Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 17:21   #1471
la figa
Wtajemniczenie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
A ja dopiero teraz wypatrzyłam że Jantar ma silikon i pq Chyba jednak nie odbiorę tego zamówienia na dozie, chciałam praktykować mycie odżywką i dietę bezsilikonową...
co?
czy to mozliwe?
Stary 2011-09-25, 17:28   #1472
Bruja
Rozeznanie

Cytat:
A ja dopiero teraz wypatrzyłam że Jantar ma silikon i pq Chyba jednak nie odbiorę tego zamówienia na dozie, chciałam praktykować mycie odżywką i dietę bezsilikonową...
Może spróbuj w takim razie saponics zamiast jantara? Też mnóstwo ekstraktów w składzie, a chyba nie ma ani pq ani silikonu.
Stary 2011-09-25, 17:31   #1473
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
co?
czy to mozliwe?
możliwe pq jest na 21 pozycji w składzie, a Peg-12 Dimethicone na 22 pozycji, z tego co pamiętam tego silikonu nie trzeba się obawiać bo zmywa się wodą. jeżeli się mylę to mnie poprawcie

btw ja myję włosy odżywką a jantara od kilku miesięcy kładę tylko na długość i jest wszystko dobrze także Patryka spokojnie możesz odebrać swoje zamówienie

Edytowane przez sylkas
Czas edycji: 2011-09-25 o 17:32
sylkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:57   #1474
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Może spróbuj w takim razie saponics zamiast jantara? Też mnóstwo ekstraktów w składzie, a chyba nie ma ani pq ani silikonu.
tylko że już złożyłam zamówienie na m.in. jantara, i chciałam je we wtorek odebrać. poza tym, już się tak jakoś "psychicznie" na tego jantara nastawiłam
a saponics fajny, hmm, przemyślę jeszcze...

Cytat:
Napisane przez sylkas Pokaż wiadomość
możliwe pq jest na 21 pozycji w składzie, a Peg-12 Dimethicone na 22 pozycji, z tego co pamiętam tego silikonu nie trzeba się obawiać bo zmywa się wodą. jeżeli się mylę to mnie poprawcie

btw ja myję włosy odżywką a jantara od kilku miesięcy kładę tylko na długość i jest wszystko dobrze także Patryka spokojnie możesz odebrać swoje zamówienie

faktycznie, silikon zmywalny wodą, ale jest też jednak polyquaternium-11, a to się nadbudowuje...
Sylkas, a Ty myjesz tylko odżywką? bo ja w sumie raz na jakiś czas planuję umyć szamponem (nafty nie zmyję odżywką), więc może zaryzykuję..?
tylko ta odżywka jest niezgodna z CG, a od wczoraj jestem ortodoksem :P
I w jaki sposób stosujesz Jantara?

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:15   #1475
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
Tatty, tyś ekspertem, więc kieruję pytanie
Jak to jest z tym skrzypem - można ugotować raz dziennie większą ilość i potem popijać?
Bo z pokrzywą jest tak, że zimna traci właściwości, tak?
Można gotować to razem? Albo np. zrobić sobie skrzyp [załóżmy, że rano] i potem jak będę gotować pokrzywę to do kubeczka dać połowę skrzypu [już zimnego] i połowę pokrzywy [gorącej]?
Odwary są trwalsze niż napary, także może to całkiem nieźle działać. Wyjąwszy smak skrzypu, który osobiście wolę świeżo przyrządzony.
Pokrzywa nie wymaga gotowania, chociaż w formie odwaru zawiera na pewno więcej krzemionki. Jednak jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś się bawił w godzinne gotowanie liści pokrzywy. Hm, później doczytam więcej o pokrzywie.
Z mieszaniem też pewnie nie ma problemów.
Cytat:
Napisane przez PaniRysia Pokaż wiadomość
tatty podziwiam cię za bardzo dużą wiedzę na prawdę. Potrafisz pomóc w każdej sprawie dobrze,że jesteś na forum ;-)
Dzięki
Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
wywar z jakich ziół jako płukanka może zrobić kuku rozjaśnianym włosom? pokrzywa, coś oprócz niej?
Kora dębu, kora kruszyny, kora olchy, praktycznie wszystko z orzecha włoskiego... Znalazłoby się coś jeszcze.
Co do szałwii mimo wszystko podchodzę sceptycznie. Przez większość roku jestem szatynką (w lato niekiedy ciemny blond) i nie zauważyłam nawet minimalnego przyciemnienia po szałwii.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:29   #1476
photoholic
Raczkowanie

Nie było mnie jeden dzień a tu tyle stron do czytania. I dzisiaj nie zdążę wszystkiego przeczytać.
Seboradin teraz na skalpie, znowu nie mam rzepy, bo rynek co 2 dni u mnie jest:/.
Też mam takie niektóre włosy z dziwną chropowatą strukturą, wcześniej je wyrywałam, ale teraz stwierdziłam, że lepiej nie wyrywać więc czasem biorę nożyczki i ciacham prawie przy skórze.
też chyba jestem kręcona i mimo wielu odżywek kupiłam sobie wczoraj garnier masło karite i olej avokado chyba czy ajkiś tam, polecaną dla kręconowlosych. I postaram sie wydoobyć jakiś skręt, a teraz idę umyć włosy.
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:07   #1477
magdaavon
Raczkowanie

ja wczoraj nakładałam biovax stuningowany rycyna i kofeina ( kofeina nie do końca mi się rozpuściła, a potem przybrała dziwna formę:P zrobiły się takie glutki ale w dotyki jak mokry papier - nie miałam pojęcia jak to rozpuścić Włoski fajne, miękkie w dotyku, ale niestety wypadło mi ich tyle samo co zawsze mam nadzieje, ze z czasem biovax zadziała tak jak powinien. No i zapach też ma średni, ale do przeżycia
To kręcenie włosów na skarpetę to świetna alternatywa dla mnie wyszły mi piękne loki na końcach, nawet mojemu lubemu się podobało - stwierdził, ze powinnam tak się czesać, bo ładnie wyglądam i mam więcej włosów Tak więc może uda mi się odstawić suszarkę w końcu Tylko czy przez częste takie zawijanie włosy mi się nie połamią?
i tez mam postanowienie, ze jak zapuszczę włosy do wymarzonej długości to biorę się za wydobycie skrętu

Edytowane przez magdaavon
Czas edycji: 2011-09-25 o 19:09
magdaavon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:25   #1478
Ania09121983
Zadomowienie

ja ostatnio płakałam nad moimi włosami bo po farbowaniu zrobiły sie do niczego. wczoraj po południu zaaplikowałam im mix.. olej rycynowy+ olej z pestek winogron wczesniej wcierałam jescze olej migdałowy w koncowki,
dzis w południe to wymyłam pozniej nałozyłam maske z dodatkiem gliceryny....cud miód i orzeszki. sa tak piekne i błyszczace. tylko....no własnie- duzo włosow mi wypadło. Moze dlatego ze ich nie czesałam przed myciem;( miałam jedna wielka kupe oleju na głowie)

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:17   #1479
agulaaaa
Zakorzenienie

a ja z rzepką siedzę zostało mi chyba jeszcze 4 sztuki jeszcze na tydzień starczy
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:21   #1480
photoholic
Raczkowanie

A ja nie ogarniam tej skarpety, nie wiem jak to dobrze zrobić. Rozwala mi sie ona, włosy nie chcą wchodzić po kolei, tylko jak zawinę to poprzednie zawinięte wychodzą i w efekcie nie są zawinięte kilka razy tylko upchnięte bezczelnie
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:23   #1481
meflina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
ja ostatnio płakałam nad moimi włosami bo po farbowaniu zrobiły sie do niczego. wczoraj po południu zaaplikowałam im mix.. olej rycynowy+ olej z pestek winogron wczesniej wcierałam jescze olej migdałowy w koncowki,
dzis w południe to wymyłam pozniej nałozyłam maske z dodatkiem gliceryny....cud miód i orzeszki. sa tak piekne i błyszczace. tylko....no własnie- duzo włosow mi wypadło. Moze dlatego ze ich nie czesałam przed myciem;( miałam jedna wielka kupe oleju na głowie)
tak się zdarza po zmywaniu olei moze zbyt intensywnie wcierałaś w skórę głowy?

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 20:35   #1482
Konto usunięte

Nie wiecie czemu nie mogę zamówić z wiadomej apteki () niektórych ziół?
To tylko z ziołami jest taki problem, czy ogólnie z innymi produktami? Sporo ziół da się wziąć, już dopełniłam czym innym zamówienie z Jantarem.
Jednak zaciekawiło mnie, że nie da się wziąć skrzypu z żadnej firmy, podobnie jak świetlika, kory dębu, liścia orzecha włoskiego i innych paru rzeczy. Zrozumiałabym jeszcze, że to jakieś błędy techniczne z losową stroną, a tu żadnego rodzaju ziela skrzypu czy kory dębu do koszyka włożyć nie mogę, "strona niedostępna"
Stary 2011-09-25, 21:57   #1483
Patryka
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2962428 7]Nie wiecie czemu nie mogę zamówić z wiadomej apteki () niektórych ziół?
To tylko z ziołami jest taki problem, czy ogólnie z innymi produktami? Sporo ziół da się wziąć, już dopełniłam czym innym zamówienie z Jantarem.
Jednak zaciekawiło mnie, że nie da się wziąć skrzypu z żadnej firmy, podobnie jak świetlika, kory dębu, liścia orzecha włoskiego i innych paru rzeczy. Zrozumiałabym jeszcze, że to jakieś błędy techniczne z losową stroną, a tu żadnego rodzaju ziela skrzypu czy kory dębu do koszyka włożyć nie mogę, "strona niedostępna" [/QUOTE]

Tatty, jak mi się nie chciało coś dodać do koszyka, tylko wyświetlało "strona niedostępna", klikałam koszyk na stronie wyszukiwania, a nie na podstronie, wtedy się dodawało bez problemu.
Poza tym sprawdziłam te ziółka o których piszesz, i nie wiem, mi się normalnie dodają do koszyka

Stary 2011-09-25, 22:37   #1484
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
faktycznie, silikon zmywalny wodą, ale jest też jednak polyquaternium-11, a to się nadbudowuje...
Sylkas, a Ty myjesz tylko odżywką? bo ja w sumie raz na jakiś czas planuję umyć szamponem (nafty nie zmyję odżywką), więc może zaryzykuję..?
tylko ta odżywka jest niezgodna z CG, a od wczoraj jestem ortodoksem :P
I w jaki sposób stosujesz Jantara?
od wiosny włosy myję odżywką, zdarza mi się użyć szamponu gdy np. obawiam się że czegoś samą odżywką nie uda mi się zmyć, a nie mam czasu na ewentualne poprawki, ciężko mi stwierdzić co ile dni ...w każdym razie od wiosny mam jeden szampon i zużyłam dopiero połowę (Barwa tataro-chmielowa) a włosy myję raczej codziennie, chyba że nigdzie nie wychodzę to mają luz

Jantara używam na długość włosów bo ma filtr UV, normalnie leję sobie trochę tak aby dało się rozetrzeć w dłoniach i przecieram tym włosy z wierzchu a później jeszcze raz od spodu (tzn jednorazowo kładę na włosy dwie miarki, jedna miarka to takie dwa chluśnięcia ) i tyle. Dla mnie Jantar jest głównie ochroną przed słońcem - skuteczna ! szkoda że rok temu o tym nie wiedziałam :/

Edytowane przez sylkas
Czas edycji: 2011-09-25 o 22:39
sylkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 23:04   #1485
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylkas Pokaż wiadomość
od wiosny włosy myję odżywką, zdarza mi się użyć szamponu gdy np. obawiam się że czegoś samą odżywką nie uda mi się zmyć, a nie mam czasu na ewentualne poprawki, ciężko mi stwierdzić co ile dni ...w każdym razie od wiosny mam jeden szampon i zużyłam dopiero połowę (Barwa tataro-chmielowa) a włosy myję raczej codziennie, chyba że nigdzie nie wychodzę to mają luz

Jantara używam na długość włosów bo ma filtr UV, normalnie leję sobie trochę tak aby dało się rozetrzeć w dłoniach i przecieram tym włosy z wierzchu a później jeszcze raz od spodu (tzn jednorazowo kładę na włosy dwie miarki, jedna miarka to takie dwa chluśnięcia ) i tyle. Dla mnie Jantar jest głównie ochroną przed słońcem - skuteczna ! szkoda że rok temu o tym nie wiedziałam :/
Dzięki! To skoro ja też będę od czasu do czasu myła włosy szamponem, jednak wezmę Jantara
Dobrze wiedzieć że chroni przed słońcem, bo to co promienie uv zrobiły w tym roku z moimi włosami... Podobają mi się takie delikatne pasemka od słońca, ale kurcze włosów dawno nie miałam tak sianowatych

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 23:44   #1486
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki! To skoro ja też będę od czasu do czasu myła włosy szamponem, jednak wezmę Jantara
Dobrze wiedzieć że chroni przed słońcem, bo to co promienie uv zrobiły w tym roku z moimi włosami... Podobają mi się takie delikatne pasemka od słońca, ale kurcze włosów dawno nie miałam tak sianowatych
proszę bardzo to ja trzymam kciuki za to aby Twoje włosy dały się odratować po tej słonecznej masakrze... bo moje po zeszłorocznej tureckiej masakrze promieniami słonecznymi są sianowate do dziś... i tak śmiesznie się odznaczają od tych zdrowych odrostów

jako że żel aloesowy podobno przyspiesza porost włosów, siedzę sobie właśnie z nasmarowaną głową szkoda tylko że tyle włosów przy tym wyrwałam :/ chyba będę musiała zaopatrzyć się w strzykawę i strzykawą nakładać żel na skalp
Stary 2011-09-26, 04:32   #1487
fortepianistka
Rozeznanie

Cytat:
mam jajka "prosto od kury", więc chyba te świeże gorzej się łączą..?
Tak, całkiem możliwe, tak samo jak świeże dużo gorzej się obierają ugotowane.

Dziewczyny wczoraj po umyciu poprosiłam TŻta o zmierzenie moich włosów, wczesniej mierzyłam ok. 1,5 temu ale nie chciałam się jakos demotywować że np. mało urosły. Czas mi z resztą szybko zleciał od tamtego mierzenia, pielęgnacja co dzień lub co drugi dzień z tych co mam w podpisie.
I moje włosy urosły z 52 do 55 cm (mierzył tylko najdłuzsze pasma a mam dwa pietra włosó), biorąc pod uwagę że TŻ mi jeszcze podcinał conajmniej ze 2 cm z tych pasm na początku września, to przyrost mam ok. 5 cm w 1,5 mies
Mam wrażenie że zanim do was dołączyłam moje włosy w ogole nie rosły, miałam jakieś tam pojęcie ale raczej haotyczną pielęgnacje, może dlatego tak na początek wystartowały.
No i oczywiście zamawiam dziś tonę rzepy, bo myślę że ona ma spory wkład w to.
Stary 2011-09-26, 06:59   #1488
Konto usunięte

Cytat:
Tatty, jak mi się nie chciało coś dodać do koszyka, tylko wyświetlało "strona niedostępna", klikałam koszyk na stronie wyszukiwania, a nie na podstronie, wtedy się dodawało bez problemu.
Poza tym sprawdziłam te ziółka o których piszesz, i nie wiem, mi się normalnie dodają do koszyka
Hah, nie pomyślałam o tym. Będę skazana na sklepy zielarskie.
Cytat:
Napisane przez fortepianistka Pokaż wiadomość

Dziewczyny wczoraj po umyciu poprosiłam TŻta o zmierzenie moich włosów, wczesniej mierzyłam ok. 1,5 temu ale nie chciałam się jakos demotywować że np. mało urosły. Czas mi z resztą szybko zleciał od tamtego mierzenia, pielęgnacja co dzień lub co drugi dzień z tych co mam w podpisie.
I moje włosy urosły z 52 do 55 cm (mierzył tylko najdłuzsze pasma a mam dwa pietra włosó), biorąc pod uwagę że TŻ mi jeszcze podcinał conajmniej ze 2 cm z tych pasm na początku września, to przyrost mam ok. 5 cm w 1,5 mies
Mam wrażenie że zanim do was dołączyłam moje włosy w ogole nie rosły, miałam jakieś tam pojęcie ale raczej haotyczną pielęgnacje, może dlatego tak na początek wystartowały.
Trzeba oblać, u mnie się właśnie skrzyp gotuje
I nie ma bata, dzisiejsza rzodkiew zejdzie na wcierkę a nie do surówki
Stary 2011-09-26, 07:13   #1489
syla929
Rozeznanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2962428 7]Nie wiecie czemu nie mogę zamówić z wiadomej apteki () niektórych ziół?
Jednak zaciekawiło mnie, że nie da się wziąć skrzypu z żadnej firmy, podobnie jak świetlika, kory dębu, liścia orzecha włoskiego i innych paru rzeczy. Zrozumiałabym jeszcze, że to jakieś błędy techniczne z losową stroną, a tu żadnego rodzaju ziela skrzypu czy kory dębu do koszyka włożyć nie mogę, "strona niedostępna" [/QUOTE]

Też to zauważyłam,
ale wpisałam ziele skrzypu i na liście z różnymi produktami, wcisnęłam ikonkę koszyku i dodało się.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 07:41   #1490
agulaaaa
Zakorzenienie

co myślicie, żeby łykać tran omega 3 ?
Stary 2011-09-26, 07:57   #1491
greige
Raczkowanie

Cytat:

Super, gratulacje! Mam nadzieję, że niedługo sama napiszę coś równie spektakularnego

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
co myślicie, żeby łykać tran omega 3 ?
Ja się niestety nie znam na tych sprawach.
A sama postanowiłam, jak wykończę wszystkie swoje tabsy, zrobić sobie dłuższą przerwę i dać odpocząć nieco wątrobie

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:01   #1492
sylkas
Raczkowanie

Cytat:

ŁAAAŁ! imponujący wynik! oby taka tendencja utrzymała się jak najdłużej idę zabić....drożdże trzeba się na czymś wyżyć po tym jak rano wylałam pół butelki amli
Stary 2011-09-26, 08:03   #1493
Lenka_1987
Zadomowienie

Ja swoich włosów nie umiem zmierzyć. Teoretycznie mam pasemko kontrolne, ale ono od pół roku jak nie dłużej ma tą samą długość, a widzę, że mi włosy urosły i to sporo. Kiedyś grzywkę mierzyłam, ale odkąd zrobiłam sobie ukośną i wycieniowaną nie da się jej zmierzyć. Tak jak nie da się wybrać z moich włosów pasemka kontrolnego, bo za bardzo mam włosy wycieniowane
Ale przyjmijmy, że moje włosy mają 35 cm, a mój cel to 70
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 08:18   #1494
agulaaaa
Zakorzenienie

mi się marzy 60 cm pokręconych włosów czyli wyprostowane będą mieć więcej
Stary 2011-09-26, 09:12   #1495
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Ja na razie daję włosom odpocząć od wszelkich smarowideł sklapowych
Odstawiłam do października Radical i chyba też odstawię olejek rycynowy
Od 1 Października znów a 10 ide do fryzjera...przed pełnią

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:36   #1496
Friese
Zakorzenienie

Dziewczyny mam na końcu języka nazwę tego szamponu, taki biały, biała butelka, chwaliłyście go, ziołowy.
Nie Seboradin. Nie Alpecin.. Neril chodzi mi po głowie ale to nie to.. bo to chyba od łupieżu..

nie znajde w szukajce bo nei wiem jaka nazwa.. wypadło mi z głowy..
a chcę kupić bo używałam seboradin i radical i teraz ten chcę wziąc.. taki tonik też jest..

ziołowy, biała butelka.. około 15 zł .. aa.. znacie to uczucie, na koncu języka mam proszę o przypomnienie

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

I jeszcze:

wiecie czy w sklepach można kupić kosmetyki ZIELONEJ APTEKI ''Elfa''?
czy to tylko przez Internet? Używałyście?

http://ukraina-shop.bazarek.pl/produ...a-apteka.html/

np.:
ELFA - ROZMARYNOWY OLEJEK NA POROST WŁOSÓW
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:57   #1497
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam na końcu języka nazwę tego szamponu, taki biały, biała butelka, chwaliłyście go, ziołowy.
Nie Seboradin. Nie Alpecin.. Neril chodzi mi po głowie ale to nie to.. bo to chyba od łupieżu..

a chcę kupić bo używałam seboradin i radical i teraz ten chcę wziąc.. taki tonik też jest..

Hm, fitomed?

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 12:58   #1498
syla929
Rozeznanie

Byłam dzisiaj przejazdem w Auchan i dorwałam jedną maskę Bingo z drożdżami piwnymi, tylko ta jedna jedyna była. Przyjdą Jantary i olej kokosowy i to by było na tyle z zakupami włosowymi do KOŃCA ROKU!! Bo powoli bankrutuję..

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:10   #1499
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

ziołowy, biała butelka.. około 15 zł .. aa.. znacie to uczucie, na koncu języka mam proszę o przypomnienie

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

I jeszcze:

wiecie czy w sklepach można kupić kosmetyki ZIELONEJ APTEKI ''Elfa''?
czy to tylko przez Internet? Używałyście?

http://ukraina-shop.bazarek.pl/produ...a-apteka.html/

np.:
ELFA - ROZMARYNOWY OLEJEK NA POROST WŁOSÓW
Może chodzi Ci o Dermenę?

A ja muszę wyedytować swój podpis, w którym napisałam, że będę używała Daktarinu na przyspieszenie odrastania grzywki. Użyłam go 2 razy, ale potem doczytałam w ulotce, że nie należy go stosować na owłosioną skórę głowy, więc rezygnuję z tego wynalazku

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:44   #1500
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Jednak zdecydowanie rezygnuję z rzepy. Wczoraj dałam jej ostatnią szansę i przy myciu myślałam że wylecą mi wszystkie włosy. Wracam pokornie do mojego Nerila.

Dokupiłam dzisiaj capitavit. A czeka jeszcze cała butla wody brzozowej. Ja nie wiem co ja z tym zrobię

Jak zrobic najbardziej skuteczną (w sensie przyciemniającą) płukankę z kory dębu? Wygotowac to czy tylko zaparzyc? Wiecie może?

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości