![]() |
#1471 |
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
cześć dziewuszki
![]() ja od 15.09 nie ważyłam się ani nie mierzyłam ;P nie wiem jak jak wytrzymałam ![]() ale jutro chyba to zrobię pogrzeszyłam trochę - mamy imieniny bły i spotkałam się z przyjaciółką , której daaaawno nie widziałam . Ale trenuję codziennie ![]() możecie mnie zlać ;P
Instagram - @kasia.kasia.katarzyna ![]() Aktualnie - 119,4 kg (30.03.2016 r.) ETAP 1: 118-117-116-115-114-113-112-111-110 ETAP 2: 109-108-107-106-105-104-103-102-100 ETAP 3: 99-98-97-96-95-94-93-92-91-90 |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wskakuj, wskakuj na wagę! i pochwal się ![]()
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2011-10-04 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj juz sie opanowalam i bylo bez grzeszkow
![]() ![]()
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
Jestem wyczerpana. Dwa dni z rzędu wstawałam o 4:00 rano... chce mi się wymiotować, spać, pęka mi głowa i w ogóle... będę zaraz wyła. Nigdy nie miałam tak dramatycznej sytuacji, jutro idę walczyć o kredyt studencki.
Dzisiaj zjadłam: I śniadanie: takie jak od tygodnia, płatki owsiane, Fitella, otręby żytnie i szklanka gorącego mleka 2% (4:15) II śniadanie: jedna duża nektarynka i kanapka z dwóch kromek chleba żytniego i twarogu 0% ze szczypiorkiem (na raty - nektarynkę zjadłam o 6:30, pół kanapki o 9:30 i resztę o 11:30) O 13:00 wypiłam 250 ml świeżo wyciskanego soku grejpfrutowego. obiad: najsmaczniejszy jaki do tej pory jadłam - makaron z warzywami i tuńczykiem* (14:30) podwieczorek: serek danio brzoskwiniowy kolacja: zupa-krem z kalafiora * Do wykonania potrawy potrzebujemy: - garść makaronu pełnoziarnistego - pół puszki tuńczyka w sosie własnym - 1/2 małej papryki, 1/4 pomidora obranego ze skórki i 1/4 średniej cebuli - ząbek czosnku - łyżeczkę oliwy z oliwek - pieprz i (ewentualnie) sól *Na rozgrzaną patelnię wylałam dwie łyżeczki oliwy z oliwek i podsmażyłam czosnek. Kiedy nabrał złotego koloru, dorzuciłam bardzo drobno posiekane: czerwoną paprykę, pomidora i cebulę. Smażyłam wszystko razem około 5-10 minut a następnie dolałam niewielką ilość wody. Kiedy woda wyparowała a warzywka dobrze się poddusiły, dołożyłam tuńczyka z puszki. Odrobina pieprzu, soli. W międzyczasie ugotowałam makaron al dente i pod koniec przerzuciłam go do sosu. Voila! Wszystko to ma: 1066 kalorii, 62g białka, 159g węglowodanów (mój rekord) i 21g tłuszczu. EDIT: Wg walk mate eco zrobiłam dzisiaj 17664 kroki i zamierzam jeszcze iść na godzinny spacer. Na żaden inny wysiłek nie będę już miała energii.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-10-05 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
A ja się chyba wczoraj czymś zatrułam...rano z kibelka ledwo zeszłam, brzuch mnie strasznie bolał cały dzień i miałam mdłości... więc jedyne co dziś zjadłam... a raczej wypiłam to chyba z litr herbaty miętowej... już się czuje o wiele lepiej, ale mówie wam...umierałam..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
ja też się jakoś dziś źle czuję. Cały dzień jakoś tak dziwnie mi słabo, miałam zawroty głowy (pewnie przez małą ilość jedzenia do obiadu), nie miałam apetytu i złapałam depresyjny nastrój. Przed chwilą przypomniało mi się,że nie wzięłam dziś rano tabletki na niedoczynność tarczycy... pewnie to przez to :/
![]() |
#1478 |
Rozeznanie
|
Chyba się juz okresy jesiennej depresji zaczynają
![]() Ja od 2 dni też jakaś bez sił chodzę. Jade w łikend w Tatry to się naładuje górską energią ![]() Wczoraj w ramach euforii po zawodach, postanowiłam pobić swój rekord w długości biegu. Dotychczas było 7,3km. Wczoraj udało mi się przebiegnąć 10km ![]() Mój jadłospis dziś: I śniadanie: 100g twarogu, 100g banana, 50g jogurtu nat. II śniadanie: 100g chleb razowy, Mozzarella 60g, Pomidor 50g, minimalnie masła Obiad: 170g grillowana pierś z kurczaka, 80g żółta papryka, chleb razowy 100g (nie chciało mi się czekac na ryż ![]() Kolacja: 140g wędzonej makreli około 1620kcal. Białko:121 Węgle:124 Tłuszcze:58 Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-05 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Rozeznanie
|
Chyba taki dzień dzisiaj, bo ja też ledwo co spałam, jestem skonana i po ćwiczeniach aż mi niedobrze...
