|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
cześć dziewczyny
ja właśnie jestem w środku 19 tyg ciąży, termin mam na 18 czerwca. Raczej będzie dziewczynka (na końcu się okaże ) ![]() W sumie było by lepiej ba mam już 18 miesięczną córe i 1 pokuj dla obu by wystarczył. Ze swojego doświadczenie na temat piluch wielorazowych to wam powiem że ja nie wytrwałam i wygrały tradycyjne. Koleżanak która ma córke w wieku mojej Leny i użwa/-ła wilorazowych ma już z głowy trening nocnikowy bo dziecku w tych wilorazowych za wygodnie nie jest i woli nocnik.
Edytowane przez 123sciri Czas edycji: 2012-01-16 o 17:59 |
|
|
|
#1472 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Haloooo! Tylko 1 str
Co to za niefajny poniedziałek tyle z Was ma? U mnie jako tako. Przesiedziałam pół dnia na allegro i zdecydowałam się, co kupuję (z tych ubrań). Potem połaziłam z Maksiem po mieście, załatwialiśmy różne sprawy, wstąpiliśmy sobie też do sklepów meblowych i z wykładzinami coś dla Kaja pooglądać ![]() Cytat:
![]() Jasne, że też mamy takie sny! Nie słyszałaś jeszcze, co to kobiety w ciąży po nocach potrafią "wymyślać"? Cytat:
tylko najważniejsze jest, żeby dziecko leżało na płaskim i nie za miękkim. Ja Maksowi wkładałam tylko kocyk, choć różne ciotki i babcie niemal się nie zapłakały, że mu podusi z koronkami nie wkładam Jeśli chodzi o coś nieprzemakalnego, żeby wózek się nie ubrudził, to nic takiego nie dawałam, tylko po prostu jeśli byliśmy zmuszeni zmieniać pieluchę na spacerze, to wkładałam na chwilę pod pupę taki podkład specjalny, który miałam w torbie do wózka. Zresztą można to też na pewno kupić osobno, jakiś przewijak podręczny/torebkowy ![]() Ja nie... Cytat:
Ale dalej jest chłopakiem? ![]() Pewnie, że można! Witaj Cytat:
- chyba, że sprzedawca, który mi go pokazywał nie umiał odpiąć Ale to właściwie wszystko kwestie spacerówki, a właśnie można zdecydować się na samą gondolę i wpinany fotelik |
||||
|
|
|
#1473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pałąk jest odpinany na 100%, bo odpinaliśmy. Spacerówka rozkłada się praktycznie na płasko, może pod pupcią jest 1cm wgłębienie, ale myślę, że to nie wpływa na komfort dziecka podczas snu (rozkładaliśmy siedzisko) i wg. mnie wcale stelaż nie jest taki duży po złożeniu. Do bagażnika spokojnie mi się zmieści z zakupami, pomimo że nie jeżdżę dużym samochodem. Tylko lekki nie jest taki jakbym chciała
Ale chyba nie znajdę 3kg wózka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31647994]Ale jestem nieżywa..... Dzidzię słabo czuję od 2 dni, ale nie przejmuję się, myślę, że to jeszcze nie ten czas, że będę czuła codziennie i mocno. A tak mi się chce spać, że się chyba jednak położę na 2 godzinki przed zakupami ![]() Aha i leje mi się dzisiaj z cycuszka niemiłosiernie.. Kolejna rzecz, o której muszę wspomnieć ginowi. Ciekawe, że tylko z jednego.[/QUOTE] Moje dzidzi za to fika jak oszalałe Cytat:
![]() Cytat:
Masz termin na ten sam dzień co ja i jeszcze kilka Dziewczyn tutaj
|
||
|
|
|
#1474 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31652797]Mnie na szczęście chwilowo chore sny opuściły, oby na dłużej. Ale przerabiałam już w snach wielokrotnie szpitale, poronienia i takie tam. Po prostu wychodzą najgorsze stresy, które chcemy zepchnąć do podświadomości. Sukces, wzięłam prysznic. Żel pod prysznic mi się kończy, to zamiast jechać do sklepu po nowy (a czekają mnie większe zakupki, więc powinnam się cieszyć...) to się myję żelem męża Co ciekawe, męskie kosmetyki zawsze mnie tak orzeźwiają... Już dawno stwierdziłam, że mają o wiele lepsze zapachy niż damskie. Teraz będę pachnieć przez pół godziny jak facet, ale i tak jestem sama, to co najwyżej kotom się może pomylić :P Do czasu jak pan małżonek wróci, zapach wywietrzeje [/QUOTE]No własnie nie macie wrażenia, że ogólnie męskie kosmetyki są trwalsze w zapachu?? Ja np. żelu pod prysznic swojego w ogóle nie czuję, a M jak wyjdzie spod prysznica to cały pachnie i dodam, ze nie zużywa pół opakowania na raz. Cytat:
Ale widze, że u wiekszości z Was taki kiepski dzień dzisiaj. Musze znaleźć na forum wątek o tym co mozna w ciazy na opryszczke, chyba, ze Wy macie jakies pomysly?? Wiecie, że przez ten rozespany dzien nawet dzidziuś coś sie niemrawo rusza?? Chyba, ze przespałam jego aktywność.
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
kism narazie nie potwierdzonym chłopakiem. Dzisiaj miał bardzo dobrą pozycję, bo od strony pupci go oglądaliśmy przez chwilę, ale widać było tylko pępowinę. Lekarz powiedział, że narazie nie jest w stanie stwierdzić, żadnego siusiaka w każdym razie nie było widać.
Ale jak tak popatrzyłam na zbliżenie buźki dziecka na tym usg to wypisz wymaluj mój mąż tzn. takie ostre rysy twarzy, przynajmniej tak mi się wydaje ![]() No i jeszcze odnośnie wizyty to napiszę, że wazyłam się u niego w gabinecie i ważę niecały kilogram więcej niz na pierwszej wizycie. Powiedział mi, ze naprawdę nic by się nie stało jakbym trochę przytyła. Ale powiedziałam mu, ze trochę to ja własnie przytyłam i że zawsze trudno mi było przytyć. No ale dziecko normalnie się rozwija, więc nie ma co panikować. Waga pewnie przyjdzie z czasem. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-01-16 o 18:07 |
|
|
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choćby się relanium przydało na te hałasy. Dzidzię mi zdenerwowali... Dostałam serię kuksańców w lewy boczek... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
begie13 fajne uczucie nie? Mój teraz codziennie daje popisy, może w ciągu dnia są ze 3-4 godziny kiedy go nie czuję.
W ogóle powiem Wam, że mój mąż oglądał oprócz tych wózków też takie bujaczki na allegro. Pokazywał mi kiedyś jaki mu się podoba i pytał czy mógłby taki być. Powiedziałam, że fajny, no ale nie brałam pod uwagę jeszcze kupna. No i dzisiaj się go pytam czy dotarła moja paczka kurierem (zamawiam na adres jego firmy, bo wiem, że on zawsze odbierze a ja to raz jestem raz nie) no i on mówi, że paczki mojej nie ma, ale za to jego jest. Pytam się co zamawiał a on, ze bujaczek przyszedł i ze dzisiaj będzie składał! Więło go porządnie, ostatnio przylukałam, że na allegro nawet zabawki oglądał. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() Dla zaangażowanego tatusia.
|
|||
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Gaabbi x-lander moim zdaniem jest dosyć lekkim wózkiem, bardzo lekko się podbijało nim, lekko się prowadził. Wśród wózków, które prowadzałam po sklepie byl jednym z lżejszych, zwłaszcza wersja ze spacerówką.
X-lander xa jest niby troszkę cięższy od xq, na stronie było chyba, że 1kg o ile dobrze pamiętam. |
|
|
|
#1480 |
|
Konto usunięte
|
Spałam jednak 2 godziny... Ja już chcę noc i jutro :/ Niech się ten poniedziałek skończy.. A jutro ani mi się śni wstawać razem z mężem, tzn. wstanę i go wyprawię, ale potem z powrotem spać, bo bez tego funkcjonuję jak zombie...
Teraz czekam na męża, zrobię obiad i jakoś nie mam dalszych planów :/ |
|
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy te bąbelki to moga byc odczuwalne 2-3 cm powyżej pępka?
bo chyba poczułam wreszccie!!! |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
poniżej pępka
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31657367]Spałam jednak 2 godziny... Ja już chcę noc i jutro :/ Niech się ten poniedziałek skończy.. A jutro ani mi się śni wstawać razem z mężem, tzn. wstanę i go wyprawię, ale potem z powrotem spać, bo bez tego funkcjonuję jak zombie... Teraz czekam na męża, zrobię obiad i jakoś nie mam dalszych planów :/[/QUOTE] Beznadziejny ten poniedziałek. ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Ja najczęściej czuję koło wzgórka i po bokach. Często obrywam w okolice jajników i to jest troszkę bolesne. Tak po środku najczęściej czuję jak robi coś w rodzaju fikołka (tak przypuszczam) i jak stuknie w pęcherz. ![]() Nie zamartwiaj się na zapas. Z tym czuciem bywa bardzo różnie. Mam koleżankę, która była jak anorektyczka a bardzo późno poczuła pierwsze ruchy. |
||
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś miałam taki prawie pracowity dzień
) Uszyłam prześcieradełko, wystawiłam kilka książek na allegro, ugotowałam sobie obiad, mężowi prawie już też i nakroiłam wszystko na grzańca, który siedzi już sobie dla mężula w garze.Aaaaa ja nie mogę go wyyyypić ;( ![]() A jeszcze, kochane, mam dostęp do emaila! ![]() Net mi straszliwie muli, ale wrzucę dzisiaj trochę zdjęć jak się da! ))Buziaki i miłego wieczoooru!
|
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Tacca wrzucę Ci za jakąś godzinkę linka, bo męza nie ma a ja nie mogę namierzyć na allegro chociaż co prawda widziałam tylko raz ten bujaczek.
Karuzelkę na pewno kupimy taką http://www.youtube.com/watch?v=P2GEg...layer_embedded#! |
|
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko
![]() Jesli mam umowe na czas nieokreslony i pod koniec macierzynskiego zaszlabym w ciaze i na koniec macierzynskiego zanioslabym zwolnienie lekarskie do pracodawcy (ze wzg na ta ciaze na bank nastepna bede na L4) to moze mnie zwolnic?Bo ktos mi powiedzial ze do 3 miesiaca moze-ale to chyba jakbym miala jakas inna umowe, bo teraz jestem na L4 od 5 tc i jakos mnie nie zwolnili. Myslimy zeby zmajstrowac od razu rok po roku i miec spokoj (jak juz jestem w tej firmie),ale musze byc pewna na 100% ze bede miala ciaglosc finansowa. Z gory dzieki za odpowiedz |
|
|
|
#1487 |
|
Konto usunięte
|
Ooo powyżej wzgórka to też to? To ja częściej go czuję w takim razie, po prostu nie wiedziałam, że tak nisko to też ono
Ale powyżej wzgórka to tylko bąbelki, w okolicach pępka czuję takie raczej wybrzuszonka
|
|
|
|
#1488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karuzelka fantastyczna, znalazłam na all http://allegro.pl/karuzelka-las-trop...055510830.html cenowo też oki.
|
||
|
|
|
#1489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31658345]Ooo powyżej wzgórka to też to? To ja częściej go czuję w takim razie, po prostu nie wiedziałam, że tak nisko to też ono
Ale powyżej wzgórka to tylko bąbelki, w okolicach pępka czuję takie raczej wybrzuszonka [/QUOTE]W okolicach pępka to jeszcze nie czułam. Kiedy się podnosi wyżej?
|
|
|
|
#1491 |
|
Konto usunięte
|
Oj nie wiem, szczerze mówiąc to tego nie rozróżniłam nigdy
Ale ja i tak wszystko tak bardzo delikatnie czuję i o bardzo różnych porach.Aha i też chcę taką karuzelkę I matkę też z FP, albo taką niebieską, którą można złożyć jak namiot, albo właśnie z tego Rain Forest.
|
|
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
jutro zaczynam 22tc i od tyg czuje czasem powyzej pepka,ale tylko z prawej strony,macica jak mi sie napina to jest duzo wieksza z prawej strony ale to chyba normalne. Najgorsze sa kopniaki ponizej wzgorka, nieprzyjemne. Uwaga-jestem zbrezna i raz jak mnie kopnal tak nisko to powiedzialam do meza ze jakby byl w poblizu(wiecie o co chodzi
) to moglby dostac kopniaka w nos,ale sie na mnie popatrzyl...
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31658541]Oj nie wiem, szczerze mówiąc to tego nie rozróżniłam nigdy
Ale ja i tak wszystko tak bardzo delikatnie czuję i o bardzo różnych porach.Aha i też chcę taką karuzelkę I matkę też z FP, albo taką niebieską, którą można złożyć jak namiot, albo właśnie z tego Rain Forest.[/QUOTE]Mi się też te matki podobają, ale siostra powiedziała, żebyśmy nie kupowali, bo ono kupi w prezencie. Ja najczęściej czuję te bolesne w pęcherz albo jajniki. Z tymi delikatnymi to nigdy nie jestem pewna czy to jelitka czy dzidzia. Cytat:
A kiedy jest szansa, że i mąż poczuje? |
|
|
|
|
#1494 |
|
Konto usunięte
|
No ja być może też zapiszę matkę na listę życzeń na chrzest, bo słabo mi, jak sobie wyobrażam te figurki porcelanowe "na pamiątkę". A wiem, że może się tak zdarzyć
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie to uczucie jak dziecko kopie? Takie jak by klucie troche ?
Bo ja dzisiaj tak pare razy poczulam w roznych miejscach i mysle czy to kopniak czy cos innego
|
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
zaaaabcia ja tego nie odczuwam jak kłucie, bardziej jak jakąś piłeczkę która się tam obija. Ciężkie do opisania, chociaż na pewno nie jakieś bański jak niektóre piszą ani trzepot skrzydeł motyka
![]() Przyniósł ten bujaczek taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...049160439.html ale pojechał po baterie, bo oczywiście kupił inne niż potrzeba ![]() Co to jest matka z fisher price? |
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czuje jak by mi cos plywalo ale z tymi kopniakami nie jestem pewna ![]() Fajny ten bujak
|
|
|
#1499 |
|
Konto usunięte
|
Mata edukacyjna, taka na której brzdąc leży i ma wokoło różne zabawki wiszące, itp.
Ja czuję takie właśnie bąbelki, a czasami takie wypychania, ale to nie boli, tylko jest śmieszne, bo w końcu alien siedzi i rozsadza od środka :P |
|
|
|
#1500 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powyżej wzgórka to tylko bąbelki, w okolicach pępka czuję takie raczej wybrzuszonka [/QUOTE]Ja czuję ruchy tylko poniżej pępka. Cytat:
Takie ewidentne ruchy "obcego" w brzuchu Dzisiaj pojechałam na zakupy do tesco, zaparkowałam samochód, wysiadłam, ale nie doszłam do wejścia. Tak mnie zaczęło kłuć w podbrzuszu i jakby w szyjce macicy, że zrezygnowałam Nie wiem skąd ten ból, jutro idę do gin, to się zapytam co i jak
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

bo dziecku w tych wilorazowych za wygodnie nie jest i woli nocnik.
- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm

Co to za niefajny poniedziałek tyle z Was ma?
U mnie jako tako. Przesiedziałam pół dnia na allegro i zdecydowałam się, co kupuję (z tych ubrań). Potem połaziłam z Maksiem po mieście, załatwialiśmy różne sprawy, wstąpiliśmy sobie też do sklepów meblowych i z wykładzinami coś dla Kaja pooglądać 

Muszę to przemyśleć i przedyskutować z drugą połówką.
Ale to właściwie wszystko kwestie spacerówki, a właśnie można zdecydować się na samą gondolę i wpinany fotelik