![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
* Jesteśmy w połowie nauk przedmałżeńskich + 3 spotkania w poradni rodzinnej (w tym tygodniu mamy pierwsze - boję się, bo pan z poradni jest przerażający
![]() * Obrączki planujemy kupić dopiero na przełomie maja i czerwca, bo próbuję przytyć - a u mnie każde wahania wagi od razu objawiają się zmianą rozmiaru palców ![]() * Tak samo z garniturem dla TŻ-a, bo on z kolei pracuje nad swoim brzuchem ![]() * Zaproszenia będzie robić nam moja mama z bratem, bo mają zdolności artystyczne - po Wielkanocy planujemy je drukować i jakoś niedługo potem rozdawać. Ale ciągle nie wiemy jak tekst w nich wpisać... * Jesteśmy na etapie załatwiania fotografa - mam nadzieję, że dogadam się ze studentką fotografii, którą polecił mi znajomy ![]() * Wszystkie te formalności urzędowe będziemy załatwiać po Wielkanocy, tak żeby wyrobić się na koniec kwietnia z dokumentami do kościoła. Chwilowo tyle rzeczy przychodzi mi z tych do zrobienia... jak mi się coś jeszcze przypomni, to dopiszę ![]()
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a suknie już masz??
![]() |
![]() |
#1473 |
Zadomowienie
|
My obrączki kupiliśmy już w grudniu ubiegłego roku, bo obawialiśmy się, że złoto zdrożeje. Ale mamy się jeszcze miesiąc przed ślubem wybrać w miejsce ich zakupu, aby wykonać grawer i ewentualnie zmienić rozmiar. Suknię też już wybrałam dwa tygodnie temu
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny z 14 lipca! Za 10 dni mamy studniówkę do ślubu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czas bardzo szybko leci, co mnie mega stresuje ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
my mamy część już rozdanych w święta pójdzie większość no i po świętach też kilka wyślę pocztą i będzie finito
![]() a czas pędzi jak szalony... my w sumie mamy wszystko prawie załatwione...papiery zebrane już tylko jeszcze 16 kwietnia do usc idziemy potem 18go kwietnia protokół(mamy tak zaplanowane żeby nie kolidowało z jakimiś ważnymi zajęciami u mnie na uczelni i żeby TŻ miał odpowiednią zmianę w pracy ), kupić koszulę i pasek TŻ, zamówić ciasta, znaleźć noclegi, i kupić wino owoce (to przed samym weselem) i wybrać menu ![]() ![]() mi czas bardzo przyspieszył jak stuknęło pół roku do ślubu... a teraz... pęęęędzi... ale ja siętam ciesze
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
No ja też się bardzo cieszę ale stresuje się ponieważ wielu rzeczy jeszcze nie mam. Jeśli chodzi o mój strój to mam na razie tylko pończochy :P Sukienkę zamówiłam u krawcowej i pierwsza przymiarka dopiero pod koniec maja
![]() Jeśli chodzi o zaproszenia to też mam nadzieję, że w święta większość osób zaprosimy. Niestety mieszkamy daleko więc możemy zapraszać tylko w święta i weekendy (i to też nie wszystkie). Jaką macie piosnkę na pierwszy taniec? ![]()
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wybraliśmy http://www.youtube.com/watch?v=GKmjiftIink
![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Suknię mam - na początku stycznia kupiłam (to była pierwsza rzecz od jakiej zaczęliśmy przygotowania
![]() Byłam ostatnio na pierwszej przymiarce: to model z wyprzedaży, więc kupuję konkretnie tę sztukę, która była w salonie - no i pani stwierdziła, że jestem tak szczupła, że musi ją już teraz zwęzić, żeby podczas przymiarki w czerwcu zostały tylko drobniejsze poprawki. W zeszłym tygodniu nalatałam się też za stanikiem, bo niestety ciężko dostać taki z obwodem 65 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-03-26 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
z 65 w obwodzie jest problem niestety ja nosze 70 z tego względu bo mam dość szukania ale 70 też jest ok i z miseckzi B przeskoczyłam na DD/E
![]() a masz choć zdjęcie katalogowe sukni??
![]() |
#1480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może jest banalna, ale podoba nam się ![]() Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2012-03-26 o 23:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My będziemy tańczyć walc wiedeński, ale tytułu utworu nie znam. Jest tylko instrumentalny, dobrze nam się do niego tańczyło na kursie, więc będzie ten ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
ja bieliznę też kupiłam w Triumph'ie, muszę się odchudzić i boje się teraz że będzie za duży :p
u nas jest dalej problem z pierwszym tańcem ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
Ja z kupnem bielizny wstrzymuję się do czerwca, wtedy mam pierwszą przymiarkę i muszę mieć ze sobą biustonosz, który będę miała na sobie w dniu ślubu. Z zakupem bucików też mam czas do przymiarki, ale już się rozglądam.
lineczka1989 wpisz sobie w google "piosenka na pierwszy taniec", wyskoczy Ci sporo piosenek, posłuchajcie, poprzeglądajcie, może jakaś Wam się spodoba. My po świętach już zamierzamy się wybrać do naszych myzykantów i poinformować jaką piosenkę wybraliśmy. A chciałabyś coś polskiego czy raczej zagranicznego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Rozeznanie
|
Hej kochane
![]() ![]() Muszę się pochwalić, że mamy załatwioną kolejną rzecz - garnitur dla TŻa... a był z tym problem, bo jest dość wysoki i szczupły. Do tego zanieśliśmy już złoto i nasze obrączki "robią się". Mają być gotowe przed świętami ![]() Co do bielizny - jakie staniki będziecie miały do sukni? Taki typu strapless? Muszę zacząć poszukiwania, bo na mnie ciężko coś dobrać... matka natura poskąpiła mi tego i owego ![]() Dziś złapałam się na tym, że jeszcze 102 dni do ślubu... a ja wielu rzeczy jeszcze nie mam załatwionych ![]() Nasza piosenka na pierwszy taniec to "Niebieska piosenka" Grzegorza Tomczaka. Gorzej wygląda kwestia samego tańca - oboje jesteśmy w tym kiepscy... ale może uderzymy na jakiś kursik co by się jakoś chociaż zgrać w tańcu. O układzie nawet nie myślę.
![]() |
#1485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiecie może czy akt chrztu jest obowiązkowo wymaganym papierkiem przy składaniu wszystkich dokumentów u księdza? Bo w mojej parafii udało mi się uzyskać tylko akt bierzmowania, a chrzest miałam w innym kościele. Czy mimo to, że mam akt bierzmowania będę musiała postarać się o ten akt chrztu?
Aha dodam jeszcze, że ślub mamy w parafii TŻ. Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2012-03-29 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
MAŁŻEŃSTWO zgłosić się do kancelarii 3 miesiące przed ślubem · aktualne, tj. z datą do 3. miesięcy wstecz, metryki chrztu, · dowody osobiste, · ostatnie świadectwo katechizacji, · świadectwo bierzmowania, · zaświadczenie o uczestnictwie w katechezie przedmałżeńskiej, · zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego (niezbędne gdy małżonkowie chcą, aby ślub kościelny pociągał za sobą również skutki cywilno-prawne - tzw. ślub konkordatowy) lub akt ślubu, jeśli wcześniej zawarto związek cywilny. jeszcze równiutkie 100 dni ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Co do aktu chrztu to wydaje mi się, że niestety jest wymagany... taka papierologia ![]() Lineczka u mnie też równe 100 dni! Masakra jak to szybko leci! ![]()
![]() |
#1489 |
Zadomowienie
|
A miałam nadzieję, że sobie ułatwię sprawę i jak zaniosę świadectwo bierzmowania to będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie da rady...tak na prawdę zaświadczenie o bierzmowaniu nie jest potrzebne jak sie odbierze akt chrztu i na nim jest to napisane
![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
To i ja się przypomnę
![]() ![]() Kilka dni temu udało mi się wreszcie upolować czarne ślubne buty ![]() ![]() Na pierwszy taniec chcieliśmy szybką dynamiczną piosenkę, ale nie poradzimy sobie ![]() ![]() a na pierwszy taniec wybraliśmy http://www.youtube.com/watch?v=rWxzbhQLk2E |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się suknią do której kupiłaś czarne buciki ![]() Ja chciałam fioletowe ale łaże po sklepach i nic nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj też za butami chodziłam ale białymi. Niestety nic
![]() Albo za wysokie, albo brak rozmiaru 36 za duże, 35 za małe 35 1/2 nie było. Ciężko to widzę ale na szczęście jest jeszcze troszkę czasu ![]()
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
Ja mogę odhaczyć z moich ślubnych zakupów stanik
![]() ![]()
![]() |
#1495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za to kupiłam pończochy ![]()
![]() |
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam w hurtowni, a bardotka jest z firmy sawren, o taka:
![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładna ![]() ja już na szczęście bieliznę mam skompletowaną
![]() |
![]() |
#1498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za bielizną się właśnie rozglądam dlatego pytałam. Zazdroszczę wszystkim PM które mają za sobą kupno butów i bielizny... ![]()
![]() |
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi czy biustonosz musi być gładki? Czy może być cały obszyty koronką? Nie będzie to w niczym przeszkadzać? Czy może lepiej jednak gładki? Mam dylemat i nie wiem jaki kupić
![]() Dancing_Lady bardzo ładna bardotka ![]() Chciałam uroczyście oświadczyć, że dziś ukończyłam kurs przedmałżeński i tym samym uzyskałam świadectwo jego ukończenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.