Whisky, śliczny brzuszek ![]()
#1480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
rozumiem was, bo ja miałam mega kryzys w weekend. może to faktycznie ta jesień? ![]()
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
No wiecie cooo? Zwalać na naszą piekną polską jesień chandry wasze? Już już! Ruszać tyłki! Mnie przeziębienie chce wziąć ale ja łatwa nie jestem
![]() Na spacer trzeba było iść! Poodychać! Nacieszyć sie liśćmi, kasztanami i koloramiii! ![]()
#1482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Dobry dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eń!
![]()
#1484 |
Raczkowanie
|
U mnie dzis w nocy tak zasiekalo deszczem w szybe(mamy sypialnie na poddaszu i co za tym idzie-okno dachowe) ze spac sie nie dalo.Nienawidze jak tak mocno wieje
![]() Wczoraj znowu zawalilam-nie dosc,ze nie bylam biegac to na kolacje zjadlam az 2 kromki z flora,szynka i zoltym serem.Czy ja choc raz sie zmieszcze w 1200kcal? ![]()
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym na kolacje można jeść węgleeee
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
f_ola wiem,ze mozna jesc wegle na kolacje ale...znowu zjadlam 1200kcal+ta kolacje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie - 4,5kg ![]() byłam wczoraj 1 dzień w pracy przez 6 godz cały czas na stojąco i cały czas chodzę, nogi mnie później bolały, ale jestem zadowolona, bo będę dużo spalać a do pracy mam 15min szybkiego marszu więc 30min dziennie będę miała jeszcze marszu szybkiego ![]() do tego po pracy 2godz sprzątania jednak zjadłam kilka ciastek :/ i wkurzona byłam na siebie dziś praca od 15:00 do 21:00 więc po pracy nic nie zjem, a w pracy kanapkę składaną z wędliną więc 260kcal rano fitness z mlekiem 200kcal i 2 kabanosy 280kcal potem zupa na obiad 150 razem będzie dziś ok 1000kcal plus 30min marszu 6 godz chodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na prawdę przy wysiłku 1000kcal to nierozsądne! Metabolizm zwolni przeokropnie i będzie problem. Polecam: http://fitnesshub.pl/community/porad...e-dzia%C5%82a/ http://dietakopenhaska.net.pl/2011/0...cie-1000-kcal/ Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-06 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
A ja dzis mam 7 dzień diety i jakos sie trzymam. Zupełnie głodu nie czuję.
Tylko przygotowywanie tych wszystkich surówek, sałatek i cycków kurczęcych trochę pochłania czasu. Spodnie troszkę jakby luźniejsze, ale nie ważę się na razie i nie mierzę. ![]()
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-06 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Konto usunięte
|
Pamięta mnie któraś?
![]() Nie było mnie tu jakiś czas i mam parę stron do nadrobienia. Jestem tydzień po operacji tarczycy i powoli czuję się coraz lepiej, ale jestem jeszcze osłabiona. A tak bardzo mi ruchu brakuje... Przyzwyczaiłam się do moich ćwiczeń i dietowania z Wami ![]() ![]() Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak wam dzisiaj dzinek minął?? Ja przejechałam 25km rowerem!!! To chyba mój rekord ![]() Edytowane przez gamilla Czas edycji: 2011-10-06 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
MaryAnne, mi euthyrox (dawkę) zmienia Mama (jest lekarzem). Nie ma możliwości, by co chwilę chodzić do endo, za duże kolejki. W lipcu próbowałam się zapisać na wizytę i co? Do końca roku wszystko pozajmowane, na przyszły póki co nie zapisują (nie wiadomo czy NFZ podpisze umowę z endokrynologami i ilu ich będzie).
Melduję, że u mnie dziś około 988kcal, 92g białka (znowu przegięłam!), 100g węglowodanów, 23.5g tłuszczu. Kcal dobrze, białka za dużo, węgli za mało, tłuszcz dobrze. + dużo błonnika zjadłam Swoją drogą- widziałam dziś w sklepie opakowanie jakiegoś proszku (?), niby sam błonnik, drogie to, ale może warto? Kosztuje 20zł za bodajże 150g.
#1495 |
Przyczajenie
|
A ja się rozłożyłam i sobie choruję, ale dzięki temu jakoś mniej jem (bo mniej biegam do lodówki czy też poszukując "czegoś słodkiego"), w rezultacie nawet udało mi się utrzymać około 1200kcl przez ostatnie parę dni i dzisiaj na wadze niespodzianka - jak pierwszy raz do Was napisałam, czyli te parę dni temu, to było 94.2, a dzisiaj jest 93.2 ! Yay!
![]() Miło by było schudnąć do 89.9 do przyszłego piątku (mężczyzna wraca po długotrwałej nieobecności), ale wiem, że to nierealne ![]() Równie miło by było schudnąć "ilesięda" do 22 października, kiedy to moja siostra bierze ślub... Wciąż jeszcze nie mam ciuchów na wesele, bo cały czas mam nadzieję, że może jednak COŚ jeszcze schudnę, tak z jeden rozmiar przynajmniej... ![]() Przyznam szczerze, że jeszcze jakoś nie zdarzyło mi się być na weselu i kompletnie nie mam pojęcia co na siebie włożyć :S Już pomijam to, że koloru czarnego raczej nie wypada - a tak się głównie ubieram; ale co ja znajdę wizytowego w rozmiarze 46-48 i to na dodatek przy moim wzroście 156cm ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Rozeznanie
|
Bottega fajnie, że masz lekarza w rodzinie. ja niestety muszę biegać do endo, ale teraz przynajmniej już rzadko, ostatnio mi kazał przyjść za rok
![]() mnie się coś wydaje, że w tym tygodniu nic nie schudłam. @ się kończy i waga taka jak tydzień temu ![]() ![]() dzisiaj zaszalałam, bo kupowałam sałatkę na drugie śniadanie i zdecydowałam się na sos czosnkowy ![]() ![]() ![]() i jeszcze się objadłam malinami dzisiaj, ale tym się akurat nie przejmuje, bo stwierdziłam na początku diety, że pewnie miałam takie braki witamin i mikroelementów przy poprzednim odżywianiu, że w tym się nie będę ograniczać ![]() ![]() ![]()
#1497 |
Raczkowanie
|
Hej, nie piszę ostatnio, bo połowę dnia spędzam na uczelni a drugie pół cierpię migrenowe katusze
![]() ![]() Jeśli lepsze samopoczucie się utrzyma to wybiorę się dzisiaj na siłownię na 1,5h ![]()
#1498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja padam dzisiaj i zaczynam naukowo rok akademicki. Jutro ide po buty do decathlona odpowiednie do ćwiczeń- bo poprzednie się rozwaliły ![]()
![]() |
#1499 |
Przyczajenie
|
Witam, troche głupio mi tak dołączac po paru miesiącach ale wcześniej nie pomyślałam, ze chudnięcie w grupie, ze "wsparciem" będzie łatwiejsze ; )
Więc niestety jeszcze nie zaczęłam żadnej diety, ale myślę że po prostu ogranicze jedzenie i będę więcej sie ruszała. Próbowałam już wiele razy schudnąc ale jakoś nigdy nie dałąm rady dobrnąc z tym do końca... Obecnie waże ok 70 kg (myślę, zę raczej powyżej) przy wzroście 169 cm. Wiem, ze moze tragedii nie ma ale jestem młodą osobą i wśród rówieśniczek czuję się bardzo nieswojo. Mam nadzieję, zę doradzicie mi co moge jesc w jakim ilościach itp. Potrzebuję kogoś kto mnie będzie wspierał w mim działaniu ; ) ps. Przepraszam, zę nie przeczytałąm poprzednich stron ale tyle ich jest że chyba potrzebowała bym DUŻOO czasu ; ) Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo coś ostatnio mozolnie mi to idzie. ![]() Dzisiaj pochłonęłam: I śniadanie: owsianka na mleku z orzechami nerkowca i rodzynkami (7:10) II śniadanie: dwie kanapki z chleba sojowego z szynką z indyka i czerwoną papryką (jedna o 10:30, druga o 12:00), mała gruszka (13:00) obiad: risotto z indykiem i warzywami (14:30) podwieczorek przegapiony, spałam kolacja: cienka kromka chleba sojowego z jajkiem, kubek ciepłego mleka z łyżeczką miodu (18:40) Wszystko to miało nieco ponad 1100 kalorii, 69g białka, 128g węglowodanów i 31g tłuszczu.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-10-07 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.