![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
przy zaskórnikach i grudkach warto sprawdzic poziom hormonów, w tygodniu idę do ginekologa wypytać się o te badania, póki co kupiłam cicalfate z avene kiedyś używałam i nie zawiodłam się, bardzo szybko goi ranki i ropne niespodzianki troche mi tez przususzał zaskorniki, naprawde jest godny polecenia
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
a u dermatologa byłaś? takie rzeczy w tych czasach chyba łatwo wyeliminować prawda?
Ja byłam raz z koleżanką w gabinecie dermatologicznym i jej (bo o nią chodziło) zrobili to raz dwa i nie miała żadnych dziur. Ogólnie polecam specjalistów ![]()
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem są to badania krwi na zawartosc hormonow, pobiera sie krew w ktorychstam dniach cyklu i badają co i jak
![]() |
#1475 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
chcialam dowiedzieć się czy nie zna ktoś w miare taniego kosmetyku na zaskorniki dla skory mieszanej, wrazliwej i do tego naczynkowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
nie wiem juz co sie dzieje, ani aknemycin plus ani diacneal nie działaja na mnie tak jak powinny, nie wysuszaja, zero działania choc kiedy szybko pomagały, głupie syfy zniszczyły mi 7 lat zycia
![]() |
#1477 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, na mnie chyba zaczyna dzialac ta mikstura
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Przyczajenie
|
hej bubbly face ty stosujesz ta nafte z olejkiem pichtowym?? to ci pomoglo?? ja stosuje wlasnie ta "miksture" w sumie dopiero 2 razy ale juz odstawilam bo mi strasznie skora z nosa zchodzi i mam czerwony jak u jakiegos zula... noi ten zapach duszacy bleeee
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Przyczajenie
|
ja juz koncze te miksture, stosuje codziennie, na poczatku wydawalo mi sie ze pomaga a teraz widze ze jest jak bylo.. na nosie pelno zaskornikow
![]() a stosowalam petreleum+nafta+olejek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Wtajemniczenie
|
Tak myslalam czy by olejek z drzewa herbacianego nie pomogl na zaskorniki cos?
![]() Zamierzam kupic i stosowac punktowo na jakies pryszcze i dodawac troche do kremu. Podobno przy dluzszym stosowaniu oczyszcza pory...
![]() |
#1481 |
Rozeznanie
|
czasem to koszmarnie ciężko pozbyc się zaskórników - z takich popularnych, domowych metod polecam:
1. Dokładne oczyszczanie skóry - nie tylko żele do twarzy, ale także tonik i rozpuszczające makijaż mleczko do twarzy - tylko taka pielęgnacja jest kompletna 2. Peelingi - oczywiście te drobnoziarniste, przed wykonaniem peelingu można zrobić tak zwaną parówkę - otwarzy ona pory co pozwoli na dokładniejsze ich oczyszczenie 3. moga pomóc takie specjalne plasterki naklejane na nos - twe kuracje mają jednak charakter doraźny i nie rozwiążą przyczyn problemu. 4. stosować maseczki oczyszczające - najlepiej typu peel off - czyli takie, które po zastygnięciu po prostu się ściąga z twarzy. Pomogą również suplementy diety - wyreguluja one pracę gruczołów łojotokowych co pozwoli na zmniejszenie problemu. W celu zatuszowania problemu należy dobrać odpowiedni makijaż - dobry podkład ukryje rozszerzone pory - ten nie powinien mieć jednak zbyt gestej konsystencji by niepotrzebnie nie zatykać porów. Z pudrów najlepiej sprawdza się te o beztłuszczowej formule, przeznaczone dla cery z niedoskonałościami. Zabiegi stosowane w salonach kosmetycznych polegają na dogłebnym, mechanicznym usunięciu zanieczyszczeń. Po oczyszczeniu skóry nakładana jest maseczka rozpulchniająca, nastepnie wykonywane jest mechaniczne oczyszczanie. Koniec kuracji stanowi aplikacja maski łagodzącej podrażnienia.
![]() |
#1482 |
Raczkowanie
|
Vichy Normaderm krem nawilżający zwalczający niedoskonałości skóry. Na dzień.
Polecam. Miałam już jakieś 4 razy i sprawdza się doskonale - warty swojej ceny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
co do mikstury z olejku i petroleum...
tarlam, tarlam...i zdarlam sobie skore ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
no to niestety mam ten sam problem. mi również zostały po tej miksturze dziurki i nie da się tego pozbyć. pilingi mi nic nie dają. no załamać się idzie. nie dość że mam nos w czarne kropki to teraz jeszcze dziurawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
bubbly face, usuwa wągry i zwęża pory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Przyczajenie
|
to chyba wszystkie mamy ten sam problem:P mnie osobiście doprowadza juz do szalu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Otoshi po jakim czasie zauwazylas zmiany? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
DOMator
|
U mnie z zaskórnikami skutecznie rozprawiły się najpierw kwasy, a później retinoidy. W ciągu około 2 lat pozbyłam się niemal całkowicie rozszerzonych porów (zostało troche w skrzydełkach nosa, ale tam wiele lat temu je wyciskałam, więc to moja wina)
Na nosie pory są normalne, widoczne bez makijażu, ale nie są zanieczyszczone. Niestety do usunięcia wągrów i zaskórników potrzebna jest cierpliwość, odpowiednia kuracja i sumienne filtrowanie przez cały rok, bo kwasy i retinoidy urażliwiają na słońce. W ciagu tych lat stosowałam acne-derm, lysanel active, atrederm, epiduo (obecnie), isotrexin, differin. Do tego co jakiś czas (jak mi się przypomniało) maseczka aspirynowa. Jeśli ktoś jest gotowy przejść etap łuszczenia, wysuszenia, poszukiwań odpowiedniego filtra, to polecam kurację którymś z leków. Bez filtra zamiast wągrów można zyskać przebarwienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1490 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a w jakich proporcjach należy mieszać olejek z petroleum? właśnie zakupiłam owe specyfiki i zaczynam walke z zaskórnikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
bubbly face, ciężko powiedzieć, bo jakiś czas nie używałam. ok tygodnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Wtajemniczenie
|
Mi ta mieszanka z olejku i pertoleum pomogła tylko troszkę, zmniejszyła zaskórniki, ale niestety ich nie zlikwidowała
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wole mniej drastyczną pielęgnacje skóry , bo ta mieszanka strasznie wysuszyła mi buzie , przy ciagłym nawilżaniu . Nie każdemu musi to pomóc ![]()
![]() |
![]() |
#1494 |
DOMator
|
Parę miesięcy atredermu dało już efekt. W końcu kilkakrotne zrzucanie skóry musiało spowodować wyrównanie skóry i usunięcie częście zanieczyszczeń z niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Przyczajenie
|
witam,
jeste tutaj po raz pierwszy ![]() ![]() ![]() z gory dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Od 2 tygodni nie uzywam kwasow, bo troche sie opalam (nie chce jak trup chodzic w wakacje). Skora no nosie i wokol niego zrobila sie jakby grubsza i strasnzie zanieczyszczona, pelno zaskornikow i malych krostek. nie wiem czego uzyc. nie chce kwasow bo zamierzam sie opalac. a poza tym to zauwazylam ze czolo mi sie poprawilo, bo jak uzywalam kwasow mialam wiecej takich pryszczy, a tera zone znikenely.
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
a ja wczoraj w Super Pharm znalazłam Peeling elimujący zaskórniki Garniera, z serii Czysta Skóra Active..zawiera 2% kwas salicylowy, można sie przy uzywaniu tego peelingu opalać? i czy znacie ten produkt? bo nigdzie nie moge o nim znalezc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Rozeznanie
|
Przyjaciolka kupila w Rossmanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
kosmetyki garniera u mnie to tylko pogarszaly cere. wysuszaly i niszczyly. swiństwo
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
skopiowana moja wypowiedź z innego wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=bratek polecam wątek ... wiesz dla mnie nie tyle są ważne maści itp co walka od środka ja stosuje : cynk bratek w tabletkach witaminę b drożdże w tabletkach complex witamin biorę to cały czas robię tylko przerwę z cynkiem bo wypłukuje on magnez więc ten dodatkowo biorę .. efekty widać po miesiącu jak się wszystko oczyści .. oczywiście po 1-2 tyg wysyp oczyszczający pij na czczo wodę z cytryną bardzo oczyszające polecam denoxinal jak ktoś nie miał nigdy kuracji oczyszczającej ogólnie to ważna jest dieta bez neij ani rusz a firme jaka kocham to http://www.laroche-posay.pl/ od kiedy ich odkryłam używam ich produktów kremy: EFFACLAR K oraz PITYVAL a resztę z serii http://www.laroche-posay.pl/skora_tlusta.php nie stosuje fluidu ponieważ zapychają mi się łatwo pory i mam nowe pryszcze .. radzę ci w taką pogodę zrezygnować z ciężkiego makijażu .. kup sobie korektor wysuszający kup sobie w aptece olejek z drzewa herbacianego i przecieraj twarz raz w tygodniu ja wieże w moc maseczek i co drugi dzień robię sobie maseczkę oczyszczającą i złuszczającą moja cera jest boska w porównaniu z tym co kiedyś ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- miałam 1 opakowanie i nigdy więcej ... miałam tak niesamowicie pozapychane pory że nie wiem .. do mojej tłustej cery się nie nadawał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.