Planowanie ciąży cz. 2 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 08:52   #1471
simonee
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Simon jaki pierwszy cykl? ja już pod roku sie staram..
Miałam czekać do grudnia dać sobie "szansę", później niby w ramach leczenia te antyki i cas... @ wczoraj dostałam. Mam konto na Ovufriend, prowadze obserwacje śluzu, temperatury, testu owu. w przyszłym tyg monit.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Dziś o 20.30 na TLC leci "pokonać niepłodność" jakby któraś chciała obejrzeć
Chodziło mi o pierwszy cykl po odstawieniu

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Napisane przez malosympatyczna Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki. po przeczytaniu wiadomości od Was widze, że większość z nas podłapała doła z jakiegoś powodu. u mnie też lipton.
dostałam maila od endokrynologa. dość spory referacik na temat moich wyników cukru i insuliny.
w skrócie: cukier ok, dzięki podwyższonej insulinie, która prawdopodobnie źle wpływa na jajniki jak i na owulację (tu jestem jakimś ewenementem, bo owu potwierdzona na monitoringach).
zalecenia: ostawienie słodyczy (ja niewiem jak ja to przeżyję), zmiana diety (5 posiłków dziennie, niskokalorycznych, dużo owoców, warzyw, nabiału i tylko drób i ryby - problem w tym, że 3 pierwsze rzeczy w diecie mam, dwóch ostatnic nie, bo ja mięsa nie jadam, także mam teraz ból głowy), i 4 miesiące metformax.
po przeczytaniu dzisiaj kilku fór wynika, że na czas brania tych leków starania powinnam odłożyć, bo te leki ponoć płód mogą uszkadzać (znalazłam niestety kilka przypadkó dziewczyn, które poroniły w trakcie ich brania). tak więc na 4 miesiące musimy przeprosić się z gumowymi workami.
no i hsg 10 kwietnia tez odpada, póki co nie ma sensu robić i wydawać kasy.
Cytat:
Napisane przez ana985 Pokaż wiadomość
troszke jestem zdziwiona tym co napisałaś, ja mam taki sam problem jak ty, tez biore metformine i wręcz przeciwnie nie mam zzabronionych starań a wręcz zalecane, bo meta pomaga mi regulować cykl a hsg będę mieć w kolejnym cyklu
Co lekarz to opinia i bądz tu mądry

Cytat:
Napisane przez cicci Pokaż wiadomość
No i już po... pęcherzyki nie urosły na dodatek pojawiły się nowe i teraz moje jajniki wyglądają jak sito. Nie wiem co jest w tym cyklu nie tak...biorę podwójną dawkę, 15o jednostek a moje jajniki nie chcą pracować nie rozumiem od czego to zależy. Już mi się nawet nie chciało rozmawiać z ginem. Teraz do piątku mam zmniejszyć dawkę ale skoro 15o nic nie dało to co mi da 75? Bolą mnie jajniki, mam skurcze w macicy, zatrzymuje mi się woda w organiźmie, piersi mnie bolą tak, że nie umiem spać na brzuchu, na twarzy wyskoczyło mi pełno syfów i smutno mi
Cicci do okresy trzeba mieć nadzieję... mi bardzo pomogło to co napisaaś o ciąży po owu w 60dc
Jest dla nas nadzieja... a dla ciebie większa bo może te leki w niejszej dawce coś pomogą...
Stary 2014-04-03, 09:01   #1472
Kasik1313
Raczkowanie

malosympatyczna hym dziwne że masz przestać działać w trakcie brania Metformaxu ja jak brałam 3 lata temu to miałam działać, bo po tych prochach moje jajniki miały zacząć pracować... bo po odstawieniu tabsów nie miałam owulacji tylko, że ja do tego jeszcze femoston dostałam!

A każda ma jakieś inne kwasy...

cicci dobrze kojarzę że Ty brałaś te leki co dają przy in vitro? Są ich dwa rodzaje i w zależności od organizmu działają lepiej lub gorzej... może trzeba by w tym kierunku pójść żeby te jajca zaczęły rosnąć coś zamieszać z nimi???

Edytowane przez Kasik1313
Czas edycji: 2014-04-03 o 09:05
Kasik1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:34   #1473
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cicci do okresy trzeba mieć nadzieję... mi bardzo pomogło to co napisaaś o ciąży po owu w 60dc
Jest dla nas nadzieja... a dla ciebie większa bo może te leki w niejszej dawce coś pomogą...
Zawsze mam nadzieję, nawet jeśli istnieje tylko pół procent szansy moim znajomym którym lekarze dawali jeden procent szans na zajście w ciążę (zarówno jej jak i jemu) urodziło się dziecko. Teraz mają jedno swoje i jedno adoptowane. Moja przyjaciółka zaszła w ciążę przy okropnie długich cyklach i to bez wspomagaczy, i to w cyklu kiedy jej lekarz wcale nie dawał szans i w następnym kazał brak leki teraz ma dwójkę więc dlaczego ma się nam nie udać? jesteśmy chwilowo niedysponowane, ale uda się nam wszystkim, wierzę w to

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasik1313 Pokaż wiadomość
cicci dobrze kojarzę że Ty brałaś te leki co dają przy in vitro? Są ich dwa rodzaje i w zależności od organizmu działają lepiej lub gorzej... może trzeba by w tym kierunku pójść żeby te jajca zaczęły rosnąć coś zamieszać z nimi???
Tak, podają je przed in vitro...
jest więcej rodzajów, z tego co wiem. Pierwszy lek który brałam to był klomifen (ja brałam Clomid, który jest odpowiednikiem polskiego Clostilbegytu). Tylko, że on działa na przysadkę mózgową. A ten, który teraz biorę zawiera ludzką urofolitropinę i działa na jajniki. Jest jeszcze jeden rodzaj, ten który chyba brała nanka (popraw jeśli się mylę), który zawierał rekombinowany hormon folikulotropowy. Ale nie wiem jaka jest różnica między nimi
Lekarz powiedział, że ten mój lek nie działa głownie u kobiet z nadwagą ale ja jestem chuda więc trochę go to zdziwiło. Jutro się dowiem więcej, dlaczego mam takie problemy ze stymulacją.
cicci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 09:36   #1474
simonee
Zakorzenienie

Kasik jak twój nastrój ?

Cytat:
Zawsze mam nadzieję, nawet jeśli istnieje tylko pół procent szansy moim znajomym którym lekarze dawali jeden procent szans na zajście w ciążę (zarówno jej jak i jemu) urodziło się dziecko. Teraz mają jedno swoje i jedno adoptowane. Moja przyjaciółka zaszła w ciążę przy okropnie długich cyklach i to bez wspomagaczy, i to w cyklu kiedy jej lekarz wcale nie dawał szans i w następnym kazał brak leki teraz ma dwójkę więc dlaczego ma się nam nie udać? jesteśmy chwilowo niedysponowane, ale uda się nam wszystkim, wierzę w to
Swietne jest Twoje podejście normalnie nakręcam się pozytywnie
Stary 2014-04-03, 10:15   #1475
cicci
Rozeznanie

kasik a na co jest ten femoston?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Swietne jest Twoje podejście normalnie nakręcam się pozytywnie
Bo generalnie nie ma się sensu zastanawiać i dołować. Tak nam się przytrafiło, trudno, co zmienimy negatywnym nastawieniem?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Nie wiem co miałabym z nimi mieszać...boję się podejmować jakiekolwiek leczenie na własną rękę. Poza tym nic mi nie przychodzi do głowy
Stary 2014-04-03, 10:57   #1476
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
kasik a na co jest ten femoston?

Nie wiem co miałabym z nimi mieszać...boję się podejmować jakiekolwiek leczenie na własną rękę. Poza tym nic mi nie przychodzi do głowy
Femoston - to hormony były, tabletki na I i II fazę cyklu inne. Pamiętam, że się przeraziłam, bo biorą je kobiety podczas menopauzy, ale moje jajniki ruszyły. Nie wiem po którym leku...

Co do stymulacji to nie miałam na myśli żebyś sama mieszała... ta dziewczyna co ze mną leżała w szpitalu mówiła, że po jednych prawie nic jej nie urosło i jak zmienili na te drugie to to było już ok...

simonne nastrój kiepsko, ciągle chce mi się płakać i pytanie dlaczego ja... przez to wszystko widzę, że mój związek na tym cierpi, bo ciągle chodzę przybita i są przez to akcje, gdzie kiedyś w ogóle się nie kłóciliśmy czy coś w tym stylu... nie wiem jak ja przeżyję in vitro, aż boję się o tym myśleć!!!
Stary 2014-04-03, 11:56   #1477
nanka30
Rozeznanie

Cytat:
Femoston - to hormony były, tabletki na I i II fazę cyklu inne. Pamiętam, że się przeraziłam, bo biorą je kobiety podczas menopauzy, ale moje jajniki ruszyły. Nie wiem po którym leku...

Co do stymulacji to nie miałam na myśli żebyś sama mieszała... ta dziewczyna co ze mną leżała w szpitalu mówiła, że po jednych prawie nic jej nie urosło i jak zmienili na te drugie to to było już ok...

simonne nastrój kiepsko, ciągle chce mi się płakać i pytanie dlaczego ja... przez to wszystko widzę, że mój związek na tym cierpi, bo ciągle chodzę przybita i są przez to akcje, gdzie kiedyś w ogóle się nie kłóciliśmy czy coś w tym stylu... nie wiem jak ja przeżyję in vitro, aż boję się o tym myśleć!!!
Ja bralam gonal po którym dopiero po 3 dawkach największych moje jajniki zaczęły pracować
Zmieniłam lek na menopur i po jednej dawce miałam 18 jajek taka malutka różnica
Kasik ja tez ciągle zadaje sobie to pytanie i podejście do in vitro było dla mnie koszmarem nieudana próba może jutro kolejna porażka życia
Nie wiem jak jutro dam sobie radę po becie bo wiem jaka będzie odpowiedź ,że kolejny cykl do dupy
Bardzo się boje bo gdziesy tam wierzę ,że jednak będzie ciąża a bol rozczarowania jest tak duży
nanka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 12:04   #1478
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:

kasik nie tylko twój związek cierpi przez niepłodność. Mam wrazenie ze teraz ta sytuacja w ktorej jestesmy, czyli bezowocne starania zblizaja nas do siebie, ale rozsypujemy sie kazde z osobna, i nie chce zeby na koncu okazalo sie, że gdy dojdziemy do celu i bedziemy mogli miec upragnionego maluszka to nasz zwiazek bedzie martwy.
Simonee nie mialam zapisanego terminu na laparo, bo w miedzyczasie dostalam zbyt szybko okres, a potem zaczelam brac tapsy anty zeby go wyregulowac, tabletki bralam tylko 4 dni bo nogi mnie po nich bardzo bolaly i odstawilam, wiec 10 kwietnia bylby idealny ale okazalo sie ze jednak juz zajete wszystko, teraz czekam na termin majowy, wszystko zalezy od tego kiedy franca przyjdzie

Wczoraj bylam u endo, niby TSH w porzadku ale zapalenie jakies jest widoczne na usg, ciezko z nim mi bylo sie dogadac,strasznie gburowaty i niemily lekarz ktory niewiele mi wyjasnil, ale chodzilo mi tylko o skierowanie na rezonans w zwiazku z ewentualnym gruczolakiem spowodowanym hiperprolaktynemia no i dostalam je wiec jest dobrze.
Musze zrobic jeszcze anty tPo i kilka innych badan, ale najpierw pojade do jeszcze innego gina w Poznaniu, o ktorym slyszlam b. dobre opinie.
Stary 2014-04-03, 13:13   #1479
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nanka30 Pokaż wiadomość
Ja bralam gonal po którym dopiero po 3 dawkach największych moje jajniki zaczęły pracować
Zmieniłam lek na menopur i po jednej dawce miałam 18 jajek taka malutka różnica
Kasik ja tez ciągle zadaje sobie to pytanie i podejście do in vitro było dla mnie koszmarem nieudana próba może jutro kolejna porażka życia
Nie wiem jak jutro dam sobie radę po becie bo wiem jaka będzie odpowiedź ,że kolejny cykl do dupy
Bardzo się boje bo gdziesy tam wierzę ,że jednak będzie ciąża a bol rozczarowania jest tak duży
nanka właśnie boję się, że jak się nie uda to ja psychicznie nie wytrzymam, teraz jest mi już ciężko... I ja cały czas trzymam kciuki za wgryzanko i mam nadzieję że jutrzejsza beta będzie wielka

Cicci widzisz właśnie o to mi chodziło, że na jedną działa jeden lek a na inną drugi, może trzeba by zmienić tak jak u naszej nanki żeby zaczęły rosnąć jajca

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
kasik nie tylko twój związek cierpi przez niepłodność. Mam wrazenie ze teraz ta sytuacja w ktorej jestesmy, czyli bezowocne starania zblizaja nas do siebie, ale rozsypujemy sie kazde z osobna, i nie chce zeby na koncu okazalo sie, że gdy dojdziemy do celu i bedziemy mogli miec upragnionego maluszka to nasz zwiazek bedzie martwy.
no właśnie i jak do tego nie dopuścić żeby wszystko się spieprzyło???
Powiem Wam, że ja sama widzę że moje zachowanie strasznie się zmieniło, kiedyś byłam wulkanem energii z ochotą do życia, a teraz nic mi się nie chce...
Stary 2014-04-03, 13:37   #1480
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Cicci widzisz właśnie o to mi chodziło, że na jedną działa jeden lek a na inną drugi, może trzeba by zmienić tak jak u naszej nanki żeby zaczęły rosnąć jajca
Kasik, mam zamiar jutro wypytać mojego ginekologa dlaczego tak się dzieje i co ma zamiar dalej ze mną robić. Wczoraj nawet nie miałam ochoty go o nic pytać.

nanka, właśnie spojrzałam, ten Menopur to dokładnie to samo co biorę ja, tylko u mnie to Fostimon. Ty wychodowałaś 18 jajeczek a ja jednego nie umiem. Dziwi mnie też fakt, że Ty mogłaś robić zastrzyki tylko podskórnie...
Stary 2014-04-03, 13:50   #1481
nanka30
Rozeznanie

Cytat:
Kasik, mam zamiar jutro wypytać mojego ginekologa dlaczego tak się dzieje i co ma zamiar dalej ze mną robić. Wczoraj nawet nie miałam ochoty go o nic pytać.

nanka, właśnie spojrzałam, ten Menopur to dokładnie to samo co biorę ja, tylko u mnie to Fostimon. Ty wychodowałaś 18 jajeczek a ja jednego nie umiem. Dziwi mnie też fakt, że Ty mogłaś robić zastrzyki tylko podskórnie...
Dostałam@ IDE się powiesić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-03, 14:13   #1482
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
Ale lipa kochana strasznie mi przykro...
Takich niespodzianek się boję...
Stary 2014-04-03, 14:17   #1483
cicci
Rozeznanie

Cytat:
To niesprawiedliwe bardzo mi przykro... Trzymałyśmy kciuki, żeby ten raz był udany. Nie wyobrażam sobie co musisz czuć...
Stary 2014-04-03, 14:42   #1484
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
nanka nawet nie wiesz jak mi przykro, az mi łezki poleciały.
Nigdy nie myślałam ze niepłodność tak moze bolec. wczoraj w pracy nie wytrzymalam i dwa razy puscily mi nerwy, wyszłam do ubikacji i zwyczajnie sie rozkleiłam.
to wszystko jest takie niesprawiedliwe i nie ma slow by opisać to co czujemy

co z nami jest kuuu .... a nie tak?!!!!

Edytowane przez tabaska25
Czas edycji: 2014-04-03 o 14:44
tabaska25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 14:43   #1485
nanka30
Rozeznanie

uciekłam z pracy bo tak mnie zalały łzy ,ze nie chciałam żeby ktokolwiek to widział
nawet nie wiecie jak się czuje
mam dość ,nie chce mi się żyć
a jutro na dobicie muszę iść zrobić betę bo musi być w dokumentacji chyba chcą żebym umarła podwójnie
Stary 2014-04-03, 14:59   #1486
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
uciekłam z pracy bo tak mnie zalały łzy ,ze nie chciałam żeby ktokolwiek to widział
nawet nie wiecie jak się czuje
mam dość ,nie chce mi się żyć
a jutro na dobicie muszę iść zrobić betę bo musi być w dokumentacji chyba chcą żebym umarła podwójnie
Nanka to takie dołujące Tak bardzo mi przykro że jednak nie udało się zagniezdzić...
Jeszcze jest szansa w nowym cyklu z tym zamrożonym?
Stary 2014-04-03, 15:52   #1487
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mi przykro nanka

kosta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:12   #1488
dziadzia237
Raczkowanie

Nanka tak mi przykro, że się nie udało. Sama się popłakałam jak to przeczytałam, więc domyślam się co Ty biedna musisz czuć

Kasik ja jeszcze w swoich badaniach tak daleko nie zaszłam, ale podobnie jak Ty boję się wszystkich nowych wiadomości o stanie zdrowia i tak kiepskich niespodzianek, już teraz mimo, że nie przeszłam tego tak wiele mam łzy na każdym kroku. A u nas to dopiero albo aż 17 miesięcy. 3mam też mocno za Ciebie kciuki i powodzenia!

My z mężem jesteśmy w trakcie brania antybiotyku kolejnego na ureoplasme. I póki co innej przyczyny nadal nie ma. Terminu laparoskopii nie dało się przyspieszyć, a do lipca daleko. Wcześniej chyba zrobię prywatnie hsg, ale to dopiero jak wylecze bakterie. Wszystko tak pomału idzie od wizyty do wizyty a czas przecieka przez palce.

Podczytuje Was cały czas i powodzenia, 3 mam kciuki
dziadzia237 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:32   #1489
couleur caramel
Raczkowanie

Cytat:

Nanka, tak cholernie mi przykro. Nie wiem nawet co mam powiedzieć....Nie pisałam wiele ostatnio, bo sajgon w pracy, ale czytam na bieżąco, tak bardzo trzymałam te kciuki za Ciebie...
couleur caramel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:47   #1490
figa84
Zakorzenienie

Nanka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:20   #1491
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam Mogę się przyłączyć ?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:44   #1492
nanka30
Rozeznanie

Dziękuje dziewczynki mi to już nawet przykro nie jest , już nic nie czuję ale za was mocno trzymam kciuki

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Nanka to takie dołujące Tak bardzo mi przykro że jednak nie udało się zagniezdzić...
Jeszcze jest szansa w nowym cyklu z tym zamrożonym?
Jest szansa ale nie wiem czy mam siły
Stary 2014-04-04, 07:25   #1493
nanka30
Rozeznanie

Byłam zrobić bete a pielęgniarka do mnie mówi -nie dostała pani miesiączki wiec mowie ,że mam a ona na to po co pani robi przecież wiadomo ze będzie negatywny
Ręce opadły , wynik po 11
Wiem ze niuc z tego ale po co ten komentarz ??

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Zapraszamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 07:50   #1494
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Cytat:
Dziękuje dziewczynki mi to już nawet przykro nie jest , już nic nie czuję ale za was mocno trzymam kciuki

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Jest szansa ale nie wiem czy mam siły
Nanka masz siłę! dasz radę!
może to jest tak samo jak z naturą mimo że to in vitro to akurat te jajeczka nie mogły się zagnieździć u dziewczyn które wszystko mają ok też bywa że starają się kilka cykli mimo że mają monitoring itp. Nanka może za kolejnym razem to będzie to jajeczko które da radę się zagniezdzić?
Nanka a czy odporność ma znaczenie przy zagnieżdzeniu?

Cytat:
Byłam zrobić bete a pielęgniarka do mnie mówi -nie dostała pani miesiączki wiec mowie ,że mam a ona na to po co pani robi przecież wiadomo ze będzie negatywny
Wiem ze niuc z tego ale po co ten komentarz ??[COLOR="Silver"]
Babka nie ma wyczucia...
gdyby wiedziała o Twojej sytuacji to pewnie by nic nie powiedziała...
Stary 2014-04-04, 07:55   #1495
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, one nawet nie zdają sobie sprawy co my przechodzimy... taka znieczulica!!!
Musisz się jakoś trzymać, masz jeszcze mrozaczka i w nim musisz pokładać nadzieję

Nie możemy się poddawać trzeba wykorzystać wszystkie szanse, uwierz mi ja jestem przerażona tym wszystkim i podziwiam Cię za siłę jaką masz w sobie... ja powoli dopuszczam do siebie myśl że in vitro jest dla mnie jedyną szansą na dziecko i teraz najbardziej boję się, że teraz będę czekać w jakieś kolejce nie wiadomo ile!!! I znów czas mi ucieknie między palcami...

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Witaj
Stary 2014-04-04, 07:57   #1496
nanka30
Rozeznanie

Cytat:
Witaj

Nanka masz siłę! dasz radę!
może to jest tak samo jak z naturą mimo że to in vitro to akurat te jajeczka nie mogły się zagnieździć u dziewczyn które wszystko mają ok też bywa że starają się kilka cykli mimo że mają monitoring itp. Nanka może za kolejnym razem to będzie to jajeczko które da radę się zagniezdzić?
Nanka a czy odporność ma znaczenie przy zagnieżdzeniu?

Babka nie ma wyczucia...
gdyby wiedziała o Twojej sytuacji to pewnie by nic nie powiedziała...
Nie mam pojęcia czy odporność ma znaczenie
Stracilam nadzieje bo myślałam, że może jeszcze cos z tego będzie ale tak mnie zalewa że na pewno lipa

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Kochana, one nawet nie zdają sobie sprawy co my przechodzimy... taka znieczulica!!!
Musisz się jakoś trzymać, masz jeszcze mrozaczka i w nim musisz pokładać nadzieję

Nie możemy się poddawać trzeba wykorzystać wszystkie szanse, uwierz mi ja jestem przerażona tym wszystkim i podziwiam Cię za siłę jaką masz w sobie... ja powoli dopuszczam do siebie myśl że in vitro jest dla mnie jedyną szansą na dziecko i teraz najbardziej boję się, że teraz będę czekać w jakieś kolejce nie wiadomo ile!!! I znów czas mi ucieknie między palcami...

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Witaj
O kolejki się nie martw samo przygotowanie trwa trochę ale nie jest tak ze będziesz czekać na samo podanie także spokojne
Stary 2014-04-04, 08:22   #1497
ellyunia
Wtajemniczenie

malosympatyczna robiłam monitoring w poprzednim cyklu i d... była , teraz nowy cykl i dostałam clo zobaczymy co się tam wyhoduje, przynajmniej cykl bedzie normalny bo ostatni był 37 dni

nanka 30 3mam kciuki za twoja betę

niunia_ona witaj

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-04-04 o 08:24
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:52   #1498
malosympatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana985 Pokaż wiadomość
troszke jestem zdziwiona tym co napisałaś, ja mam taki sam problem jak ty, tez biore metformine i wręcz przeciwnie nie mam zzabronionych starań a wręcz zalecane, bo meta pomaga mi regulować cykl a hsg będę mieć w kolejnym cyklu
ja nie mam żadnych zaleceń w tej kwestii od endo. sugeruję się tym co wyczytałam na ulotce
"
Ograniczona ilość danych dotyczących stosowania metforminy u kobiet w ciąży nie wskazuje na
zwiększone ryzyko wad wrodzonych. Badania na zwierzętach nie wykazały szkodliwego wpływu na
prz
ebieg ciąży, rozwój zarodka lub płodu, przebieg porodu lub
rozwój po porodzie.
Zaleca się, aby
p
acjent
ki planujące
ciążę i
w
trakcie
ciąży
,
nie leczyły cukrzycy
metforminą, ale
jeżeli to możliwe,
stosowały insulinę
do utrzymania
prawidłowego
poziomu cukru
we krwi, aby zmniejszy
ć ryzyko wad
rozwojowych płodu"
i na forach. Przerobiłam kilka fór i bodajże na kafeterii znalazłam 2 dziewczyny, które w 7tc podczas stosowania tego leku poroniły. Może to tylko przypadek ale jednak daje do myślenia.
Nie chcę tu wchodzić w rozważania co robić, bo z tego co dziewczyny pisały to są 2 szkoły: jedni lekarze twierdzą, że się starać można, inni, że absolutnie nie.
Póki co czekam na receptę. Jak ją dostanę będę się zastanawiać co robić dalej.
Cytat:

Malosympatyczna mam nadzieje, ze bedziesz sie jednak mogla starac tak jak pisze Ana. A bez slodyczy mozna zyc :p tylko uwazaj na drob bo faszeruja kurczaki antybiotykami i hormonami. Z tego wszystkiego najzdrowszy jest indyk.
problem w tym, że ja w sumie jadam 5 posiłów dziennie sniadanie w domu, 3 kanapki w pracy, obiad w domu. mięsa natomiast nie przełknę w żadnej postaci. jedyne co mogę zrobić to wprowadzić więcej owoców, warzyw i nabiału
Cytat:
nanka, strasznie mi przykro. bardzo Ci kibicowałam, żeby się wreszcie udało. na prawdę życie jest cholernie niesprawieliwe kurcze, no musi być gdzieś jakaś przyczyna
Cytat:

masakra. a co ją to interesuje po co robisz?
Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
malosympatyczna robiłam monitoring w poprzednim cyklu i d... była , teraz nowy cykl i dostałam clo zobaczymy co się tam wyhoduje, przynajmniej cykl bedzie normalny bo ostatni był 37 dni
najwazniejsze, że jest wróg z którym możesz walczyć trzymam kciuki, aby wszystko zakończyło się pozytywnie

Edytowane przez malosympatyczna
Czas edycji: 2014-04-04 o 09:06
malosympatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:05   #1499
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
O kolejki się nie martw samo przygotowanie trwa trochę ale nie jest tak ze będziesz czekać na samo podanie także spokojne
Nie mam pojęcia o przygotowaniach wiem tylko, że przy długim protokole wcześniej się wycisza organizm antykami i tyle. Nic więcej o przygotowaniach nie doczytałam...

Potwierdza się moje spostrzeżenie dotyczące naszego przejmowania się i myślenia, a mianowicie kolejny cykl mam bez brunatnych wydzielin 10 dni przed @... Co wy na to??? Nasz organizm jednak potrafi robić nam niespodzianki!!!
Stary 2014-04-04, 10:08   #1500
Lea_ny
Zakorzenienie

Nanka, strasznie mi przykro - tak bardzo liczyłam, ze tym razem Ci sie uda

Kasik, mam nadzieje, ze te wszystkie procedury nie będą sie ciągnęły dlugo Okropne jest takie czekanie...

Ja w poniedzialek ide odebrać wynik posiewu. No a w kolejnym cyklu HSG.
W ogole mam jakies dziwne bóle w macicy. Wczoraj juz od rana czulam wyraźny ból jak podczas @. A po seksie tak mnie zaczęło bolec, ze szok - nie pamietam, żeby kiedykolwiek mnie tak bolalo, nawet jak mialam miesiączki krwotoczne... ledwo sie po prochy,przeciwbólowe doczlapalam. Nie wiem o co kaman, bo @ dopiero za parę dni, plamienia żadnego tez nie mam

Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości