|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Tez tak mam,szczegolnie jak brzuch mi sie stawia, to ruchy bola. Domii- Jutro bedziesz zonka!Ale mam dzis dola Ta ciaza i hormony mnie wykoncza.
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Mnie się na całe szczęście brzuch nie stawia, wszystko miękkie, nic nie boli, no oprócz ruchów mojej kochanej córki
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę pod prysznic może coś pomoże na tą małą zołze
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybaaaaaaaaa pisała dziś? bo coś cicho u niej
|
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Maomami, współczuję! Ale jeszcze troszkę i będziesz patrzeć jak Mała kopie rożek
![]() Domi nie szalejcie z bardzo, bo od razu do parki siostrzyczkę zrobicie! i ogólnie foch! Ciesz się wolnością- potem jest gorzej |
|
|
|
#1480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza ze siedze samotnie w domciu pół dnia.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1481 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem, mam dzisiaj jakąś masakre. non stop płaczę
Cytat:
i też go kupiłąm Cytat:
u mnie pomidor albo krupnik na żołądkach ![]() Cytat:
wiecznie głodna byłam . Cytat:
Super że wszystko ok !! teraz dbaj o Was ![]() Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie wszystko w porządku Na ciele chyba nic nie przybyło, jedynie poszło w brzuszek i biust Wizytę mam 2 września, a 9 kolejne USG Mała kopie i przesuwa się bardzooo często, aż sama się zastanawiam kiedy ona śpi Dostaliśmy od siostry sporo ciuszków |
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba coś się dzieje? czy hormony?
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Mama dba o Nas
Ugotowała gar pomidorowej, zrobiła moje ukochane kotleciki z piersi kurczaka, czosnku i sera żółtego |
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Oł jeee!!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miki, jak zwykle wlazłam na Twojego bloga i jak zwykle wyglądasz przecudownie ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- A wgl to się tak w ten sezon zapuściłam, że masakra. Nieumalowana łaziłam, włosy w kitce, niepomalowane paznokcie, wyszuszona jak wiór, pióropusz z brwi. Tragedia. Nawet nie miałam płynu do kąpieli... Wczoraj się wkurzyłam i zrobiłam jakieś zakupy coby wyglądac jak człowiek...
|
|||
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ciąża mi służy cerę mam teraz niemal idealną. Nigdy nie miałam tak ładnej, jak w ciąży Zaczyna robić się zimno, muszę kupić czółenka na niskim obcasie. Nie umiem chodzić na płaskim, strasznie źle się czuję, jak krasnal
|
|
|
|
|
#1488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami- ja mam tak, ale jak mi brzuch twardnieje, ale to muszę zmienić pozycję. Spróbuj z tym prysznicem..
Witam wieczorem. Wiecie co??????????? tak sie dzisiaj nawkurzałam. Najperw rano wstałam, chciałam zrobić pranie, a tu nagle dup i pralka dalej nie działa ;/ i co? musiałam RĘCZNIE robić to pranie. Zrobiłam, powiesiłam, zrobiło mi sie słabo, brzuch twardy jak kamień, odpoczęłam. Koty zaczęły mnie wkurzać to aż musialam wyjść z pokoju i siedziec zamknięta w pokoju małego. Przepłakałam z godzinę aż mama zadzwoniła i do niej poszłam.Potem zadzwoniłam do tej obsranej netii i oni mnie tak potraktowali jak śmiecia. Zwyzywłam ich, nabluzgałam na gościa ze znam ludzi po gimn. bardziej inteligentych i ze piszę na nich skargę i mam to wszystko w dupie. Powiedzieli mi że oni mają MIESIAC czasu na podłączenie wiec o co sie pluje?.. popłakałam się i aż mi ciśnienie podskoczyło. Pote zjadłam bogracz, maż po mnie przyjechał- on zadzwonił do tej netii bo ja już sił nie miałam. A tam mu powiedzieli że oni rzekomo od tygodnia do mnie wydzwaniają ale ja nie odbieram no szlag by to wziął bo NIKT do mnie nie dzwonił. No ale mąż tak im nagadał że albo we wtorek albo w czwartek mają nam podłączyć.. POtem pojechałam odwieźć mamę i ona pojechała już do DE .p owiedziała ze postara przyjechać na tydzień dwa w moim TP. chyba ze da rade więcej i wróciliśmy do domu z mężem- swoją drogą od tamtej pory nadrabiam ;D ogólnie to dzień zaliczam do jakiegoś płaczliwego. Syf w domu niemiłosierny- szczerze to nawet nie mam w czym herbaty sie napić. :/ ale jutro sie za to iorę. Ustaliłam z mężem że idę w przyszłym tyg, na tą prywatną wizytę, i do końca jeszcze pójdę ze 2 razy prywatnie. A badania bede robiła u tego gina na NFZ bo choć tu oszczędzimy, a oboje martwimy się o małego i mój stan zdrowia też nie jest najlepszy- a przynajmniej tak mi sie wydaje. SKurcze, twardnienie brzucha, dzisiaj wymioty.. no ja nie wiem. Wole jednak poradzić sie kogoś innego też.. może wymyślam ale jadnak wole sprawdzić PS. ACELINKO WSZYSTKOEGO NAJ DLA TEJ TWOJEJ "malutkeij córeczki" która kończy dwa latka Sto lat dla Natalki !! ![]() Aaa no i z rzeczy które sie zje.baly w tym miesiącu ( muszę napsiać tak brzydko) LODÓWKA, PRALKA, KUCHENKA, TELEWIZJA. do wymiany jeszcze mamy drzwi łazienkowe- kominiarz kazał wymienić na jakieś tam specjalne z kratką ( a ja mam zstare z dziurkami
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
urodzinki, urodzinki i już po
![]() 2 lata temu o tej godzinie leżałam po porodzie z natalcią i tż i ją tuliłam ide spać bo tyle wrażeń dziś było, jestem mega zmęczona, dzieci przeszczęśliwe też padło a jutro jeszcze te dinozaury to znów pełno atrakcji, biegania i szaleństwo ![]() dobrej nocki dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia ![]() rybko ja mam na zbyciu telewizor i kuchenke telewizor 28 cali tylko taki zwykły, nie płaski a kuchenka z mastercook ma 5 lat dopiero i jest całkiem sprawna, tylko ja chce już na cacyw kuchni zrobić więc zmieniam na taką pod zabudowe
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-23 o 21:42 |
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego się nie malowałam cale latoA ja tylko na płaskim no troszkę botków mam na małym obcasie i sneakersy białe z wizażu ale one jak kapciochy. Ostatnio na przecenie w RI kupiłam sandały, na platformie, ale słodkie
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Mąż za wszelką cenę chce mnie ogolić
Paznokcie u stóp jeszcze daję radę malować kyte o jak kaczka też ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Ja to mam chyba tylko 2 pary płaskich butów - balerinek. Reszta same koturny i obcasy. Nadal czekamy na zdjęcia i płytę ze ślubu To już ponad miesiąc po ślubie, ależ to zleciało!
|
|
|
|
|
#1494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż poszedł dziś na pępkowe w sumie sama go wygoniłam żeby poszedł, ale nie lubię sama wieczorem być w domu I myślę co by tu zrobić żeby czas mi szybko poleciał.
|
||
|
|
|
#1495 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Lilith nie martw się o to rozwarcie bo napewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny widzę że tu się impreza rozkręciła, z racji tego że jesteśmy tutaj wszystkie ciężarne mój tato zainwestował w piccolo więc stawiam Wam wszystkim !! ![]() Widzę że jesteście doskonale poinformowane jak będzie przebiegać moja noc poślubna, a Wy zboczuszki ! Póki co stresa nie mam, jutro pewnie będzie gorzej - w dalszym ciągu czuję się jakbym szła na imieniny do jakiejś ciotki ![]() Cytat:
Mój przyszły mąż jest dziś wręcz idealny, w całym tym szale przygotowań usiedliśmy na spokojnie przez chwile w pokoju w którym jutro będzie odbywać się impreza i na spokojnie rozmawialiśmy. Jakby ktoś się nam z boku przyglądał to stwierdziłby że się rozmyśliliśmy i ostro na ten temat dyskutujemy ). Teściowa na mnie nakrzyczała że się przemęczam i kazała mi usiąść i się przyglądać, a ja nienawidzę kiedy coś jest organizowane dla mnie a ja nie mogę nawet palcem kiwnąć Noo ale przygotowania dobiegły końca... Teraz czas na relaks więc wybaczcie opuszczę tą imprezkę na moment i udam się w piankę |
|||||
|
|
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
Po prysznicu trochę lepiej ale wszystkie ruchy małej czuje na dole, jak już ostatnio pisałam kłuje mnie pipka mam nadzieje że to objaw tego że mała jest główką w dół
Dziewczyny czy takie nagłe, szybkie i krótkie ukłucia w pipce, nie co jakiś konkretny czas, w różnych momentach ale najczęściej jak leżę to mogą być jakieś skurcze czy to po prostu takie nagłe ruchy dzidzi i tak czuć??
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-08-23 o 21:59 |
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że na wrzęs-paź już rozpakowania czas nadszedł
już niebawem my! JA WITAM W 33Tc a do porodu zostało mi 55 dni Ja dla siebie prawie wszystko mam, wiec mogę spakować torbę, a na młodego rzeczy trzeba czekać aż sie wypiorą, wyschną,wyprasują ułożą itd.. a tego tyle Poza tym kończą mi sie wszystkie tabletki .. i jutro mi wyjdzie w aptece wydać 100zł. :/ Aaa i super tytułu to ja dorzucam : smoczek, butla ,cycek mleka i urodzi sie pociecha .
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Trele, to wszystko używane rzeczy po jej córach
Ale i tak jestem zaskoczona, bo myślałam już, że jej oferty się "rozejdą" po kościach. A tu wszystko już popakowała i czeka na nas u rodziców TZ
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-08-23 o 22:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Jutro bedziesz zonka!
Ta ciaza i hormony mnie wykoncza.

i ogólnie foch! Ciesz się wolnością- potem jest gorzej

dopiero trafilam na oddzial, wczesniej bylam w izbie przyjec godzine pod ktg i wyszlo dobrze 
i też go kupiłąm
nawet połowy nie zjadłam
u mnie pomidor albo krupnik na żołądkach 

KCIUKI DLA ANI
.p owiedziała ze postara przyjechać na tydzień dwa w moim TP. chyba ze da rade więcej
To już ponad miesiąc po ślubie, ależ to zleciało!