|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Strasznie mnie brzuch boli - okropnie kłuje
Brzuch mam miękki, ale nie mogę się ani z łóżka podnieść, ani brzucha napiąć, czy go dotknąć, bo nawet oddychanie boli A TŻta nie ma w domu...
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
mam nadzieję, że mu przejdzie, przemyję mu jeszcze łapkę wodą utleniona i zakleję plastrem, bo przeczytałam w necie (jakiś wet pisał), żeby nie dopuścic do lizania rany. No i teraz pomyślałam - co ja zrobię jak dziecku się cos stanie? |
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Inna jest czujność rodzica, gdy dziecku się coś dzieje. Zobaczysz- przewidzisz ruchy swojego dziecka i na pewno będziesz bardzo czujną mamą.
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, ojciec miał sprzymierzeńców zwłaszcza w piciu wódki, jeden z moich braci tez jest alkoholikiem tak jak on. Ojca juz nie ma- i niech mu ziemia lekką będzie. Mimo to, większość z nas "wyszła na ludzi", ale zawdzięczamy to mamie, która jest najlepszą mamą na świecie
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze do gina zadzwon. masz mozliwosc pojechania do szpitala?
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przypominam o promocji w Bierdonce
![]() Chusteczki nawilżane są 4paki za niecałe 12 zł. No i pieluchy dla noworodka, te najmniejsze - 78szt za 28zł. Ponoć jeszcze jakieś przeceny ale nie pamiętam. Moja recenzyjka na temat chusteczek jakie przetestowałam: Kiedyś zakupiłam 3 paczki chusteczek Dada - nie mogłam się zdecydować jaki rodzaj wybrać xD i testuję je na sobie, dziś właśnie skończyły się Dzidziusie - nie najgorsze, i zaczełam Dady - lawendowe.. świetne są, mokre, nie przedzierają się przy pocieraniu (po twarzy bo stosuję do demakijażu), nie szczypią w oczy (dzidziusie mnie podrażniały) i mają bardzo ładny wzorek po przetarciu czuć taką nawilżoną warstwę jakby były nasączone olejkiem (a nie wodą - jak odniosłam wrażenie w Dzidziusiach), zapach przeciętny, nie zachwyca i nie obrzydza, delikatny, niezbyt intensywny ![]() Nie wiem jak zapach Sensitive (niebieskich) i Natural (zielonych). Jako pierwsze na test wybrałam Lawendowe (fiolecik) bo wydawało mi się, że z tych 3 te akra mogą być najbardziej naszprycowane jakąś złą chemią i być najbardziej drażniące. Zakupiłam też pieluszki Dada ale nie wytestowałam bo nie mam jak i na kim Ale mają dobre opinie, więc czemu nie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz po prawie 7 latach znajomości widzę, że odżył, zwłaszcza po tym, jak całkiem odciął pępowinę, jesteśmy na swoim i nic od nich nie potrzebuje...oj ale żale wylałam :/ ale tu przynajmniej mogę to robić anonimowo... ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, że o tym myślałam
Serio Ale szkoda mi otwierać całej paki a poza tym kotu się nie przeleje pielucha bo w nią raczej nie nasika.. ani odparzeń nie skontroluję.. chyba, że jej wygolę zadek do gołego ![]() No i gorzej jak kot polubi pieluchy i bez nich się już nie obędę xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niektóre tylko na nieciekawych mężczyzn w życiu trafiły... moja mamusia na szczęście do nich nie nalezy bo mój tata to ideał mężczyzny ... w ogóle jak patrzę na moich rodziców to chcę aby moje małżeństwo też tak wyglądało za kilkadziesiąt lat 38 lat po ślubie i cały czas w sobie zakochani![]() roztrzepaniec dzwoń do ginekologa... opisz mu swój ból i on Ci poradzi czy martwić się czy nie.. ja jak mnie bolało trochę bardziej to od razu zadzwoniłam żeby się uspokoić...
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
Tylko, że ja mam numer tylko do gabinetu - a jest czynny od poniedziałku do piątku
A. powinien być za nie długo z pracy to może coś wymyśli....
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja otworzylam pieluchy bo nie moglismy wytrzymac zeby ich nie poogladac ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- to moze lepiej pojedz do szpitala. nawet jesli to nic powaznego to nie ma co ryzykowac |
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mam w głowie dziecko i jego dobro... gdybyśmy się nie przeprowadzili to nie stać by nas było na pieluszki nie mówiąc już o innych rzeczach.. a ja chcę maluszkowi dać wszystko co tylko będę mogła.... no i w ten sposób będziemy w stanie odłożyć sobie trochę pieniążków a konto naszego przyszłego własnego mieszkania
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-05-22 o 19:46 |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty o chusteczkach piszesz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczerze to nie spodziewałam się także miła niespodziankaanoxa super szwagier i na pewno będzie dobrze po konsultacji ![]() Cytat:
coby jak najdłużej ładne były tylko przy moim wiecznym braku kasy jak mam do wyboru coś do ubrania a bielizne której nie widac to wybiore to pierwsze a biustonosze to wczesniej nosiłam tylko z triumpha( bo ja nosze tylko jakby 1 wzór coś pod bardotke ale nie do końca bardotka) ale też mnie skręca bo 100 jak nic też kosztują ;/ a w ciąży udało mi się kupić 3 sztuki biustonoszy za 100 zł i byłam ucieszona strasznie bo wiem, że pewnie długo nie posłużą w atlanticu po przecenie jeden 19 zł , drugi 50 zł i w esotiq tez promocja za 30 zł Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1487 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ludzie traca dobytek calego zycia... a przed chwila pokazywali Strazaka, ktory w wodzie po pas niosl dwa maluskie kociaki... Cytat:
obserwuj go, moze poprostu wykrecil sobie i nie ma potrzeby faszerowac go lekami pamietaj ze 2 apapy to dawka dla duzego, doroslego czlowieka - jesli juz dajesie zewierzaka ludzkie tabletki to musisz bardzo uwazac i pilnowac dawki.. Cytat:
i na dokladke mam bardzo spokojne dziecko, wiec ciagle sie stresuje jak w stalych porach sie nie rusza bo np zaspi ![]() dzis za to obudzila mnie kopaniem o 8 rano! pierwszy raz hehe Cytat:
Cytat:
jak chodzilam na szkolenie z moja sunia mowil nam szkoleniowiec zeby sie np nie martwic jak pies polize male dziecko - bo w psiej slinie jest mniej zarazkow niz np. w nie za dokladnie umytym jablku ja tez sie boje, ze bede panikowac jak dziecku bedzie cos dolegac - na szczescie w tej sprawie bede miala oparcie Meza i on nam w razie czego pomoze i mnie uspokoi
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Głupol ze mnie. Apropos chusteczek powiem Wam co mówiła moja psiapsióła- ona mówi, że z Dada są 4 rodzaje. Sprawdzała 2 i jedne są fajne, jedne nie- ale nie pamięta które. Powiedziała jednak, że to dla niej były i nie były fajne, bo skóra córki reagowała na nie tak samo. A co do pieluch, myślę, że wszystkie będziemy musiały testować różne rodzaje. Ja dostałam po kilka sztuk z każdego rodzaju już (Pampers, Huggies, Dada itp.), więc nie będę musiała całych pak wymęczyć na dzidziusiu. Ale jako, że jestem jedna z ostatnich na liście, to zbytnio moje testowanie Wam się nie przyda :P
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
roztrzepaniec a może masz opcje pójść na oddział i sie skonsultowac z lekarzem ?
u nas na szkole rodzenia mówiła położna, że jakby się coś działo to możemy przyjść na 3 piętro ( tam jest u nas położnictwo i ginekologia) do dyżurki lekarza i powiedzieć jaki jest problem. bo jakby się poszło u nas na izbe przyjęć to tam ci nic nie powiedzą tylko jeśli się coś dzieje zostawiają na obserwacje i dopiero potem lekarz bada więc bez sensu. no ale możeu ciebie tez tak można pójść prosto do lekarza się skonsultowac ? |
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do panikowania- ja pewnie też będę panikować. Ale też mam mężczyznę od chłodzenia mi głowy. Powiem Wam, że na początku ciąży miałam ogólnie podejście, że Tata będzie od temperowania dziecka, a Mama od rozpieszczania, ale teraz widzę, jak Ł. już się rozpływa nad małą, więc chyba czas zmienić nastawienie . Zwłaszcza, że on zawsze mówił, że nie chce mieć córki, bo ona będzie miała z nim przerąbane- tak ją będzie pilnował.. .A teraz widzę, że będzie jak mój Tata- rozpieszczanie i tajemnice przed Mamusią .
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic mi z pipuliną się nie dzieje, poza tym, że jest wypachniona jak tylko to możliwe ![]() Cytat:
Narazie testuję lawendowe bo one mi się wydały najbardziej "podejrzane" i uznałam, ze jeśli już któreś to te mogą być najbardziej nafaszerowane chemią. Nic złego nie zachodzi, więc chyba te inne będa bezpieczne. Nie widziałam czwartego rodzaju tych chustek. Co do alkoholu to wydaje mi się, ze sprawdzałam i że go nie zawierają ale głowy nie dam uciąć bo to było już jakiś czas temu jak je sprawdzałam. Dzidziusie niby alkoholu nie mają a jednak po otarciu skóry wokół oczu mnie strasznie szczypała i nie wyobrażam sobie by zasikana dupka maluszka była nimi przecierana. Opinia z innych źródeł: Przetestowalismy wszystkie rodzaje biedronkowych wycierajcow i wyglada na to, ze najbardziej poslizgowe sa wlasnie te niebieskie (sensitive), ktore opisuje kruszyzna. Faktycznie, jakies takie umaziane w oliwe prawie ze co nie zmienia faktu, ze wciaz calkiem niezle czyszcza co trzeba fioletowe (lawendowe) juz mniej poslizgowe, jednak bardzo zapachowe – zalezy, co kto lubi. Naszym faworytem sa te zielone (natural) – nie slizgaja sie wcale a wcale, delikatnie pachna, zadnych zjawisk niepozadanych nie odnotowano, 72 sztuki w opakowaniu, cena marzenie… ![]() u nas maja 5 (z malym minusem za niemoznosci pojedynczego wyciagania).Paczka zachęca wielkością - zawiera 72 sztuki dobrze nawilżonych, miękkich chusteczek o delikatnym, dziecięcym zapachu, wzbogaconych panthenolem i rumiankiem. Co do działania, to muszę przyznać, że mile się zaskoczyłam. Użyte do higieny intymnej - "myją", odświeżają i łagodzą. Do wytarcia rąk - niezastąpione! Obawiałam się trochę lepiącej po wyschnięciu powłoki, ale o dziwo, nic takiego nie ma miejsca. Do demakijażu twarzy zazwyczaj używam mleczka, ale kiedy w butelce pokazało się dno, a mi jakoś nie po drodze było do drogerii, zaczęłam używać do zmywania makijażu tych właśnie chusteczek. Fluid, puder i róż schodzą bez problemu i w całości. Awaryjnie zdarzyło mi się użyć tych chusteczek również do demakijażu oczu, jednak tą opcję raczej odradzam. O ile w każdym innym miejscu spisują się znakomicie, dla delikatnej skóry wokół oczu wydają się być zbyt agresywne. Owszem, zmyłam nimi i cienie i tusz, ale skóra lekko się zaczerwieniła i już była na granicy nieprzyjemnego uczucia pieczenia. Pomijając okolice oczu, chusteczki Dada są jak najbardziej warte polecenia.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-22 o 20:11 |
||
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszę i piszę, opisuję i analizuję. Mam 10 stron.
Rozpętała się burza. Dobrze, że mam laptopa i bezprzewodowy net. Wolałabym z Wami pogadać o pieluchach i chusteczkach... a nie tylko klasa IVa, IVb, Va, Vb....
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i super, że macie wizję swojego gniazdka w przyszłości to pozwala przetrwać trudniejsze momenty
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób co musisz. Będziesz mieć to z głowy i będziesz mogła z nami gadać i gadać. Zresztą sama zobacz- tu się dzisiaj nic nie dzieje...
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
roztrzepaniec - jak do powrotu tż ci nie przejdzie to zgłosiłabym się do szpitala na twoim miejscu... prawdopodobnie okaże się że to nic takiego ale w naszym stanie lepiej dmuchać na zimne...
lazurowa - bądź twarda, nie miętka dobrze ci idzie
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
ona, ona
mam ale wrzucę jutro oj, oj nie dobrze, ale jak brzuch nie jest twardy to może nie dokońca, ale lepiej to sprawdzić na pogotowie podjechac nie masz możliwości????
|
#1497 | |||
|
Zadomowienie
|
Mialam dzis ktg, usg, glukoze, morfologie i mocz
caly dzien siedzenia w szpitalu, myslalam, ze umre z glodu ... glukoza dawka 75ml gdyby nie woda pewnie bym tego nie wypila. Bardzoooo lubie slodycze no ale moze nie az taaaaaak.ktg trwalo 45 min, malenstwo tak skakalo, ze ciezko bylo namierzyc prace serca, w koncu pielegniarka skapitulowala i przestawila maszyne na skurcze Przez caly ten czas siedzialam na walizce bo nie wiedzialam czy beda chcieli mnie zostawic na oddziale. Na szczescie dostalam przepustke i zwialam do domu. Troszke sie oswoilam ze szpitalnym widokiem, zapoznalam sie z panujacymi zwyczajami,np brak mydla, papieru toaletowego w wc ![]() Dobrze chociaz, ze oddzial bardzo zadbany, czysciutki i swiezo po remoncie. Jak dobrze lezakowac w domku a jeszcze jedna rzecz! Dziewczyny smarujcie sie czyms dobrym na rozstepy, dzis na ktg wszystkie kobitki mialy rozstepy ![]() swietne! podziekowac ![]() Cytat:
Kupilismy wczoraj regal na ksiazki, lozeczko, materac, przewijak, odebralismy tez fotelik. Wszystko jest juz zlozone, a tapicerka z fotelika suszy sie Moja lista wyprawkowa skraca sie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
No ale co? To jednak zostajesz w szpitalu teoretycznie tak?
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
TŻ w domu. Dostałam 2 no-spy i czekamy
Jeśli będzie trochę lepiej to zrobimy akcję "wanna" jak nie to na pogotowie się podjedzie
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Uważaj na siebie... Już masz wystarczająco dużo przygód.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

Brzuch mam miękki, ale nie mogę się ani z łóżka podnieść, ani brzucha napiąć, czy go dotknąć, bo nawet oddychanie boli 

.
mam nadzieję, że mu przejdzie, przemyję mu jeszcze łapkę wodą utleniona i zakleję plastrem, bo przeczytałam w necie (jakiś wet pisał), żeby nie dopuścic do lizania rany.
fakt.. święta są super
.. ale jest naprawdę kochany

a ty o chusteczkach piszesz

gdyby nie woda pewnie bym tego nie wypila. Bardzoooo lubie slodycze no ale moze nie az taaaaaak.

Jeśli będzie trochę lepiej to zrobimy akcję "wanna" jak nie to na pogotowie się podjedzie