W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIORCZY - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 21:45   #1471
MychaMysia
Raczkowanie

Jesienne wesele

Hej Kochane :-* Proszę Was, abyście pomogły mi wykombinować coś fajnego a propos ubrania, stylu itp. Jestem zaproszona na wesele przedostatniego dnia października. Nie liczę, że bedzie super ciepło, ładnie itp.... Doradźcie, w co wypada ubrać się na takie jesienne wesele (nie chciałabym zakładać np lekkiej niebieściutkiej kiecuni, którą założyłabym w środku lata) no i nie pójdę w kaloszach. Chciałabym jednak fajnie wyglądać i powiedzmy odpowiednio do pory roku. Może powiecie, że pora nie ma znaczenia, ja jednak chciałabym postawić na klasę. Dorzucam moje zdjęcie, dodam, że mam 166 cm, jestem sredniej budowy ciała. Chciałabym wyglądać fajnie. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
MychaMysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 21:46   #1472
MychaMysia
Raczkowanie

Dot.: Jesienne wesele

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg profil.jpg (30,3 KB, 13 załadowań)
Stary 2016-08-23, 08:42   #1473
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: Co założyć na wesele? - wątek zbiorczy

innymi słowy - wymyślcie mi sukienkę

a nie sądzisz, że wiele zależy od tego, gdzie jest wesele i co masz w szafie, z czym dałoby się ewentualną kreację połączyć? no chyba że masz luźne 1.500 i kupujesz wszystko od kiecki przez buty, torebkę i biżuterię...

wybieram się na wesele dokładnie w tym samym terminie. kiecka wybrana, natomiast to na co powinnaś zwrócić uwagę, to z pewnością:
1. kreacja bez rękawka wymaga jakiegoś okrycia, a znakomita większość marynarek z sukienkami koktailowymi wygląda brzydko. jeśli do tego w grę wchodzi płaszcz (np. do kościoła), to już w ogóle wyglądasz jak paker, a przecież ostatni weekend października to tuż przed wszystkimi świętymi - dla mnie to zawsze była symboliczna granica kurtka jesienna/kurtka zimowa, podyktowana pogodą a nie jakimś widzi-mi-siem, więc musisz liczyć się z tym, że bedzie zwyczajnie jesień na całego (pamiętam wszystkich świętych ze śniegiem także ten...). sukienka z krótkim lub 3/4 rękawkiem jest wówczas zdecydowanie lepszym wyborem np chyba że uroczystość zaślubin i wesele są w tym samym miejscu (obecnie to dość często spotykane rozwiązanie).
2. to samo dotyczy przepastnych dekoltów i gołych pleców. pomijając kwestię odpowiedniości niektórych sukienek to weselnych okoliczności, o tej porze roku - zapalenie pęcherza murowane.
3. pogoda nie pozwala już na gołe nogi, więc rajtki są nie do uniknięcia. warto zwrócić uwagę, żeby sukienka, zwłaszcza jeśli ostatecznie postawisz na coś zwiewnego, miała podszewkę - nie będzie ci się kleić do nóg, a to nie wygląda ładnie. wybierając sukienkę miej świadomość, że ze względu na rajtki zakładasz pełne buty (przynajmniej zakryte palce) - czyli nie każda zwiewna pasuje, nawet do cielistych butów. klasyka się zawsze sprawdzi, ale jeśli kreacja na to pozwala - tu można rzeczywiście poszaleć (mam totalnie prostą koronkową kreację i odjechane retro buty)
4. ponieważ to jednak wesele, radzę nie iść w czernie, aksamity i sylwestrowe cekiny, których jesienią w sklepach zaczyna być pełno... nie ten klimat, nie ta okazja (oczywiście czarna kiecka czarnej kiecce nie równa. nie każda czarna kiecka wygląda żałobnie i nie każda wygląda sylwestrowo)

ze względu na twój nieduży wzrost, postawiłabym na smukłą tubę i dodatkami dodała jej charakteru.

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-08-23 o 08:47
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 11:50   #1474
MychaMysia
Raczkowanie

Nie powiedziałam wymyślcie mi sukienkę, tylko prosiłam o radę, wesele jast w Polsce, w lokalu, normalnie tradycyjnie w kosciele slub jak wyżej. Tak, kupuję wszystko od butów przez sukienkę dodatki, okrycie itp, wiec nie muszę podawac do czego chcę to dołączyć.
Dziękuję.
Stary 2016-08-23, 13:04   #1475
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Czy wypada iść w tej sukience na ślub cywilny i przyjęcie w restauracji? Mam wrażenie że wyglądam w niej grubo i ogólnie nie lubię mieć odsłoniętych ramion bo mam je dosyć potężne, ale ślub jest już w sobotę i ma być 30 stopni. Mama mówi że jest ok Więc proszę o obiektywne opinie. Nie będę miała tych butów co na zdjęciu tylko jasno szare, i jasno szarą kopertówkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14137888_1852043051686191_1109628853_n.jpg (42,6 KB, 157 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14081123_1852043078352855_1227600417_n.jpg (44,8 KB, 104 załadowań)
Stary 2016-08-23, 13:06   #1476
farfarae
Zadomowienie

pani_smith, nie chciałabyś się pochwalić swoim zestawieniem na wesele? Chodzi mi o linki/zdjęcia poszczególnych elementów. Często wypowiadasz się w tym wątku i jestem ciekawa Twojego stylu
farfarae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 13:49   #1477
pani_smith
Zakorzenienie

@farfarae
mój styl jest zdecydowanie bardziej formalny niż przeciętna. w pewnym stopniu dyktuje to praca (bez dress codu, ale strojem też dba się o profesjonalny wizerunek) plus zawodowy epizod związany z savoir vivrem, który dość mocno wpłynął na moje myślenie o ubiorze. pewnie dlatego przykładam bardzo dużą wagę do adekwatności stroju do okazji. z drugiej strony - uważam, że lepiej przeginać w tą stronę niż wszędzie wyskakiwać w trykocie i udawać, że "taka jestem nonszalancka".

na wspomniane październikowe wesele zakładam bordową sukienkę z selfportrait i no-name koturny w ten deseń z jakiegoś amerykańskiego multibrandu (upatrzyłam na nogach koleżanki, która dostała zadanie kupić i przesłać) - http://assetsprx.matchesfashion.com/.../1056178_1.jpg. jeśli buty jednak nie dotrą, klasyczna czarna szpilka.

@gwiazdeczka - trochę za krótko i trochę za codziennie (sukienka wygląda na bawełnę). mi się w tym nie podobasz (jeśli jednak zdecydujesz się w tym wystąpić - zmień buty na lżejsze - jasny kolor zdecydowanie lepiej zagra z jasną sukienką)

wróciłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-23, 13:54   #1478
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Pokaż wiadomość
Czy wypada iść w tej sukience na ślub cywilny i przyjęcie w restauracji? Mam wrażenie że wyglądam w niej grubo i ogólnie nie lubię mieć odsłoniętych ramion bo mam je dosyć potężne, ale ślub jest już w sobotę i ma być 30 stopni. Mama mówi że jest ok Więc proszę o obiektywne opinie. Nie będę miała tych butów co na zdjęciu tylko jasno szare, i jasno szarą kopertówkę.
Mnie też się wydaje, że sukienka jest zbyt krótka i codzienna. Chyba że tylko na taką wygląda.
Fason na wesele nie jest zły, ale fajnie gdyby sukienka była chociaż za połowę uda.

A jeśli chodzi o Twoje wrażenie, że wyglądasz grubo i masywnie w ramionach - taki krój chyba pogłębia problem szerokich ramion. W dodatku dekolt z delikatnym drapowaniem (czy co tam jest? zdjęcie jest trochę niewyraźne) też może powiększać górę sylwetki.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2016-08-23 o 13:59
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 14:04   #1479
sinoom
Raczkowanie

Cytat:
Ja również uważam, że sukienka jest zbyt codzienna i zwyczajna. Chociaż z drugiej strony najważniejsze jest, żeby się dobrze w czymś czuć - to nie herbatka u królowej.
Stary 2016-08-23, 14:13   #1480
Jall
Zadomowienie

Cytat:
Trochę jak sukienka po młodszej siostrze. No i jeśli zamierzasz tańczyć, to się nie nadaje, bo jak zaczniesz wirować będzie Ci widać majtki. Chyba że nie będzie tańców? Ale i tak, ani się nie schylisz ani nic. Ogólnie coś z tą sukienką jest nie tak... Ja bym szukała innej, zwłaszcza, że są wyprzedaże i kupisz coś za 50-80 zł.

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 14:25   #1481
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sinoom Pokaż wiadomość
Ja również uważam, że sukienka jest zbyt codzienna i zwyczajna. Chociaż z drugiej strony najważniejsze jest, żeby się dobrze w czymś czuć - to nie herbatka u królowej.
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Mnie też się wydaje, że sukienka jest zbyt krótka i codzienna. Chyba że tylko na taką wygląda.
Fason na wesele nie jest zły, ale fajnie gdyby sukienka była chociaż za połowę uda.

A jeśli chodzi o Twoje wrażenie, że wyglądasz grubo i masywnie w ramionach - taki krój chyba pogłębia problem szerokich ramion. W dodatku dekolt z delikatnym drapowaniem (czy co tam jest? zdjęcie jest trochę niewyraźne) też może powiększać górę sylwetki.
Cytat:
Napisane przez Jall Pokaż wiadomość
Trochę jak sukienka po młodszej siostrze. No i jeśli zamierzasz tańczyć, to się nie nadaje, bo jak zaczniesz wirować będzie Ci widać majtki. Chyba że nie będzie tańców? Ale i tak, ani się nie schylisz ani nic. Ogólnie coś z tą sukienką jest nie tak... Ja bym szukała innej, zwłaszcza, że są wyprzedaże i kupisz coś za 50-80 zł.
Dzięki za opinie. Ona zdecydowanie nie jest codzienna- ma dwie warstwy tiulu- poprzednie zdjęcie było trochę niewyraźne, wstawię jeszcze jedno- selfie przed lustrem ale nie mam jak zrobić lepszego. Tańców nie będzie To raczej skromna uroczystość, dlatego też nie chcę się wystroić jak na całonocne harce Zamówiłam jeszcze jedną sukienkę, żeby mieć dwie do wyboru, wrzucam zdjęcie. Myślicie że ta druga będzie lepsza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14022196_1369852623044200_4730338673873247800_n.jpg (70,1 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14040052_1369856613043801_2035989620825674308_n.jpg (61,7 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 54235236.jpg (57,4 KB, 94 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-23, 14:30   #1482
Jall
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za opinie. Ona zdecydowanie nie jest codzienna- ma dwie warstwy tiulu- poprzednie zdjęcie było trochę niewyraźne, wstawię jeszcze jedno- selfie przed lustrem ale nie mam jak zrobić lepszego. Tańców nie będzie To raczej skromna uroczystość, dlatego też nie chcę się wystroić jak na całonocne harce Zamówiłam jeszcze jedną sukienkę, żeby mieć dwie do wyboru, wrzucam zdjęcie. Myślicie że ta druga będzie lepsza?
Jak dla mnie to ten krój do Ciebie nie pasuje, ten tiul i kolor, no jak mała dziewczyneczka Wg mnie lepiej by Ci było z zakrytymi ramionami i prostym dołem, coś takiego: http://images.orsay.com/media/catalo...43_38p.jpg.jpg

Kamil ma glejaka.

Stary 2016-08-23, 14:36   #1483
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jall Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to ten krój do Ciebie nie pasuje, ten tiul i kolor, no jak mała dziewczyneczka Wg mnie lepiej by Ci było z zakrytymi ramionami i prostym dołem, coś takiego: http://images.orsay.com/media/catalo...43_38p.jpg.jpg
Bardzo ładna ale nie na mój wzrost (1,60m)
Stary 2016-08-23, 14:48   #1484
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ona dalej wydaje się codzienna - taka na wyjście z koleżankami może. Druga rewelacyjna też nie jest, ale na skromną uroczystość się nada, jest mniej infantylna.

Cytat:
Jestem niższa (1,53) i do obcasów bez problemu bym taki fason założyła. On jest uniwersalny, tylko przy niskim wzroście trzeba szukać odpowiedniego kroju, by nie zaburzyć proporcji sylwetki (talia musi być w talii, a nie gdzieś w biodrach). No i często w grę wchodzi skrócenie.
Stary 2016-08-23, 15:30   #1485
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Jestem niższa (1,53) i do obcasów bez problemu bym taki fason założyła. On jest uniwersalny, tylko przy niskim wzroście trzeba szukać odpowiedniego kroju, by nie zaburzyć proporcji sylwetki (talia musi być w talii, a nie gdzieś w biodrach). No i często w grę wchodzi skrócenie.
odnoszę wrażenie, że negatywne wrażenie o pierwszej kreacji wynika właśnie z tego, że zaburza on proporcje sylwetki źle dobranym krojem sukienki. talia jest jakby za wysoko - "na żebrach", a nie "w talii" przez co sukienka wydaje się krótka, jak po młodszej siostrze. to z kolei powoduje, że uda i nogi wydają się masywne (sukienka kończy się w złym miejscu), chociaż sylwetka ze zdjęcia jest proporcjonalna i w kazdym innym ubraniu nie wyglądałaby ciężko.
druga sukienka ma dokładnie ten sam kształt. pomijając wiele obiecujące wyfotoszopowane zdjęcie, spodziewam się tego samego efektu "na ciele". aczkolwiek jeśli chodzi o estetykę - jest lepiej (w każdym razie zdjęcie obiecuje całkiem sporo).

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-08-23 o 15:31
Stary 2016-08-23, 15:39   #1486
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
odnoszę wrażenie, że negatywne wrażenie o pierwszej kreacji wynika właśnie z tego, że zaburza on proporcje sylwetki źle dobranym krojem sukienki. talia jest jakby za wysoko - "na żebrach", a nie "w talii" przez co sukienka wydaje się krótka, jak po młodszej siostrze. to z kolei powoduje, że uda i nogi wydają się masywne (sukienka kończy się w złym miejscu), chociaż sylwetka ze zdjęcia jest proporcjonalna i w kazdym innym ubraniu nie wyglądałaby ciężko.
druga sukienka ma dokładnie ten sam kształt. pomijając wiele obiecujące wyfotoszopowane zdjęcie, spodziewam się tego samego efektu "na ciele". aczkolwiek jeśli chodzi o estetykę - jest lepiej (w każdym razie zdjęcie obiecuje całkiem sporo).
To może być to. Faktycznie w tej pierwszej sukience talia wydaje się być bardzo krótka, a może wcale taka nie jest, tylko sukienka jest za mała (za krótka w górnej części).

Co do drugiej sukienki - zamawiałam kiedyś na vubu (bo stąd ta sukienka) i sukienki z tego sklepu mają raczej sensowne długości i fasony. Ja swoją musiałam skracać, bo kończyła mi się tuż przed kolanem, więc myślę, że przy 1,60 m koleżanki sukienka będzie dobra, tj. talia będzie w odpowiednim miejscu i długość będzie nie krótsza niż do połowy uda.
Stary 2016-08-23, 16:27   #1487
Jall
Zadomowienie

Cytat:
To może coś w tym stylu, ale do połowy uda, do tego buty na obcasie?

Kamil ma glejaka.

Stary 2016-08-23, 16:40   #1488
ColdDesert
West Coast

Hej dziewczyny, przyszedł czas i na mnie Mam w sobotę wesele kuzynki mojego Tż. Nie chciałam wydawać na tę okazję zbyt dużo pieniędzy, dlatego stwierdziłam, że założę sukienkę z New Looka, którą kiedyś kupiłam nową z metkami w sh za 30 zł i przeleżała z rok w szafie Mam w szafie torebkę w kolorze sukienki oraz dzisiaj dokupiłam naszyjnik ze zdjęcia, ponieważ na górze wydawało mi się za pusto. Mam wątpliwości co do butów, może bardziej pasowałyby eleganckie kryte szpilki? Co prawda mam przed nimi obawy, bo zapowiadają 30 stopni. Te kupiłam z pół roku temu na wyprzedaży również za 30 złotych i w nich nie chodziłam, więc warto by było je wykorzystać Wklejam zdjęcie zestawu i proszę o szczere opinie, czy wszystko gra (chociaż mniej więcej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e1.jpg (59,1 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2016-08-23 17.29.07.jpg (65,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2016-08-23 17.28.47.jpg (58,3 KB, 44 załadowań)
ColdDesert jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 19:38   #1489
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
Masz rację, dziękuję za tą odpowiedź. Ta druga sukienka jest rozmiar większa, więc możliwe że będzie się lepiej układać- nie będę w nią tak bardzo wciśnięta. Ta pierwsza sukienka to S, zamawiałam ją w ciemno, bo ogólnie noszę S/M. Szczerze mówiąc byłam bardzo zdziwiona jak ubrałam tą sukienkę, bo ogólnie mam raczej normalną figurę, nie mam boczków ani nic, po prostu typowa klepsydra, a wyglądam w tej kiecce jakbym ważyła ze 100 kg Jedyny plus że to sukienka używana i zapłaciłam za nią tylko 40 zł.

Jutro powinna przyjść ta druga, zobaczę jak będę w niej wyglądać, mam nadzieję że będzie lepiej, a jeśli nie to może coś jeszcze znajdę na wyprzedaży.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-24, 20:24   #1490
victorion
Rozeznanie

Cytat:
I tak wygląda na codzienną, chociaż moje pierwsze skojarzenie to: 5letnia baletnica. Druga już lepiej.

Bardzo lubisz białą górę? Mając jaśniejszą górę od dołu poszerzasz sobie optycznie ramiona.
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 21:32   #1491
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
I tak wygląda na codzienną, chociaż moje pierwsze skojarzenie to: 5letnia baletnica. Druga już lepiej.

Bardzo lubisz białą górę? Mając jaśniejszą górę od dołu poszerzasz sobie optycznie ramiona.
Postanowiłam zrezygnować z tych rozkloszowanych sukienek i kupiłam sobie dziś nową sukienkę w mohito- to jasny róż w szare grochy, na zdjęciu wygląda na biały, nie wiem czemu. Wyglądam w niej na 5 kg mniej niż w tej poprzedniej i dużo lepiej się układa. Do tego te szpilki- kolor jest przekłamany na zdjęciu, to jest pudrowy róż- i jasnoszara kopertówka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14102718_1371354076227388_2152285743933488365_n.jpg (85,8 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14068070_1371354016227394_2649766660946204407_n.jpg (97,0 KB, 50 załadowań)
Stary 2016-08-24, 23:45   #1492
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Postanowiłam zrezygnować z tych rozkloszowanych sukienek i kupiłam sobie dziś nową sukienkę w mohito- to jasny róż w szare grochy, na zdjęciu wygląda na biały, nie wiem czemu. Wyglądam w niej na 5 kg mniej niż w tej poprzedniej i dużo lepiej się układa. Do tego te szpilki- kolor jest przekłamany na zdjęciu, to jest pudrowy róż- i jasnoszara kopertówka.
Chyba lepiej
Chociaż fajnie by wyglądało, gdybyś dodała kopertówką jakiś kolor do tej stylizacji, żeby nie wyszło mdło.
Stary 2016-08-25, 06:27   #1493
victorion
Rozeznanie

Cytat:
dużo lepiej
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 09:14   #1494
pani_smith
Zakorzenienie

Ja tez na tak i tez za torebka w kolorze.

A na przyszłość - rozkloszowane doły sa fajne i od kilku sezonów cieszą sie niezmiennie popularnością (ja sama w końcu sie do nich przekonuje), ale bardzo zle wyglądają, gdy talia nie jest w talii. Gdy jest za nisko - odstają, gdy za wysoko - robi ci sie dodający kilogramów odwłok). dlatego zdecydowanie polecam spódnice. Te z kolei swietnie wyglądają z pudelkowymi krótkimi topami, a nawet koronkowymi body, jesli figura na to pozwala. Jesli lubisz ten rodzaj dołu - podejrzyj w internecie jak to noszą "szyjemy sukienki" czy klaudyna cerklewicz, zajrzyj na jakieś blogi. Pomierz i znajdź swoją długość. Myśle, że w komplecie tego typu będziesz wyglądać korzystniej, w dalszym ciagu dziewczęco, ale juz nie byle jak i infantylnie.

wróciłam
Stary 2016-08-25, 10:36   #1495
aga_s83
Raczkowanie

Witajcie,

może i mi doradzicie, czy moja "stylizacja" pasuje na ślub...?

Są dwie wersje z dodatkami...nie wiem co lepiej wygląda... doradzicie?

Ps.: dwa ostatnie zdjęcia trochę kolorystycznie przerobione, bo musiałam jakoś rozświetlić, bo mi strasznie ciemne wyszły... :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suk1.jpg (65,2 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk2.jpg (74,7 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk3.jpg (62,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14074301_638614006312410_1159696453_o.jpg (99,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14114715_638614019645742_1997290128_o.jpg (93,1 KB, 49 załadowań)
Stary 2016-08-25, 11:01   #1496
pani_smith
Zakorzenienie

niby okej, ale jednak wymieniłabym wszystkie dodatki

moim zdaniem żadna z marynarek nie pasuje do tej sukienki (+ odnoszę wrażenie, że sukienka znów ma talię w żebrach... tym bardziej, że widziałam tą lub niezwykle podobną na innej osobie i nie psuła proporcji. w każdym razie niezbyt wyraźne zdjęcie i marynarki nie pozwalają tego dokładnie ocenić).
w jasnej marynarce wyglądasz trochę ciotkowato,w najlepszym wypadku jak mama panny młodej (moim zdaniem za "biało" jak na weselnego gościa), w czarnej - po prostu przytłaczająco. buty kojarzą mi się znów z osobą z pokolenia wyżej. zdecydowanie nie pasuje mi do jasnej kreacji czarna torebka.

wróciłam
Stary 2016-08-25, 11:23   #1497
martaakow
Zakorzenienie

A mnie się wydaje, że talia jest w dobrym miejscu, ale sukienka jest za luźna w talii. Wydaje się wisieć zamiast być dopasowana.
Stary 2016-08-25, 14:49   #1498
Ms_Camille
Raczkowanie

Dot.: Czy ta sukienka nadaje się na wesele?

wg mnie bardzo ładna - śmiało możesz na wesele założyć!
Ms_Camille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 19:55   #1499
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, Wasze rady są nieocenione Podobają mi się rozkloszowane doły na chudych modelkach, patrzę na zdjęcie i myślę sobie "ale pięknie, będę wyglądać tak samo", potem przymierzam i
Chyba pozostanę przy prostych fasonach. Nie mam już za bardzo kasy ani czasu na zakup nowej torebki, ale dość mocno się opaliłam i sukienka nie zlewa się kolorem z moją skórą a wręcz jest od niej dużo jaśniejsza więc myślę że całość nie wygląda aż tak mdło. No i planuję mieć intensywne usta więc może nie będzie tak źle
Stary 2016-08-25, 23:56   #1500
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, Wasze rady są nieocenione Podobają mi się rozkloszowane doły na chudych modelkach, patrzę na zdjęcie i myślę sobie "ale pięknie, będę wyglądać tak samo", potem przymierzam i
Chyba pozostanę przy prostych fasonach. Nie mam już za bardzo kasy ani czasu na zakup nowej torebki, ale dość mocno się opaliłam i sukienka nie zlewa się kolorem z moją skórą a wręcz jest od niej dużo jaśniejsza więc myślę że całość nie wygląda aż tak mdło. No i planuję mieć intensywne usta więc może nie będzie tak źle
Spróbuj ewentualnie jeszcze biżuterią nadać jakiś akcent kolorystyczny.

Widzisz, a ja mam odwrotnie - strasznie podobają mi się proste fasony, ale z racji mojej figury odwróconego trójkąta (92/3 biust, 84/5 biodra, do tego niska) wyglądam w nich jak w workach i pozostają mi tylko rozkloszowane sukienki.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości