Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 21:06   #1471
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Matko święta leże na lewym boku i moja córka się przesuwa, bo nawet nie kopie, ale robi to tak że mam ąz gwiazdy przed oczami

Tez tak mam,szczegolnie jak brzuch mi sie stawia, to ruchy bola.

Domii- Jutro bedziesz zonka!

Ale mam dzis dola Ta ciaza i hormony mnie wykoncza.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:07   #1472
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Boli to mało powiedziane, uczucie takie jakby się próbowała wyciągnąć cała na długość
może cos ci napisneła? a jak zmeinisz pozycje to to samo jest?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:08   #1473
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Boli to mało powiedziane, uczucie takie jakby się próbowała wyciągnąć cała na długość
Oj współczuję idź może spróbuj zasnąć? Choć wiem, ze jak Dzidziolek się rusza to zasnąć ciężko
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:08   #1474
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Domii- Jutro bedziesz zonka!

Mnie się na całe szczęście brzuch nie stawia, wszystko miękkie, nic nie boli, no oprócz ruchów mojej kochanej córki

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:08   #1475
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

wyżal się nam, po to jesteśmy. Źle się czujesz?
Stary 2013-08-23, 21:10   #1476
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ojejj..a jak zmienisz pozycje to też tak jest?Może inaczej będzie się przesuwać?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:13   #1477
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
ojejj..a jak zmienisz pozycje to też tak jest?Może inaczej będzie się przesuwać?
Idę pod prysznic może coś pomoże na tą małą zołze

Stary 2013-08-23, 21:13   #1478
89Beatka
Wtajemniczenie

Rybaaaaaaaaa pisała dziś? bo coś cicho u niej
Stary 2013-08-23, 21:14   #1479
nasturcja7667
Zadomowienie

Maomami, współczuję! Ale jeszcze troszkę i będziesz patrzeć jak Mała kopie rożek

Domi nie szalejcie z bardzo, bo od razu do parki siostrzyczkę zrobicie! Jak już będziesz po ślubie, a fotek nie pokażesz, to i ogólnie foch! Ciesz się wolnością- potem jest gorzej
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:17   #1480
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
znikam już

ogarne może troche łazienke a jak tylko przyedzie kurier to lece po Natalke imprezka na 17, trzeba się ogarnąć jakoś, natalke ogarnąć, pozabierac wszystkie rzeczy

jutro jedziemy do parku dinozaurów, spotykamy się z koleżankami i dzieciaczkami z wątku kiedy Natalcie rodziłam faaaaajnie się tak spotykać my tez pewnie prędzje czy później zaczniemy się spotykać w takich grupkach :0 ja rybce nie odpuszcze bo mamy blisko

trzymajcie się cieplutko
Kochana ja Cię zapraszam już teraz ! Zwłaszcza ze siedze samotnie w domciu pół dnia..

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
leży poprzecznie a i ja mam łożysko na przedniej ścianie, podczytywałam ostatnio że dziewczyny w takiej sytuacji jak ja tylko lekkie ruchy czuły nawet do końca ciąży
Ja miałam tak samo do 31 tyg. ale tak dopiero w 20 poczułam ruchy, w sumie praie w 21, raz mocniej raz słabo, czasem kilka dni prawie nic nie cuzłam, ale jednak te 10 było.. wiec pói czujesz jest wszystko ok

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja w szpitalu
Zostawili mnie po wizycie bo cisnienie mam za duze 140/82... chcą poobserwować niby do jutra jak wszystkie wyniki beda ok dopiero trafilam na oddzial, wczesniej bylam w izbie przyjec godzine pod ktg i wyszlo dobrze nie bylam przygotowana na takie atrakcje maz przywiezie mi rzeczy dopiero wieczorem.
Bede tu zagladac, buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-23, 21:18   #1481
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Rybaaaaaaaaa pisała dziś? bo coś cicho u niej
Jestem, mam dzisiaj jakąś masakre. non stop płaczę

Cytat:
Co za koleś
Za pościel 65 zł + przesyłka kurierem 17 chyba

Super że dzieciaczki ładnie rosną i że wszystko u nich wporządeczku

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Możesz też jak coś zażywać Magne B6 nie drogie tez jest, u mnie 60 tabl 17 zł więc cena przystępna a podobno bardzo dobre
u mnie ten magneB6 kosztował 12 zł i też go kupiłąm
Cytat:
Super, że wszystko u Was w porządku : jupi:

Współczuję żylakow

Jestem po pierwszym szpitalnym posiłku...uwaga, uwaga dostałam: burgera, frytki, 2 kromki tostowego chleba do tego masełko i dżemik, kawałek ciasta czekoladowego i herbatę na zapojkę nawet połowy nie zjadłam

Ciekawe czy małż mi wszystko przywiezie już mu listę wysłałam...jeszcze będę szczegółowo instruować jak będzie pakował

ja piernicze, ale żarcie u mnie pomidor albo krupnik na żołądkach
Cytat:
E tam suchy taki, że tylko się zapchałam
Zresztą już jutro zjesz swojego wymarzonego

to była kolacja...o 4.30!! Już chyba nic dziś więcej nie dadzą

Ja się cały czas dobrze czuję i nie wiem po co tu wogóle jestem

ja miałam o 7:30 sniadanie, o 12 obiad i o 16-17 kolacje. wiecznie głodna byłam .
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się zmienić pozycję z "nogi do góry" na "leżanka płaska". Mój brzuch twardy nadal, ale przynajmniej nie boli. Jak sobie pomyślę, że jeszcze 3 miesiące, to się modlę o listopad
Eh.. ja już bym chciałą chociaż koniec września.. mój brzuch też coraz częsciej twardy mimo fenoterolu i nospy 3x dziennie.. i magnezu.
Cytat:
Witajcie
jestem już w domku bardzo dobrze się czuję szpital pomógl
Super że wszystko ok !! teraz dbaj o Was

Cytat:
Pierwszego dnia jak dotarłam dos zpitala na ktg wyszły skurcze, ale jeszcze w granicach normalności że tak się wyrażę, ale że bolała mnie do tego macica to już istaniało jakieś niebezpieczeństwo. Dostałam zastrzyk jakiś, po nim było mi lepiej nafaszerowali jakimiś tabletkami i czuję się o niebo lepiej. Mam brać dalej magnez i buscopan. Zastanawia mnie tylko to, że moja ginka mówila że mam krótką szyjkę macicy a w szpitalu mi powiedzieli że nie mam Zrobili mi nawet usg co się zdziwiłam że taaaakie luksusy Malutka zdrowa waży 1200g i niestety nadal jest miednicowe ułóżenie Zobaczymy jeszcze jest szansa. AA i pani mi powiedziała że norma dla kobiet w ciąży na cukier jest 120 a nie 140 i dlatego mam skierowanie do diabetologa bo powiedziała że wynik dużo ponad norme. Ale powiedziała też że każde laboratorium ma swoje normy.
PaulinaIzabela trzymaj się kochana przeczytałam że jesteś w szpitalu. Ale przynajmniej masz dobre jedzenie
ja miałam odwrotnie. Mi w szpitalu powiedzieli ze mam krótką szyjkę 1,5 cm co prawda twardą, nie skraca się ale trzeba 'monitorować ' często. a na wizycie gin powiedział coś typu " na pewno nic sie nie dzieje, może lekarzowi tak sie wydawało" a w sumie nawet nie sądzę żeby dobrze to sprawdził ..
Cytat:
Domii obiecany striptizer!!!Dziewczyny tipsy w góre!!
https://www.youtube.com/watch?v=JqUuY_K4d-o
Stary 2013-08-23, 21:22   #1482
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć Nie wiem w ogóle co u Was. Nie jestem w stanie czytać na bieżąco, bo nadal nie mamy Internetu. Dzwoniliśmy dzisiaj do fachowców i powiedzieli, że może w przyszłym tygodniu się zjawią

U mnie wszystko w porządku Czuję się bardzo dobrze, chociaż już dłuższe spacery mocno mnie męczą. Brzuszek spory i w większość ubrań przestaję się mieścić Na ciele chyba nic nie przybyło, jedynie poszło w brzuszek i biust

Wizytę mam 2 września, a 9 kolejne USG

Mała kopie i przesuwa się bardzooo często, aż sama się zastanawiam kiedy ona śpi Dostaliśmy od siostry sporo ciuszków

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:22   #1483
89Beatka
Wtajemniczenie

Ryba coś się dzieje? czy hormony?
Stary 2013-08-23, 21:24   #1484
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Mama dba o Nas Ugotowała gar pomidorowej, zrobiła moje ukochane kotleciki z piersi kurczaka, czosnku i sera żółtego Dała też baniak ogórasów kiszonych Siedzę, żrę i nie mam dość takie są dobre

Stary 2013-08-23, 21:25   #1485
nasturcja7667
Zadomowienie

szwagierka nam da leżaczek - bujaczek Link-a-doos Fisher Prices, z wibracjami i miliony innych pierdółek Oł jeee!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 21:30   #1486
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
no wózek

Trele, dobrze, że się odezwałaś, bo ja już się zastanawiałam, czy jedziesz stopem na porodówkę

Kyte, co do szyjki to ja myślę, żeby wierzyć Twojej gin, bo ona wie, jaka była wcześniej i ma porównanie. Jak mówi, ze krótsza, to pewnie od ostatniego badania. A w szpitalu porównania nie mają

Mya, no co Ty, ja od początku używkę chciałam. Ale jak ten Verdi taki fajny, to ja go przemyślę. Bo cena korzystna.
Lineczka, a czemu spacerówka Ci się nie widzi?
no nie dziwię się, bo naprawdę niezły, chociaz ja chcę klasyka, ale ten jest niczego sobie ja uważam że czasem warto się po allegro rozejrzeć, ponieważ można fajne wózeczki znaleźć.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dziewczyny Domi jutro za mąż wychodzi myślicie że mama uświadomiła ją o co chodzi w ( tych) sprawach??

Miki, jak zwykle wlazłam na Twojego bloga i jak zwykle wyglądasz przecudownie!!!

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

A wgl to się tak w ten sezon zapuściłam, że masakra. Nieumalowana łaziłam, włosy w kitce, niepomalowane paznokcie, wyszuszona jak wiór, pióropusz z brwi. Tragedia. Nawet nie miałam płynu do kąpieli... Wczoraj się wkurzyłam i zrobiłam jakieś zakupy coby wyglądac jak człowiek...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:32   #1487
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Miki, jak zwykle wlazłam na Twojego bloga i jak zwykle wyglądasz przecudownie!!!

Chyba ciąża mi służy cerę mam teraz niemal idealną. Nigdy nie miałam tak ładnej, jak w ciąży

Zaczyna robić się zimno, muszę kupić czółenka na niskim obcasie. Nie umiem chodzić na płaskim, strasznie źle się czuję, jak krasnal

Stary 2013-08-23, 21:33   #1488
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Znam to .. Wiesz co mi pomaga? Jak klękne na łóżku albo podłodze , tak jakby robiąc koci grzbiet . Chodzi o to żeby brzuch zwisał. Ona się wtedy zaraz układa jakos tak , że nawet jak jest ruchliwa to ja już tego tak boleśnie nie czuje ..
Cytat:
szwagierka nam da leżaczek - bujaczek Link-a-doos Fisher Prices, z wibracjami i miliony innych pierdółek Oł jeee!!
Podać mój adres dla szwagierki ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:36   #1489
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Znam to .. Wiesz co mi pomaga? Jak klękne na łóżku albo podłodze , tak jakby robiąc koci grzbiet . Chodzi o to żeby brzuch zwisał. Ona się wtedy zaraz układa jakos tak , że nawet jak jest ruchliwa to ja już tego tak boleśnie nie czuje ..

Podać mój adres dla szwagierki ?
Ale dobry patent!
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Chyba ciąża mi służy cerę mam teraz niemal idealną. Nigdy nie miałam tak ładnej, jak w ciąży

Zaczyna robić się zimno, muszę kupić czółenka na niskim obcasie. Nie umiem chodzić na płaskim, strasznie źle się czuję, jak krasnal
A ja jak kaczka
Stary 2013-08-23, 21:38   #1490
ryba91
Zakorzenienie

Maomami- ja mam tak, ale jak mi brzuch twardnieje, ale to muszę zmienić pozycję. Spróbuj z tym prysznicem..

