Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 11:45   #1471
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

dziewczyny, kiedyś któraś z Was pisała, że ma kostium kąpielowy firmy Gabbiano Mewa (reklamowane przez panią Siwiec ) . czy mogłabym prosić o opinię na temat jakości wykonania i zdjęcia, jak na żywo wyglądają? bo się zastanawiam nad zakupem. no i nie wiem, jaki wybrać rozmiar majtki powinnam mieć S, ale stanik chyba M według tej tabelki z rozmiarami. normalnie noszę 65D lub 65C.

podobają mi się te modele:

http://allegro.pl/gabbiano-mewa-stro...397331917.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=3390848579
http://allegro.pl/gabbiano-mewa-anet...352978480.html
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:45   #1472
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
dziewczyny, pytalam o sweterek wczoraj, mozecie mi powiedziec co o nim sadzicie? chce go miec w razie "w" jak bedzie zimno na cywilnym, moze nawet do sukniw dzien slubu jak pogoda nie dopisze (oby nie http://shop.mango.com/BE/p0/mango/cl...=1374677543394
Wstaw foto, a może szary?

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
No ja właśnie się zastanawiam, czy u mnie zjedzą 3, bo przecież bawimy się krócej.
Ale dwa to znów za mało, więc.. lepiej żeby zostało.

Fajna cena!

Tak, możemy wszystko zabrać. Chyba, że coś już będzie nie teges, to nie, żeby sie nikt nie struł.
Na sali będą pudełka w które możemy popakować, ale po 1zł/szt, więc managerka poleciła, żebyśmy kupili sami - na pewno będzie taniej.

Ja bym absolutnie nie podpisała umowy z takim zapisem!
Jeśli jeszcze tego nie zrobiliście to spróbujcie o tym rozmawiać, a jak się uprą to nie wiem. Ja bym ten sali nie wzięła, bo dla mnie jest to typowe robienie w balona.

ile?

My mamy korkowe, ale.. 3zł od butelki, co w przypadku np. 50 butelek daje zawrotną sumę 150zł.

Super.
Uważam, że grill to genialna sprawa w sezonie letnim.
A będziecie to mieć podane na salę, czy gdzieś na zewnątrz będzie to grillowanie i każdy będzie mógł podejść?

Witaj.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Mnie się bardzo podoba. I do romantycznej stylizacji uważam, że pasuje.
Mamy duży ogród przy sali i altane z grillem, wiec przy ładnej pogodzie można będzie wyjść, przy brzydkiej przyniosą, też nam się ta opcja bardzo podoba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:47   #1473
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Gratulacje dla Ciebi - CIOCIU!

Ja tam w przeżywaniu tego nic złego nie widzę. Sama się strasznie rajcuję ciążą mojej psiapsióły i już się nie mogę doczekać, jak ciotką Franka zostanę.

ja tez sie nie moglam doczekac !
co prawda miała urodzic na moje urodziny, bylabym przeszczesliwa, ale urodziła dzien pozniej, juz nie wazne, wazne ze jest
zdrowy, 3300

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-07-25, 11:50   #1474
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, kiedyś któraś z Was pisała, że ma kostium kąpielowy firmy Gabbiano Mewa (reklamowane przez panią Siwiec ) . czy mogłabym prosić o opinię na temat jakości wykonania i zdjęcia, jak na żywo wyglądają? bo się zastanawiam nad zakupem. no i nie wiem, jaki wybrać rozmiar majtki powinnam mieć S, ale stanik chyba M według tej tabelki z rozmiarami. normalnie noszę 65D lub 65C.

podobają mi się te modele:

http://allegro.pl/gabbiano-mewa-stro...397331917.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=3390848579
http://allegro.pl/gabbiano-mewa-anet...352978480.html

ja mówiłam, że kupowałam u nich kilka razy
sa solidne i ładne moim zdaniem. W tym roku też chciałam kupic ale na zywo nie podobaly mi sie. Ten model ktory Ty wybrałas z ta broszka.. ta broszka troche chamsko wyglada na zywo :P MOIM ZDANIEM. Nie kupilam w tym roku kostiumu bo nic nie wpadlo mi w oko
co do rozmaru ja mam nornalne staniki 65D i tutaj u nich brałam rozmiar M czyli 38 jestem szczuplutka i majtki pasuja - niewiele roznica sie od S a w miseczce jest roznica

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Kurde, ja też zaczęłam szukać innej sali :/
Najgorsze że DJ, foto i kamerzysta już dograni. :/
ja mam juz wszystko dograne. Ale jak znajde cos lepszego z moim terminem slubu to chyba sie zdecydujemy... dzownilam juz do TŻ z ta nowina.. troche sie wkurzyl zeesmy o to nie spytali. najgorsze ze mamy wplacona zaliczke 1000 zl
teraz pytanie czy oplaca sie rezygnoac?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:51   #1475
say-hello
Zakorzenienie

ja niedawno też zostałam ciocią i też bardzo się cieszyłam a córkę mojej przyjaciółki (ma już 2 latka) wręcz uwielbiam
Stary 2013-07-25, 11:52   #1476
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Ale rozumiem że macie w cenie jakąś ilość i jak nie wystarczy to wtedy takie ceny tak?
Bo my mamy w cenie bez ograniczeń kawa, herbata i soki owocowe i woda niegazowana.
A gazowane napoje musimy dobrać płatnie... :/

Pisałam maila do faceta, to odpisał że napoje można tylko i wyłącznie od nich. I że niestety w temacie napojów, nic innego nie może zaproponować... :/
A nie może wam zaproponować że np zapłacicie ileś tam za osobę i będzie bez limitu? u mnie tak było na jednej sali - dopłata 10zł/osobę i wtedy bez limitu bo liczyli sobie 10zł za 1l który zejdzie bez tego dopłacenia.. oczywiście nie wiem czy to się opłaca - z drugiej strony macie krótsze przyjęcie we wrześniu - może nie schodzić aż tak picie gazowane.

Cytat:
nie wiem za bardzo jaki mam typ figury
jestem dosc niska 163cm, waze 50 kg.

wlasnie kolor okazal sie identyczny. Nie bardzo wiem jaki inny kolor by do tej kiecki pasowal, bialy?szary? przez to, ze sweterek ma wszyte te kamyczki, nie zlewa sie z sukienka. a z drugiej strony pasuje idealnie. Masz jakies inne propozycje kolorow?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

wlasnie, chociaz juz mnie ciagnie, zeby go nalozyc jest z bardzo fajnego w dotyku materialu, lekko satynowanego, takie bardziej elegancki niz normalny sweterek bawelniany.
sweterek jest bardzo ładny tyle ze ja bym chyba wzięła innego koloru bo nie lubię być tak monokolorowo ubrana ale całkiem możliwe że będzie pasować - musiałabym ocenić na żywo

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
tak mamy w cenie 2 litry na osobe. w promorcji
1/4 woda
1/4 soki
1/4 cola sprite
1/4 tybark

a potem takie ceny

jestem wściekła na siebie ze nie zapytalismy o to wczesniej i na goscia ze nam dokladnie o cenach nie powiedzial

zaczynam sie zastanawiać czy nie zrezygnowac z tej sali.
Bo menu mamy 210 zł... teraz takie ceny napoi ;|
nie mamy tam noclegow ani nic

sama nie wiem
to że nie powiedział to standard.. i wysoką cenę macie - to za 2 czy jeden dzień? a jak inne ceny w okolicy?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:53   #1477
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
sa solidne i ładne moim zdaniem. W tym roku też chciałam kupic ale na zywo nie podobaly mi sie. Ten model ktory Ty wybrałas z ta broszka.. ta broszka troche chamsko wyglada na zywo :P MOIM ZDANIEM. Nie kupilam w tym roku kostiumu bo nic nie wpadlo mi w oko
co do rozmaru ja mam nornalne staniki 65D i tutaj u nich brałam rozmiar M czyli 38 jestem szczuplutka i majtki pasuja - niewiele roznica sie od S a w miseczce jest roznica

no właśnie mi te broszki też w ogóle się nie podobają! masakra ;/ a na żywo jak oglądałaś, to wyglądało tak, jakby można było je odpruć?
a z tym rozmiarem to super, że napisałaś. ja mam podobnie i teraz dzięki tobie wiem, żeby wziąć M
Stary 2013-07-25, 11:54   #1478
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:

ja mam juz wszystko dograne. Ale jak znajde cos lepszego z moim terminem slubu to chyba sie zdecydujemy... dzownilam juz do TŻ z ta nowina.. troche sie wkurzyl zeesmy o to nie spytali. najgorsze ze mamy wplacona zaliczke 1000 zl
U nas na szczęście na podpisanie umowy mamy się spotkać na początku sierpnia. Więc mielibyśmy jeszcze ok. 1o dni na znalezienie czegoś innego.
Tylko zastanawia mnie jedno. Bo np w umowie z DJ'em mamy wpisane miejsce wesela, czy to można zmienić?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:55   #1479
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
j
może oszacujcie tak ogólnie sobie? kalkulację zróbcie? policzcie np 3litry picia na osobę i jakbyście zostali na tej sali to wyjdzie tyle a jak zmienicie na inną salę plus przepadła zaliczka to zapłacicie tyle... trzeba sobie przeliczyć

Stary 2013-07-25, 11:55   #1480
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja tez sie nie moglam doczekac !
co prawda miała urodzic na moje urodziny, bylabym przeszczesliwa, ale urodziła dzien pozniej, juz nie wazne, wazne ze jest
zdrowy, 3300
Moja M. też miała termin na moje urodziny, ale też urodziła po

say-hello
Ładny ten strój kąpielowy. Ja też chciałam coś nowego, ale nie mam kasy. Zabieram zeszłoroczne stroje
http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...,2901p,21k,0z/
http://www.obsessive.pl/pl/produkt/s...a/1384/24/144/
Bardzo je lubię, tylko mnie wkurza, że staniki nie są usztywniane i czasem sutki się odznaczają

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-07-25 o 11:57
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:59   #1481
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
A nie może wam zaproponować że np zapłacicie ileś tam za osobę i będzie bez limitu? u mnie tak było na jednej sali - dopłata 10zł/osobę i wtedy bez limitu bo liczyli sobie 10zł za 1l który zejdzie bez tego dopłacenia.. oczywiście nie wiem czy to się opłaca - z drugiej strony macie krótsze przyjęcie we wrześniu - może nie schodzić aż tak picie gazowane.

sweterek jest bardzo ładny tyle ze ja bym chyba wzięła innego koloru bo nie lubię być tak monokolorowo ubrana ale całkiem możliwe że będzie pasować - musiałabym ocenić na żywo

to że nie powiedział to standard.. i wysoką cenę macie - to za 2 czy jeden dzień? a jak inne ceny w okolicy?
1 dzien poprawin nie robimy
kurde nie wiem.,.. teraz jak dzownilam do sali obok mojego domu to 180 zl z grilem i napoje we wlasnym zakresie

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
U nas na szczęście na podpisanie umowy mamy się spotkać na początku sierpnia. Więc mielibyśmy jeszcze ok. 1o dni na znalezienie czegoś innego.
Tylko zastanawia mnie jedno. Bo np w umowie z DJ'em mamy wpisane miejsce wesela, czy to można zmienić?
jasne ze tak jemu bedzie obojetne gdzie bedzie grał

Stary 2013-07-25, 12:05   #1482
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
1 dzien poprawin nie robimy
kurde nie wiem.,.. teraz jak dzownilam do sali obok mojego domu to 180 zl z grilem i napoje we wlasnym zakresie

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

jasne ze tak jemu bedzie obojetne gdzie bedzie grał
A inne sale? zależy co w tych 180zł jest jeszcze - ciasta torty? musisz całą ofertę sobie porównać żeby ocenić. A na ile osób myślicie?

Stary 2013-07-25, 12:06   #1483
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

say-hello
Ładny ten strój kąpielowy. Ja też chciałam coś nowego, ale nie mam kasy. Zabieram zeszłoroczne stroje
http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...,2901p,21k,0z/
http://www.obsessive.pl/pl/produkt/s...a/1384/24/144/
Bardzo je lubię, tylko mnie wkurza, że staniki nie są usztywniane i czasem sutki się odznaczają
no właśnie mój strój, który nosze już 4 sezon wczoraj się rozleciał dlatego szukam czegoś nowego. nie kupowałam nigdy nowych strojów co sezon, to dla mnie strata pieniędzy
ja muszę mieć usztywniane miseczki
Stary 2013-07-25, 12:08   #1484
misia880
Zakorzenienie

na 90 osob.
w tej co teraz mamy - nie mamy ani ciast ani tortow. 2 litry napoi na osobe tak jak pisalam.
obiad i 3 cieple kolacje

mam mętlik

Stary 2013-07-25, 12:08   #1485
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
ja bym się na to nie zgodziła... nam na jednej sali chcieli doliczyć korkowe 20zł (!!) od każdej butelki alko, 50 zł od osoby za poprawiny, 10zł od osoby za pokrowiec i coś tam jeszcze.. niby cena za talerzyk była niska, ale jak się dodało te wszystkie koszty, to cena wyszła ogromna. podziękowaliśmy i poszukaliśmy innej sali.

spróbuj z nimi się jakoś dogadać, żeby ominąć ten zapis. jak się nie uda, to albo płaćcie za te buteleczki, albo poszukajcie innej sali
my tez mielismy taka sale.. tanio za talerzyk ale 1500dodatkowych oplat.. masakra :/

Cytat:
w ogóle dziewczyny, chcialam przeprosić za moje ostatnie fochy. Myha wybacz
miałam chyba jakas depresje, wszyscy mnie tak denetrwowali... z TZ się ciągle kłóciłam, moja praca wpedza mnie w depreche... szkoda słów.
Także przepraszam mam nadzieje ze wybaczycie

milo ze tak piszesz,choc co prawda mi sie nie oberwalo mam nadzieje ze juz lepiej

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziewczyny! Mogę dołączyć? Szukałam już kiedyś wątku zbiorczego dla PM na 2014 i nie mogłam znaleźć
Ja zaręczyłam się 2 tygodnie temu i też planujemy ślub i wesele w 2014 (chcielibyśmy wrzesień)...
Wczoraj byłam w Pałacu w Śmiłowicach na spotkaniu i.... PRAWIE wszystko mi pasowało....

Mam już upatrzonego fotografa, zespół a sali wciąż nie zarezerwowałam

witaj! my tez mielismy najpierw foto a potem sale dopiero

Cytat:
MASAKRA
u nas za buteleczke 0.2 jest kwotwa 3 zl
a za soki 6 zł

ooo masakra!!!

Cytat:
dziewczyny, pytalam o sweterek wczoraj, mozecie mi powiedziec co o nim sadzicie? chce go miec w razie "w" jak bedzie zimno na cywilnym, moze nawet do sukniw dzien slubu jak pogoda nie dopisze (oby nie http://shop.mango.com/BE/p0/mango/cl...=1374677543394

dla mnie okej choc mysle ze calkiem gladki bylby lepszy

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:11   #1486
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

Nie znam relacji, jakie są teraz, między Twoim tatą a stryjem. Znając mnie ja bym pokierowała się myślą, że jeśli ma to ponownie niekorzystnie wpłynąć na ich braterskie relacje, to chyba zaprosiłabym te kuzynki. Mam podobną sytuację od strony mamy. Jakiś czas temu ciocia, która miała problemy, że tak to ujmę - "odbraziła" się na moją mamę. Moja mama wiele przeszła z nią (siostrą) i teraz kiedy ciocia wyszła na prostą i jest między nimi ok, to moja mama upiera się abym zaprosiła jej córkę (moją kuzynkę) na wesele. Upieram się, że nie chcę jej, bo nie mam z nią żadnych kontaktów, ona nawet czasem udaje, że mnie nie zna. Jednak wiem, jak ważne to dla mojej mamy i chyba ulegnę...Zrobisz Kochana jak uważasz i wiem, że wybierzesz najlepsze rozwiązanie
Relacje ze stryjem mam poprawne, mój tata również, ale różnie z tym bywało. Wydaje mi się, że on doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że z jego młodszymi córkami nic nas nie łączy tak naprawdę i nigdy się nie dogadywałyśmy (nie mam zbyt dobrych wspomnien związanych z nimi).
Może warto byłoby wysłać najstarszą kuzynkę na zwiady, żeby podpytała stryja? Nie wiem. Ewentualnie mogłabym zaprosić je na ślub, gdyby miał obrazić się na śmierć, ale wesele nie wchodzi w grę. Działają na mnie jak płachta na byka.
Dzięki

Cytat:
MASAKRA
u nas za buteleczke 0.2 jest kwotwa 3 zl
a za soki 6 zł

Ooo to nieźle Wam liczą.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:12   #1487
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Moja M. też miała termin na moje urodziny, ale też urodziła po
kurczaki, taki fuksior nie ?

Cytat:
ja niedawno też zostałam ciocią i też bardzo się cieszyłam a córkę mojej przyjaciółki (ma już 2 latka) wręcz uwielbiam
dzieciaki sa takie kochane a jeszcze wlasnie jak malutkie to najlepsze

PS. Jade dzis do niej z jej mezem, orientuje sie moze ktos co moge jej wziac ? Jemu nakazałam kupic jej roze , bo jak nie kupi to sama jej kupie
Słyszałam że sok jabłkowy moze pic to bym jej wzięła i biszkopty
bo rozne inne slodkosci podobno odpadaja

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-07-25, 12:12   #1488
misia880
Zakorzenienie

no własnie a w cenie nie mamy nawet ciasta ani tortu ...
szlag by to
kurde musze z TŻ pogadać, i z rodzicami jak oni to widza

Stary 2013-07-25, 12:13   #1489
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
na 90 osob.
w tej co teraz mamy - nie mamy ani ciast ani tortow. 2 litry napoi na osobe tak jak pisalam.
obiad i 3 cieple kolacje

mam mętlik
To dużo, jeśli nie macie napojów bez ograniczeń. My też płacimy podobną cenę, ale mamy właśnie napoje bez ograniczeń.
Z drugiej strony, 2 litry na osobę to sporo...
piją!

Stary 2013-07-25, 12:19   #1490
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
na 90 osob.
obiad i 3 cieple kolacje

mam mętlik
A wszystko przezemnie

Lepiej że teraz niż dostać rachunek po weselu i się zdziwić :/

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-25, 12:19   #1491
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zmieniałam miejsce, to akurat mały problem. Wysłałam maila do orkiestry i foto z informacją i pytaniem czy mamy podpisywać jakiś aneks, oboje odpisali że nie trzeba ale żeby na spotkaniu przed ślubem jeszcze raz przypomnieć.

A z tymi napojami... Przeczytaj dokładnie umowę bo z tego co wcześniej napisałaś to wynikało ile macie zapłacić ale nie było powiedziane że MUSICIE mieć napoje gazowane...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:20   #1492
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd ja to znam, kupiłam buty do ślubu i co... zaczęłam w nich chodzić. Potem pojechałam po kolejną parę, w jaśniejszym odcieniu. Leżą zamknięte w pudełku i nie dotykam
hihi, ja musze go gdzies zabunkrowac

Cytat:
jeśli identyczny, to chyba może być chociaż ja raczej wolałabym biały, ecru albo nude a jaki kolor butów będziesz miał?
powiedzialabym wlasnie, ze jest w takim kolorze nude !

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
a nie możesz dodać zdjęcia tak jak poprzednio w sukience i sweterku? Lepiej byłoby nam doradzić. Ja nie wiem czy ten sam kolor to dobry pomysł, wg. może się to wszystko zlewać - mimo że są te ozdobniki. Wybrałabym coś w jasniejszym kolorze? Poza tym chcesz go mieć zapiętego, czy nie? Bo też odpiety tak się dziwnie na tej modelce układa... Tak trochę negatywnie napisałam, ale to nie zmienia faktu, że jest bardzo ładny ja po prostu musiałabym zobaczyć i wtedy mogłabym stweirdzić czy pasuje czy nie. Dlattego wcześniej celowo pominęłam Twoje pytanie
Cytat:

foto bedzie pozniej!
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

dla mnie okej choc mysle ze calkiem gladki bylby lepszy
sukienka jest gladka, wiec te kamyczki troche to ozywiaja.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
To dużo, jeśli nie macie napojów bez ograniczeń. My też płacimy podobną cenę, ale mamy właśnie napoje bez ograniczeń.
Z drugiej strony, 2 litry na osobę to sporo...
BTW, zaproszenia bardoz mi sie podobaja, projekt fajny, tylko ja bym zmienila kolory, ale to moje zdanie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:23   #1493
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja zmieniałam miejsce, to akurat mały problem. Wysłałam maila do orkiestry i foto z informacją i pytaniem czy mamy podpisywać jakiś aneks, oboje odpisali że nie trzeba ale żeby na spotkaniu przed ślubem jeszcze raz przypomnieć.

A z tymi napojami... Przeczytaj dokładnie umowę bo z tego co wcześniej napisałaś to wynikało ile macie zapłacić ale nie było powiedziane że MUSICIE mieć napoje gazowane...
To jest jedyny zapis dotyczący napojów w umowie. Nic więcej nie ma na tem temat.

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-25, 12:24   #1494
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
BTW, zaproszenia bardoz mi sie podobaja, projekt fajny, tylko ja bym zmienila kolory, ale to moje zdanie
Dzięki
Kolory takie miały być, więc tak brat zrobił Tzn. oranż mógłby być trochę żywszy, ale brat miał taką wizję, więc co zrobisz?!
piją!

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:25
Stary 2013-07-25, 12:31   #1495
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest jedyny zapis dotyczący napojów w umowie. Nic więcej nie ma na tem temat.
W takim razie przy podpisywaniu umowy zastrzeżcie że lokal nie będzie podawał napojów gazowanych. Trzeba dodać punkt w umowie. I sprawa będzie załatwiona.
W przeciwnym razie nastawiają butelek na stołach a soki będą uzupełniane rzadko aby jak najwięcej butelek zeszło.

Stary 2013-07-25, 12:49   #1496
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
na 90 osob.
obiad i 3 cieple kolacje

mam mętlik
Cytat:
no własnie a w cenie nie mamy nawet ciasta ani tortu ...
szlag by to
kurde musze z TŻ pogadać, i z rodzicami jak oni to widza
Misia na spokojnie poszukaj ofert sal w waszej okolicy poproś o ofertę z cenami. Ja tak zrobiłam i zrobiłam sobie w excelu przeliczenie. Założyłam 3l picia na osobę - bo czytałam żeby tak liczyć 2.5-3l. i zrób sobie kosztorys cały tego plus do tego dolicz że na innej sali byłoby więcej 11zł na osobę (bo tyle wychodzi na gościa za zmianę sali 1000zł/90 osób). Policz wszystko sobie bo na jednej sali może nie być owoców, albo napoi gazowanych. Jeśli na jednej sali byłby ciasta w cenie na na innej nie to policz że na gościa wychodzi 10dkg tortu, 3 kawałki ciasta. Nie ma co na chybcika działać jeszcze jest sporo czasu. Przez 2-3 dni dostaniecie oferty popytacie dokładnie o ceny wszystkich elementów i wtedy policzycie i zdecydujecie czy warto zmieniać czy nie.
Nie warto iść w przesadę też bo zapłacić musicie a potem to zostanie wam i co z tego że zostanie jak wydać kasę i na mus dojada albo rozdawać jedzenie też bez sensu

Cytat:
hihi, ja musze go gdzies zabunkrowac

powiedzialabym wlasnie, ze jest w takim kolorze nude !

foto bedzie pozniej!

sukienka jest gladka, wiec te kamyczki troche to ozywiaja.

to czekamy na foto

wg mnie zaproszenia ładne ale troszkę ciemne - ja bym wolała jaśniejsze ale dobrze że zainteresowanym się podobają

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:52
Stary 2013-07-25, 12:50   #1497
justynkie
Wtajemniczenie

Nie wiem czy wiecie ale w CCC jest teraz promocja -40% na wszystko
My dzisiaj idziemy z TŻ po buty ślubne dla niego, mam nadzieję że coś znajdziemy. Widziałam 2 modele Lasockiego bardzo ładne, mam 3 pary butów tej firmy i są naprawdę dobrej jakości.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 12:54   #1498
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wiecie ale w CCC jest teraz promocja -40% na wszystko
My dzisiaj idziemy z TŻ po buty ślubne dla niego, mam nadzieję że coś znajdziemy. Widziałam 2 modele Lasockiego bardzo ładne, mam 3 pary butów tej firmy i są naprawdę dobrej jakości.
Lasocki bardzo dobry, potwierdzam. ale reszta niestety słabej jakości
Stary 2013-07-25, 12:55   #1499
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Misia na spokojnie poszukaj ofert sal w waszej okolicy poproś o ofertę z cenami. Ja tak zrobiłam i zrobiłam sobie w excelu przeliczenie. Założyłam 3l picia na osobę - bo czytałam żeby tak liczyć 2.5-3l. i zrób sobie kosztorys cały tego plus do tego dolicz że na innej sali byłoby więcej 11zł na osobę (bo tyle wychodzi na gościa za zmianę sali 1000zł/90 osób). Policz wszystko sobie bo na jednej sali może nie być owoców, albo napoi gazowanych. Jeśli na jednej sali byłby ciasta w cenie na na innej nie to policz że na gościa wychodzi 10dkg tortu, 3 kawałki ciasta. Nie ma co na chybcika działać jeszcze jest sporo czasu. Przez 2-3 dni dostaniecie oferty popytacie dokładnie o ceny wszystkich elementów i wtedy policzycie i zdecydujecie czy warto zmieniać czy nie.
Nie warto iść w przesadę też bo zapłacić musicie a potem to zostanie wam i co z tego że zostanie jak wydać kasę i na mus dojada albo rozdawać jedzenie też bez sensu

to czekamy na foto

wg mnie zaproszenia ładne ale troszkę ciemne - ja bym wolała jaśniejsze ale dobrze że zainteresowanym się podobają
dziekuje za rade
masz racje- na spokoanie.

Stary 2013-07-25, 13:00   #1500
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli identyczny, to chyba może być chociaż ja raczej wolałabym biały, ecru albo nude a jaki kolor butów będziesz miał?

ehh to ciężka sytuacja. może poszukajcie jeszcze przed podpisaniem umowy?
planuje zlote sandalki, ale to sie jeszcze zobaczy. na sesje zareczynowa i tak bede boso bo po plazy w szpilkach to raczej srednio
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości