Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 09:07   #1471
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Ze strony megastore.pl
Maja niskie ceny, bo ja na tych dwóch lampach zaoszczędziłam 250zł, bo w sklepie, w którym je upatrzyłam kosztowały 550zł

Witam się sobotnie

Wpadłam zyczyc tylko miłego dnia

Dzis mamy zjazd rodzinny, od rana wsio się gotuje, ciasto zaraz będę robic, a jeszcze chaupe musze ogarnąć :/
Czuje, ze wieczorem padne jak zabita

Nie piszcie za wiele :P
postaramy się

miłego dnia i nie szalej za bardzo

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzień doberek mamusie, ja już też na nogach, chociaż miałam przebudzenie o 4 bo mąż wtedy wrócił z pracy, byłam taka głodna, ale wytrzymałam i nie wstałam bo stwierdziłam że obżeranie się w nocy napewno dobre nie jest i właśnie za chwilę muszę zmykać robić śniadanko bo się córa upomina o jedzonko

Kociak za wizytę
Nemosek udanych zakupów życzę, naciesz się, nakupuj wszystko co potrzebne
Antibia zdrowia dla TŻ i najwyżej go gdzieś zamknij a może poczuje się troche lepiej żeby się ewakuować do rodziców
jezzka za wybór imienia no i za wagę
mnie też nieraz w nocy głód łapie, ale jestem zbyt leniwa żeby wstawać spod ciepłej kołderki i robić coś do jedzenia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:42   #1472
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Witajcie mamusie
Dziś w nocy sie budziłam z bólem brzucha jak na okres..i przestawało a później znowu.Mam nadzieję że nic się wcześniej nie zacznie dziać niż za przynajmniej te 4 tygodnie
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja u rodziców jestem więc króciutka relacja z wizyty:
Młoda w porządeczku, ułożona główką w dół, waży 1260 gr, więc raczej wychodzi że trochę mniejsza. Lekarz powiedział, że jeśli będzie rosła w takim tempie to powinna dojść do wagi ok.3,5 kg. Ja za to przytyłam 3 kg (od początku ciąży było +3kg a teraz to samo przytyłam w ciągu 4 tyg!).
Szyjka ładna, nic tam się nie skraca, nie rozwiera. Morfologia słaba, więc dostałam żelazo. Za miesiąc kolejna wizyta, to lekarz powiedział, że będziemy myśleć o tym, kiedy fenka odstawiać. Także bardzo pozytywnie
Odebrałam kombinezon, ale tutaj to w ogóle nie mam jak zdjęcia zrobić i wrzucić więc będzie dopiero jak wrócę do domku. A teraz już idę spać.

Dobranoc
Ale coś mam z oczamiZamiast "Ja u rodziców jestem więc króciutka relacja z wizyty" przeczytałam "Ja urodziłam więc relacja z wizyty"
za udaną wizytę Narazie moja córa to też taki średniaczek
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Nic się nie przejęłyście pleśnią, którą zjadłam A ja aż przytuliłam się do kibelka. Zero współczucia z Waszej strony. Ale tym razem nie obrażę się bardzo

Słucham właśnie kołysanek, bo chce sobie taką płytkę skomponować dla mojego dziecia. Ponieważ moje wokalne umiejętności nie są na wysokim poziomie, stwierdziłam, ze lepiej będą brzmiały razem z jakimś fachowym głosem w tle. I tak sobie słucham i wspominam jak babcia mi śpiewała do snu. Mamy jakoś nie pamiętam, żeby mi śpiewała, co zamierzam jej wypomnieć przy najbliższej okazji

Macie i Wy do poduszki ode mnie, choć nie zasłużyłyście
http://www.youtube.com/watch?v=EIDrJtoVz3A
http://www.youtube.com/watch?v=LTNrG_gzeqI
ojjejjkku czyli jednak zaszkodziło?? Ja wczoraj chyba zepsuty jogurt naturalny wlałam do mizerii czułam dziwny smak ale zjadłam, wieczorem było mi niedobrze ale nic się nie zadziało
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:55   #1473
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Witam
Podobnie jak wiekszosc slabo spalam tej nocy i tak samo jak Was bolal mnie " okresowo" brzuch.. zauwazylam, ze zaczyna byc tak co noc
Zaraz zjem sniadanko i lece do mieszkanka sprzatac jeden pokoj, a pozniej mamy skrecac meble do sypialni Ten remont idzie tak wolno, ze zaczelam uzywac, jako argument motywujacy, tekstu " czuje, ze za tydzien urodze" niech tz spina posladki bo mu sie zaraz syn urodzi!

Trele - pytalam o kolezanke, bo moze to tez moja kolezanka jestem z tego samego miasta co Bednarek, a ze to dziura to kazdy kazdego zna wiec mozliwe, ze mamy " wspolna " kolezanke
Stary 2013-09-21, 09:56   #1474
Anoula
Zakorzenienie

magalska śliczne zdjęcia bardzo lubię taką prostotę w fotografii

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
WIecie co ?
Przyszly Zajace od mamy Pepper
Nie widzialam ich jeszcze na wlasne oczy bo poszly na mamy adres , ale mama wyslala mi fotki ..
Fotograf z niej jak z koziej doopki trabka ale ja juz widze ze sa cudowne
Jutro po nie pojade i zrobie Wam sesje z zajacem )
Pepper ? Zdarzyly przed Majeczka . Teraz moge rodzic ?
chyba nie masz wyboru

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Probuje do Was napisac i cos mi to nie idzie.
Melduje sie po calym dniu, dajemy sobie rade coraz lepiej . Karmimy sie ladnie. Jasko grzeczny i nie placze - no idealne dziecko

Damian dzis nosil Jaska pierwszy raz na rekach, zagladal w pieluszke, calowal, przytulal - najcudowniejszy widok na swiecie (zaraz po Jasku) az sie mu poplakalam
a miał już okazję zmieniać pieluchę ?
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
zapomnialam jeszcze dopisac ze ciezko mi sie rozstac z Jaskiem. Kolo 22 mialam go oddac do noworodkow zeby mu antybiotyk podali i przeciagam to okropnie, ale tak mi go szkoda oddawac nawet na chwile.

A i do TZta dzwonila szwagierka ta ktora poronila... pytala o mnie, o Jaska i oznajmila ze ma dla nas fotelik. Milo z jej strony to fakt tyle ze fotelik dostalismy w prezencie od mojej mamy
może jak juz teraz Jasiek jest na świecie to trochę do niej dotarło i postanowiła zmienić swoje zachowanie, oby to nie było chwilowe

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziękuję, jeżeli chodzi o literki. Wszystko zrobiłam sama, literki są zrobione z tektury, wycięłam po dwie sztuki każdą literkę później żeby były przestrzenne to między nie wkleiłam 4 cm tekturkę i pomalowałam. Po pomalowaniu nakleiłam własnoręcznie zrobione delikatnie zielone różyczki.
No to wielki szacun wyglądają bardzo schludnie i profesjonalnie

Nemosek, Kociak85 gratulacje za wizyty

Ja się melduję z Krakowa (Nemosek będziesz dziś bardzo blisko mnie ) jako że rodzice już przeprowadzeni to wczoraj zaczęliśmy z mężem rozmowy o przemeblowaniu cieszę się jak głupia tym, niby nic nowego poza rzeczami dla małej na razie kupować nie będziemy tylko przestawiać stare meble rodziców to od razy będzie inne mieszkanie

Po wczorajszym macu oczywiście zgagę miałam oj płaci się własne zachcianki, ale najadłam się migdałów i przeszło

Dzisiaj zapowiada się zabiegany dzień, więc jakby mnie nie było to nie podejrzewajcie mnie o poród dla nas jeszcze wcześnie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:03   #1475
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Dziś w nocy sie budziłam z bólem brzucha jak na okres..i przestawało a później znowu.Mam nadzieję że nic się wcześniej nie zacznie dziać niż za przynajmniej te 4 tygodnie
mnie też tka pobolewa od jakiegoś czasu.
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam
Podobnie jak wiekszosc slabo spalam tej nocy i tak samo jak Was bolal mnie " okresowo" brzuch.. zauwazylam, ze zaczyna byc tak co noc
Zaraz zjem sniadanko i lece do mieszkanka sprzatac jeden pokoj, a pozniej mamy skrecac meble do sypialni Ten remont idzie tak wolno, ze zaczelam uzywac, jako argument motywujacy, tekstu " czuje, ze za tydzien urodze" niech tz spina posladki bo mu sie zaraz syn urodzi!

Trele - pytalam o kolezanke, bo moze to tez moja kolezanka jestem z tego samego miasta co Bednarek, a ze to dziura to kazdy kazdego zna wiec mozliwe, ze mamy " wspolna " kolezanke
widocznie taki etap przyszedł na te bóle brzucha

remont to koszmarrrr
mój tż nieźle się wystraszył jak wróciłam w czwartek z wizyty i powiedziałam że mam rozwarcie, że jeka nie będe dużo leżeć to Lenka może zechcieć wyjść. Jutro będzie chyba całą niedziele coś robił żeby podgonić bo w tygodniu późno wraca z pracy i nie ma jak.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Ja się melduję z Krakowa (Nemosek będziesz dziś bardzo blisko mnie ) jako że rodzice już przeprowadzeni to wczoraj zaczęliśmy z mężem rozmowy o przemeblowaniu cieszę się jak głupia tym, niby nic nowego poza rzeczami dla małej na razie kupować nie będziemy tylko przestawiać stare meble rodziców to od razy będzie inne mieszkanie

Po wczorajszym macu oczywiście zgagę miałam oj płaci się własne zachcianki, ale najadłam się migdałów i przeszło

Dzisiaj zapowiada się zabiegany dzień, więc jakby mnie nie było to nie podejrzewajcie mnie o poród dla nas jeszcze wcześnie
takie małe zmiany a też cieszą

Kurcze co posiedze troche przed kompem to mi plecy nawalają. A tak się cieszyłam że w tej ciązy nie mam tyh bóli między łopatkami, no to już mam ciekawe jak jutro w szkole wysiedze
Stary 2013-09-21, 10:03   #1476
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ale coś mam z oczamiZamiast "Ja u rodziców jestem więc króciutka relacja z wizyty" przeczytałam "Ja urodziłam więc relacja z wizyty"
za udaną wizytę Narazie moja córa to też taki średniaczek
Ohoho... Nie tak szybko
Pogoda tragiczna, aż się nic nie chce. Czekam na siostrę z dziedziaczkami, to się trochę pobawię z nimi
Stary 2013-09-21, 10:05   #1477
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Babku udanej zabawy na weselichu i trzymam kciuki za Twoje fotki zeby byly takie jakie sobie wymarzylas

Nemosku gratki wizyty i wagi no i nie zapominaj sobie polewac wody

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:08   #1478
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
takie małe zmiany a też cieszą

Kurcze co posiedze troche przed kompem to mi plecy nawalają. A tak się cieszyłam że w tej ciązy nie mam tyh bóli między łopatkami, no to już mam ciekawe jak jutro w szkole wysiedze
dokładnie

u mnie jest to samo i nie tylko przy siedzeniu przy kompie ale ogólnie przy siedzeniu zbyt długo w jednej pozycji...
Stary 2013-09-21, 10:09   #1479
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam

Dobra motywacja nie jest zła

Właśnie nemosku chlup! czystą od rana
Stary 2013-09-21, 10:15   #1480
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Owszem oddzwaniają ale niezbyt kompetentne osoby. W moim przypadku pani udzieliła mi tylko ogólnych informacji które mogłabym sobie znaleźć sama na necie

Ale chyba to takie same osoby, jak byś sama zadzwoniła ja w każdym razie byłam zadowolona i polecam ten sposób

Byłam wczoraj u lekarza, i tak- na to ile ważę spuszczę zasłonę milczenia, mała waży 1800 gram, robił usg i sprawdzał podstawowe wymiary, i dał mi zwolnienie do końca ciąży

Poza tym dali mi jakąś szczepionkę ochronną bo mam ujemne Rh, choć odczyn Combsa mi dobrze wyszedł, no nie wiem w każdym razie ta szczepionka to w tyłek

Aha i pytałam o to szczepienie na krztusiec, podobno szczepią podczas porodu

Myślałam że uda mi się ustalić termin cesarki, ale to jeszcze za wcześnie bo nic nie miał poplanowanego, następna wizyta za dwa tygodnie może coś więcej wyciągnę od niego.

Poza tym TŻ mi wczoraj zdjał sim-locka z telefonu, namęczył się strasznie bo robił to jakimś domowym sposobem, a ja dziś sobie zaktualizowałam telefon i ten sim-lock znowu się założył, aż się boję mu powiedzieć i znowu nie mam telefonu

Idziemy teraz na miasto, potem doczytam co nowego u was

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:20   #1481
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ale chyba to takie same osoby, jak byś sama zadzwoniła ja w każdym razie byłam zadowolona i polecam ten sposób

Byłam wczoraj u lekarza, i tak- na to ile ważę spuszczę zasłonę milczenia, mała waży 1800 gram, robił usg i sprawdzał podstawowe wymiary, i dał mi zwolnienie do końca ciąży

Poza tym dali mi jakąś szczepionkę ochronną bo mam ujemne Rh, choć odczyn Combsa mi dobrze wyszedł, no nie wiem w każdym razie ta szczepionka to w tyłek

Myślałam że uda mi się ustalić termin cesarki, ale to jeszcze za wcześnie bo nic nie miał poplanowanego, następna wizyta za dwa tygodnie może coś więcej wyciągnę od niego.

Poza tym TŻ mi wczoraj zdjał sim-locka z telefonu, namęczył się strasznie bo robił to jakimś domowym sposobem, a ja dziś sobie zaktualizowałam telefon i ten sim-lock znowu się założył, aż się boję mu powiedzieć i znowu nie mam telefonu

W takim razie za udaną wizytę i zwolnienie
Stary 2013-09-21, 10:21   #1482
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się!
Od rana u nas działamy! Już mam kuchnię posprzątaną i łazienkę wymytą D: Zajęło mi to ponad 2.5 h a normalnie zajmuje niecałą 1h . Ale dałam rady.

TŻ się wkurza, bo umyślałam sobie, że chcę starą szafę i biurko [które ma robić za przewijak dla Bejbziola], co dostaliśmy od jego rodziców - pomalować na biało I był z moim Teściem kupić farby, ściera papierem ściernym i klnie, bo to się nie chce ścierać i farba się nie będzie trzymać I jest trochę na mnie zły
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:26   #1483
NEWTREND
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
czytam was regularnie ale nie mam jakoś weny na pisanie. Ładnie dzieciaczki wam rosną. Mi się należą bo zamiast grzecznie leżeć cały dzień wczoraj przesadziłam i zrobiłam obiad dwudaniowy, poprałam ciuszki i później się za prasowanie wzięłam - efekt taki że wieczorem leżałam plackiem bo mnie brzuch bolał. Musiałam coś zrobić bo już mnie kości od leżenia bolą. A w tydzień przez objadanie się i nic nierobienie przybyło mi 1 kg mam nadzieję że część malutka sobie wzięła. Trudno później będę się odchudzać.

Następna wizyta 03 października 17.00 Zapisałam się też na USG dokładne najlepsze w mojej okolicy na 10.10 ale czy pójdę to zależy co na wizycie powie moja pani doktor jak wszystko będzie ok i mała ładnie przybierze na wadze to może odpusze bo koszt 270zł więc niemało.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:29   #1484
nasturcja7667
Zadomowienie

Jeszcze co do szczepionek: to przecież w UK teraz niemalże epidemia krztuśca? Ci sami rodzice, którzy w szczepionkach widzieli zło, spiski koncernów i lekarzy, teraz tych lekarzy i te koncerny błagają o ratunek dla swoich dzieci. Bo nie szczepili wcześniej.
Myślę, ze to powinno dać do myślenia
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:34   #1485
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie

u mnie jest to samo i nie tylko przy siedzeniu przy kompie ale ogólnie przy siedzeniu zbyt długo w jednej pozycji...
kurczę mi już też plecy nawalają ale to pewnie od leżenia. Dodatkowo jak więcej siedzę lub chodzę to żebra mi pękają taki czuję ucisk. A gdzie tam koniec.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Nemosek właśnie się zastanawiam jak z tymi wodami czy przez picie ich przybywa bo mi w szpitalu powiedzieli że mineralnej nie da się dolać. A gdzieś czytałam że przez picie dużej ilości może przybyć wód. j

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Moja mama się śmieje już że ja mam wszelkie możliwe bóle w tej ciąży. W ogóle jak rano wstaję siku /całą noc śpię ostatnio/ i jak zrobię to strasznie mnie boli brzuch tak w dole i idę zgięta w pół do łóżka. Wczoraj aż zrobiłam badanie moczu ale wyszło dobrze, więc tez może jakiś ucisk.
Stary 2013-09-21, 10:36   #1486
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się!
Od rana u nas działamy! Już mam kuchnię posprzątaną i łazienkę wymytą D: Zajęło mi to ponad 2.5 h a normalnie zajmuje niecałą 1h . Ale dałam rady.

TŻ się wkurza, bo umyślałam sobie, że chcę starą szafę i biurko [które ma robić za przewijak dla Bejbziola], co dostaliśmy od jego rodziców - pomalować na biało I był z moim Teściem kupić farby, ściera papierem ściernym i klnie, bo to się nie chce ścierać i farba się nie będzie trzymać I jest trochę na mnie zły
Ale czego się nie robi dla ukochanej
Stary 2013-09-21, 10:36   #1487
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się!

czy Ty chcesz urodzić? :P
Stary 2013-09-21, 10:37   #1488
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Ja oczywiście muszę gonić za Wami ale zanim Was nadgonie:
Sorento! Jestem pod wrażeniem! Powinnaś wydawać książeczki razem z Nasturcją!

Byłam dziś u lekarza i Rybko możesz mi wpisać imię Tola i wagę: 32tydz 1987g

Cytat:
To tylko w UK .. Bleee

PIj duzo wody i bedzie dobrze ..
A Titek sie obrocil , wiedzialam

A ja tez mam :P I niech sie slinia teraz

Fajnie ze Ci pozwola tak sie przeprowadzac
Zawsze jakies zmiany
Jak humorek ? Lepiej troszku ?

Domi mialam pisac ze ten Jasiu to ma Twoja buzke chyba co ?

Mi sie wydaje ze ona jeszcze bedzie najlepsza dla Jasia ciocia
i wcale ni echodzi mi tu o fotelik ..

Mmm pozazdroscic .
Ja ostatnio polozylam AZ maseczke i tez czulam sie jak w wellness. A jakich maseczek uzywacie ??

MAtko
Czym ty ten czajnik odkamienialas ?

A ja musze poprosic Tz zeby mi zmyl z nog w koncu
Bo na porodowce daja mi wacik ze zmywaczem i co ja z nim zrobie jak ja ledwo do kolana siegam ?
Odkamieniaczem, takim kupionym w sklepie.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja u rodziców jestem więc króciutka relacja z wizyty:
Młoda w porządeczku, ułożona główką w dół, waży 1260 gr, więc raczej wychodzi że trochę mniejsza. Lekarz powiedział, że jeśli będzie rosła w takim tempie to powinna dojść do wagi ok.3,5 kg. Ja za to przytyłam 3 kg (od początku ciąży było +3kg a teraz to samo przytyłam w ciągu 4 tyg!).
Szyjka ładna, nic tam się nie skraca, nie rozwiera. Morfologia słaba, więc dostałam żelazo. Za miesiąc kolejna wizyta, to lekarz powiedział, że będziemy myśleć o tym, kiedy fenka odstawiać. Także bardzo pozytywnie
Odebrałam kombinezon, ale tutaj to w ogóle nie mam jak zdjęcia zrobić i wrzucić więc będzie dopiero jak wrócę do domku. A teraz już idę spać.

Dobranoc
czekamy na fotki

Cytat:
No o frytki z octem mi chodzilo.
Fuuuuj

Hm co to za kolezanka? Kolezanka Kamila ? Nazwiska nawet nie znam , bo to taka kolezanka poznana w sklepie przypadkowo , I tak sie skumalysmy. , jakos nigdy nie wnikalam jak ma na nazwisko. Ale moge zapytac

Czemu mialoby byc cos zlego? :bat:

Duzo bedziesz miala gosci?
Koniecznie Đaj znac jak juz bedzie po .. Ale jestem ciekawa czym Cie obdarujA

Ja urodzilam sie 28.12 I tez zawsze czul sie poszkodowana dostajac prezenty urodzinowo- swiateczne .. Bez sensu :/

Ide spac . Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja sistrzenica jest z 28.12 ale zawsze dostaje i na gwiazdkę-24 prezent i na urodziny, a potem 14lutego na imieniny, wiec raczej nie ma żalu ze jest z końca roku ;D
A tak poza tym ja urodziłam sie w litopadzie i zawsze dostawałam prezenty z motywem światecznym :/

Cytat:
Witam się!

hahaha, ja zrobiłam tak samo, ale mąż zanim kupił farbę powiedział ze sie nie da tego tak zrobić i wymaga meeega dużo pracy a on nie da rady sam tego zeskrobać bo ma prace i inne obowiązki, chyba ze mu maszyne przyniose:p to zmieniliśmy pomysł na białą okleinę, ale jednak za drogo nas to wyszło i nie znaleźliśmy nic fajnego,wiec odpuściliśmy.

Kurde do 1 spać nei mogłąm, tak sie martwiłam czy nie zaszkodziłam, bo mał to taki sie mało ruchowy zrobił ostatnio wieczorem to juz w ogóle sie nie ruszył, dzisiaj póki co też nie. moze jajo go rozrusza bo planuje na śniadanie

Aaa mozliwe ze przeoczyłam wizyty, wybaczcie-- jak cos to napiszcie jeszcze raz (niektóre posty mi sie w połowie wyświetlają, nie wiem czemu? )
Stary 2013-09-21, 10:38   #1489
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się!

hehhe mój też się wkurza jakwymyślam a potem on sie musi męczyć

ale szalejesz z rana
Cytat:
dokładnie

no dokłanie to samo mam, dlatego się boje jak to będize jutro bo mam 9 godzin zajęć.
Cytat:

za wizyte
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
czytam was regularnie ale nie mam jakoś weny na pisanie. Ładnie dzieciaczki wam rosną. Mi się należą bo zamiast grzecznie leżeć cały dzień wczoraj przesadziłam i zrobiłam obiad dwudaniowy, poprałam ciuszki i później się za prasowanie wzięłam - efekt taki że wieczorem leżałam plackiem bo mnie brzuch bolał. Musiałam coś zrobić bo już mnie kości od leżenia bolą. A w tydzień przez objadanie się i nic nierobienie przybyło mi 1 kg mam nadzieję że część malutka sobie wzięła. Trudno później będę się odchudzać.

Następna wizyta 03 października 17.00 Zapisałam się też na USG dokładne najlepsze w mojej okolicy na 10.10 ale czy pójdę to zależy co na wizycie powie moja pani doktor jak wszystko będzie ok i mała ładnie przybierze na wadze to może odpusze bo koszt 270zł więc niemało.
ej no nie szalej kobieto
Stary 2013-09-21, 10:40   #1490
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczynki
Przy was to ja jestem największym spiochem spalam do 10 U nas dziś slonecznie aż się chciało wstać, tylko szkoda że sama jestem bo tż w pracy idę na kawke
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:41   #1491
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Kurde do 1 spać nei mogłąm, tak sie martwiłam czy nie zaszkodziłam, bo mał to taki sie mało ruchowy zrobił ostatnio wieczorem to juz w ogóle sie nie ruszył, dzisiaj póki co też nie. moze jajo go rozrusza bo planuje na śniadanie

Aaa mozliwe ze przeoczyłam wizyty, wybaczcie-- jak cos to napiszcie jeszcze raz (niektóre posty mi sie w połowie wyświetlają, nie wiem czemu? )
Kacperek to juź na pewno zbiera siły na wychodzenie więc się mało rusza
Stary 2013-09-21, 10:42   #1492
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Przy was to ja jestem największym spiochem spalam do 10 U nas dziś slonecznie aż się chciało wstać, tylko szkoda że sama jestem bo tż w pracy idę na kawke
a to idę z tobą bo jeszcze dziś nie piłam
Stary 2013-09-21, 10:43   #1493
ryba91
Zakorzenienie

Nemosku- Ty poważnie pij tą wodę, mi w szpitalu dodatkowo wyszło odwodnienie to lekarz przychodził w różnych porach i kazał mi język pokazywać albo mi skórę naciągał i ciągle było- za mało pijesz. Potem jak jużwidział butelki to powiedział ze i tak za mało i musiała mnie babka pilnować zebym te 6-7 litrów piła bo jak nie to pod kroplówkę, a przecieżwtedy taki skwar był ze masakra i nie chciałąm ciągle leżeć bo póki skurcze sie nie zarysowały to przed blok mogłam wyjść.
Stary 2013-09-21, 10:44   #1494
NEWTREND
Rozeznanie

A w ogóle dziwnie się czuję bo mąż pucuje wszystko od rana a mi każe w łóżku leżeć normalnie ciekawe czy się za okna weznie.
Dodatkowo obiad gotuje. Normalnie full wypas jak na wczasach.
Stary 2013-09-21, 10:47   #1495
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Też jestem sama idę z Tobą na kawkę.
Cytat:
A w ogóle dziwnie się czuję bo mąż pucuje wszystko od rana a mi każe w łóżku leżeć normalnie ciekawe czy się za okna weznie.
All inclusive
Stary 2013-09-21, 10:53   #1496
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no wypożycz tego męża

Obchodzicie moze dzień chłopaka? ;>
Stary 2013-09-21, 10:53   #1497
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
i tak powinno być a chłopaki gdzie?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:55   #1498
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kacperek to juź na pewno zbiera siły na wychodzenie więc się mało rusza
haha, nawet nie gadaj, babcia sie obrazi jak teraz wyjdzie
A mój wczoraj wieczorem do mnie; urodzisz mi już tego bąbla, bo ja już Go chce nosić na rękach i pieluchy zmieniać
chyba sie doczekać nie może :P
Stary 2013-09-21, 10:58   #1499
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Dzień dobry
Ja też dziś kiepsko spałam
Te bóle okresowe to chyba przepowiadacze...:rolleye s:

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Umrę...całą noc mi tz lazil kaszlal smarkal.aż nerwowo ni wytrzymałam i sue poplakalm...wstał teraz i upiera się ze pójdzie sobie.mam wyrzuty ale niech idzie.to głupie ale mam nerwy na niego bo od początku muszę radzić sobie sama ze wszystkim też bym chciała żeby się ktoś mną zajął:-(ech to chyba z niewyspania...jeszcze nocny pociąg z mięsem wczoraj do pozna oglądałam...
Może zdrzemnij się trochę w dzień, żeby na imprezce nie ziewać

Cytat:
udanej wizyty, ładnie rośnie Helenka

Cytat:
Cześć dziewczyny

Dzisiaj za to nie podnoś się z kanapy
za Zosieńkę, niech ładnie przybiera i nie stresuje rodziców

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-21, 10:59   #1500
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ej no wypożycz tego męża

Obchodzicie moze dzień chłopaka? ;>
A kiedy jest?Chyba wypadałoby jakoś uczcić dzień kobiet mój mąż obchodzi

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Mam wrażenie że inaczej czuję niuńkę, może przekręciła się główką w dół?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości