|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
ButterBear, super, że do wyjazdu już tak blisko. W jaki region Chorwacji jedziecie? macie w planach zwiedzanie - jak tak, to co chcecie zobaczyć? Szkoda, że mieszkam daleko, bo chętnie pomogłabym wam w czyszczeniu lodówki. Ostatnio strasznie chce mi się jeść, niby to normalne przy ćwiczeniach siłowych, ale nie sądziłam, że apetyt może aż tak wzrosnąć. Zaraz sobie zrobię zapiekankę z pieczarkami.
Dziewczyny, chcę zrobić cytrynowe serniczki według przepisu Twin, wiem, że sporo z was je robiło. Powiedzcie mi, czym mogę zastąpić skrobię kukurydzianą, w sklepach nie mogłam znaleźć, kupiłam skrobię ziemniaczaną, ale nie wiem czy się nada. Może lepiej dać mąkę (jeśli tak, to czy koniecznie kukurydzianą i czy w takiej samej proporcji)? |
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale chcemy na pewno pojechać do Plitvic, może do Splitu. Na pewno nie planujemy dzień w dzień leżeć plackiem na plaży, ale nie chcemy też latać po okolicy z wywieszonymi jęzorami.Co do serniczków, z powodzeniem możesz dać mąkę ziemniaczaną ![]() Ja też właśnie robię sernik...miałam wiaderko sera w lodówce i musiałam go wykorzystać, bo by sie zepsuł do powrotu....
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Butter ja jestem otwarta na rady, ale przy niektórych to się za głowę łapię
Ale wiesz... posłuchać zawsze można
|
|
|
|
#1474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i my i nasi mezowie mamy po tyle samo lat i tez jak juz cos to planujemy starania na 2014 ![]() Cytat:
chyba nie bedzie juz tego szalu jak przy Mai ![]() Cytat:
wlasnie niedawno wrocilismy ze wsi i nawet mielismy jechac do Kielc odwiedzic kuzynke (i tu sobie plulam w brode ze nie wzielam lapka zeby sie z Hania na wode umowic ) szczescie w "nieszczesciu" kuzynka niespodziewanie przyjechala do babci wiec odpadlo nam wycieczkowo....ale padam Maja wykonczyla wszystko co sie ruszalo |
|||
|
|
|
#1475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam rozstępów ![]() Bałam się bardzo że piersi zmienią się nie do poznania- na szczęście laktacja się unormowała- i wyglądają normalnie- jak przed porodem Cytat:
Ja zupełnie nie słucham mamy i teściowej. Teściowa nie ma bladego pojęcia o dzieciach i gada zupełnie od rzeczy. A moja mama niby jest w temacie- ale ma pradawne teorie- typu jak chce siadać to ją sadzać . Jak już słucham to bratowej czy radzę się na wizazu No i mam kuzynkę pediatrę więc sprawy "zdrowotne" z nią uzgadniam. Choć tu też muszę sama decyzje podejmować- bo np wprowadzać gluten kazała- a wyszlo że Mala tego nie toleruje i ogólnie ten gluten to gówno jest i lepiej do roku nie dawać. Cytat:
Cytat:
![]() O widzisz- to jak następnym razem będziesz planowac odwiedziny koniecznie daj znać heh..takie małe szkraby a powera maja tyle że wykończą wszystkich dookoła .Ja dziś nad wodą byłam - Młoda ma problemy z zasypianiem- a tu na plazy wśród tłumu ludzi i motorówek zasnęła od tak! i spała na kocu jakby nigdy nic. Eh..a w domu boję się ruszac żeby jej nie obudzić
|
|
#1476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah, mnie się wydaje, że to wczesne sadzanie, chodziki i inne "kwiatki" wychodzą nam po latach w postaci dziwnych bólów kręgosłupa itp. Ja brzuch mam jak przed ciążą, no może odrobinę mniej wyćwiczony, bo przyznaję rzadko ćwiczę. Co do biustu to nie jest taki jak przed karmieniem ale dramatu nie ma Jak tylko przestałam karmić wyglądał strasznie i płakałam, bo myślałam, że tak zostanie. Na szczęście po 2 miesiącach jest zdecydowanie lepiej. Ja miałam zawsze duży biust i widzę, że duże biusty gorzej znoszą powiększanie i zmniejszanie. Koleżanki z małym biustem, które skończyły karmienie nie miały moich problemów.Cytat:
