|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy puścić Misia do desantu? ;/
nie nie śpi
...a szkoda ![]() ja byłam u niego i się tam uczyłąm...
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
heheh szkoda ??
![]() a u niego to dobrze ![]() ja wlasnie czytam to ferdydurke początek nie jest ciekawy i za bardzo mi sie nie chce ahhh ten jezyk tego gombrowicza ![]() az mie sie smiac chce
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
na mnie czeka przedwiośnie...ale dzisiaj już nie mam na nic siły...
po zarwanej nocy marze o gorącej kąpieli i cieplutkim łóżeczku.. ide do wanny...P.S. Czy u was też tak zimno w mieszkaniach? :| ja zamarzam...
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Tak Dcs u mnie tez taka zimnota ze masakra ;/ a maja grzac doopiero od 15 pazdziernika... do tej pory to ja chyba zamarzne :P
No uczcie sie dziewczynki i czytajcie ladnie lekturki a na pewo zdacie maturke :P ja juz swoje przeczytałam... a z czego zdajecie?
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
zimno zimno
ide zaraz spac, jutro do pracy dzis wyplate dostalam, ale po obliczeniu wydatkow i moich zachcianek to brakuje mi 50zł do szczescia powystawialam gdzie sie da moją prezentację, mam nadzieje,ze mi sie ida chociaz jednej osobie sprzedac
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
ja mam prezentacje od tż
ja mieszkam w domu prywatnym nie w mieszkaniu to kiedy chce to tatuś pali i jest ciepło ![]() ja czytam lekturki ale boje sie wziąsc rozszerzony poziom bo jeżeli nie zdam?? a tak to biore niemiecki podstawowy i geografie rozszerzona bodajrze
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak na złość dzisiaj ciepło haha ![]() ![]() ja może jedną lektrurę przeczytałam :| nienawidze tych nudnych książęk niektóre są ciekawe, ale... wole czytać gazety hihi Cytat:
ja zdaje z wosu-podstawowy, polski podstawowy raczej, francuski podstawowy albo rozszerzony i angielski rozszerzony
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
DsC, pisalam: Motyw dziecka w literaturze. nie pisalam na podstawie lektur, bo tych nie lubie
WOS zdawaj rozszerzony! ja do ksiązki ani razu nie zajrzalam przed maturą,a mialam 60%. polski też rozszerzony, jezeli nie czytasz lektur bedzie dla ciebie o wiele latwiej, wierz mi- ja to juz mam za sobą.pluto, tez zdawalam niemiecki podstawowy super jezyk,a maturka- pryszcz ![]() ![]() mialam 96%, a niemieckiego zaczelam sie uczyc dopiero w LO![]() myslalyscie juz, co chcecie studiowac?
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
ja chce pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną
![]() a ja czytam lektury wszystkie ale boje sie rozszerzonego... ![]() a niemiecki heheh wole nie ryzykowac a tak w ogóle siebie nie widze aby rozprawke napisac ![]() boze wszystko tylko nie francuski nienawidze tego
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
też się nie podejmowałam niemca rozszerzonego, bo wiem,że nie jestem aż na takim poziomie
![]() od września zaczynam pedagogikę, ale raczej nie bede brac specjalizacji nauczycielskiej... myslalam nad edukacja zdrowotna lub animacja kultury:fotografia. na umcs, gdzie sie dostalam, brali pod uwage tylko polski i j. obcy na dowolnym poziomie mi francuski sie podoba w brzmieniu choc troszke smieszny jest ![]() jezeli chodzi o poziom rozsz. polskiego- dla mnie pestka. za to wiem,ze z podstawowym bym sobie nie poradzila, bo nie czytalam zadnej lektrury. rozsz. opieral sie tylko i wylacznie na podanych textach no i na wlasnych przemysleniach, doswiadczeniach...
|
|
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
Co do wosu to tez polecem rozszrzeszony
ponoc jest łatwiejszy od podstawowego ja Sugar tez miałam 60 % a polski i anglika zdawałam na podstawie jakos nie chciało mi sie wysilac A ja kurde swojej prezentacji pewnie nie bede mogło nawet sprzedac ;/ bo ponoc nie ma takiego tematu w tym roku do wyboru ;/ wiec lipa- zawsze by pare groszy wpadło do kieszeni Dzisiaj taka pogoda ze normalnie nie wiem- tylko isc spać ja wlasnie wstałam i mam ochote na cos tylko nie wiem na co :P i zmykam na tv
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam cichą nadzieje,ze ktoś sie skusi na moją prezentacje
już ją tak zareklamowalam na wszelkich mozliwych ogłoszeniowych portalach, dalam ogloszenie do anonsow... teraz tylko musze czekac...
|
|
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
dawno mnie tu nie było:P a wiec sluchajcie bylam u TZ w szpitalu i okazalo sie wogole ze ma zapalenie pluc lezał pod kroplowką i jest teraz bardzo oslabiony ale wkoncu wychodiz ze szpitala po 2 tygodniach chyba w pt bedzie w domu bo teraz czeka na izbie chorych na komisje wojskowa bo czeka na urlop bo mu przysluguje i moze nawet dostac 30 dni ( na co pocichutku licze ) i wkoncu go zobacze jednak jest jeden problem teraz ja jestem chora:/ i do momentu az nie ebde zdrowa calkowicie nie spotkamy sie bo on odrazu sie pzreziębi, tym bardziej teraz jak ma osłabiony organizm, a nie uśmiecha mi sie zeby wyladowal znow w spzitalu, wiec sie lecze jak mogę
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
karluska a to ty i on chory .. nie za fajnie
ale polski rozszerzony jak ci dazdza jakis wiersz a ty go w ogole nie rozumiesz to co wtedy ... tez mi sie wydaje ze jest prostszy no ale boje sie troche go wziąsc. na dowolnym poziomie brali ??? sugar ??
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
masz wybor: tekst ALBO wiersz
![]() przejrzyj sobie matury z poprzednich lat, pozatym o ile mi wiadomo, wy bedziecie mieli tak,ze najpierw podstawa, a potem kto chce pisze rozszerzenie. u mnie tak nie bylo, trzba od razu decydowac
|
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
hejka
czy u was tez taka pogoda zrypana? poprostu nic mi sie nieeeee chce ;/ najchetniej to bym zasneła i obudziała sie w kwietniu no ale coz....
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie coraz lepiej, słonko świeci
i ciepluto się zaczyna robić![]() 22 września tż bedzie mial przpustke
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
a u nas tak ponuro buu
eee to fajnie ci Sugarrr moze i moj gdzies niedlugo bedzie miał
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
heh widze ze z wojskowego zrobił nam sie wątek maturalny
ech naszczescie mam to juz za sobą , chociaz ostatnio myslałam z fajnie bybyło pojsc sobie napisac jeszcze raz ale tym razem np. fizyke a pisałam historie i wos
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś jeszcze chłodno...ale podobno od jutra już ma być lepiej
![]() Cytat:
Co do wosu...to biorę podstawę bo jest banalna, jak robiliśmy na wosie podstawową to pytania naprawdę są proste...na rozszerzeniu trzeba pisać jakieś wypracowanie, a ja chociaż jestem w klasie dziennikarskiej nie lubię tego :/ Sugar poza tym my nie możemy tak robić, że napiszemy podstawę a potem możemy sobię wziąć rozszerzony...już na początku musimy się zdeklarować czy chcemy podstawę czy rozszerzenie..
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
oj nie odpisałam ci pluto17-17
tak oboje jestesmy chorzy ale tzrymam sie narazie i biore prochy i zdrowieje mam andzieje ze do powrotu TZ wyzdrowieje;D
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rzadko choruje na szczęście ale nas dużo na wątku...łooo
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
no musze wyzdrowiec bo jak nie to sie popłacze :P tak za mnim tesknie strasznie juz ze wytrzymac nie moge ech... co ta milosc robi z człowieka
no DsC poprostu tłumy ;P |
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
a ile już się nie widzieliście??
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
wypracowanie z wosu na rozszerzonym jest BANALNE! piszesz na podstawie tego, co wiesz, co widzisz na codzien.
naprawde radze przejrzec matury z ubieglych lat- zobaczycie, ze "moja" byla naprawde banalna i z wosu i z polskiego (piszemy wypracowanie na podstawie fragmentow ksiazki umieszczonego w arkuszu, nie na podstawie tekstow zrodlowych) wybor nalezy do was a za rozszerzony poziom mozna zawsze te kilka pkt wiecej dostac, latwiej sie na studia dostac- no chyba,ze jestescie pewne, ze napiszecie podstawe powyzej 80%, wtedy mozecie byc zagrozeniem dla rozszerzenia z nizszym wynikiem...ja jedynie zaluje,ze wybralam rozsz. historie, tu naprawde trzeba miec wiedze,a ja sie nie uczylam nic przed matura i balam sie,ze obleje, ale jakos sie udalo
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
jak by było tak ze sie pisze najpierw podstawe a pózniej w ten sam dzien rozszerzenie to ja bym wszystko na rozszerzonym brała
nie miala bym nic do stracenia mam dzis nauki w cholere, francuskiego sie teraz ucze .... buuuu a pózniej to nieszczesne ferdydurke.
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
jejku ja nie wiem, jak po takim leniuchowaniu przestawie sie od pazdziernika na nauke
nie chce wyleciec ze studiow, takze trzeba bedzie sie wziac w garsc...a poki co marze zeby sie porzadnie wyspac! pluto, myslalam,ze tylko moj rocznik zostal obdarzony taka niespodzianka i u was bedzie po staremu, a tu taka checa... jezeli czytasz lektury, to podstawowy polski nie bedzie dla ciebie problemem, ja jak juz pisalam,nie czytalam prawie zadnej wiec pisalam rozszerzony, tam najwazniejsze jest,zeby jak najwieciej wyciągnąc z podanych tekstow. ide sie myc i spac! dobranoc
|
|
|
#1498 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam w polski rozszerzony sie nie pchałam
chociaz byłam na humanie... ale na próbnej maturze u mnie bardzo duzo osob nie zdało polskiego rozszerzonego tak wiec w maju z całej klasy która liczyła 42 os rozszerzony zdawało 5-6 osob jakos takos Oj Sugarr ja tez nie wiem jak sie przestawie od pazdziernika normlanie masakra ;/ brrrr
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
i zdali te 6 os??
a co tam u waszysz tż ![]() u mnie nawet nie wiem czy żyje .... masakra tak sie nie odzywac
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
u mojego sale remontuja, w jednotsce sa jakies cwiczenia zolnierzy amerykanskich,ktorzy byli/beda w iraku, lataja samoloty i maja chlopaki wesolo
![]() przespalam prawie caly dzien ale milutko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

...a szkoda 

No uczcie sie dziewczynki i czytajcie ladnie lekturki a na pewo zdacie maturke :P 

nie chce wyleciec ze studiow, takze trzeba bedzie sie wziac w garsc...