Witam wieczorem.
Wiecie co??????????? tak sie dzisiaj nawkurzałam.
Najperw rano wstałam, chciałam zrobić pranie, a tu nagle dup i pralka dalej nie działa ;/ i co? musiałam RĘCZNIE robić to pranie. Zrobiłam, powiesiłam, zrobiło mi sie słabo, brzuch twardy jak kamień, odpoczęłam. Koty zaczęły mnie wkurzać to aż musialam wyjść z pokoju i siedziec zamknięta w pokoju małego. Przepłakałam z godzinę aż mama zadzwoniła i do niej poszłam.Potem zadzwoniłam do tej obsranej netii i oni mnie tak potraktowali jak śmiecia. Zwyzywłam ich, nabluzgałam na gościa ze znam ludzi po gimn. bardziej inteligentych i ze piszę na nich skargę i mam to wszystko w dupie. Powiedzieli mi że oni mają MIESIAC czasu na podłączenie wiec o co sie pluje?.. popłakałam się i aż mi ciśnienie podskoczyło. Pote zjadłam bogracz, maż po mnie przyjechał- on zadzwonił do tej netii bo ja już sił nie miałam. A tam mu powiedzieli że oni rzekomo od tygodnia do mnie wydzwaniają ale ja nie odbieram no szlag by to wziął bo NIKT do mnie nie dzwonił. No ale mąż tak im nagadał że albo we wtorek albo w czwartek mają nam podłączyć.. POtem pojechałam odwieźć mamę i ona pojechała już do DE .p owiedziała ze postara przyjechać na tydzień dwa w moim TP. chyba ze da rade więcej
i wróciliśmy do domu z mężem- swoją drogą od tamtej pory nadrabiam ;D

ogólnie to dzień zaliczam do jakiegoś płaczliwego. Syf w domu niemiłosierny- szczerze to nawet nie mam w czym herbaty sie napić. :/ ale jutro sie za to iorę. Ustaliłam z mężem że idę w przyszłym tyg, na tą prywatną wizytę, i do końca jeszcze pójdę ze 2 razy prywatnie. A badania bede robiła u tego gina na NFZ bo choć tu oszczędzimy, a oboje martwimy się o małego i mój stan zdrowia też nie jest najlepszy- a przynajmniej tak mi sie wydaje. SKurcze, twardnienie brzucha, dzisiaj wymioty.. no ja nie wiem. Wole jednak poradzić sie kogoś innego też.. może wymyślam ale jadnak wole sprawdzić

PS. ACELINKO WSZYSTKOEGO NAJ DLA TEJ TWOJEJ "malutkeij córeczki" która kończy dwa latka Sto lat dla Natalki !!

Aaa no i z rzeczy które sie zje.baly w tym miesiącu ( muszę napsiać tak brzydko) LODÓWKA, PRALKA, KUCHENKA, TELEWIZJA. do wymiany jeszcze mamy drzwi łazienkowe- kominiarz kazał wymienić na jakieś tam specjalne z kratką ( a ja mam zstare z dziurkami ). no własnie, z tych rzeczy póki co naprawioną mam lodówkę! a gdzie reszta? kuchenki nei naprawiamy, dwa palniki mam, resztę przeżyję a 10tego kupimy cos w komisie jakimś, pralka jutro MUSI być naprawiona a resztę... nie mam pojęcia..
Stary 2013-08-23, 21:39   #1491
acelinka
Zakorzenienie

urodzinki, urodzinki i już po

2 lata temu o tej godzinie leżałam po porodzie z natalcią i tż i ją tuliłam

ide spać bo tyle wrażeń dziś było, jestem mega zmęczona, dzieci przeszczęśliwe też padło a jutro jeszcze te dinozaury to znów pełno atrakcji, biegania i szaleństwo

dobrej nocki dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia

rybko ja mam na zbyciu telewizor i kuchenke i mówie całkiem serio telewizor 28 cali tylko taki zwykły, nie płaski a kuchenka z mastercook ma 5 lat dopiero i jest całkiem sprawna, tylko ja chce już na cacyw kuchni zrobić więc zmieniam na taką pod zabudowe

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-08-23 o 21:42
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:39   #1492
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

No ja tak samo, mam cerę jak nigdy dlatego się nie malowałam cale lato

A ja tylko na płaskim no troszkę botków mam na małym obcasie i sneakersy białe z wizażu ale one jak kapciochy. Ostatnio na przecenie w RI kupiłam sandały, na platformie, ale słodkie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:46   #1493
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Mąż za wszelką cenę chce mnie ogolić Mówię mu, że dam sobie radę, a ten idzie w zaparte i chce mi pomóc

Paznokcie u stóp jeszcze daję radę malować

kyte o jak kaczka też

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No ja tak samo, mam cerę jak nigdy dlatego się nie malowałam cale lato

A ja tylko na płaskim no troszkę botków mam na małym obcasie i sneakersy białe z wizażu ale one jak kapciochy. Ostatnio na przecenie w RI kupiłam sandały, na platformie, ale słodkie
Ja mimo ładnej cery zawsze się maluję jak gdzieś wychodzę. Uwielbiam makijaż, nawet minimalny ale musi być

Ja to mam chyba tylko 2 pary płaskich butów - balerinek. Reszta same koturny i obcasy.

Nadal czekamy na zdjęcia i płytę ze ślubu To już ponad miesiąc po ślubie, ależ to zleciało!

Stary 2013-08-23, 21:53   #1494
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Maomami- ja mam tak, ale jak mi brzuch twardnieje, ale to muszę zmienić pozycję. Spróbuj z tym prysznicem..

Witam wieczorem.
Wiecie co??????????? tak sie dzisiaj nawkurzałam.
Najperw rano wstałam, chciałam zrobić pranie, a tu nagle dup i pralka dalej nie działa ;/ i co? musiałam RĘCZNIE robić to pranie. Zrobiłam, powiesiłam, zrobiło mi sie słabo, brzuch twardy jak kamień, odpoczęłam. Koty zaczęły mnie wkurzać to aż musialam wyjść z pokoju i siedziec zamknięta w pokoju małego. Przepłakałam z godzinę aż mama zadzwoniła i do niej poszłam.Potem zadzwoniłam do tej obsranej netii i oni mnie tak potraktowali jak śmiecia. Zwyzywłam ich, nabluzgałam na gościa ze znam ludzi po gimn. bardziej inteligentych i ze piszę na nich skargę i mam to wszystko w dupie. Powiedzieli mi że oni mają MIESIAC czasu na podłączenie wiec o co sie pluje?.. popłakałam się i aż mi ciśnienie podskoczyło. Pote zjadłam bogracz, maż po mnie przyjechał- on zadzwonił do tej netii bo ja już sił nie miałam. A tam mu powiedzieli że oni rzekomo od tygodnia do mnie wydzwaniają ale ja nie odbieram no szlag by to wziął bo NIKT do mnie nie dzwonił. No ale mąż tak im nagadał że albo we wtorek albo w czwartek mają nam podłączyć.. POtem pojechałam odwieźć mamę i ona pojechała już do DE .p owiedziała ze postara przyjechać na tydzień dwa w moim TP. chyba ze da rade więcej
i wróciliśmy do domu z mężem- swoją drogą od tamtej pory nadrabiam ;D

ogólnie to dzień zaliczam do jakiegoś płaczliwego. Syf w domu niemiłosierny- szczerze to nawet nie mam w czym herbaty sie napić. :/ ale jutro sie za to iorę. Ustaliłam z mężem że idę w przyszłym tyg, na tą prywatną wizytę, i do końca jeszcze pójdę ze 2 razy prywatnie. A badania bede robiła u tego gina na NFZ bo choć tu oszczędzimy, a oboje martwimy się o małego i mój stan zdrowia też nie jest najlepszy- a przynajmniej tak mi sie wydaje. SKurcze, twardnienie brzucha, dzisiaj wymioty.. no ja nie wiem. Wole jednak poradzić sie kogoś innego też.. może wymyślam ale jadnak wole sprawdzić

PS. ACELINKO WSZYSTKOEGO NAJ DLA TEJ TWOJEJ "malutkeij córeczki" która kończy dwa latka Sto lat dla Natalki !!

Aaa no i z rzeczy które sie zje.baly w tym miesiącu ( muszę napsiać tak brzydko) LODÓWKA, PRALKA, KUCHENKA, TELEWIZJA. do wymiany jeszcze mamy drzwi łazienkowe- kominiarz kazał wymienić na jakieś tam specjalne z kratką ( a ja mam zstare z dziurkami ). no własnie, z tych rzeczy póki co naprawioną mam lodówkę! a gdzie reszta? kuchenki nei naprawiamy, dwa palniki mam, resztę przeżyję a 10tego kupimy cos w komisie jakimś, pralka jutro MUSI być naprawiona a resztę... nie mam pojęcia..
Rybka zobaczysz że będzie lepiej po kolei sobie wszystko wymienicie. Sądzę że Twój stan zdrowia może mieć wiele wspólnego ze złym samopoczuciem psychicznym. W netii jeszcze wku...
Cytat:
Mąż za wszelką cenę chce mnie ogolić Mówię mu, że dam sobie radę, a ten idzie w zaparte i chce mi pomóc

Paznokcie u stóp jeszcze daję radę malować

kyte o jak kaczka też

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

A słyszałyście o tym że od 33 tyg nie powinno się malować już paznokci u stóp?Bo w razie czego oni muszą widzieć czy paznokcie sinieją..
Mój mąż poszedł dziś na pępkowe w sumie sama go wygoniłam żeby poszedł, ale nie lubię sama wieczorem być w domu I myślę co by tu zrobić żeby czas mi szybko poleciał.
Stary 2013-08-23, 21:54   #1495
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Hej dziewczyny ja w szpitalu
Zostawili mnie po wizycie bo cisnienie mam za duze 140/82... chcą poobserwować niby do jutra jak wszystkie wyniki beda ok dopiero trafilam na oddzial, wczesniej bylam w izbie przyjec godzine pod ktg i wyszlo dobrze nie bylam przygotowana na takie atrakcje maz przywiezie mi rzeczy dopiero wieczorem.
Bede tu zagladac, buziaki

Ojeeej Trzymaj się i dawaj nam znać co i jak bo my się tutaj martwimy

Lilith nie martw się o to rozwarcie bo napewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ciiiiii .. Nie wolno o tym głosno mówić

Helołłłł ... Oszalałyście ?????

Polecam mój sposób
Prz okazji każdego prysznica przelecę maszynką trochę tu trochę tam . Przy kolejnym znowu - tak na oślep . Na dzień dzisiejszy jest chyba w miare okey . Do porodu będę wykoszona na cacy )

O kurde
Oby to ciśnienie takie chwilowe i będziesz jutro w domu .
Masz przynajmmniej pewnośc że Twój lekarz nie ignoruje żadnych znaków , mnie pewnie odesłali by do domu , bo mi samo przejdzie

Dziewczyny mam w pdf Język niemowląt . jakby któras chciała . Własnie mi sąsiadka przyniosła .

Lece dalej
Ja poproszę tą książkę

Cytat:
Też mam propozycję tytułu, też!!

"Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody!"
podoba mi się

Cytat:
Witajcie
jestem już w domku bardzo dobrze się czuję szpital pomógl

Cytat:
wiedziałam że mnie nie zawiedziesz ! Ale dupcia !!

Dziewczyny widzę że tu się impreza rozkręciła, z racji tego że jesteśmy tutaj wszystkie ciężarne mój tato zainwestował w piccolo więc stawiam Wam wszystkim !!
Widzę że jesteście doskonale poinformowane jak będzie przebiegać moja noc poślubna, a Wy zboczuszki ! Muszę Was zmartwić... po skończonej imprezie zamierzam rozebrać mojego JESZCZE przyszłego męża, później siebie i jak już zrobi się naprawdę gorąco zamierzam walnąć się i odespać cały tydzień
Póki co stresa nie mam, jutro pewnie będzie gorzej - w dalszym ciągu czuję się jakbym szła na imieniny do jakiejś ciotki

Cytat:
Maomami, współczuję! Ale jeszcze troszkę i będziesz patrzeć jak Mała kopie rożek

Domi nie szalejcie z bardzo, bo od razu do parki siostrzyczkę zrobicie! Jak już będziesz po ślubie, a fotek nie pokażesz, to i ogólnie foch! Ciesz się wolnością- potem jest gorzej
Dziękuję za pocieszenie

Mój przyszły mąż jest dziś wręcz idealny, w całym tym szale przygotowań usiedliśmy na spokojnie przez chwile w pokoju w którym jutro będzie odbywać się impreza i na spokojnie rozmawialiśmy. Jakby ktoś się nam z boku przyglądał to stwierdziłby że się rozmyśliliśmy i ostro na ten temat dyskutujemy . Popłakałam się kiedy powiedział mi że nie wyobraża sobie życia bez nas... Dodał jeszcze że tak miało być, że bardzo cieszy się że już niedługo na świecie pojawi się Jasiek bo on tylko umocnił nasz związek, stwierdził że dzięki Jaśkowi przejrzał na oczy i obiecał mi że będzie jeszcze lepiej niż jest (ojjj chciałabym ). Teściowa na mnie nakrzyczała że się przemęczam i kazała mi usiąść i się przyglądać, a ja nienawidzę kiedy coś jest organizowane dla mnie a ja nie mogę nawet palcem kiwnąć
Noo ale przygotowania dobiegły końca... Teraz czas na relaks więc wybaczcie opuszczę tą imprezkę na moment i udam się w piankę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:55   #1496
maomami
Wtajemniczenie

Po prysznicu trochę lepiej ale wszystkie ruchy małej czuje na dole, jak już ostatnio pisałam kłuje mnie pipka mam nadzieje że to objaw tego że mała jest główką w dół

Dziewczyny czy takie nagłe, szybkie i krótkie ukłucia w pipce, nie co jakiś konkretny czas, w różnych momentach ale najczęściej jak leżę to mogą być jakieś skurcze czy to po prostu takie nagłe ruchy dzidzi i tak czuć??

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-08-23 o 21:59
Stary 2013-08-23, 21:55   #1497
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

A słyszałyście o tym że od 33 tyg nie powinno się malować już paznokci u stóp?Bo w razie czego oni muszą widzieć czy paznokcie sinieją..
Mój mąż poszedł dziś na pępkowe w sumie sama go wygoniłam żeby poszedł, ale nie lubię sama wieczorem być w domu I myślę co by tu zrobić żeby czas mi szybko poleciał.
Ja nie słyszałam Jedynie, że do porodu muszą być niepomalowane, ale to chyba nie ma znaczenia czy u stóp czy dłoni. Stopy zawsze mam pomalowane i to na fuksję lub czerwień, u rąk nie maluję bo po zdjęciu akrylowych nie wyglądają najlepiej.

Stary 2013-08-23, 21:57   #1498
ryba91
Zakorzenienie

Widzę że na wrzęs-paź już rozpakowania czas nadszedł już niebawem my!

JA WITAM W 33Tc a do porodu zostało mi 55 dni

Ja dla siebie prawie wszystko mam, wiec mogę spakować torbę, a na młodego rzeczy trzeba czekać aż sie wypiorą, wyschną,wyprasują ułożą itd.. a tego tyle

Poza tym kończą mi sie wszystkie tabletki .. i jutro mi wyjdzie w aptece wydać 100zł. :/

Aaa i super tytułu
to ja dorzucam :

smoczek, butla ,cycek mleka i urodzi sie pociecha .
Stary 2013-08-23, 21:58   #1499
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Po prysznicu trochę lepiej ale wszystkie ruchy małej czuje na dole, jak już ostatnio pisałam kłuje mnie pipka mam nadzieje że to objaw tego że mała jest główką w dół
Mnie po dłuższym leżeniu, zwłaszcza po nocy boli rozkrok i to dosyć mocno, czasem aż ciężko chodzić

Stary 2013-08-23, 21:59   #1500
nasturcja7667
Zadomowienie

Trele, to wszystko używane rzeczy po jej córach Ale i tak jestem zaskoczona, bo myślałam już, że jej oferty się "rozejdą" po kościach. A tu wszystko już popakowała i czeka na nas u rodziców TZ

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-08-23 o 22:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości