|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
![]() czy to mozliwe? ![]()
![]() |
#1472 |
Rozeznanie
|
Może spróbuj w takim razie saponics zamiast jantara? Też mnóstwo ekstraktów w składzie, a chyba nie ma ani pq ani silikonu.
#1473 |
Raczkowanie
|
możliwe
![]() btw ja myję włosy odżywką a jantara od kilku miesięcy kładę tylko na długość i jest wszystko dobrze ![]() Edytowane przez sylkas Czas edycji: 2011-09-25 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a saponics fajny, hmm, przemyślę jeszcze... ![]() Cytat:
faktycznie, silikon zmywalny wodą, ale jest też jednak polyquaternium-11, a to się nadbudowuje... Sylkas, a Ty myjesz tylko odżywką? bo ja w sumie raz na jakiś czas planuję umyć szamponem (nafty nie zmyję odżywką), więc może zaryzykuję..? tylko ta odżywka jest niezgodna z CG, a od wczoraj jestem ortodoksem :P I w jaki sposób stosujesz Jantara?
![]() |
#1475 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pokrzywa nie wymaga gotowania, chociaż w formie odwaru zawiera na pewno więcej krzemionki. Jednak jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś się bawił w godzinne gotowanie liści pokrzywy. Hm, później doczytam więcej o pokrzywie. Z mieszaniem też pewnie nie ma problemów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do szałwii mimo wszystko podchodzę sceptycznie. Przez większość roku jestem szatynką (w lato niekiedy ciemny blond) i nie zauważyłam nawet minimalnego przyciemnienia po szałwii. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
Nie było mnie jeden dzień a tu tyle stron do czytania. I dzisiaj nie zdążę wszystkiego przeczytać.
Seboradin teraz na skalpie, znowu nie mam rzepy, bo rynek co 2 dni u mnie jest:/. Też mam takie niektóre włosy z dziwną chropowatą strukturą, wcześniej je wyrywałam, ale teraz stwierdziłam, że lepiej nie wyrywać więc czasem biorę nożyczki i ciacham prawie przy skórze ![]() też chyba jestem kręcona i mimo wielu odżywek kupiłam sobie wczoraj garnier masło karite i olej avokado chyba czy ajkiś tam, polecaną dla kręconowlosych. I postaram sie wydoobyć jakiś skręt, a teraz idę umyć włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
ja wczoraj nakładałam biovax stuningowany rycyna i kofeina ( kofeina nie do końca mi się rozpuściła, a potem przybrała dziwna formę:P zrobiły się takie glutki ale w dotyki jak mokry papier - nie miałam pojęcia jak to rozpuścić
![]() ![]() ![]() To kręcenie włosów na skarpetę to świetna alternatywa dla mnie ![]() ![]() ![]() i tez mam postanowienie, ze jak zapuszczę włosy do wymarzonej długości to biorę się za wydobycie skrętu ![]() Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2011-09-25 o 19:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio płakałam nad moimi włosami bo po farbowaniu zrobiły sie do niczego. wczoraj po południu zaaplikowałam im mix.. olej rycynowy+ olej z pestek winogron wczesniej wcierałam jescze olej migdałowy w koncowki,
dzis w południe to wymyłam pozniej nałozyłam maske z dodatkiem gliceryny....cud miód i orzeszki. sa tak piekne i błyszczace. tylko....no własnie- duzo włosow mi wypadło. Moze dlatego ze ich nie czesałam przed myciem;( miałam jedna wielka kupe oleju na głowie)
#1479 |
Zakorzenienie
|
a ja z rzepką siedzę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
A ja nie ogarniam tej skarpety, nie wiem jak to dobrze zrobić. Rozwala mi sie ona, włosy nie chcą wchodzić po kolei, tylko jak zawinę to poprzednie zawinięte wychodzą i w efekcie nie są zawinięte kilka razy tylko upchnięte bezczelnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Konto usunięte
|
Nie wiecie czemu nie mogę zamówić z wiadomej apteki (
![]() To tylko z ziołami jest taki problem, czy ogólnie z innymi produktami? Sporo ziół da się wziąć, już dopełniłam czym innym zamówienie z Jantarem. Jednak zaciekawiło mnie, że nie da się wziąć skrzypu z żadnej firmy, podobnie jak świetlika, kory dębu, liścia orzecha włoskiego i innych paru rzeczy. Zrozumiałabym jeszcze, że to jakieś błędy techniczne z losową stroną, a tu żadnego rodzaju ziela skrzypu czy kory dębu do koszyka włożyć nie mogę, "strona niedostępna" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2962428 7]Nie wiecie czemu nie mogę zamówić z wiadomej apteki (
![]() To tylko z ziołami jest taki problem, czy ogólnie z innymi produktami? Sporo ziół da się wziąć, już dopełniłam czym innym zamówienie z Jantarem. Jednak zaciekawiło mnie, że nie da się wziąć skrzypu z żadnej firmy, podobnie jak świetlika, kory dębu, liścia orzecha włoskiego i innych paru rzeczy. Zrozumiałabym jeszcze, że to jakieś błędy techniczne z losową stroną, a tu żadnego rodzaju ziela skrzypu czy kory dębu do koszyka włożyć nie mogę, "strona niedostępna" ![]() Tatty, jak mi się nie chciało coś dodać do koszyka, tylko wyświetlało "strona niedostępna", klikałam koszyk na stronie wyszukiwania, a nie na podstronie, wtedy się dodawało bez problemu. Poza tym sprawdziłam te ziółka o których piszesz, i nie wiem, mi się normalnie dodają do koszyka ![]()
#1484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jantara używam na długość włosów bo ma filtr UV, normalnie leję sobie trochę tak aby dało się rozetrzeć w dłoniach i przecieram tym włosy z wierzchu a później jeszcze raz od spodu (tzn jednorazowo kładę na włosy dwie miarki, jedna miarka to takie dwa chluśnięcia ) i tyle. Dla mnie Jantar jest głównie ochroną przed słońcem - skuteczna ! ![]() Edytowane przez sylkas Czas edycji: 2011-09-25 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze wiedzieć że chroni przed słońcem, bo to co promienie uv zrobiły w tym roku z moimi włosami... ![]() ![]()
![]() |
#1486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() jako że żel aloesowy podobno przyspiesza porost włosów, siedzę sobie właśnie z nasmarowaną głową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Rozeznanie
|
Tak, całkiem możliwe, tak samo jak świeże dużo gorzej się obierają ugotowane.
Dziewczyny wczoraj po umyciu poprosiłam TŻta o zmierzenie moich włosów, wczesniej mierzyłam ok. 1,5 temu ale nie chciałam się jakos demotywować że np. mało urosły. Czas mi z resztą szybko zleciał od tamtego mierzenia, pielęgnacja co dzień lub co drugi dzień z tych co mam w podpisie. I moje włosy urosły z 52 do 55 cm (mierzył tylko najdłuzsze pasma a mam dwa pietra włosó), biorąc pod uwagę że TŻ mi jeszcze podcinał conajmniej ze 2 cm z tych pasm na początku września, to przyrost mam ok. 5 cm w 1,5 mies ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie że zanim do was dołączyłam moje włosy w ogole nie rosły, miałam jakieś tam pojęcie ale raczej haotyczną pielęgnacje, może dlatego tak na początek wystartowały. No i oczywiście zamawiam dziś tonę rzepy, bo myślę że ona ma spory wkład w to.
#1488 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie ma bata, dzisiejsza rzodkiew zejdzie na wcierkę a nie do surówki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2962428 7]Nie wiecie czemu nie mogę zamówić z wiadomej apteki (
![]() To tylko z ziołami jest taki problem, czy ogólnie z innymi produktami? Sporo ziół da się wziąć, już dopełniłam czym innym zamówienie z Jantarem. Jednak zaciekawiło mnie, że nie da się wziąć skrzypu z żadnej firmy, podobnie jak świetlika, kory dębu, liścia orzecha włoskiego i innych paru rzeczy. Zrozumiałabym jeszcze, że to jakieś błędy techniczne z losową stroną, a tu żadnego rodzaju ziela skrzypu czy kory dębu do koszyka włożyć nie mogę, "strona niedostępna" ![]() Też to zauważyłam, ale wpisałam ziele skrzypu i na liście z różnymi produktami, wcisnęłam ikonkę koszyku i dodało się.
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
co myślicie, żeby łykać tran omega 3 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się niestety nie znam na tych sprawach. A sama postanowiłam, jak wykończę wszystkie swoje tabsy, zrobić sobie dłuższą przerwę i dać odpocząć nieco wątrobie ![]()
![]() |
#1492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zadomowienie
|
Ja swoich włosów nie umiem zmierzyć. Teoretycznie mam pasemko kontrolne, ale ono od pół roku jak nie dłużej ma tą samą długość, a widzę, że mi włosy urosły i to sporo. Kiedyś grzywkę mierzyłam, ale odkąd zrobiłam sobie ukośną i wycieniowaną nie da się jej zmierzyć. Tak jak nie da się wybrać z moich włosów pasemka kontrolnego, bo za bardzo mam włosy wycieniowane
![]() Ale przyjmijmy, że moje włosy mają 35 cm, a mój cel to 70 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
mi się marzy 60 cm pokręconych włosów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie daję włosom odpocząć od wszelkich smarowideł sklapowych
![]() Odstawiłam do października Radical i chyba też odstawię olejek rycynowy ![]() Od 1 Października znów a 10 ide do fryzjera...przed pełnią ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam na końcu języka nazwę tego szamponu, taki biały, biała butelka, chwaliłyście go, ziołowy.
Nie Seboradin. Nie Alpecin.. Neril chodzi mi po głowie ale to nie to.. bo to chyba od łupieżu.. nie znajde w szukajce bo nei wiem jaka nazwa.. wypadło mi z głowy.. a chcę kupić bo używałam seboradin i radical i teraz ten chcę wziąc.. taki tonik też jest.. ziołowy, biała butelka.. około 15 zł .. aa.. znacie to uczucie, na koncu języka mam proszę o przypomnienie ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- I jeszcze: wiecie czy w sklepach można kupić kosmetyki ZIELONEJ APTEKI ''Elfa''? czy to tylko przez Internet? Używałyście? ![]() http://ukraina-shop.bazarek.pl/produ...a-apteka.html/ np.: ELFA - ROZMARYNOWY OLEJEK NA POROST WŁOSÓW
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1498 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj przejazdem w Auchan i dorwałam jedną maskę Bingo z drożdżami piwnymi, tylko ta jedna jedyna była. Przyjdą Jantary i olej kokosowy i to by było na tyle z zakupami włosowymi do KOŃCA ROKU!! Bo powoli bankrutuję..
![]() |
#1499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja muszę wyedytować swój podpis, w którym napisałam, że będę używała Daktarinu na przyspieszenie odrastania grzywki. Użyłam go 2 razy, ale potem doczytałam w ulotce, że nie należy go stosować na owłosioną skórę głowy, więc rezygnuję z tego wynalazku ![]()
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Jednak zdecydowanie rezygnuję z rzepy. Wczoraj dałam jej ostatnią szansę i przy myciu myślałam że wylecą mi wszystkie włosy. Wracam pokornie do mojego Nerila.
Dokupiłam dzisiaj capitavit. A czeka jeszcze cała butla wody brzozowej. Ja nie wiem co ja z tym zrobię ![]() Jak zrobic najbardziej skuteczną (w sensie przyciemniającą) płukankę z kory dębu? Wygotowac to czy tylko zaparzyc? Wiecie może?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.