![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam, udzielałem się tu nie raz i jest mi bardzo przykro że muszę to napisać, niestety padłem łupem podróbkarzy, użytkownik ulaglubka na allegro sprzedał mi 50ml Angel za 85zł łącznie z wysyłką, skusiłem się bo niestety, dałem się nabrać na to że niby 50ml się nie podrabia, że kusząca cena, że pisało na aukcji że sprzedają oryginalną wodę a nie oryginalnie zapakowaną, nie wiem co robić też mi się wydawało podejrzane gdy kupiłem tą wodę i doszło mi na maila że konto zostało zablokowane, poza tym jakie są w ogóle pudełka angel 50ml? bo ja właśnie widzę dwa rodzaje jedno takie fioletowawe i po bokach takie samo ze srebrną przepaską na przodzie po bokach, a drugie takie błękitne z czarnymi bokami, ponadto jedno ma mój kolega, który je zakupił w Anglii bo tam pracował w jakiejś perfumerii i On właśnie ma to fioletowawe a ja to z czarnym, natomiast jak porównywaliśmy gwiazdy, to napisy te same tylko u mnie napis thierry mugler brzydko wydziergany, ponadto we flakoniku rurka atomizera jest u mnie grubsza a u niego cieniutka, a zapach no cóż na początku czuję angel ale sekunde a następnie jest to coś mega rozcieńczonego, ale na moje oko jak zbliżam rękę do nadgarstka to jest to coś typu nie podróbka tylko czuję że gościu kupił jednego oryginała i wlewał do każdej gwiazdki np 10ml angela i 40ml wody zapach przez to czuję że jest trwały i zmienia nuty zapachowe ale tylko przy nosie wciśniętym w nadgarstek, a angel kolegi to 3 psiki i czułem od niego 2 metry. poza tym w moim opakowaniu nie było nic a kolega jeszcze miał jakieś 2 ulotki czy pokrowiec i ulotke coś takiego. Oczywiście flakon mam i opakowanie więc jak coś to mogę wrzucić zdjęcia. :/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zadomowienie
|
Wg mnie cena mówi sama za siebie - jak mogłeś sadzić, że ktoś sprzedaje oryginał w takiej cenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
Napisałem sprzedawcy takiego maila
Kupowałem niedawno u Pana angel 50ml, woda okazała się tandetną podróbką, nie znałem tego zapachu, ale porównałem z kimś, który ma oryginał z perfumerii więc tak przede wszystkim opakowanie, pudełko nie błękitne tylko bardziej fioletowawe, napis thierry mugler większy opakowanie ma na brzegach srebrną linię w moim jej brak, na bokach jest takie jak na przodzie moje jest czarne, w środku są ulotki dwie u mnie nei było, zdjęcie z tyłu jest duże u mnie malutkie, teraz flakon, pełno niedociągnięć, rurka atomizera grubsza niż jest w oryginale, napis thierry mugler wyskrobany chyba paznokciem, zapach to największa bolączka, przed sekunde czuć oryginał. ale za chwile jest to meeeega nietrwały niewyczuwalny chyba że z nosem przy nadgarstku zapaszek, natomiast oryginał się wlecze daleko, jest taki słooodki bardzo, więc teraz mam pytanie co Pan proponuje, bo nie będzie Pan w ch*** ludzi robił? w mailu nie było cenzury oczywiście nie wiem czy dobrze zrobiłem, czy nie napisałem coś źle? jeszcze nie odpisał, ale może wy wiecie np jak wy załatwialiście takie sprawy, czego ci dranie się boją itd? ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- A co do twojego pytania, to tak mogłem sądzić, że kumpel kupił je w Anglii za 150zł bodajże na złote w przeliczeniu, więc ja do tej pory myślałem że to perfumerie są złodziejami że taki Angel 50ml np 385zł, więc myślałem że odjąć wynagrodzenie dla pracowników, marżę, czynsz perfumerii to będzie jakaś 1/3 ceny tym bardziej że jak już mówiłem kumpel je kupił w perfumerii stacjonarnej więc skoro On tam za jakieś 150 kupił no to myślałem że może ten gościu kupił dużo hurtowo sztuk i sprzedaje za takie małe pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Kazar Lady
|
Robert zajrzyj tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=328916
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że odzyskasz pieniądze, choć trochę wątpię, że się uda. Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym prosić o Waszą pomoc w zweryfikowaniu flakonu Obsession CK 50 ml
![]() Kupiłam je na allegro u sprzedawcy, którego już tu ktoś na forum polecał ale zdziwiło mnie dno flakonu, gdzie napisy są wypiaskowane a nie naklejone. Czy to możliwe, że w perfumach CK są piaskowane napisy (dotąd się z tym nie spotkałam)? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a skąd wiesz, że z 2007 ? masz może dekalkulator kodów CK, bo ja nie mogłam znaleźć. jak 2007 r. to trochę stare ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.dolce.pl/dataprodukcji/ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za link
![]() kod na mojej flaszce to 2045 i wychodzi mi data 2012 ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- ale już innych kodów z moich pozostałych perfum CK nie odczytuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Przyczajenie
|
co myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie podróba, popatrz na dwa bąbelki pod napisem chanel, w sterylnych warunkach nie ma prawa tego być.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
spin doctor
|
Wygląda na oryginał, ale ja bym jeszcze dopytała o 4 cyfrowy kod z tylnej ścianki butelki
![]() ---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1486 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1487 |
Wtajemniczenie
|
kupiłam tu:
http://allegro.pl/calvin-klein-obses...484397457.html ale była chyba tylko jedna sztuka na allegro pełno jest testerów 100 ml po ok 100 zł., ale ja chcialam 50 ml z korkiem, bo 100 trudno byłoby mi wykończyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1489 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A co z kolei sądzicie o tych perfumach -fotki w załączniku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | ||
Matka buldoga
|
Jak dla mnie oryginal.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1492 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1493 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Dziewczyny
Czyli kupować ? !!! !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
spin doctor
|
Ja bym kupiła
![]()
#1495 |
Przyczajenie
|
Dzięki -Małgosia791
Dostałam numery do Allure EDT (fotki w załączniku dla przypomnienia) i wiadomość (kod nie z butli a z opakowani) Co myślicie: "made in France 012463 - kod z pudełka od testera, produkt jest w 100% oryginalny , sprowadzony z Europy." |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny proszę o pomoc , dostałam fotki na na maila , oryginał czy podróbka?
#1498 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo proszę o informację czy te perfumy Chance EdP są oryginalne. Zastanawia mnie sprężynka widoczna pod korkiem. Z tyłu wypiaskowany jest na dole numer 7001. Poza tym nie ma podkreślenia na blaszce.Będę wdzięczna za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Mam przed sobą setkę Eau Tendre i tej sprężynki nie widac, poza tym napisy na blaszce są zdecydowanie delikatniej grawerowane.
A atomizer to nie powinien być srebrny?
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.