![]() |
#1471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Night, Paulizia, Ddaaiissyy
![]() ![]() ![]() Wyżaliła się co do nocy.. to jescze coś muszę wam napisać Mój mąż jak przebierał się rano Antonka, to mały wtrakcie zmiany pampersa zaczął robić kupę ![]() ![]() ![]() ..i mówi, że wraz z kupą wyszedł mój włos!!! ![]() móżliwe? ja przy tym nie byłam, ale TŻ uparcie twierdzi, ze włos był w pupce.. ze na pewno w środku, a nie na zewnątrz! Jak to możliwe?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie z tych zwklych bo kosztowal 600 zl Cytat:
najgorsze jest to, ze olusia jest za mala zeby jej robic testy alegiczne ale tak mysle, czy nie wybrac sie z nia do Poznania do jednego z najlepszych dermatologow w Polsce profesora Żaby wizyta 150zl...czytalam, ze wypisuje drogie leki ale jako lekarz jest swietny... znajomy lekarz mi go polecil no i nie wiem mam do niej masci, syropki, kremiki co innego moze zapisac a tak jak napisalam wyzej jest za mala na testy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wime jak u Ciebie ale gdy biore Gabika na ręce i np dotyka moich pleców, na których często walają sie włosy a do tego Gabrysia ma wilgotne łapki, to włosy się przyklejają do nich... Juz ze 2 razy wyciągałam jej mojego włosa z jej buzi !!!! Niewykluczone, że u Ciebie było podobnie.. i Antonek po prostu go połknął Masz już śpioworek do wózka ?? Ja się na TEN napaliłam ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-14 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
W przyszłym tyg. może do kina pójdziemy, ponoć muszkieterowie wchodzą na ekrany kin. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do nocek, to u nas takie fajne są już od............ nie pamiętam prawie od zawsze ![]() Dostałam dzisiaj matę edukacyjną SMIKI, tą co wygrałam w konkursie z Mamo to ja ![]()
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
Lolka - czasami się tak zdarza, mój mały wyrywa mi włosy garściami i też nie wiem, czy jakiegoś nie połknął. Na pewno nic się Antonkowi nie stało, także się nie martw.
![]() Więc jeden włoś to pikuś ![]()
#1476 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze tylko chcialam sie pochwalic
![]() ze norbi dzisiaj przyjal na macie pozycje raczka, probowal wyprostowac tylnie nozki i zaczal sie gibac w przod i w tyl- nie bardzo wiedzial jak uzyc konczyn do poruszania az wkoncu rece mu sie ugiely i bach! ![]() ![]() matal eda tez zaczynal od gibania w przod i w tyl z tego co pamietam??????
#1477 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
anula dbaj o siebie bo zapalenie piersi nawet szpitalem i nacinaniem może się zakończyć, robisz gorące okłady???? Lolka, MoniaK jeszcze troszkę wytrzymamy jak wejdą stałe pokarmy to może te nasze dzieciaczki troszkę się naprawią delicateza przeczytałam o Twoich zamiłowaniach i powiem szczerze że zazdroszczę bardzo i może kiedyś mi też coś doradzisz????
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
Moria - przeoczyłam Twój post odnośnie Thermo.mixa - otóż ja go kupiłam na raty, bo nie miałam wtedy kasy i nie żałuję ani złotówki, urządzonko cud, robi wszystko nawet się myje samo, czego chcieć więcej?
![]()
#1479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wizulanie jest średni, ale podoba mi się to rozcięcie na nogi.. a my w zimie juz na bank będziemy w spacerówce, a tam jest ta rączka, więc wydaje mi sie, że to fanie pomyślane.. Zresztą przy tcyh normlanych śpwiorkach, bez podziału na nóżki to trzeba tą rączkę od spacerówki wypinać ![]() ![]() Blueberyy co ![]() Cytat:
![]() Nie martwi cię to, że tak jedza te nasze maluszki całą noc? A czy rano Franuś ma apetyt? Mój Anti z rana nie chce za bardzo jeść! A kochana kiedy masz w planach zacząć wprowadzać stałe pokarmy? słoiczki masz na myśli, tak?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zadomowienie
|
Loluś rano własnie ma słabszy apetyt. Bywa tak że zje około 7 ej a potem np. ok.10.30 chwilkę bardziej picie.
Wg tabeli żywieniowej od 6 m-ca owocki, zupki itd. Zamierzam sama robić. W zeszłym roku zaprawiłam mnóstwo musów jabłkowych bez cukru z jabłek z sadu 40 lat nie pryskanych. Od teściowej z ogródka będę miała warzywa, królika też kupiłam od koleżanki a kurę też będę miała. Więc ile się da chcę unikać słoiczków. A przede wszystkim kurczaków . A kaszek raczej chyba będę unikać bo mój Franek to kawał chłopa jest i bez kaszek ![]() Lolka a te kółka gdzie kupiłaś te z Bright Stars?????
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 12:00 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i gotuję małej zupki, bo tych ze słoiczków nie chce ruszyć .. ; / a co do kury to nie można jej dawać niemowlętom, bo podobno to powoduje, że piersi rosna czy coś, bo artykuł czytałam ostatnio że nie można dawać kurczaków .. ;/ bo też chciałam, ale mi zabronili .. najlepszy królik i cielęcinka ![]() tak mi mama mówi i babcia ^^ przepraszam ![]() edytowałaś i nie doczytalam .. wybacz.. ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- tak wgl to nocka u nas dzisiaj była okropnaaaa ! ![]() ani ja nie wyspana, ani Maja.. ;/ tż całą noc chrapał i maja nawet się obudziła.. myślałam, że go zabijęęę ;/ ![]() ![]() Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-14 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
Mamaopt ale pyszności u was
![]() Łańcuszek w stacjonarnym sklepie kupowałam.. ma je Brught Stars i Playgro też.. ktoś pokazywał, że na Allegro kupił, ale nie wiem u kogo ![]() Anton śpi już drugą godzinę.. rzadko mu się zdarza taki długi sen w ciągu dnia w łóżeczku.. na huśtawce, cyz w wózku owszem, ale w łóżku nie ![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-14 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Możliwe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- anula kup naskarpetniki, nazywają się Sock ons - są genialne ![]()
![]() |
#1485 |
Zadomowienie
|
Ja mam małpkę z kółeczkami Lamaze ale chciałam dokupić kółeczek żeby zawiesić przy łóżeczku taki sznur kółeczek i do nich zawieszki żeby Frankowi było łatwo złapać.
#1486 |
Zakorzenienie
|
Hej podajcie kod kreskowy z pieluch Dada dla Biedronki - zobaczymy kto je produkuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie uzyskałam odpowiedzi niestety ![]()
![]() |
#1488 |
Rozeznanie
|
8594001934065 ja też nie uzyskałam odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz używam huggies ..;p |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Witam sie szybciutko
![]() Witam tez nowa mamusie ![]() ![]() jak sprawdzacie te produkty to sprawdzajcie "globalnie", Dady produkuje Ontex z republiki czeskiej. czytam tylko, znaczy w krzakach siedze bo nie mam weny ![]() Mamooptymistko Maya tez tylko ma UU poki co i zamierzam tak wytrwac do 6 miecha, o ile to bedzie mozliwe. Kupy sa co kilka dni. buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
wiele dzieciakow mialo dzisiaj zla nocke - pelnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
To moje wprost przeciwnie
![]() ![]() Dukasz jeszcze ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zadomowienie
|
agus tak myślę nad tą Twoją Oleńką i przyszło mi jeszcze na myśl że może detergenty ją uczulają tzn, przeanalizuj czym myjesz podłogi, kurze itd a może Twoje ubrania tj,proszek
#1494 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
jej w jelp czesto wietrze mieszkanie ale ona ma tylko na buzi te krosteczki cialko ma czysciusienkie, gladziutkie jak jedwab ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja tez lepsza ![]() ![]()
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
No wiem że tylko buźkę dlatego obstawiałam albo rączki albo dotykanie buźką innych tzn. jak na rączkach jest i policzkami dotyka czyjegoś ubrania.
Trudno znaleźć przyczynę ![]() Poszłam po siatkę z grzechotkami i gryzakami i innymi cudami po Jasiu i zaraz uda mi się ten sznur na łóżeczko zrobić nie muszę kółeczek dokupywać. Tych zabawek jest ogrom ![]() ![]() Właśnie cieszę się bo niedługo mamcia mnie odwiedzi aż na 5 dni ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
To tak jak u nas
![]() Anula Jak sie czujesz? Mam nadzieje, ze lepiej i ze goraczka nie wrocila ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- mamaoptymistka Ale super, ze mamcia Was odwiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
anula u mnie po obiadku też króciutko
![]() ![]() Loluś a zjadł z tego cyca w nocy porządnie ??? możliwe, że zjadł włosa ![]() ![]() aga_pe co o tych centylach Ci lekarz nagadał ??? oby antybol szybko pomógł !!!!!! spacer zaliczony ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Rozeznanie
|
Witam,
wszystkiego dobrego dla wszystkich świętujących dziś dzieci ![]() ![]() ![]() Moria mi się to samo dzieje z kaszką, że osiada w smoczku, zatyka dziurkę i koniec, a takiej gęstej z kaszkowego smoczka Antoś w ogóle nie chce pić ![]() Agnieszko_pe jak będziesz miała chwilkę, to napisz, jak ci to lekarka wytłumaczyła, bo jestem bardzo ciekawa. Dużo zdrówka dla chłopaków ![]() Moniqac jaką metodą Szymek ma być rehabilitowany? Bo Antoś metodą Bobath. Anula mam nadzieję, że szybko ci przejdzie to zapalenie ![]() Blueberry gratuluję lasu ![]() U nas nic nowego. Dalej chodzimy na rehabilitacje. Dzisiaj pierwszy raz rehabilitantka miała dosyć mojego dziecka ... był mega zmierzły (bo nie spał od 4:30), jęczał, nie chciał współpracować. Normalnie była spocona jak skończyła, aż mi jej żal było. We wtorek byliśmy na pogrzebie mojego dziadka. Na stypie było 150 osób, a Antoś się do wszystkich uśmiechał, aż byłam w szoku, że taki towarzyski. Normalnie byłam z niego dumna. A najlepiej jak podczas obiadu, szum był straszny (można sobie wyobrazić, jak tyle osób jednocześnie macha łyżkami i gada), a on spokojnie zasnął w wózku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Wtajemniczenie
|
O centylach dowiedzialam sie tyle, ze norbi nie mam co wymagac zeby jego krzywa wzrostowa ukladala sie inaczej ,bo my tez mali i chudzi-tzn ja juz nie,tymczasowo mam nadzieje. Przybiera bo przez 3tyg jakies 350g ,no i najwazniejsze zeby przybieral.
anusia82 miala wczoraj urodziny!!!! Nic sie nie pochwalila!!!!! Najlepszego anusia!!! Zdrowka,zadowolenia z pracy, przespanych nocy i grzecznych dzieciaczkow!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.