|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Ula wszystkiego naj dla Kamla :cmok;
Dziewczyny przypomniałyście mi, że mam schowaną tą żyrafe
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misek nie lubi dotykać jedzenia, taki pedancik on ewentualnie chleb do ręki weźmie albo biszkopta. Aha i ogórka. A tak to się brzydzi Fajnie, że Jagódka już sama wcina. Super to musi wygląda jak taki maluch sam wciąga ![]() No chyba pozostaje mi ta konsekwencja... Jak ze wszystkim. Co do cycowania jeszcze, to dzieciaczki części z Was ciągną w nocy zamiast smoka, a mój jednak chce żeby mu coś leciało, bo dziś w nocy mi zrobił awanturę jak mu dałam drugi raz tego samego bo nic lecieć nie chciało. Także on ewidentnie chce pić. Tyle że tak malutko mu poleci, że na co mu to? I tak najeść się nie naje... Ot tak po prostu. |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam w pobliżu tylko polomarket i biedronkę i tam niestety nie widzialam 4+. W tesco kiedys bylam i mieli,ale akurat mialam zapas ponad 200 szt wiec nie bralam,bo nie ma gdzie trzymac i tak jakos wychodzilo,że wciąż na 4 jestesmy.Ale skoro nic nie uciska,zawartośc nie wyplywa,to ciśnienia nie mialam |
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do prania będziesz miec drugie płukanie gratis
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczę ile Alicja dostanie zabawek na urodzinki. Myślę jednak że kupie tą żyrafę jak dostanę pensję. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas po 1 łyżeczce juz jest odmowa i wściek taki ze odmawia wogole jakiegokolwiek jedzenia ![]() agnus tez chce ta zyrafe!!!
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie obejrzec na filmikach i poczytac jak sie rozwijają wasze dzieciaczki.Nadrobilam ale nie mam juz sily,zeby cytowac,bo dzis od rana mialam taki najazd ludzisk,jakby do byl srodek epidemii a nie wakacje,zaraz lece spac.Pochwale sie tylko,ze wreszcie udalo sie skompletowac i dostarczyc wszystkie dokumenty do notariusza i jak się drugi sprzedający nie wycofa (tfu, tfu odpukac) to w czwartek podpisujemy akt notarialny i za 3 tyg.sie przeprowadzamy.Lilka,a Wy cos ciekawego znaleźliście?
|
|
|
|
#1480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
u nas najlepiej sprawdzają sie dania z kupnych słoiczków. Zje chyba każdy, ale moje gotowanie mu jakos nie podchodzi. Kiedyś jadł a teraz mu sie odwidziało... Chleba zje bardzo mało a dawałam już z różnościami. Też mam wybrednego malucha ![]() Dzisiaj jadłam parówke to mi prawie połowe zjadł oczywiście sie raz zadławił i miałam serce w gardle ale jedliśmy dalej ![]() Cytat:
u nas też wstawanie przy wszystkim i chodzenie. Musze dvd powpychać głębiej w szafke bo mi pstrykać chce ![]() Cytat:
![]() A u nas była burza niecałe 24 godziny temu i pizga dziś cały dzień. Aż małemu na noc półspiochy na bodziaka założyłam bo sie rozkopuje a mam okno uchylone. Te półspiochy rozmiar 86 i dobre na niego jak go w nie ubrałam to taki duży ten mój bobas jest że szok jak sie w łóżeczku rozłożył ![]() Strasznie szybko rośnie ![]() Rozglądam sie za kombinezonami na zime i sie zastanawiam nad rozmiarem bo co oferta to niby ten sam rozmiar na metce a po mierzeniu centymetrem inne... Ehhhh... i jeszcze buty na zime ![]() Aaaaaa!!!!! Własnie przyszedł mail że sprzedałam mate edukacyjną z FP Alan mial ją juz w nosie więc 2 dni temu wystawiłam i już sie sprzedała |
|||
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Pani wciskała mi jakąś różową książeczkę i wmawiała, że to ona, ale na okładce nie było żadnego tytułu, więc nie chciałam jej uwierzyć.
![]() Cytat:
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Kurcze tyle sie napisałam i komputer się wyłączył... zresztą ostatnio często się wyłącza wiecie może dlaczego to tak się dzieje? Kiedyś wyłączy się na dobre i dopiero będzie
![]() Więc z tego co pamiętam to: MARTA zdrowka dla Zuzi u nas zapalenie gardła raz dwa przeszło więc i u Was niech tak też będzie![]() ANUSIA brawo dla Fabianka za zabek ![]() ULA wszystkiego dobrego dla Kamilka, sto lat! Chcialam Wam polecic jeszcze taka zjezdzalnie z pileczkami FP ale teraz pisze z tel wiec nie podlinkuje . W sumie to kiedyś jej już szukałam na all i były same używane, nie wiem czy już tego nie produkują czy o co chodzi bo Jaś ja dostał po kuzynie który ma 4 lata . Jest fajna, taka wysoka, Jaś uczył się prz niej wstawac wejdę na komputer to poszukam i podesle. Jeśli chodzi o obiadki to u nas kupne sa bardzo rzadko ponieważ mały po nich wymiotuje. Ostatnio też sie wkurzam podczas jedzenia bo ten mój mały lobuz zje kilka łyżek i chce wychodzić z krzeselka , myślałam że to znak że już nie chce ale jednak nie bo je dalej jak go wezmę na ręce...
|
#1483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
co to za bunt na pokładzie
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam tą zjeżdżalnie ale tylko używaną http://allegro.pl/pileczkowa-zjezdza...481167669.html
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
Agnus mi też się podoba ta żyrafka
dzięki za inspirację bunt krzesełkowy
|
|
|
|
#1487 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te pogrubione to mnie rozbawiłaś dzieci w gościach muszą się pokazać jakie to one grzeczne są i o co tym rodzicom w ogóle chodzi ![]() Właśnie nie!Popindalał po całym domu zostawiając wszędzie ślady krwi ![]() Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy za życzenia A ta zjeżdżalnia to wiem o jakiej piszesz,fajna wysoka ![]() U nas dziś nudy posprzatam trochę popiorę i nie wiem co dalej. Wczoraj dzwoniła szwagierka ta która urodziła w nd,miała cesarkę bo dzidzi miała tętno dochodzące do 200 ![]() A przyjaciółka-sąsiadka też dziś do szpitala być może też będzie cc bo chyba zrost pękł
|
|||
|
|
|
#1488 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() My mamy dwa nowe zęby i dwa kolejne już na wykluciu więc w ciągu 2 tyg wyjdą 4 zęby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wysłałam tżta dziś do smyka żeby zobaczył ile kosztuje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane witam sie porannie, u nas zimno i pada, a zapowiadali 23st i słońce eh.
Mam pytanie czy te body w Lidlu mają guziki koło szyi czy nie?bo nie mam reklamy, a z telefonu mi sie nie chce otworzyć. U nas noc straszna, 12pobudek...co pół godziny. W dodatku poklocilam sie z mężem, potem przyszła mama Jagoda sie wywrocila i uderzyla buzia o podłogę tak, ze krew jej leciała przez chyba 15min nakrzyczqlam na mame,choć to nie jej wina była ale jestem już takim skrzepkiem nerwów, ze mam dość. Szkoda gadać...
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Fabiś ma drzemke,ja pije kawke ![]() zaraz biore się za sprzątanie,musze podłogi umyć i pranie wstawić .Gotować nie muszę bo wczoraj zrobiłam gołąbki ![]() Fabian w nocy wstaje tylko raz już od dłużeszego czasu koło 2-3,zje i śpi do 6.30-7 .Angel biedna Jagódka . Ale jeszcze nie raz się uderzy .Najgorzej jest teraz gdy dzieciaczki wstają na nóżki i się puszczają bo myślą,że długo ustoją. |
|
|
|
#1491 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My nic nie znaleźliśmy, ale mamy duże wymagania, 3 pokoje, parter lub 1 piętro, na konkretnym osiedlu, przyzwoita cena i czynsz, wolę szukać nawet rok i znaleźć to co chcę, mieszkanie będzie jednak na długie lata, chyba, że się nagle wzbogacimy .Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
To ze nasze dzieciaczki wola chodzi wstawac i mniej zainteresowane sa jedzeniem to norma. Wlaczyl sie u nich syndrom poznawania swiata, to chwile potrwa potem bedzie jak dawniej. Moja Sonia tez, uwielbia wlazic w kazdy kat, jak ja daje do krzeselka to owszem ladnie je ale wszedzie sie odwraca wszystko ja ciekawi, dlatego mamy zasade wszyscy siadamy do stolu i jemy. Na szczescie z jedzeniem u nas nie ma problemow, mala wcina wszystko i to juz normalnie grudkowe jedzenie. A co do dotykania soprzetow ktorych nie powina, smieje sie, bo gdy chce dotknac zakazanej to wyglada to mnej wiecej tak: - Sonia nie wolno Sonia siada na pupie i krzyczy ze slosci i doslownie widac jak walczy ze soba. Po ok. 2 minutach mija wszytsko i mala idzie dalej i potem juz przechodzi obok tego przedmiotu ale tzw zero zainteresowania ![]() Cwiczymy juz gdzie jest nos, ucho, oczko - biore np lale i pytam a gdzie jest oczko i Sonia paluszkiem wskazuje ![]() Niedawno znalazlam w zabawkach mojej corki samochodzi ferrari i jak sie go tzw naciagnie to sam jezdzi i pokazuje malej jak jezdzi robiac przy tym brrrrr - Sonia potem pol dnia jezdzila autkiem po domu mowiac brr ![]() Lubie ten czas kiedy dziecko sie rozwija i zmienia. Wczoraj natomiast musialam starsza doprowadzic do pionu, kiedys obiecalam jej ze jak bedzie deszcz to bedzie mogla robic figurki z masy solnej. Tak wiec robi sobie te figurki i totalny bajzel w "waz kuchni" zostawila i poszla ogladac bajki. Powiedzialam krotko, dotad nie obejrzysz bajek dopoki nie zrobisz porzadku lacznie z zamiataniem podlogi, miala na to 15 minut. Ja w tym czasie poszlam podlac kwiaty w ogrodzie. Wracam, a tam lsni czystoscia az milo - pochwalilam ja za to, ze az urosla conajmniej 5 cm
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-08-21 o 09:54 |
|
|
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
taaaa mhmmmm ![]() U mnie odwrotnie właśnie ![]() Chyba że u nas w domu to nie ma tragedii. Cytat:
![]() Najwyraźnie zależało jej bardziej na bajkach
|
||
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Iwoncia chyba tak bylo a dwa ja sie tym samym sama dyscyplinuje, bo jesli chce by mloda dbala o porzadek to musi przyklad isc z gory.
Wiadomo nie raz czlowieka len ogarnia, np. zwykle wstawienie garow do zmywarki ale mimo to zaciskam zeby mimo totalnej niecheci i sprzatam.---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Angel, twoja Jagodka pokazuje ze jest dobrze wychowana i w gosciach trzeba sie pokazac z najlepszej strony. Za to mamie mozna rozki pokazac bo jest na codzien moja Sonia tez jest chwalona przez znajomych, ze taka grzeczna hehe chociaz nie narzekam bo dosc spokojna jest, Wlasnie kochane powiedzcie mi, czy wasze dzieci tez uwielbiaja piszczec. Dwa tygodnie temu myslalam ze zwariuje, mloda piszczala z czestotliwoscia co minute - normalnie bebenki w uszach mi wysiadaly teraz troszke sie uspokoilo ale sie zdarza jeszcze.
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Jagódka ![]() Ale teraz takich upadków będzie coraz więcej.
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaz |
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pochmurno,paskudnie
![]() Muszę się wziąść za ogarnięcie mieszkania a tak mi się nie chce ![]() Trzymajcie kciuki bo w piątek przyjdzie dziewczyna przymierzyć moją suknię ślubną,może uda się sprzedać. Poza tym boli mnie gardło,z nosa cieknie,głowa pęka.
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Uhuhu Marta nie zazdroszcze czyzby jakies mega przeziebienie. Zdrowka
Iwoncia przeczytalam, ze lubi cie opryszczka nawiedzac - jak bedziesz kiedys u lekarza zapytaj o tabletki Heviran, swietnie sie rozprawia z wredota. Pamietam, ze kiedys dziadowa probowala mnie dorwac, i zazylam ten lek, to czulam ze tam mrowi ale w efekie koncowym nie wyszla polecam
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że szybko minie. Wczoraj Zuzia mi tak dała popalić jak nie pamiętam już kiedy,aż płakać mi się chciało a wrócił mój mąż wieczorem z pracy i siedziała i bawiła się zabawkami
|
|
#1500 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oti też kiepsko śpi ja obstawiam pełnię ![]() Cytat:
dla Soni za nowe umiejętności ![]() Cytat:
podejrzewam, że to też od tego ma tę chrypkę o którejpisałam wcześniej ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

gratulujemy 4ząbka!
[COLOR="Silver"]

jak go w nie ubrałam to taki duży ten mój bobas jest że szok jak sie w łóżeczku rozłożył 

u nas zapalenie gardła raz dwa przeszło więc i u Was niech tak też będzie
co to za bunt na pokładzie
po 15min glaskania po główce i buzi zasnela u niej na wersalce