|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Cytat:
![]() Tylko w z tym ja muszę najpierw Olafa od piersi odstawić a narazie z tym mi samej ciężko ![]() Cytat:
![]() Chyba nie puszczę Olafa do żłobka dzisiaj przeżywam że z chrzestną wybył do prababki, rzadszy ma z nią kontakt i nie wiem jak sobie poradzi ![]()
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
madziula do autobusy to by sie przydal mniejszy faktycznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Hej
no to ja wróciłam do pracy Antek poszedł do przedszkola (3,5 miesiąca tam nie był). Ania pojechała do babci. Rano się pieknie zorganizowaliśmy natomiast Ania obudziła się o 23 i postanowiła sobie poklaskać i pośpiewać więdz siedzę taka trochę padnięta. Babcia nie alarmuje to znaczy że sobie radzą ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() A Ania żadnego ![]() ![]() ja też nie marzę o kolejnym bobasie ![]() ![]() Ania w sobotę skończyła 10 misesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Buziak dla Oskarka
![]() moje dziecko niby zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroczki ale tak średnio go to interesuje, w międzyczasie postanowił opanować sztukę schodzenia z łóżka - zorientował się że nóżkami trzeba najpierw ![]() ![]() No bo po co ostrożnie na dwóch chodzić skoro można pędzić na czterech ![]()
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania ześlizguje się z kanapy żeby sobie chwilę przy niej postać ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- A ja właśnie pokusiłam się o zadzwonienie do teściowej jak Ania i Ania spisuje się na 6 z plusem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie o jadłospis
![]() Co jedzą wasze dzieci i ile? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Zadomowienie
|
Hejoł!
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi nt prezentów roczkowych ![]() Sesja zdjęciowa za Nami, choć to taka bardziej zabawa. madziula mówiłaś, że byś sie stresowała. Ja też tak myślałam, ale jakoś totalnie zapomniałam, że to są zdjęcia. Zresztą robiła je znajoma mojego T(ktora już robiła nam sesje brzuszkową) i jakoś swobodnie się czuje w Jej towarzystwie. Fakt, że zdjęcia z dzieckiem, które się non stop przemieszcza już takie łatwe nie sa ![]() Niki najlepszego dla Oskara! ![]() nowaken a to Ania u babci na czas Twojej pracy,czy odstawiłaś ją na kilka dni? joanaros pytasz o jadłospis, u nas to wygląda mniej więcej tak po przebudzeniu ok 8 rano je kaszke (jaglanka/owsianka/orkiszowa/manna + kilka łyżeczek owoców ze słoiczka albo jakis mrożonych jak mam , razem ok 220g) ok 10 je jogurt/serek naturalny + owoce (razem jakieś 220g) ok 13- 13:30 zupa (ok 250 g) ok 17 -17:30 drugie danie ( tutaj nie waże, to najczęściej jeden ziemniak plus np pulpet mięsny/kawałek rybki, szpinak/brokuł/marchew) po kąpieli ok 19:30-20:00 pierś ok 22:30 pierś Często po obiedzie dostaje jeszcze kawałek owocu,albo ciasteczko,czy biszkopta...ja ma jeszcze miejsce. Jednak Rob nigdy nie odmawia ![]() Dziś jestesmy po pierwszym dniu z Niania i odetchnełam z ulgą ,bo naprawde chyba dobrze trafiliśmy. Jakoś nie mam stresu, że będzie zostawała z Robem. Ciesze się, bo tego się obawiałam najbardziej. Zresztą chyba taka "chemia" zadziałała ,bo jakoś czuje, że Ona taka "swoja" ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Moja je wszystko i dużo
![]() 8- kaszka ryżowa (200 ml) (ale od jutra zaczynam gotować jaglanke) zazwyczaj jeszcze dojada całym jajkiem, albo kawałkiem gotowanego kurczaka 11- banan 12:30/13- 200ml zupki (gotowana w domu) 14/15- drugie danie- takie jak mamy- ziemniaki_ mięso _ surówka (spokojnie je całego dużego ziemniaka, z pół piersi z kury +warzywa) 16/17 180 mleka potem lubi jeszcze dziubnąć mandarynkę albo dwie 20 - 220 mleka ostatnio lubi sobie w nocy dojeść tak 100 ml mleka ![]() Dodam że bardzo chudnie i rośnie w górę..no i za 2 tyg kończy rok.
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Mravka czyli mały pije dwa razy na dobę piersiowe mleczko?
![]() ![]() Jadłospis u nas Olaf na śniadania jada często kanapki z rybką, szynką,uparciuch nie chce już być karmiony tylko wszystko sam ![]() To po 8.00 Ok. 12 Owoce w kawałkach ale właśnie banana nie chce chyba mu obślizgła konsystencja nie odpowiada ![]() Ok. 15 obiad z nami ![]() Ok. 18 kaszka I mleczko rano i przed snem No i chrupki albo herbatniki, biszkopty czasem podje ![]()
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Mravka sama kasze gotujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W pewnym sensie ![]() ![]() Jak je mannę to sama robie wiadomo, ale pozostałe są z kartonu Holle...bez cukru etc. Szybko się robi i smakują Mu. One są też na mleku od razu, więc tylko kwestia wody. aa owsianka jako jedyna jest bez mm, wiec tu trzeba dodac ![]() Kurka Rob od wczoraj ma gluta i dziś już wersja zielono pod nosem;/ . Mam nadzieje, że przejdzie Mu szybko. Kupiliśmy nebulizator i teraz Go tylko trzeba przekonać ,żeby dał się zinhalować ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2013-02-18 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
mravka a czemu nie gotowe?? na mleku robisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Zadomowienie
|
yhmm tzn. jak czemu nie gotowe?
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi.
Moja dziś nie chciała cyca za to rzuciła się na bułkę ![]() Mleka nie wypija tak dużo bo do tej pory 150 i może właśnie za mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
yyyy Mravka to ja zle przeczytalam/zrozumiam hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
co do Naszego menu to wygląda ostatnio tak że :
8 śniadanie albo 200ml kleiku kukurydzianego albo chlebek/bułka z serkiem lub wedlinką albo jajecznica 12- obiad 200ml zupy lub kartofle z marchewką/brokułem, jajko/ryba/mięsko ok 14.30 Oskar wybłaga jeszcze kartofle od taty ![]() 16-16.30 deserek jabłko/ banan/ biszkopt/ jogurt z owocami zależy od tego co jest 19-19.30 kolacja 240-260 kaszki i od 2 dni karmienie nocne tylko ok 2 - 180ml mleka czasem po 5 wypije jeszcze z 100ml mleka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zaśnieżyło u nas i nadal pada a ja nie wiem jak wytłumaczyć Olafowi że nie idziemy na spacerek, biedulka stoi pod balkonem i stuka w szybe ![]() ![]()
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Hej
u nas zasypało śniegiem masakra ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas jadłospis wygląda tak: 6 - 210 ml mleka czasami pomiędzy mlekiem Ania zjada chlebek ale nie chce jeść z obkładem 10-11 - 210 ml mleka 13-14 - obiadek jedno daniowy 16-17 - deserek czyli np. jabłko starte + np serek homo 18-18.30 - kaszka mleczno pszenna po 19 120 ml mleka. W ciągu dnia wciągnie jakiegoś biszkopta. Obiad lubi popić wodą ale ze szklanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
zasypało Was śniegiem czy co że tak tu cicho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() u nas tez sypie od rana, ze spaceru nici, wybierzemy sie polazic po sklepach z MAteuszkiem ![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam okazje kupic uzywany fotelik rowerowy niemieckiej marki Kettler i sama nie wiem czy oszczedzac i kupic, czy lepiej jednak nowy, co myslicie , za ten uzywany jakies 100 zl, za nowy taki jaki bym chciala ze 300.. U nas z jedzeniem ostatnio wyglada to tak ![]() 8- kaszka 120 (owsianka, manna, albo jakas wielozbozowa)plus sloiczek owocków albo cale jabluszko, troszke soku z pomaranczy, kiwi i 90 ml kaszki czasami kolo 11 120 ml mleczka z kleikiem do popicia ![]() okolo 15 obiad i tu roznie zazwyczaj tu Mateuszek zjada sporo np całe jajko, miesko, ryz, makaron, warzywa jak ostatnio sprawdzalam to okolo 300 ml okolo 18 jogurt i na noc 210-300 ml mleka z kleikiem.
![]() |
#1492 |
Rozeznanie
|
Hej chciałam sie przywitac i pochwalic że Kubuś kończy 11 miesięcy
![]() jejku ale zleciało ![]() A u nas zz jedzeniem wygląda to tak: ok. 8 mleko 180-210 ml 10- jabłuszko, lub deserek ze słoiczka, do popicia cyc 13- zupka domowa ok. 15 -szyneczka, gotowane mięsko do tego jakas marchewka cos co moze jesc samodzielnie ![]() 18-19- kaszka ok. 90ml, jakos Kubus nie przepada za kaszkami 20.30- mleko 180-210ml ok. 5-6 rano karmie do tego masa chrupek, herbatnikow,... jejku znowu pada, zima wróciła i chyba nici ze spacerku. Dzis mam w planach zrobic jajecznice na parze. Pierszy raz Kubus zje całe jajko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania w niedzielę na śniadanie jadła trochę jajka ugotowanego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
nowaken nas tez zasypalo sniegiem
![]() jutro idziemy do lekarza na kontrole, ciekawe co powie na wysypke i luzne kupy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do czwartku zapowiadają taką pogodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Przyczajenie
|
W Lublinie od rana prószy śnieg, więc chyba pójdziemy na sanki. Tak czy inaczej mam nadzieję, że to już ostatnie dni śnieżnej zimy...
Staram się Kacprowi dawać do spróbowania większość z potraw, które my jemy ( oczywiście z wykluczeniem typowych alergenów, np sphagetti). Kaszek nie lubi, woli zdecydowanie mięsne rzeczy. Dzisiejszy jadłospis: rano - moje mleko ok 11- serek homo i tarte jabłko 13-14 - krupnik instant w planie ok 16 ziemniaki z marchewką, jakieś mięsko wieczór jeszcze nie zaplanowany na noc moje mleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też staram się normalne jedzenie młodemu dawać ale w zdrowszej wersji ![]() Jednak poszliśmy na krótki spacerek, pogoda przyjemna tylko drogi nieprzejezdne czasem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie pomidory a makaron- bo gluten?? ------------ Ktoś pytał o kaszki. Ja wczoraj sama ugotowałam- jaglaną- naczytałam się że to królowa kasz..więc moja Królowa jeść powinna ![]() Wieczorem kasze ugotowałam, rano zmiksowałam z bananem- dodałam mleko modyfikowane+ wodę- i moja Królowa odmówiła współpracy ![]() No pierwszy raz mi czym aż tak pluła ![]() Jutro spróbuje z jabłkiem- bo chyba ogólnie moje dziecko ma focha na banany ostatnio ![]()
![]() |
![]() |
#1499 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do sphagetti to tak, właśnie ze względu na pomidory i paprykę mu nie dajemy. A wiecie dziewczyny, kiedy można próbować podawać maluchowi normalne mleko? Mam na myśli krowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
hania ja tez gotuje jaglana i Wiktor wcina ale do obiadu do owocu daje manna lub platki owsiane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.