Tatuaż część III - wątek zbiorczy - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 08:22   #1471
kombinacja
Raczkowanie

Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Cześć. Dowiedziałam się, że Myśków już nie ma studia we Wrocławiu. Kiedyś jeździłam do niego do Zielonej Góry do Vikinga, potem ucieszyłam się, że będzie we Wrocławiu, ale nie zdążyłam...
Macie może informacje, gdzie on teraz robi jak jest w PL?

I czy jest ktoś równie godny polecenia jak on (najlepiej Wrocław / lub ogólnie dolnośląskie)? Jak robiłam sobie kilka lat temu Wilka to szukałam po całej Polsce i wybrałam Myśkowa. A teraz nie wiem do kogo pójść.
wiesz co, ja go widziałam na konwencie w warszawie w sobotę i kurcze, jakoś mało kontaktowy był tzn ja rozumiem, że zajęty, ale mimo wszystko. robił przepiękny tatuaż w stylu akwarelowym, no po prostu się zakochałam z miejsca, ale rozmowny jakiś nie był. zapytałam go gdzie tatuuje i powiedział, że w lwówku śląskim, ale podobno ciężko się do niego dostać. stał koło niego jakiś kolega i z nim sobie pogadałam trochę, to wyszło z rozmowy że myśków raczej się bierze tylko za projekty, które mu przypadną do gustu i że ogólnie jest trudno dostępny
Stary 2013-12-02, 10:47   #1472
EmCa
Raczkowanie

Zapisałam się do Magdy na 8 stycznia
powiedzcie, ze to dobry wybór, bo z moim chorym umysłem już zaczynam kombinować, że powinnam wybrać kogoś najlepszego na świecie
http://pinkmachinetattoo.com/magda-kolor-2/
będę robić róże... kolorowe...
EmCa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:36   #1473
Rukmini
Raczkowanie

Witam wszystkich!

Od lat myślę o tatuażu ze swoim psem (lub dwoma psami).
Przez ten czas zmieniałam wizję już dziesiątki razy i nie mogę trafić w tę jedyną słuszną.

Obecnie kusi mnie biegnący pies.
To PON, więc jest bardzoo długowłosy.
Znacie kogoś, kto umiałby zrobić psa w ruchu, ale tak żeby nie stracić czytelności i żeby nadal to był pies, nie smuga nie wiadomo czego?
Nie ma to być realistyczny tatuaż, tylko bardziej kreskówkowy.. Albo coś pomiędzy.
Myślałam i nadal myślę o yadou, ale nie jestem do końca przekonana do jej prac. Chyba wolałabym coś mniej delikatnego, bardziej wyrazistego.

Mam już kota od Bama i będę miała wiosną jeszcze sroczki od niego.
Ale gdy rozmawialiśmy o psie, to on widziałby go bardziej jako portret.. a mi ta wizja wcale nie pasuje. Jakoś się nie palił do tego tematu.
Możecie mi kogoś podpowiedzieć?
Ewentualnie będę kombinować tak, żeby wzór jednak pasował Bamowi, ale nie mam pomysłu..
Dziwne, bo na tym tatuażu zależy mi najbardziej już od bardzo dawna, a im bardziej mi zależy, tym bardziej nie mogę odkryć idealnego wzoru i tym bardziej jestem zagubiona. To irytujące!
Rukmini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:46   #1474
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez kombinacja Pokaż wiadomość
wiesz co, ja go widziałam na konwencie w warszawie w sobotę i kurcze, jakoś mało kontaktowy był tzn ja rozumiem, że zajęty, ale mimo wszystko. robił przepiękny tatuaż w stylu akwarelowym, no po prostu się zakochałam z miejsca, ale rozmowny jakiś nie był. zapytałam go gdzie tatuuje i powiedział, że w lwówku śląskim, ale podobno ciężko się do niego dostać. stał koło niego jakiś kolega i z nim sobie pogadałam trochę, to wyszło z rozmowy że myśków raczej się bierze tylko za projekty, które mu przypadną do gustu i że ogólnie jest trudno dostępny
No tak, u niego zawsze były straszne terminy Ma w czym wybierać, każdy chce u niego robić tatuaż Ja byłam bardzo zadowolona ze "współpracy". Sympatyczny i śmieszny człowiek.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:40   #1475
201612291251
Konto usunięte

do tych najlepszych co raz trudniej się dostać niestety. gdzie nie spojrzeć to wstrzymane zapisy. ja czekam na razie żeby wbić się do Anabiego, chciałam też coś od Kamila Czapigi, ale nie udało mi się do niego załapać.

EmCa mi się prace Magdy podobają
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:35   #1476
Ladysarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
a mnie najbardziej irytuje takie ograniczenie wolności! co w dzisiejszych czasach nie jest szkodliwe?? komputery, komórki, jedzenie, powietrze, sprzęty domowe, nie wspominając o używkach. i dobrze niech badają skład tuszy, niech dbają o to, aby dopuszczone do użytku były tylko dobre tusze o nieszkodliwych składach, niech nas ostrzegają o ewentualnych zagrożeniach, ale niech nie wprowadzają zakazów!! wtf??!! przecież jesteśmy wolnymi ludźmi i to do nas, do jednostki powinien należeć wybór czy chcemy ryzykować czy nie chcemy, bo jeżeli już komuś mamy tym zaszkodzić to tylko i wyłącznie sobie, więc ja nie zgadzam się, aby ktoś decydował za mnie. tym bardziej, że nawet nie mają dowodów na szkodliwość tuszy.
i śmieszna jest decyzja że jednego koloru można użyć drugiego nie można, niech się skupią lepiej na producentach i faktycznych składach tuszy, wypuszczanych przez danych producentów. bo co z tego że pozwolą nam tatuować się kolorem czarnym skoro w czarnym również wykryli szkodliwą substancję? jakaś paranoja!!!!
pumeksy w dłoń i zdzieramy kolory
Witam, dziewczyny przed momentem leciały wiadomości i jak usłyszałam słowa tatuaż i tusze, to szybko wystartowałam do pokoju aby posłuchać co znowu?! Ponoć Polska nie jest przychylna do zakazu, tylko chcą się bardziej skupić na tym, aby kontrolować studia, czy jest tam zachowana odpowiednia higiena i sterylność.. Chcą nas bardziej ustrzec przed żółtaczka niż przed kolorowym tuszem.. Najczęściej zarazić się można u kosmetyczki, fryzjera i w studio.. tam gdzie chodzimy dość często, też wcale nie musi być bezpiecznie.. Niech kontrolują i sprawdzają, wyjdzie to na dobre. Ale kto z nas wybrałby się do pierwszego lepszego studia, gdzie po wejściu od razu widać, że o nic nie dbają? Myślę, że nikt.. Chociaż..? Ewenementy się zdarzają, niestety..
A więc teraz zero pumeksów tylko więcej kolorów, tych odpowiednich i pewnych Pozdrawiam

Edytowane przez Ladysarna
Czas edycji: 2013-12-02 o 18:37
Ladysarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:09   #1477
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ladysarna Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny przed momentem leciały wiadomości i jak usłyszałam słowa tatuaż i tusze, to szybko wystartowałam do pokoju aby posłuchać co znowu?! Ponoć Polska nie jest przychylna do zakazu, tylko chcą się bardziej skupić na tym, aby kontrolować studia, czy jest tam zachowana odpowiednia higiena i sterylność.. Chcą nas bardziej ustrzec przed żółtaczka niż przed kolorowym tuszem.. Najczęściej zarazić się można u kosmetyczki, fryzjera i w studio.. tam gdzie chodzimy dość często, też wcale nie musi być bezpiecznie.. Niech kontrolują i sprawdzają, wyjdzie to na dobre. Ale kto z nas wybrałby się do pierwszego lepszego studia, gdzie po wejściu od razu widać, że o nic nie dbają? Myślę, że nikt.. Chociaż..? Ewenementy się zdarzają, niestety..
A więc teraz zero pumeksów tylko więcej kolorów, tych odpowiednich i pewnych Pozdrawiam
no to mnie trochę uspokoiłaś, bo obawiałam się, że za francją pójdą następni...
a ja jeszcze planuję się trochę pokolorować
Stary 2013-12-02, 20:18   #1478
Ladysarna
Raczkowanie

Cytat:
no to mnie trochę uspokoiłaś, bo obawiałam się, że za francją pójdą następni...
a ja jeszcze planuję się trochę pokolorować
ja też moje drugie kolorowanie już za 10 dni
Stary 2013-12-02, 20:42   #1479
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
ja też moje drugie kolorowanie już za 10 dni
zazdroszczę! ja jestem na tatuażowym głodzie od sierpnia
a co gdzie i u kogo robisz?
Stary 2013-12-03, 19:06   #1480
Ladysarna
Raczkowanie

Cytat:
zazdroszczę! ja jestem na tatuażowym głodzie od sierpnia
a co gdzie i u kogo robisz?
Oj, ja mój ostatni zrobiłam w styczniu i to było stanowczo zbyt dawno zazwyczaj wychodzi mi na to, że tatuaż robię co pół roku ale niestety teraz były inne, ważniejsze wydatki i nie było jak spełnić kolejnego planu.. ale nadszedł odpowiedni moment, skarbonka się zapełniła i w końcu będzie nie robię u jakiegoś znanego artysty, to taki Pan z małej mieściny, ale z wielkim talentem i dużą klientelą, ma od kilkunastu lat studio i tam działa poszerzając grono odbiorców (nie chcę podawać nazwisk, żeby później nie było..) A robię kwiaty wiśni na stopie i kawałku nogi czekam na projekt końcowy, bo byłam u niego, uzgodniliśmy co i jak i nadal cierpliwie czekam, ale nie martwię się bo już nie raz się zdałam na niego i jestem bardzo zadowolona
Stary 2013-12-04, 12:21   #1481
kiitty
Zakorzenienie

bardzo proszę o pomoc zorientowane osoby

zdecydowałam się zrobić tatuaż (załączam zdjęcie). dzisiaj zadzwoniłam do dwóch studiów tatuażu (Jazz Tatto oraz Artline Tattoo w Poznaniu) i w jednym z nich powiedziano mi, że taki tatuaż może się po jakimś czasie zamazać, wyrazy mogą się zlać i będą niewyraźne .. w drugim natomiast byli chętni mi go zrobić nawet jutro (akurat jest wolny termin, a tatuaż jest niewielki).
co Wy o tym sądzicie? rzeczywiście taki tatuaż może się zrobić niewyraźny i zamazany?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6b34c3e12e573e0f057abf2aa826fe4c.jpg (56,7 KB, 151 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 15:24   #1482
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Oj, ja mój ostatni zrobiłam w styczniu i to było stanowczo zbyt dawno zazwyczaj wychodzi mi na to, że tatuaż robię co pół roku ale niestety teraz były inne, ważniejsze wydatki i nie było jak spełnić kolejnego planu.. ale nadszedł odpowiedni moment, skarbonka się zapełniła i w końcu będzie nie robię u jakiegoś znanego artysty, to taki Pan z małej mieściny, ale z wielkim talentem i dużą klientelą, ma od kilkunastu lat studio i tam działa poszerzając grono odbiorców (nie chcę podawać nazwisk, żeby później nie było..) A robię kwiaty wiśni na stopie i kawałku nogi czekam na projekt końcowy, bo byłam u niego, uzgodniliśmy co i jak i nadal cierpliwie czekam, ale nie martwię się bo już nie raz się zdałam na niego i jestem bardzo zadowolona
to mam nadzieję, że pochwalisz się chociaż efektem końcowym

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
bardzo proszę o pomoc zorientowane osoby

zdecydowałam się zrobić tatuaż (załączam zdjęcie). dzisiaj zadzwoniłam do dwóch studiów tatuażu (Jazz Tatto oraz Artline Tattoo w Poznaniu) i w jednym z nich powiedziano mi, że taki tatuaż może się po jakimś czasie zamazać, wyrazy mogą się zlać i będą niewyraźne .. w drugim natomiast byli chętni mi go zrobić nawet jutro (akurat jest wolny termin, a tatuaż jest niewielki).
co Wy o tym sądzicie? rzeczywiście taki tatuaż może się zrobić niewyraźny i zamazany?
to prawda, że tak małe literki z czasem mogą się zlać w jedną czarną kupę, już teraz ten tatuaż który pokazałaś wygląda mało wyraźnie i estetycznie, więc popieram tych, którzy odradzili Ci ten tatuaż. swoją drogą jestem ciekawa kto odradził, a kto chciał od razu robić
Stary 2013-12-04, 16:56   #1483
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:

to prawda, że tak małe literki z czasem mogą się zlać w jedną czarną kupę, już teraz ten tatuaż który pokazałaś wygląda mało wyraźnie i estetycznie, więc popieram tych, którzy odradzili Ci ten tatuaż. swoją drogą jestem ciekawa kto odradził, a kto chciał od razu robić

w Artline mi odradzili, a w Jazz Tatto jutro im się zwolnił termin, więc z racji tego, że tatuaż jest niewielki zaproponowali mi właśnie ten termin.

kurczę tyle czasu "dojrzewałam" do tej decyzji, a gdy już ją podjęłam, to mi odradzają ..
sama nie wiem co teraz zrobić. ogólnie chciałam sobie zrobić jeszcze napis na żebrach oprócz tego tatuażu na nadgarstku, ale z opinii znajomych wiem, że to bardzo bolesne miejsce i też zaczęłąm się nad nim wahać ..
Stary 2013-12-04, 16:59   #1484
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
w Artline mi odradzili, a w Jazz Tatto jutro im się zwolnił termin, więc z racji tego, że tatuaż jest niewielki zaproponowali mi właśnie ten termin.

kurczę tyle czasu "dojrzewałam" do tej decyzji, a gdy już ją podjęłam, to mi odradzają ..
sama nie wiem co teraz zrobić. ogólnie chciałam sobie zrobić jeszcze napis na żebrach oprócz tego tatuażu na nadgarstku, ale z opinii znajomych wiem, że to bardzo bolesne miejsce i też zaczęłąm się nad nim wahać ..
jeśli ten napis będzie tak mały jak na nadgarstku to go właściwie nie poczujesz
a jak chcesz już taki na tym nadgarstku to po prostu musi być większy...

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:29   #1485
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
jeśli ten napis będzie tak mały jak na nadgarstku to go właściwie nie poczujesz
a jak chcesz już taki na tym nadgarstku to po prostu musi być większy...
chodzi o nadgarstek, że nie poczuję, tak?

bardziej obawiam się tego żebra .. tam chciałabym mieć napis taki jak na załączonych zdjęciach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gv.jpg (34,2 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg emailIMG_4849.jpg (48,5 KB, 105 załadowań)
Stary 2013-12-04, 17:57   #1486
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
chodzi o nadgarstek, że nie poczuję, tak?

bardziej obawiam się tego żebra .. tam chciałabym mieć napis taki jak na załączonych zdjęciach.
chodzi o żebra - takie napisy trwają krótko, więc da rade
i takie jak wysłałaś też z biegiem czasu mogą przestać być czytelne
literki mają za małe "światło".

.
Stary 2013-12-04, 18:18   #1487
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o żebra - takie napisy trwają krótko, więc da rade
i takie jak wysłałaś też z biegiem czasu mogą przestać być czytelne
literki mają za małe "światło".
czcionka byłaby na pewno inna, chodzi mi tylko o sam napis - jego wielkość i miejsce. sądziłam, że na żebrach tatuaże są raczej bolesne, dlatego zaczęłam się nad nim wahać ..
Stary 2013-12-04, 18:32   #1488
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
czcionka byłaby na pewno inna, chodzi mi tylko o sam napis - jego wielkość i miejsce. sądziłam, że na żebrach tatuaże są raczej bolesne, dlatego zaczęłam się nad nim wahać ..
są bolesne, ale nie takie
i też zastanowiłabym się nad większą czcionką

a ja dogadałam się z mamą i 19nastego jadę udo

.
Stary 2013-12-04, 18:38   #1489
Fenris
Czekam na Ragnarok

Byłam w studio Guru we Wrocławiu obgadać wzór tatuażu i z biegu wzięli mnie na usunięcie dwóch (nie da się zrobić covera), także strasznie się cieszę Już może po trzech sesjach usuwania (w marcu?) będziemy mogli się zabrać za tatuaż

Bardzo sympatyczna atmosfera i kulturalni ludzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 18:59   #1490
kiitty
Zakorzenienie

Variance dziękuję za odpowiedzi
mimo wszystko jednak trochę się tego bólu obawiam
narazie nie mam żadnego tatuażu ..

jeśli chodzi o nadgarstek to słyszałam, że praktycznie w ogóle nie boli, ale te żebra trochę mnie przerażają ..
chciałam najpierw zrobić ten nadgarstek, ale nie chciałabym, żeby mi się po jakimś czasie tatuaż rozmazał i wyglądał nieestetycznie ..
Stary 2013-12-04, 19:26   #1491
Fenris
Czekam na Ragnarok

Raczej nie ma się co bać żeber, bo taki napis to szybka robota, nic skomplikowanego. Jakbyś miała robić sobie duży wzór to inna sprawa.
Stary 2013-12-04, 19:43   #1492
Unex
bez kija nie podchodz

Kitty widzisz co człowiek to opinia, mnie np bolal nadgarstek z tym, ze ja nie mam napisu, tak sam zgięcie łokciowe bolalo.

Ja idę wpłacic zaliczkę, bo się na terminy nie doczekam, a pozniej ustale co bedziemy robic

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:06   #1493
kiitty
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście

pewnie zdecyduję się na ten napis na żebrach, ale może nie od razu na jednej sesji z nadgarstkiem, bo to by było chyba trochę za dużo jak na pierwszy raz
Stary 2013-12-04, 20:30   #1494
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o nadgarstek to słyszałam, że praktycznie w ogóle nie boli, ale te żebra trochę mnie przerażają ..
chciałam najpierw zrobić ten nadgarstek, ale nie chciałabym, żeby mi się po jakimś czasie tatuaż rozmazał i wyglądał nieestetycznie ..
Ból to indywidualna sprawa... A jak tak bardzo sie boisz, to nie rób i po sprawie
Moja kotwica kończy się na nadgarstku i muszę powiedzieć, ze bardzo mnie bolało. Kontur i wypełnienie. Pech ze mam takie chude rączki
Ale jak już inni pisali, napis to szybka robota i nie ma co tak panikować
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:07   #1495
kiitty
Zakorzenienie

chude rączki to akurat też mam
ja wypełniania nie będę miała. jedynie ten znak nieskończoności z dwoma słowami na nadgarstku i jak się zdecyduję na te żebra to tam napis
Stary 2013-12-05, 08:00   #1496
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem jaki masz biust i jakie nosisz staniki, ale weź pod uwagę, że tatuaż (zwłaszcza taki drobny) na linii stanika zniszczy się szybciej (zwłaszcza jak nosisz np koronkowe staniki z ciasnym obwodem) i konieczne będą częstsze poprawki (nawet co kilka lat) a takich tatuaży jakie wkleiłaś już nie poprawisz i zrobi się z tego podłużna zamazana kupa
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 08:24   #1497
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
nie wiem jaki masz biust i jakie nosisz staniki, ale weź pod uwagę, że tatuaż (zwłaszcza taki drobny) na linii stanika zniszczy się szybciej (zwłaszcza jak nosisz np koronkowe staniki z ciasnym obwodem) i konieczne będą częstsze poprawki (nawet co kilka lat) a takich tatuaży jakie wkleiłaś już nie poprawisz i zrobi się z tego podłużna zamazana kupa
tatuaż nie ma pokrywać się z linią stanika. ma być trochę poniżej.
czy mimo to może z czasem może stać się niewyraźny? nie chciałabym mieć podłużnej kupy na żebrach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mu1rkwHqQb1qlwx41o1_500.jpg (20,2 KB, 69 załadowań)
Stary 2013-12-05, 09:12   #1498
SandyCastle
Raczkowanie

Widze ze to nie tylko mnie dopadl syndrom minimalistycznego tatuazu, do swojej kolekcji róż i lotosu chcialabym dolozyc cos malego ale wciaz nie moge sie zdecydowac..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1abdf8b5baa1c698c0fe528fce1f8241.jpg (54,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 77791690952923fee35bcdbd3f490b93.jpg (23,2 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aed80494e6c511804be4fad59b903844.jpg (33,6 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b5815a0b5d5b74efacfcf86a80f435f9.jpg (27,9 KB, 72 załadowań)

SandyCastle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 09:53   #1499
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

a ja dogadałam się z mamą i 19nastego jadę udo
Do kogo?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:49   #1500
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
tatuaż nie ma pokrywać się z linią stanika. ma być trochę poniżej.
czy mimo to może z czasem może stać się niewyraźny? nie chciałabym mieć podłużnej kupy na żebrach
każdy tatuaż z czasem staje sie mniej wyraźny (linie traca ostrość) to naturalna kolej rzeczy - litery muszą być na tyle duże i miec na tyle duże światło, żeby dało się taki tatuaż poprawić.
Zawsze można oczywiście liczyć, że przez najbliższe kilka lat laserowe usuwanie tatuażu będzie równie proste co pranie
No i weź pod uwagę, że kształt tatuażu może się zmienić np w/po ciąży kiedy urośnie Ci biust
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości