Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 10:09   #1471
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19

Dziewczyny pomóżcie mi jak mogę domowym sposobem walczyć z silnym bólem gardła. Wczoraj zaczeło mnie boleć gardło dziś rano wstaję a tu już mam biały nalot na migdałkach i jakieś czerwone kropki z tyłu na języku, dziś święto, lekarze nie przyjmują a na pogotowie to chyba nie bardzo z czymś takim powiedzą żebym jutro do lekarza poszła, a mnie tak cholerstwo boli, nie mogę śliny połykać. Jem cholinex ale nie pomaga, płukałam już raz wodą z solę (myślę płukać co 3 godziny) ale może znacie coś dobrego.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:12   #1472
kajka_23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie mi jak mogę domowym sposobem walczyć z silnym bólem gardła. Wczoraj zaczeło mnie boleć gardło dziś rano wstaję a tu już mam biały nalot na migdałkach i jakieś czerwone kropki z tyłu na języku, dziś święto, lekarze nie przyjmują a na pogotowie to chyba nie bardzo z czymś takim powiedzą żebym jutro do lekarza poszła, a mnie tak cholerstwo boli, nie mogę śliny połykać. Jem cholinex ale nie pomaga, płukałam już raz wodą z solę (myślę płukać co 3 godziny) ale może znacie coś dobrego.

jakie dzisiaj jest święto ? ;o
kajka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:14   #1473
nadi-a
Raczkowanie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;40718451]na alergię nie wiem
do nosa otrivin i 6h z głowy [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ja biorę Rupafin na alergię.
Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
a jaki masz ten zyrtec? taki na recepte czy ten bez? ja się w takim przypadku wapnem ratuję. takie bez witaminy C i tak z 3 razy dziennie. ew. możesz mieć za suche powietrze w pomieszczeniu. spróbuj z rozwiesić mokre ręczniki, podlać kwiaty (i jeśli masz, to włączyć nawilżacz).
Zyrtec mam na receptę. Właśnie, zapomniałam o wapnie, piję od kilku dni dwa razy dziennie takie z kwercetyną, ale mam wrażenie że nie pomaga. Zaraz zmyję podłogi.

Cytat:
Napisane przez kajka_23 Pokaż wiadomość
po pierwsze - czy po Zyrtecu nie boli Cię głowa i nie jesteś senna? Ja zażywałam kilka lat i w trakcie zażywania byłam nie do życia A o wzroście masy ciała, którego teraz nie mogę się pozbyć nie wspominam
Teraz biorę Symdes (desloratadyna), na receptę, 30 tbl kosztuje 9 zł...
A na nosek polecam Otrivin Allergy.. Ewentualnie doraźnie jakieś krople z ksylometazoliną, ale pamiętaj, że nie można ich stosować dłużej niż 3-4 dni, bo można sobie śluzówkę nosa zniszczyć. A z takiej 'ciężkiej artylerii' polecam Avamys, to jest steryd, ale skuteczny jak mało który lek. Mnie wystarczyło jak psikałam Avamysem raz na tydzień
Zyrtec biorę od dziecka w okresach pylenia i nigdy nie miałam skutków ubocznych, widocznie to zależy od organizmu..
Chyba zdecyduję się na ten Otrivin, Avamys miałam w zeszłym roku i nie mogę sobie przypomnieć jak na mnie działał, możliwe, że pomógł, ale jednak to steryd no i nie wiem czy warto się tym świnstwem faszerować.
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:19   #1474
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
z wikipedii: "
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:25   #1475
cholernarejestracja
Copyraptor

Eee, a ja mam dziś zajęcia na uczelni w takim razie?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:29   #1476
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
jak Ci się na zajęcia nie chce iść, to możesz mi pomóc z magisterką. stać z linijką i lać po łapach za przestoje twórcze idealna wymówka dla każdego wykładowcy. wspierasz polską naukę przecież
Stary 2013-05-09, 10:30   #1477
TelephoneDesire
Evil olivE

Re: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19

A u mnie jest wniebowzięcia NMP. i nikt dzisiaj nie pracuje. Może co kraj to inne święto?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-09, 10:30   #1478
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
W niemczech mieszkam i tu jest święto Wniebowstąpienie jest to dzień ustawowo wolny.
Stary 2013-05-09, 10:32   #1479
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
Zyrtec mam na receptę. Właśnie, zapomniałam o wapnie, piję od kilku dni dwa razy dziennie takie z kwercetyną, ale mam wrażenie że nie pomaga. Zaraz zmyję podłogi.

Zyrtec biorę od dziecka w okresach pylenia i nigdy nie miałam skutków ubocznych, widocznie to zależy od organizmu..
Chyba zdecyduję się na ten Otrivin, Avamys miałam w zeszłym roku i nie mogę sobie przypomnieć jak na mnie działał, możliwe, że pomógł, ale jednak to steryd no i nie wiem czy warto się tym świnstwem faszerować.
Też od kilku dni męczą mnie objawy alergii, niestety ale taka pogoda nie jest najlepsza dla alergików Na szczęście pojutrze ma przyjść ochłodzenie (nie wiem jak Ty ale ja zdecydowanie lepiej czuję się gdy jest chłodniej i deszczowo).
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:33   #1480
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
jak Ci się na zajęcia nie chce iść, to możesz mi pomóc z magisterką. stać z linijką i lać po łapach za przestoje twórcze idealna wymówka dla każdego wykładowcy. wspierasz polską naukę przecież
Kobieto, ja nawet swojej nie zaczęłam, jak powinnam kogoś bić linijką po łapach to siebie
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:35   #1481
TelephoneDesire
Evil olivE

Re: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19

Cytat:
Chyba się nabawiłaś anginy ropnej. Bez antybiotyku to tu się nie obejdzie.

Stary 2013-05-09, 10:36   #1482
coffee
and cigarettes

Cytat:
Jeśli dobrze kojarzę - Ruski obchodzą Dzień Zwycięstwa trochę huczniej niż my, u nich jest wolny dzień. Może Kinga w Rosji.

Eee, nie odświeżyłam strony.
U nas wniebowzięcie jest 15 sierpnia. Dziwne.
A w niedzielę 12 maja mamy wniebowstąpienie.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2013-05-09 o 10:46
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:44   #1483
nadi-a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Też od kilku dni męczą mnie objawy alergii, niestety ale taka pogoda nie jest najlepsza dla alergików Na szczęście pojutrze ma przyjść ochłodzenie (nie wiem jak Ty ale ja zdecydowanie lepiej czuję się gdy jest chłodniej i deszczowo).
dokładnie, ludzie się cieszą z ciepełka i pięknej pogody a moje samopoczucie jakoś nagle leci na łeb na szyję nie wiedzieć czemu
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
Stary 2013-05-09, 10:46   #1484
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze - czy po Zyrtecu nie boli Cię głowa i nie jesteś senna? Ja zażywałam kilka lat i w trakcie zażywania byłam nie do życia A o wzroście masy ciała, którego teraz nie mogę się pozbyć nie wspominam
Teraz biorę Symdes (desloratadyna), na receptę, 30 tbl kosztuje 9 zł...
A na nosek polecam Otrivin Allergy.. Ewentualnie doraźnie jakieś krople z ksylometazoliną, ale pamiętaj, że nie można ich stosować dłużej niż 3-4 dni, bo można sobie śluzówkę nosa zniszczyć. A z takiej 'ciężkiej artylerii' polecam Avamys, to jest steryd, ale skuteczny jak mało który lek. Mnie wystarczyło jak psikałam Avamysem raz na tydzień
ja brałam Zyrtec na noc więc problem z sennością z głowy

teraz mam CLARITINE
Stary 2013-05-09, 10:53   #1485
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19

Cytat:
Napisane przez TelephoneDesire Pokaż wiadomość
Chyba się nabawiłaś anginy ropnej. Bez antybiotyku to tu się nie obejdzie.

Właśnie też tak myślałam, ale kurcze nic mi wcześniej nie było, do wczoraj, nie mam gorączki, dobrze się czuje oprucz tego gardła.
Stary 2013-05-09, 11:12   #1486
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Cytat:
Kobieto, ja nawet swojej nie zaczęłam, jak powinnam kogoś bić linijką po łapach to siebie
Mogę ja też linijką dostać?

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
ja brałam Zyrtec na noc więc problem z sennością z głowy

teraz mam CLARITINE
Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
Szukam czegoś skutecznego do walki z alergią.
Biorę zyrtec raz na dobę, ale ostatnio mam chyba kumulację alergii, dziś pół nocy nie spałam bo w momencie kiedy się kładę nos się zatyka i mi z niego cieknie
Możecie polecić coś skutecznego? Jakieś psiukadło do nosa czy coś?
Jakoś to przeboleje, ale jak coś byłoby mi w stanie pomóc to po co się męczyć
Mamuniu, ale Zyrtec to przecież lek starej generacji jest, nie lepiej poszukać czegoś nowszego?
Ja zaczynałam od Claritine (za dzieciaka, cośtam działało, potem przestało), potem Telfast 120 (przyzwyczaiłam się do niego), teraz brałam Flonidan - też się przyzywczaiłam i wracam do Telfastu właśnie. Jego wersję bez recepty można kupić, nazywa się Allegra czy jakoś tak.
Jeszcze gdzieś pomiędzy brałam jakiś super-duper-nowa generacja aerius, ale nic nie dawał

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 11:15   #1487
Delli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19

Cytat:
Właśnie też tak myślałam, ale kurcze nic mi wcześniej nie było, do wczoraj, nie mam gorączki, dobrze się czuje oprucz tego gardła.
Przechodziłam to kilka razy, zapalenie ropne, tez goraczki nie miałam. No i niestety bez antybiotyku się nie obyło...Płucz szałwią/rumiankiem jeśli masz w domu, to złagodzi zanim pójdziesz do lekarza.
Stary 2013-05-09, 11:29   #1488
nadi-a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość

Mamuniu, ale Zyrtec to przecież lek starej generacji jest, nie lepiej poszukać czegoś nowszego?
Ja zaczynałam od Claritine (za dzieciaka, cośtam działało, potem przestało), potem Telfast 120 (przyzwyczaiłam się do niego), teraz brałam Flonidan - też się przyzywczaiłam i wracam do Telfastu właśnie. Jego wersję bez recepty można kupić, nazywa się Allegra czy jakoś tak.
Jeszcze gdzieś pomiędzy brałam jakiś super-duper-nowa generacja aerius, ale nic nie dawał
kurcze, może masz rację, może czas zmienić lek.
kupię dziś allegrę i zobaczymy.
dzięki!

narzeczona
Stary 2013-05-09, 11:35   #1489
201604250941
Konto usunięte

Ja po telfast 180 miałam straszne boleści w płucach a efektów za bardzo nie było. Za to zyrtekiem faktycznie można się naćpać, zwłaszcza łącząc go z czymś przeciwbólowym.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 12:39   #1490
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
tercet linijkowy? dobrze wiedzieć, że komuś jeszcze się nie chce, tak jak mi. świat się stał piękniejszy
Stary 2013-05-09, 12:52   #1491
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

nie mogę znaleźć żadnej rozsądnej informacji w internecie - jakie warunki trzeba spełniać, żeby poddać się leukaferezie? Takie same jak przy oddawaniu krwi, tzn brak chorób, wirusów itd? Chodzi o pobranie granulocytów. Chcę dzisiaj iść oddać, a nie wiem, czy spełniam wymogi..
niepa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 13:06   #1492
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Dziśiaj w kościele jest obchodzona Uroczystość Wniebowstąpienia Pańskiego. a 15 sierpnia jest Wniebowzięcie NMP - dwa rózne święta

Możliwe, że za granicą jest to dzień wolny od pracy

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 13:30   #1493
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepa Pokaż wiadomość
nie mogę znaleźć żadnej rozsądnej informacji w internecie - jakie warunki trzeba spełniać, żeby poddać się leukaferezie? Takie same jak przy oddawaniu krwi, tzn brak chorób, wirusów itd? Chodzi o pobranie granulocytów. Chcę dzisiaj iść oddać, a nie wiem, czy spełniam wymogi..
Przedzwon tam i zapytaj co i jak
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 14:09   #1494
chwast
Zakorzenienie

Czy to jest fair jak pracodawca umawia się na spotkanie (tzn mówi, że czeka na odpowiedź czy ja się zgadzam), ja się zgadzam a on się po prostu nie odzywa i po chwili ogłoszenie już nieaktualne?
czy to są jakieś *** jaja? :/
tzn po chwili na następny dzień pół godziny po tej godzinie, którą on zaproponował na spotkanie. Jeszcze pisał, że tak tak jest zainteresowany współpracą tylko chciałby jeszcze pogadać.
Chamówa, zależało mi na tej pracy jak jasny gwint a on sobie tak po prostu robi żarty no jezu

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

aż mam mu ochotę normalnie coś napisać:/
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 14:10   #1495
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Czy to jest fair jak pracodawca umawia się na spotkanie (tzn mówi, że czeka na odpowiedź czy ja się zgadzam), ja się zgadzam a on się po prostu nie odzywa i po chwili ogłoszenie już nieaktualne?
czy to są jakieś *** jaja? :/
tzn po chwili na następny dzień pół godziny po tej godzinie, którą on zaproponował na spotkanie. Jeszcze pisał, że tak tak jest zainteresowany współpracą tylko chciałby jeszcze pogadać.
Chamówa, zależało mi na tej pracy jak jasny gwint a on sobie tak po prostu robi żarty no jezu
w porządku nie jest, ale nic z tym nie zrobisz. niestety. trafiłaś na buroka
Stary 2013-05-09, 14:14   #1496
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja po telfast 180 miałam straszne boleści w płucach a efektów za bardzo nie było. Za to zyrtekiem faktycznie można się naćpać, zwłaszcza łącząc go z czymś przeciwbólowym.
Wszystkim się można naćpać jak się postarać.
Ja biorę 120, 180 brała moja koleżanka, jej brat i jeszcze kilkoro naszych znajomych (kółko alergików ) i nic nikomu nie było.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 14:17   #1497
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
25. Prolaktynę tylko robiłam i jest w normie. Biorę tabletki hormonalne. W rodzinie żadnych przypadków.
Ja bym nie panikowała. Ciekawe, co z tymi tabletkami - może to ich wina, ale jeśli poza tym dobrze się czujesz to ja bym na Twoim miejscu poszła w terminie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 14:56   #1498
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
mój TŻ, który jest programistą twierdzi, że najlepiej się zwrócić do osoby, która się na tym zna. nic z tym samemu nie robić, bo będzie większe prawdopodobieństwo, że stracisz dane.

no i się TŻ pyta, jakie programy usunełaś. wg niego, w tych usuniętych programach, leży przyczyna problemu.
No i wszystko się wyjaśniło... Okazało się, że miałam tak zawirusowany komputer (już nawet wiem skąd ten wirus ), że usunął mi partycje, a po jakimś czasie usunął mi system.

Dobrze, że oddałam laptopa koledze do naprawy, bo mój szwagier chciał mi sformatowac dysk, a co by za tym szło- usunęłoby mi wszystkie dane z komputera.
Kolega jakoś to wykombinował i po wielu trudach zostawił mi dane, a system wgrał
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 15:03   #1499
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
No i wszystko się wyjaśniło... Okazało się, że miałam tak zawirusowany komputer (już nawet wiem skąd ten wirus ), że usunął mi partycje, a po jakimś czasie usunął mi system.

Dobrze, że oddałam laptopa koledze do naprawy, bo mój szwagier chciał mi sformatowac dysk, a co by za tym szło- usunęłoby mi wszystkie dane z komputera.
Kolega jakoś to wykombinował i po wielu trudach zostawił mi dane, a system wgrał
no to się cieszę, że odratowałaś dane
ostatnio nawet stwierdziłam, że w każdej rodzinie jest potrzebny pakiet "lekarz-prawnik-programista/informatyk" żeby być szczęśliwym
Stary 2013-05-09, 15:06   #1500
ja i moj kot
Raczkowanie

Mam ważne pytanie z zakresu prawa.
Czy po odsiedzeniu całego wyroku (10 lat) przyznawany jest kurator sądowy? Jak jest z wyjazdem za granicę?
ja i moj kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości