|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Cytat:
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chorujesz juz wiele llat, wydaje mi sie, ze do tej pory (sama mowilas, ze mamie niedawno tak odbilo) rodzice robili co chcesz bo mowilas, ze dzieki temu mniej sie stresujesz, wiecej bedziesz jesc. niestety to nie zdalo egzaminu i stad masz teraz takie problemy w domu. EOT
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
Wysłałam PW, żeby nie ciągnąć off. :P
To może tak na temat, mój wczorajszy jadłospis, trochę inny niż był w planach: 1. Śn: gęsta owsianka na mleku 2%, z łyżeczką budyniu, szczyptą cynamonu, grahamka z masłem i serem żółtym, twarogiem, pomidorem, kawa z mlekiem 2% 2. II Śn: [szkoła] kanapka z chleba wiejskiego (długie kromki) z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem jabłko 3. III Śn: [szkoła] jogurt activia jagodowa 125g, banan gigant 4. Obiad: wrap z kurczakiem z subway'a 5. K: Bułka orkiszowa 65g z masłem i wędliną, kajzerka 50g z masłem i wędliną (inną), warzywa (ogórek, pomidor), herbata Po: jogurt owocowy, 2 wafle ryżowe, jabłko Oceni ktoś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1475 |
Rozeznanie
|
a kto to/co to mazai ??
chyba głupio zrobiłam..bo od tygodnia nie jem wogóle chleba, ani żadnych wędli do obiadu. tylko mięsko/ryba i warzywa i to tego olej( żeby znów okresu nie stracić) i co?? i jajco ![]() ![]() Ryzykować i dodać z dnia na dzień chleb np. z masłem? żeby się troszkę pobudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
Dziwi mnie Wasze podejscie co do terapii.Moja terapeutka jest w kontakcie z lekarka,nie bylo wskazane przerwanie terapii.Mam 2 sesje/tydz.,nawet,gdy bmi wynosilo ok 11,2(z gory przepraszam,ze podalam,chce pokazac,ze mimo tego,terapia byla kontynuowana).
Dziewuchy,przytylam juz 2,3 kg w ciagu 2,5 tygodnia.Wstepnie umowilam sie z p.doktor,ze za tydzien pojechalabym na przepustke do domu,bo raczej dam rade kolejny kg w tydzien.Srednio tyje 1kg/tydz., tak chyba jest ok,prawda?Nie za szybko,nie za wolno.A Tobie Ervisho jak idzie? Wiecie co,najwazniejsze,ze zaczynam rozumiec przyczyny choroby.Bo tak na prawde nie boje sie tycia(bo to objaw),tylko tego co mnie wraz z tyciem czeka:zblizanie sie do podjecia decyzji zwiazanych np.ze szkola,matura.Choroba byla ucieczka przed ta dorosloscia,a przeciez predzej czy pozniej musze sie z tym zmierzyc.Skoro jem i tyje sama,udowadniam,ze potrafie byc odpowiedzialna,dorosla.Wi ec bede potrafila tez podejmowac prawdziwe,zyciowe decyzje.To jest prawdziwa walka i wierze,ze dam rade! |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do mnie to tyje 1 kg. na tydzień. Właściwie też się nie ruszam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1478 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
Lekarze sa bardzo zadowoleni,tyje 1 kg na tydzien,wiec w tym tyg. tez mysle,ze dam rade
![]() Przepustka bylaby chwila prawdy,najlepiej,by waga tez wzrosla. Ervisha,pisalas,ze mama mnie ma pilnowac?NIE!!!Nie po to teraz walcze SAMA,zeby pozniej to stracic!Nie cofne sie!Jakby znow mama pilnowala,to tak jakbym znow uciekala przed odpowiedzialnoscia,a i tak predzej czy pozniej musze sama. Pobyt tu pomaga odciac przyslowiowa pepowine.Mama tez musi pogodzic sie z tym,ze to JA bede decydowala o swoim zyciu(nie tylko o jedzeniu). Tu udowadniam sobie,lekarzom,rodzinie,z e potrafie SAMA,jesc i tyc! P.doktor powiedziala,ze na przepustce bedzie zalecenie,by mama nic nie wtracala sie,ba!nawet z mama o tym gadalam,ona to wszystko rozumie,ten mechanizm choroby,do ktorego obydwie nie chcemy wracac!!! Jestem dorosla,jem sama,sama potrafie dbac o siebie! Ervisha,za Ciebie decyduje mama,walczycie miedzy soba,co zjesc,co nie,tez to przerabialam!a tutaj walcze ja,SAMA,nikt mi nic nie kaze,a o to wlasnie chodzi,prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Ervishy, zgadzam się; chyba nigdy takie dokarmianie na siłę przez rodzinę nie przynosi nic dobrego + zabranianie przez mamę Ervishy rozpoczęcia terapii, wychodzenia z domu... ![]() ![]() Skomplikowana, masz o wiele lepszą sytuację, bo jeszcze chora możesz się czegoś uczyć, jeszcze z wentylem bezpieczeństwa - niską wagą i objawami, mozesz budować swoje fajne życie, do którego nie będziesz potrzebowała choroby. wykorzystaj to, naprawdę.
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Dalej jesteś w tym samym szpitalu? A i po twoich postach wnisokuje ze czujesz się już lepiej ![]()
![]() |
#1481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1483 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
Dziewczyny,wydaje mi sie,ze mylicie moja terapeutke z p.doktor.To dwie inne osoby
![]() Jak mialam kilka dni temu kryzys,bylo mi ciezko z ta odpowiedzialnoscia,kombin owalam co tu zrobic,by ktos za mnie wzial to na siebie,myslalam:"a moze lepiej by bylo,gdyby ktos mi ustalil/narzucal co mam jesc,pilnowal",ale wynikalo to ze strachu i wiem,ze gdyby tak sie stalo,wszystko co osiagnelam do tamtej pory,stracilabym! Dlatego gorsze dni przeczekalam,dalej jadlam sama,sama sie pilnowalam!I daje rade tak juz ok 3 tygodni,wiec tym bardziej sienie poddam!!! Zostalam rzucona na gleboka wode,musialam poradzic sobie sama,zajac sie sama i swoim cialem(tycie),i dusza(praca na terapii).Coraz bardziej otwieram sie na to wszystko co mnie czeka,a ucieczka w chorobe to zla metoda.Wiem,lekko nie bedzie,ale poradze sobie,wierze w to!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
skomplikowana cieszę się, że u Ciebie coraz lepiej
![]() mam nadzieję, że rzeczywiście sobie z tym sama poradzisz. trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że Ci się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
widocznie pani doktor też wie coś na temat leczenia ed.
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
to dobrze ze skomplikowana trafiłą na dobrych lekarzy
#1488 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
Iza,wiem,ze moja waga jest nadal niska,jednak ciesze sie,ze moja walka przynosi efekt.+2,3 kg tylko dzieki mnie
![]() Czasem boje sie,jak to bedzie na zewnatrz,czy uda mi sie byc tak silna,by poradzic sobie ze wszystkimi trudnosciami. Iza,zgadzam sie z tym,ze moge sobie juz teraz ukladac swoje zycie,mimo objawow.Dalej mam potrzebe kontroli,duzo natrectw zwiazanych z jedzeniem.Balabym sie wszystko nagle stracic.Mimo tego walka z sama soba przynosi efekt.Poki co jedzenie nadal jest rytualem,tak bezpieczniej.Moze kiedys przyjdzie gotowosc zmiany?Na ten moment byloby to za duzo.Wazne,ze tyje,chce sie zmieniac,nie uciekacprzed odpowiedzialnoscia,choc latwo nie bedzie. A co do jedzenia ![]() Chcialabym miec taki metabolizm,by jesc jak twinsy!(widzialam jadlospisy),jak to zrobic? Zazdrosc!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
skomplikowana na podwieczorki możesz jeśc wszystko co lubisz
![]() ja przeważnie na podwieczorek mam drożdżówkę z serem/ owocami, kruszonką i lukrem albo jakieś naleśniki z dżemem, serkiem homo, nutellą, bitą śmietaną lub kawał jakiegoś ciasta -placek drożdżowy z owocami i kruszonką, sernik, murzynek itp. albo słodkie bułeczki/rogale maślane z masłem i dżemem i do tego do picia jakiś jogurt pitny lub kubas gorącego kakao/ gorącej czekolady z bitą śmietaną. ![]() jedz to, co lubisz. może jakiś z moich pomysłów Ci się spodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1491 |
Rozeznanie
|
ja na pdw jem zawsze ciasto (sernik, szarlotka), jakas drozdzowke, makowiec i do tego dwa milkiłeje ale ja jestem na U
![]()
#1492 |
Zakorzenienie
|
to jest smieszne troche i straszne zarazem
uciekajac od zakazow (nie jedz) i przymusu (spalaj kalorie!) uciekacie w inny zakaz (nie ćwicz!) i przymus (jedz dużo), jednocześnie stawiając nowe ściany labiryntu chorobowego. przy czym myślenie zostaje to samo, wcale nie chodzi o to czy się je, czy nie, tylko ORDNUNG MUSI BYĆ! o określonej godzinie określone składniki wyliczona ilość kalorii zero miejsca na siebie zero miejsca na słuchanie ciała z katowania w inne męczarnie wbrew sobie, zawsze tak źle, a inaczej jeszcze gorzej ma to sens?
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze bezmięsne P ŚNIADANIE - Bułka pszenna (100 gram)z tuńczykiem w sosie własnym (cała puszka) kubek słodzonej herbaty do picia II ŚNIADANIE - 2 duże i grube kromki chleba żytniego z margaryną i dżemem wiśniowym, jogurt truskawkowy (250 gram) z saszetką płatków truskawkowych z kawałkami czekolady (50 gram) i garścią mieszanki studenckiej, jabłko OBIAD - talerz gęstej zabielanej zupy ogonowej z ziemniakami i makaronem, 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej z masełkiem, gotowana kostka z mintaja(była sporych rozmiarów ![]() DESER - 5 Hitów czekoladowych PODWIECZOREK - budyń wiśniowy z cukrem i mieszanką studencką ugotowany z 0,5 litra mleka 2%, drożdżówka z jabłkiem, pomarańcza,jabłko,pomarań cza KOLACJA - bułka pszenna (100 gram) obie połówki z margaryną i serem białym półtłustym i rzodkiewką, kubek słodzonej herbaty do picia Po 2 duże kromki świeżutkiego chleba pszennego z miodem
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-04 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale jednak fajnie mieć szybki metabolizm, szczególnie jak się lubi jeść ![]() ![]() Tylko powinno się "słuchać własnego ciała".. Chyba, że by były jakieś łatwe, niezbyt wymagające sposoby, żeby np. rozkręcić metabolizm (na serio) tak "przy okazji"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Ale czemu skomplikowana chce zwiększyć metabolizm. Skomplikowana nie chcesz odzyskać wagi? chcesz chudnąć/.
Podbijam wczorajsze bezmięsne P bo nikt nie ocenił ŚNIADANIE - Bułka pszenna (100 gram)z tuńczykiem w sosie własnym (cała puszka) kubek słodzonej herbaty do picia II ŚNIADANIE - 2 duże i grube kromki chleba żytniego z margaryną i dżemem wiśniowym, jogurt truskawkowy (250 gram) z saszetką płatków truskawkowych z kawałkami czekolady (50 gram) i garścią mieszanki studenckiej, jabłko OBIAD - talerz gęstej zabielanej zupy ogonowej z ziemniakami i makaronem, 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej z masełkiem, gotowana kostka z mintaja(była sporych rozmiarów ![]() DESER - 5 Hitów czekoladowych PODWIECZOREK - budyń wiśniowy z cukrem i mieszanką studencką ugotowany z 0,5 litra mleka 2%, drożdżówka z jabłkiem, pomarańcza,jabłko KOLACJA - bułka pszenna (100 gram) obie połówki z margaryną i serem białym półtłustym i rzodkiewką, kubek słodzonej herbaty do picia Po 2 duże kromki świeżutkiego chleba pszennego z miodem
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-05 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
Ervisha, nie nudzą cię te bułki i pieczywo? Ja jem zazwyczaj na śniadanie i kolację kanapki /dziennie około 4/5 kromek/ i strasznie mi się już przejadło.
Nie lepiej zastąpić bułki jakimś makaronem z owocami, jogurtem i bitą śmietaną czy czymś (dzisiaj mam taki obiad <3)? |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() |
#1500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.