|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() miłego dnia i nie szalej za bardzo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Witajcie mamusie
Dziś w nocy sie budziłam z bólem brzucha jak na okres..i przestawało a później znowu.Mam nadzieję że nic się wcześniej nie zacznie dziać niż za przynajmniej te 4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() za udaną wizytę Narazie moja córa to też taki średniaczek![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Witam
Podobnie jak wiekszosc slabo spalam tej nocy i tak samo jak Was bolal mnie " okresowo" brzuch.. zauwazylam, ze zaczyna byc tak co noc Zaraz zjem sniadanko i lece do mieszkanka sprzatac jeden pokoj, a pozniej mamy skrecac meble do sypialni niech tz spina posladki bo mu sie zaraz syn urodzi! ![]() Trele - pytalam o kolezanke, bo moze to tez moja kolezanka jestem z tego samego miasta co Bednarek, a ze to dziura to kazdy kazdego zna wiec mozliwe, ze mamy " wspolna " kolezanke
|
#1474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
magalska śliczne zdjęcia
bardzo lubię taką prostotę w fotografii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
Cytat:
wyglądają bardzo schludnie i profesjonalnie ![]() Nemosek, Kociak85 gratulacje za wizyty ![]() Ja się melduję z Krakowa (Nemosek będziesz dziś bardzo blisko mnie ) jako że rodzice już przeprowadzeni to wczoraj zaczęliśmy z mężem rozmowy o przemeblowaniu cieszę się jak głupia tym, niby nic nowego poza rzeczami dla małej na razie kupować nie będziemy tylko przestawiać stare meble rodziców to od razy będzie inne mieszkanie ![]() Po wczorajszym macu oczywiście zgagę miałam ![]() Dzisiaj zapowiada się zabiegany dzień, więc jakby mnie nie było to nie podejrzewajcie mnie o poród dla nas jeszcze wcześnie
|
||||
|
|
|
#1475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() remont to koszmarrrr ![]() mój tż nieźle się wystraszył jak wróciłam w czwartek z wizyty i powiedziałam że mam rozwarcie, że jeka nie będe dużo leżeć to Lenka może zechcieć wyjść. Jutro będzie chyba całą niedziele coś robił żeby podgonić bo w tygodniu późno wraca z pracy i nie ma jak. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Kurcze co posiedze troche przed kompem to mi plecy nawalają. A tak się cieszyłam że w tej ciązy nie mam tyh bóli między łopatkami, no to już mam ciekawe jak jutro w szkole wysiedze
|
|||
|
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pogoda tragiczna, aż się nic nie chce. Czekam na siostrę z dziedziaczkami, to się trochę pobawię z nimi
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Babku udanej zabawy na weselichu
i trzymam kciuki za Twoje fotki zeby byly takie jakie sobie wymarzylas ![]() Nemosku gratki wizyty i wagi no i nie zapominaj sobie polewac wody
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest to samo i nie tylko przy siedzeniu przy kompie ale ogólnie przy siedzeniu zbyt długo w jednej pozycji... |
|
|
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie nemosku chlup! czystą od rana
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Ale chyba to takie same osoby, jak byś sama zadzwoniła Byłam wczoraj u lekarza, i tak- na to ile ważę spuszczę zasłonę milczenia, mała waży 1800 gram, robił usg i sprawdzał podstawowe wymiary, i dał mi zwolnienie do końca ciąży ![]() Poza tym dali mi jakąś szczepionkę ochronną bo mam ujemne Rh, choć odczyn Combsa mi dobrze wyszedł, no nie wiem w każdym razie ta szczepionka to w tyłek ![]() Aha i pytałam o to szczepienie na krztusiec, podobno szczepią podczas porodu ![]() Myślałam że uda mi się ustalić termin cesarki, ale to jeszcze za wcześnie bo nic nie miał poplanowanego, następna wizyta za dwa tygodnie może coś więcej wyciągnę od niego. Poza tym TŻ mi wczoraj zdjał sim-locka z telefonu, namęczył się strasznie bo robił to jakimś domowym sposobem, a ja dziś sobie zaktualizowałam telefon i ten sim-lock znowu się założył, aż się boję mu powiedzieć Idziemy teraz na miasto, potem doczytam co nowego u was
|
|
#1481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
za udaną wizytę i zwolnienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Od rana u nas działamy! Już mam kuchnię posprzątaną i łazienkę wymytą D: Zajęło mi to ponad 2.5 h a normalnie zajmuje niecałą 1h . Ale dałam rady. TŻ się wkurza, bo umyślałam sobie, że chcę starą szafę i biurko [które ma robić za przewijak dla Bejbziola], co dostaliśmy od jego rodziców - pomalować na biało I jest trochę na mnie zły
|
|
|
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
czytam was regularnie ale nie mam jakoś weny na pisanie. Ładnie dzieciaczki wam rosną. Mi się należą Następna wizyta 03 października 17.00 Zapisałam się też na USG dokładne najlepsze w mojej okolicy na 10.10 ale czy pójdę to zależy co na wizycie powie moja pani doktor jak wszystko będzie ok i mała ładnie przybierze na wadze to może odpusze bo koszt 270zł więc niemało. |
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze co do szczepionek: to przecież w UK teraz niemalże epidemia krztuśca? Ci sami rodzice, którzy w szczepionkach widzieli zło, spiski koncernów i lekarzy, teraz tych lekarzy i te koncerny błagają o ratunek dla swoich dzieci. Bo nie szczepili wcześniej.
Myślę, ze to powinno dać do myślenia
|
|
|
|
#1485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Nemosek właśnie się zastanawiam jak z tymi wodami czy przez picie ich przybywa bo mi w szpitalu powiedzieli że mineralnej nie da się dolać. A gdzieś czytałam że przez picie dużej ilości może przybyć wód. j ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Moja mama się śmieje już że ja mam wszelkie możliwe bóle w tej ciąży. W ogóle jak rano wstaję siku /całą noc śpię ostatnio/ i jak zrobię to strasznie mnie boli brzuch tak w dole i idę zgięta w pół do łóżka. Wczoraj aż zrobiłam badanie moczu ale wyszło dobrze, więc tez może jakiś ucisk. |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na fotki Cytat:
A tak poza tym ja urodziłam sie w litopadzie i zawsze dostawałam prezenty z motywem światecznym :/ Cytat:
Kurde do 1 spać nei mogłąm, tak sie martwiłam czy nie zaszkodziłam, bo mał to taki sie mało ruchowy zrobił ostatnio wieczorem to juz w ogóle sie nie ruszył, dzisiaj póki co też nie. moze jajo go rozrusza bo planuje na śniadanie Aaa mozliwe ze przeoczyłam wizyty, wybaczcie-- jak cos to napiszcie jeszcze raz (niektóre posty mi sie w połowie wyświetlają, nie wiem czemu? )
|
|
#1489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też się wkurza jakwymyślam a potem on sie musi męczyć ![]() ale szalejesz z rana ![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte ![]() Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Przy was to ja jestem największym spiochem spalam do 10 U nas dziś slonecznie aż się chciało wstać, tylko szkoda że sama jestem bo tż w pracy idę na kawke
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku- Ty poważnie pij tą wodę, mi w szpitalu dodatkowo wyszło odwodnienie to lekarz przychodził w różnych porach i kazał mi język pokazywać albo mi skórę naciągał i ciągle było- za mało pijesz. Potem jak jużwidział butelki to powiedział ze i tak za mało i musiała mnie babka pilnować zebym te 6-7 litrów piła bo jak nie to pod kroplówkę, a przecieżwtedy taki skwar był ze masakra i nie chciałąm ciągle leżeć bo póki skurcze sie nie zarysowały to przed blok mogłam wyjść.
|
#1494 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle dziwnie się czuję bo mąż pucuje wszystko od rana a mi każe w łóżku leżeć normalnie ciekawe czy się za okna weznie.
Dodatkowo obiad gotuje. Normalnie full wypas jak na wczasach. |
|
|
|
#1495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obchodzicie moze dzień chłopaka? ;>
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój wczoraj wieczorem do mnie; urodzisz mi już tego bąbla, bo ja już Go chce nosić na rękach i pieluchy zmieniać ![]() chyba sie doczekać nie może :P
|
|
#1499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Dzień dobry
Ja też dziś kiepsko spałam Te bóle okresowe to chyba przepowiadacze...:rolleye s: Cytat:
![]() Cytat:
udanej wizyty, ładnie rośnie Helenka ![]() Cytat:
Dzisiaj za to nie podnoś się z kanapy za Zosieńkę, niech ładnie przybiera i nie stresuje rodzicówWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
A kiedy jest?Chyba wypadałoby jakoś uczcić dzień kobiet mój mąż obchodzi
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Mam wrażenie że inaczej czuję niuńkę, może przekręciła się główką w dół? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

za wizytę

(od początku ciąży było +3kg a teraz to samo przytyłam w ciągu 4 tyg!).
i tak samo jak Was bolal mnie " okresowo" brzuch.. zauwazylam, ze zaczyna byc tak co noc

Ślub 25.08.2012 

I jest trochę na mnie zły 

wieczorem to juz w ogóle sie nie ruszył, dzisiaj póki co też nie. moze jajo go rozrusza bo planuje na śniadanie