Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 10:02   #1471
justa878
Zadomowienie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
o to chodzi ,że znalazłam bardzo dobrego pediatre i jeżdze z Zuźką do innego miasta!!
juz naprawde nie wiem co robić,może przejdę na ten Nutramigen to jej przniesie ulge
nie wiem
wiem, że mała cierpi i Ty razem z nią, jak to widzisz. Mam nadzieję, że jej przejdzie i trzymam za to kciuki

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
jak macie jeszcze jakieś pytania to pytajcie,bo można naprawde głupot nakupowaćwiadomo każdy oczekuje czegos innego,ale poradzić się zawsze można
Lulka to napisz nam może listę niepotrzebnych rzeczy wg Ciebie?

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:06   #1472
karina222
Zadomowienie

Cytat:
jak macie jeszcze jakieś pytania to pytajcie,bo można naprawde głupot nakupowaćwiadomo każdy oczekuje czegos innego,ale poradzić się zawsze można
A co kupiłaś i okazało się zupełnie niepotrzebne albo niepraktyczne?
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:09   #1473
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
nie wiem
wiem, że mała cierpi i Ty razem z nią, jak to widzisz. Mam nadzieję, że jej przejdzie i trzymam za to kciuki

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Lulka to napisz nam może listę niepotrzebnych rzeczy wg Ciebie?

nakupowałam różności do kąpieli,maści na odparzenia pupy,po których tylko pogorszyłam sprawe!!!
Zuźka miała odparzoną pupkę i stosowałam bepanthen (40 zł opakowanie!!!!) miało pomagać i dalej nic,miałam sudocrem (nie wolno go używać u dziewczynek,bo powoduje zapalenie pęcherza!) po tym było jeszce gorzej i kilka innych maści się przewaliło i co.... skończyło się na zwykłej mące ziemniaczanej ,1kg za 5 zł i pupcia jak malowana już po kilku smarowaniach!!!

kąpie ją albo w krochmalu,albo w płatkach owsianych i smaruje oliwą z oliwek z piuerwszego tłoczenia i skóra jest super!!
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:10   #1474
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
O, dobrze, że to piszesz, w takim razie drugi też kupię miękki, z ochraniacza zrezygnowałam na wstępie wychodząc właśnie z takiego założenia, że będzie zasłaniać i przeszkadzać.

Zjadłam truskawki z jogurtem, ale na długo mi to raczej nie starczy
polecam rowniez miekki
ja zalozyła tak ochraniacz aby widziec N od nas z łózka i jest ok
pózniej sie przyda wiec mysle ze warto miec jeden............dziecko starsze bedzie grzebało sie w lozku, przewracało a o szczebelki moze sie nie raz potłuc

Cytat:
o to chodzi ,że znalazłam bardzo dobrego pediatre i jeżdze z Zuźką do innego miasta!!
juz naprawde nie wiem co robić,może przejdę na ten Nutramigen to jej przniesie ulge

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

poczekaj kochana..........moze ona taka jest od ciagłego zmieniania mleka ........tak jak u mnie bylo z herbatka! jak zmieniłam odrazu bolesne pierdy i budzenie nocne..........jak wróciłam do starej kilka dni musiało upłynac ale znów jest ok

Cytat:
A co kupiłaś i okazało się zupełnie niepotrzebne albo niepraktyczne?
hmmmm u mnie jedynie obcinaczki do pazurkow wole noyczki.............choci az uzyłam chyba ze 2 razy
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:13   #1475
lulka265
Zakorzenienie

na lato kupcie koniecznie pieluszki flanelowe do przykrycia dziecka w wózku,bo kocykiem jest za ciepło....

Justa pamiętam,że pytałaś czy wykładamy czymś wózek oczywiście,że tak,bo dziecko się poci,coś się uleje,trochę śłinki wycieknie i sobie pieluszkę wypierzesz ,a jak położysz bezpośrednio w wóżku to będziesz miała brudny ten materacyk nie wspomne już o higienie:brzydal :

nie wyobrażam sobie nie wylożyć niczym wózka

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
polecam rowniez miekki
ja zalozyła tak ochraniacz aby widziec N od nas z łózka i jest ok
pózniej sie przyda wiec mysle ze warto miec jeden............dziecko starsze bedzie grzebało sie w lozku, przewracało a o szczebelki moze sie nie raz potłuc

poczekaj kochana..........moze ona taka jest od ciagłego zmieniania mleka ........tak jak u mnie bylo z herbatka! jak zmieniłam odrazu bolesne pierdy i budzenie nocne..........jak wróciłam do starej kilka dni musiało upłynac ale znów jest ok

hmmmm u mnie jedynie obcinaczki do pazurkow wole noyczki.............choci az uzyłam chyba ze 2 razy

ale ENIA ona potwornie płacze podczas jedzenia,pży się ,napinajuż naprawde nie wiem co to jest

ja tam wolę obcinaki

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-05-28, 10:19   #1476
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
nakupowałam różności do kąpieli,maści na odparzenia pupy,po których tylko pogorszyłam sprawe!!!
Zuźka miała odparzoną pupkę i stosowałam bepanthen (40 zł opakowanie!!!!) miało pomagać i dalej nic,miałam sudocrem (nie wolno go używać u dziewczynek,bo powoduje zapalenie pęcherza!) po tym było jeszce gorzej i kilka innych maści się przewaliło i co.... skończyło się na zwykłej mące ziemniaczanej ,1kg za 5 zł i pupcia jak malowana już po kilku smarowaniach!!!

kąpie ją albo w krochmalu,albo w płatkach owsianych i smaruje oliwą z oliwek z piuerwszego tłoczenia i skóra jest super!!
maka jest super jak skóra wyglada nieciekawie
ja uzywam minimum..........dolewam krople płynu do mycia rossmanowskiego , mydełko bambino i oliwka pozniej , 2 razy w tyg zamiast oliwki balsam tez rossmanowski.
ooooo sudocrem mam ani razu nie uzyałam, na poczatku stosowalam bephanten ale teraz nie ma potrzeby

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
na lato kupcie koniecznie pieluszki flanelowe do przykrycia dziecka w wózku,bo kocykiem jest za ciepło....

Justa pamiętam,że pytałaś czy wykładamy czymś wózek oczywiście,że tak,bo dziecko się poci,coś się uleje,trochę śłinki wycieknie i sobie pieluszkę wypierzesz ,a jak położysz bezpośrednio w wóżku to będziesz miała brudny ten materacyk nie wspomne już o higienie:brzydal :

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

ale ENIA ona potwornie płacze podczas jedzenia,pży się ,napinajuż naprawde nie wiem co to jest

ja tam wolę obcinaki
do wózka tez wkładam pieluszke na spód........
słuchaj a moze jej zle ciagnac smoczkiem ?próbowałas zmienic ? np bo juz nie mam pomysłu.........dziwne..m oja jak głodna to smoka i butelke by zjadła

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Lulka..........takie problemy od poczatku były z tym jedzeniem ?
jakiego mleka juz próbowaliscie ?
09.09.2009
Stary 2011-05-28, 10:20   #1477
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
maka jest super jak skóra wyglada nieciekawie
ja uzywam minimum..........dolewam krople płynu do mycia rossmanowskiego , mydełko bambino i oliwka pozniej , 2 razy w tyg zamiast oliwki balsam tez rossmanowski.
ooooo sudocrem mam ani razu nie uzyałam, na poczatku stosowalam bephanten ale teraz nie ma potrzeby

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

do wózka tez wkładam pieluszke na spód........
słuchaj a moze jej zle ciagnac smoczkiem ?próbowałas zmienic ? np bo juz nie mam pomysłu.........dziwne..m oja jak głodna to smoka i butelke by zjadła

zmieniłam smoczek ,dałam z większą ilością dziurek bo ona strasznie powietrze połyka i stąd te problemy z późniejszym trawieniem je potwornie łapczywie i tu musze znależć jakiś sposób aby ją tego oduczyć,tylko pomysłu brak

od początku,przy moim mleku też!!!cały czas coś jej nie pasuje!!!na serio przejde na ten nutramigen i zobaczymy!!!

Aniołek 26.05.2010r

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 10:22   #1478
justa878
Zadomowienie

Cytat:

czymś trzeba wyłożyć, OK, ale nie wiedziałam czy kupować takie specjalne prześcieradełko czy co myślałam o daniu kocyka na spód

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-05-28, 10:26   #1479
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
czymś trzeba wyłożyć, OK, ale nie wiedziałam czy kupować takie specjalne prześcieradełko czy co myślałam o daniu kocyka na spód

kocyk moim zdaniem się nie sprawdza,bo będzie za ciepły na latozresztą sama zobaczysz,a pieluszka flanelowa jest mięciutka i fajnie chłonie wilgoć jak dziecko się spoci

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

ENIA

szło to dokładnie tak:

bebilon comfort
enfamil
bebilon pepti
bebilon comfort i znów teraz pepti!!!

strasznie tego dużo

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-05-28, 10:29   #1480
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
zmieniłam smoczek ,dałam z większą ilością dziurek bo ona strasznie powietrze połyka i stąd te problemy z późniejszym trawieniem je potwornie łapczywie i tu musze znależć jakiś sposób aby ją tego oduczyć,tylko pomysłu brak

od początku,przy moim mleku też!!!cały czas coś jej nie pasuje!!!na serio przejde na ten nutramigen i zobaczymy!!!
słuchaj...........ja 2 dni temu spróbowałam dac smoka z wieksza iloscia dziurek i co?mala zjadla w 2 min a pozniej bolał brzuszek!! za szybko doleciało do brzuska................zm ieniłam znów na ten z 1 .
moja jadła łapczywie - a dlaczego?bo glupia czekałam az mina równe 3 godz , mała sie darła a ja czekałam..........głupota- wtedy mi mało przybierała na wadze, był skok potrzebowala widocznie czesciej. po wizycie dawałam jej papu zanim zdazyła zgłodniec..........i było ok- dostawala mniej a czesciej i teraz spokojnie wytrzyma 3 godz i jak przychodzi czas je powoli

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
kocyk moim zdaniem się nie sprawdza,bo będzie za ciepły na latozresztą sama zobaczysz,a pieluszka flanelowa jest mięciutka i fajnie chłonie wilgoć jak dziecko się spoci

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

ENIA

szło to dokładnie tak:

bebilon comfort
enfamil
bebilon pepti
bebilon comfort i znów teraz pepti!!!

strasznie tego dużo
rzeczywiscie niezla mieszanka..............
powiem ci tak; moja sie darła a ja zamiast dac jesc nosiłam echhh głupia matka
09.09.2009
Stary 2011-05-28, 10:31   #1481
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
słuchaj...........ja 2 dni temu spróbowałam dac smoka z wieksza iloscia dziurek i co?mala zjadla w 2 min a pozniej bolał brzuszek!! za szybko doleciało do brzuska................zm ieniłam znów na ten z 1 .
moja jadła łapczywie - a dlaczego?bo glupia czekałam az mina równe 3 godz , mała sie darła a ja czekałam..........głupota- wtedy mi mało przybierała na wadze, był skok potrzebowala widocznie czesciej. po wizycie dawałam jej papu zanim zdazyła zgłodniec..........i było ok- dostawala mniej a czesciej i teraz spokojnie wytrzyma 3 godz i jak przychodzi czas je powoli

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

rzeczywiscie niezla mieszanka..............
powiem ci tak; moja sie darła a ja zamiast dac jesc nosiłam echhh głupia matka

zaczęłam ja już wybudzać na jedzenia i dalej to samo też myślałam ,że jest za głodna ,ale to nie ta przyczyna

mówi Ci,że cięzki przypadek z tej mojej Zuzi,mi to wygląda na alergię pokarmową,która wcale nie musi być widoczna na skórze

Aniołek 26.05.2010r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 11:12   #1482
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
zaczęłam ja już wybudzać na jedzenia i dalej to samo też myślałam ,że jest za głodna ,ale to nie ta przyczyna

mówi Ci,że cięzki przypadek z tej mojej Zuzi,mi to wygląda na alergię pokarmową,która wcale nie musi być widoczna na skórze
a moze jej wlasnie nie slyza te bebilony pepti itd bo to dla alergików min, ja bym spróbowała zwykłego mleka bebiko, nan........
09.09.2009
Stary 2011-05-28, 13:31   #1483
justa878
Zadomowienie

a u nas jak zwykle weekendowa cisza a może cisza przed burzą??

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-05-28, 13:45   #1484
Myysiaaa
Rozeznanie

czesc dziewczynki

u nas szaro i ponuro... najchetniej przespaloby sie caly dzien ale za niedlugo zbieramy sie na urodzinki do naszej chrzesnicy
Oli chyba cos zbiera o nocy czasem pokasłuje i kicha pewnie zlapala cos ode mnie jak jutro bedzie gorzej jedziemy do lekarza na razie spi spróbuje wysmarowac ja na noc i czesto do piersi przystawiac oby jej przeszlo nie chce by byla chora
a póki co ide po obiadek dzis żurek

mokra
sliczna krolewna z Lilci
lulcia jej wspolczuje oby malej szybko to wszystko przeszlo bo przeciez obie bardzo sie meczycie, trzymajcie sie ucaluj ja od cioci
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 14:26   #1485
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Witajcie sobotnio

My dziś zrobiliśmy sobie wolny dzień, pogoda nieciekawa, więc siedzimy w domku i się obijamy

Lulka a co ten pediatra powiedział? I jak Zuzia przybiera? Oby jak najszybciej jej przeszło, cokolwiek jej dolega...

Myysia zdrówka dla Oli, żeby nic się nie rozkręciło

Cytat:
Dania ja mam takiego rogala:
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...czka-ecru.html

tylko nie w kratkę tylko cały beżowy, on jest mniejszy niż ten Twój, dzisiaj mój mąż na nim spał całą noc . Co do pościeli to planuję kupić jeszcze jeden lub 2 komplety, ale tylko zestaw 2-elementowy, ochraniacza nie kupuję wcale.
Też fajny ten rogal Ja mojego na razie w nocy nie używam, wolę się przytulić do męża
Ja pościel dostałam, muszę w końcu to przejrzeć porządnie, bo już nie wiem, co mam Na pewno jest tam ochraniacz, ale nie wiem, czy będę go używać... Zresztą w ogóle mówią, że pościel na początku raczej jest zbędna

Cytat:
dziewczyny moim zdaniem usztywniany rożek jest bez sensu za sztywny,nawet u mnie w szpitalu od razu kazali to wyciągnać i owijać samą kołdrątak się tylko wydaje,że dziecko nie będzie usztywnione,a zapewniam Was ,że i tak jest nawet jeżeli rożek nie ma usztywniania
Cytat:
polecam rowniez miekki
No właśnie też mi się wydaje, że to usztywnienie niepotrzebne, bo w łóżeczku i tak jest płasko, a na rękach chyba wolę czuć dziecko a nie jakąś sztywną wkładkę

Cytat:
A nożyczki kupiłaś te specjalne z zaokrąglonymi końcówkami, czy używasz zwykłych?
Niektórzy twierdzą, że dla dziecka obcinaczki lepsze
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 14:51   #1486
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hejo. Mam dobre wieści. Przenieśli moje skarby z inkubatorów do jednego łożeczka, i wyglądają fajnie. Błagam nie pytajcie o fotki bo nie mam dostępu do netu przez kompa tylko przez tel. Ale obiecuje że jak wrócimy to pokaże Wam moje księżniczki.
Co do pielęgnacji to położna mówiła,że dobre do mycia jest szare mydło,a zamiast oliwki właśnie oliwa z oliwek.
Stary 2011-05-28, 16:30   #1487
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hejo. Mam dobre wieści. Przenieśli moje skarby z inkubatorów do jednego łożeczka, i wyglądają fajnie. Błagam nie pytajcie o fotki bo nie mam dostępu do netu przez kompa tylko przez tel. Ale obiecuje że jak wrócimy to pokaże Wam moje księżniczki.
Co do pielęgnacji to położna mówiła,że dobre do mycia jest szare mydło,a zamiast oliwki właśnie oliwa z oliwek.
wspaniałe wieści. A na zdjęcia będziemy grzecznie czekać

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-05-28, 16:41   #1488
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Chciałam zrzucić do klubu w innym wątku i okazało się,że mam kijowy aparat w telefonie. Przesłalabym z miła chęcią gdyby nie to.
Dziś polujemy z pielęgniarka na kupkę Lilianki i nic z tego. Może w nocy coś będzie. Dziewczyny ważą 1724g(1250gr) i 1842i(1380g). Ćwiczymy jedzenie z butelki,i jak na razie Lena sobie lepiej sądzi. Ja poprosiłam o jedno łożeczko bo kurcze bym się na chodziła a tak je obie widzę jednocześnie.
Stary 2011-05-28, 18:27   #1489
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Witajcie sobotnio

My dziś zrobiliśmy sobie wolny dzień, pogoda nieciekawa, więc siedzimy w domku i się obijamy

Lulka a co ten pediatra powiedział? I jak Zuzia przybiera? Oby jak najszybciej jej przeszło, cokolwiek jej dolega...

Myysia zdrówka dla Oli, żeby nic się nie rozkręciło

Też fajny ten rogal Ja mojego na razie w nocy nie używam, wolę się przytulić do męża
Ja pościel dostałam, muszę w końcu to przejrzeć porządnie, bo już nie wiem, co mam Na pewno jest tam ochraniacz, ale nie wiem, czy będę go używać... Zresztą w ogóle mówią, że pościel na początku raczej jest zbędna

No właśnie też mi się wydaje, że to usztywnienie niepotrzebne, bo w łóżeczku i tak jest płasko, a na rękach chyba wolę czuć dziecko a nie jakąś sztywną wkładkę

A nożyczki kupiłaś te specjalne z zaokrąglonymi końcówkami, czy używasz zwykłych?
Niektórzy twierdzą, że dla dziecka obcinaczki lepsze
powiem CI ze ja kupiłam to i to............z TT - ja sobie zawsze podcinam obcinaczkami nigdy ozyczkami małymi nie potrafiłam i dziwie sie dlaczego u Małej jest odwrotnie
jakies dziwne te obcinaczki są i wole nozyczkami zaokrąglymi, na serio super się obcina
do tej pory robiłam na śpiocha a teraz spoko juz w czasie zabawy złapię jej rączke i raz dwa obcięte

Cytat:
Chciałam zrzucić do klubu w innym wątku i okazało się,że mam kijowy aparat w telefonie. Przesłalabym z miła chęcią gdyby nie to.
Dziś polujemy z pielęgniarka na kupkę Lilianki i nic z tego. Może w nocy coś będzie. Dziewczyny ważą 1724g(1250gr) i 1842i(1380g). Ćwiczymy jedzenie z butelki,i jak na razie Lena sobie lepiej sądzi. Ja poprosiłam o jedno łożeczko bo kurcze bym się na chodziła a tak je obie widzę jednocześnie.
super ze malenstwa juz w łózeczku i ze są razem Oby dobrze przybierały na wadze i jak najszybciej do domku uciekajcie
09.09.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 19:31   #1490
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Super, że dziewczynki już w normalnym łóżeczku sobie leżą I bardzo ładnie przybierają To już pewnie niedługo do domku A na fotki czekamy cierpliwie... Całusy dla Was

Cytat:
powiem CI ze ja kupiłam to i to............z TT - ja sobie zawsze podcinam obcinaczkami nigdy nozyczkami małymi nie potrafiłam i dziwie sie dlaczego u Małej jest odwrotnie
jakies dziwne te obcinaczki są i wole nozyczkami zaokrąglymi, na serio super się obcina
do tej pory robiłam na śpiocha a teraz spoko juz w czasie zabawy złapię jej rączke i raz dwa obcięte
To ja mam na odwrót - jakoś nie umiem się posługiwać obcinaczkami, zawsze używam małych nożyczek. A z dzidzią trzeba będzie przetestować
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:23   #1491
dizi
Zadomowienie

Cytat:
To ładnie dziewczynki przybierają. Oby tak dalej A w jednym łóżeczku na pewno im raźniej Trzymam kciuki za szybki powrót do domku!
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 07:06   #1492
lulka265
Zakorzenienie

HEJKA

u nas troszke lepiej,bo dzis Zuźka budziła się tylko na jedzonko i dalej szła spać jakie to szczęście to nawet sobie nie wyobrażącie

DANIA co do pediatry,to mówi,że u dzieci które miały taką małą wagę jak Zuźka może to być normalne,dostaje leki i póki nie osiągnie wagi 5,5 kg to tak może być

a co do przybierania to ja chciałam się pochwalić bo Zuzia waży już 4000g myśle,że to nieźle bo waga wyjściowa ze szpitala to 2650
ponoć w przeciągu 2 tygodniu zrobiła 250 % normyna razie mamy jej dawać sztuczne mleko na żądanie,tak jak cycusia a jak osiągnie wagę 5 kg to już tylko w wyznaczonych porach

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

BELLA bardzo się cieszę,że już coraz lepiej jest!!!!!!

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-05-29, 07:07   #1493
SONIA004
Zadomowienie

bella to są najlepsze wieści od Ciebie...i już niedługo w ogóle odetchniecie jak wrócicie wszystkie do domku
lulka biedna Zuzia...może po tym Nutramigenie będzie lepiej...oby
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 07:12   #1494
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
bella to są najlepsze wieści od Ciebie...i już niedługo w ogóle odetchniecie jak wrócicie wszystkie do domku
lulka biedna Zuzia...może po tym Nutramigenie będzie lepiej...oby

jeszcze jej go nie dałam,musze to z lekarzem skonsultowac

a Ty jak się czujesz??

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki

u nas szaro i ponuro... najchetniej przespaloby sie caly dzien ale za niedlugo zbieramy sie na urodzinki do naszej chrzesnicy
Oli chyba cos zbiera o nocy czasem pokasłuje i kicha pewnie zlapala cos ode mnie jak jutro bedzie gorzej jedziemy do lekarza na razie spi spróbuje wysmarowac ja na noc i czesto do piersi przystawiac oby jej przeszlo nie chce by byla chora
a póki co ide po obiadek dzis żurek

mokra sliczna krolewna z Lilci
lulcia jej wspolczuje oby malej szybko to wszystko przeszlo bo przeciez obie bardzo sie meczycie, trzymajcie sie ucaluj ja od cioci

całuski również dla Oli,żeby nam się nie pochorowała

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-05-29, 10:54   #1495
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
superowo, lubie takie dobre wieści

Cytat:
HEJKA

u nas troszke lepiej,bo dzis Zuźka budziła się tylko na jedzonko i dalej szła spać jakie to szczęście to nawet sobie nie wyobrażącie

DANIA co do pediatry,to mówi,że u dzieci które miały taką małą wagę jak Zuźka może to być normalne,dostaje leki i póki nie osiągnie wagi 5,5 kg to tak może być

a co do przybierania to ja chciałam się pochwalić bo Zuzia waży już 4000g myśle,że to nieźle bo waga wyjściowa ze szpitala to 2650
ponoć w przeciągu 2 tygodniu zrobiła 250 % normyna razie mamy jej dawać sztuczne mleko na żądanie,tak jak cycusia a jak osiągnie wagę 5 kg to już tylko w wyznaczonych porach

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

BELLA bardzo się cieszę,że już coraz lepiej jest!!!!!!
no no brawo dla zuzi duza z niej pannica już tylko tak dalej

my wlasnie odpoczywamy Oli spi w wozeczku wiec jest spokój na chwilke juz z nia lepiej choróbsko sie nie rozkrecilo dzis jest o niebo lepiej ciesze sie bo szkoda byloby dziecka...
dzis obchodzimy z tż 8lat razem nie wiem kiedy to zlecialo...

ide robic obiadek a po poludniu jedziemy na malego grila
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:29   #1496
myha82
Wtajemniczenie

Witam po chwilowej przerwie-własnei wróciliśmy z działeczki
Oczywiście musiałyście zaszaleć z postami, żebym sie nie nudziła po powrocie. Zdążyłam zauważyc, że Stokrotka nadal w dwupaku
Reszte nadrobie później.
Myysiaaa czy ty nie byłas w piątek w przychodni na Różyckiego w Mysłowicach?Bo chyba razem siedziałyśmy w poczekalni

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Super wieści

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

A ja z działki wróciłam z dwoma reklamówkami ciuszków od sąsiadki, dwoma rozkami, takim czymś ala śpiworek. Zresztą śpiworek kupiła mi tez mama Dostałam wkładki laktacyjne, majtki poporodowe jednorazowe Ponoć jeszcze czeka nas jeszcze obdarowywanie Na szczęście to wszystko to większe ciuszki wiec będę mieć na później

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 05:32   #1497
lulka265
Zakorzenienie

hejka

druga noc przespana pięknie chyba Wasze kciuki pomogły,bo Zuźka jak zaczarowana

DZIĘKUJEMY CIOCIOM

MYHA pod tą przychodnią na Różyckiego to jak puściłam niezłego pawia i wtedy się zorientowałam ,że chyba jednak jestem w ciązyno i jest Zuzia także uważajcie teren skażony

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
superowo, lubie takie dobre wieści

no no brawo dla zuzi duza z niej pannica już tylko tak dalej

my wlasnie odpoczywamy Oli spi w wozeczku wiec jest spokój na chwilke juz z nia lepiej choróbsko sie nie rozkrecilo dzis jest o niebo lepiej ciesze sie bo szkoda byloby dziecka...
dzis obchodzimy z tż 8lat razem nie wiem kiedy to zlecialo...

ide robic obiadek a po poludniu jedziemy na malego grila

super,że Oli zdrowa
8 lat to bardzo długo my jesteśmy 10 z czego prawie 4 po ślubie
a ile jeszcze przed nami z jednej strony to fajne a z drugiej przerażające:brz ydal:cały czas z tym samy facetem

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Skrobne dziś do KARLI,bo chyba dawno się nie odzywała:rolley es:mam nadzieje,że u niej wszystko ok

ENIA,ENIS jak Wasze @?????bo nie doczytałam tego,a ciekawośc mnie zjada

Aniołek 26.05.2010r

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 06:06   #1498
SONIA004
Zadomowienie

Witajcie kochane po weekendzie
Dobrze, że na Śląsku choć w niedzielę pogoda dopisała to można było sobie pospacerować
My czujemy sie dobrze a jak dobrze, to się pewnie okaże na wizycie w środę (bo ja ponoć nie czuję jak jest coś źle).
Czasem łapią mnie dołki czy z w szystkim zdążymy, czy damy radę finansowo... bo wyprawka to przecież nie tylko wózek i łóżeczko...ale to wszystko co do tego łóżeczka i wózka trzeba włożyć... I tak rozglądamy się za używkami (no ale w dobrym stanie! więc też nie za grosze).... Ciuszków troszkę kupiłam w lumpku, troszkę dostałam po bratanku, kuzynka męża, która urodzila tydzień temu, też zaoferowała się na bieżąco oddawać to z czego Madzia już wyrośnie, więc jeśli chodzi o ubranka to na początek już mamy (chyba!)

lulka może zła passa powstrzymana i przegoniona i Zuzieńka już nie będzie się tak męczyć
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:06   #1499
karina222
Zadomowienie

Dzień dobry,

Co tu taka cisza??

No i gdzie jest Stokrotka??
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:11   #1500
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Dzień dobry,

Co tu taka cisza??

No i gdzie jest Stokrotka??
tutaj

nadrabiam zaległosci

dzisiaj wizyta

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości