Wszystko o Avonie - cz. 24 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 10:16   #1471
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 24

Udało się, zerknijcie i powiedzcie co myślicie. Może złe środki ze szczoteczkami powkręcali do jakiejś serii?

A tutaj jeszcze kilka znalezionych na necie ciekawostek o perfumach aldehydowych, o których rozgorzała mała dyskusja;P

"ALDEHYDY alkohole alifatyczne o zapachu tłustawo-woskowym. Niektóre aldehydy występują w naturalnych substancjach zapachowych (np. olejki kwiatowe jak olejek różany, olejki cytrusowe jak olejek pomarańczowy czy olejek z igieł drzew iglastych). Aldehydy są często używane w perfumerii w postaci koncentratu. Użycie w perfumach aldehydów "zamazuje kontury" innych składników zapachowych i tworzy swego rodzaju tajemnice. Chanel No 5 (1921) to pierwsze z perfum gdzie użyto tak radykalnie aldehydów"

http://www.perfumy.edu.pl/artykuly/p...ldehydowe.html

http://www.snobka.pl/artykul/tajemni...ldehydowe-9333
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:18   #1472
Dorotxy
Zakorzenienie

ja zamawiałam przed 11 w poniedziałek na oddział InPost i we wtorek po 12 miałam telefon, że mam paczkę, a sms doszedł o 15.30

ja dostałam zamiast 5 to 4 katalogi już do nich napisałam

fakt te płatki kąpielowe maluśkie, strata kasy, no ale raz można zaszaleć z takim gadżetem

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:30   #1473
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Pur Blanca w ozdobnym flakonie bez atomizera przychodzi pomimo zoltej kropy. Wczoraj skladalam zamowienie.
Poza tym zadnych brakow .

I powiem wam, ze nie bralam portfela, pomimo, ze moglam. Jak sie tak napatrzylam na zdjecia na katalogowym na ta kolecje to przestala mi sie podobac. Duzej torby chyba tez nie bede zamawiac. Zreszta takie prezenty powinny byc darmowe i automatycznie dolaczane do zamowienia po spelenieu warunkow. A nie jeszcze placic za nie trzeba.
tak do końca za darmo to nie mogą dać
muszą chociaż złotówkę kosztować, co ja mówię, powinny 10 gr.
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:32   #1474
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Pur Blanca w ozdobnym flakonie bez atomizera przychodzi pomimo zoltej kropy. Wczoraj skladalam zamowienie.
Poza tym zadnych brakow .

I powiem wam, ze nie bralam portfela, pomimo, ze moglam. Jak sie tak napatrzylam na zdjecia na katalogowym na ta kolecje to przestala mi sie podobac. Duzej torby chyba tez nie bede zamawiac. Zreszta takie prezenty powinny byc darmowe i automatycznie dolaczane do zamowienia po spelenieu warunkow. A nie jeszcze placic za nie trzeba.
a mi strasznie sie podoba cala seria Belive jest piekna, to prawda mogły byc za damrmo lub symboliczna 1zł
Stary 2011-10-26, 10:55   #1475
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
bardzo wiele perfum ma to drzewo w składzie, ja się w to nie wczytuję, ale wiem że się często pojawia, może jej chodzi o to, żeby było drewno czuć
Może

Cytat:
Napisane przez mimosa Pokaż wiadomość
Ja bardzo wyraźnie czuję drzewo sandałowe w Perceive Dew, po dwóch godzinach czułam już tylko to (ale niektórzy nie lubia takich trawiastych, świeżych zapachów).
Wg. mnie Little Red Dress ma bardzo wyraźny akcent drzewny i wlasnie jest to drzewo sandałowe.
Pokażę jej LRD i PD

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
to może niech kory naskrobie... sorki za żart, ale rozwalają mnie klientki, które tak wymyślają
Dokładnie. Wącham perfum i już czuję czy mi się podoba czy nie Na skład nie patrzę Więc nie ważne czy tam są kwiatki, owoce czy drzewka Ma ładnie pachnieć
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:58   #1476
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
tak do końca za darmo to nie mogą dać
muszą chociaż złotówkę kosztować, co ja mówię, powinny 10 gr.
No wiem wiem, ze musza jakos to fakturowac. Ale chodzi mi o sam fakt, ze czlowiek musi najpierw uzbierac wymagana kwote, a za prezent i tak zaplacic. Niech doliczaja nawet ten 1 zl, ale niech to bedzie rzeczywiscie nagroda/prezent za zaliczenie progow.
Tym bardziej, ze takie programy z automatycznymi nagrodami tez robia, wiec to nie zaden problem.
Stary 2011-10-26, 11:04   #1477
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem wiem, ze musza jakos to fakturowac. Ale chodzi mi o sam fakt, ze czlowiek musi najpierw uzbierac wymagana kwote, a za prezent i tak zaplacic. Niech doliczaja nawet ten 1 zl, ale niech to bedzie rzeczywiscie nagroda/prezent za zaliczenie progow.
Tym bardziej, ze takie programy z automatycznymi nagrodami tez robia, wiec to nie zaden problem.
no tak, zgadzam się z Tobą
Stary 2011-10-26, 11:12   #1478
mistress88
Zadomowienie

czy ta paletka do oczu i ust z minikatalogu świątecznego naprawdę będzie za 9,90?
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:42   #1479
carolynnez
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alice In Nightmareland Pokaż wiadomość
Udało się, zerknijcie i powiedzcie co myślicie. Może złe środki ze szczoteczkami powkręcali do jakiejś serii?
faktycznie, szczoteczka jak od magnify może napisz do nich na strefie, bo w katalogu na zdjęciu jest inna

chyba, że ci to nie przeszkadza, ja mam magnify i jestem bardzo zadowolona, daje bardzo naturalny, ale jednocześnie widoczny efekt, pierwszy tusz, którym mogę bez obaw tuszować dolne rzęsy
carolynnez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:05   #1480
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolynnez Pokaż wiadomość
faktycznie, szczoteczka jak od magnify może napisz do nich na strefie, bo w katalogu na zdjęciu jest inna

chyba, że ci to nie przeszkadza, ja mam magnify i jestem bardzo zadowolona, daje bardzo naturalny, ale jednocześnie widoczny efekt, pierwszy tusz, którym mogę bez obaw tuszować dolne rzęsy
Widzę ,że znasz sie na szczoteczkach od tuszy.Czym różni sie ta szczoteczka z tuszu LRD z katalogu ( ze zdjęcia) od tej szczoteczki tuszu Magnify? kolorem to widzę, ale czym jeszcze. Sorry, ale mało się w tym temacie orientuję.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2011-10-26 o 12:07
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:19   #1481
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Widzę ,że znasz sie na szczoteczkach od tuszy.Czym różni sie ta szczoteczka z tuszu LRD z katalogu ( ze zdjęcia) od tej szczoteczki tuszu Magnify? kolorem to widzę, ale czym jeszcze. Sorry, ale mało się w tym temacie orientuję.
Różni się przede wszystkim ilością i długością włosków.Napisze ze strefy, zobaczymy co odpowiedzą..
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 12:22   #1482
GosienkaC
Rozeznanie

Dziewczęta czy paletka 8 cieni z netto do 15 katalogu jest dostępna ?
GosienkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:37   #1483
emsik123
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 24

Właśnie napisałam do Avonu czy mam im odesłać wadliwą kosmetyczkę.Chodzi o tę słynną już czerwoną, która ma czarne plamy.Nie uśmiecha mi się odsyłać na własny koszt...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

W poniedziałek ok. 9.00 wysłałam zamówienie z kat.15 mając nadzieję, że paczka będzie we wtorek a tu środa i nic...Żadnego sms-a powiadamiającego, że jest w paczkomacie do odbioru...Już nie mogę się doczekać...
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:37   #1484
malcobb
Raczkowanie

Szanowna Konsultantko,
Jest nam przykro z powodu braku w Pani paczce katalogów 16/2011. Mamy nadzieję, że podobne nieprawidłowości nie będą się powtarzać. Dołożymy starań, aby kolejne zamówienia były realizowane w całości, nie zawierały braków i zadowalały zarówno Panią jak i Klientów.
Dwa katalogi 16 zostaną bezpłatnie dołączone do najbliższej Pani przesyłki.

Ha ha ha bardzo śmieszne - "bezpłatnie" - no to super bo ja przecież za nie zapłaciłam. Ale się wkur***m. Odpisałam im tak:
Po pierwsze nie bezpłatnie, bo za nie zapłaciłam. Po drugie w katalogu
15 już nie będę składać zamówień, a w zamówieniu z katalogu 16 nie
będą mi już potrzebne kolejne katalogi 16/2011. Dziękuję.

Tak wiem za ostro. Ale nie chcę, żeby mi wysyłali w 16 bo po co mi zbędna makulatura.
malcobb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:39   #1485
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice In Nightmareland Pokaż wiadomość
Różni się przede wszystkim ilością i długością włosków.Napisze ze strefy, zobaczymy co odpowiedzą..
Daj znać co Ci odpiszą.
Ale w takim razie uważam,żę powinnaś walczyć o pozostawienie tego tuszu za darmo, to w końcu ich pomyłka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 12:41   #1486
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malcobb Pokaż wiadomość
Szanowna Konsultantko,
Jest nam przykro z powodu braku w Pani paczce katalogów 16/2011. Mamy nadzieję, że podobne nieprawidłowości nie będą się powtarzać. Dołożymy starań, aby kolejne zamówienia były realizowane w całości, nie zawierały braków i zadowalały zarówno Panią jak i Klientów.
Dwa katalogi 16 zostaną bezpłatnie dołączone do najbliższej Pani przesyłki.

Ha ha ha bardzo śmieszne - "bezpłatnie" - no to super bo ja przecież za nie zapłaciłam. Ale się wkur***m. Odpisałam im tak:
Po pierwsze nie bezpłatnie, bo za nie zapłaciłam. Po drugie w katalogu
15 już nie będę składać zamówień, a w zamówieniu z katalogu 16 nie
będą mi już potrzebne kolejne katalogi 16/2011. Dziękuję.

Tak wiem za ostro. Ale nie chcę, żeby mi wysyłali w 16 bo po co mi zbędna makulatura.
czy za ostro, przecież to można się wściec, zapłaciłaś za to, i oni ci łaskawie przyślą jak już ich w zasadzie nie będziesz potrzebowała
a czy te katalogi są ci niezbędne ??
bo jeżeli możesz się bez nich obejść, to zadzwoń niech ci odejmą z faktury i już
Stary 2011-10-26, 12:53   #1487
carolynnez
Raczkowanie

Cytat:
to miał być sarkazm?xD ta w katalogu ma przede wszystkim chudszy 'trzon' czy jak to się zwie, to na czym trzymają się włoski, a one same są dłuższe, a w magnify trzon jest grubszy, taki jak ta rurka, która idzie od rączki, haha, ale błyszczę terminologią, a same włoski są króciutkie

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
czy za ostro, przecież to można się wściec, zapłaciłaś za to, i oni ci łaskawie przyślą jak już ich w zasadzie nie będziesz potrzebowała
bo jeżeli możesz się bez nich obejść, to zadzwoń niech ci odejmą z faktury i już
ja jak się zdenerwowałam w K14 z tą niedochodzącą paczką i mnóstwem braków i się wyżaliłam mamie, zadzwoniła do nich czy do liderki, nie wiem, w delikatniejszych słowach zapytać co oni odwalają z tym wszystkim, ale chyba się jej przestraszyli bo wysłali mi zaraz wszystkie braki w osobnej paczuszce za darmo i takim oto sposobem braki dostałam szybciej niż właściwą paczkę:P

Edytowane przez carolynnez
Czas edycji: 2011-10-26 o 12:55
Stary 2011-10-26, 13:06   #1488
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
to miał być sarkazm?xD ta w katalogu ma przede wszystkim chudszy 'trzon' czy jak to się zwie, to na czym trzymają się włoski, a one same są dłuższe, a w magnify trzon jest grubszy, taki jak ta rurka, która idzie od rączki, haha, ale błyszczę terminologią, a same włoski są króciutkie
P
Kurde, człowiek chwali, a ona podejrzewa o kpinę. Dzięki za odpowiedź.

Naprawdę nie znam sie na tych wszystkich szczoteczkach, u mnie klientki bardzo sporadycznie zamawiają tusze, bo twierdzą,że te avonowe są kiepskiej jakości. Ja mam jeden i starcza mi na długo.Ale ciekawią mnie wszystkie takie niuanse, bo a nuż ktora kiedyś zapyta o cos, a nie wypada nie wiedzieć.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2011-10-26 o 13:09
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:14   #1489
carolynnez
Raczkowanie

Cytat:
Kurde, człowiek chwali, a ona podejrzewa o kpinę. Dzięki za odpowiedź.

Naprawdę nie znam sie na tych wszystkich szczoteczkach, u mnie klientki bardzo sporadycznie zamawiają tusze, bo twierdzą,że te avonowe są kiepskiej jakości. Ja mam jeden i starcza mi na długo.Ale ciekawią mnie wszystkie takie niuanse, bo a nuż ktora kiedyś zapyta o cos, a nie wypada nie wiedzieć.
aa, to przepraszam ja mam 4 avonove tusze, jeden nieodpakowany, ale resztę sobie bardzo chwalę, każdy daje inny efekt, ale wszystkie mi się podobają nieodpakowany mam ten nowy niebieski supershock, a w następnej paczce idzie do mnie curlacious z netto tak, w końcu miał zielone światełko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 13:17   #1490
malcobb
Raczkowanie

Cytat:
Trzy mi przysłali i są mi one potrzebne tak jak i te 2 których nie przysłali. Ale jak mi mają przysłać wtedy jak mi już nie będą potrzebne to lepiej żeby już nie dosyłali. A teraz jakoś sobie muszę poradzić bez nich. Po prostu klientki nie dostaną do domu tylko będą się musiały przy mnie decydować. Jestem zła też na siebie, a raczej na to że zawsze mam pecha. Bo do tej pory zamawiałam 10 katalogów to 6 mi wystarczało. Więc stwierdziłam że nie będę zamawiać 10 tylko 5 a 6 to ten który bepłatnie dołączają dla konsultantki, a ja będę z elektronicznej korzystać. No i się wyrolowałam jednym słowem
Stary 2011-10-26, 13:22   #1491
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Trzy mi przysłali i są mi one potrzebne tak jak i te 2 których nie przysłali. Ale jak mi mają przysłać wtedy jak mi już nie będą potrzebne to lepiej żeby już nie dosyłali. A teraz jakoś sobie muszę poradzić bez nich. Po prostu klientki nie dostaną do domu tylko będą się musiały przy mnie decydować. Jestem zła też na siebie, a raczej na to że zawsze mam pecha. Bo do tej pory zamawiałam 10 katalogów to 6 mi wystarczało. Więc stwierdziłam że nie będę zamawiać 10 tylko 5 a 6 to ten który bepłatnie dołączają dla konsultantki, a ja będę z elektronicznej korzystać. No i się wyrolowałam jednym słowem
Ja zawsze rozdaję ponad 10(bo kilku osobom daję po dwa, bo wiem, że zabierają do pracy, dają sąsiadkom itp. i mimo że mówią, że nie potrzebują to wiem, że przydają im się i lepiej jak mają więcej ) i kupuję przez to 20, bo cena ta sama co za 15. Wolę by mi zostały niż zabrakło. A zawsze może się jakaś nowa klientka trafić. A przy świętach to i zamówienia zawsze większe
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:23   #1492
carolynnez
Raczkowanie

Cytat:
może po twojej wiadomości przyślą ci jednak w osobnej paczce, a jeśli nie to napisz do nich żeby tak zrobili, skoro są ci potrzebne, w końcu dwa katalogi z pięciu to prawie połowa tego co zamawiałaś, a tak dokładnie to 40%, sorry, takie małe zboczenie
Stary 2011-10-26, 13:39   #1493
Dorotxy
Zakorzenienie

mi właśnie odpisali, że ten katalog już wysłali mi pocztą, ciekawe dostali maila i zaraz ktoś na pocztę poleciał z katalogiem? zobaczymy kiedy dotrze

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:41   #1494
malcobb
Raczkowanie

Cytat:
może po twojej wiadomości przyślą ci jednak w osobnej paczce, a jeśli nie to napisz do nich żeby tak zrobili, skoro są ci potrzebne, w końcu dwa katalogi z pięciu to prawie połowa tego co zamawiałaś, a tak dokładnie to 40%, sorry, takie małe zboczenie
Hehe no zobacze jeszcze co mi napiszą. I jednak będę zamawiać to 10 i rozdawać po 2 może moje klientki też je przekażą dalej
Stary 2011-10-26, 13:45   #1495
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotxy Pokaż wiadomość
mi właśnie odpisali, że ten katalog już wysłali mi pocztą, ciekawe dostali maila i zaraz ktoś na pocztę poleciał z katalogiem? zobaczymy kiedy dotrze
nie liczyłabym ze kiedykolwiek dotrze...ja raz w karierze konsultantki nie złozylam zamowienia z 1 katalogu wiec nie mialam kolejnego,napisali ze poczta wysla i minelo kilka miesiecy a katalog nigdy nie dotarl
Stary 2011-10-26, 13:46   #1496
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
aa, to przepraszam ja mam 4 avonove tusze, jeden nieodpakowany, ale resztę sobie bardzo chwalę, każdy daje inny efekt, ale wszystkie mi się podobają nieodpakowany mam ten nowy niebieski supershock, a w następnej paczce idzie do mnie curlacious z netto tak, w końcu miał zielone światełko

No co Ty ,nie trzeba przepraszać. Ale sama widzisz tyle tuszy, tyle różnych szczoteczek, tyle różnych efektów to dla osoby,która nie ma stałego kontaktu z tymi rzeczami , tym bardziej na żywo, może być problemem. Próbuję wiec chociaż teoretycznie w tym się odnaleźć.

Potwierdzam,produkty z programu Believe nie liczą sie do wysokości zamówień.
Stary 2011-10-26, 13:53   #1497
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja zawsze rozdaję ponad 10(bo kilku osobom daję po dwa, bo wiem, że zabierają do pracy, dają sąsiadkom itp. i mimo że mówią, że nie potrzebują to wiem, że przydają im się i lepiej jak mają więcej ) i kupuję przez to 20, bo cena ta sama co za 15. Wolę by mi zostały niż zabrakło. A zawsze może się jakaś nowa klientka trafić. A przy świętach to i zamówienia zawsze większe

A moje Klientki zawsze oddają mi katalog, więc przestałam kupować więcej Zapiszą na karteczce co chcą i katalog wraca z powrotem
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:55   #1498
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możesz iść do liderki po katalogi??
Stary 2011-10-26, 13:57   #1499
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
A moje Klientki zawsze oddają mi katalog, więc przestałam kupować więcej Zapiszą na karteczce co chcą i katalog wraca z powrotem
Mi często dzwonią co chcą lub piszą smsy, maile więc nie mają jak oddać Ja bym im na siłę dawała mówiąc, że w domu sobie na spokojnie obejrzą, a ja i tak mam ich dużo i potem wyrzucam(ten ostatni argument działa i zabierają i tym sposobem koleżanka mi od siostry duże zamówienie przyniosła, a też nie chciała zabierać katalogu).
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:01   #1500
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Mi często dzwonią co chcą lub piszą smsy, maile więc nie mają jak oddać Ja bym im na siłę dawała mówiąc, że w domu sobie na spokojnie obejrzą, a ja i tak mam ich dużo i potem wyrzucam(ten ostatni argument działa i zabierają i tym sposobem koleżanka mi od siostry duże zamówienie przyniosła, a też nie chciała zabierać katalogu).

Moje jakoś wyjątkowo są uparte i nijak nie mogę tego zmienić
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości