W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 19:56   #1471
kraven
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Ula wszystkiego naj dla Kamla :cmok;

Dziewczyny przypomniałyście mi, że mam schowaną tą żyrafe

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:39   #1472
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Jaka ona cudowna.
Wczoraj przed zaśnięciem przeczytałam Twój post i dzisiaj mi się śniło, że szukałam w księgarni książek "Okruszek poznaje".
znalazłaś chociaż?
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się robi w takich wypadkach, ale osobiście bym nie głodziła. Tak jak zrobiłaś, najpierw dawałabym z grudkami a jak już nie chce to bym zmięliła. W końcu się przekona.

Czy któraś dziecina na wątku ma taką żyrafę: http://allegro.pl/zyrafa-pelna-klock...448140199.html ? Bardzo mi się podoba, ale już i tak sporo wydałam na tą arkę. Żyrafa też droga i nie wiem czy warto.
Ale fajowa ta żyrafa!
Stary 2013-08-20, 20:49   #1473
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Kate super, ze Kubusiem lepiej oby temp nie wróciła!

Anusia gratulujemy 4ząbka!

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Ula oj biedny Hubercik, pewnie sie wystraszył co?

Lewek Agnus dobrze mówi, w końcu sie przekona. Bo sam Misiek nie chce jejsc?u nas obecnie na zupki Jagoda kręci nosem,bo chce sama jejsc i częściej drugie danie dostaje,bo je zje ładnie sama, a przy zupce musze sie natrudzic, naspiewac i nacudowac jakbym w cyrku była
Już sobie Ciebie wyobrażam Misek nie lubi dotykać jedzenia, taki pedancik on ewentualnie chleb do ręki weźmie albo biszkopta. Aha i ogórka. A tak to się brzydzi
Fajnie, że Jagódka już sama wcina. Super to musi wygląda jak taki maluch sam wciąga
No chyba pozostaje mi ta konsekwencja... Jak ze wszystkim. Co do cycowania jeszcze, to dzieciaczki części z Was ciągną w nocy zamiast smoka, a mój jednak chce żeby mu coś leciało, bo dziś w nocy mi zrobił awanturę jak mu dałam drugi raz tego samego bo nic lecieć nie chciało. Także on ewidentnie chce pić. Tyle że tak malutko mu poleci, że na co mu to? I tak najeść się nie naje... Ot tak po prostu.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:24   #1474
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Dady 4 niby sa takie jak Pampki 4, Dad 5 nie polecam, kupiłam i wiszą do kolan, a Pampersy 5 sa ok dla Kingi. Ja nigdy nie miałam problemu z dostanie 4+, w każdym markecie są dostępne[COLOR="Silver"]
Sprawdziłam dzisiaj i Dady 4 są rozmiarowo ok i na razie nic nie przeciekło.
Ja mam w pobliżu tylko polomarket i biedronkę i tam niestety nie widzialam 4+. W tesco kiedys bylam i mieli,ale akurat mialam zapas ponad 200 szt wiec nie bralam,bo nie ma gdzie trzymac i tak jakos wychodzilo,że wciąż na 4 jestesmy.Ale skoro nic nie uciska,zawartośc nie wyplywa,to ciśnienia nie mialam
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:25   #1475
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Już sobie Ciebie wyobrażam Misek nie lubi dotykać jedzenia, taki pedancik on ewentualnie chleb do ręki weźmie albo biszkopta. Aha i ogórka. A tak to się brzydzi
Fajnie, że Jagódka już sama wcina. Super to musi wygląda jak taki maluch sam wciąga
No chyba pozostaje mi ta konsekwencja... Jak ze wszystkim. Co do cycowania jeszcze, to dzieciaczki części z Was ciągną w nocy zamiast smoka, a mój jednak chce żeby mu coś leciało, bo dziś w nocy mi zrobił awanturę jak mu dałam drugi raz tego samego bo nic lecieć nie chciało. Także on ewidentnie chce pić. Tyle że tak malutko mu poleci, że na co mu to? I tak najeść się nie naje... Ot tak po prostu.
Może i się nie naje ale zawsze to cycuś mamy, ciepły, pachnący a do tego z ciepłym mleczkiem
Stary 2013-08-20, 21:29   #1476
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Poprzedni post napisano o 16:20 ----------[/SIZE]

[/COLOR]Wyszłam na chwilę z domu,wracam a tam wszystko we krwi Hubert rozciął paluszek kapslem od tymbarka a krwi chyba ze 3 litry na podłodze.
Kuźwa no pięknie deszcz pada,przed chwilą powieesiłam pościel
Biedny Hubercik,pewnie się przestraszyl
co do prania będziesz miec drugie płukanie gratis
Stary 2013-08-20, 21:32   #1477
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
My mamy słonia z FP z podobnymi klockami. Antek dostał go na chrzciny i mimo, że nie ma mnóstwa bajerów, to Mały bardzo go lubi i ładnie wrzuca klocki w odpowiednie miejsce, aby słoń trąbił. Poza tym uwielbia potrząsać tymi klockami, bo one delikatnie grzechoczą, każdy wydaje inny dźwięk.
Dzięki za opinię. Zobaczę ile Alicja dostanie zabawek na urodzinki. Myślę jednak że kupie tą żyrafę jak dostanę pensję.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomniałyście mi, że mam schowaną tą żyrafe
Stary 2013-08-20, 21:37   #1478
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
No to wyobrażam sobie jakiego miałaś stracha... Dobrze, że to nic poważnego.

Dziewczyny poradźcie mi. Jak mam nauczyć moje dziecko jeść normalne obiadki z kawałkami bo już wymiękam... Podaję mu, on zje góra 4 łychy, czy mam wobec tego przerwać posiłek i głodzić dziecko czy podać mu to co lubi? Obudził się po tej mega długiej drzemce, nie jadł w sumie prawie 5h myślałam, że będzie tak głodny że wszystko zje. No i co, d.upa, zjadł 4 łyżki, potem be, w końcu zmieliłam mu ją, też 4 łyżki i koniec... Nie marudzi, ale nie wiem jakie to trzeba mieć podejście do takiego niejadka. Nie chcę aby do dwóch lat jadł ciągle papki!

u nas po 1 łyżeczce juz jest odmowa i wściek taki ze odmawia wogole jakiegokolwiek jedzenia

agnus tez chce ta zyrafe!!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:40   #1479
salud
Zadomowienie

Fajnie obejrzec na filmikach i poczytac jak sie rozwijają wasze dzieciaczki.Nadrobilam ale nie mam juz sily,zeby cytowac,bo dzis od rana mialam taki najazd ludzisk,jakby do byl srodek epidemii a nie wakacje,zaraz lece spac.Pochwale sie tylko,ze wreszcie udalo sie skompletowac i dostarczyc wszystkie dokumenty do notariusza i jak się drugi sprzedający nie wycofa (tfu, tfu odpukac) to w czwartek podpisujemy akt notarialny i za 3 tyg.sie przeprowadzamy.Lilka,a Wy cos ciekawego znaleźliście?
Stary 2013-08-20, 21:42   #1480
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:

Dziewczyny poradźcie mi. Jak mam nauczyć moje dziecko jeść normalne obiadki z kawałkami bo już wymiękam... Podaję mu, on zje góra 4 łychy, czy mam wobec tego przerwać posiłek i głodzić dziecko czy podać mu to co lubi? Obudził się po tej mega długiej drzemce, nie jadł w sumie prawie 5h myślałam, że będzie tak głodny że wszystko zje. No i co, d.upa, zjadł 4 łyżki, potem be, w końcu zmieliłam mu ją, też 4 łyżki i koniec... Nie marudzi, ale nie wiem jakie to trzeba mieć podejście do takiego niejadka. Nie chcę aby do dwóch lat jadł ciągle papki!

u nas najlepiej sprawdzają sie dania z kupnych słoiczków. Zje chyba każdy, ale moje gotowanie mu jakos nie podchodzi.
Kiedyś jadł a teraz mu sie odwidziało...
Chleba zje bardzo mało a dawałam już z różnościami.
Też mam wybrednego malucha
Dzisiaj jadłam parówke to mi prawie połowe zjadł oczywiście sie raz zadławił i miałam serce w gardle ale jedliśmy dalej

Cytat:
Obecnie bardziej pasjonujące od zabawek jest dla Jagody wystawianie przy wszystkim i chodzenie trzymajac sie czego tylko można. Tak więc dzisiaj lazila np. z suszarka na pranie. No jeszcze pralka jej sie nie znudzila i pies

U Jagody tez zauważyłam ruchowo lepiej niż intelektualnie:brzudal: po tatusiu napewno

u nas też wstawanie przy wszystkim i chodzenie.
Musze dvd powpychać głębiej w szafke bo mi pstrykać chce

Cytat:
Lewek Agnus dobrze mówi, w końcu sie przekona. Bo sam Misiek nie chce jejsc?u nas obecnie na zupki Jagoda kręci nosem,bo chce sama jejsc i częściej drugie danie dostaje,bo je zje ładnie sama, a przy zupce musze sie natrudzic, naspiewac i nacudowac jakbym w cyrku była
To ja tak mam z każdym daniem że musze śpiewać albo inne wygibasy robić

A u nas była burza niecałe 24 godziny temu i pizga dziś cały dzień.
Aż małemu na noc półspiochy na bodziaka założyłam bo sie rozkopuje a mam okno uchylone.
Te półspiochy rozmiar 86 i dobre na niego jak go w nie ubrałam to taki duży ten mój bobas jest że szok jak sie w łóżeczku rozłożył
Strasznie szybko rośnie

Rozglądam sie za kombinezonami na zime i sie zastanawiam nad rozmiarem bo co oferta to niby ten sam rozmiar na metce a po mierzeniu centymetrem inne...
Ehhhh... i jeszcze buty na zime

Aaaaaa!!!!!
Własnie przyszedł mail że sprzedałam mate edukacyjną z FP
Alan mial ją juz w nosie więc 2 dni temu wystawiłam i już sie sprzedała
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:58   #1481
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
znalazłaś chociaż?
Pani wciskała mi jakąś różową książeczkę i wmawiała, że to ona, ale na okładce nie było żadnego tytułu, więc nie chciałam jej uwierzyć.

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Fajnie obejrzec na filmikach i poczytac jak sie rozwijają wasze dzieciaczki.Nadrobilam ale nie mam juz sily,zeby cytowac,bo dzis od rana mialam taki najazd ludzisk,jakby do byl srodek epidemii a nie wakacje,zaraz lece spac.Pochwale sie tylko,ze wreszcie udalo sie skompletowac i dostarczyc wszystkie dokumenty do notariusza i jak się drugi sprzedający nie wycofa (tfu, tfu odpukac) to w czwartek podpisujemy akt notarialny i za 3 tyg.sie przeprowadzamy.Lilka,a Wy cos ciekawego znaleźliście?
Super! Cieszę się, że po tych wszystkich nieprzyjemnych wydarzeniach udało Wam się. Trzymam kciuki za podpisanie aktu i przeprowadzkę.
Stary 2013-08-20, 22:10   #1482
weronika_91
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Kurcze tyle sie napisałam i komputer się wyłączył... zresztą ostatnio często się wyłącza wiecie może dlaczego to tak się dzieje? Kiedyś wyłączy się na dobre i dopiero będzie
Więc z tego co pamiętam to:
MARTA zdrowka dla Zuzi u nas zapalenie gardła raz dwa przeszło więc i u Was niech tak też będzie

ANUSIA brawo dla Fabianka za zabek

ULA wszystkiego dobrego dla Kamilka, sto lat!

Chcialam Wam polecic jeszcze taka zjezdzalnie z pileczkami FP ale teraz pisze z tel wiec nie podlinkuje . W sumie to kiedyś jej już szukałam na all i były same używane, nie wiem czy już tego nie produkują czy o co chodzi bo Jaś ja dostał po kuzynie który ma 4 lata . Jest fajna, taka wysoka, Jaś uczył się prz niej wstawac wejdę na komputer to poszukam i podesle.

Jeśli chodzi o obiadki to u nas kupne sa bardzo rzadko ponieważ mały po nich wymiotuje.

Ostatnio też sie wkurzam podczas jedzenia bo ten mój mały lobuz zje kilka łyżek i chce wychodzić z krzeselka , myślałam że to znak że już nie chce ale jednak nie bo je dalej jak go wezmę na ręce...
Stary 2013-08-20, 22:21   #1483
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Czy któraś dziecina na wątku ma taką żyrafę: http://allegro.pl/zyrafa-pelna-klock...448140199.html ? Bardzo mi się podoba, ale już i tak sporo wydałam na tą arkę. Żyrafa też droga i nie wiem czy warto.
Zabawka budząca zainteresowanie u dziecka.Po wrzuceniu klocuszka gra melodyjka.Gdy wrzucisz tam wszystkie klocki,otworzy się(albo i nie) i klocki wypadną.Z klocków też możesz budować z dzieckiem wieże.Masywny plastik. JA plecam poszukać tej zabawki u siebie w sklepie,bo na all+przesyłka wychodzi drogo.U mnie widziałam za 75zł

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ostatnio też sie wkurzam podczas jedzenia bo ten mój mały lobuz zje kilka łyżek i chce wychodzić z krzeselka , myślałam że to znak że już nie chce ale jednak nie bo je dalej jak go wezmę na ręce...
Kuba też od jakiegoś czasuco to za bunt na pokładzie

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:24   #1484
weronika_91
Zakorzenienie

znalazłam tą zjeżdżalnie ale tylko używaną http://allegro.pl/pileczkowa-zjezdza...481167669.html
Stary 2013-08-20, 22:32   #1485
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Może i się nie naje ale zawsze to cycuś mamy, ciepły, pachnący a do tego z ciepłym mleczkiem
Jak tak piszesz to i ja mam ochotę się do takiego przytulić

Cytat:
Kurcze tyle sie napisałam i komputer się wyłączył... zresztą ostatnio często się wyłącza wiecie może dlaczego to tak się dzieje? Kiedyś wyłączy się na dobre i dopiero będzie
A masz laptopa czy stacjonarnego? Mój laptop też się kiedyś wyłączał, wystarczyło przeczyścić wiatraczek
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:08   #1486
Nariiko
Raczkowanie

Agnus mi też się podoba ta żyrafka chcę taką dzięki za inspirację Weronika Katee jakbym czytała o Zuzi z tym wychodzeniem z krzesełka bunt krzesełkowy
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:42   #1487
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

A i wszystkiego najlepszego Ula dla Kamilka !

A my dzis od rana zabiegane. Najpierw u koleżanki. Później u mamy, a potem porządkow poremontowych cd. w ogóle Jagoda taka grzeczna u koleżanki mojej, ze nic tylko z nią w gości chodzic. Widzi ja raz na mc, a sir wredota uśpić jej dałapo 15min glaskania po główce i buzi zasnela u niej na wersalce
NO COMMENT!
Dziekuję za życzenia
a te pogrubione to mnie rozbawiłaś
dzieci w gościach muszą się pokazać jakie to one grzeczne są i o co tym rodzicom w ogóle chodzi

Cytat:

Ula oj biedny Hubercik, pewnie sie wystraszył co?
Właśnie nie!Popindalał po całym domu zostawiając wszędzie ślady krwi

Cytat:
O mateńko. Biedulek.
Wszystkiego najlepszego dla Kamilka!
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ula wszystkiego naj dla Kamla :cmok;
Dziękuję

Cytat:
Super

Cytat:

ULA wszystkiego dobrego dla Kamilka, sto lat!

Chcialam Wam polecic jeszcze taka zjezdzalnie z pileczkami FP ale teraz pisze z tel wiec nie podlinkuje . W sumie to kiedyś jej już szukałam na all i były same używane, nie wiem czy już tego nie produkują czy o co chodzi bo Jaś ja dostał po kuzynie który ma 4 lata . Jest fajna, taka wysoka, Jaś uczył się prz niej wstawac wejdę na komputer to poszukam i podesle.
Przegrzewa się,mój też się wyłącza ale żeby dostać się do wiatraczka muszę odkręcić całą obudowę 12 śrubek więc nie będę się bawić bo go rzwalę do końca
Dziękujemy za życzenia
A ta zjeżdżalnia to wiem o jakiej piszesz,fajna wysoka tylko trzeba mieć miejsce w mieszkaniu na kolejnego grata.
U nas dziś nudy posprzatam trochę popiorę i nie wiem co dalej.
Wczoraj dzwoniła szwagierka ta która urodziła w nd,miała cesarkę bo dzidzi miała tętno dochodzące do 200
A przyjaciółka-sąsiadka też dziś do szpitala być może też będzie cc bo chyba zrost pękł
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:59   #1488
monarika
Wtajemniczenie

Cześć

My mamy dwa nowe zęby i dwa kolejne już na wykluciu więc w ciągu 2 tyg wyjdą 4 zęby

Cytat:
A my dzis od rana zabiegane. Najpierw u koleżanki. Później u mamy, a potem porządkow poremontowych cd. w ogóle Jagoda taka grzeczna u koleżanki mojej, ze nic tylko z nią w gości chodzic. Widzi ja raz na mc, a sir wredota uśpić jej dałapo 15min glaskania po główce i buzi zasnela u niej na wersalce
NO COMMENT!
No i pospala 40min. To tyle na dziś. Wczoraj w dzień pospala nie całą godzine, z czego budzila się chyba z 10 razy. Dobrze, ze noc ok. Od 21 do 4rano. Potem cyc...mm i pospala do 7:30. Chyba te dłuższe spanie =brak snu w dzieńbo wcześniej spala dwa razy w dzień, raz godzinę,a raz nawet 3h
W sumie to się nie dziwię, że dałą się koleżance uśpic :P: ona nie ma cycka który można powymuszać

Cytat:
Nie wiem jak się robi w takich wypadkach, ale osobiście bym nie głodziła. Tak jak zrobiłaś, najpierw dawałabym z grudkami a jak już nie chce to bym zmięliła. W końcu się przekona.

super ta żyrafa wysłałam tżta dziś do smyka żeby zobaczył ile kosztuje

Cytat:
znalazłam tą zjeżdżalnie ale tylko używaną http://allegro.pl/pileczkowa-zjezdza...481167669.html
fajna ta zjeżdżalnia
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:15   #1489
angel166
Zakorzenienie

Hej kochane witam sie porannie, u nas zimno i pada, a zapowiadali 23st i słońce eh.

Mam pytanie czy te body w Lidlu mają guziki koło szyi czy nie?bo nie mam reklamy, a z telefonu mi sie nie chce otworzyć.

U nas noc straszna, 12pobudek...co pół godziny. W dodatku poklocilam sie z mężem, potem przyszła mama Jagoda sie wywrocila i uderzyla buzia o podłogę tak, ze krew jej leciała przez chyba 15min nakrzyczqlam na mame,choć to nie jej wina była ale jestem już takim skrzepkiem nerwów, ze mam dość. Szkoda gadać...

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:31   #1490
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Fabiś ma drzemke,ja pije kawke
zaraz biore się za sprzątanie,musze podłogi umyć i pranie wstawić .
Gotować nie muszę bo wczoraj zrobiłam gołąbki

Fabian w nocy wstaje tylko raz już od dłużeszego czasu koło 2-3,zje i śpi do 6.30-7 .

Angel biedna Jagódka . Ale jeszcze nie raz się uderzy .
Najgorzej jest teraz gdy dzieciaczki wstają na nóżki i się puszczają bo myślą,że długo ustoją.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:46   #1491
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby Wam się tym razem wszystko udało
My nic nie znaleźliśmy, ale mamy duże wymagania, 3 pokoje, parter lub 1 piętro, na konkretnym osiedlu, przyzwoita cena i czynsz, wolę szukać nawet rok i znaleźć to co chcę, mieszkanie będzie jednak na długie lata, chyba, że się nagle wzbogacimy.
Cytat:
Sprawdziłam dzisiaj i Dady 4 są rozmiarowo ok i na razie nic nie przeciekło.
Ja mam w pobliżu tylko polomarket i biedronkę i tam niestety nie widzialam 4+. W tesco kiedys bylam i mieli,ale akurat mialam zapas ponad 200 szt wiec nie bralam,bo nie ma gdzie trzymac i tak jakos wychodzilo,że wciąż na 4 jestesmy.Ale skoro nic nie uciska,zawartośc nie wyplywa,to ciśnienia nie mialam
Ja mam w promieniu kilometra od mieszkania biedronke, lidla, kaufland, carrefour, polo, piotra i pawła, stokrotkę i rossmana,więc mogę wybrzydzać
Cytat:
Hej kochane witam sie porannie, u nas zimno i pada, a zapowiadali 23st i słońce eh.

Mam pytanie czy te body w Lidlu mają guziki koło szyi czy nie?bo nie mam reklamy, a z telefonu mi sie nie chce otworzyć.

U nas noc straszna, 12pobudek...co pół godziny. W dodatku poklocilam sie z mężem, potem przyszła mama Jagoda sie wywrocila i uderzyla buzia o podłogę tak, ze krew jej leciała przez chyba 15min nakrzyczqlam na mame,choć to nie jej wina była ale jestem już takim skrzepkiem nerwów, ze mam dość. Szkoda gadać...
Niestety zdarza się i jeszcze nie raz się zdarzy, Kinga też się dzisiaj przewróciła i był ryk, bo myślała, że da radę pójść na nóżkach.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:52   #1492
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej hej

To ze nasze dzieciaczki wola chodzi wstawac i mniej zainteresowane sa jedzeniem to norma. Wlaczyl sie u nich syndrom poznawania swiata, to chwile potrwa potem bedzie jak dawniej. Moja Sonia tez, uwielbia wlazic w kazdy kat, jak ja daje do krzeselka to owszem ladnie je ale wszedzie sie odwraca wszystko ja ciekawi, dlatego mamy zasade wszyscy siadamy do stolu i jemy.

Na szczescie z jedzeniem u nas nie ma problemow, mala wcina wszystko i to juz normalnie grudkowe jedzenie.

A co do dotykania soprzetow ktorych nie powina, smieje sie, bo gdy chce dotknac zakazanej to wyglada to mnej wiecej tak:
- Sonia nie wolno
Sonia siada na pupie i krzyczy ze slosci i doslownie widac jak walczy ze soba. Po ok. 2 minutach mija wszytsko i mala idzie dalej i potem juz przechodzi obok tego przedmiotu ale tzw zero zainteresowania

Cwiczymy juz gdzie jest nos, ucho, oczko - biore np lale i pytam a gdzie jest oczko i Sonia paluszkiem wskazuje

Niedawno znalazlam w zabawkach mojej corki samochodzi ferrari i jak sie go tzw naciagnie to sam jezdzi i pokazuje malej jak jezdzi robiac przy tym brrrrr - Sonia potem pol dnia jezdzila autkiem po domu mowiac brr

Lubie ten czas kiedy dziecko sie rozwija i zmienia.

Wczoraj natomiast musialam starsza doprowadzic do pionu, kiedys obiecalam jej ze jak bedzie deszcz to bedzie mogla robic figurki z masy solnej. Tak wiec robi sobie te figurki i totalny bajzel w "waz kuchni" zostawila i poszla ogladac bajki. Powiedzialam krotko, dotad nie obejrzysz bajek dopoki nie zrobisz porzadku lacznie z zamiataniem podlogi, miala na to 15 minut. Ja w tym czasie poszlam podlac kwiaty w ogrodzie. Wracam, a tam lsni czystoscia az milo - pochwalilam ja za to, ze az urosla conajmniej 5 cm

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2013-08-21 o 09:54
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:59   #1493
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Dziekuję za życzenia
a te pogrubione to mnie rozbawiłaś
dzieci w gościach muszą się pokazać jakie to one grzeczne są i o co tym rodzicom w ogóle chodzi

taaaa mhmmmm
U mnie odwrotnie właśnie
Chyba że u nas w domu to nie ma tragedii.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Wczoraj natomiast musialam starsza doprowadzic do pionu, kiedys obiecalam jej ze jak bedzie deszcz to bedzie mogla robic figurki z masy solnej. Tak wiec robi sobie te figurki i totalny bajzel w "waz kuchni" zostawila i poszla ogladac bajki. Powiedzialam krotko, dotad nie obejrzysz bajek dopoki nie zrobisz porzadku lacznie z zamiataniem podlogi, miala na to 15 minut. Ja w tym czasie poszlam podlac kwiaty w ogrodzie. Wracam, a tam lsni czystoscia az milo - pochwalilam ja za to, ze az urosla conajmniej 5 cm
No to grzeczna mała że posluchała
Najwyraźnie zależało jej bardziej na bajkach
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:08   #1494
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20

Iwoncia chyba tak bylo a dwa ja sie tym samym sama dyscyplinuje, bo jesli chce by mloda dbala o porzadek to musi przyklad isc z gory.

Wiadomo nie raz czlowieka len ogarnia, np. zwykle wstawienie garow do zmywarki ale mimo to zaciskam zeby mimo totalnej niecheci i sprzatam.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Angel, twoja Jagodka pokazuje ze jest dobrze wychowana i w gosciach trzeba sie pokazac z najlepszej strony. Za to mamie mozna rozki pokazac bo jest na codzien moja Sonia tez jest chwalona przez znajomych, ze taka grzeczna hehe chociaz nie narzekam bo dosc spokojna jest,

Wlasnie kochane powiedzcie mi, czy wasze dzieci tez uwielbiaja piszczec. Dwa tygodnie temu myslalam ze zwariuje, mloda piszczala z czestotliwoscia co minute - normalnie bebenki w uszach mi wysiadaly teraz troszke sie uspokoilo ale sie zdarza jeszcze.

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-08-21, 10:09   #1495
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana z tego co widzę w gazetce mają zapięcie obok szyi po jednej stronie.

Biedna Jagódka
Ale teraz takich upadków będzie coraz więcej.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:12   #1496
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

A co do dotykania soprzetow ktorych nie powina, smieje sie, bo gdy chce dotknac zakazanej to wyglada to mnej wiecej tak:
- Sonia nie wolno
Sonia siada na pupie i krzyczy ze slosci i doslownie widac jak walczy ze soba. Po ok. 2 minutach mija wszytsko i mala idzie dalej i potem juz przechodzi obok tego przedmiotu ale tzw zero zainteresowania

Cwiczymy juz gdzie jest nos, ucho, oczko - biore np lale i pytam a gdzie jest oczko i Sonia paluszkiem wskazuje

Niedawno znalazlam w zabawkach mojej corki samochodzi ferrari i jak sie go tzw naciagnie to sam jezdzi i pokazuje malej jak jezdzi robiac przy tym brrrrr - Sonia potem pol dnia jezdzila autkiem po domu mowiac brr

Kinga jak czegoś nie wolno najpierw krzyczy ze złości, mówimy z tż, że pyskuj, a potem i tak bierze, wiem, że rozumie, a w ogóle nie słucha i co tu zrobić...

Pokaz
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:14   #1497
marta1986222
Zakorzenienie

U nas pochmurno,paskudnie

Muszę się wziąść za ogarnięcie mieszkania a tak mi się nie chce

Trzymajcie kciuki bo w piątek przyjdzie dziewczyna przymierzyć moją suknię ślubną,może uda się sprzedać.

Poza tym boli mnie gardło,z nosa cieknie,głowa pęka.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-08-21, 10:22   #1498
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Uhuhu Marta nie zazdroszcze czyzby jakies mega przeziebienie. Zdrowka

Iwoncia przeczytalam, ze lubi cie opryszczka nawiedzac - jak bedziesz kiedys u lekarza zapytaj o tabletki Heviran, swietnie sie rozprawia z wredota. Pamietam, ze kiedys dziadowa probowala mnie dorwac, i zazylam ten lek, to czulam ze tam mrowi ale w efekie koncowym nie wyszla polecam

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-08-21, 10:25   #1499
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Uhuhu Marta nie zazdroszcze czyzby jakies mega przeziebienie. Zdrowka
chyba od Zuzi złapalam.
Mam nadzieję że szybko minie.

Wczoraj Zuzia mi tak dała popalić jak nie pamiętam już kiedy,aż płakać mi się chciało a wrócił mój mąż wieczorem z pracy i siedziała i bawiła się zabawkami

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-08-21, 10:25   #1500
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

Są takie i takie z zapięciem i takie na zakładki też

Oti też kiepsko śpi ja obstawiam pełnię

Cytat:
Hej hej

To ze nasze dzieciaczki wola chodzi wstawac i mniej zainteresowane sa jedzeniem to norma. Wlaczyl sie u nich syndrom poznawania swiata, to chwile potrwa potem bedzie jak dawniej. Moja Sonia tez, uwielbia wlazic w kazdy kat, jak ja daje do krzeselka to owszem ladnie je ale wszedzie sie odwraca wszystko ja ciekawi, dlatego mamy zasade wszyscy siadamy do stolu i jemy.

- Sonia nie wolno

dla Soni za nowe umiejętności

Cytat:
Wlasnie kochane powiedzcie mi, czy wasze dzieci tez uwielbiaja piszczec. Dwa tygodnie temu myslalam ze zwariuje, mloda piszczala z czestotliwoscia co minute - normalnie bebenki w uszach mi wysiadaly teraz troszke sie uspokoilo ale sie zdarza jeszcze.
tak piszczy od kilku dni podejrzewam, że to też od tego ma tę chrypkę o którejpisałam wcześniej

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
U nas pochmurno,paskudnie

Muszę się wziąść za ogarnięcie mieszkania a tak mi się nie chce

Trzymajcie kciuki bo w piątek przyjdzie dziewczyna przymierzyć moją suknię ślubną,może uda się sprzedać.

Poza tym boli mnie gardło,z nosa cieknie,głowa pęka.
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości