|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
ale tu nudy :P
#1472 |
Zadomowienie
|
moja liwka wczoraj zaczeła 3 mies
#1473 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na rękach nie noszę go, bo mi kręgosłup nie pozwala, ale biorę go na ręce i sobie siedzimy, a ja do niego gadam. Śliczna! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
![]() A... Zapomniałam napisać w poprzednim poście: świetnie wyglądasz! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
To jakaś sukienka???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
Zabij mnie, ale nie wiem do czego to służy. Znalazłam na przecenie, kupiłam i teraz kombinuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Burza straszna u nas... Pioruny walą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to jest sukieneczka ze ściągaczem dla trochę większej dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Moja siostrzenica powiedziała mi wczoraj: "Ciociu chciałabym długą złotą suknię i karetę z dyni." Kieckę może bym i skombinowała, ale skąd karetę z dyni wytrzasnę...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1484 | |
Zadomowienie
|
Nie, na dole jest tylko gumka.
Cytat:
No nic, może będę ubierała to na noc do snu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- W czym śpią wasze dzieciaczki?mają jakieś pizamki?
![]() |
#1486 | |||
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy od moich rodziców. Paulina jak zjadła o 17 i pomarudziła tak zasnęła i śpi do teraz. Przewieźliśmy ją na śpiocha, położyłam w kołysce a ona dalej śpi. Nie poznaję mojego dziecka, Trochę się przejmuje, słusznie? Ja jej nie mam o której kąpać. Wczoraj było to samo, ale wstała o 21,30. Już jej nie kąpałam. Dziś jest już 22.20 a ona dalej śpi i znowu jej nie wykąpie
![]() Dzięki za pocieszenie. Dziś przejechała koło nas karetka (obok wózka) a ona się nie obudziła ![]() ja stosuję Emolium do kąpieli i to mojej Paulince nie nawilża skóry ![]() ![]() Cytat:
![]() Słodziaczek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Ci, że jak byłam z Piotrkiem któregoś dnia na zakupach, też karetka jechała a on spał jak suseł. Bardziej mu słonko przeszkadzało jak na nieosłonięty teren wjeżdżaliśmy. Jak byłam wczoraj u rodziców Piotrek przespał cały dzień z przerwami na jedzenie. Jak tylko wsiedliśmy do samochodu, żeby wrócić do domku zaczęło się marudzenie... Magia dziadków? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piękne z Was dziewczynki. Tacca Piotrek jest słodki. I długaśny do tego. ![]()
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
My mamy przerąbany sierpień. Urodziny x 3, parapetówka połączona z urodzinami, srebrne wesele, I rocznica ślubu brata. Chyba zbankrutuję. Co myślicie o tym żeby na paraperówkę kupić środki czystości do domu, płyn, proszek, mleczko do czyszczenia, takie tam??? Bo młodzi mają wszystko, mieszkanie maleńkie, nawet kwiatka już nie będzie gdzie postawić. Nie mam pomysłu. A kuzynce kupię kolczyki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Dobranoc i odpiszcie na moje powyższe pytanie ![]() ojej urodziny aż 4razy mamy, oszaleje.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-08-05 o 21:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
U nas Piotrek śpi w bodziaku z krótkim jak jest ciepło. Mam takie z early days, białe, 7 sztuk. Jak jest chłodniej to przykrywam go kocykiem, bo tak to pod pieluchą flanelową śpi, którą i tak skopuje z siebie. A jak już jest bardziej zimno, to ładuję go w pajace.
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Stokroteczko, jeśli młodzi mają wszystko, to rzeczywiście może taki praktyczny gift to dobry pomysł. Można zawsze jakoś fikuśnie zapakować i włożyć sympatyczny liścik - będą mieli dodatkową frajdę przy rozpakowywaniu. ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Zmykam już... Pewnie Piotrunio niedługo zacznie się budzić... Dobrej nocki! I spokojnej! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
a czy to nie tak, że pomyślą sobie że u nich brudem jedzie?
![]() może jakąś fajną ramkę z ich wspólnym zdięciem? albo alkohol - to zawsze dobre ![]() moje dziecko śpi w pajacach |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Rozeznanie
|
tak sobie czytam o sejlor i napisze wam, ze
latwo kogos skrytykowac,,,, bardzo latwo lepiej poradzić dziewczynie, oczywiscie zrobi jak zechce. Nie kazdy jest przebojowy, duzo zalezy od nas samych, od poczucia wlasnej wartosci nie na kazdego dziala, zruganie, na mnie np dziala to jak plachta na byka, u mnie samo musi cos dojzec w srodu zycie ja zmusi do walki, bo nie jest sama ma dziecko postaraj uświadomić sobie, że Twoje dziecko jest zależne od Ciebie i to Ty jako jego matka decydujesz o jego losie, Ojciec ma Ci pomogać i Cię wspierać Nie wiem czy widziałaś kiedyś w telewizji jak np zwięrzęta bronią swoich małych, potrafią zabić większe zwierze od siebie. Ten mały człowiek potrzebuje Ciebie- nie zawiedz go Nie musisz rezygnować z siebie samej, ale też nie zatracaj sie Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-08-05 o 22:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zadomowienie
|
Liwia sliczna.
Stokrotko nie to zebym bagatelizowała Twoje obawy, sprawdz jesli to mozliwe co ze słuchem Paulinki, ale powiem Ci, ze moj Borys tez sie nie budzi ani przy przejezdzie aut na sygnale, ani przy przejezdzie wielkich ciezarowek, traktorow na wsi i innych glosnych sprzętów, np kosiarek do trawy. Nawet mu brewka nie pyknie czasami, a czasami sie tylko skrzywi. Od czasów Perse nigdy nikomu nie powiem : nie martw się, na pewno panikujesz. Uspokajam jednak i pokazuje ze inne dzieci też czasem zachowują się podobnie. Natomiast Ty nie bagatelizuj swych obaw, tylko jesli takowe masz, a widać ze masz, to udaj sie do specjalisty. Ja moje dziecko ładuje na noc w pajace. BOrys nie lubi być przykryty , wiec go cieplej ubieram, patrze po sobie, ja sie przykrywam w nocy kołdrą, bo jak człowiek śpi to się organizm wychładza troszke, wiec skoro mnie jest chlodno to jemu pewnie też . Jesli nie w pajacu, bo np wszystkie zasra ![]() Nigdy nie kupowałam komus na parapetówkę środków czystości, ale w sumie moglb byc to fajny prezent z jajem ![]() probuje sobie przypomnieć co mysmy dostali oprocz kwiatków.... ręczniki, filiżanki, super kocyk polarkowy, otwieracz do butelek , szklane deski do krojenia, kieliszki, od tesciowej noże, podkladki na stol , wazon, nawet chyba 3 dostalismy. Natomiast ja chodzac do kogos , oprocz wymienionych rzeczy kupowalam sandwicher, dołożylismy sie do miksera, raz do pralki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1496 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Prawda ![]() ![]() ![]() Wiem skąd twój nick ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Body na krótki lub długi rekaw w zależności od pogody,przykryty cienkim kocykiem,który Szymon i tak z siebie rozkopuje ![]() Cytat:
Co do emolium niby sie po tym nie smaruje,ale na naprawienie skóry potrzeba czasu.Ja walczę prawie 9tyg z bardzo sucha skórą.Po kąpieli,smarowaniu(bo mam masc robiona z apteki,która świetnie nawilza) skóra jest ładna ale po nocy znowu sachara...Wiem ze z Filipem walczyłam chyba z 4 m-ce jak nie lepiej ale on miał AZS a Szymon ma narazie podejrzenie,przede mna jeszcze długa droga... Cytat:
![]() Ale miałam supeeer noc jedzonko i spał o 20 obudził się o 3 ![]() ![]() ![]() Ogórków sie pozbyłam,rozdalismy tesciowej i mojej mamie ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jeszcze pytanie do Was. Mamy problem z Mikim. Znowu nie chce jeść i schudł 80gram. Normalnie jestem załamana. Nie wiem o co chodzi. To wygląda tak jakby chciał jeśc, ale coś mu przeszkadzało. Ma straszne gazy. Kupiłam już dzisiaj babilon comfort no i dostał espumisan. Po prostu koszmar jakiś. Daję mu jeść, lapie kilka łyków i jest taki mega ryk, że mi się wyć razem z nim chce. Nic nie zmienialiśmy, ani butelek, ani smoczka, ani wody nic kompletnie i po prostu dupa wielka. Zamiast ważyć 4700 waży 4500. ![]()
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ubierałybyście coś pod spód tego "śpiworka" czy na noc tylko to? A wygodne to będzie bo nóżki wolne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
wkurzylam sie mialam dzisiaj klikna na mate w smyku bo byla z 277 na 159 a dziś patrze juz jest za 250 wrrr ale jestem zla ceny tu zmieniaja sie jak w kalejdoskopie
#1500 |
Wtajemniczenie
|
A ja zamiast chudnąc-chyba tyję
![]() ![]() ![]() Koszmar miałam dzisiaj w nocy...śniło mi się ze urodziłam pięcioraczki...matko tragedia,normalnie jak otworzyłam oczy i zobaczyłam tylko jedno łóżeczko byłam happy. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-06 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.