Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-24, 18:52   #1471
Paulinka675
Zakorzenienie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

przy zaskórnikach i grudkach warto sprawdzic poziom hormonów, w tygodniu idę do ginekologa wypytać się o te badania, póki co kupiłam cicalfate z avene kiedyś używałam i nie zawiodłam się, bardzo szybko goi ranki i ropne niespodzianki troche mi tez przususzał zaskorniki, naprawde jest godny polecenia

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez tralalotek Pokaż wiadomość
http://i40.tinypic.com/2cyjvbk.jpg

mam to juz na twarzy ponad rok , myślałem że samo zniknie no ale nie znikło jest to wypukłe ale miękkie i bezbolesne.Prosze niech mi ktoś pomoże i powie co to może być ((
moze to zaskórnik? ja mam na czole taki bialawy już od pol roku, a ze jest mało widoczy i maly to nie ruszam

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 11:25   #1472
Cammile
Raczkowanie

a u dermatologa byłaś? takie rzeczy w tych czasach chyba łatwo wyeliminować prawda?

Ja byłam raz z koleżanką w gabinecie dermatologicznym i jej (bo o nią chodziło) zrobili to raz dwa i nie miała żadnych dziur. Ogólnie polecam specjalistów z domowych to korzystam wyłącznie z peelingu kawowego, resztę odbębniam na korfantego.
Stary 2009-06-25, 20:31   #1473
magdolena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
przy zaskórnikach i grudkach warto sprawdzic poziom hormonów, w tygodniu idę do ginekologa wypytać się o te badania, póki co kupiłam cicalfate z avene kiedyś używałam i nie zawiodłam się, bardzo szybko goi ranki i ropne niespodzianki troche mi tez przususzał zaskorniki, naprawde jest godny polecenia

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

moze to zaskórnik? ja mam na czole taki bialawy już od pol roku, a ze jest mało widoczy i maly to nie ruszam
Wlasnie tez mnie interesuja badania hormonalne, jak sie dowiedz jakie, gdzie sie je robi, jak wygladaja itp to napisz
Stary 2009-06-25, 21:16   #1474
Paulinka675
Zakorzenienie

z tego co wiem są to badania krwi na zawartosc hormonow, pobiera sie krew w ktorychstam dniach cyklu i badają co i jak

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2009-06-26, 14:33   #1475
ewelina1623
Przyczajenie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??

chcialam dowiedzieć się czy nie zna ktoś w miare taniego kosmetyku na zaskorniki dla skory mieszanej, wrazliwej i do tego naczynkowej?
ewelina1623 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 08:38   #1476
Paulinka675
Zakorzenienie

nie wiem juz co sie dzieje, ani aknemycin plus ani diacneal nie działaja na mnie tak jak powinny, nie wysuszaja, zero działania choc kiedy szybko pomagały, głupie syfy zniszczyły mi 7 lat zycia

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2009-06-29, 10:02   #1477
bubbly face
Przyczajenie

Słuchajcie, na mnie chyba zaczyna dzialac ta mikstura Widocznie niektorzy potrzebuja wiecej czasu :PP Nosek mam gladziutki ale nie do konca jeszce wyczyszczony:P mysle ze jeszce tak z tydzien i wszsko znieknie
bubbly face jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 15:19   #1478
86k
Przyczajenie

hej bubbly face ty stosujesz ta nafte z olejkiem pichtowym?? to ci pomoglo?? ja stosuje wlasnie ta "miksture" w sumie dopiero 2 razy ale juz odstawilam bo mi strasznie skora z nosa zchodzi i mam czerwony jak u jakiegos zula... noi ten zapach duszacy bleeee
86k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 12:01   #1479
bubbly face
Przyczajenie

ja juz koncze te miksture, stosuje codziennie, na poczatku wydawalo mi sie ze pomaga a teraz widze ze jest jak bylo.. na nosie pelno zaskornikow
a stosowalam petreleum+nafta+olejek
Stary 2009-07-09, 13:28   #1480
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Tak myslalam czy by olejek z drzewa herbacianego nie pomogl na zaskorniki cos?
Zamierzam kupic i stosowac punktowo na jakies pryszcze i dodawac troche do kremu. Podobno przy dluzszym stosowaniu oczyszcza pory...

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 13:29   #1481
Paola28
Rozeznanie

czasem to koszmarnie ciężko pozbyc się zaskórników - z takich popularnych, domowych metod polecam:
1. Dokładne oczyszczanie skóry - nie tylko żele do twarzy, ale także tonik i rozpuszczające makijaż mleczko do twarzy - tylko taka pielęgnacja jest kompletna
2. Peelingi - oczywiście te drobnoziarniste, przed wykonaniem peelingu można zrobić tak zwaną parówkę - otwarzy ona pory co pozwoli na dokładniejsze ich oczyszczenie
3. moga pomóc takie specjalne plasterki naklejane na nos - twe kuracje mają jednak charakter doraźny i nie rozwiążą przyczyn problemu.
4. stosować maseczki oczyszczające - najlepiej typu peel off - czyli takie, które po zastygnięciu po prostu się ściąga z twarzy.
Pomogą również suplementy diety - wyreguluja one pracę gruczołów łojotokowych co pozwoli na zmniejszenie problemu. W celu zatuszowania problemu należy dobrać odpowiedni makijaż - dobry podkład ukryje rozszerzone pory - ten nie powinien mieć jednak zbyt gestej konsystencji by niepotrzebnie nie zatykać porów. Z pudrów najlepiej sprawdza się te o beztłuszczowej formule, przeznaczone dla cery z niedoskonałościami.

Zabiegi stosowane w salonach kosmetycznych polegają na dogłebnym, mechanicznym usunięciu zanieczyszczeń. Po oczyszczeniu skóry nakładana jest maseczka rozpulchniająca, nastepnie wykonywane jest mechaniczne oczyszczanie. Koniec kuracji stanowi aplikacja maski łagodzącej podrażnienia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-12, 11:58   #1482
Otoshi
Raczkowanie

Vichy Normaderm krem nawilżający zwalczający niedoskonałości skóry. Na dzień.
Polecam. Miałam już jakieś 4 razy i sprawdza się doskonale - warty swojej ceny.
Otoshi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 13:45   #1483
bubbly face
Przyczajenie

Otoshi co masz na mysli mowic ze sprawdza sie doskonale? na jakiej zasadzie dziala ten kremik?
Stary 2009-07-12, 16:29   #1484
feniksica
Raczkowanie

co do mikstury z olejku i petroleum...
tarlam, tarlam...i zdarlam sobie skore no i kurcze, jak tu sie pozbyc tych wagrow?;/ teraz jedynie przecieram wacikiem, no ale na skrzydelkach (tych od nosa wiecie) robia mi sie takie czarne dziury;O haha no wiadomo, ze jak 'wyciagne' te wagry to jakies 'wneki' zostana, ale okropnie to wyglada;( a i tak pozniej wszystko wraca do stanu poczatkowego. Chyba sobie daruje ta cala walke juz bym chyba wolala miec kupe pryszczy niz wielka serie wagrow pryszczy chociaz da sie jakos pozbyc...
feniksica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 17:43   #1485
agatka11223344
Raczkowanie

no to niestety mam ten sam problem. mi również zostały po tej miksturze dziurki i nie da się tego pozbyć. pilingi mi nic nie dają. no załamać się idzie. nie dość że mam nos w czarne kropki to teraz jeszcze dziurawy
agatka11223344 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-12, 21:41   #1486
Otoshi
Raczkowanie

bubbly face, usuwa wągry i zwęża pory .
Stary 2009-07-13, 17:34   #1487
bubbly face
Przyczajenie

to chyba wszystkie mamy ten sam problem:P mnie osobiście doprowadza juz do szalu nie mam pojecia jak sie tego pozbyc nie mam jakos tako pryszczy ale sa te btzydkie zaskroniki na nosie i w okolicach nie chce tego wygniatac bo mi sie rozniesie ale na to nie ma innej recypty myslalam ze mikstura mi pomoze a tu nic. mialam wrazenie ze wychodza te zaskorniki na zewnatrz i jest ich jeszce wiwcej i pzestalam stosowac. sama juz nie wiem co robic

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Otoshi po jakim czasie zauwazylas zmiany?
Stary 2009-07-13, 18:45   #1488
Elfia4
DOMator

U mnie z zaskórnikami skutecznie rozprawiły się najpierw kwasy, a później retinoidy. W ciągu około 2 lat pozbyłam się niemal całkowicie rozszerzonych porów (zostało troche w skrzydełkach nosa, ale tam wiele lat temu je wyciskałam, więc to moja wina)
Na nosie pory są normalne, widoczne bez makijażu, ale nie są zanieczyszczone.
Niestety do usunięcia wągrów i zaskórników potrzebna jest cierpliwość, odpowiednia kuracja i sumienne filtrowanie przez cały rok, bo kwasy i retinoidy urażliwiają na słońce.
W ciagu tych lat stosowałam acne-derm, lysanel active, atrederm, epiduo (obecnie), isotrexin, differin. Do tego co jakiś czas (jak mi się przypomniało) maseczka aspirynowa.
Jeśli ktoś jest gotowy przejść etap łuszczenia, wysuszenia, poszukiwań odpowiedniego filtra, to polecam kurację którymś z leków. Bez filtra zamiast wągrów można zyskać przebarwienia.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 11:19   #1489
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
U mnie z zaskórnikami skutecznie rozprawiły się najpierw kwasy, a później retinoidy. W ciągu około 2 lat pozbyłam się niemal całkowicie rozszerzonych porów (zostało troche w skrzydełkach nosa, ale tam wiele lat temu je wyciskałam, więc to moja wina)
Na nosie pory są normalne, widoczne bez makijażu, ale nie są zanieczyszczone.
Niestety do usunięcia wągrów i zaskórników potrzebna jest cierpliwość, odpowiednia kuracja i sumienne filtrowanie przez cały rok, bo kwasy i retinoidy urażliwiają na słońce.
W ciagu tych lat stosowałam acne-derm, lysanel active, atrederm, epiduo (obecnie), isotrexin, differin. Do tego co jakiś czas (jak mi się przypomniało) maseczka aspirynowa.
Jeśli ktoś jest gotowy przejść etap łuszczenia, wysuszenia, poszukiwań odpowiedniego filtra, to polecam kurację którymś z leków. Bez filtra zamiast wągrów można zyskać przebarwienia.
Dłuto to trwało, zanim zaskórniki zaczęły znikać? Już chyba z dwa miesiące stosuję retinoidy (atrederm), czasem też dołożę peeling kwasem salicylowym, i o ile cera ogólnie się poprawiła, trądzik zminimalizował, o tyle zaskórniki są nietknięte

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 12:33   #1490
marrrta111
Raczkowanie

dziewczyny a w jakich proporcjach należy mieszać olejek z petroleum? właśnie zakupiłam owe specyfiki i zaczynam walke z zaskórnikami
marrrta111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 16:51   #1491
Otoshi
Raczkowanie

bubbly face, ciężko powiedzieć, bo jakiś czas nie używałam. ok tygodnia?
Stary 2009-07-14, 19:06   #1492
dance makabre
Wtajemniczenie

Mi ta mieszanka z olejku i pertoleum pomogła tylko troszkę, zmniejszyła zaskórniki, ale niestety ich nie zlikwidowała
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 19:14   #1493
_Magdusia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Mi ta mieszanka z olejku i pertoleum pomogła tylko troszkę, zmniejszyła zaskórniki, ale niestety ich nie zlikwidowała
Mi również , żuzyłam cała miksturkę i odłożyłam .
Wole mniej drastyczną pielęgnacje skóry , bo ta mieszanka strasznie wysuszyła mi buzie , przy ciagłym nawilżaniu .
Nie każdemu musi to pomóc

_Magdusia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 19:29   #1494
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
Dłuto to trwało, zanim zaskórniki zaczęły znikać? Już chyba z dwa miesiące stosuję retinoidy (atrederm), czasem też dołożę peeling kwasem salicylowym, i o ile cera ogólnie się poprawiła, trądzik zminimalizował, o tyle zaskórniki są nietknięte
Parę miesięcy atredermu dało już efekt. W końcu kilkakrotne zrzucanie skóry musiało spowodować wyrównanie skóry i usunięcie częście zanieczyszczeń z niej.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 18:52   #1495
sziti
Przyczajenie

witam,
jeste tutaj po raz pierwszy nie wiem czy z moja skora jest cos nie tak ale na zupelnie nic nie reaguje, a napewno nie tak jak czytam na ty forum. obecnie uzywam brevoxyl i ta miksture z olejku pichtowego, przy czym moja mieszana to pol na pol xP martwi mnie to ze kazdemu by to napewno bardzo wysuszylo skore a u mnie nic a nie mam wcale bardzo tlustej cery ale wagry tez nie ruszone czy wszystkim ktorzy uzyli tych 2 specyfikow wysuszyla sie cera??
z gory dziekuje za odpowiedz
sziti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 21:09   #1496
magdolena
Zakorzenienie

Od 2 tygodni nie uzywam kwasow, bo troche sie opalam (nie chce jak trup chodzic w wakacje). Skora no nosie i wokol niego zrobila sie jakby grubsza i strasnzie zanieczyszczona, pelno zaskornikow i malych krostek. nie wiem czego uzyc. nie chce kwasow bo zamierzam sie opalac. a poza tym to zauwazylam ze czolo mi sie poprawilo, bo jak uzywalam kwasow mialam wiecej takich pryszczy, a tera zone znikenely.
Stary 2009-07-17, 21:33   #1497
MickY
Raczkowanie

a ja wczoraj w Super Pharm znalazłam Peeling elimujący zaskórniki Garniera, z serii Czysta Skóra Active..zawiera 2% kwas salicylowy, można sie przy uzywaniu tego peelingu opalać? i czy znacie ten produkt? bo nigdzie nie moge o nim znalezc...
MickY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-18, 08:27   #1498
boangelina
Rozeznanie

Przyjaciolka kupila w Rossmanie Po 2 uzyciach oddala mi, bo bardzo podraznil jej skore. Na mnie narazie nie dziala- szczypie, ale zobaczymy jak sie sprawdzi
boangelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-18, 09:02   #1499
magdolena
Zakorzenienie

kosmetyki garniera u mnie to tylko pogarszaly cere. wysuszaly i niszczyly. swiństwo
Stary 2009-07-18, 11:26   #1500
Ilena
Zakorzenienie

skopiowana moja wypowiedź z innego wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=bratek polecam wątek ... wiesz dla mnie nie tyle są ważne maści itp co walka od środka

ja stosuje :
cynk
bratek w tabletkach
witaminę b
drożdże w tabletkach
complex witamin

biorę to cały czas robię tylko przerwę z cynkiem bo wypłukuje on magnez więc ten dodatkowo biorę .. efekty widać po miesiącu jak się wszystko oczyści .. oczywiście po 1-2 tyg wysyp oczyszczający

pij na czczo wodę z cytryną bardzo oczyszające

polecam denoxinal jak ktoś nie miał nigdy kuracji oczyszczającej

ogólnie to ważna jest dieta bez neij ani rusz a firme jaka kocham to
http://www.laroche-posay.pl/ od kiedy ich odkryłam używam ich produktów
kremy: EFFACLAR K oraz PITYVAL
a resztę z serii http://www.laroche-posay.pl/skora_tlusta.php
nie stosuje fluidu ponieważ zapychają mi się łatwo pory i mam nowe pryszcze .. radzę ci w taką pogodę zrezygnować z ciężkiego makijażu .. kup sobie korektor wysuszający

kup sobie w aptece olejek z drzewa herbacianego i przecieraj twarz raz w tygodniu

ja wieże w moc maseczek i co drugi dzień robię sobie maseczkę oczyszczającą i złuszczającą

moja cera jest boska w porównaniu z tym co kiedyś

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Otoshi Pokaż wiadomość
Vichy Normaderm krem nawilżający zwalczający niedoskonałości skóry. Na dzień.
Polecam. Miałam już jakieś 4 razy i sprawdza się doskonale - warty swojej ceny.
miałam 1 opakowanie i nigdy więcej ... miałam tak niesamowicie pozapychane pory że nie wiem .. do mojej tłustej cery się nie nadawał
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości