|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
już widze jak mam 40% szans na przeżycie a mój tż siedzi na forum i o tym wam pisze, no na bank
![]() dobranoc ![]()
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Moja mama nie wtrąca się do naszych zakupów,
po prostu ogląda i chwali nowe zakupy ![]() sama na razie nic nie kupiła, poprzednim wnukom zaczynała robić zakupy w ok. 8 miesiącu ciąży, wcześniej raczej nic nie kupuję, ale to jej sprawa ![]() jakoś mnie to nie ziębi No i obiecała mi wózek ![]() ale generalnie sprowadzi się to do przelewu na konto. Cytat:
normalnie ... ![]()
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też już zamówiłam wózek 2 tygodnie temu, a obecnie jestem w 31 tygodniu. teściowa chyba nie była zachwycona, bo ona jest zdania, że do porodu nic się nie kupuję, ale sama przyznała, że jej córka przez prawie 3 m-ce od urodzenia małej nie miała wózka, bo tyle wybierali a potem długo czekali ![]() ![]() kurde znowu mam zgagę........... ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Castia Sto lat...Sto lat... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Montii aż poszłam poczytać. Na bank oszustka, mojego w ogóle bym do wizażu nie zmusiła, żeby zdawał relacje, chyba ze bym go poprosila zeby wszedl i Wam napisał, ale jakbym była nieprzytomna nie wpadł by na to ![]() Ja nie rozumiem ludzi, czemu takie rzeczy robią, z nudów, chęci pogrania na emocjach innych, wzbudzenia zainteresowania?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
a mnie śmieszą te wszystkie przesądy,
ja mam w rodzinie dziewczynę co kupowała przed porodem, ale np. łóżeczko musiało leżeć w paczce, nie można go było złożyć przed narodzinami bo to pecha przynosi, ale najlepsze jest to że jest to osoba niby głęboko wierząca, katoliczka
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mialam chwile grozy, bo poszlam do wc i patrze na papierze jakas czerwien, a mocz pomaranczowy. Poszlam do tesciowej i szwagierki i pytam co sie dzieje zanim odejda wody, a one od razu co sie stalo. W sumie nie chcialam sie w ogole odzywac, bo nie lubie siac paniki do poki faktycznie cos sie nie zacznie dziac, ale chcialam sie upewnic chyba bardziej, ze to nie to co mysle. No i chcieli mnie wiezc na IP, ale postanowilam poczekac, bo czerwien zniknela, a pomaranczowy mocz byl po buraczkach z obiadu. No, ale wszystkim zrobilo sie goraco, a maz zapobiegawczo zaciagnal mnie do kibelka na wielka depilacje i zmywanie lakieru. Tak jakby jednak w nocy cos sie zaczelo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jokr nie strasz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj miałam atak paniki jak sobie pomyślałam co jeszcze muszę kupić dla małej
![]() mam tylko po jednej sztuce pościeli, ręcznik, kocyk, rożek, prześcieradło, czyli teraz usze kupić po jeszcze jednej, a to trochę wychodzi chciałabym jeszcze przed porodem kupić sterylizator, huśtawkę, trochę kosmetyków, kilka zestawów ciuchów po 56 mi brakuję nie mam wanienki a marzy mi się Elektryczna niania ![]() no i fajnie by było kupić jakieś zbędne gadżety typu owieczka Stella, motylki na ścianę no to pomarudziłam ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
no ale skoro wy nie wierzycie w przesądy to dlaczego nie złożycie tego łóżeczka wcześniej ![]() nie rozumiem
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
KOLBA GRATULACJE
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- megi U nas też mówili,że za szybko rozstawiamy łóżeczko.Rozłożylismy 3 tyg przed porodem.Przecież ja nie będę wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę ![]()
#1484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie dziś też mieliśmy małą dyskusję. chodziło o baldachim. mówimy że nie kupujemy bo łożeczko będzie stało bardzo blisko ściany, i na dodatek mamy mało miejsca w pokoju, bo tam też będziemy spać z malym. na to teściowa że można zawsze potem dokupić. na to ja że już zdecydowaliśmy że nie bedziemy kupować. ona coś tam jeszcze dorzuciła. na co ja już nie wytrzymałam i powiedziałam że i tak zrobimy po swojemu. temat się skończył.... także z tym łóżeczkiem to jeszcze się zobaczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zadomowienie
|
Na szczęście moja mama zawsze jest za mną.Fakt,że jest na odległość ale nie zaprzecza nigdy.Jej się podoba tylko,a ciuchy Zosi to już w ogóle
![]() Teściowa jest wyjechana,siedzi kupę lat w USA.Pogada przez tel,ale gadać se może ![]() ![]()
#1486 |
Zadomowienie
|
moja mama też się nie wtrąca i nie komentuje że to za wcześnie czy coś...nigdy nie powiedziała że za wcześnie coś kupiłam. przecież wiadomo że mogę urodzić w każdej chwili.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
nuna nie mam pojecia w jakim kolba szpitalu rodzila
![]() mokra u nas zabonnona jest moja tesciowa i moi rodzice za to moi dziadkowie dali nam kase na wozek choc maja ponad 70 lat nie sa zabonnoni jak juz wszystko dla malej skompletujemy to moze wtedy tesciowa i rodzice spytaja czy nam cos potrzebne ?? albo przyjda z ciuszkiem dla malej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję Kochane
![]() poszłam i ja do styczniówek i kurde aż mi się śmiać chce z tej dziewuszki ![]() ale ma siano w głowie to szok ![]() ciekawe czy się dobrze bawiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
ja też... ale jaja ![]() no cóz, oszołomów nie brakuje, uważajmy, żeby u nas teraz na końcówce sie jakas dziwna nie pojawiła, w sumie ostatnio sie tu zgłosiło kilka nowych, co to niby nas czytają od początku, a nie maja czasu pisac ![]() Można od razu poprosic moderatorów, zeby sprawdzili, czy ktos z tego samego IP, co ta jelly i ada się do nas nie "zapisał" ![]() Castia- 100 lat ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez tak mam czasem tak mi goraco ,ze zaraz jestem mokra! ;/ castia 100 lat kochanie troszke spoznione ale szczere no ![]() ![]() ![]() ![]() a ja wieczorem zaczelam wymiotowac i miec biegunke;/ myslalam,ze umre.. w nocy...co 30 min sie budzilam... zgage mialam niemozliwa... po prostu ulewalo mi sie kwasem... wstalam o 5 i koniec... za 20 min wyjezdzam i do 20 na uczelni... ![]() ![]() milego dnia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- kobitka na suwaczku znowu poszla dalej... 32tydzien skonczony... jutro rozpoczynamy 33..albo juz dzis.. nie wiem... leci to szybko... ![]()
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
Dzięki kobiety za ciepłe słowa
![]() ![]() Castia spóźnione życzenia wszystkiego NAJ... ![]() ![]() ![]() ![]() Monti współczuję takiej nocy, jeszcze teraz cały dzien na nogach... ![]() Jok3r ja to bym wogóle z łóżka nie wstawała na Twoim miejscu ![]()
#1492 |
Wtajemniczenie
|
dzieńdoberek
![]() zaczęłam 33 TC ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
witajcie,
ja dziś od 7 na nogach bo byłam na pobraniu krwi...... iza ja mam tylko 2 cienkie kocyki, a pościeli, rożka, prześcieradeł jeszcze niee..... ![]() Elektryczną nianię też chce kupić przed porodem , mam nadzieję, że się wyrobię, bo jakoś nie moge się do tego zakupu zabrać ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Ewelqa- ja też sama kompletuję wyprawkę, teściowa dopiero cos kupi jak się urodzi, wcześniej nie ma mowy. No cóż......zaboboniara z niej na maxa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Rozeznanie
|
witam. gratulacje dla Kolby
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witojcie w 33!! ![]() ja od wczoraj tam juz jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() oszustka- czytałam forum mam styczniowo-lutowych i normalnie szok... jak tak można ... ![]() ![]() a ja dziś ciężką noc znowu miałam bardzo często się ostatnimi czasy budzę... wczoraj na allegro udało mi się kupić smoczki do butelki 6 smoczków za 1,25 i odbiór osobisty ![]() ![]() i jeszcze ta Pani ma stare numery z 2009/2010 pism dziecięcych i powiedziała ze chętnie mi je odda - bo już przeczytała i nie ma co z nimi zrobić. ![]() ![]() a dziś od rana mam masę spraw-mamy tą kolędę -muszę posprzątać -kurze, potem jeszcze iść do banku,do sklepów... na samą myśl mi się nie chce ...
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Rozeznanie
|
a ja dopiero 27 zaczynam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
buuu tyle się rozpisałam i zamknęłam sobie kartę
![]() ![]() ![]() no to teraz w wielkim skrócie castia spóźnione ale szczere sto lat ![]() ![]() ![]() mordka mam nadzieję że już z mama sobie wyjaśniłyście, pewnie sama na swój sposób przeżywa bardzo twoją ciążę i to z nerwów jej się tak wyrwało Cytat:
też się właśnie zastanawiałam czy u nas się taka pojawi ![]()
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
gosia ja tez nie mam siary, a jestem już w 32 tygodniu. Ale zdaje mi się, że to po prostu zależy od organizmu....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Rozeznanie
|
aha no to mnie uspokoilas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.