2 miesiące i często mi się zajady robiły, mimo ż eon am witamine B. No zobaczę jak ta belissa będzie się tym razem sprawowac. Rok temu ładnie zahamowała wypadanie włosów. Zamierzam ją łykac przez 3 miesiące.
Rozpoczełam tez po raz drugi radical, juz jendo opakowanie skończyłam. Jutro pędze po kolejne. Na porost to mi nie działa, ale włoski sa takie błyszczące, ładnie sie ukłądają i moge nie myc nawet przez 5-6 dni! a i tak wygladają jak świezo po myciu ![]() Absurdalna, ja zapuszczam tak, że co 2 miesiące podcnim około 1-2cm. No, ale ja musze, bo włosy po dekolorze to jednak szybko się niszczą. I jak urosną przez 2 miesiące te 3cm i 4 mm, to po podcięciu 2cm i tak prawie 1,5 jestem na plusie. Ostatnio sie nawet jakos tak zafiksowałam na obcinanie podczas pełni, bo niby jak się w trakcie nowiu podcina, to włosy szybciej rosną.. każdy sposób moze byc dobry.. a ten to nawet nieszkodliwy byłby ![]()
#1482 |
BAN stały
|
Jutro mija miesiąc od kiedy wziełam się za zapuszczanie
![]() ![]() ![]() Chociaż już się spoziwałam o jakieć 0,5 cm wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Dziś zamowiłam NISIM i czekam na paczuszke. Zobaczymy jakie efekty beda, ale z tego co piszecie warto zainwestowac, do tego HUMAVIT i odżywke kolorane. Widzialam tez w superfarmie taki szampon i wcierke PLANTUR 39. Czy ktoras z was to miała? Tam jest napisane ze to dla kobiet po 40 i w okresie menopauzy, prosze napiszcie jakies opinie.
![]()
#1484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej, używam Radical
![]() ![]() ![]() ![]() codziennie piję pokrzywę. mam nadzieje że to wszystko da radę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Rozeznanie
|
Kupiłam wczoraj szampon DERMENĘ
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekaj spokojnie, powinny wkrótce ruszyc ![]()
![]() |
#1488 |
Rozeznanie
|
A jakiego WAXa używasz?z LBiotika?
![]() |
#1489 |
BAN stały
|
A u mnie dziś dzień z wax'em. Zwykle nakładałam go raz na tydzien,(czyli zazwyczaj w soboty) ale dziś się skusze bo wieczorkiem nałoże i zmyje a jutro wyprostuje bo do szkoły na 9
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Jeśli moge to się wtrące ![]() ![]() Nie moge ci powiedzieć swoich rezultatów bo niesotsowałam nawet miesiąca, ale jesli chodzi o odzywyenie to spisuje się znakomicie |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przepraszam, jesli to pytanie juz padlo, ale jakos sie nie dopatrzylam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
BAN stały
|
Wiesz co jeśli chodzi o porost to narazie nie zauważyłam szybszego porostu, ale olejek ryc. zaczełam dodawać do szaponu niedowno taże jeszcze wszystko może się zmienić. A jeśli chodzi o wygląd to faktycznie włoski są bardziej błyszcące, miekkie i odżywione
Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2010-05-18 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
BAN stały
|
Dziewczyny może wiecie czy po tabletkach Vitapil trzba robić przerwe tak jak przy piciu pokrzywy czy nie ?? A jesli tak to ile się powinno brać a ile powinna trwać przerwa..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Konto usunięte
|
a wiecie czy tabletki revalid przyspieszaja porost?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
BAN stały
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1940777 1]a wiecie czy tabletki revalid przyspieszaja porost?[/QUOTE]
REVALID Kapsułki Revalid zawierają składniki, które odbudowują płytkę rogową i wzmacniają strukturę włosów oraz paznokci. Preparat hamuje wypadanie włosów, pobudza ich wzrost i przywraca zdrowie oraz witalność, a także poprawia kondycję pazn Skład: Jeden kapsułka zawiera jako substancje czynne: DL-metioninę 100,0 mg L-cystynę 50,0 mg Pantotenian wapnia 50,0 mg Witaminę B1 (chlorowodorek tiaminy) 1,5 mg Witaminę B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 10,0 mg Kwas p-aminobenzoesowy 20,0 mg Żelazo (jako chelat) 2,0 mg Cynk (jako chelat) 2,0 mg Miedź (jako chelat) 0,5 mg Wyciąg z prosa 50,0 mg Wyciąg z kiełków pszenicy 50,0 mg Drożdże piwne 50,0 mg Revalid to preparat złożony, zawierający witaminy z grupy B, aminokwasy siarkowe, sole mineralne, drożdże piwne, wyciąg z prosa i kiełków pszenicy. Aminokwasy zawierające siarkę (metionina i cystyna) są niezbędne do prawidłowej syntezy keratyny, podstawowego składnika białkowego włosów i paznokci. Pozostałe składniki biorą aktywny udział w przemianie białkowej, a ich niedobory sprzyjają schorzeniom włosów i paznokci. Revalid stosuje się jako preparat pomocniczy w leczeniu niedoborów aminokwasów siarkowych i witamin oraz związanych z nimi schorzeń włosów i paznokci. Dawkowanie: Zwykle stosuje się 1 kapsułkę 3 razy na dobę. W przypadkach zaawansowanych schorzeń włosów lub paznokci zaleca się rozpoczęcie leczenia większymi dawkami: 3 razy na dobę po 2 kapsułki przez jeden miesiąc, a następnie 3 razy na dobę po 1 kapsułce. Lek należy przyjmować bezpośrednio przed lub podczas posiłków, z dostateczną ilością płynu. Mimo iż zadowalające wyniki mogą wystąpić już pod koniec pierwszego miesiąca podawania, leczenie preparatem Revalid należy kontynuować przez trzy miesiące. W razie konieczności, leczenie może być przedłużone lub powtarzane. Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2010-05-18 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Loczusiek nie pamiętam czy to ty[nie chcę mi się przeszukiwać wątku]
Miałaś używać Alpecinu? I jak efekty? Moja siostra przywiezie mi z DE dwie buteleczki. Jej i jej koleżance włosy po nim rosły 2,5 cm/miesiąc. o.O |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- No i znów dałam kilka kropli olejku rycynowego do szaponu, niby wszystko ok ale mam jeden minus ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Tak jak pisała Loczusiek, L'biotica na przyspiesza porostu. No w każdym razie nie u mnie, ja go używam na regenerację a na porost zagranicznego waxa. Raz do blondu, raz do zniszczonych a innym razem do osłabionych czy jakos tak. W kazdym razie zadziałał dopiero po 3 miesiacach regularnego nakładania, trzymania pod folia, podgrzewania itp. Regularnego a wiec 2 razy w tygodniu a przynajmniej 1.
#1500 |
BAN stały
|
Do mysia m
Wydawało mi się że pisałaś na jakimś forum że łykałaś Vitapil..Wybacz jesli Cię z kimś myle. A jeśli jednak nie to czy przy braniu tego typu tabletek trzba robić przerwe ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.