Moja mama odkąd została babcią doszkala się w nowościach w wychowywaniu dzieci i podsuwa mi artykuły, programy na ten temat itd. Opowiada co ona robiła i doradza ale zawsze pyta się czy w Tej kwestii się coś nie zmieniło. Raz tylko na samym początku miałyśmy krótkie spięcie, gdy karmiłam Małego przed kąpielą i ona powiedziała, że tak się nie robi. Wytłumaczyłam jej, że bez karmienia Szymcio urządzi awanturę w kąpieli. Jak się zastanowiłam to chyba przez to, ze mam dalej do mamy i teściowej to słyszę mało rad co ma swoje plusy.Wyjazdu zazdroszczę Cytat:
Hania, u mnie ekspozycja na gluten poszła gładko. Wprowadziłam po skończonym 6 miesiącu. U nas nie było żadnych złych objawów. Obecnie Mały je dużo produktów glutenowych. Może Mania po prostu ma delikatny żołądeczek. Mój Synek nie miał do tej pory negatywnych reakcji pokarmowych.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-08-19 o 21:01 |
|||
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to fakt moje dziecko jest bardzo wrażliwe- wczoraj na grilu bylam i zjadłam sałatkę grecką - dzięki czemu całą noc nie spałam. A wyjmowałam fetę- więc to cebula Małą załatwiła ![]() Oszaleć można.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i juz zapowiedzialam ze kolejna nasza wyprawa bedzie tylko do Kielc wiec bankowo dam Ci znac ![]() no takie szoguny to potrafia wykonczyc cala rodzine Koniecznie musisz Mani zrobic w domu plaze z motorowkami A my lecimy wlasnie na szybko do znajomych zaprosic ich na moje urodziny bo jutro wylatuja na 2 tygodnie na wczasy
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotku, Twoja Maja to chyba też z tych, co rzadko zmęczone bywają,co?
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku ciekawe czy każda Maja jest taka żywa hehe
Moja na razie non stop gdzieś "biega" . Ja też używam dada biedronkowych, czasami pampersów i dla mnie nie ma w nich różnicy jakiejś dużej. Jedynie co to nr 1 to tylko pampersów używałam bo były takie delikatne. Haniu ja byłam z Mają 3 tyg temu na mazurach to też spała jak nie wiem co. Chyba to powietrze tak na dzieci działa ![]() Co to wagi to ja już ważę mniej niż przed ciążą, karmienie strasznie wyciąga kg
|
|
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na grilach rodzinnych sa niezłe jaja- bo np stoi 5 zaparkowanych wózków ze śpiącymi dziećmi i tylko słuchamy czy któreś nie zapłacze aby.Do tego znajomi też dzieciaci- dziś np cały dzień spędziłam z siedmiorgiem w wieku od 0 do 6 lat ![]() Od rana nad wodą- one pisk i bieganie, o godz. 17 pizza- my jemy w ciszy bo padamy- dzieci dalej pisk i bieganie w koło stołu ![]() Plaża z motorówkami- koniecznie Cytat:
![]() Niby miesiąc jem już "normalnie" ale cały czas jest masa rzeczy których nie mogę ![]() Miałam do konca 5 miesiąca- to będzie za 10 dni... i coś nie widzę tego końca. Mloda niby już je ładnie obiadek i deser- ale co z tego jak i tak wyje o mleko po tym. CO prawda stestowałam modyfikowane i je chętnie - bez szkody dla zdrowia- ale nie chcę przechodzić na mm zupełnie. Będe karmić ze 2 razy na dobę jeszcze z miesiąc-dwa. No chyba ze jak wrócę do pracy to laktacja samoistnie zaniknie
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc!
Widzę, że temat nadal dzieciowy
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu ładnie ci waga spadła. A ile przytyłaś w ciąży??
Też staram się powoli jeśc normalnie. Wprowadzam i patrzę czy Maję nie uczula tak jak ta parszywa śmietana i brokuł. |
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Pieluszki itp itd będę chyba po prostu testować, bo nie mam pojęcia czym mogą się różnić.
Co do metod wychowawczych - trochę się boję "złotych rad". Na razie na topie jest temat ciąży i komentowanie mojego wyglądu, z czym w ogóle nie czuję się dobrze..;/ zupełnie nie rozumiem co ludzie chcą tym osiągnąć, zamiast cieszyć się z brzuszka to ja się zaczynam krępować.. Fajnie, że wszystkie będziecie miały starsze dzieci a jednocześnie na bieżąco z wiedzą, będę miała kogo pytać ![]() Butter : wyjadanie z lodówki to przyjemność jest )A "zapychacze" są są. Specjalizację się wybiera po 2gim roku, a teraz statystyka, psychometria, bla bla bla. Byle przeżyć 2gi rok i myślę, że będzie dużo fajniej. |
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszelkie produkty uczulające jem z powodzeniem- truskawki, czekoladę, cytrusy (tylko orzechy odpadają).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to ostatnio wcinałam babkę ziemniaczaną z cebulą i było ok W tym tygodniu mam zamiar tez zjeść pizzę (domową) choć nie ze wszystkimi składnikami jakie jadłam wcześniej.
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak niestety ze wszystkim ![]() Na dobre rady zamknij uszy....bo się wykończysz. ja najbardziej kochałam tekst- "glodna jest"...a teraz słyszę "nie daj jej tyle jesć" nosz kuźwa- schabowych jej nie daję tylko moje mleko
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
oo tak
szczególnie, ze Maja teraz wpycha sobie rączki do buzi więc każdy od razu, ze na bank jest głodna. Co z tego, ze 5 min wcześniej jadła.
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT. A nie mówią Ci ze skoro jadła 5 min temu to pewnie NIE DOJADŁA?? ![]() :
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-08-19 o 22:38 |
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się nauczyć zamykania uszu, bo już mi emocje wchodzą ( a może to hormony ?;/ ) jak słyszę komentarze co do mojego wyglądu np - strasznie mnie to irytuje, czuję się jak małpka w cyrku, po prostu jakoś mi przykro. Normalne, że kobieta w ciąży się zmienia (a ja ważyłam w 1 wizyty w ciązy 43kg przy 160wzr i brzuch niemal wklęsły) i trudno, żebym np nie miała w ogóle brzuszka skoro jestem w ciąży:p ale jak ktoś komentuje brzuch czy mówi coś o piersiach np . teściowa i pyta o to Tż...to mi jest dziwnie i przykro.
|
|
|
|
#1491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak sobie teraz myślę, to miałam do tych ludzi anielską cierpliwość, żeby po raz enty tłumaczyć, ze przed chwilą jadł, że teraz szybciej się już najada albo to taki etap, że wkłada rączki do buzi i to wcale nie jest oznaka głodu.Cytat:
Ostatnio odkryłam program "porodówka" na TLC i namiętnie oglądam porody (ale bez pokazywania całej akcji od kuchni) i płaczę gdy tylko urodzi się dziecko ![]() Zmykam spać, bo Mały od paru dni znowu o 5 pobudki urządza.
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma tego programu online? Pooglądałabym sobie:P
Co do komentowania: Ja wiem, ale też wszystko zależy jaki to ma wydźwięk : jak usłyszałam słowo "gruba" w swoim kontekście i śmiech, to ja nie wiem czy to takie zabawne?? (a pasują na mnie wszystkie rzeczy sprzed ciąży póki co), albo "o urosły ci cycki", "wreszcie będziesz miała cycki " albo pytanie do Tż czy mi urosły to..witki opadają
|
|
|
|
#1493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrocilam ze spotkania i .....dwa piwa to jednak nie na moje zdrowie a teraz musze wymyslic jakies fajne menu ![]() ktos pomoze
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-08-20 o 00:00 |
||||
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Twin, ja już jakiś czas temu znalazłam ten program na TLC Zdarzy mi się wzruszyć. Widzę, że rola mamy tak Ci się spodobała, że już myślisz o kolejnym maluchu Z tego, co pamiętam, teraz nie pracujesz, tak? Jestem dzisiaj umówiona na szoping z teściową, moją szwagierką i babcią TŻ (mamą teściowej ). Przyjadą po mnie po pracy.Najgorsze, że mam okres, a nie wzięłam ze sobą moich leków przeciwkrwotocznych |
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Zaczęły się upały a ja się przeziębiłam przez tż zresztą, bo mu gorąco było i włączył klimę w aucie na full power. Wczoraj pół dnia spałam, dziś planuję tylko wytrwać jakoś w pracy do końca i robię powtórkę z wczoraj. |
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Tak, nie pracuję. Dlatego też chcę urodzić drugie dziecko i zacząć pracować już bez przerw na macierzyństwo.Łączę się w bólu okresowym. No-spa mi nie pomaga a skutecznego nurofenu nie mogę wziąć przez leki przeciwzakrzepowe. Miskowa zdrówka.
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() I o ile moja mama to rozumie to teściowa często wyskakuje wtedy z tekstem "widzisz Maja jaka Twoja mama jest niedobra, nie chce ci dać cycusia" ![]() Miśku zdrówka ![]() Kotku to będę miała wesoło w takim razie z nią ![]() Dziecko mi jeszcze śpi więc wpadłam do was. Mój mąż w czwartek dał wypowiedzenie. Od dziś ma 1,5 miesiąca wolnego (urlop + za nadgodziny) i od 1 października rozpoczyna nową pracę. Tylko ma sporo nauki bo na wrzesień ma aż 3 egzaminy
|
|
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dwa dni dziwnie gardło bolało, ale na razie przeszło, więc może nic się nie rozwinie z tego ![]() Cytat:
Mnie na razie nic nie boli zupełnie. Dostałam od gina receptę na lek przeciwkrwotoczny, z powodu obfitego okresu i okropnych skrzepów. Biorę go tylko w trakcie miesiączki. Wzięłam wczoraj wieczorem, bo znowu pojawiły się duże skrzepy. Dziś zapomniałam ![]() Gin stwierdził, że mam nieco grubsze endometrium (moja siostra ma tak samo) i powiedział, że jak mi leki nie pomogą, to będę musiała się zgłosić do niego na złuszczanie Tylko że leki mi pomagają w trakcie okresu - faktycznie widzę efekty. am wrażenie jednak, że gdy zakończę kurację, to problem wróci (tabletki biorę od kwietnia).
|
||
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk a jak wrócisz do domu to nie możesz ich wziąć?? Czy to trzeba o określonej godzinie??
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i o te zakupy mi chodzi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

...ale chcemy na pewno pojechać do Plitvic, może do Splitu. Na pewno nie planujemy dzień w dzień leżeć plackiem na plaży, ale nie chcemy też latać po okolicy z wywieszonymi jęzorami.

Także tak zdrowo by było za 2 lata rodzić. Czyli mąż ma 1,5 roku na podwojenie swoich zarobków.

jak sobie teraz myślę, to miałam do tych ludzi anielską cierpliwość, żeby po raz enty tłumaczyć, ze przed chwilą jadł, że teraz szybciej się już najada albo to taki etap, że wkłada rączki do buzi i to wcale nie jest oznaka głodu.