![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Odnośnie czegoś fajnego do zrobienia. Książki, seriale, trening, znajomi - tego miałam pełno w wakacje i potrzebuję jakiejś odmiany. Jutro będzie bieg, olej i maska na włosy, może buzię i malowanie paznokci. I koniec pomysłów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
Nie odzywam się, ale czytam was kilka razy dziennie i naprawdę ten wątek to świetna rzecz!
Odnośnie cery, to znam wasz ból. Od 13 lat męczę się z trądzikiem, który praktycznie trądzikiem nie jest ale żaden z lekarzy, u których byłam, nie jest mi w stanie powiedzieć co to jest. Brałam juz dosłownie wszystkie dostępne na rynku leki- począwszy od tabletek anty kończąc na izoteku. Ostatnio miałam znowu okropny wysyp ( chyba się nawet żaliłam na wątku) i robiąc mapkę, jednym z marzeń było to, żeby mi się cera poprawiła. I dziś mogę powiedzieć, że buźka wygląda super. Wiadomo, coś jeszcze wyskakuje, mam pełno blizn na twarzy, biorę oczywiście antybiotyk na cerę i używam specjalnych kosmetyków, ale jest cudownie. Modlitwa może jednak zdziałać cuda! Mam nadzieję, że taka fajna cera pozostanie ze mną na dłużej! Drugie marzenie z mapki - to była chęć przebaczenia eksowi wszystkich krzywd jakie mi wyrządził. Miał do mnie zadzwonić z życzeniami urodzinowymi, a ja przez 2 miesiące codziennie nakręcałam się i powtarzałam sobie w głowie, co mu wykrzyczę do słuchawki. Że powiem mu wszytko co mnie boli. Na urodziny nie zadzwonił. A ja mam wrażenie, że dzień po moich urodzinach mu po prostu przebaczyłam. Przestałam odczuwać złość. Stał mi się nagle taki odległy. Czy to możliwe? I dziś też sobie zrobię sesję z podziękowaniami ![]() thalia, ja bardzo lubię robić sobie zabiegi na stopy. Robie sobie masazyk stópek takim specjalnym urządzeniem, moczę je w soli, ścieram naskórek, maluje paznokcie, balsamuje. Może coś takiego? Edytowane przez eN90 Czas edycji: 2014-09-30 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Nie chce zakładać osobnego wątku. Mam nadzieje że wy mi coś doradzicie. Otóż jestem ze swoim chłopakiem już pół roku mieszkamy razem za granicą. Teraz jesteśmy na urlopie w PL i osobno. Mam bardzo melancholijny nastrój i zastanawiam się czy jemu tak naprawdę na mnie zależy. Niby mówi ze kocha ale jakoś tak nie czuje tego jak jesteśmy osobno. Ja jestem inna od niego i potrzebuje troche więcej uczucia przez ten głupi telefon, zwłaszcza że nie mogę sie teraz przytulić spać z nim itd. Jest mi smutno teraz. Może sobie coś wkręcam, sama już nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Wtajemniczenie
|
I samo się rozwiązało - jeszcze zanim wróciłam z uczelni okazało się, że mam pełno nauki, a wieczorem wychodzę na masaż
![]() cala_ja - zacznij od rozmowy. Zacznij od spokoju wewnętrznego. Jesteś wartościową kobietą i zasługujesz na miłość taką jaką chcesz. Wyobrażaj sobie Was śpiących razem, rozmawiających. To pomaga. BTW - jakiś czas temu marudziłam wokoło, że muszę iść soczewki załatwić, bo okulary mam za słabe(wada się zmieniła, a nie wiem o ile), a poza tym irytuje mnie noszenie ich. Dziś wchodzę na zakupy grupowe i co? Kupon na badanie, soczewki i kontrolę, w dodatku niedaleko domu. Ha! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Konto usunięte
|
Ja zaczelam coraz więcej takich "drobiazgów" zauwazac
![]() ![]() Ostatnio dużo sie nad sobą zastanawiałam, medytowalam. Doszlam do wniosku, ze większość problemów bierze sie u mnie z chęci zadowolenia innych ludzi, szczególnie bliskich i tych na których mi zależy. Sent from my Windows Phone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie jak robie mape marzen wg tego schematy mniej wiecej to w którym miejscu powinnam dac np. wymarzone buty, wymarzone spodnie, perfumy, zwierzątko domowe czy cos w tym stylu ?
![]() ![]()
![]() |
#1477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zwierzątko mam jako przyjaciela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Tez tak myslalam ze zwierzakiem
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- A co mozna dac w polu przełożeni i autorytety?
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w tej części Mapy był opis "Rodzina, Tradycja" - jest choinka, stół wielkanocny, zdjęcia rodziny, dom. Wszystko co kojarzy się z dobrymi stosunkami w rodzinie, wsparciem, bliskością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Konto usunięte
|
Jestem już na stancji i jadę w ten weekend do Krakowa - zabukowane wszystkie bilety
![]() A praca? Jedna wizażanka napisała mi, gdzie mogę starać się o pracę, więc jakiś znak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 |
Zadomowienie
|
Co do mapy to robiłam ją jako kolaż zdjęć w Picassie. Zdjęcia przedstawiające to co jest dla mnie najważniejsze są poprostu większe. Myślę że to nie ma szczególnego znaczenia jak są ułożone, chyba że się mylę?
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1483 |
Rozeznanie
|
Ja uwaliłam schemat układania, bo uznałam, że nie jest istotny. Poukładałam na czuja. Materialne obok siebie, związane z rozwojem koło siebie, związane z uczuciami, emocjami i zdrowiem koło siebie, związane z wyglądam razem.... Tak jak MI pasowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Wtajemniczenie
|
I tak powinno być. Siatka jest podpowiedzią - robimy jak czujemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Konto usunięte
|
Ja robiłam pod siebie - w kształcie zegara. Godzina 12 - nie ma nic do ukrycia - praca, potem wszystko po kolei.
Ale i tak sprawdza się, tak jak chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Juz naprawde ostatnie pytanie
![]() ![]()
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wsumie tez chce wiedziec , czy to nie pokrzyzuje lub zniweluje inne marzenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
histoire abracadabrante
|
Pisałam Wam, że wizualizuję wyższe zarobki. Widzę kwotę, którą chcę otrzymywać co miesiąc na swoje konto. W zeszłym miesiącu pozytywne zaskoczenie - dostałam o kilka stów więcej niż przewidywałam.
A w tym... znów zaskoczenie! ![]() Nie potrafię wyliczyć co do grosza swojej premii, ale zwykle jestem w stanie oszacować ile powinnam dostać. Przyznaję, że to co spływa na konto przekroczyło moje oczekiwania ![]() ![]() W tym miesiącu dostałam jeszcze podwyżkę, więc kolejna wypłata znów będzie ciut wyższa ![]() Drugą sprawą jest to, że szukam nowej pracy. Odkąd zmieniłam nastawienie do obecnej nie odczuwam tak dużego obciążenia psychicznego, staram się nie narzekać, bo nie mam najgorzej, a kasa (jak na pracę tego typu) jest niezła. Jednak czuję bardzo głośny sygnał w głowie, że to nie jest to, że powoli zaczynam być znużona, mam mniej zapału do pracy, stąd też bierze się moja frustracja i rozdrażnienie. Wiem, czym chciałabym się zająć w przyszłości, jednak mój brak doświadczenia w tej dziedzinie blokuje mnie. Przeglądam oferty staży i praktyk, o ironio, na większość z nich szukają osób z doświadczeniem. A ja bardzo chcę doświadczenie zdobyć, ale nie mam jak ![]()
Edytowane przez bujdanaresorach Czas edycji: 2014-10-02 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, szukam dalej moich obrazków do mapy, też na necie, bo jednak sobie je podrukuję. I dziś wreszcie znalazłam odpowiednie dwa na związek i pożądanie!!! Jeszcze tydzień temu żaden mi nie pasował, a teraz jak zobaczyłam te 2 od razu coś mnie tknęło, że to te, pasują mi idealnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Znalazlam sama odpowiedz na moje pytania na necie ( a moze przyciagnełam ja do siebie )
"Po wykonaniu mapy nie powinno się jej zmieniać, dokładać nowych elementów. Wysyłasz wtedy sygnał, że nie jesteś pewna, że masz jakieś wątpliwości, a nawet, że się myliłaś. A to może być oznaką zbyt małej motywacji dla twojej podświadomości, aby ruszyła do działania." co myslicie ? ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1491 | ||
Konto usunięte
|
Ja dorysowałam w międzyczasie coś, w sumie nie kolidowało to z marzeniami.
Raczej doprecyzowywałam. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Ogólnie gratulacje z powodu podwyżki ![]() A u mnie to jest na odwrót, jakby marzenia przeszły na inną osobę - jeśli chodzi o finanse. Wszystko, co ja chcę- ma druga osoba. Nie wiem jak to działa ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Wtajemniczenie
|
Jabłuszko - niezła zabawa, nie?
![]() Teraz mała zagadka - zaczęłam wstawać na uczelnię i mój poziom agresji od rana wskakuje na same szczyty. Kiedyś tak miała i przeszło, a teraz aż mnie przeraża. W ciągu godziny od wstania mam ochotę zamordować każdą jednostkę w zasięgu wzroku. Żadnych spięć, kłótni, ogólnie spokój, tylko powrót na uczelnię. Nie jestem idealna, też przyda mi się Wasza pomoc. Ciekawe czy ma to związek z tym, że wieczorem padam na twarz(od poniedziałku opracowanie 7 przypadków klinicznych i nauka na dzisiejszą wejściówkę na kolejne zajęcia) i odpuściłam pisanie wszelaki, a w połowie modlitwy zasypiam? Co do Mapki- zmieniać niekoniecznie, ale dodawać raczej tak. Sama nie potrzebowałam, ale wg mnie dajesz podświadomości nowe bodźce i to jest ok. Bujda - gratuluję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Konto usunięte
|
Takie nerwy mam jak się nie mogę wyspać...thalio
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
histoire abracadabrante
|
Jabluszko masz rację
![]() ![]() Może trochę się usprawiedliwiam? Szukam wymówek? Bo zauważyłam, że boję się nawet wysyłać w ciemno aplikacje (a nuż kogoś zainteresuje), boję się, że zbłąźnię się, wyjdzie na jaw, że nic nie wiem. Dlatego przeglądam oferty, widzę, że szukają osób z doświadczeniem i odpuszczam, zniechęcam się, a jednocześnie przed samą sobą czuję się w miarę okej, bo przecież szukam, ale nic dla mnie nie ma ![]() Ech. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Konto usunięte
|
Ja wysyłałam tam,gdzie chcieli doświadczenie (ja nie mam), jednak nikt z takich ofert nie oddzwonił
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 | |
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Wysylaj na te ogloszenia ktore Cie interesuja , nic nie ryzykujesz a jest szansa ze oddzwonia
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Wtajemniczenie
|
Wysyłać do skutku
![]() Jabłuszko - teraz to trwa dopiero 3 dni, więc trudno powiedzieć. A wcześniej jak trwało to niezależnie od czegokolwiek. Ewentualnie większe nasilenie w okresie jesienno-zimowym, ale wiosną nie było lepiej. Spałam mniej, wstawałam o 5 i dalej to samo. Jutro nie wyjdę z łóżka, bo jest inauguracja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Konto usunięte
|
Może taka aura.
Pisałam ostatnio, że wśród mnie ludzie jacyś tacy...dziwni. Nieogarnięci, nieobecni. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Ty masz doświadczenie, może nie w tej branży,co trzeba ale MASZ. Ja nie mam żadnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Raczkowanie
|
bujda, ja też mam opory przed wysyłaniem cv. W dużej mierze też dlatego, że nakręciłam się na jedną pracę i cały czas głęboko liczę, że ją dostanę. Dlatego, nie szukam innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.