Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 11:56   #1471
IsiaG
Zadomowienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Witam.

Byliśmy załatwić kredyt. Może go dostaniemy w środę dopiero.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Witam w rozpoczętym 40 tygodniu
Brawo!!!

Cytat:

Dzisiaj nie mam czasu, mam fachowca od płytek na górze, potem jadę na wizytę do ginki, wyrwać brwi i z polisą do kolegi

W niedzielę wraca mąż, musimy jeszcze szybko kupić panele do kuchni, a potem moge rodzic

Ale plany!!! A powiedz mi, dajecie jakiś uszczelniacz na panele w kuchni? Folia w płynie???

Skierka, mała się nie przyzwyczaiła, bo jak przyszło lato to nie szło wytrzymać w chuście i grzejącym dziecku na brzuchu. Ja spocona ona spocona...o wiele lepiej jej było w leżaczku czy w wózku. Teraz to nie ma szans aby ona była w chuście, przecież to żywe srebro. Także zbyt długo jej w tej chuście nie nosiłam, ale zawsze pomagało na płacz czy żeby zasnęła.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:35   #1472
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

z nowinką do Was idę..
rozmawiałam z moją kursantką o jej porodzie , powiedziała mi ze teraz nfz postanowił refundować poród w szpitalach prywatnych - ale do kwoty jaką pobiera szpitAL państwowy za poród naturalny czyli ok 3 tyś Zł oznacza to ze jesli w prywatnym to koszt 5 tys zł to dopłaca się te 2 i można smiało rodzić w fajniejsZych warunkach wiem ze dla wiekszości z Was to burżujstwo ale moze kogos to zainteresuje..bo jednak są kobiety które chcą miec 'luksusowe' warunki a nie stare obleśne łożka
postanowilam skonfrontować te informacje u kolezanki ginekolog i potwierdziła to

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:19   #1473
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
z nowinką do Was idę..
rozmawiałam z moją kursantką o jej porodzie , powiedziała mi ze teraz nfz postanowił refundować poród w szpitalach prywatnych - ale do kwoty jaką pobiera szpitAL państwowy za poród naturalny czyli ok 3 tyś Zł oznacza to ze jesli w prywatnym to koszt 5 tys zł to dopłaca się te 2 i można smiało rodzić w fajniejsZych warunkach wiem ze dla wiekszości z Was to burżujstwo ale moze kogos to zainteresuje..bo jednak są kobiety które chcą miec 'luksusowe' warunki a nie stare obleśne łożka
postanowilam skonfrontować te informacje u kolezanki ginekolog i potwierdziła to

w szczecinie otworzyli piekne centrum narodzin gdybym o niej wiedziala przed porodem to bym kase zorganizowala http://centrumnarodzin.pl
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:28   #1474
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w szczecinie otworzyli piekne centrum narodzin gdybym o niej wiedziala przed porodem to bym kase zorganizowala http://centrumnarodzin.pl
właśnie tam pracuje ta moja znajoma , tam , w Policach i w Gryfinie..dla jednych dopłata tych 2 tys to głupota..ale ja uważam ze jesli ktoś ma potrzebe psychiczną takiego komfortu to jak najbardziej mnie osobiscie sie bardzej widzi pastelowy pokoj , jakies wanny , fotele i piłki niż prl'owka porodówka w szpitalu miejskim..

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-21, 13:32   #1475
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
z nowinką do Was idę..
No, no, to ciekawa informacja. Muszę poszukac w internecie szczegółów.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:41   #1476
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie tam pracuje ta moja znajoma , tam , w Policach i w Gryfinie..dla jednych dopłata tych 2 tys to głupota..ale ja uważam ze jesli ktoś ma potrzebe psychiczną takiego komfortu to jak najbardziej mnie osobiscie sie bardzej widzi pastelowy pokoj , jakies wanny , fotele i piłki niż prl'owka porodówka w szpitalu miejskim..
pewnie ale w policach nie bylo jak w prl'u byla pastolowo niebieska sala i wszystkie udogodnienia z ktorych nie mialam okazji skorzystac
w kolobrzegu rodzilam na pastolowo zoltej sali, tez przyjemnie
wszystko po remoncie wiec inaczej czlowiek patrzy

ale jak bym wiedziala wczesniej, a dwowiedzialam sie po porodzie o tym centrum to serio bym pieniadze organizowala.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-21, 13:44   #1477
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ale w policach nie bylo jak w prl'u byla pastolowo niebieska sala i wszystkie udogodnienia z ktorych nie mialam okazji skorzystac
w kolobrzegu rodzilam na pastolowo zoltej sali, tez przyjemnie
wszystko po remoncie wiec inaczej czlowiek patrzy

ale jak bym wiedziala wczesniej, a dwowiedzialam sie po porodzie o tym centrum to serio bym pieniadze organizowala.
no wlasnie kiedys widziałam artykuł w gaziecie o porodówce po remoncie w policach..widziałam wanne , ten taki fotel kosmiczny i zdziwiło mnie ze tak dziewczyny narzekają..nie raz słyszałam ze warunki jak w prlu , ze syf...nie pokrywa się to ze zdjeciami..wiec jak to jest ?

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-21, 13:53   #1478
cebulova
Zadomowienie

Ja bym nie zapłaciła za poród, ani grosza. Ale rozumiem, że jeśli kogoś stać i jeśli dopłaty to umożliwiają i ma taką wewnętrzną potrzebę to czemu miałby nie skorzystać. Ja rodziłam teoretycznie w najmniej komfortowym i najstarszym pod względem remontowym szpitalu w naszym mieście i narzekać nie mogę. Sale też były pastelowe a personel bardzo miły.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:54   #1479
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie kiedys widziałam artykuł w gaziecie o porodówce po remoncie w policach..widziałam wanne , ten taki fotel kosmiczny i zdziwiło mnie ze tak dziewczyny narzekają..nie raz słyszałam ze warunki jak w prlu , ze syf...nie pokrywa się to ze zdjeciami..wiec jak to jest ?
piszac kosmiczny fotel masz na mysli kolo porodowe czy ogolnie fotel? bo kolo to chyba tylko zdroje maja. nie wiem jak inne porodowki w policach, ale ja rodzilam na ladnej, czystej niebieskiej sali, zaden prl ani nic wyro takie jak trzeba, pilki, krzeselko porodowe, lina zwisajaca z sufitu zeby sie na niej wieszac, lazienka z prysznicem. nie wiem na co narzekaly
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-02-21 o 14:32
Stary 2014-02-21, 14:09   #1480
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
piszac kosmiczny fotel masz na mysli kolo porodowe czy ogolnie fotel? bo kolo to chyba tylko zdroje maja. nie wiem jak inne porodowki w policach, ale ja rodzilam na ladnej, czystej niebieskiej sali, zaden prl ani nic wyro takie jak trzeba, pilki, krzeselko porodowe, lina zwisajaca z sufitu zeby sie na niej wieszac, lazienka z prysznicem. nie wiem na co narzekaly

fotka na ktorej cos tam widac jesli chodzi o wystroj sorry za niewyjsciowy ryj
a czemu nie miałaś okazji skorzystać z tych rzeczy? szwagierka rodziła 7 miesięcy temu i też narzekała ze co z tego ze mają to nawet tego nie dotkneła..

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-21, 14:22   #1481
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu nie miałaś okazji skorzystać z tych rzeczy? szwagierka rodziła 7 miesięcy temu i też narzekała ze co z tego ze mają to nawet tego nie dotkneła..
przebijali mi pecherz plodowy, lezalam pod ktg, a jak zaczely sie skurcze to nie mialam jak sie ruszyc bo skurcze byly co chwile jedynie raz wstalam do kibla i myslalam ze nie wroce tym bardziej ze bylam podpieta pod kroplowke z glukoza i serio nawet mi sie nie chciala z niczego korzystac chcialam zeby nie bolalo jak dali mi fentanyl na znieczulenie to pozwolila mi siasc na krzeselko porodowe po czym kazala mi wracac z powrotem bo po fentanylu nie mozna sie ruszac z 30 min bo mozna pawia puscic wiec sie polozylam, ona wyszla do kibla a ja juz sie darlam ze mam parte od podania fentanylu minelo jakies 5 min, wiec nie bylo nawet kiedy skorzystac z tego wszystkiego co bylo na sali poprostu ten narkotyk zamiast na bol pomogl na szyjke ktora z 5 cm puscila zaraz na 10 cm i trzeba bylo przec, raz dwa trzy i mloda byla na swiecie
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 14:24   #1482
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
przebijali mi pecherz plodowy, lezalam pod ktg, a jak zaczely sie skurcze to nie mialam jak sie ruszyc bo skurcze byly co chwile jedynie raz wstalam do kibla i myslalam ze nie wroce tym bardziej ze bylam podpieta pod kroplowke z glukoza i serio nawet mi sie nie chciala z niczego korzystac chcialam zeby nie bolalo jak dali mi fentanyl na znieczulenie to pozwolila mi siasc na krzeselko porodowe po czym kazala mi wracac z powrotem bo po fentanylu nie mozna sie ruszac z 30 min bo mozna pawia puscic wiec sie polozylam, ona wyszla do kibla a ja juz sie darlam ze mam parte od podania fentanylu minelo jakies 5 min, wiec nie bylo nawet kiedy skorzystac z tego wszystkiego co bylo na sali poprostu ten narkotyk zamiast na bol pomogl na szyjke ktora z 5 cm puscila zaraz na 10 cm i trzeba bylo przec, raz dwa trzy i mloda byla na swiecie
suma sumaru dobrze ze tak szybko poszlo..nie ma chyba nic gorszego niż leżenie 18 godzin i modlenie sie o koniec..

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-21, 14:27   #1483
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
suma sumaru dobrze ze tak szybko poszlo..nie ma chyba nic gorszego niż leżenie 18 godzin i modlenie sie o koniec..
to prawda ale przy pierwszym tez sie nie meczylam, o 19 dali mi oxytocyne a chwile po polnocy Blanka byla na swiecie i nie bolalo tak jak za drugim razem za pierwszym moge nawet powiedziec ze w ogole nie bolalo
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-21, 14:33   #1484
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda ale przy pierwszym tez sie nie meczylam, o 19 dali mi oxytocyne a chwile po polnocy Blanka byla na swiecie i nie bolalo tak jak za drugim razem za pierwszym moge nawet powiedziec ze w ogole nie bolalo
moja babcia urodziła moją mamę w dość śmiesznych okolicznosciach..prowadzi ła aptekę u nas na warcisława , pracowała do 16tej poszła do domu , ugotowała obiad i o 18 dziadek zawiozł ją na porodówkę .. o 20 zadzwonił do pan w aptece ze zona urodziła córkę , one w brecht " ha ha dziś pryma aprylis fajny zarcik" a moja mama naprawdę się urodziła 1 kwietnia o 19 z minutami
moja mama jak rodziła mnie , obudziła się mokra ( wody odeszły) i prestraszona ze przespała skurcze albo coś nie tak bo dzien wczesniej jezdzia z sąsiadem simsonkiem ( motorkiem) po podwórku..urodziła mnie tego samego dnia rano mowiąc ze poród jej nie bolał wcale..moze to 'genetyczne' i ja kiedyś urodze dziecko tak szybko i łatwo

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-21, 14:40   #1485
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
moja babcia urodziła moją mamę w dość śmiesznych okolicznosciach..prowadzi ła aptekę u nas na warcisława , pracowała do 16tej poszła do domu , ugotowała obiad i o 18 dziadek zawiozł ją na porodówkę .. o 20 zadzwonił do pan w aptece ze zona urodziła córkę , one w brecht " ha ha dziś pryma aprylis fajny zarcik" a moja mama naprawdę się urodziła 1 kwietnia o 19 z minutami
moja mama jak rodziła mnie , obudziła się mokra ( wody odeszły) i prestraszona ze przespała skurcze albo coś nie tak bo dzien wczesniej jezdzia z sąsiadem simsonkiem ( motorkiem) po podwórku..urodziła mnie tego samego dnia rano mowiąc ze poród jej nie bolał wcale..moze to 'genetyczne' i ja kiedyś urodze dziecko tak szybko i łatwo
no to ekspresowe porody twoj napewno tez taki bedzie genetyka robi swoje
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-21, 14:41   #1486
kooocur
Zakorzenienie

To ja się nie wypowiadam...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:46   #1487
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Ja bym nie zapłaciła za poród, ani grosza. Ale rozumiem, że jeśli kogoś stać i jeśli dopłaty to umożliwiają i ma taką wewnętrzną potrzebę to czemu miałby nie skorzystać. Ja rodziłam teoretycznie w najmniej komfortowym i najstarszym pod względem remontowym szpitalu w naszym mieście i narzekać nie mogę. Sale też były pastelowe a personel bardzo miły.
Ja też nieJa za poród nie płaciłam nic,nie miałam opłaconej połoznej.Warunki miałam bardzo dobre,osobna sala porodowa.Możliwość skorzystanian ze sprzętów-skorzystałam tylko z piłki.Sale 3 osobowe z łazienką,personel bardzo w porządku.Nie moge narzekać

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2014-02-21 o 14:47
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:46   #1488
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To ja się nie wypowiadam...
niewazne jak, wazne ze Marcel bezpiecznie pojawil sie na tym swiecie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-21, 15:38   #1489
Sophia_1
Zadomowienie

Dziewczyny, prawie Was nadrobiłam..... A teraz spadam, bo dziecko się drze od kilku dni wieczory z Agatą to jakiś Meksyk, ciągłe trzeba ją zabawiać, nie można zostawić nawet na sekundę

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:04   #1490
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam się

Jestem wypompowana po cały tygodniu

Cytat:
Witam w rozpoczętym 40 tygodniu
Super, ekstra

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Sypialnia może być nieco ciemniejsza i "chłodniejsza" w odbiorze. Zresztą wszystko zalezy od odcienia We fiolecie i niebieskościach przyjemnie się wypoczywa, nie dziwię się, że ją lubisz
Zgadzam się w 100%

Cytat:
z nowinką do Was idę..
Światna informacja, tylko ja nie wiem czy u nas jest jakiśprywatny szpital
Monini, Ela wiadomo Wam coś na ten temat?

Cytat:
Łooo...moja mama z ostatnią siostrą miała taki szybki poród (w zasadzie, to mało nie urodziła jej na schodach w szpitalu ) i moja starsza siostra też nie miała bolesnego porodu ( a ona ma raczej niski próg bólu),
jak już zajdę to błagam o podobne doświadczenia z porodem jak moja siostra, która podsumowując poród, powiedziała, że wcale nie boli i ból porodowy wg niej jest przereklamowany

Cytat:
niewazne jak, wazne ze Marcel bezpiecznie pojawil sie na tym swiecie
Otóż to Kocurku

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

A tak wogóle, to Ela rodzi w niedzielę, nie pamiętacie?

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:12   #1491
kooocur
Zakorzenienie

Elus jutro rodzisz..

Zdrówko Wasze kochane.. u mnie cava i sushi....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:20   #1492
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Elus jutro rodzisz..

Zdrówko Wasze kochane.. u mnie cava i sushi....
Mogę wiedzieć czym jest ta "cava"? w życiu nie jadłam sushi, więc pewnie cavy też nie

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Spadam kończyć urodzinowego "Cytrynowca"

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:24   #1493
nuna2
Zakorzenienie

Pozapraszałam was na fb

Sophia... chciałabym Ci powiedzieć, że potem będzie lepiej, ale u nas chyba teraz najgorzej od początku...

Widzę, że mowa o porodach... Dziewczyny, ja się tak boję kolejnego... Chcę bobaska drugiego, ale nie wiem, jak urodzę;(
Stary 2014-02-21, 21:02   #1494
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość

A tak wogóle, to Ela rodzi w niedzielę, nie pamiętacie?
Cytat:
Elus jutro rodzisz..
Jak się dogadacie to dajcie znać
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Mogę wiedzieć czym jest ta "cava"?
Może kawa? Tylko inaczej pisane

Dzisiaj ostatnią wizytę: aparat USG się popsuł, miała jakiś stary, waga Klocka nieznana. Szyjka skrócona, zamknięta, ilość wód płodowych w dolnych granicach normy. Widzimy sie w poniedziałek na ktg w szpitalu, zrobi mi usg i zdecydujemy co dalej i czy będę musiała zostać.

Pocieszyło mnie to, ze położna mówiła, że w przyszłym tyg pracuje, co druga nockę, to jakbym na nią trafiło to zawsze pewniej bym się czuła.

Na koniec ginka powiedziała, że jakby do poniedziałku coś się działo to dzwonić albo pisać sms jak będę jechac na porodówkę. Wnioskuję z tego, że może się coś dziać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:37   #1495
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Pozapraszałam was na fb

Sophia... chciałabym Ci powiedzieć, że potem będzie lepiej, ale u nas chyba teraz najgorzej od początku...

Widzę, że mowa o porodach... Dziewczyny, ja się tak boję kolejnego... Chcę bobaska drugiego, ale nie wiem, jak urodzę;(
Ja tez sie boje drugiego. Mam wizje ze nie zdaze dojechac i TZ bedzie w samochodzie odbieral Nie wiem czy tu pisalam ale ostatnio czytalam sobie smsy do TZ z dnia narodzin Julka. Generalnie lezalam sobie pod oxy i nic sie nie dzialo, polozna kazala dzwonic po TZ jak zaczna sie bolesne skurcze. O 13.15 napisalam mu smsa ze cos tam zaczyna bolec a o 13.55 Julek byl juz na swiecie. TZ pojawil sie na porodowce o 14 i tego jednego nie moge przebolec...
Stary 2014-02-21, 21:49   #1496
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Pszczoua bardzo chcialabym tak szybko urodzic zeby mąż nie zdążył dojechać
Wiem, że dla Ciebie to może przykre, ale ja nie chce porodu rodzinnego, więc wybieram zamiast tego szybki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-21, 21:59   #1497
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bym nie zapłaciła i nie płaciłam tak jak moje kuzynki po 500 zł tylko po to, żeby urodzić, a przechodziły gorzej porody niż ja. Niby opłaciły położne a jak przyszło co do czego to były lekko w... no... Jedna nie miała siły przeć to jej na chama dziecko wypychali i była cała popękana przez 3 tygodnie.
Miałam wszystko do dyspozycji, drabinki, piłki, prysznic nowoczesny, że aż się zdziwiłam i z tego korzystałam. Dla mnie to trochę strata kasy ;/

Cytat:
Pozapraszałam was na fb

Ponoć 2 poród łatwiejszy ja się tym pocieszam

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja tez sie boje drugiego. Mam wizje ze nie zdaze dojechac i TZ bedzie w samochodzie odbieral Nie wiem czy tu pisalam ale ostatnio czytalam sobie smsy do TZ z dnia narodzin Julka. Generalnie lezalam sobie pod oxy i nic sie nie dzialo, polozna kazala dzwonic po TZ jak zaczna sie bolesne skurcze. O 13.15 napisalam mu smsa ze cos tam zaczyna bolec a o 13.55 Julek byl juz na swiecie. TZ pojawil sie na porodowce o 14 i tego jednego nie moge przebolec...
Ciotce mojego Małża przy drugim dziecku zaczęły się skurcze i pojechała do szpitala (ok 20 minut), wyjechała windą, a mąż w tym czasie poszedł po torbę do auta. Jak wrócił to dziecko było na świecie
akcja 30 minut

Byłam dziś z Igorkiem u alergologa. Zrobiła mi rewolucje z jadłospisem bo to uczulenie to nie skaza białkowa ale na pewno jakiś czynnik jedzenia. Ogólnie lekarka spoko, wypytała najpierw o wszystko.
Najbardziej mnie martwi to, że kazała dawać mu mleko HA, ale ja już próbowałam tego i Igor nie chce tego jeść bo to jest po porostu niedobre.
Zupy kazała gotować na indyku lub króliku i normalnie razem w garnku i kazała wrócić do marchewki. Zobaczymy. ;/
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:04   #1498
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ciotce mojego Małża przy drugim dziecku zaczęły się skurcze i pojechała do szpitala (ok 20 minut), wyjechała windą, a mąż w tym czasie poszedł po torbę do auta. Jak wrócił to dziecko było na świecie
akcja 30 minut

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-22, 07:05   #1499
pennee
Raczkowanie

ale macie historie porodowe jak juz kiedys bwdw w ciazy to rezerwuje sobie taki 30minutowy
komu kawki, komu herbatki?
pennee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:26   #1500
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:

A jutro przyjeżdżają teściowie w końcu, mieli przyjechać w ostatnią niedzielę, ale nie wyszło. Jeszcze nie widzieli wnuka.

To jak go zobaczą to się roztopią...piękny jest.
A moi teście nie widzieli Lidki, nie na żywo chyba, że na zdjęciach. Obrazili się na mnie a wnuczki przez to karzą. Głupcy!

Cytat:
Pozapraszałam was na fb

Własnie, dzięki. A ja się zastanawiałam KTO TO? Musiałam wejśc na profil, żeby skojarzyć. Ale błysnęłam intelygencją.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

Ponoć 2 poród łatwiejszy ja się tym pocieszam

Byłam dziś z Igorkiem u alergologa. Zrobiła mi rewolucje z jadłospisem bo to uczulenie to nie skaza białkowa ale na pewno jakiś czynnik jedzenia. Ogólnie lekarka spoko, wypytała najpierw o wszystko.
Najbardziej mnie martwi to, że kazała dawać mu mleko HA, ale ja już próbowałam tego i Igor nie chce tego jeść bo to jest po porostu niedobre.
Zupy kazała gotować na indyku lub króliku i normalnie razem w garnku i kazała wrócić do marchewki. Zobaczymy. ;/
Dal mnie drugi wcale nie był łatwiejszy. Ale przy pierwszym byłam znieczulona i mało co pamiętałam to przy drugim chciałam być przytomna. I mimo tego lepiej wspominam ten drugi. Z pierwszego pamiętam tylko jakies strzępki, pourywane jak sen...brak kontroli nad ciałem, jakieś to dziwne było.

Juz kiedyś mówiłam, że teraz wszystkim dzieciom wmawiają, że mają skazę białkową a tak na prawdę mało które ma skazę. Często to coś innego, trądzik niemowlęcy lub uczulenie. A może polubi to mleko? No bo jak mus to mus. Powinno być w każdym bądź razie lepiej, co?

Cytat:
Napisane przez pennee Pokaż wiadomość
ale macie historie porodowe jak juz kiedys bwdw w ciazy to rezerwuje sobie taki 30minutowy
komu kawki, komu herbatki?

Ja kawkę poproszę. Mała śpi, to mogę sobie usiąść z dupką i odpocząć.
A na obiad mam dziś rybkę.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości