|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() na przewijak nic nie kładę, ewentualnie te podkłady jednorazowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lozeczko bardzo fajne, ja na przewijak nie klade nic, ale ja mam inny, tez cos w rodzaju folii/ceraty, ale to jest inne niz w Twoim lozeczku. Moze faktycznie pieluszke tylko, choc bedzie Ci raczej przeszkadzala. Piesio ![]() Cytat:
![]() Rozjechane macice... matko ![]() No ![]() ![]() No laski, robie sobie malu malu i ide na spacer bo az zal w domu siedziec. a zaczelas ??? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Ddaaiissyy Ty to chyba 32, bo ja mam termin na 17go.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2011-04-08 o 09:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
gusiu, sliczny wózio i moje kolory
![]() ![]() ![]() agnieszka_pe, przykro mi z powodu chorobska ![]() Grazin, zaczełaś juz 9 ??? Łooooooooooooooo a od kiedy zaczyna się 8 ? Mnie też Siasia nie odpisała ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Eve, no własnie tez tak myslalam, a DorkaB, która ma termin ten sam co ja tydzień temu mnie uswiadamiała, ze rozpoczęłam dopiero 30 ? Moj kalkulator też mi mówi, że to juz 32 ![]() ![]() Gratuluje Ci wiec 31 ![]() ![]()
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polozcie sobie reke wyciagnieta z rekawa na takiej folii ![]() ale dzieki za odp Cytat:
masz racje, obetniesz i stanie sie chlopaczkiem. moj ma proste, a kiedys mu sie krecily(zalaczam dowod jak mial niecale 2 lata) teraz wyglada jak denis rozrabiaka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | ||
Zakorzenienie
|
chyba na to nie mamy szans moja droga
![]() Cytat:
bo niby od 36 tyg zaczyna sie 9 miesiac a ja dzisiaj zaczynam 36 tydz wiec teoretycznie powinnam zaczac 9 miesiac... jezu jak to powaznie brzmi ![]() moj tż wczoraj stwierdził ze mam bardzo mały brzusio. Cytat:
ciekawe. ![]() daisy nie wiem ile kosztuje podniesienie dachu, ale tanie to to nie jest... kilkanaście tysiecy myśle. i nie wiem czy nie trzeba jakiegoś pozwolenia mieć?? kolezanka podnosiła i potrzebowała zezwolenie. ale nie wiem czy nie ze względu ze ma dom w obszarze szkód górniczych. u was też tak wieje!!?? jak bym nie była wielorybem to bym z tym pączkiem nie dotarła do domu chyba. takie wiatrzysko. w ogole miedzy moim domem a blokiem ktory stoi przed nim to chyba monsuny zawracają bo głowe urywa ![]() wiecie co jseszcze jedna fascynującą informacją musze się z wami podzielić ![]() nie wiem dlaczego ale w mojej łazience od wczoraj ŚMIERDZI sikami kota... najdziwniejsze jkest to ze nie mam kota ![]()
![]() |
#1478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana daisusio ![]() maly ok, a malz juz w niedziele ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
daisy proszę
![]() 1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. 2. Sposób ściągnięty z innego forum 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. 3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża": 1 m-c : 1 - 4 tydzień 2 m-c : 5 - 8 tydzień 3 m-c : 9 - 12 tydzień 4 m-c : 13 - 16 tydzień 5 m-c : 17 - 20 tydzień 6 m-c : 21 - 24 tydzień 7 m-c : 25 - 28 tydzień 8 m-c : 29 - 32 tydzień 9 m-c : 33 - 38 tydzień 4. Wg encyklopedii Larousse: 1mc - 1-4tyg 2mc - 5-8tyg 3mc - 9-13tydz 4mc - 14-18tydz 5mc - 19-23tydz 6mc - 24-27tydz 7mc - 28-31tydz 8mc - 32-35tydz 9mc - 36-39tydz MARTWIE SIĘ SIAŚKIEM!!!! CZEMU OD WCZORAJ NIE MA WIEŚCI OD NIEJ!??
#1480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak nie masz kota, tonskad wiesz jak pachna kocie siki ![]() u mnie tez tak wiweje i od wiatru w lazience smierdzi ![]() cos z kanaliza.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a Zosia marudna ![]() ja właśnie powiesiłam, ale nie wiem czy nie zwieje bo wiatrzycho takie że szok Zocha kładzie się na podłodze i każe mi stopą ja łaskotać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
AGUŚ bo mialam 4 koty kiedys
![]() jak mialam 7 lat to zaczęłam na dzień matki przynosić mamie małe kotki ![]() taki prezent ![]() więc jeśli chodzi o siki kota to ja doskonale wiem jak one NIEpachną ![]() może ffaktycznie coś od kanalizacji ciągnie... ble. aga_pe Twoj synek jest boski ![]()
#1484 |
Zakorzenienie
|
a ja powiem że tetra dla mnie się nie sprawdziła na przewijak bo straszecznie się zwija ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak chcesz możesz by w 9 miesiacu ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze nie bedzie dług jak urodze w 38 tyg ![]() dobra ide do tej smierdzącej łązienki ![]()
![]() |
#1487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy ja się tak do końca nie orientuję, ale dowiedz się czy na to podniesienie dachu i zagospodarowanie poddasza nie musisz mieć projektu od architekta, bo tak mi się obiło o uszy, a to tez kolejny wydatek
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego dziś nie wyściubiam nosa na dwór ![]() aga_pe jeeeeeeeeennnnnnnnnyyyyyy yy jaki słodki ten Twój synek ![]() ![]() no po prostu zacałowałabym na Twoim miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
matko jak moje dziecko dziwnie mi jezdzi w.... bronchildzie ![]() normalnie gila mnie w srodku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Wtajemniczenie
|
No to idę prasowac
![]() ![]()
![]() |
#1492 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty mi lepiej powiedz, skad masz lozeczko turystyczne dwupoziomowe, bo mnie sie zawsze wydawalo, ze turystyczne to sa glebokie tylko. Mam to samo, spac nie moge, chodzic nie moge, ciagle sie macam po gaciach. Podobno gdzies mozna testy kupic, czy to co z Ciebie wyplywa to wody plodowe, ale nie znalazlam tego w zadnej aptece ani nigdzie w internecie. A jak czegos nie ma w internecie, to znaczy ze nie istnieje. Stopka? No fakt, stopeczka malenka. Jak sie blizej przyjrzalam to teraz wyglada prawie tak samo, jak wczoraj wieczorem, wiec to chyba nie jest kwestia pory dnia ani tego, czy sie duzo ruszam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak kupie przewijak (hmmmmm) to kupie tez takie male przescieradelka o tych wymiarach. Bez problemu je znajdziesz na allegro czy w sklepach, sa na gumce, wiec nie zjezdzaja. Chyba sa glownie frotowe, nie do konca mi to odpowiada, ale nie mam wyboru. Jakos sobie nie wyobrazam klasc dziecka na tej ceracie, a podklady do przewijania w domu sie nie oplacaja raczej, tylko chyba gdzies na wyjsciu. Cytat:
![]() ![]() Szpital panstwowy w 100%, nie wiem czy wykonuja w ogole jakies platne zabiegi. A do tego pod lasem, wiec ptaszki spiewaja. Mam nadzieje, ze po porodzie dalej bede go tak zachwalac. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
agusia, Grazin dziękuję za interpretację moich miesiecy
![]() Grazynka, oczywiscie wykładnia pełną gębą ![]() Ja myslalam aby podnieść tak tyci tyci, na 2 cegły gdzies? No nic, dowiem sie jutro ![]() ![]() No to wszystkie znaki na niebie wskazują, ze wskoczyłas w 9 msc ![]() ![]() U Ciebie wieje? No nie ![]() ![]() agnieszka_pe, juz w niedziele bedzie TZ? FANTTASYTCZNIE to pewnie, juz godziny odliczasz Super ![]() ![]() Twój Synek.................. ![]() ![]() ![]() ![]()
#1494 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczynki, mial jakies 1,5 roku
![]() ![]() mam nadzieje ze drugi bedzie do niego podobny ![]() ide sprzatac |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja se znowposkakalam na pilce i zlapal mnie taki mega dlugasny skurczybyk ![]() ![]() dalej niech sie cos zacznie dziac ![]() ide zaraz prasowac jutro koncze 37tygodni i zaczynam 38 ![]() o ile doczekam ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Powoli nadrabiam co naskrobałyście. eweska ![]() ![]() anula - mary, ale je się nie chciałam wyłamać ![]() ![]() ![]() ![]() Paulizia - ![]() ![]() Aga.M dzięki za info - Ś mi jużp owiedział że 15.04 mam mieć wszystkie badania porobione, łacznie z układem krzepnięcia i takie tam, bo będę miała własnie te konsultacje anestezjologiczne. zapytam z ciekawości o ten pokój jednoosobowy - ile by to kosztowało. Swoją drogą zastanawiam się czy ta p. dr anestezjolog nie sypiam na łubinowej bo ciagle ją tam widzę ![]() mimbi ![]() Grazin - Wy za 2 tygodnie mozecie rodzić a ja za 2 tygodnie juz będe miała "po wszystkim" ![]() ![]() ide się ubrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małz mi własnie pisał, ze u niego firmie kolegi żona czy narzeczona (?) jest architektem to może podskoczy tu do nas a jak nici z niej to Anulka mi podesłała namiary ![]() Dziekuje Ci zosiuuu za uswiadomienie ![]() Mimbasku, to ja wiem, po kim jesteś taką mądra i rozsądna dziewczynka ![]() ![]() Ja roztargnienie także mam po tacie i on zakręcony równiez ale też uważam, ze pozytywnie.. ma 65 lat a np w ubiegłym roku kupił sobie rolki i nauczył się na nich jezdzić (mimo, ze na początku wrócił ze zdartą prawie do kosci skóra ![]() Fajni są tacy ludzie ![]() No a to jak Twoj Tatus kibicuje... to SZACUN dla niego ![]() Szkoda, ze spadliscie do I ligi a groziło to nam- uratowaliscie nam dupke ![]() I taka pieeekna okolica szpitala ?? Poród tam to musi być czysta przyjemnośc ![]() Mój z kolei prawie tuż przy rynku, wiec pewnie małz jak bedzie sie chciał iśc odstresować to daleko na piwko miec nie bedzie ![]() I co z wóziem? Od przyjaciolki bierzesz ? Zaraz do Siasi napisze jeszcze Hmm i Kiary dawno nie było ??
![]() |
#1498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() prosze cie bardzo, wysylam linki do lozeczka http://www.babyelephant.pl/pl/open/c...oduct/id/25920 http://littlebaby.pl/pl/graco-contou...or-circus.html http://www.electromarket.pl/Graco_Co...8SPNE,193.html no wlasnie myslalam o takim przescieradelku, chyba nawet w ikei sa, nie wiem jak sie sprawdzaja w uzyciu(jak kupa co zmiana pieluchy to duuuzo trzeba bedzie ich miec ![]() Cytat:
daisus odliczam godziny, zebys wiedziala, wreszcie odpoczne, nie bede musiala wstawac o 7mej i caly dzien nic nie robienia, kocham jak on przyjezdza ![]() a co do synusia to niestety juz taki slodziutki nie jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
Agnieszko ale masz synka
![]() ![]() ![]() Witam Was Mamuśki ![]() Coś rano mi internet szwankował i nie mogłam wejść! Ale jestem... Gotuje obiad - jarzynowa zupka i ryba z surówką i ziemniakami. I nadal czekam na tą przesyłkę ![]() ![]() Dziś 33 tydzień ![]()
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Moniqac, na pewno od Malutkiego boli Cię kość łonowa... To samo mi ginek powiedział.. że bedzie coraz gorzej i dlatego mam jak najmniej chodzić
![]() ![]() ![]() agnieszka_pe, no własnie chciałam napisać, ze taka delikatniusia uroda i buzka jak u dziewuszki (tylko nie wiedziałam czy się za to nie pogniewasz, wiec ugryzłam sie w język ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.