![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Cytat:
kicha na maksa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do fast foodów u nas zawsze są kolejki i mnóstwo ludzi, a totalnym przegięciem, które obserwuję rok w rok jest zatrważający ruch w wigilię oraz drugi dzień świąt. No kiedy, jak kiedy ale wtedy w domu jedzenia nie brakuje prawda? Co do chorób to Olutkowa jest zdrowa ![]()
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
To nawet włączać nie będę
![]() Kasiunia, ja też kocham fast foody ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
powiem Wam, ze B jak jedziemy kolo jakiegos fast fooda, to od razu mowi..."mama jaki ja glodny jestem!"
ostatnio (nie wiem skad, bo raczej zadko tam bywamy i nie mowimy nazwy) jedzie i ooo mama MCdonald! glodny jestem! My jak jestesmy na miescie, to dosc czesto jadamy FF. ale chyba to za sprawa, ze mam -25% w kfc i PH i to troche kusi :p ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- slyszalyscie o tym?? http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pod...je_210261.html chyba ich popie.rzylo!! tak mnie wkurzyli! a dlaczego nie oddawac 2% na dzieci chore, a nie 1 na nich i 1 dla dzieci! |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
O Cestusia a wiesz, że nie próbowałam tego Twistera?
![]() ![]() ![]() ![]()
#1476 |
Zakorzenienie
|
ostatnio w radiu m owili, ze przecietny ksiadz zarabia uwaga uwaga 5500zl brutto!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- jak jadlas stripsy, to wlasnie one w nalesniku. ale mysle, ze dla Ciebie za male :P lepszy pocket z zingerem (chociaz chyba pocketow juz nie ma) |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
hejka
ja mogę płacić podatek koscielny, jesli faktycznie w moim kościele byłoby bardzo przyjemnie, w sensie, nie nudziarsko, bez przesady nie przedłużano by mszy, mega długimi ogłoszeniami na mszy dziecięcej ogólnie tak by się z dzieciakami szło chętnie, bez jęczenia ![]() no i żeby na mszach nie zbierano po tacy, bez zbiórek na to i owo ![]() chyba w Niemczech jest podatek kościelny ![]() aaa Veronko MT dla mnie bomba , Ola też uwielbia noszenie, tak się już rozbestwiła przez ten katarowy czas ![]() Miki też poznaje Makkwacza, a był tam ze 3 razy w swoim życiu ![]() ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-10-18 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
A niech sobie wprowadzają jakieś sratki podatki... póki to obowiązkowe nie jest. Byle tylko księżulków z tej kasy potem odpowiednio rozliczali
![]() A ja i tak w życiu czegoś takiego nie wpiszę do PITa ![]() Veronka, Borys pewnie z reklamy kojarzy logo ![]() ![]() Ja ogólnie kocham tortille i inne naleśnikopodobne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
hejka.
Ja tam też nie będę się wzbraniała, że nie jadam fastów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maja umiarkowanie bywa w tych przybytkach, ale jak przejeżdżamy koło McKwacza to poznaje logo z daleka i wrzeszczy, że ona chce flytki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
i zrobiłyście mi smaka na Big maca
![]() soł idę na lunchu sobie zapodać to i owo ![]() hej ![]()
#1481 |
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że w mojej wsi nie ma ani McD ani KFC
![]() ![]() A kebaby mmmmmm ![]() ![]() ![]() Lecę zaraz po moje dziecię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() oj ja tez uwielbiam fastfoody dlatego omijam szerokim łukiem, a ze mi nie po drodze wiec bywam w nich raz na 2-3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() Judi no tak, majlepiej iśc na otwarcie, ale i tak sie obłowiłaś wiec wklejaj zdobycze ![]() ![]() ja programu o osmioraczkach nie widziałam ale zdjęcia mnie zniesmaczyły strasznie ![]() o matko ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2011-10-18 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
![]() No tak, co jak co, ale wchłanianie to ja mam konkretne ![]() ![]() ![]() O 16.15 mam dentystę ![]() ![]()
#1484 |
Zakorzenienie
|
Aha ANKA pytałaś kiedyś o dentystę. Ja byłam z Tymkiem ze 4 miesiące temu. Siadł mi na kolanach, dentystka przejrzała buzię, stwierdziła że wsio ok, nic podejrzanego. Tymek chętnie buzię otwierał więc obyło się bez strachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
Też lubię od czasu do czasu zjeść coś w McDonaldzie. Najczęściej kuszą mnie nowości, jakieś wybajerzone kanapki. Na studiach też czasami zdarzało mi się tam zjeść, najczęściej Happy Meala, mamy całą serię pluszaków z filmu o Kubusiu Puchatku
![]() Z maca lubię też owocojogurt, no i shake czekoladowy, pycha ![]() Do KFC nie chodzę, bo mi nie smakuje, w Burger Kingu w sumie też. Pizzę jemy od czasu do czasu, zawsze kupuję w tej samej, sprawdzonej pizzerii. Zazdroszczę Kasiulce tego ciasta do pizzy z maszyny, kiedyś też sobie taką maszynę kupię. Nie lubię kupować różnego rodzaju dań gotowych. Nie smakują mi gotowe pierogi, naleśniki, itp. Z gotowców tylko sos UncleBens od lat ten sam, ananasowy. A tak trochę z innej strony, to takie KFC czy McDonald wydają mi się w miarę bezpieczne jeśli chodzi o czystość, jakość produktów. Wiem, wiem, za dużo się Rewolucji Kuchennych naoglądałam ![]()
#1486 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to trochę kwestia drugiego dziecka. Łucję kocham i też mnie jako takie małe bobo rozczulała, ale jednak to był niespokojny i bardzo trudny dla mnie czas. Ona też była mniej spokojna niż Łukasz i trochę mi ta radość umknęła. Jednak teraz to już człowiek bardziej doświadczony, życie aż tak się nie wywróciło... A mały taki cudny ![]() Cytat:
Cytat:
A wiesz gdzie jest w BB lotnisko? Jak idziesz tym deptakiem pomiędzy lotniskiem a górami, to przy jego końcu jest karczma... I tam mają taki zwierzyniec. Cytat:
![]() U lekarza była wczoraj i stał się cud... udało się ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
hej hej
co do podatków kościelnych jestem kategorycznie przeciwna. Jak to wprowadzą to większość katolików wyrzecze się swojej wiary by nie płacić kolejnych podatków. Ja na pewno płacić nie będę ![]() ![]() Co do fastfoodów to kto ich nie lubi. My też czasem tam jeździmy /ale nie za często / Frytki w domu też robię, Sosnowa nie wiem gdzie jest lotnisko w BB //nawet nie wiedziałam że w ogóle jest ![]() Ale podpytam tz, może on coś więcej wie. Z chęcią byśmy się tam wybrali z dzieciakami ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Sosnowa dla Łucji ![]() no i zdrówka jej życzę ![]() Edytowane przez kristi75 Czas edycji: 2011-10-18 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Młodej nie zaszczepiłam, bo wiadomo przeziębiona,lekki gile spływają i pokasłuje, ale przynajmniej zbadana i zmierzona
7 kg żywej wagi i 67 cm, usosła już 10 cm i przybrała 3,2 kg ![]() ![]() u lekarki od razu się rozpłakała jak ją rozbierałam Tak, Sosno, to chyba przez ponowne macierzyństwo ten bobasowy bzik wiecie, bardzo mi szkoda ludzi starających się o pierwsze dziecko latami, cudu narodzini okresu noworodkowego nie da się z niczym piękniejszym porównać kupiłam dziś w Pepco, kamizelkę akrylową dla Mikiego ,uwaga z przyszytą metką LADYBIRD ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Anka ale masz już dużą pannicę
jeszcze trochę i dogoni wagę Karolka on ma zaledwie 12.3 co do waszego bzika na punkcie potomstwa. Mówicie że widzicie różnicę. Moim zdaniem to przy pierwszym dziecku to jest za dużo niewiadomych, za dużo strachu,wszystko co kojarzy się z macierzyństwem i dzieckiem jest dla nas obce, nowe. Wcześniej było tyle luzu aż tu nagle takie uwięzienie, uzależnienie od tylu rzeczy.Więc na uczucia takie jak hm/takie jak odczuwacie teraz przy drugim dziecku już nie ma miejsca, nie mamy na to ani czasu, ani ochoty- ba za dużo rzeczy nas przytłacza. Więc przy drugim dziecku możemy sie dopiero popisać uczuciowo, bo już wszystko wiemy, nic nie jest nam obce. A człowiek po czasie dochodzi do takiej wprawy że ma czas jeszcze na przyjemności ![]() to się rozpisałam ![]() A tak w ogóle to Kajo mi zasnął w aucie i jak na razie go nie wyciągam /niech sobie jeszcze pośpi / bo dziś już od 6 mi sie przebudzał, a o 7.20 było już koniec spania i chodził jakiś niedospany Mam tylko nadzieję że nie wstanie jako jeszcze większa maruda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylismy u lekarza...dluga historia, chciala nasza lekarka do szpitala nas wyslac, bo ma dalej swisty i furczenia, a nie ma zadnej obturacji. nie jest ani siny, ani nie zaciaga powietrza, oddycha normalnie itp.. chciala, zebym poszla z nim i zeby mu badania porobili, bo nie wie co robic. powiedzialam ze nie ma takiej mozliwosci. pojechalam na cito zrobilismy przeswietlenie i w sumie nie jest zle i mozemy zostac w domu pod moja kontrola. najgorzej, ze ktora lekarka na niego nie patrzy to mowi, eze wyglada na zdrowego i nie dusi sie itp...a w srodku takie rzeczy. po inhalacjach na szczescie jest juz lepiej...pozniej moze cos wiecej napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Veronko Karolek tak miał w zeszłym roku
Miał zapalenie płuc bez świszczeń, bez kaszlu, Objawem choroby była tylko bardzo wysoka, nie spadająca gorączka. Jak gorączka spadła, wyglądał na całkiem zdrowego. A na zdjęciu płuc wyszło ogromne -obustronne zapalenie Mam nadzieję żeBoryskowi szybko się poprawi i wyzdrowieje |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
zdrówka dla Borki
![]() czy Wy oklepujecie Wasze dzieciaki , jak sa przeziębione i spływa im wydzielina? http://www.kaszeludzieci.pl/oklepywanie-niemowlat przejrzałam siatki centylowe no dość wysoka jest Olka jak na swój wiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Anka przy zalegającej flegmie i przy syropach wykrztuśnych jest bardzo ważne oklepywanie.
Ja oczywiście oklepuję ![]() Doktorka mi mówiła że powinno sie oklepywać jakieś 15-20 min. po syropach mukolistycznych i powinno trwać ok 5 min. A po oklepaniu należy dziecko zmusić do odkaszlenia tej odklepanaj wydzieliny |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
sezon chorobowy w toku
![]() ![]() Z Majką też coś nie halo ![]() ![]() ![]() dziś musiałam specjalnie po południu iść do parku bo w przedszkolu wisi info, że na jutro dzieci mają przynieść po kilka rodzajów liści ![]() ![]() ![]() no ale po wizycie w parku mam całą reklamówkę liści klonu, jawora, jesionu, brzozy, lipy i leszczyny ![]() ![]() jutro pewnie będą jakieś obrazki z tego wyklejać ![]() Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2011-10-18 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Anka, na stronie eDziecko są siatki centylowe, można się zalogować i wpisywać na bieżąco wagę i wzrost dziecka. Potem wyświetla się wszystko na siatkach centylowych. Taka zabawka trochę, ale przydaje się żeby sprawdzić czy np. przyrost wagi jest w miarę równomierny. Dużo zdrowia dla Boryska ![]() Paulina już kończy antybiotyk (ostatnia dawka w czwartek) i dziś już ją na chwilę wypuściłam z domu, na mały spacer z TŻ. Ona już prawie dwa tygodnie siedzi w domu i boję się, żeby choćby wyjście do lekarza, do kontroli nie było zbyt dużym szokiem, nie chce żeby od razu złapała katar ![]()
![]() |
#1496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze oklepuje ( w koncu po fizjo jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
cholera jasna! i jutro już lekarz na bank
![]() ![]() już widzę jakiej padaki stary dostanie z rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
a Saga dzięki
własnie z tej strony korzystam z doskoku, żeby sie nie logować ![]() wiesz moje dzieciaki tak grubo powyżej 90 i na szczęście skoków do 50 nie odnotowuję ![]() Maluśna, ja bez kataru, kaszlu, a mam gardło jakieś zawalone, gdzieś mi się wydzielina kumuluje, Olka też jak sobie uleje to też z wydzieliną obleśną , bleee dzwonił tż że w meblowym znowu chorowitości teść przeziębiony na maksa , chyba na działce sie "przewietrzył" no i okazało się, że młody pufy do szpitala poszedł, bo ponoć zapalenie płuc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
hej potrzebuję waszej opinii
Ale zależy mi na czasie co jest lepsze, co wybrać http://allegro.pl/markowe-lyzworolki...859652830.html czy te http://allegro.pl/show_item.php?item...d8f4e849d8f130 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.