|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Ooooo jak spokojnie tu
![]() Pewnie leżycie nieruchomo i robicie nic, bo robienie czegokolwiek powoduje rozpuszczanie się ciała ![]() ![]() Chociaż o tej godzinie mogłoby się trochę głodniej zrobić. Miałam w planie pranie i gotowanie (na jutro) ale normalnie się ruszyć nie mogę, bo mi gooooooooorąco!! Dywagowałyście na temat ciast ostatnio. Ja często coś piekę, bo bardzo lubię. ![]() W sobotę zrobiłam wariacje na temat WZetki z truskawkami. ![]() ![]() Muszę muffiny ze snickersem w końcu spróbować. Może na posiadówkę z przyjaciółmi którą planujemy niedługo - wygodne są muffiny na takie spotkania. ![]() Ooooo rany jak mi się nie chce wstać z kanapy. ![]()
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cześć
![]() można dołączyć? ![]() Mieszkam z TŻem jakieś pół roku i nie ukrywam, że często brakuje nam kasy ![]() ![]() ![]() Oszczędzam na czym mogę.. 1. mrożę zupy, gulasze, sosy (co się da ![]() 2. nie myję naczyń pod bieżącą wodą 3. biorę tylko szybki prysznic (chyba, że jestem spięta- gorąca woda mi pomaga, wtedy dłużej mi schodzi ![]() 4. mięso, wędliny i sery kupujemy na cały miesiąc (na szczęście TŻ dostaje z pracy kartki żywnościowe i za to kupujemy) 5. nie kupuję małych proszków do prania, tylko te po 6kg i mamy na prawie 2 miesiące 6. ciuchy ostatnimi czasy kupuję tylko w lumpkach Troszkę pomagają nam mamy: moja daje nam worki na śmieci, szmatki, gąbki, płyny, mleczka, proszki do czyszczenia.... mama TŻa zaopatruje nas w jaja, mięso od czasu do czasu i mega duże ilości masła ( ![]() ![]() ![]() Co by tu jeszcze dodać ![]() Aaa, nie używam odkurzacza ![]() żelazko od święta, suszarkę do włosów i prostownicę tak samo ![]() W dodatku zbieramy na wesele, które już za trochę ponad 10 miesięcy ![]() Mam nadzieję, że razem z Wami będzie mi łatwiej oprzeć się pokusie kupna miliona niepotrzebnych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Wtajemniczenie
|
no my tez oszczedzamy, plus robimy nadgodziny jak szaleni bo czeka nas wymarzony urlop we wrzesniu!!! dzisiaj w planie na obiad placek lotarynski, pomysl z smacznego wizazu
![]() ![]() ![]()
#1474 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() JuSstiii witaj w wątku ![]() I kolejny upalny dzień przed nami. Bleeeeh. Jak wieczorem będzie tak ciepło jak wczoraj to się rozpłaczę chyba ![]() Planuję jednak dzisiaj piwko z psiapsiółami więc o deszcz tez jakoś szczególnie nie proszę. ![]() Normalnie bym zaspała do pracy dzisiaj. ![]() Nie wiem jak to zrobiłam, że nie słyszałam budzika (telefonu). Uratowała mnie tylko pszczoła która mnie goniła we śnie. Bo jako że się boje pszczół i os, to uciekałam jak szalona i się przewróciłam i jednocześnie obudziłam. ![]() Dziesięć minut po czasie kiedy to wstać powinnam ![]() Dałam rade jednak. ![]() Tak właśnie wczoraj doszłam do wniosku że spore zakupy mnie czekają w lipcu. Też tak macie, że jak się coś wam kończy to grupowo? ![]() ![]() Staram się kupować na bieżąco, żeby właśnie uniknąć takich wyskoków, ale coś mi nie idzie. Myślę, że to wina tego całego oszczędzania. Jako, że unikamy wycieczek supermarketowych i ogólnie chodzę kupować to co muszę, bez zbędnego łażenia, to nie mam za bardzo kiedy mi wpaść w oczy to co się właśnie zbliża do wyczerpania. ![]() I tak w lipcu przyjdzie mi zostawić trochę kasy w drogerii na: krem do twarzy, tonik, zmywacz do paznokci, krem do rąk, antyperspirant, płatki kosmetyczne (to w sumie co miesiąc), szczoteczkę do zębów (muszę już koniecznie, bo się straszna rozklapiocha zrobiła ![]() Co do tego ostatniego co kupuję to obiecuję sobie, że zainwestuję w jakiś porządny, profesjonalny do włosów przetłuszczających się i co chwila to odkładam, bo przecież teraz nie mam pieniędzy. Coś mi się wydaje, że po raz kolejny mieć nie będę. ![]() Wrrrrr, pewnie to nie wszystko. Poza tym solarium co najmniej kilka razy, bom blada jak córka młynarza i fryzjer bo zaczynam mopa przypominać. Aaaaa no i chemia domowa też się kończy! WRRRR! ![]()
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ijaa mi właśnie w tym miesiącu masowo się skończyła mąka, cukier, olej (o kosmetykach wspomniac nie będę bo ograniczam się już do minimum, a musiałabym chyba z 200 zł wydać na nie) i stwierdziłam, że takie produkty to muszę co miesiąc brać np po 3 kg mąki albo po 2 żeby zawsze było... co do szamponu to dla mnie dobry był shamtu do włosów przetłuszczających się, pienił się bardzo dobrze i na długo starczał, muszę znów do niego wrócić
#1476 |
Zadomowienie
|
Hejo w kolejny upalny dzien spedzony do 16 w pracy
![]() Mi tez kosmetyki skonczyly sie hurtowo choc zawsze tego pilnuję ale co zrobic muszę kupic bo codziennie ich uzywam. Mielismy wziac jeszcze urlop we wrzesniu i wybrac sie do mojego ukochanego Krakowa a ty kolejny wydatek na ubezp i naprawe auta ok 1500zł i juz 2 rok znow nie pojedziemy przez jakas przeszkode a caly rok na to czekałam ![]()
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
No mi kosmetyki przeważnie się nie kończą... bo z reguły mam po 2 sztuki każdego produktu i co najmniej 1-2 zachomikowane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak mam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
Cześć kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zwłaszcza, że znając mnie to by sie kończyło tak, że zapasy by były a ja i tak by nowe produkty kupowałam - bo kupować lubię. Cytat:
Mam nadzieję, że 'teściowa' w porządku i będzie miło. Ja szczerze mówiąc raczej bym nie szalała. Wiadomo, standardowo sprzątanie, standardowo jedzonko, ale nie ma co tyrać bo mamusia zobaczy. Jak kobita jest rozumna i dobra to jeszcze chętnie pomoże - ona w końcu na leniuchowanie przyjedzie, a Wy zapewne standardowo praca i obowiązki. ![]() Dziewczyny (które mają przetłuszczające się włosy) jakich uzywacie szamponów? Musze coś pomyśleć nowego, bosz trafi mnie coś z tymi moimi kłaczkami. Ogólnie mam syndrom "muszę mieć czyste włosy". Bez makijażu wszędzie wyjdę, ubrana średnio wyjdę ale cholera z włosami nie umytymi nie. No, a że myję często to i się często przetłuszczają i po równo dobie, a czasem nawet wcześniej (zwłaszcza w taką pogodę) mam już takie że mówię im NIE! ![]() Pół godzinki i do domu pędem coś wszamać i na ploty z psiapsiółami. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
ijaa pisałam Ci jaki szampon używam i jaki polecam
Cytat:
i czas do domku tylko pogoda coś się popsuła
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-06-30 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
moze jakies ziołowe szampony?
#1484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1486 |
Wtajemniczenie
|
alazkrainy - nic nie powiem, bo się zdemaskuję
![]() ![]() ja tylko BARDZO lubię mieszkać sama, bez teściów. a tu biedna na miesiąc, NIEDOSZŁĄ teściową będzie miała, cóż, seksu trzeba będzie sobie odmówić ![]() ![]() ![]() ![]() kwiatek mi zdycha, wściekła jestem, jakiś taki "miętki" się zrobił, szukam po necie co mu jest, ale albo za mokro (ale dopiero co usychał) albo za sucho (ale po podlaniu był super przez 2 dni) albo trzeba kondukt pogrzebowy zamawiać i miejsce na śmietniku miejskim... no zepsuł mi humor dzisiaj ![]() odkąd odstawiłam szampony co to włosy robią jak z fotoszopa, zmywają, piorą i robią minetki, to problemu z przetłuszczaniem nie mam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Raczkowanie
|
Witajcie SPD.
Potrzeba było prawie 1500 postów, żebym się zebrała i odezwała. Czytam Was od pierwszego dnia, ale na początku tak gnałyście, że wystarczył jeden dzień bez wizażu i nie było szansy żebym zdążyła nadrobić lekturę i się odezwać ![]() Na wstępie o sobie. Mieszkam z TŻ ponad 4 lata, 2 lata po ślubie, do towarzystwa, tak jak niektóre z Was mamy kota - Klemensa. Rozbójnik straszny, nawiązując do daaawnej rozmowy nasz je tylko suchy pokarm Royal Canin i wodę, raz na jakiś czas jakiś filet z kurczaka. Biedaczek jak był mały to zaczęły się kłopoty z kryształkami moczu i weterynarz kazał całkowicie przejść na ta karmę. Teraz wszystkim polecamy, bo duża paka kosztuje 60 zł i wystarcza nam na 3 tygodnie, więc suma sumarum nie jest źle, nic się nie marnuje itp. a kotek ma super sierść i żadnych problemów- przepraszam za tak opóźnione dywagacje, ale cały czas różne tematy przez Was poruszane mi siedzą w głowie i pewnie będą mi się sukcesywnie przypominać. Z oszczędzaniem to wiadomo ![]() Konta mamy oddzielne, ale kasę na nich wspólną, głównie ja wszystkim operuję, zaraz po wypłacie opłacam wszystkie rachunki a resztę dzielimy na inne wydatki i do odłożenia(jak jest co). A na koniec chcę napisać, że Was podziwiam, za tą energię i w ogóle, ja przez te 4 lata nie ugotowałam ani jednego obiadu ![]() Ale elaborat mi wyszedł. Więc jeszcze raz witam Was wszystkie ![]() Edytowane przez daqmar Czas edycji: 2010-06-30 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozabijałybyśmy się normalnie.... nie dogadujey się zbytnio ;/
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() golden eye to już nie dopytuje więcej ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mówię oczywiście, ze masz nie karmić, bo przecież jak kota super się trzyma i ma piękną sierść to przecież dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż Klemensa koniecznie! Kocham Futra! ![]() Mój niestety też walczył długo z kryształami, a miał raptem 4 miesiące... Oby już nie wróciły ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak w ogóle witajcie po kilku dniach nieobecności! Ależ miałam straszne dni ostatnio... Pisałam, że mój indeks się zgubił i nie mogę oddać pracy inż?! No, to opowieść byłaby długa, gdybym miała wszystko opisać... Powiem tylko, że indeks znalazł się w ostatniej minucie, kiedy siedziałam już u kierowniczki dziekanatu i podpisywałam wnioski o przedłużenie terminu oddania pracy i o duplikat indeksu i karty egzaminacyjnej. Praca oddana ![]() ![]() ![]() Niestety wszystko było w takim biegu, że nawet nie sprawdziłam dokładnie przed oprawieniem. Mam nadzieję, że w domu wszystko ułożyłam w dobrej kolejności ![]() Także czekam na wiadomość od promotorki z terminem obrony... Uwierzcie, że przedwczoraj, a już szczególnie wczoraj, byłam nie do życia. Stres i emocje opadły, wyszło zmęczenie i nieprzespane noce. Jeszcze teraz boli mnie trochę głowa. Poza tym w kwestii oszczędzania są postępy - kasy wydajemy mnie, bo po prostu jej nie mamy ![]() ![]() Dziewczyny, chcę dziś zrobić placki ziemniaczane. Macie jakiś sprawdzony przepis?! Tylko na duuużą porcję proszę ![]()
![]() |
#1493 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Za dużo mi to nie daje, bo ja nigdy nie robiłam placków
![]()
#1496 |
Zakorzenienie
|
czy mieliście placki zmiemniaczne Knorra? bo mi sie nie zawsze chce trzeć "pyrki"
![]()
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my właśnie nie robimy placków z tego powodu że za długo trzeba by było trzeć ziemniak a maszyny nie mamy ![]()
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
takie cos
http://www.sklepgroszek.co.uk/upload...g-Product2.jpg w Tesco widzialam za 5zł
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te 15 sztuk to mój Tż wsunął by na raz ![]()
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.