Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-05, 19:03   #1471
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

ale tu nudy :P
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 19:31   #1472
rozowa1987
Zadomowienie

moja liwka wczoraj zaczeła 3 mies
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0356.jpg (106,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0317.jpg (105,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05915.jpg (130,6 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05936.jpg (41,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05872.jpg (94,0 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-08-05, 19:38   #1473
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Własnie się dziwię
A tak skoro już jestem to zapytam. Jak myślicie, czy z takim małym dzieckiem jest możliwa podróż np do Chorwacji, bo M się uparł własnie na Chorwację, bo uważa, że nad naszym morzem to kicha i nie ma sensu jechać, ja szczerze się bym bała, że nie opanuję jej w tak długiej podróży(mowa o samochodzie) chociaż ona bardzo grzeczna jest jak jedzie. Ja bym chciała pojechać owszem ale nie wiem czy może nie lepiej poczekać...
Porażka. Nigdzie nie jedź, ale to Twój wybór.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

ale taką wargową ??
ja też miałam i nic mi ginekolog nie mówił. miałam jakoś na pewno przed ukonczeniem 20tego tygodnia, nie wiem czy nie na początku zaraz, chyba coś około 12tego tygodnia.... czy to jest reguła, ze przy opryszczce należy potem badać słuch u dziecka???

Tak taka wargowa. Ponoć przy takiej oryszcze ten wirus własnie może uszkadzać słuch i jest czynnik ryzyka. Tylko to w szpitalu się mnie o to zapytali i wtedy zaznaczyli tam na tej ankiecie z badani słuchu zakażenia torh czy coś takiego i do 1rż musimy badać słuch.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Badanie mamy 27września, wcześniejszego terminu nie było, poza tym lekarka powiedziała.że aparaty daje się dzieciom najwczesniej własnie w 6miesiącu.
Słyszałam o tych implantach. Słyszałam też, że polega to na tym że coś jest w głowie a coś wychodzi na zewnątrz. Brzmi to strasznie. I słyszałam też, że dziecko mając implant musi bardzo uważać, nie może uderzyć się w głowę. Z aparatem zwykłym też trzeba uważać, ale może nie aż tak bardzo jak przy implancie. Mylę się ?
Nie myliśz się,ale na razie o tym nie myśl, bądź dobrej myśli.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
A u nas dzień niespania i marudzenia. Może chociaż noc będzie spokojna...
I Piotrek wiecznie głodny... Już mi 150 wciąga...
Przystopuj proszę troszkę Twojego synka. , bo to nie przystoi zjadać więcej niż starszy kolega. A mój M się pyta ile razy dziennie wsuwa takie 150???
Stary 2012-08-05, 19:51   #1474
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
moje piskle od paru dni coś nie wspołpracuje z matką....

o ile opanowaliśmy czas od kapieli aż do rana, tak nie mozemy sie zgrać w ciągu dnia, czasem jeszcze sie gubię i na prawde nie mam pojęcia o co mu chodzi.
tym bardziej , że na razie jestem też nie ugięta jeśli chodzi o noszenie na rękach, moje dziecko chciałoby , zeby je nosić ze 20 godzin dziennie , a ja się na to nie zgadzam, rozumiem jego potrzeby ale oczekuję również zrozumienia moich i czasami to już na prawdę toczymy bój kto bardziej wytrzymały.... co prawda nie dopuszczam do histerycznego płaczu, zagaduje, nigdy samego nie zostawiam, ale nie biorę na ręce przy każdym płaczu. Moja mama niestety ma to w zwyczaju, biegnie do dziecka i mowi : oj nie nie, nie będziesz płakusiał w domu babci, babcia nie pozwoli płakać...
natomiast wtedy ja biegne za mamą i krzyczę : oj nie nie babciu, zacznij sie juz pakować , bo jak tak dalej pojdzie to pojedziesz do krakowa, zeby nosić wnuczka, bo mamusia wymięka
ale nie przegadasz.... no nic, jakoś sobie poradzimy, bo nie powiem, ze czasem po prostu zdejmuje mi go z głowy , rąk i z pola widzenia i pozwala odpocząć czy gdzieś sie wyrwać. Pewnie jakby byla moją teściową to bym ją zlinczowała za to noszenie na rękach hahaha
U nas podobnie. Od kąpieli noc mamy opanowaną, ale dzień jest chaotyczny a Piotrek czasem nie do opanowania... I też nie mam pojęcia czasem o co mu chodzi.
Na rękach nie noszę go, bo mi kręgosłup nie pozwala, ale biorę go na ręce i sobie siedzimy, a ja do niego gadam.
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Śliczna! Tak posadzić Piotrka i Liwkę koło siebie to podobni są jak rodzeństwo... Przynajmniej mi się tak wydaje...

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Przystopuj proszę troszkę Twojego synka. , bo to nie przystoi zjadać więcej niż starszy kolega. A mój M się pyta ile razy dziennie wsuwa takie 150???
Tak się zastanawiam, czy nie będę w końcu musiała... Domaga się głośno mniej więcej co 3 godziny. Tak średnio to wychodzi koło 7/8 posiłków dziennie... A że jest głodny, wiem bo próbowałam dawać mu pić i bawić się z nim, ale on jak się mu nie poda kiedy żąda to zaczyna w końcu tak wyć, że coś strasznego... Jak leży na pleckach to zauważyłam, że tak wierzga ze złości (?) nogami, że przesuwa się do góry - od strony głowy patrząc. Ma ogromny apetyt, ale praktycznie co posiłek kupkę wali. Trochę to wygląda tak, jakby przetrawił to co zjadł i robił miejsce na nowe...
Stary 2012-08-05, 19:55   #1475
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
U nas podobnie. Od kąpieli noc mamy opanowaną, ale dzień jest chaotyczny a Piotrek czasem nie do opanowania... I też nie mam pojęcia czasem o co mu chodzi.
Na rękach nie noszę go, bo mi kręgosłup nie pozwala, ale biorę go na ręce i sobie siedzimy, a ja do niego gadam.

Śliczna! Tak posadzić Piotrka i Liwkę koło siebie to podobni są jak rodzeństwo... Przynajmniej mi się tak wydaje...

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Tak się zastanawiam, czy nie będę w końcu musiała... Domaga się głośno mniej więcej co 3 godziny. Tak średnio to wychodzi koło 7/8 posiłków dziennie... A że jest głodny, wiem bo próbowałam dawać mu pić i bawić się z nim, ale on jak się mu nie poda kiedy żąda to zaczyna w końcu tak wyć, że coś strasznego... Jak leży na pleckach to zauważyłam, że tak wierzga ze złości (?) nogami, że przesuwa się do góry - od strony głowy patrząc. Ma ogromny apetyt, ale praktycznie co posiłek kupkę wali. Trochę to wygląda tak, jakby przetrawił to co zjadł i robił miejsce na nowe...
masz racje podobni teraz sie przyjrzałam
Stary 2012-08-05, 19:56   #1476
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje podobni teraz sie przyjrzałam

A... Zapomniałam napisać w poprzednim poście: świetnie wyglądasz! I najlepsze życzenia dla Liwii.
Stary 2012-08-05, 20:01   #1477
onething
Zadomowienie

Potrzebuję pomocy w zidentyfikowaniu zastosowania ów ciuszka z załącznika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmm.jpg (52,6 KB, 60 załadowań)
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 20:08   #1478
Tacca
Zakorzenienie

To jakaś sukienka???
Stary 2012-08-05, 20:11   #1479
onething
Zadomowienie

Cytat:
To jakaś sukienka???
Zabij mnie, ale nie wiem do czego to służy. Znalazłam na przecenie, kupiłam i teraz kombinuję Bardziej to wygląda jak jakiś śpiworek
2013/2014
Stary 2012-08-05, 20:22   #1480
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Zabij mnie, ale nie wiem do czego to służy. Znalazłam na przecenie, kupiłam i teraz kombinuję Bardziej to wygląda jak jakiś śpiworek
A ten dół jest jakoś zszyty?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Burza straszna u nas... Pioruny walą...
Stary 2012-08-05, 20:51   #1481
kapukat
Zakorzenienie

jak dla mnie to jest sukieneczka ze ściągaczem dla trochę większej dziewczynki albo można potraktować jako bluzę ze ściągaczem
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 21:06   #1482
Tacca
Zakorzenienie

Moja siostrzenica powiedziała mi wczoraj: "Ciociu chciałabym długą złotą suknię i karetę z dyni." Kieckę może bym i skombinowała, ale skąd karetę z dyni wytrzasnę...
Stary 2012-08-05, 21:14   #1483
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

A... Zapomniałam napisać w poprzednim poście: świetnie wyglądasz! I najlepsze życzenia dla Liwii.
Ach dziękuję dla was również
Stary 2012-08-05, 21:16   #1484
onething
Zadomowienie

Cytat:
.
Nie, na dole jest tylko gumka.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
jak dla mnie to jest sukieneczka ze ściągaczem dla trochę większej dziewczynki albo można potraktować jako bluzę ze ściągaczem
Tylko to ma materiał jak bodziak i za workowate jest na sukienkę.

No nic, może będę ubierała to na noc do snu
2013/2014
Stary 2012-08-05, 21:19   #1485
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Burza straszna u nas... Pioruny walą...
To w jakim mieście mieszkasz se taka burza u was jest u nas na dzisiaj zapowiadali ale Nie było tylko pokropilo

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

W czym śpią wasze dzieciaczki?mają jakieś pizamki?
Stary 2012-08-05, 21:31   #1486
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciliśmy od moich rodziców. Paulina jak zjadła o 17 i pomarudziła tak zasnęła i śpi do teraz. Przewieźliśmy ją na śpiocha, położyłam w kołysce a ona dalej śpi. Nie poznaję mojego dziecka, Trochę się przejmuje, słusznie? Ja jej nie mam o której kąpać. Wczoraj było to samo, ale wstała o 21,30. Już jej nie kąpałam. Dziś jest już 22.20 a ona dalej śpi i znowu jej nie wykąpie Boję się że przestawi sobie dzień z nocą.

Dzięki za pocieszenie.
Dziś przejechała koło nas karetka (obok wózka) a ona się nie obudziła nawet nie drgnęła. Tłumaczę sobie że ma po mnie spanie. Na razie nic innego mi nie zostało.

Cytat:
Ja kąpię w oilatum i nie smaruję już niczym.[COLOR="Silver"]
ja stosuję Emolium do kąpieli i to mojej Paulince nie nawilża skóry a mówiono mi że to jest zamiennik Oilatum

Cytat:
Ubiegłotygodniowy Piotrek. Bo dziś o 14.15 skończyliśmy 7 tygodni....

Ostatnie 3 zdjęcia z serii: "Mamo, ten niegrzeczny smoczek mi uciekł... O znów jest tam gdzie trzeba. Mamo, on znowu uciekaaaa!".
Ale sesja, super

Cytat:
Słodziaczek
Cytat:
To jest do spania

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
To w jakim mieście mieszkasz se taka burza u was jest u nas na dzisiaj zapowiadali ale Nie było tylko pokropilo

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Paulina śpi w body z długim rękawem , bo nie da sobie przykryć rączek i potem ma je chłodne, nóżki przykrywam kocykiem. No i skarpetki. W pajacu było jej za ciepło. Jak znowu będzie chlodno to tylko i wyłącznie pajac, dla mnie super wygodny. Wszystkie pajace przeznaczyłam na piżamki

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 21:34   #1487
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ach dziękuję dla was również

Cytat:
Nie, na dole jest tylko gumka.

Tylko to ma materiał jak bodziak i za workowate jest na sukienkę.

No nic, może będę ubierała to na noc do snu
No można do snu... Nawet chyba dość wygodne.
Cytat:

W Lublinie mieszkam. Takie błyskawice, że szok... Dawno takich nie widziałam....
Cytat:
Wróciliśmy od moich rodziców. Paulina jak zjadła o 17 i pomarudziła tak zasnęła i śpi do teraz. Przewieźliśmy ją na śpiocha, położyłam w kołysce a ona dalej śpi. Nie poznaję mojego dziecka, Trochę się przejmuje, słusznie? Ja jej nie mam o której kąpać. Wczoraj było to samo, ale wstała o 21,30. Już jej nie kąpałam. Dziś jest już 22.20 a ona dalej śpi i znowu jej nie wykąpie Boję się że przestawi sobie dzień z nocą.

Dzięki za pocieszenie.
Dziś przejechała koło nas karetka (obok wózka) a ona się nie obudziła nawet nie drgnęła. Tłumaczę sobie że ma po mnie spanie. Na razie nic innego mi nie zostało.

ja stosuję Emolium do kąpieli i to mojej Paulince nie nawilża skóry a mówiono mi że to jest zamiennik Emolium

Ale sesja, super

Słodziaczek

To jest do spania

Powiem Ci, że jak byłam z Piotrkiem któregoś dnia na zakupach, też karetka jechała a on spał jak suseł. Bardziej mu słonko przeszkadzało jak na nieosłonięty teren wjeżdżaliśmy.
Jak byłam wczoraj u rodziców Piotrek przespał cały dzień z przerwami na jedzenie. Jak tylko wsiedliśmy do samochodu, żeby wrócić do domku zaczęło się marudzenie... Magia dziadków?
Stary 2012-08-05, 21:37   #1488
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie jakby byla moją teściową to bym ją zlinczowała za to noszenie na rękach hahaha
Też tak myślę.
Cytat:
Piękne z Was dziewczynki.

Tacca Piotrek jest słodki. I długaśny do tego.
Stary 2012-08-05, 21:44   #1489
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

My mamy przerąbany sierpień. Urodziny x 3, parapetówka połączona z urodzinami, srebrne wesele, I rocznica ślubu brata. Chyba zbankrutuję. Co myślicie o tym żeby na paraperówkę kupić środki czystości do domu, płyn, proszek, mleczko do czyszczenia, takie tam??? Bo młodzi mają wszystko, mieszkanie maleńkie, nawet kwiatka już nie będzie gdzie postawić. Nie mam pomysłu. A kuzynce kupię kolczyki Dzięki za wszystkie pomysły

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Dobranoc i odpiszcie na moje powyższe pytanie

ojej urodziny aż 4razy mamy, oszaleje.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-08-05 o 21:47
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 21:49   #1490
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
My mamy przerąbany sierpień. Urodziny x 3, parapetówka połączona z urodzinami, srebrne wesele, I rocznica ślubu brata. Chyba zbankrutuję. Co myślicie o tym żeby na paraperówkę kupić środki czystości do domu, płyn, proszek, mleczko do czyszczenia, takie tam??? Bo młodzi mają wszystko, mieszkanie maleńkie, nawet kwiatka już nie będzie gdzie postawić. Nie mam pomysłu. A kuzynce kupię kolczyki Dzięki za wszystkie pomysły
Jak już wszystko mają to kupiłabym dobre winko i czekoladki. To się zawsze sprawdza.
Stary 2012-08-05, 22:05   #1491
Tacca
Zakorzenienie

U nas Piotrek śpi w bodziaku z krótkim jak jest ciepło. Mam takie z early days, białe, 7 sztuk. Jak jest chłodniej to przykrywam go kocykiem, bo tak to pod pieluchą flanelową śpi, którą i tak skopuje z siebie. A jak już jest bardziej zimno, to ładuję go w pajace.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Też tak myślę.

Dzięki, powtórzę mu jak się obudzi z płaczem na żarełko... Może zacznie się godnie sprawować...

Stokroteczko, jeśli młodzi mają wszystko, to rzeczywiście może taki praktyczny gift to dobry pomysł. Można zawsze jakoś fikuśnie zapakować i włożyć sympatyczny liścik - będą mieli dodatkową frajdę przy rozpakowywaniu.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Zmykam już... Pewnie Piotrunio niedługo zacznie się budzić...

Dobrej nocki! I spokojnej!
Stary 2012-08-05, 22:30   #1492
kapukat
Zakorzenienie

a czy to nie tak, że pomyślą sobie że u nich brudem jedzie?
może jakąś fajną ramkę z ich wspólnym zdięciem? albo alkohol - to zawsze dobre

moje dziecko śpi w pajacach
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 22:40   #1493
blueelektron
Rozeznanie

tak sobie czytam o sejlor i napisze wam, ze
latwo kogos skrytykowac,,,, bardzo latwo

lepiej poradzić dziewczynie, oczywiscie zrobi jak zechce.
Nie kazdy jest przebojowy, duzo zalezy od nas samych, od poczucia wlasnej wartosci

nie na kazdego dziala, zruganie, na mnie np dziala to jak plachta na byka, u mnie samo musi cos dojzec w srodu

zycie ja zmusi do walki, bo nie jest sama ma dziecko

postaraj uświadomić sobie, że Twoje dziecko jest zależne od Ciebie i to Ty jako jego matka decydujesz o jego losie, Ojciec ma Ci pomogać i Cię wspierać
Nie wiem czy widziałaś kiedyś w telewizji jak np zwięrzęta bronią swoich małych, potrafią zabić większe zwierze od siebie. Ten mały człowiek potrzebuje Ciebie- nie zawiedz go

Nie musisz rezygnować z siebie samej, ale też nie zatracaj sie

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-08-05 o 22:50
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-06, 00:32   #1494
_millena
Zadomowienie

Liwia sliczna.

Stokrotko nie to zebym bagatelizowała Twoje obawy, sprawdz jesli to mozliwe co ze słuchem Paulinki, ale powiem Ci, ze moj Borys tez sie nie budzi ani przy przejezdzie aut na sygnale, ani przy przejezdzie wielkich ciezarowek, traktorow na wsi i innych glosnych sprzętów, np kosiarek do trawy. Nawet mu brewka nie pyknie czasami, a czasami sie tylko skrzywi.
Od czasów Perse nigdy nikomu nie powiem : nie martw się, na pewno panikujesz. Uspokajam jednak i pokazuje ze inne dzieci też czasem zachowują się podobnie. Natomiast Ty nie bagatelizuj swych obaw, tylko jesli takowe masz, a widać ze masz, to udaj sie do specjalisty.

Ja moje dziecko ładuje na noc w pajace. BOrys nie lubi być przykryty , wiec go cieplej ubieram, patrze po sobie, ja sie przykrywam w nocy kołdrą, bo jak człowiek śpi to się organizm wychładza troszke, wiec skoro mnie jest chlodno to jemu pewnie też . Jesli nie w pajacu, bo np wszystkie zasra to bodziak z dł rękawem i półśpiochy no i czapka, bo po kąpieli zakładam chociaz na godzinę (potem sam zdejmuje sobie).

Nigdy nie kupowałam komus na parapetówkę środków czystości, ale w sumie moglb byc to fajny prezent z jajem i praktyczny, zapakować w jakiś koszyk (moze taki na biezliznę) czy folię, obwiązać kokardą i juz ,.. gotowe.

probuje sobie przypomnieć co mysmy dostali oprocz kwiatków.... ręczniki, filiżanki, super kocyk polarkowy, otwieracz do butelek , szklane deski do krojenia, kieliszki, od tesciowej noże, podkladki na stol , wazon, nawet chyba 3 dostalismy. Natomiast ja chodzac do kogos , oprocz wymienionych rzeczy kupowalam sandwicher, dołożylismy sie do miksera, raz do pralki ....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 05:56   #1495
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki za pocieszenie.

ja stosuję Emolium do kąpieli i to mojej Paulince nie nawilża skóry a mówiono mi że to jest zamiennik Oilatum

Ale sesja, super

Słodziaczek

To jest do spania

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Paulina śpi w body z długim rękawem , bo nie da sobie przykryć rączek i potem ma je chłodne, nóżki przykrywam kocykiem. No i skarpetki. W pajacu było jej za ciepło. Jak znowu będzie chlodno to tylko i wyłącznie pajac, dla mnie super wygodny. Wszystkie pajace przeznaczyłam na piżamki
Moja tez się Nie budzi jak przejerzdza karetka czy straż.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Też tak myślę.

Dziękujemy
Stary 2012-08-06, 06:42   #1496
anulka4771
Wtajemniczenie

Dzien Dobry
Cytat:
Ubiegłotygodniowy Piotrek. Bo dziś o 14.15 skończyliśmy 7 tygodni....

Ostatnie 3 zdjęcia z serii: "Mamo, ten niegrzeczny smoczek mi uciekł... O znów jest tam gdzie trzeba. Mamo, on znowu uciekaaaa!".
Proszę jak wymężniałAle charakterny Piotruś
Cytat:
moje piskle od paru dni coś nie wspołpracuje z matką....

o ile opanowaliśmy czas od kapieli aż do rana, tak nie mozemy sie zgrać w ciągu dnia, czasem jeszcze sie gubię i na prawde nie mam pojęcia o co mu chodzi.
tym bardziej , że na razie jestem też nie ugięta jeśli chodzi o noszenie na rękach, moje dziecko chciałoby , zeby je nosić ze 20 godzin dziennie , a ja się na to nie zgadzam, rozumiem jego potrzeby ale oczekuję również zrozumienia moich i czasami to już na prawdę toczymy bój kto bardziej wytrzymały.... co prawda nie dopuszczam do histerycznego płaczu, zagaduje, nigdy samego nie zostawiam, ale nie biorę na ręce przy każdym płaczu. Moja mama niestety ma to w zwyczaju, biegnie do dziecka i mowi : oj nie nie, nie będziesz płakusiał w domu babci, babcia nie pozwoli płakać...
natomiast wtedy ja biegne za mamą i krzyczę : oj nie nie babciu, zacznij sie juz pakować , bo jak tak dalej pojdzie to pojedziesz do krakowa, zeby nosić wnuczka, bo mamusia wymięka
ale nie przegadasz.... no nic, jakoś sobie poradzimy, bo nie powiem, ze czasem po prostu zdejmuje mi go z głowy , rąk i z pola widzenia i pozwala odpocząć czy gdzieś sie wyrwać. Pewnie jakby byla moją teściową to bym ją zlinczowała za to noszenie na rękach hahaha
Ja mogę nie miec czasu w dzień i tak było przez jakiś czas.Szymon domagał się kontaktu przez cały dzień,ważne są dla mnie noce,że ładnie spi.Ale że Szymon to złote dziecko-jestem przeszczęśliwa z tego powodu
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ale tu nudy :P
PrawdaDlatego wczoraj nie zaglądałamA Leoś to już kawał mezczyzny
Cytat:
Wiem skąd twój nick Piekne laseczki
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Prawda-jestem tego samego zdania
Cytat:
Bodo-sukienkaDziwne to coś ale tez juz nie raz widziałam w sklepach.
Cytat:
Moja siostrzenica powiedziała mi wczoraj: "Ciociu chciałabym długą złotą suknię i karetę z dyni." Kieckę może bym i skombinowała, ale skąd karetę z dyni wytrzasnę...
Dzieci maja wymagania
Cytat:

Body na krótki lub długi rekaw w zależności od pogody,przykryty cienkim kocykiem,który Szymon i tak z siebie rozkopujeNijak nie idzie go przykryc póki nie zasnie,bo sie rozkopie.
Cytat:
Dzięki za pocieszenie.

Mojego Szymona też nie budzi karetka,widze że sie strasznie martwisz ale nie ma co się dziwic.trzymam za was kciuki.
Co do emolium niby sie po tym nie smaruje,ale na naprawienie skóry potrzeba czasu.Ja walczę prawie 9tyg z bardzo sucha skórą.Po kąpieli,smarowaniu(bo mam masc robiona z apteki,która świetnie nawilza) skóra jest ładna ale po nocy znowu sachara...Wiem ze z Filipem walczyłam chyba z 4 m-ce jak nie lepiej ale on miał AZS a Szymon ma narazie podejrzenie,przede mna jeszcze długa droga...
Cytat:

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Dobranoc i odpiszcie na moje powyższe pytanie

ojej urodziny aż 4razy mamy, oszaleje.
Wiesz myslę ze jakieś dobre winko(tylko czy je lubią) albo wódka to fajny pomysł,jakis obraz czy coś.Środki czystosci hmmm może się obraża

Ale miałam supeeer noc jedzonko i spał o 20 obudził się o 3wstał o 6.20Ta magiczna 5(nie wiem co jest w tej godzinie) przespał

Ogórków sie pozbyłam,rozdalismy tesciowej i mojej mamieA ogórków znowu bedzie multum-w zeszłym roku nie nadażaliśmy zbierac.Za to ziemniaki gniją,bo maja za mokro

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 07:00   #1497
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

Zazdraszczam i trzymam kciuki.

Cytat:

Dzięki za pocieszenie.

Spokojnie. Żadne niemowlę do określonego momentu w trakcie głębokiego snu nie budzi się na głośnie dźwięki. Ale zbadaj słuch jak najszybciej.

Dziewczyny jeszcze pytanie do Was.
Mamy problem z Mikim. Znowu nie chce jeść i schudł 80gram. Normalnie jestem załamana. Nie wiem o co chodzi. To wygląda tak jakby chciał jeśc, ale coś mu przeszkadzało. Ma straszne gazy. Kupiłam już dzisiaj babilon comfort no i dostał espumisan. Po prostu koszmar jakiś. Daję mu jeść, lapie kilka łyków i jest taki mega ryk, że mi się wyć razem z nim chce. Nic nie zmienialiśmy, ani butelek, ani smoczka, ani wody nic kompletnie i po prostu dupa wielka. Zamiast ważyć 4700 waży 4500. (((((((((Pomóżcie proszę. Może być tak, że nagle mleko mu nie leży???
Stary 2012-08-06, 08:30   #1498
onething
Zadomowienie

Cytat:
Dziś przejechała koło nas karetka (obok wózka) a ona się nie obudziła nawet nie drgnęła. Tłumaczę sobie że ma po mnie spanie.

Kochana mój też się nie budzi jak jedzie karetka, a mieszkamy zaraz koło szpitala Ostatnio w nocy jak walnęły petardy (zabiłabym gnojka, który je odpalił) to mi serce przez kilka minut kołatało, a mały ani drgnął.
Cytat:

No można do snu... Nawet chyba dość wygodne.
A ubierałybyście coś pod spód tego "śpiworka" czy na noc tylko to? A wygodne to będzie bo nóżki wolne.
2013/2014
Stary 2012-08-06, 09:15   #1499
rozowa1987
Zadomowienie

wkurzylam sie mialam dzisiaj klikna na mate w smyku bo byla z 277 na 159 a dziś patrze juz jest za 250 wrrr ale jestem zla ceny tu zmieniaja sie jak w kalejdoskopie
Stary 2012-08-06, 09:42   #1500
anulka4771
Wtajemniczenie

A ja zamiast chudnąc-chyba tyjębrzuch mi urósł

Koszmar miałam dzisiaj w nocy...śniło mi się ze urodziłam pięcioraczki...matko tragedia,normalnie jak otworzyłam oczy i zobaczyłam tylko jedno łóżeczko byłam happy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-08-06 o 09:50
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości