Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 07:41   #1471
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez M92 Pokaż wiadomość
Dziewczynyyy, tak czytam, czytam... A może spróbować nie skupiać się na tym CO i ILE jem, albo czy mogą mnie wsadzić bez mojej zgody do szpitala, tylko zastanowić się, jak wyglądałoby życie bez anoreksji, bez tych problemów? Ervisha, pisałaś wielokrotnie, że np. nie liczysz kalorii - to jest wielki sukces, w moim odczuciu. Jeśli udaje Ci się jakoś na tym nie koncentrować, to - duże wow! Z tego, co czytałam z Twoich postów, zrobiłaś już bardzo dużo i teraz to chyba najważniejsza byłaby terapia, tylko jakoś spróbuj przekonać mamę...

Jesteś dużo poniżej 16bmi?
Mama mówi ze na terapie będziemy jeździć jak jeszcze trochę przytyje bo słyszała ze przy niskiej wadze terapia nie odnosi rezultatów bo chory podobno nie jest w stanie dostosować się do tego co mówi terapeuta.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 07:59   #1472
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jasne bo ty wiesz lepiej co ja chce a czego nie W domu jem z własnej woli, tylko jem to co mama mi każe i w takich ilościach jakie ona chce. Gdybym chciała to bym w ogóle nie jadła zarówno w domu jak i w szpitalu. A jem zarówno i tu i tu. I nie pisz o sondzie bo wiele dziewczyn sondą straszyli w tym szpitalu bo nie jadły a na straszeniu tylko się skończyło a one i tak nic nie jadły dalej (no moze jedną kromkę chleba w ciągu dnia).
nie pisalam nic o sondzie

Chorujesz juz wiele llat, wydaje mi sie, ze do tej pory (sama mowilas, ze mamie niedawno tak odbilo) rodzice robili co chcesz bo mowilas, ze dzieki temu mniej sie stresujesz, wiecej bedziesz jesc.
niestety to nie zdalo egzaminu i stad masz teraz takie problemy w domu.

EOT
Stary 2011-02-04, 08:03   #1473
M92
Raczkowanie

Wysłałam PW, żeby nie ciągnąć off. :P

To może tak na temat, mój wczorajszy jadłospis, trochę inny niż był w planach:

1. Śn: gęsta owsianka na mleku 2%, z łyżeczką budyniu, szczyptą cynamonu, grahamka z masłem i serem żółtym, twarogiem, pomidorem, kawa z mlekiem 2%

2. II Śn: [szkoła] kanapka z chleba wiejskiego (długie kromki) z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem
jabłko
3. III Śn: [szkoła] jogurt activia jagodowa 125g, banan gigant

4. Obiad: wrap z kurczakiem z subway'a

5. K: Bułka orkiszowa 65g z masłem i wędliną, kajzerka 50g z masłem i wędliną (inną), warzywa (ogórek, pomidor), herbata

Po: jogurt owocowy, 2 wafle ryżowe, jabłko

Oceni ktoś?
M92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 08:40   #1474
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M92 Pokaż wiadomość
Wysłałam PW, żeby nie ciągnąć off. :P

To może tak na temat, mój wczorajszy jadłospis, trochę inny niż był w planach:

1. Śn: gęsta owsianka na mleku 2%, z łyżeczką budyniu, szczyptą cynamonu, grahamka z masłem i serem żółtym, twarogiem, pomidorem, kawa z mlekiem 2%

2. II Śn: [szkoła] kanapka z chleba wiejskiego (długie kromki) z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem
jabłko
3. III Śn: [szkoła] jogurt activia jagodowa 125g, banan gigant

4. Obiad: wrap z kurczakiem z subway'a

5. K: Bułka orkiszowa 65g z masłem i wędliną, kajzerka 50g z masłem i wędliną (inną), warzywa (ogórek, pomidor), herbata

Po: jogurt owocowy, 2 wafle ryżowe, jabłko

Oceni ktoś?
To jadłospis na P? Jeśli kanapki na śniadanie i kolacje nie był składane to ładnie, tylko na obiad troszke za mało (brakuje zupy, chyba ze drugiego była na prawde spora porcja) i powinnaś dołączyć podwieczorek. A co do tego ostatniego posiłku to do jogurtu dołącz może jakieś orzeszki czy musli ?

Stary 2011-02-04, 08:54   #1475
zielona_zabcia
Rozeznanie

a kto to/co to mazai ??

chyba głupio zrobiłam..bo od tygodnia nie jem wogóle chleba, ani żadnych wędli do obiadu. tylko mięsko/ryba i warzywa i to tego olej( żeby znów okresu nie stracić) i co?? i jajco waga stoi, ale brzuch jest mniejszy tylko że na bank rozwaliłam metabolizm znowu...
Ryzykować i dodać z dnia na dzień chleb np. z masłem? żeby się troszkę pobudził proszę o radę
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:18   #1476
skomplikowana_18
BAN stały

Dziwi mnie Wasze podejscie co do terapii.Moja terapeutka jest w kontakcie z lekarka,nie bylo wskazane przerwanie terapii.Mam 2 sesje/tydz.,nawet,gdy bmi wynosilo ok 11,2(z gory przepraszam,ze podalam,chce pokazac,ze mimo tego,terapia byla kontynuowana).
Dziewuchy,przytylam juz 2,3 kg w ciagu 2,5 tygodnia.Wstepnie umowilam sie z p.doktor,ze za tydzien pojechalabym na przepustke do domu,bo raczej dam rade kolejny kg w tydzien.Srednio tyje 1kg/tydz., tak chyba jest ok,prawda?Nie za szybko,nie za wolno.A Tobie Ervisho jak idzie?
Wiecie co,najwazniejsze,ze zaczynam rozumiec przyczyny choroby.Bo tak na prawde nie boje sie tycia(bo to objaw),tylko tego co mnie wraz z tyciem czeka:zblizanie sie do podjecia decyzji zwiazanych np.ze szkola,matura.Choroba byla ucieczka przed ta dorosloscia,a przeciez predzej czy pozniej musze sie z tym zmierzyc.Skoro jem i tyje sama,udowadniam,ze potrafie byc odpowiedzialna,dorosla.Wi ec bede potrafila tez podejmowac prawdziwe,zyciowe decyzje.To jest prawdziwa walka i wierze,ze dam rade!
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 10:21   #1477
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie Wasze podejscie co do terapii.Moja terapeutka jest w kontakcie z lekarka,nie bylo wskazane przerwanie terapii.Mam 2 sesje/tydz.,nawet,gdy bmi wynosilo ok 11,2(z gory przepraszam,ze podalam,chce pokazac,ze mimo tego,terapia byla kontynuowana).
Dziewuchy,przytylam juz 2,3 kg w ciagu 2,5 tygodnia.Wstepnie umowilam sie z p.doktor,ze za tydzien pojechalabym na przepustke do domu,bo raczej dam rade kolejny kg w tydzien.Srednio tyje 1kg/tydz., tak chyba jest ok,prawda?Nie za szybko,nie za wolno.A Tobie Ervisho jak idzie?
Wiecie co,najwazniejsze,ze zaczynam rozumiec przyczyny choroby.Bo tak na prawde nie boje sie tycia(bo to objaw),tylko tego co mnie wraz z tyciem czeka:zblizanie sie do podjecia decyzji zwiazanych np.ze szkola,matura.Choroba byla ucieczka przed ta dorosloscia,a przeciez predzej czy pozniej musze sie z tym zmierzyc.Skoro jem i tyje sama,udowadniam,ze potrafie byc odpowiedzialna,dorosla.Wi ec bede potrafila tez podejmowac prawdziwe,zyciowe decyzje.To jest prawdziwa walka i wierze,ze dam rade!
To wielki plus dla Ciebie że to zrozumiałaś. Ale wiesz że przepustka jest sprawdzeniem Ciebie. Lekarze sprawdza jak sobie bedziesz radzić w domu. Czy będziesz jadła i dalej nabierała wagi. Więc pasowałoby aby po powrocie do domu abyś jadła i moze zdała się na mamę? Najlepiej by było gdybyś podczas tej przepustki przytyła wtedy udowodniłabyś ze jesteś silna, dojrzała i gotowa do wypisu

Co do mnie to tyje 1 kg. na tydzień. Właściwie też się nie ruszam Ale chyba wiesz ze jak wrócisz do domu będziesz musiała zwiększyć porcje bo tam nie będziesz ciągle siedział w pokoju. Pewnie wyjdziesz na spacer. Będziesz prowadziła aktywny tryb zycia, więc pasowałoby abyś nadrabiała to co spalisz Życzę powodzenia.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
a kto to/co to mazai ??

chyba głupio zrobiłam..bo od tygodnia nie jem wogóle chleba, ani żadnych wędli do obiadu. tylko mięsko/ryba i warzywa i to tego olej( żeby znów okresu nie stracić) i co?? i jajco waga stoi, ale brzuch jest mniejszy tylko że na bank rozwaliłam metabolizm znowu...
Ryzykować i dodać z dnia na dzień chleb np. z masłem? żeby się troszkę pobudził proszę o radę
Mi się wydaje ze nie Ci nie zaszkodzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 11:42   #1478
skomplikowana_18
BAN stały

Lekarze sa bardzo zadowoleni,tyje 1 kg na tydzien,wiec w tym tyg. tez mysle,ze dam rade
Przepustka bylaby chwila prawdy,najlepiej,by waga tez wzrosla.
Ervisha,pisalas,ze mama mnie ma pilnowac?NIE!!!Nie po to teraz walcze SAMA,zeby pozniej to stracic!Nie cofne sie!Jakby znow mama pilnowala,to tak jakbym znow uciekala przed odpowiedzialnoscia,a i tak predzej czy pozniej musze sama.
Pobyt tu pomaga odciac przyslowiowa pepowine.Mama tez musi pogodzic sie z tym,ze to JA bede decydowala o swoim zyciu(nie tylko o jedzeniu).
Tu udowadniam sobie,lekarzom,rodzinie,z e potrafie SAMA,jesc i tyc!
P.doktor powiedziala,ze na przepustce bedzie zalecenie,by mama nic nie wtracala sie,ba!nawet z mama o tym gadalam,ona to wszystko rozumie,ten mechanizm choroby,do ktorego obydwie nie chcemy wracac!!!
Jestem dorosla,jem sama,sama potrafie dbac o siebie!
Ervisha,za Ciebie decyduje mama,walczycie miedzy soba,co zjesc,co nie,tez to przerabialam!a tutaj walcze ja,SAMA,nikt mi nic nie kaze,a o to wlasnie chodzi,prawda?
Stary 2011-02-04, 11:58   #1479
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Lekarze sa bardzo zadowoleni,tyje 1 kg na tydzien,wiec w tym tyg. tez mysle,ze dam rade
Przepustka bylaby chwila prawdy,najlepiej,by waga tez wzrosla.
Ervisha,pisalas,ze mama mnie ma pilnowac?NIE!!!Nie po to teraz walcze SAMA,zeby pozniej to stracic!Nie cofne sie!Jakby znow mama pilnowala,to tak jakbym znow uciekala przed odpowiedzialnoscia,a i tak predzej czy pozniej musze sama.
Pobyt tu pomaga odciac przyslowiowa pepowine.Mama tez musi pogodzic sie z tym,ze to JA bede decydowala o swoim zyciu(nie tylko o jedzeniu).
Tu udowadniam sobie,lekarzom,rodzinie,z e potrafie SAMA,jesc i tyc!
P.doktor powiedziala,ze na przepustce bedzie zalecenie,by mama nic nie wtracala sie,ba!nawet z mama o tym gadalam,ona to wszystko rozumie,ten mechanizm choroby,do ktorego obydwie nie chcemy wracac!!!
Jestem dorosla,jem sama,sama potrafie dbac o siebie!
Ervisha,za Ciebie decyduje mama,walczycie miedzy soba,co zjesc,co nie,tez to przerabialam!a tutaj walcze ja,SAMA,nikt mi nic nie kaze,a o to wlasnie chodzi,prawda?
abstrahując od tego, że waga zagraża Twojemu życiu, to bardzo Ci zazdroszczę a zarazem bardzo się cieszę, że trafiłaś na kompetentną psycholog, która umiejętnie kieruje Twoim leczeniem.

co do Ervishy, zgadzam się; chyba nigdy takie dokarmianie na siłę przez rodzinę nie przynosi nic dobrego + zabranianie przez mamę Ervishy rozpoczęcia terapii, wychodzenia z domu... rozumiem, że rodzic może być zdesperowany, ale do cholery. Czasami trzeba się zatrzymać i spytać samego siebie "co ja wyprawiam".. Racjonalnie - co dobrego (prócz odzyskania wagi) przyniesie więzienie osoby chorej w domu? czy życie polega na normalnym jedzeniu?

Skomplikowana, masz o wiele lepszą sytuację, bo jeszcze chora możesz się czegoś uczyć, jeszcze z wentylem bezpieczeństwa - niską wagą i objawami, mozesz budować swoje fajne życie, do którego nie będziesz potrzebowała choroby.

wykorzystaj to, naprawdę.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 12:17   #1480
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Pobyt tu pomaga odciac przyslowiowa pepowine.Mama tez musi pogodzic sie z tym,ze to JA bede decydowala o swoim zyciu(nie tylko o jedzeniu)
Zazdroszczę ci tak mądrej psycholog. Chciałabym by mojej mamie ktoś to powiedział. Moze by to wszytko zrozumiała.
P.S. Dalej jesteś w tym samym szpitalu?
A i po twoich postach wnisokuje ze czujesz się już lepiej

Stary 2011-02-04, 13:29   #1481
M92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
abstrahując od tego, że waga zagraża
co do Ervishy, zgadzam się; chyba nigdy takie dokarmianie na siłę przez rodzinę nie przynosi nic dobrego + zabranianie przez mamę Ervishy rozpoczęcia terapii, wychodzenia z domu... rozumiem, że rodzic może być zdesperowany, ale do cholery. Czasami trzeba się zatrzymać i spytać samego siebie "co ja wyprawiam".. Racjonalnie - co dobrego (prócz odzyskania wagi) przyniesie więzienie osoby chorej w domu? czy życie polega na normalnym jedzeniu?
O tak tak, zdecydowanie - zgadzam się! Ja właśnie dzięki temu, że chodziłam na terapię właściwie cały czas, nawet przy niziutkim bmi, dużo zyskałam. Gdyby nie moja psycholog, to jestem 100% pewna, że teraz byłabym znów na Sobieskiego, bo już był moment, kiedy chciałam się poddać. Ale zrozumiałam, że tam, w szpitalnym azylu, ktoś zrobi to za mnie. Wyjdę cięższa parę kilo, ale w mojej psychice niewiele się zmieni. Tu na zewnątrz, gdzie nikt mnie nie pilnuje, sama sobie radzę. Bywa trudno, ale jest jeszcze rozsądek. Właściwie w żadnym etapie rodzina mnie nie zmuszała do jedzenia, raczej wszyscy starali się mi pomóc od tej strony psychicznej, to naprawdę jest NAJważniejsze. Wciskanie jedzenia wywołuje bunt, prosta sprawa. A prawda jest taka, że większość znajomych ze szpitala, mawet rokujących poprawę, wracały do punktu wyjścia...
M92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 13:35   #1482
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Właściwie w żadnym etapie rodzina mnie nie zmuszała do jedzenia, raczej wszyscy starali się mi pomóc od tej strony psychicznej, to naprawdę jest NAJważniejsze. Wciskanie jedzenia wywołuje bunt, prosta sprawa. A prawda jest taka, że większość znajomych ze szpitala, mawet rokujących poprawę, wracały do punktu wyjścia...
Racja ale moja mama tego nie rozumie. Jak jej to tłumaczę to zaraz mówi o szpitalu. A przecież jak już któraś z Was napisała tu chodzi o to by nabrać racjonalnego podejścia do jedzenia. Wciskaniem na siłę to nie dojdzie do skutku, tylko obrzydzi jedzenie. Niektórzy rodzicie własnie robią ten podstawowy błąd. Myślą że robią dobrze, bo się martwią i nie chcą zguby chorego, ale tym tylko szkodzą.

Stary 2011-02-04, 14:05   #1483
skomplikowana_18
BAN stały

Dziewczyny,wydaje mi sie,ze mylicie moja terapeutke z p.doktor.To dwie inne osobyZalecenie dot.niewtracania sie mamy do mojego jedzenia wyniklo od p.doktor,a co do tego co pisalam,ze NIE CHCE sie cofac,to sama dochodze do tego wniosku,rozmawiam o tym z terapeutka.
Jak mialam kilka dni temu kryzys,bylo mi ciezko z ta odpowiedzialnoscia,kombin owalam co tu zrobic,by ktos za mnie wzial to na siebie,myslalam:"a moze lepiej by bylo,gdyby ktos mi ustalil/narzucal co mam jesc,pilnowal",ale wynikalo to ze strachu i wiem,ze gdyby tak sie stalo,wszystko co osiagnelam do tamtej pory,stracilabym!
Dlatego gorsze dni przeczekalam,dalej jadlam sama,sama sie pilnowalam!I daje rade tak juz ok 3 tygodni,wiec tym bardziej sienie poddam!!!
Zostalam rzucona na gleboka wode,musialam poradzic sobie sama,zajac sie sama i swoim cialem(tycie),i dusza(praca na terapii).Coraz bardziej otwieram sie na to wszystko co mnie czeka,a ucieczka w chorobe to zla metoda.Wiem,lekko nie bedzie,ale poradze sobie,wierze w to!!!
Stary 2011-02-04, 14:14   #1484
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,wydaje mi sie,ze mylicie moja terapeutke z p.doktor.To dwie inne osobyZalecenie dot.niewtracania sie mamy do mojego jedzenia wyniklo od p.doktor,a co do tego co pisalam,ze NIE CHCE sie cofac,to sama dochodze do tego wniosku,rozmawiam o tym z terapeutka.
Jak mialam kilka dni temu kryzys,bylo mi ciezko z ta odpowiedzialnoscia,kombin owalam co tu zrobic,by ktos za mnie wzial to na siebie,myslalam:"a moze lepiej by bylo,gdyby ktos mi ustalil/narzucal co mam jesc,pilnowal",ale wynikalo to ze strachu i wiem,ze gdyby tak sie stalo,wszystko co osiagnelam do tamtej pory,stracilabym!
Dlatego gorsze dni przeczekalam,dalej jadlam sama,sama sie pilnowalam!I daje rade tak juz ok 3 tygodni,wiec tym bardziej sienie poddam!!!
Zostalam rzucona na gleboka wode,musialam poradzic sobie sama,zajac sie sama i swoim cialem(tycie),i dusza(praca na terapii).Coraz bardziej otwieram sie na to wszystko co mnie czeka,a ucieczka w chorobe to zla metoda.Wiem,lekko nie bedzie,ale poradze sobie,wierze w to!!!
Dobrze ze masz takie podejście i się nie poddajesz

Stary 2011-02-04, 14:17   #1485
lanvin
Raczkowanie

skomplikowana cieszę się, że u Ciebie coraz lepiej
mam nadzieję, że rzeczywiście sobie z tym sama poradzisz. trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że Ci się uda
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:17   #1486
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

widocznie pani doktor też wie coś na temat leczenia ed.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:20   #1487
Ervisha
Zakorzenienie

to dobrze ze skomplikowana trafiłą na dobrych lekarzy

Stary 2011-02-04, 14:30   #1488
skomplikowana_18
BAN stały

Iza,wiem,ze moja waga jest nadal niska,jednak ciesze sie,ze moja walka przynosi efekt.+2,3 kg tylko dzieki mnieTeraz chce kolejny kg,by wyjsc za tydzien na wczesniej wspomniana przepustke.
Czasem boje sie,jak to bedzie na zewnatrz,czy uda mi sie byc tak silna,by poradzic sobie ze wszystkimi trudnosciami.
Iza,zgadzam sie z tym,ze moge sobie juz teraz ukladac swoje zycie,mimo objawow.Dalej mam potrzebe kontroli,duzo natrectw zwiazanych z jedzeniem.Balabym sie wszystko nagle stracic.Mimo tego walka z sama soba przynosi efekt.Poki co jedzenie nadal jest rytualem,tak bezpieczniej.Moze kiedys przyjdzie gotowosc zmiany?Na ten moment byloby to za duzo.Wazne,ze tyje,chce sie zmieniac,nie uciekacprzed odpowiedzialnoscia,choc latwo nie bedzie.
A co do jedzeniamacie jakies pomysly na podwieczorki?Jem np.serek homo waniliowy z mandarynkami i herbatnikami wkruszonymi,do tego np. pasek gorzkiej czeko.
Chcialabym miec taki metabolizm,by jesc jak twinsy!(widzialam jadlospisy),jak to zrobic?
Zazdrosc!!!
Stary 2011-02-04, 14:37   #1489
lanvin
Raczkowanie

skomplikowana na podwieczorki możesz jeśc wszystko co lubisz
ja przeważnie na podwieczorek mam drożdżówkę z serem/ owocami, kruszonką i lukrem albo jakieś naleśniki z dżemem, serkiem homo, nutellą, bitą śmietaną lub kawał jakiegoś ciasta -placek drożdżowy z owocami i kruszonką, sernik, murzynek itp. albo słodkie bułeczki/rogale maślane z masłem i dżemem i do tego do picia jakiś jogurt pitny lub kubas gorącego kakao/ gorącej czekolady z bitą śmietaną.
jedz to, co lubisz. może jakiś z moich pomysłów Ci się spodoba
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:24   #1490
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
skomplikowana na podwieczorki możesz jeśc wszystko co lubisz
ja przeważnie na podwieczorek mam drożdżówkę z serem/ owocami, kruszonką i lukrem albo jakieś naleśniki z dżemem, serkiem homo, nutellą, bitą śmietaną lub kawał jakiegoś ciasta -placek drożdżowy z owocami i kruszonką, sernik, murzynek itp. albo słodkie bułeczki/rogale maślane z masłem i dżemem i do tego do picia jakiś jogurt pitny lub kubas gorącego kakao/ gorącej czekolady z bitą śmietaną.
jedz to, co lubisz. może jakiś z moich pomysłów Ci się spodoba
A co z budyniem z bakaliami

Stary 2011-02-04, 15:43   #1491
BlackCat1990
Rozeznanie

ja na pdw jem zawsze ciasto (sernik, szarlotka), jakas drozdzowke, makowiec i do tego dwa milkiłeje ale ja jestem na U
Stary 2011-02-04, 16:45   #1492
kiciakasia
Zakorzenienie

to jest smieszne troche i straszne zarazem
uciekajac od zakazow (nie jedz) i przymusu (spalaj kalorie!) uciekacie w inny zakaz (nie ćwicz!) i przymus (jedz dużo), jednocześnie stawiając nowe ściany labiryntu chorobowego. przy czym myślenie zostaje to samo, wcale nie chodzi o to czy się je, czy nie, tylko ORDNUNG MUSI BYĆ!
o określonej godzinie
określone składniki
wyliczona ilość kalorii
zero miejsca na siebie
zero miejsca na słuchanie ciała z katowania w inne męczarnie
wbrew sobie, zawsze
tak źle, a inaczej jeszcze gorzej
ma to sens?
Stary 2011-02-04, 19:19   #1493
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
ja na pdw jem zawsze ciasto (sernik, szarlotka), jakas drozdzowke, makowiec i do tego dwa milkiłeje ale ja jestem na U
I ty tyle jesz na U

Moje dzisiejsze bezmięsne P

ŚNIADANIE - Bułka pszenna (100 gram)z tuńczykiem w sosie własnym (cała puszka)
kubek słodzonej herbaty do picia
II ŚNIADANIE - 2 duże i grube kromki chleba żytniego z margaryną i dżemem wiśniowym, jogurt truskawkowy (250 gram) z saszetką płatków truskawkowych z kawałkami czekolady (50 gram) i garścią mieszanki studenckiej, jabłko
OBIAD - talerz gęstej zabielanej zupy ogonowej z ziemniakami i makaronem,
1/2 woreczka kaszy jęczmiennej z masełkiem, gotowana kostka z mintaja(była sporych rozmiarów ), gotowana marchewka z masełkiem, kubek słodzonej herbaty poziomkowej
DESER - 5 Hitów czekoladowych
PODWIECZOREK - budyń wiśniowy z cukrem i mieszanką studencką ugotowany z 0,5 litra mleka 2%, drożdżówka z jabłkiem, pomarańcza,jabłko,pomarań cza
KOLACJA - bułka pszenna (100 gram) obie połówki z margaryną i serem białym półtłustym i rzodkiewką, kubek słodzonej herbaty do picia
Po 2 duże kromki świeżutkiego chleba pszennego z miodem

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-02-04 o 19:48
Stary 2011-02-04, 20:45   #1494
Esperanza6
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
to jest smieszne troche i straszne zarazem
uciekajac od zakazow (nie jedz) i przymusu (spalaj kalorie!) uciekacie w inny zakaz (nie ćwicz!) i przymus (jedz dużo), jednocześnie stawiając nowe ściany labiryntu chorobowego. przy czym myślenie zostaje to samo, wcale nie chodzi o to czy się je, czy nie, tylko ORDNUNG MUSI BYĆ!
o określonej godzinie
określone składniki
wyliczona ilość kalorii
zero miejsca na siebie
zero miejsca na słuchanie ciała z katowania w inne męczarnie
wbrew sobie, zawsze
tak źle, a inaczej jeszcze gorzej
ma to sens?
Oj, tak, tak..

Ale jednak fajnie mieć szybki metabolizm, szczególnie jak się lubi jeść Chociaż takie sprawy powinny chyba być obojętne.. Bo raczej nie są tak ważne, żeby się nimi zajmować...? Jak myślicie?
Tylko powinno się "słuchać własnego ciała"..
Chyba, że by były jakieś łatwe, niezbyt wymagające sposoby, żeby np. rozkręcić metabolizm (na serio) tak "przy okazji"?
Esperanza6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:14   #1495
Ervisha
Zakorzenienie

Ale czemu skomplikowana chce zwiększyć metabolizm. Skomplikowana nie chcesz odzyskać wagi? chcesz chudnąć/.

Podbijam wczorajsze bezmięsne P bo nikt nie ocenił

II ŚNIADANIE - 2 duże i grube kromki chleba żytniego z margaryną i dżemem wiśniowym, jogurt truskawkowy (250 gram) z saszetką płatków truskawkowych z kawałkami czekolady (50 gram) i garścią mieszanki studenckiej, jabłko
1/2 woreczka kaszy jęczmiennej z masełkiem, gotowana kostka z mintaja(była sporych rozmiarów ), gotowana marchewka z masełkiem, kubek słodzonej herbaty poziomkowej
PODWIECZOREK - budyń wiśniowy z cukrem i mieszanką studencką ugotowany z 0,5 litra mleka 2%, drożdżówka z jabłkiem, pomarańcza,jabłko
KOLACJA - bułka pszenna (100 gram) obie połówki z margaryną i serem białym półtłustym i rzodkiewką, kubek słodzonej herbaty do picia

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-02-05 o 11:16
Stary 2011-02-05, 11:53   #1496
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Ale czemu skomplikowana chce zwiększyć metabolizm. Skomplikowana nie chcesz odzyskać wagi? chcesz chudnąć/.

Podbijam wczorajsze bezmięsne P bo nikt nie ocenił

PODWIECZOREK - budyń wiśniowy z cukrem i mieszanką studencką ugotowany z 0,5 litra mleka 2%, drożdżówka z jabłkiem, pomarańcza,jabłko
Ervisha, bo nie ma czego oceniać. Nawet jeśli napiszę, że za dużo pieczywa, to odpowiesz że musisz, bo Twoja mama ci każe. Dobry jadłospis na przytycie, ale dla mnie troszkę za monotonny. Fajny podwieczorek.
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:27   #1497
TrueLook
Raczkowanie

Ervisha, nie nudzą cię te bułki i pieczywo? Ja jem zazwyczaj na śniadanie i kolację kanapki /dziennie około 4/5 kromek/ i strasznie mi się już przejadło.
Nie lepiej zastąpić bułki jakimś makaronem z owocami, jogurtem i bitą śmietaną czy czymś (dzisiaj mam taki obiad <3)?
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:47   #1498
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
bo nikt nie ocenił
no i co?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:59   #1499
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Pokaż wiadomość
Ervisha, bo nie ma czego oceniać. Nawet jeśli napiszę, że za dużo pieczywa, to odpowiesz że musisz, bo Twoja mama ci każe. Dobry jadłospis na przytycie, ale dla mnie troszkę za monotonny. Fajny podwieczorek.
Rozmawiałam z mamą i po długiej dyskusji powiedziała ze czasem mogę zjeść coś zamiast pieczywa np. ryż na mleku z sosem (który zresztą jadłam 2 dni temu) A jeśli chodzi ci o monotonność to co byś proponowała nowego ?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość
Ervisha, nie nudzą cię te bułki i pieczywo? Ja jem zazwyczaj na śniadanie i kolację kanapki /dziennie około 4/5 kromek/ i strasznie mi się już przejadło.
Nie lepiej zastąpić bułki jakimś makaronem z owocami, jogurtem i bitą śmietaną czy czymś (dzisiaj mam taki obiad <3)?
Ja na śniadanie i kolacje zawsze mam bułkę. Jogurty z musli czy orzechami też jem (mama mi pozwala ale musze bardzo dużo wrzucić np. jakiś biszkoptów i innych dodatków)

Stary 2011-02-05, 13:11   #1500
TrueLook
Raczkowanie

Cytat:
A jeśli chodzi ci o monotonność to co byś proponowała nowego ?
Wszystko na co masz ochotę. Laska, jesteś na P, niczego sobie nie odmawiaj ;D
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości