Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 17:46   #1471
123sciri
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

cześć dziewczyny
ja właśnie jestem w środku 19 tyg ciąży, termin mam na 18 czerwca.
Raczej będzie dziewczynka (na końcu się okaże
)
W sumie było by lepiej ba mam już 18 miesięczną córe i 1 pokuj dla obu by wystarczył.

Ze swojego doświadczenie na temat piluch wielorazowych to wam powiem że ja nie wytrwałam i wygrały tradycyjne.
Koleżanak która ma córke w wieku mojej Leny i użwa/-ła wilorazowych ma już z głowy trening nocnikowy bo dziecku w tych wilorazowych za wygodnie nie jest i woli nocnik.

03/13-20 cm - 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
zapuszczanie

Edytowane przez 123sciri
Czas edycji: 2012-01-16 o 17:59
123sciri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:51   #1472
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Haloooo! Tylko 1 str Co to za niefajny poniedziałek tyle z Was ma? U mnie jako tako. Przesiedziałam pół dnia na allegro i zdecydowałam się, co kupuję (z tych ubrań). Potem połaziłam z Maksiem po mieście, załatwialiśmy różne sprawy, wstąpiliśmy sobie też do sklepów meblowych i z wykładzinami coś dla Kaja pooglądać

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle muszę się pochwalić, że w sobotni poranek pierwszy raz poczułam wyraźne kopniaczki mojego maleństwa i na 100% wiedziałam, że to jest to coś wspaniałego ach
Powiedzcie dziewczyny, czy Wy też macie teraz takie dziwaczne, a czasem straszne sny jak ja?
Brawo!
Jasne, że też mamy takie sny! Nie słyszałaś jeszcze, co to kobiety w ciąży po nocach potrafią "wymyślać"?

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Dziecko się kładzie do tego na kocyku czy wystarczy pieluszka - tetrowa czy flanelowa?
Można sobie kłaść, co Ci się żywcem podoba tylko najważniejsze jest, żeby dziecko leżało na płaskim i nie za miękkim. Ja Maksowi wkładałam tylko kocyk, choć różne ciotki i babcie niemal się nie zapłakały, że mu podusi z koronkami nie wkładam Jeśli chodzi o coś nieprzemakalnego, żeby wózek się nie ubrudził, to nic takiego nie dawałam, tylko po prostu jeśli byliśmy zmuszeni zmieniać pieluchę na spacerze, to wkładałam na chwilę pod pupę taki podkład specjalny, który miałam w torbie do wózka. Zresztą można to też na pewno kupić osobno, jakiś przewijak podręczny/torebkowy

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Czy któraś z wcześniejszych mam używała pieluch wielorazowych?
Ja nie...

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u lekarza. Dziecko ma 307 g
Wszystko ok, fajnie już przypomina człowieczka.
Super Ale dalej jest chłopakiem?

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Puk, puk...mozna???
Pewnie, że można! Witaj

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Obejrzałam kilka modeli i jestem na 90% zdecydowana na Navington cadet http://www.navington.com/produkty/29/wozek-cadet/ Podoba mi się jego wygląd i jest w miarę przystępny wagowo. Zastanawiam się nad kombinacją tzn. czy brać tylko gondolę, czy gondolę i spacerówkę Muszę to przemyśleć i przedyskutować z drugą połówką.
Zgadzam się, ciekawy wózek. Pisałam o nim już kilka razy. Ma wiele zalet. Z minusów - duży po złożeniu, spacerówkę składa się osobno i nie rozkłada się ona na płasko, do tego nie odpina się pałąk - chyba, że sprzedawca, który mi go pokazywał nie umiał odpiąć Ale to właściwie wszystko kwestie spacerówki, a właśnie można zdecydować się na samą gondolę i wpinany fotelik
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:02   #1473
Gaabbi
Wtajemniczenie

Pałąk jest odpinany na 100%, bo odpinaliśmy. Spacerówka rozkłada się praktycznie na płasko, może pod pupcią jest 1cm wgłębienie, ale myślę, że to nie wpływa na komfort dziecka podczas snu (rozkładaliśmy siedzisko) i wg. mnie wcale stelaż nie jest taki duży po złożeniu. Do bagażnika spokojnie mi się zmieści z zakupami, pomimo że nie jeżdżę dużym samochodem. Tylko lekki nie jest taki jakbym chciała Ale chyba nie znajdę 3kg wózka
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31647994]Ale jestem nieżywa.....
Dzidzię słabo czuję od 2 dni, ale nie przejmuję się, myślę, że to jeszcze nie ten czas, że będę czuła codziennie i mocno.
A tak mi się chce spać, że się chyba jednak położę na 2 godzinki przed zakupami

Aha i leje mi się dzisiaj z cycuszka niemiłosiernie.. Kolejna rzecz, o której muszę wspomnieć ginowi. Ciekawe, że tylko z jednego.[/QUOTE]
Moje dzidzi za to fika jak oszalałe Każdego dnia i o każdej porze. Ale faktycznie na naszym etapie nieregularne ruchy, to nic złego.

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
ja wczoraj tak przegladalam all z wozkami i mi sie podoba Xlander XQ ,bo ma te z przodu mniejsze kolo, XA jakis taki potezmy sie zdaje i nie podoba mi sie,a jak z opiniami,bo nie moge znalesc tej strony na temat x-landerow (ktory model wybralyscie)?
x-lander xq byłby chyba moim faworytem, gdyby nie ciężar

Cytat:
Puk, puk...mozna????

Bede po raz drugi mamusia w czerwcu,zaczelam 18 t.c., data porodu wyznaczona na 21.06.2012.
Bedzie to synek, Martín, potwierdzony w ubieglym tygodniu przez badanie amiocentesis.

Mam juz córeczke 19 miesieczna-Amelie.

Do uslyszenia,

Mar
Witaj.
Masz termin na ten sam dzień co ja i jeszcze kilka Dziewczyn tutaj
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:03   #1474
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Aga_Bre - nawet nie pytaj jaki ja mam dzień.... totalna porażka, od tygodnia leżę i próbuję się wykurować i nic, z dnia na dzień zamiast lepiej to gorzej i co? leżę dalej i nawet patrzyć w ekran mi się nie che, a dzisiaj obiecałam wrzucić przepis na pączki
No wląsnie mnie chyba tez coś bierze, zaraz musze sobie zrobić mleko z miodem i czosnkiem. Ale już dawno nie miałam takiego dnia.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja nastawiam się jak na razie na Szpital Kolejowy w Katowicach, nie mam daleko a o naszym szpitalu nie wdziałam dobrych opinii, poza tym pisałam z jedną dziewczyną o OSK w Katowicach i baaardzo sobie chwaliła ( rodziła 10 ms temu), pisała, że nie zauważyła różnic w traktowaniu pacjentek ginekologów tam pracujących a pacjentek, które nie prowadziły ciąży u żadnego z tych lekarzy. Chwaliła sobie opiekę położnych a także warunki szpitalne ( wyremontowany oddział).
Więc myślę, że właśnie tam będę rodzić ale jeszcze wybiorę się pozwiedzać szpital i popytać o różne sprawy.

Tak w ogóle muszę się pochwalić, że w sobotni poranek pierwszy raz poczułam wyraźne kopniaczki mojego maleństwa i na 100% wiedziałam, że to jest to coś wspaniałego ach

Powiedzcie dziewczyny, czy Wy też macie teraz takie dziwaczne, a czasem straszne sny jak ja?

Naprawdę, śnią mi się jakieś dziwactwa i koszmary, wczoraj nad ranem śniło mi się, że poroniłam ;( tak się przestraszyłam, że to naprawdę się dzieje... na szczęście zaraz po tym śnie dzidziuś dał o sobie znać

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

muszę nadrobić to, co napisałyście w weekend...
Gratuluję. A co do snów to miałam już różne óżniaste - od szczęśliwego rozwiązania po dosyć traumatyczne.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31652797]Mnie na szczęście chwilowo chore sny opuściły, oby na dłużej. Ale przerabiałam już w snach wielokrotnie szpitale, poronienia i takie tam. Po prostu wychodzą najgorsze stresy, które chcemy zepchnąć do podświadomości.

Sukces, wzięłam prysznic. Żel pod prysznic mi się kończy, to zamiast jechać do sklepu po nowy (a czekają mnie większe zakupki, więc powinnam się cieszyć...) to się myję żelem męża Co ciekawe, męskie kosmetyki zawsze mnie tak orzeźwiają... Już dawno stwierdziłam, że mają o wiele lepsze zapachy niż damskie. Teraz będę pachnieć przez pół godziny jak facet, ale i tak jestem sama, to co najwyżej kotom się może pomylić :P Do czasu jak pan małżonek wróci, zapach wywietrzeje [/QUOTE]

No własnie nie macie wrażenia, że ogólnie męskie kosmetyki są trwalsze w zapachu?? Ja np. żelu pod prysznic swojego w ogóle nie czuję, a M jak wyjdzie spod prysznica to cały pachnie i dodam, ze nie zużywa pół opakowania na raz.

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Ale dzisiaj koszmarny dzien, dopiero wstalam, co prawda podnioslam sie 3 razy zeby zjesc i zrobic sikua tak to caly czas odlatuje. Kurde znowu brzuch mi twardnial, zaczyna mnie to wszystko irytowac:/
Wczoraj mialam byc sama w domu i tescie zaproponowali mi ze mnie przejma do siebie, zgodzilam sie pod warunkiem ze jak bede z nimi spedzac czas to bede mogla lezec na kanapie, oczywiscie sie zgodzili Pogadalismy godzinke i odlecialam (godz wczesniej wzielam relanium) i tyle sie mna nacieszyli
Ja własnie dopiero zabieram się za obiado-kolację. Normalnie szok.
Ale widze, że u wiekszości z Was taki kiepski dzień dzisiaj. Musze znaleźć na forum wątek o tym co mozna w ciazy na opryszczke, chyba, ze Wy macie jakies pomysly??

Wiecie, że przez ten rozespany dzien nawet dzidziuś coś sie niemrawo rusza?? Chyba, ze przespałam jego aktywność.
Stary 2012-01-16, 18:04   #1475
8ewus8
Zadomowienie

kism narazie nie potwierdzonym chłopakiem. Dzisiaj miał bardzo dobrą pozycję, bo od strony pupci go oglądaliśmy przez chwilę, ale widać było tylko pępowinę. Lekarz powiedział, że narazie nie jest w stanie stwierdzić, żadnego siusiaka w każdym razie nie było widać.

Ale jak tak popatrzyłam na zbliżenie buźki dziecka na tym usg to wypisz wymaluj mój mąż tzn. takie ostre rysy twarzy, przynajmniej tak mi się wydaje
No i jeszcze odnośnie wizyty to napiszę, że wazyłam się u niego w gabinecie i ważę niecały kilogram więcej niz na pierwszej wizycie. Powiedział mi, ze naprawdę nic by się nie stało jakbym trochę przytyła. Ale powiedziałam mu, ze trochę to ja własnie przytyłam i że zawsze trudno mi było przytyć. No ale dziecko normalnie się rozwija, więc nie ma co panikować. Waga pewnie przyjdzie z czasem.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-01-16 o 18:07
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:08   #1476
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

Ale dzisiaj koszmarny dzien, dopiero wstalam, co prawda podnioslam sie 3 razy zeby zjesc i zrobic sikua tak to caly czas odlatuje. Kurde znowu brzuch mi twardnial, zaczyna mnie to wszystko irytowac:/
Wczoraj mialam byc sama w domu i tescie zaproponowali mi ze mnie przejma do siebie, zgodzilam sie pod warunkiem ze jak bede z nimi spedzac czas to bede mogla lezec na kanapie, oczywiscie sie zgodzili Pogadalismy godzinke i odlecialam (godz wczesniej wzielam relanium) i tyle sie mna nacieszyli
Ja bez relanium i dziś ledwo człapię... Choćby się relanium przydało na te hałasy. Dzidzię mi zdenerwowali... Dostałam serię kuksańców w lewy boczek...
Cytat:
Napisane przez 123sciri Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
ja właśnie jestem w środku 19 tyg ciąży, termin mam na 18 czerwca.
Raczej będzie dziewczynka (na końcu się okaże
)
W sumie było by lepiej ba mam już 18 miesięczną córe i 1 pokuj dla obu by wystarczył.

Ze swojego doświadczenie na temat piluch wielorazowych to wam powiem że ja nie wytrwałam i wygrały tradycyjne.
Koleżanak która ma córke w wieku mojej Leny i użwa/-ła wilorazowych ma już z głowy trening nocnikowy bo dziecku w tych wilorazowych za wygodnie nie jest i woli nocnik.
Hm... Te majtki treningowe fajne... Nie jestem przekonana, że chciałoby mi się tak bez przerwy prać te pieluchy. Jest sporo im plus, ale.. Lenistwo przeze mnie przemawia.
Stary 2012-01-16, 18:12   #1477
8ewus8
Zadomowienie

begie13 fajne uczucie nie? Mój teraz codziennie daje popisy, może w ciągu dnia są ze 3-4 godziny kiedy go nie czuję.

W ogóle powiem Wam, że mój mąż oglądał oprócz tych wózków też takie bujaczki na allegro. Pokazywał mi kiedyś jaki mu się podoba i pytał czy mógłby taki być. Powiedziałam, że fajny, no ale nie brałam pod uwagę jeszcze kupna.

No i dzisiaj się go pytam czy dotarła moja paczka kurierem (zamawiam na adres jego firmy, bo wiem, że on zawsze odbierze a ja to raz jestem raz nie) no i on mówi, że paczki mojej nie ma, ale za to jego jest. Pytam się co zamawiał a on, ze bujaczek przyszedł i ze dzisiaj będzie składał! Więło go porządnie, ostatnio przylukałam, że na allegro nawet zabawki oglądał.
Stary 2012-01-16, 18:17   #1478
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Puk, puk...mozna????

Bede po raz drugi mamusia w czerwcu,zaczelam 18 t.c., data porodu wyznaczona na 21.06.2012.
Bedzie to synek, Martín, potwierdzony w ubieglym tygodniu przez badanie amiocentesis.

Mam juz córeczke 19 miesieczna-Amelie.

Do uslyszenia,

Mar
Witaj gratuluję parki
Cytat:
Czesc dziewczyny

Swoją droga fajni teściowie,że się tobą opiekują.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
W ogóle powiem Wam, że mój mąż oglądał oprócz tych wózków też takie bujaczki na allegro. Pokazywał mi kiedyś jaki mu się podoba i pytał czy mógłby taki być. Powiedziałam, że fajny, no ale nie brałam pod uwagę jeszcze kupna.

No i dzisiaj się go pytam czy dotarła moja paczka kurierem (zamawiam na adres jego firmy, bo wiem, że on zawsze odbierze a ja to raz jestem raz nie) no i on mówi, że paczki mojej nie ma, ale za to jego jest. Pytam się co zamawiał a on, ze bujaczek przyszedł i ze dzisiaj będzie składał! Więło go porządnie, ostatnio przylukałam, że na allegro nawet zabawki oglądał.
Dla zaangażowanego tatusia.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:20   #1479
8ewus8
Zadomowienie

Gaabbi x-lander moim zdaniem jest dosyć lekkim wózkiem, bardzo lekko się podbijało nim, lekko się prowadził. Wśród wózków, które prowadzałam po sklepie byl jednym z lżejszych, zwłaszcza wersja ze spacerówką.
X-lander xa jest niby troszkę cięższy od xq, na stronie było chyba, że 1kg o ile dobrze pamiętam.
Stary 2012-01-16, 18:27   #1480
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Spałam jednak 2 godziny... Ja już chcę noc i jutro :/ Niech się ten poniedziałek skończy.. A jutro ani mi się śni wstawać razem z mężem, tzn. wstanę i go wyprawię, ale potem z powrotem spać, bo bez tego funkcjonuję jak zombie...
Teraz czekam na męża, zrobię obiad i jakoś nie mam dalszych planów :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:38   #1481
olla83
Rozeznanie

dziewczyny czy te bąbelki to moga byc odczuwalne 2-3 cm powyżej pępka? bo chyba poczułam wreszccie!!! chyba, że to jelita...juz najwyższy czas! zwłaszcza że chuda jestem, a chude ponoć powinny wcześniej poczuć i się zaczęłam porządnie martwić!
Stary 2012-01-16, 18:41   #1482
śliweńka
Zakorzenienie

poniżej pępka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:47   #1483
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
begie13 fajne uczucie nie? Mój teraz codziennie daje popisy, może w ciągu dnia są ze 3-4 godziny kiedy go nie czuję.

Wrzuć linka jaki to bujaczek, my też ostatnio w smyku oglądaliśmy. Drożyzna jakaś. Małżowi się podobał, ale wydaje mi się, że można taniej kupić niż za ponad 3 stówy.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31657367]Spałam jednak 2 godziny... Ja już chcę noc i jutro :/ Niech się ten poniedziałek skończy.. A jutro ani mi się śni wstawać razem z mężem, tzn. wstanę i go wyprawię, ale potem z powrotem spać, bo bez tego funkcjonuję jak zombie...
Teraz czekam na męża, zrobię obiad i jakoś nie mam dalszych planów :/[/QUOTE]
Beznadziejny ten poniedziałek.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy te bąbelki to moga byc odczuwalne 2-3 cm powyżej pępka? bo chyba poczułam wreszccie!!! chyba, że to jelita...juz najwyższy czas! zwłaszcza że chuda jestem, a chude ponoć powinny wcześniej poczuć i się zaczęłam porządnie martwić!
Poniżej pępka. Ja najczęściej czuję koło wzgórka i po bokach. Często obrywam w okolice jajników i to jest troszkę bolesne. Tak po środku najczęściej czuję jak robi coś w rodzaju fikołka (tak przypuszczam) i jak stuknie w pęcherz.
Nie zamartwiaj się na zapas. Z tym czuciem bywa bardzo różnie. Mam koleżankę, która była jak anorektyczka a bardzo późno poczuła pierwsze ruchy.
Stary 2012-01-16, 18:54   #1484
Torrini
Raczkowanie

Ja dziś miałam taki prawie pracowity dzień ) Uszyłam prześcieradełko, wystawiłam kilka książek na allegro, ugotowałam sobie obiad, mężowi prawie już też i nakroiłam wszystko na grzańca, który siedzi już sobie dla mężula w garze.

Aaaaa ja nie mogę go wyyyypić ;(

A jeszcze, kochane, mam dostęp do emaila!
Net mi straszliwie muli, ale wrzucę dzisiaj trochę zdjęć jak się da! ))

Buziaki i miłego wieczoooru!
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:55   #1485
8ewus8
Zadomowienie

Tacca wrzucę Ci za jakąś godzinkę linka, bo męza nie ma a ja nie mogę namierzyć na allegro chociaż co prawda widziałam tylko raz ten bujaczek.

Karuzelkę na pewno kupimy taką http://www.youtube.com/watch?v=P2GEg...layer_embedded#!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 19:07   #1486
ania_85
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanko

Jesli mam umowe na czas nieokreslony i pod koniec macierzynskiego zaszlabym w ciaze i na koniec macierzynskiego zanioslabym zwolnienie lekarskie do pracodawcy (ze wzg na ta ciaze na bank nastepna bede na L4) to moze mnie zwolnic?Bo ktos mi powiedzial ze do 3 miesiaca moze-ale to chyba jakbym miala jakas inna umowe, bo teraz jestem na L4 od 5 tc i jakos mnie nie zwolnili.
Myslimy zeby zmajstrowac od razu rok po roku i miec spokoj (jak juz jestem w tej firmie),ale musze byc pewna na 100% ze bede miala ciaglosc finansowa.

Z gory dzieki za odpowiedz
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:08   #1487
Konto usunięte

Ooo powyżej wzgórka to też to? To ja częściej go czuję w takim razie, po prostu nie wiedziałam, że tak nisko to też ono Ale powyżej wzgórka to tylko bąbelki, w okolicach pępka czuję takie raczej wybrzuszonka
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:10   #1488
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam taki prawie pracowity dzień ) Uszyłam prześcieradełko, wystawiłam kilka książek na allegro, ugotowałam sobie obiad, mężowi prawie już też i nakroiłam wszystko na grzańca, który siedzi już sobie dla mężula w garze.

Aaaaa ja nie mogę go wyyyypić ;(

A jeszcze, kochane, mam dostęp do emaila!
Net mi straszliwie muli, ale wrzucę dzisiaj trochę zdjęć jak się da! ))

Buziaki i miłego wieczoooru!
Mój siedzi i piwko pije... Ja bardzo lubiłam piwko, a teraz sam zapach mi przeszkadza..
Cytat:
Tacca wrzucę Ci za jakąś godzinkę linka, bo męza nie ma a ja nie mogę namierzyć na allegro chociaż co prawda widziałam tylko raz ten bujaczek.

Karuzelkę na pewno kupimy taką http://www.youtube.com/watch?v=P2GEg...layer_embedded#!
Dzięki.
Karuzelka fantastyczna, znalazłam na all http://allegro.pl/karuzelka-las-trop...055510830.html cenowo też oki.
Stary 2012-01-16, 19:10   #1489
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Szczerze ODRADZAM Mikado. Przy Natalce kupiłam Mikado Boston - cena przystępna no i bardzo mi się podobał ale nie widziałam go na żywo... I to był błąd. O ile z gondoli byłam bardzo zadowolona to spacerówki w ogóle nie użyłam. Jest źle skonstruowana. Na zdjęciu widać siedzisko spacerówki i niby wygląda super, dziecko pod główką ma jakby taką delikatną podusię ale jeśli chcesz już dziecko położyć z tej pozycji bo np zaśnie to ta niby podusia zamienia się w pionową ściankę akurat na wysokości głowy dziecka. Więc trzeba dziecko przesuwać... Dla mnie to był koszmar. Pozbyłam się szybko tego wózka. Więc nie polecam, naprawdę szkoda wydanych pieniędzy.
Ooo widzisz, bardzo cenna uwaga! Nie wpdłabym na to, ale jak przyglądnęłam się zdjęciom to rzeczywiście tak dziwnie się ta spacerówka rozkłada. Szkoda, bo ogólnie wózek całkiem fajny i ładny, a tak to chyba będę go musiała odrzucić. A jeszcze wczoraj pisałam do nich i fajną ofertę mi przysłali, no ale ważniejsza wygoda dziecka. Jeszcze mam 2 inne wózki na oku to może z nich coś wybiorę. W każdym razie wielkie dzięki

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Jasne, że też mamy takie sny! Nie słyszałaś jeszcze, co to kobiety w ciąży po nocach potrafią "wymyślać"?
Tia... mi się ostatnio często śni, że się ten-tego z mężem To dziwne, bo na żywo to nadal ochota u mnie marniutka...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:11   #1490
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31658345]Ooo powyżej wzgórka to też to? To ja częściej go czuję w takim razie, po prostu nie wiedziałam, że tak nisko to też ono Ale powyżej wzgórka to tylko bąbelki, w okolicach pępka czuję takie raczej wybrzuszonka [/QUOTE]
W okolicach pępka to jeszcze nie czułam. Kiedy się podnosi wyżej?
Stary 2012-01-16, 19:16   #1491
Konto usunięte

Oj nie wiem, szczerze mówiąc to tego nie rozróżniłam nigdy Ale ja i tak wszystko tak bardzo delikatnie czuję i o bardzo różnych porach.

Aha i też chcę taką karuzelkę I matkę też z FP, albo taką niebieską, którą można złożyć jak namiot, albo właśnie z tego Rain Forest.
Stary 2012-01-16, 19:17   #1492
ania_85
Rozeznanie

jutro zaczynam 22tc i od tyg czuje czasem powyzej pepka,ale tylko z prawej strony,macica jak mi sie napina to jest duzo wieksza z prawej strony ale to chyba normalne. Najgorsze sa kopniaki ponizej wzgorka, nieprzyjemne. Uwaga-jestem zbrezna i raz jak mnie kopnal tak nisko to powiedzialam do meza ze jakby byl w poblizu(wiecie o co chodzi) to moglby dostac kopniaka w nos,ale sie na mnie popatrzyl...
Stary 2012-01-16, 19:22   #1493
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31658541]Oj nie wiem, szczerze mówiąc to tego nie rozróżniłam nigdy Ale ja i tak wszystko tak bardzo delikatnie czuję i o bardzo różnych porach.

Aha i też chcę taką karuzelkę I matkę też z FP, albo taką niebieską, którą można złożyć jak namiot, albo właśnie z tego Rain Forest.[/QUOTE]
Mi się też te matki podobają, ale siostra powiedziała, żebyśmy nie kupowali, bo ono kupi w prezencie.
Ja najczęściej czuję te bolesne w pęcherz albo jajniki. Z tymi delikatnymi to nigdy nie jestem pewna czy to jelitka czy dzidzia.
Cytat:
jutro zaczynam 22tc i od tyg czuje czasem powyzej pepka,ale tylko z prawej strony,macica jak mi sie napina to jest duzo wieksza z prawej strony ale to chyba normalne. Najgorsze sa kopniaki ponizej wzgorka, nieprzyjemne. Uwaga-jestem zbrezna i raz jak mnie kopnal tak nisko to powiedzialam do meza ze jakby byl w poblizu(wiecie o co chodzi) to moglby dostac kopniaka w nos,ale sie na mnie popatrzyl...
Heheh... Dobre!
A kiedy jest szansa, że i mąż poczuje?

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 19:24   #1494
Konto usunięte

No ja być może też zapiszę matkę na listę życzeń na chrzest, bo słabo mi, jak sobie wyobrażam te figurki porcelanowe "na pamiątkę". A wiem, że może się tak zdarzyć
Stary 2012-01-16, 19:25   #1495
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie to uczucie jak dziecko kopie? Takie jak by klucie troche ? Bo ja dzisiaj tak pare razy poczulam w roznych miejscach i mysle czy to kopniak czy cos innego

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:32   #1496
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Heheh... Dobre!
A kiedy jest szansa, że i mąż poczuje?
ale ze w nos poczuje?
u mnie juz poczul w 16tc,a mnie kopal od 15tc,ale mam macice dziecka wiec to troche inaczej
Stary 2012-01-16, 19:37   #1497
8ewus8
Zadomowienie

zaaaabcia ja tego nie odczuwam jak kłucie, bardziej jak jakąś piłeczkę która się tam obija. Ciężkie do opisania, chociaż na pewno nie jakieś bański jak niektóre piszą ani trzepot skrzydeł motyka

Przyniósł ten bujaczek taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...049160439.html
ale pojechał po baterie, bo oczywiście kupił inne niż potrzeba

Co to jest matka z fisher price?

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 19:39   #1498
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zaaaabcia ja tego nie odczuwam jak kłucie, bardziej jak jakąś piłeczkę która się tam obija. Ciężkie do opisania, chociaż na pewno nie jakieś bański jak niektóre piszą ani trzepot skrzydeł motyka

Przyniósł ten bujaczek taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...049160439.html
ale pojechał po baterie, bo oczywiście kupił inne niż potrzeba

Co to jest matka z fisher price?
To faktycznie kazda czuje ruchy inaczej ja czuje jak by mi cos plywalo ale z tymi kopniakami nie jestem pewna

Fajny ten bujak i Fisher Price dobra firma

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:40   #1499
Konto usunięte

Mata edukacyjna, taka na której brzdąc leży i ma wokoło różne zabawki wiszące, itp.

Ja czuję takie właśnie bąbelki, a czasami takie wypychania, ale to nie boli, tylko jest śmieszne, bo w końcu alien siedzi i rozsadza od środka :P
Stary 2012-01-16, 19:42   #1500
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31658345]Ooo powyżej wzgórka to też to? To ja częściej go czuję w takim razie, po prostu nie wiedziałam, że tak nisko to też ono Ale powyżej wzgórka to tylko bąbelki, w okolicach pępka czuję takie raczej wybrzuszonka [/QUOTE]

Ja czuję ruchy tylko poniżej pępka.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie to uczucie jak dziecko kopie? Takie jak by klucie troche ? Bo ja dzisiaj tak pare razy poczulam w roznych miejscach i mysle czy to kopniak czy cos innego
To nie kłucie, to takie dziwne uczucie ciężkie do opisania Takie ewidentne ruchy "obcego" w brzuchu

Dzisiaj pojechałam na zakupy do tesco, zaparkowałam samochód, wysiadłam, ale nie doszłam do wejścia. Tak mnie zaczęło kłuć w podbrzuszu i jakby w szyjce macicy, że zrezygnowałam Nie wiem skąd ten ból, jutro idę do gin, to się zapytam co i jak
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości