|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
heh dawno się nie odzywałam, ale oczywiście czytam wątek pilnie
![]() powiem Wam, że nawet się nie spodziewałam, ile cennych rad i wskazówek tutaj znajdę... Do tego te wzruszające opisy już ex-PM-ek ![]() No i uświadomiłam sobie, że to już wcale nie tak dużo czasu zostało... W moim przypadku tylko 9 miesięcy i 29 dni ![]() A dopiero co był ponad rok !! Niesamowite. Ale jak któraś z PM-ek słusznie zauważyła, ten czas "przed" jest najciekawszy i chyba najcudowniejszy. Wprawdzie jest wiele wątpliwości i niepewności na temat tego, czy się wszystko uda tak, jak powinno, ale same przygotowania i plany - mniodzio ![]() Jeśli chodzi o kolejne etapy, to mam już do odbioru obrączki, jak dobrze pójdzie zobaczę je jutro ![]() ![]() Pozostaje kwestia nauk przedślubnych. Byliśmy w duszpasterstwie akademickim PL, bo słyszeliśmy pochlebne opinie od naszych bliskich znajomych, ale okazało się, że w niedziele prowadzą nauki tylko dla studentów/absolwentów i ludzi związanych z PL, a dla reszty nauki są w poniedziałki. Niestety my ze względu na pracę możemy tylko w soboty lub niedziele, z tego co się dowiedziałam, w niedziele tylko na Kalinowszczyźnie są nauki. Nie znam natomiast nikogo, kto by coś był w stanie o tych naukach powiedzieć. Może któraś z Was coś słyszała? Bo jeśli nie tam, to chyba będzie trzeba szukać weekendowych, a ja wolałabym jednak w spokoju przez kilka tygodni pochodzić i się być może czegoś ciekawego dowiedzieć. Myślę, że takie "rekolekcje", o ile dobrze poprowadzone, dobrze zrobią mojemu TŻ ![]() Kamerzystę mam zaklepanego, rozglądam się za cenami dekoracji na samochód i ksiąg pamiątkowych, a poza tym kotylionów (chcę mieć, uważam to za miły akcent klasycznego wesela). Do tego wymyśliłam sobie samodzielne "wytwarzanie" zaproszeń, przy czym projekty graficzne to mniejszy problem, gorzej z fajnymi tekstami... Przejrzałam tyle stron o tej tematyce i przeczytałam już chyba tysiące postów na forach, i nadal nie mam tego jedynego tekstu... Tak na prawdę powtarza się kilkanaście takich samych (min. teatr - 3 akty dla ciała, duszy itd., sąd - skazani na siebie itd., on bogu ducha winny etc., styl staropolski...). My chcemy coś fajnego, oryginalnego, a takich ciekawych jest kilka, ale każda firma je oferuje, do tego ja dostałam je od znajomych na ich wesela, więc szukam czegoś innego. Koleżanka ma mi pokazać zaproszenie, które dla jej siostry sporządził jakiś koleś, po prostu wymyślił wierszyk o młodym i młodej, może to jest myśl... nie wiem sama... A za tydzień przyjeżdża moja druhna z drugiego końca Polski, a ponieważ chcę na mierzeniu mieć ją, moją mamę i jeszcze jedną koleżankę, więc Wielkie Mierzenie odbędzie się w dniach 22-27 listopad. Bójcie się sprzedawczynie w sklepach z modą ślubną w Lublinie i okolicach ]:-> Z moich najgorszych obaw przedweselnych - czy na poprawinach zostaną jacyś ludzie? Czy wszyscy (szczególnie ci z daleka) pojadą do domów w niedzielę, bo w poniedziałek do pracy/szkoły??? ![]() Słyszałam też, że niektórzy na zaproszeniach dodają info o poprawinach. Któraś z Was słyszała może coś na ten temat? Co o tym myślicie?
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Czas i mi do ślubu iść ...
![]()
#1474 |
Wtajemniczenie
|
ja też ja też... ale ja dopiero 2012
![]() Edytowane przez ibyza Czas edycji: 2010-11-12 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() polecane są też u Dominikanów wieczory dla zakochanych ![]() Co do zaproszeń może nie trzeba przekombinować z tekstem, wystarczy żeby to było od Was szczere i proste i estetyczne.. tak mi się wydaje.. szczerze ... śmieszą mnie na siłę jakieś akty, dowcipy rymowanki... bo niby co jest dowcipnego w ślubowaniu sobie miłości na całe życie ![]() robienie z tego teatrzyku w trzech aktach to trochę taka dziecinada i spłaszczanie tematu... nie mówię żeby nie było zabawnie na weselu, nawet musi, ale zapraszamy na najważniejszą uroczystość w naszym życiu, Mszę Świętą z Sakramentem. jestem z prostotą i elegancją ![]() o poprawinach trzeba poinformować koniecznie ![]() ![]() miłych przygotowań!
![]() |
#1476 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do obrączek to my zamowimy bliżej ślubu bo moje palce jakoś tak często zmieniają grubość;/ a może przejrzyj zaproszenia na allegro, tam są pokazane różne teksty zaproszeń, może wybierzesz coś dla siebie jeśli chodzi o poprawiny to możesz np w zaproszeniu pod informacją o miejscu wesela napisać, że zapraszacie także na poprawiny ,np w niedzielę od godziny 14. można też włożyć do zaproszenia oddzielną karteczkę ( wkłądkę) z informacją o poprawinach. możesz też zapraszać na poprawiny ustnie przy rozdawaniu zaproszeń Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Jej dziewczyny muszę się Wam poskarżyć na tą piekielną biurokrację i urzędników, którzy sami nie wiedzą o czym mówią.......
Zaczeliśmy się z TŻem dowiadywać kiedy jakie o jakie papierki musimy składać podania, żeby je dostać na czas, ale nie za wcześnie. Jednym z nich jest "zaświadczenie o zdolności prawnej do zawarcia małżeństwa", którego mój TŻ potrzebuje by wziąć slub w Polsce... Jego kraj RPA nie wydaje tego papierka, jego drugi kraj Niemcy wydaje, ale dzwoniliśmy do ambasad w Warszawie, Londynie i konsulatu w Edynburgu (mieszkamy obecnie w Szkocji) ale wszyscy nas przekierowują dalej. W Edynburgu nam powiedzieli, że powinien się zgłosić po ten dokument do najbliższego szkockiego USC, co jest wierutną bzdurą bo oni taki papier moga wydać jedynie obywatelom brytyjskim... No i jesteśmy w kropce.... Jedyny plan jaki przychodzi mi do głowy to będąc w Polsce udać się do ambasady Niemiec i nie mówiąc o chwilowym zamieszkaniu za granicą zlożyć tam podanie. Moj TŻ mieszkał w Polsce 2 lata przed naszym wyjazdem do Szkocji więc mają jego papiery, z resztą oni wydali mu jego ostatni niemiecki paszport, wiec mają najnowsze info... mam nadzieje, że się uda... a jak nie to chyba tylko Vegas nam zostaje ;P W każdym razie jestem przerażona jak łatwo przychodzi urządnikom zbyć człowieka jeśli tylko nie są pewni czy moga coś dla niego zrobić czy nie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=iovaa;23190430]
My chcemy coś fajnego, oryginalnego, a takich ciekawych jest kilka, ale każda firma je oferuje, do tego ja dostałam je od znajomych na ich wesela, więc szukam czegoś innego. QUOTE] IOVAA podeślij mi jak możesz ten fajny tekst, co mieli Twoi znajomi na PW
![]() |
#1479 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Popieram ten pomysł
![]() ![]() ![]() Panieński w Vegas... ![]()
#1481 |
Zakorzenienie
|
Chętnie Was dziewczyny ze sobą zabiorę if the worst comes to the worst, ale wciąż mam nadzieje, że jakoś uda nam się wziąć ślub konordatowy, w Polsce, w wyznaczonej dacie... oby.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1483 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uff. Trochę przydługo mi wyszło. Ale wreszcie mam czas ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Poza tym, może to już tu padło nie raz, ale jeszcze raz to powtórzę i z własnego doświadczenia: trzeba mierzyć!!! Ja wymarzyłam sobie zupełnie inne modele i z innego materiału. A najbardziej mi się spodobała taka, co nawet jej nie obejrzałam w internecie. Trzeba czasem też zaufać Paniom, które się już troszkę znają i chcieć choć spróbować coś innego niż wcześniej się myślało, ale nie dawać sobie już potem wciskać kitu. I jeszcze jedna może taka techniczna uwaga: w wielu salonach są optycznie pomniejszające / wyszczuplające lustra. Także najlepiej mieć aparat i dać się sfotografować, żeby zobaczyć się "naprawdę". |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zadomowienie
|
osia86 a z jakich okolic chcesz kamerzyste?
#1485 |
Raczkowanie
|
Najlepiej z okolic Zamościa, ale z Lublina jak będzie niedrogi, to też nie pogardzę
![]() Zobaczcie sobie te filmiki - moim zdaniem to kwintesencja. W Polce też takie robię, ale od 6 tysięcy zł w górę ![]() http://machej.pl/oferta/40/video.php?id=40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a które z lubelskich salonow oferuja suknie w przystepnej cenie? Tzn zeby mozna bylo cos fajnego wybrac do 2000 zł... powiem szczerze, ze nie mam wogole rozeznania... bylam w jednym salonie "Oliwia" na Swietoduskiej i ?Pani mnie milo zaskoczyla tym, ze suknie sa w cenie do 1600 zł. I powiedziala, ze mam jeszcze czas ( śłub w lipcu), a na przelomie grudnia i stycznia bedzie wiekszy wybor. Wiec chyba faktycznie odłożę poszukiwania w czasie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, za 3 tygodnie targi ślubne w Lublinie!!! Kto się wybiera i na co się nastawia??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a przy okazji witam nowe dziewczyny, napiszcie coś o sobie, co już macie zaklepane itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tych targow, to co ciekawego tam można zobaczyć?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Wtajemniczenie
|
ja też się skuszę na te targi... jeszcze nie byłam ani razu na ślubnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
link do stronki o targach
![]() http://www.targi.lublin.pl/targi/2010/slubne/pl/ w tamtym roku bez rewelacji było ![]() ![]()
#1494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
co do targów to ja się oczywiście wybieram. byliśmy w tamtym roku (mimo, że byliśmy jeszcze przed zaręczynami) i popatrzyliśmy trochę, uświadomiliśmy sobie ile rzeczy trzeba załatwić, dostaliśmy tonę katalogów, ulotek, itp. Chociaż dla nas to bedzie trochę późno, bo ślub w kwietniu, więc większość rzeczy będziemy już mieli załatwione, ale może zajdziemy jeszcze jakąś inspirację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Raczkowanie
|
ja sie wybieram na targi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, dlaczego fotografowie tyle sobie liczą? Czy możecie polecić kogoś, kto zrobi zrobi nam zdjęcia na ślubie, obiedzie weselnym i plenerze za 1500 (albo mniej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Raczkowanie
|
oo właśnie targi ślub8=ne
![]() ![]() Witam nowe PM-ki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kosztach też nie myślą(albumy ze zdjęciami, płyty, paliwo,kupno i amortyzacja sprzętu) no i oczywiście najbardziej bolesne ZUS co miesiąc po 900 zł oraz podatek. Ja na szczęście do czerwca mam promocyjny ZUS wysokości 350 zł więc sobie mogę na różne promocje pozwolić i niższe ceny.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-11-16 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie Dziewczyny!!!
![]() ![]() Jeśli można chciałabym Was spytać o jedną rzecz - być może ten temat był już kiedyś poruszany, ale nie udało mi się odnaleźć takiego wątku - czy któraś z Was organizuje może wesele bez DJ'a, zespołu, wodzireja itd. decydując się jedynie na muzykę puszczaną z płyt na jakimś lepszym sprzęcie (wypożyczone głośniki na "słupach", wzmacniacze itd.)? My właśnie zdecydowaliśmy się na coś takiego, ale mam coraz więcej wątpliwości czy goście będą się dobrze bawić... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.